Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 14:27   #1681
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez mamcia86 Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie ale wy się tu rozpisujecie..... fajnie ja nie zawsze mam czas mimo że siedzę już w domku. właśnie wróciłam z glukozy, blee...., już niektóre z was też mają ją za sobą, byłam taka głodna że aż mnie mdliło, a tu jeszcze kubek cukru trzeba wypić, jakoś poszło. piszecie już o wyprawkach dla dzidzi , ja swoją odkurzę tak na początku lipca, a w maju zacznę kupować niektóre rzeczy zacznę od kosmetyków, bo wanienka, leżaczek, fotelik, łóżeczko i pierwsze ciuszki mam po starszym dziecku. Boję się kupować różowej pościeli, bo mimo tego że gin powiedział że dziewucha to i tak pewna dopiero będę jak ją zobaczę. Dziewczynki a co myślicie o wózku z serii ROAN MARITA wersja z gondolką? jest na Allegro wystarczy wpisać tą nazwę, ja właśnie ten kupuję, a na żywo jest cudny, lekki, duże koła, na wachaczach, no i dziecku nie wystają nogi z gondolki po pięciu miesiącach.
ten wózek to moje marzenie, ale nie wiem czy kupię, bo niezbyt mi się podoba w wersji spacerowej. Ja zastanawiam się miedzy nim a jedo
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:28   #1682
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
noszę pod sercem jego dziecko więc chociaż z tego tytułu okazałby mi trochę szacunku?? Czy to tak wiele?? A on odwrócił się ode mnie, jego zainteresowanie ogranicza się do napisania smsa "co słychać?" i mówi że on się interesuje... ale nie zapyta kiedy idę na wizytę, nie zaproponuje że może poszedłby ze mną, nie zapyta kiedy mam usg, czy nie pójdzie ze mną do szkoły rodzenia... w tym samym czasie kiedy dowiedział się, że będzie ojcem związał się z kimś innym... czy to jest nienormalne że to mnie boli?? Czy nienormalne jest to że mam żal do niego do tej dziewczyny?? Czy to że potrzebuję jego wsparcia, obecności, rozmowy to tak wiele?? To takie dziwne??
Czy to dziwne że czuję się poniżona takim jego postępowaniem i zachowaniem??
Myślę, że oczekuje tego czego każda z nas oczekuje od ojca swojego dziecka... albo lepiej będzie powiedzieć oczekiwałam... po 6 miesiącach już nie czuje potrzeby oczekiwać od niego czegokolwiek
Nie chcę ci niczego doradzać ani pouczać cię, powiem Ci tylko że ja na Twoim miejscu ( prawdopodobnie, bo nigdy nie można przewidzieć co by się zrobiło w danej sytuacji) zajęła bym sie tylko sobą i dzieckiem, starała bym się CAŁKOWICIE zapomnieć o Maćku, bo podejrzewam że nawet gdyby to była dla niego "nowa sytuacja" albo nie umiał by się w niej odnaleźć to miał na to 6 miesięcy a skoro do tej pory się nie odnalazł to nie ma co liczyć że w ogóle jego podejście do tej sprawy się zmieni.Dbaj o siebie i o skarb pod serduszkiem, żyj tak jakby nigdy Go nie było w twoim życiu a zobaczysz że jeszcze spotkasz w swoim życiu kogoś kto zaakceptuje i pokocha i Ciebie i maleństwo najbardziej na świecie i będziecie dla niego kimś najważniejszym i wyjątkowym.No i myślę że przy kolejnej ciąży będziesz miała juz oparcie i troskę kochającej Was osoby i przeżyjesz ją z całkiem innym nastawieniem i będziesz potrafiła się nią w pełni cieszyć Nie smuć się, jesteśmy z Tobą!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:29   #1683
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
a jeszcze takie pytanko skoro powiedział że dziewczynka w 25 tc to chyba już od tej pory nic nie urośnie co? jak myślicie?
Różnie bywa. Moja koleżanka ma termin 15 kwietnia i cały czas miała być dziewczynka, a miesiąc temu ukazał się sisiorek
Stary 2010-04-14, 14:31   #1684
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja pod reką wcale nie poczułam, bo nie przykładam rąk do brzucha Dziwne co? Ale wolę czuć od środka W ogóle jak najmniej trzymam się za brzuch, wcale go nie głaszczę, bo położna mówi, że to niedobrze. W ogóle ja jestem jakaś dziwna, bo jak widzę kobietę wysoko w ciąży która non stop glaszcze się po brzuchu to mnie to strasznie denerwuje....
Ja zanim czułam ruchy też nie przykładałam ręki,ale odkąd czuję kopniaki to już odruchowo to robię.Jak mnie mała zaczepia to kładę rękę na brzuchu i mam wrażenie jakbym przez to nawiązywała kontakt z małą A głaskać też nie głaszczę,bo podobno to może wywołać skurcze.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:33   #1685
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

madziorek byłam kiedys zerknąć i wydaje mi się, że w tym na przeciwko PKS jest większy wybór,ale jak już będziesz to warto zerknąć

