|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
farminka a mialam juz pytac o ciebie bo sie ostatnio nie odzywalas przekichane z tymi studiami a nie maz mozliwosci wczesniej na[isac tego egzaminu?
a ja jutro mam usg 4d i szkole rodzenia juz sie nie moge doczekac ![]() mialam jechac do apteki ale mi sie nie chce wychylac z domu przez ta pogode chyba jutro te witaminki kupie bo i tak musze jechac a dzisiaj tylko zelazo wezme ewentualnie normalny zestaw witamin
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
satyny nie lubie wiec szukam bawelny...
podoba mi sie ten ale nie do szpitala :http://www.allegro.pl/item973995292_...a_tanio_s.html do szpitala zdecyduje sie na ten za 19 co wkleilam wczesniej bo mimo ze frota to jakas taka licha i cienka no i tani a i tak nie bede w nim chodzic ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- dzidzia u mnie jest chińczyk ,bylam tam raz ale nic nie kupilam ale nie wiem czy tam bedzie 100% bawelna no ale napewno tam, zajrze bo moze akurat ...no i czekam na fote tych pyszności ![]() lilka ide cie wyczaic
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
papeteria inicjały KN żeby było prościej hehe
|
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam Indywidualną Organizację Studiów i mogę sama z wykładowcą obecnie ustalać terminy egzaminów. Ale z dziekanką moją mam super układy... Studiowałam kiedyś na UJ (Collegium Medicum co prawda) i prawdę mówiąc nie miałam żadnych problemów z formalnościami...
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
Rozmawiałam wczoraj z M. poprosiłam go żeby "dał mi spokój"...
Źle się czuję z sytuacją która ma miejsce... Tak naprawdę nikt nie liczy się z moimi uczuciami, z tym czego ja potrzebuje, a przede wszystkim co czuje... Przecież był kiedyś dla mnie człowiekiem którego bardzo kochałam... noszę pod sercem jego dziecko więc chociaż z tego tytułu okazałby mi trochę szacunku?? Czy to tak wiele?? A on odwrócił się ode mnie, jego zainteresowanie ogranicza się do napisania smsa "co słychać?" i mówi że on się interesuje... ale nie zapyta kiedy idę na wizytę, nie zaproponuje że może poszedłby ze mną, nie zapyta kiedy mam usg, czy nie pójdzie ze mną do szkoły rodzenia... w tym samym czasie kiedy dowiedział się, że będzie ojcem związał się z kimś innym... czy to jest nienormalne że to mnie boli?? Czy nienormalne jest to że mam żal do niego do tej dziewczyny?? Czy to że potrzebuję jego wsparcia, obecności, rozmowy to tak wiele?? To takie dziwne?? Czy to dziwne że czuję się poniżona takim jego postępowaniem i zachowaniem?? Do tego dochodzą jeszcze inne problemy domowe, mieszkaniowe, z pracą o których nie mam z kim porozmawiać, z których nie mam się komu zwierzyć i nie mam się na kim wesprzeć... czuje się jak korek rzucony na morze który utrzymuje się na powierzchni bo jest korkiem... ale nic po za tym... Z problemami wszelkiej maści mam sobie radzić sama, ale spijać mleczko i czerpać radość z dziecka chcieliby wszyscy... a teraz kiedy najbardziej ich potrzebuje zostałam sama... nie ma jego rodziców którzy wielce czują się dziadkami, nie ma jego... Po za tym ta sytuacja z nim jego dziewczyną i ze mną jest tak obłudna, fałszywa, dwulicowa i zakłamana jak mało... do niej się uśmiechają i mówią że będzie wszystko ok bo M. przyprowadził do domu nową dziewczynę i do mnie też bo będą mieli wnuka... przecież tak nie może być... tzn. może jak ktoś się na to godzi, jak komuś taka sytuacja, taka rola odpowiada, ale mnie nie odpowiada... ja tak nie chcę i chyba mam prawo do takiej decyzji?? Dziś nie chcę od niego nic ani jego obecności, ani jego pieniędzy, ani zainteresowania, chcę tylko żeby dał mi i dziecku święty spokój, pozwolił mi w spokoju donosić ciążę, urodzić to dziecko i wychować je... bo wiem, że na nasze porozumienie nie ma już szans i najlepszą i jedyną możliwością wyjścia z tej sytuacji jest to aby każde z nas poszło w swoją stronę... Ja z góry przyznaję rację, że dziecko potrzebuje ojca, ale nie musi to być ojciecbiologiczny. Po za tym potrzebuje jego obecności na codzień a nie od święta...
