|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Cytat:
nie wiadomo do czego nosić i tak dziwacznie się błyszczy Cytat:
. Jest bardzo pojemna. Fajna taka oldschoolowa limuzyna Hawwa, wróć do nas kiedyś
|
||
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
hello...
co do snów proroczych to kiedyś taki miałam - śniło mi się co będzie na obiad ![]() no i w nocy kiedy mój tata zmarł, śnił się kilku osobom... kuzynce że zginął w wypadku, innym osobom, że właśnie umarł... z tego co mówi nam jego bliska znajoma, śnił jej się dokładnie w godzinę śmierci... ech...
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mówiłam, że nie wątpię w to, że Jarosław Kaczyński cierpi - fakt, może go demonizuję, ale robi na mnie wrażenie tak niesympatycznej osoby, że wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby jednak wystartował w wyborach.
Jeśli tego nie zrobi, to myślę, że nie tylko będzie to dobrze postrzegane przez ludzi, lecz także jemu będzie po prostu lepiej nie zajmować się tak intensywnie polityką po utracie najbliższych. W sumie szanse, że wystartuje w wyborach, oceniam na mniej niż 50%, właśnie dlatego, że mimo wszystko jest człowiekiem, a nie jakimś demonem poza tym myślę, że on nigdy nie celował w fotel prezydencki. Natomiast gdyby to zrobił, tylko bym się uśmiechnęła pod nosem. Mam nadzieję, że tego nie zrobi. Co do pochówku na Wawelu to już pisałam, nie rozumiem tego, nie mam pojęcia, co kierowało pomysłodawcami. Wiedzieli na pewno, że to będzie kontrowersyjna decyzja. Że ludzie robią wiochę i protestują to inna sprawa, ale jakby na to spojrzeć inaczej - zostali sprowokowani. Hawwa na pewno wróci, jak sobie wszystko poukłada. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-14 o 12:07 |
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to równie dobrze mogliby protestować przeciwko temu, że grudzień ma 31 dni, bo oni chcą, żeby miał 32 Tylko, że wtedy nie byłoby takiego totalnego wstydu przed całą Europą, a kto wie czy nie światem...
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Ale oni chyba w poniedziałek mają je oddać. Nie wiem ile jest młodzieżówki w Wawie, w każdym razie miało to ułatwić tym partiom zebranie tych podpisów.
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinni byli to przewidzieć i tyle. |
|
|
|
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
Raingirl zgadzam sie z toba . Mi tez sie wydaje ze ten pomysl z tym wawelem jest przesadzony ale do glowy by mi nie przyszlo zeby wyjsc na ulice i protestowac . Jest to juz postanowione i absolutnie nic tego nie zmieni . Zaakceptujmy to i przestanmy przynosic wstyd, szczegulnie ze w ostatnim tygodniu caly swiat patrzy na Polske.
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że trzeba podejmować czasami kontrowersyjne decyzje bez względu na reakcje ludzi, w końcu nie każdemu się dogodzi, a bez takich decyzji nie było by postępu. Nie chodzi tu tylko o tę decyzję, która wydaje mi się do najszczęśliwszych nie należy, ale generalnie.
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
No i właśnie. GENERALNIE oczywiście - gdyby nie kontrowersyjne decyzje to żadnego postępu by nie było.
|
|
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście to nie usprawiedliwia protestujących w takiej sprawie i to w takim czasie... |
||
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polacy by chyba musieli dostać trzecią wojnę światową żeby się jednoczyć dzień w dzień i nie awanturować a i tak by im to wróciło po tej wojnie.
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety mam wrażenie, że gros osób, które "darły gębę" (sorry, nie umiem tego nazwać jakoś bardziej eufemistycznie) po Kurią to młodzi, nie do końca rozumiejący niektóre rzeczy - ci sami co ten gatunek moich znajomych, którzy naśmiewali się ze mnie, kiedy powiedziałam (wiedząc co mnie czeka), że głosowałam na Kaczyńskiego i PiS. Albo i też ludzie, którzy wszędzie poszukują "draki" i choćby protest był przeciwko temu, że niebo jest niebieskie, to i tak poszliby tam pomachać transparentem z górnolotnym hasłem. |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)w moim gronie jestem jedyną osobą głosującą na lewicę, reszta głosuje na PO, kilka osób na PiS. Ale ze mnie się nie śmieją, przynajmniej nie w twarz. a na zdjęciach widziałam niewielką przewagę młodych nad tymi koło 40.-50. roku życia. no cóż, są ludzie i ludzie - tego się, niestety, nie zmieni. Ciekawa jestem bardzo, jak władze poradzą sobie z bezpieczeństwem podczas pogrzebu. Powiem szczerze, że nie sądze, by do czegoś (tfu, tfu) doszło, no ale wiecie - przezorny zawsze ubezpieczony... Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-14 o 12:50 |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale przecież Kaczyński w Solidarności walczył o to, żeby ludzie mogli wyjść na ulicę i głośno powiedzieć co im się nie podoba. Owszem nie wszystkie hasła były stosowne. Jednak mnie osobiście cieszy, że żyję w wolnym kraju i mam prawo nie zgadzać się z decyzjami i wyrażać głośno sprzeciw. Uważam też, że skoro Wawel jest naszym dziedzictwem, dobrem narodowym to społeczeństwo ma prawo zabrać głos w tej sprawie.