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-04-14 o 14:34
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:33   #1686
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Rozstaliśmy się bo ON MNIE NIE KOCHA, NIE CHCE ZE MNĄ BYĆ, NIE WIDZI NASZEJ WSPÓLNEJ PRZYSZŁOŚCI

Po za tym jest z kimś kto wygląda na to jest dla niego ważny...

To są jego słowa do tej osoby:
Chce sie Toba chwalic... chce byc z Ciebie dumny...
Chce zebys widziala ze wsrod innych najwazniejsza
jestes Ty... chce z Toba dzielic wszystko...
i chce byc tez kims takim dla Ciebie
Dobranoc Aniolku
To nie ja mu nie daje szansy to on nie dał szansy ani mnie ani dziecku

Jak mam o niego walczyć?? Skoro on walczy o inną kobietę??
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
kochana nie wiem co Ci napisac... może jak on chce się spotkać, jak tylko napisze, staraj się nawiązywać z nim kontakt i pokaz mu siebie taką, jaką byłaś kiedy byliscie razem, moze zateskni? moze z tamta jest tylko zeby o Tobie zapomnieć?moze przestraszyl sie wiadomosci o dziecku i dlatego Cie zostawil...nie wiem... gnojek, ale wyglada na to ze byl czegos wart skoro z nim bylas i masz jego dziecko pod sercem. a z drugiej strony moze warto sie od niego oddalic i zapomniec jak najszybciej?nie wiem...
ile on ma lat? bo zachowuje sie jakby mial naście..
moim zdaniem nic na siłę - bądź dla niego uprzejma i nie naskakuj na niego, bo to niczego nie zmieni
jesli jest tak jak mowi i chce sobie układać życie z inną, to naturalne, że jest uprzejmy i pyta "co slychac" - w koncu nosisz jego dziecko i chce wiedzieć pewnie...
a Ty, co zrozumiale, reagujesz bardzo emocjonalnie...
oczekując chodzenia do lekarza i do szkoły rodzenia chcialabys mieć wrażenie 'normalnego' związku...powtorze nic na siłę..

myśl i ukladaj swoje życie tak żeby było dobrze dla Ciebie i dziecka, a co ma byc to i tak będzie, czy z tym czy za jakiś czas z innym
dziewczyny juz pisały bardzo mądrze - nie zawsze biologiczny ojciec jest najlepszym tatą dla dziecka..
trzymaj sie i dbaj o Malenstwo i siebie!
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:36   #1687
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Na poprawę humoru zamówiłam ciuszki dla malenstwa na allegro. Pierwszy raz skusiłam się na używane, ale wydają się bardzo ładne Nie były drogie, więc niewiele ryzykuję:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=996246551

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=985984279

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=992743188

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-04-14 o 14:39
Stary 2010-04-14, 14:42   #1688
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Zdrzemnelam sie na chwile i juz 3 strony
A ile zaproszen na NK zaraz poogladam

Kashha- niestety decyzje podejmujsze sama, pamietaj ze z uplywem czasu mozesz jej zalowac, teraz masz burze hormonow...postaraj sie spojrzec na to z dystasu...pomysl tez o dziecku...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:48   #1689
pszczolka87
Zadomowienie

hej ja tak na szybkiego bo jak wyszłam dziś z domu o 9.00 i dopiero wróciłam a obiados trzeba zrobić
Dziś z mężem byliśmy załatwiać narożnik do naszego nowego pokoju Na nasz ślub 2 lata temu byli zaproszeni tacy znajomi moich teściów ze szwecji i z powodu jakichś losowych zdarzeń nie mogli być i obiecali nam w prezencie jakiś mebel (oni są producentami mebli.. mają kilka filii w europie) do tej pory jakoś to olalismy bo nie potrzebowaliśmy mebli poza tym z nimi jakoś kontakyu zabardzo nie było... no i teraz moja teściowa się do nich odezwała no i oczywiście powiedzieli że pamiętają i że mamy podjechać do nich do hurtowni i sobie coś wybrać.... no i wybraliśmy
http://www.dekorativ.pl/pl/sklep/meb...zesne/prag.htm taki narożnik jak ten pierwszy tylko że w kolorze czekolady, a poduchy- 4 sztuki kremowe i 3 czekoladowe, tak na przemian kontrastowo.. i materiał taki fajny milusi ale jestem szczęśliwa hehe... za 2 tyg będzie już dla nas gotowy.. a za 3 tyg przeprowadzka
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:48   #1690
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Różnie bywa. Moja koleżanka ma termin 15 kwietnia i cały czas miała być dziewczynka, a miesiąc temu ukazał się sisiorek
Nie wiem jak lekarze interpretuje te zdjecie z usg. Przeciez narzady plciowe nie rozwijaja sie w 9 miesiacu tylko wczesniej. Ja takze zyje w niepewnosci, niby dziewczynka ale na 90 %.