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
papeteria no to ja, cenzura musiała być bo wszystko mi wyszło hehe
|
|
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny.Wkońcu was nadrobiłam ale tak po łebkach. Jakoś ostatnio niemam na nic czasu nawet żeby tu zajrzeć.
Wszystkie brzuszki są śliczne, bez wyjątku. Co do koszul to ja w poprzedniej ciąży jak szłam do szpitala to miałam dwie i z rozpięciem na środku i chyba teraz też takie kupię bo wtedy mi się sprawdziły. kashha Ja cię rozumiem w 100% Mój Mąż też niejest biologicznym ojcem mojego syna ale traktuje go jak swojego i nawet niemówi nikomu że tak niejest.A jego biologiczny ..... no cóż czas pokazał że wogóle go nieinteresuje dziecko. Byliśmy dwa lata razem no i jakto się mówi wpadliśmy, bo raczej w wieku 18 lat nikt ciąży nie planuje ale teraz niczego bym nie zmieniła. Jestem młodą mamą małego mężczyzny mam świetnego kochającego męża i kiedyś napewno wam opiszę moją historię. Wiem jedno że nie ten co spłodził jeśt ojcem ale ten co kocha i wychowuje
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
witam sloneczka
u nas dzisiaj chlodno i szaro staram sie wyjsc z mojego dolka, jak ktoras ma wolna łopate to chetnie pozycze ![]() Misiulka sliczna fryzurka papeteria ja wole koszulki rozpinane, z dziurami sie nie sprawdzily, zle mi sie karmilo Alguien bedzie dziewczynka kasandra a ja uwazam ze kobieta jest stworzona do porodu i jesli nie ma wskazan medycznych to porod silami natury jest dla niej lepszy i dla dziecka. przechodzac przez kanal rodny ma naturalny masaz ktory pobudza wszystkie organy wewnetrzne do dzialania i wydobywa wody plodowe z pluc. ja nie mialam problemow z luzna pochwa. nie wiem jak czesto sie to zdarza. a jesli stan zdrowia nie pozwala to cc oczywiscie jest rewelacyjnym rozwiazaniem kasha przytulam kochana, przykro ze nie uklada sie to po twojej mysli. natomiast nie do konca rozumiem czego oczekujesz od niego. moze stara sie nieudolnie ale dla niego to tez nowa sytuacja. pilotka wygladasz slicznie agravka ty chudzino, pieknie wygladasz
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
wkleję Wam zdjęcie mojego deserku, tylko ostrzegam-tylko dla kobiet o mocnych nerwach
i nie bijcie
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne o co chce walczyć to ja i dziecko... nie intersuje mnie to że dla niego to jest "nowa sytuacja" a dla mnie nowa nie jest?? przecież nie rodzę dzieci regularnie od 10 roku życia... dla mnie to też pierwsze dziecko pierwsza taka sytuacja w życiu... a od niego chce tylko tyle żeby zniknął
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
...może zrozumie, daj Mu czas.Zresztą póki nie dowiedział sie o dziecku był gotów Ci wybaczyć, może z czasem zrozumie i zaakceptuje i maleństwo
|
|
|
|
#1667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba było zrobić mniejszą miniaturkę zdjęcia może bym wtedy nie dojrzała
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
agravka
masz szczescie ze za mna nie chodza truskawki ![]() lece po dziecie do przedszkola
|
#1670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy to dziwne że czuję się poniżona takim jego postępowaniem i zachowaniem?? *** Myślę, że oczekuje tego czego każda z nas oczekuje od ojca swojego dziecka... albo lepiej będzie powiedzieć oczekiwałam... po 6 miesiącach już nie czuje potrzeby oczekiwać od niego czegokolwiek
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Idę dokończyć mój kapuśniaczek
mniam, moja ulubiona zupka
|
|
|
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kassha- mimo wszystko uważam, że będzie dobrze, że wszystko się poukłada- wierzę w to i wiem, że bez M. czy z nim będziecie jeszcze szczęśliwi- Ty i Wojtuś.