Jest taka przypowieść. Idąc na ucztę nie zajmuj najwyższego miejsca przy stole aby gospodarz nie powiedział Ci: ustąp miejsca ważniejszym od Ciebie. Zajmij ostatnie miejsc, a gospodarz powie Ci: przyjacielu, usiądź przy moim boku. I chyba takiej postawy zabrakło. Biskup Pieronek powiedział, by pochować godnie prezydenta i dać szansę potomnym i historii ocenić czy zasługuje na wywyższenie. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-04-14 o 12:51 Powód: literówki |
|
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
no... tylko ze niemamnic fioletowego wiec nie mialabymich do czegonosic - musialabym cos kupic w tym kolorze tez, no i torebke fioletowa bym musiala kupic....
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak lubisz takie kolory to kupuj
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...ale czy aby na pewno właśnie w TAKI sposób i w TAKIM czasie ? Ja nie mam nic do tych, którzy się z tym nie zgadzają. Ale trzeba mieć klasę w wyrażaniu swoich myśli i poglądów - tylko tyle... |
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że nie kupię. Boję się, że będzie bardzo świecąca. Wole jednak obejrzeć przed zakupem. A koloru w zasadzie nie lubię ale mam same czarne/ciemne torebki więc myślę czy nie kupić czegoś innego wreszcie.
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do słów bp. Pieronka - zgadzam sie rain, no tak - ludzi w klasie się nie wybiera
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle chciałam się pożalić: nie mam ciepłej wody ;( Brudne gary leża w zlewie, ja mam nieumyte włosy Niech już oddadzą.
|
|
|
|
|
#1910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
biorąc tą przypowieść bardzo dosłownie to gdyby chciano go pochować na zwykłym cmentarzu jak poznańskie Junikowo to lud zrobiłby protest i rozkazał pochować go na Wawelu. A przecież Polacy nie robią takich rzeczy, umieją tylko protestować żeby ktoś nie miał lepiej. Chyba że chodzi o nich samych to odchodzą od kilofów i łóżek szpitalnych.
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wkurzona jestem ![]() Specjalnie pojechałam do szkoły po to aby wziąć zdjęcia i imprezy koleżanka miała mi przegrać . W sumie miałam 3 godziny fakultetów ale nie chciało mi się na nie iść . Więc rano 25min spóźnił mi się autobus a potem jechał 50 min z czego powinien jechać 20 max. Musiałam 2 godziny siedzieć na lekcji , potem pochodziłam po mieście i poszłam na przystanek, na który autobus w ogóle nie przyjechał czyli ponad godzinę siedziałam i czekałam , zorientowałam się , że mam dokumenty od samochodu więc poszłam zanieść je mamie ponieważ samochodem jest i poszłam dalej na przystanek czekać łaskawie na jakiś autobus . Tak więc zmarnowałam sobie pół dnia przeziębiłam się i głowa mnie boli . Z czego za autobusem czekałam 2,5 godziny |
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Zagadka: co jest w szklance?
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
coś obrzydliwego ale nie na tyle że wstydziłabyś się pokazać
sok pomarańczowy, którym jesteś rozczarowana bo wygląda na jabłkowy ?
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
takiego syfu jak to co płynie mi z kranu to dawno nie widziałam
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Mam taki wielki wór, w którym nawet dwa bochenki chleba mi się kiedyś zmieściły, a mój TŻ nazywa go "torbą na kamerę"
. Jest bardzo pojemna.
13.03.2008

Tylko, że wtedy nie byłoby takiego totalnego wstydu przed całą Europą, a kto wie czy nie światem...

I pod łóżkiem mam takie pokrowce duże i tam je trzymam-oczywiście bez pudełek,bo po co
takiego syfu jak to co płynie mi z kranu to dawno nie widziałam