Cytat:
Na poprawę humoru zamówiłam ciuszki dla malenstwa na allegro. Pierwszy raz skusiłam się na używane, ale wydają się bardzo ładne Nie były drogie, więc niewiele ryzykuję:

Widac, ze rzeczy nie sa zniszczone. Warto kupic.
Stary 2010-04-14, 14:49   #1691
Siala_Bala
Zakorzenienie

Jestem u znajomego dlatego nadrobie Was (6stron!) dopiero jak wróce do domu

oto co juz napisałam w temacie Śląskich mamusiek:

Mam wyniki własnie w ręce, z tego co ja zapamietałam to chyba wszystko jest w normie choc nie rozmawialam jeszcze z lekarzem.
Glukoza na czczo 95,30 - norma 74-106.
wypilam 75g glukozy i
po godzinie 138,73
po dwóch godzinach 64,60

Poprzednio miałam na czczo 101, wypiłam 50g a po godzinie poziom był 174 (norma do 139)

i jeszcze mam wyniki toxoplazmozy ale nie umiem ich zinterpretowac bo na necie znalazłam sprzeczne informacje dlatego napisze tu, może któras z was co robiła to badanie jest bardziej uświadomiona

Przeciwciała IgM 0,050 (wynik ujemny <0,50)
Przeciwciała IgG 0,10 (wynik ujemny <1,6)

raz znalazłam, ze jak któres jest ujemne to że chorowalam i mam przeciwciała a raz, że jak to samo jest ujemne to, że nie chorowalam (teraz nie pamietam o który parametr chodziło)

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:52   #1692
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hej ja tak na szybkiego bo jak wyszłam dziś z domu o 9.00 i dopiero wróciłam a obiados trzeba zrobić
Dziś z mężem byliśmy załatwiać narożnik do naszego nowego pokoju Na nasz ślub 2 lata temu byli zaproszeni tacy znajomi moich teściów ze szwecji i z powodu jakichś losowych zdarzeń nie mogli być i obiecali nam w prezencie jakiś mebel (oni są producentami mebli.. mają kilka filii w europie) do tej pory jakoś to olalismy bo nie potrzebowaliśmy mebli poza tym z nimi jakoś kontakyu zabardzo nie było... no i teraz moja teściowa się do nich odezwała no i oczywiście powiedzieli że pamiętają i że mamy podjechać do nich do hurtowni i sobie coś wybrać.... no i wybraliśmy
http://www.dekorativ.pl/pl/sklep/meb...zesne/prag.htm taki narożnik jak ten pierwszy tylko że w kolorze czekolady, a poduchy- 4 sztuki kremowe i 3 czekoladowe, tak na przemian kontrastowo.. i materiał taki fajny milusi ale jestem szczęśliwa hehe... za 2 tyg będzie już dla nas gotowy.. a za 3 tyg przeprowadzka
Bardzo ladny, tez mi sie podoba, super ze wam sie udalo

Stary 2010-04-14, 14:54   #1693
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Rozstaliśmy się bo ON MNIE NIE KOCHA, NIE CHCE ZE MNĄ BYĆ, NIE WIDZI NASZEJ WSPÓLNEJ PRZYSZŁOŚCI

Po za tym jest z kimś kto wygląda na to jest dla niego ważny...