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
kashha a Ty go kochasz? dlaczego się rozstaliscie? moim zdaniem on nieudolnie probuje sie Wami zainteresowac...tak ja mowi itakasia
moze daj mu szanse? moze jeszcze cos sie uda z tego posklejac? |
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Lilka mam pytanko>Byłaś może już w tym Maluchu tam w tym nowym centrum za rynkiem?? Bo ja chcę się wybrać ale niewiem czy warto.
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozstaliśmy się bo ON MNIE NIE KOCHA, NIE CHCE ZE MNĄ BYĆ, NIE WIDZI NASZEJ WSPÓLNEJ PRZYSZŁOŚCI Po za tym jest z kimś kto wygląda na to jest dla niego ważny... To są jego słowa do tej osoby: Chce sie Toba chwalic... chce byc z Ciebie dumny... Chce zebys widziala ze wsrod innych najwazniejsza jestes Ty... chce z Toba dzielic wszystko... i chce byc tez kims takim dla Ciebie ![]() Dobranoc Aniolku ![]() To nie ja mu nie daje szansy to on nie dał szansy ani mnie ani dziecku Jak mam o niego walczyć?? Skoro on walczy o inną kobietę??
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana nie wiem co Ci napisac... może jak on chce się spotkać, jak tylko napisze, staraj się nawiązywać z nim kontakt i pokaz mu siebie taką, jaką byłaś kiedy byliscie razem, moze zateskni? moze z tamta jest tylko zeby o Tobie zapomnieć?moze przestraszyl sie wiadomosci o dziecku i dlatego Cie zostawil...nie wiem... gnojek, ale wyglada na to ze byl czegos wart skoro z nim bylas i masz jego dziecko pod sercem. a z drugiej strony moze warto sie od niego oddalic i zapomniec jak najszybciej?nie wiem...
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam te dylematy... ale nie chce być tą trzecią... Był taki czas że M był dla mnie wszystkim... a teraz chce uciec gdzie pieprz rośnie i jeszcze dalej tak żeby nigdy mnie nie znalazł...
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne co? Ale wolę czuć od środka W ogóle jak najmniej trzymam się za brzuch, wcale go nie głaszczę, bo położna mówi, że to niedobrze. W ogóle ja jestem jakaś dziwna, bo jak widzę kobietę wysoko w ciąży która non stop glaszcze się po brzuchu to mnie to strasznie denerwuje....
|
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie słyszałam o czymś takim jak to przyspieszanie sesji ani w regulaminie czegoś takiego nie znalazłam,ale może popytam jeszcze... Co do indywidualnej organizacji studiów to rozważam taką opcję na przyszły rok,ale obawiam się,że u mnie w praktyce to nie zadziała albo sie nie zgodzą.Nie słyszałam żeby ktokolwiek u mnie na wydziale tak to załatwił ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

No coz wezme troche dluzszy prysznic bez ksiazki

:

świetne to foto czarno białe już komentowałam 

trzeba było zrobić mniejszą miniaturkę zdjęcia może bym wtedy nie dojrzała
mniam, moja ulubiona zupka