To są jego słowa do tej osoby:
Chce sie Toba chwalic... chce byc z Ciebie dumny...
Chce zebys widziala ze wsrod innych najwazniejsza
jestes Ty... chce z Toba dzielic wszystko...
i chce byc tez kims takim dla Ciebie
Dobranoc Aniolku
To nie ja mu nie daje szansy to on nie dał szansy ani mnie ani dziecku

Jak mam o niego walczyć?? Skoro on walczy o inną kobietę??
Kit mu w oko, to przykre co Ciebie spotkalo, nie ma w tym Twojej winy tylko jest w 100% jego, falszywy tchorz!!! JA nie chcialabym aby taki bubek wychowywal moje dziecko. Nie masz kogo zalowac. Teraz jest ciezko wiem tzn probuje sobie to wyobrazic, ale widzisz tu na forum mamy kolejny przyklad, ze po burzy wychodzi sloneczko i ulozysz sobie zycie jeszcze z kims kto bedzie Ciebie wart!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:58   #1694
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak lekarze interpretuje te zdjecie z usg. Przeciez narzady plciowe nie rozwijaja sie w 9 miesiacu tylko wczesniej. Ja takze zyje w niepewnosci, niby dziewczynka ale na 90 %.

To tak jak ja. Lekarz powiedział mi, że usg nie służy do interpretowania płci i jest to wymysł rodziców, którzy chcą kupić różowe albo niebieskie W sumie ma rację. Powiedział, że płeć stwierdza się przy porodzie.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Bardzo ładny mebelek i kolor
Stary 2010-04-14, 15:12   #1695
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem co wyjdzie w takim razie, nie zapomnij napisac

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja zanim czułam ruchy też nie przykładałam ręki,ale odkąd czuję kopniaki to już odruchowo to robię.Jak mnie mała zaczepia to kładę rękę na brzuchu i mam wrażenie jakbym przez to nawiązywała kontakt z małą A głaskać też nie głaszczę,bo podobno to może wywołać skurcze.
Tez mam wrazenie, ze jak przykladam reke to mala sie wtula w nie i bardziej mi jezdzi w brzuchu, ona wie ze to mamusia bo od tatusia ucieka, moj tz sie smieje, ze corka juz od poczatku wie kto tutaj rzadzi(jego zludzenia oczywiscie...)

Cytat:

Fajne, male dzieci nie maja jak zniszczyc ubranek, wiec uzywane sa zazwyczaj jak nowe.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

raz znalazłam, ze jak któres jest ujemne to że chorowalam i mam przeciwciała a raz, że jak to samo jest ujemne to, że nie chorowalam (teraz nie pamietam o który parametr chodziło)
Siala no wynik ujemny to wynik ujemny tzn, ze nie masz toxoplazmozy i nie mialas jej nigdy. Jakby jakis tam byl dodatni to mogloby swiadczyc, ze mialas lub masz.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:13   #1696
anoxa
Zakorzenienie

madziorek swiete slowa ciesze sie ze tak fajnie Ci sie zycie ulozylo napewno na to i ty i synek zaslugujecie
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam sloneczka
u nas dzisiaj chlodno i szaro
staram sie wyjsc z mojego dolka, jak ktoras ma wolna łopate to chetnie pozycze

kasandra
a ja uwazam ze kobieta jest stworzona do porodu i jesli nie ma wskazan medycznych to porod silami natury jest dla niej lepszy i dla dziecka. przechodzac przez kanal rodny ma naturalny masaz ktory pobudza wszystkie organy wewnetrzne do dzialania i wydobywa wody plodowe z pluc. ja nie mialam problemow z luzna pochwa. nie wiem jak czesto sie to zdarza. a jesli stan zdrowia nie pozwala to cc oczywiscie jest rewelacyjnym rozwiazaniem.
ja chetnie pozycze mam nawet taka wielka do odsniezania mysle ze nia pojdzie duzo szybciej

a co do naturalnego porodu to mam identyczne zdanie
jesli chodzi o luzna pochwe po porodzie to slyszalam ze mozna wykonac zabieg korekcyjny

Cytat:

super tanio i wygladaja jak nowe

Cytat:

sliczny naroznik i bardzo w moim stylu tzn mam bardzo podobny z tym ze czarny z kremowymi poduchami

a ja musze cos do jedzenia wymyslec a nie wiem co
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:20   #1697
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też przez rentę
Oj dziewuszki. Wystarczy napisać do pracodawcy pismo, żeby nie odliczał od Waszej wypłaty ulgi podatkowej związanej z waszą nauką.
to jest coś koło 50zł miesięcznie. O tyle wypłata się zmniejszy miesięcznie, ale też o tyle będziecie do przodu w picie, bo wyjdziecie na zero .
Cytat:
Ja pod reką wcale nie poczułam, bo nie przykładam rąk do brzucha Dziwne co? Ale wolę czuć od środka W ogóle jak najmniej trzymam się za brzuch, wcale go nie głaszczę, bo położna mówi, że to niedobrze. W ogóle ja jestem jakaś dziwna, bo jak widzę kobietę wysoko w ciąży która non stop glaszcze się po brzuchu to mnie to strasznie denerwuje....
Ja nie głaszczę, ale jak mała się budzi, to kładę się na boczku i paluszkiem ją poszturchuję, a potem kładę rękę. Dziecko czuje taki gest.

Cytat:
Ja też jestem na Collegium Medicum Nie słyszałam o czymś takim jak to przyspieszanie sesji ani w regulaminie czegoś takiego nie znalazłam,ale może popytam jeszcze... Co do indywidualnej organizacji studiów to rozważam taką opcję na przyszły rok,ale obawiam się,że u mnie w praktyce to nie zadziała albo sie nie zgodzą.Nie słyszałam żeby ktokolwiek u mnie na wydziale tak to załatwił
Tak tak. Tak samo jak ja nie mogłam wziąć po pierwszym semestrze dziekanki. Ble ble. A jakoś dostałam i nikt się nie kichał, że na pierwszym roku nie wolno :P. Po południu jak nie zapomnę to poszukam. Na którym jesteś wydziale?

Cytat:
I właśnie tak ja też robię .

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
i jeszcze mam wyniki toxoplazmozy ale nie umiem ich zinterpretowac bo na necie znalazłam sprzeczne informacje dlatego napisze tu, może któras z was co robiła to badanie jest bardziej uświadomiona

http://dzieci.civ.pl/interpretacja-toxo-igg
Prosim
Nie chorowałaś na toxo, nie chorujesz teraz, i niestety dla Twojego dziecka- nie masz przeciwciał.
Co do glukozy, myślę, że nie odbiega znacząco od norm.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:25   #1698
papeteria
Zakorzenienie

kaska
itakasia,madziorek jestescie kolejne które potwierdzaja ze taka koszula praktyczna jest
madziorek czekamy na te historie kiedys ...
agravka
jusdan masz szczescie ze ostatnio przedawkowałam kapuśniak
anuszka ładne i niezniszczone
pszczolka mam coś podobnego tylko jasny i anoxa chyba też , super, że na prezent wogóle
siala super, ze wszystko dobrze
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:26   #1699
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie ponownie ale wy się tu rozpisujecie..... fajnie ja nie zawsze mam czas mimo że siedzę już w domku. właśnie wróciłam z glukozy, blee...., już niektóre z was też mają ją za sobą, byłam taka głodna że aż mnie mdliło, a tu jeszcze kubek cukru trzeba wypić, jakoś poszło. piszecie już o wyprawkach dla dzidzi , ja swoją odkurzę tak na początku lipca, a w maju zacznę kupować niektóre rzeczy zacznę od kosmetyków, bo wanienka, leżaczek, fotelik, łóżeczko i pierwsze ciuszki mam po starszym dziecku. Boję się kupować różowej pościeli, bo mimo tego że gin powiedział że dziewucha to i tak pewna dopiero będę jak ją zobaczę. Dziewczynki a co myślicie o wózku z serii ROAN MARITA wersja z gondolką? jest na Allegro wystarczy wpisać tą nazwę, ja właśnie ten kupuję, a na żywo jest cudny, lekki, duże koła, na wachaczach, no i dziecku nie wystają nogi z gondolki po pięciu miesiącach.
czytałam opinie i ma dosć dobre ale ja się zdecydowałam na MIKADO City Car to jest zawieszenie miękkie na paskach nie wiem czy znacie ten wózek ale ma bardzo dobre opinie i bede zamawiać od producenta (ok 1000 zł razem z przesyłką 3 w 1 ) i już nawet nie przeglądam innych wózków bo znowu by mi się coś odmieniło a juz mam dość

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
wiolek ślicznie wyglądasz!
dziękuje bardzo chodź mi sie bardziej podoba twój brzuszek i ogolnie dziewczyn które maja piłeczki hihih

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
a to mój dzisiejszy kulfonik 22 tc1d
malutki

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
tak sobie ogladam teraz te koszule na all i znalazłam takie linki
http://www.allegro.pl/item988963134_...lki_paski.html

http://www.allegro.pl/item976269586_...rmienia_m.html

albo takie :
http://www.allegro.pl/item1000107890..._rozmiary.html

z tym ze patrze na cene , jakość i praktyczność bo ogólnie to brzydkie są...
Ta z pierwszego linka wydaje sie miec dlugie rozpiecie czyli praktyczna
no i 100% cotton .Z tego drugiego linka zapytałam o skład bo nie wydaje mi sie aby to byla czysta bawelna a na takiej mi zalezy a podejrzanie tania jest.
Ew. te z trzeciego linka.
Kupiłabym różne kolory u jednego sprzedawcy.Tylko nie wiem chyba 3 sztuki ?
No i szlafrok , bedzie ciepło raczej wiec myślałam o czymś takim:
http://www.allegro.pl/item984422597_...0_bawelna.html
ewentualnie takim:
http://www.allegro.pl/item983263974_..._rozmiary.html

Też chodzi mi o cene bo chodzić w tym potem nie będę.
no właśnie mi tez zależy na cenie i się zastanawiam nad szlafrokiem uważacie że naprawde jest tak bardzo potrzebny ? bo mi się ani koszule ani szlafrok już więcej nie przydadzą bo ja śpie w domu uwaga tylko w majtkach i już tak od paru lat i nie umiem zasnąć w koszulce a nawet jak uda mi się to w nocy sie budze i musze ściągac kurcze musze zaczać się przyzwyczajać bo jak będe miec mleko to wiadomo heh

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Jestem, jeszce zaliczyłam castoramę musiałam zamówić uszczelkę do kabiny do brodzika bo nigdzie takich nie ma a uniwersalna cieknie a brodzić 8 lat ma i ....... nie zamówiłam bo w sanplaście nie pamiętaj czy brodzik był z syfonm czy nie - mój M twierdzi, że tak i nie wiedzą jak to uszczelka i wogóle nic nie załatwiłam oczywiście wystałam się w kolejce bo "nikt nie zauważył, że stoi cężarna" a teraz czekam na telefon co i jak z tą uszczelką. Ale na pocieszenie kupiłam sobie rogala ogromnego do kawy z czekoladą i teraz czas się zabrać za obiad.
bajka1807 no piękny brzucholek
agravka śliczny brzusi, i kochany kotek a co to za rasa???? i jaką ma fajną fryzurę
wiolek1 śliczny brzucholek, dziękuję znalazłam miejsce faktem jest, że kawałek musiałam dojść ale się udało.
karolcia228 brzuszek pierwsz klasa
Lilka___ dziękuję a ja muszę Ci powiedzieć, że mój M ja zobaczył twoje włosy na nk to normalnie doznał szoku - tak mu się spodobały, jemu się wogóle podobają kręcone włosy i chciałby żebym też takie miała ale jak sobie kiedyś na wesele do kuzyna zakręciłam specjalnie dla niego to stwierdził, że mam kwadratową głowę i przez tę feyzurę nikt w kosciele nic nie widział Jaki śliczny zgrabny brzucholek - żaden kulfon
lecę robić wkońcu ten obiad....
wiesz przy twoim maleńkim brzuszku można nie zauważyć ale nawet jak ktoś zauważy to jak już dziewczyny pisały większość i tak nie ustępuje miejsc ;/ więc trzeba walczyć o swoje

kashha myśle że to co napisała jusdan i niezawsze całkowicie wyraża moje zdanie. a na pewno jak mały będzie na świecie to tak przesłoni ci wszytsko że maciek juz nie będzie wywoływac u ciebie takich emocji bo nie zasługuje sobie na to,jest dorosłym człowiekiem wybrał co wybrał i tylko on będzie za jakiś czas żałowac

Siala no już miałam na ciebie z że nie piszesz jak wyniki

pszczołka super prezent po takim czasie tym bardziej że tanie to nie jest
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:27   #1700
anoxa
Zakorzenienie

siala toxo nie mialas nigdy i nie masz a z cukrem nie pomoge

kasha mysle ze powinnas sie przestac przejmowac du..iem i zaczac zyc swoim zyciem i martwic sie o malenstwo jasne ze to przezywasz ale pomysl tak z drugiej strony przeciez i M i ta dziewczyna sa siebie warci skoro ona wie ze on porzucil kobiete w ciazy bo mu sie nagle odwidzialo to w kazdej chwili ja tez moze porzucic ja bym sie nie zdecydowala na zwiazek z tak nieodpowiedzialnym facetem a ty powinnas sie cieszyc ze uwiolnilas sie od takiego go.niarza opowiem ci cos....
bylam z chlopakiem 4 i pol roku nie ukladalo sie (kawal nieodpowiedzialnego chama z niego byl) choc byl moja pierwsza wielka miloscia i strasznie cierpialam po rozstaniu jednak on dosc szybko znalazl sobie pocieszenie w ramionach mojej kolezanki po jakis 2lub 3 tyg ona zaszla w ciaze caly czas sie klucili pozniej ona do mnie dzwonila pisala co ona ma zrobic jak sie znim dogadac (swoja droga szkoda ze przed wskoczeniem mu do lozka mnie nie spytala) jakos przemeczyli sie razem przez okres ciazy wiem ze on jej nie kochal bo mi o tym powiedzial (chcial do mnie wrocic) wkoncu jak mala miala niecale 6mc i tak sie roztsali i teraz ona sama wychowuje dziecko a on poszedl w swoja strone jednak ja bym nigdy sie juz z nim nie zwiazala z racji tego ze jak mogl porzucic dziecko jak mogla bym mu zaufac i skad mogla bym wiedziec ze mnie tez tak nie zostawi moze moj spospob myslenia jest bardzo okrojony ale nieznosze nieodpowiedzialnych ludzi i w sumie ciesze sie ze tak sie stalo ja sie stalo bo dzieki temu udalo mi sie odniego uwolnic i przejrzalam na oczy i mysle ze ty tez powinnas przejrzec wkoncu po co ci taki nieodpowiedzialny facet? a co gdy by nagle odszedl gdy by dzidzia miala dwa czy trzy lata? non stop by cie pytala gdzie tata mysle ze wtedy by dopiero ci to zlamalo serce a przed toba jeszcze zycie mysle ze poznasz kogos kto bedzie wart ciebie i Wojtusia i pokocha was szczera miloscia
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:34   #1701
Xawmeli
Rozeznanie

ehhh.... moje dziecię coraz bardziej aktywne,nigdy nie słodziłam-teraz to jakieś szaleństwo z tym cukrem-trzcinowy zakupiłam i nawe żurawinę mimo, że jedną łyżką, ale słodzę......
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:35   #1702
papeteria
Zakorzenienie

wiolek mnie szlafrok bedzie potrzebny by wyjsc do ewentualnych gości
xawmeli też używam trzcinowy
Stary 2010-04-14, 15:43   #1703
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Oj dziewuszki. Wystarczy napisać do pracodawcy pismo, żeby nie odliczał od Waszej wypłaty ulgi podatkowej związanej z waszą nauką.
to jest coś koło 50zł miesięcznie. O tyle wypłata się zmniejszy miesięcznie, ale też o tyle będziecie do przodu w picie, bo wyjdziecie na zero .
nie znam się ale nie wydaje mi się żeby mój pracodawca sobie cokolwiek odliczał tym bardziej że on nawet nie wiedział ze ja studiuje a wczesniej przez 2 lata się nie uczyłam poza tym gdyby co miesiąc z mojej marnej wypłaty 950 zł odją 50 zł to w przeciągu roku wyszło by 600 zł to ja juz wole oddac to 230 zł nie wiem czy dobrze to rozumuje

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
wiolek mnie szlafrok bedzie potrzebny by wyjsc do ewentualnych gości
xawmeli też używam trzcinowy
o to ja jestem bez wstydna wiec jak przyjdą do mnie to niech mnie widza w koszuli heheh bo ja wychodzić do nich nie będe jak chcą mnie odwiedzać to na sali
poza tym ja powiem od razu że nie życze sobie żadnych odwiedzin oprócz tż no i teściów bo na pewno bedą chcieli zobaczyć wnuka ale wszytskie koleżanki ciotki wójki i tak dalej będą musieli wytrzymać nie cierpie takich wycieczek do szpitala tym bardziej że wiadomo kobieta po porodzie za pięknie nie musi wyglądać
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:44   #1704
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja bym chciala taki lejacy sie szlafroczek cieniutki.
Kurcze mam ochote na 2 godzinna goraca kapiel z ksiazka w wannie a tu nie mozna No coz wezme troche dluzszy prysznic bez ksiazki
Cytat:
satyny nie lubie wiec szukam bawelny...
podoba mi sie ten ale nie do szpitala :
http://www.allegro.pl/item973995292_...a_tanio_s.html
do szpitala zdecyduje sie na ten za 19 co wkleilam wczesniej bo mimo ze frota to jakas taka licha i cienka no i tani a i tak nie bede w nim chodzic
ja też wolę bawełnę a ten co pokazujesz jest fajny i coś takiego bym chciala tylko dłuższy

Cytat:
Rozmawiałam wczoraj z M. poprosiłam go żeby "dał mi spokój"...
Źle się czuję z sytuacją która ma miejsce... Tak naprawdę nikt nie liczy się z moimi uczuciami, z tym czego ja potrzebuje, a przede wszystkim co czuje...
Przecież był kiedyś dla mnie człowiekiem którego bardzo kochałam... noszę pod sercem jego dziecko więc chociaż z tego tytułu okazałby mi trochę szacunku?? Czy to tak wiele?? A on odwrócił się ode mnie, jego zainteresowanie ogranicza się do napisania smsa "co słychać?" i mówi że on się interesuje... ale nie zapyta kiedy idę na wizytę, nie zaproponuje że może poszedłby ze mną, nie zapyta kiedy mam usg, czy nie pójdzie ze mną do szkoły rodzenia... w tym samym czasie kiedy dowiedział się, że będzie ojcem związał się z kimś innym... czy to jest nienormalne że to mnie boli?? Czy nienormalne jest to że mam żal do niego do tej dziewczyny?? Czy to że potrzebuję jego wsparcia, obecności, rozmowy to tak wiele?? To takie dziwne??
Czy to dziwne że czuję się poniżona takim jego postępowaniem i zachowaniem??
Do tego dochodzą jeszcze inne problemy domowe, mieszkaniowe, z pracą o których nie mam z kim porozmawiać, z których nie mam się komu zwierzyć i nie mam się na kim wesprzeć... czuje się jak korek rzucony na morze który utrzymuje się na powierzchni bo jest korkiem... ale nic po za tym...
Z problemami wszelkiej maści mam sobie radzić sama, ale spijać mleczko i czerpać radość z dziecka chcieliby wszyscy... a teraz kiedy najbardziej ich potrzebuje zostałam sama... nie ma jego rodziców którzy wielce czują się dziadkami, nie ma jego...
Po za tym ta sytuacja z nim jego dziewczyną i ze mną jest tak obłudna, fałszywa, dwulicowa i zakłamana jak mało... do niej się uśmiechają i mówią że będzie wszystko ok bo M. przyprowadził do domu nową dziewczynę i do mnie też bo będą mieli wnuka... przecież tak nie może być... tzn. może jak ktoś się na to godzi, jak komuś taka sytuacja, taka rola odpowiada, ale mnie nie odpowiada... ja tak nie chcę i chyba mam prawo do takiej decyzji??
Dziś nie chcę od niego nic ani jego obecności, ani jego pieniędzy, ani zainteresowania, chcę tylko żeby dał mi i dziecku święty spokój, pozwolił mi w spokoju donosić ciążę, urodzić to dziecko i wychować je... bo wiem, że na nasze porozumienie nie ma już szans i najlepszą i jedyną możliwością wyjścia z tej sytuacji jest to aby każde z nas poszło w swoją stronę...
Ja z góry przyznaję rację, że dziecko potrzebuje ojca, ale nie musi to być ojciecbiologiczny. Po za tym potrzebuje jego obecności na codzień a nie od święta...
kasha zapomnij o nim... bez żalu, bez nerwów, bez smutku, po prostu zapomnij i układaj sobie życie bez niego a zobaczysz, że trafisz na swojej drodze kogoś kto pokocha Ciebie i Twoje dziecko jak swoje własne!

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wkleję Wam zdjęcie mojego deserku, tylko ostrzegam-tylko dla kobiet o mocnych nerwach i nie bijcie
:gun :

Cytat:
Ja też przez rentę

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Mnie się podoba ten jedo Bo ja nie chcę z małymi kółkami i nie chcę ze skrętnymi
jedo też maja modele ze skrętnymi kółkami i ja właśnie o takim myślalam wstępnie ale chyba zostanę przy tym baby active jet
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:46   #1705
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
nie znam się ale nie wydaje mi się żeby mój pracodawca sobie cokolwiek odliczał tym bardziej że on nawet nie wiedział ze ja studiuje a wczesniej przez 2 lata się nie uczyłam poza tym gdyby co miesiąc z mojej marnej wypłaty 950 zł odją 50 zł to w przeciągu roku wyszło by 600 zł to ja juz wole oddac to 230 zł nie wiem czy dobrze to rozumuje

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

o to ja jestem bez wstydna wiec jak przyjdą do mnie to niech mnie widza w koszuli heheh bo ja wychodzić do nich nie będe jak chcą mnie odwiedzać to na sali
poza tym ja powiem od razu że nie życze sobie żadnych odwiedzin oprócz tż no i teściów bo na pewno bedą chcieli zobaczyć wnuka ale wszytskie koleżanki ciotki wójki i tak dalej będą musieli wytrzymać nie cierpie takich wycieczek do szpitala tym bardziej że wiadomo kobieta po porodzie za pięknie nie musi wyglądać
u mnie na sale nie wpuszczaja a jak koszule mlekiem poplamie czy cos to bedzie mi glupio a tak zarzuce szlafrok i od razu bede sie czuła bardziej komfortowo, poza tym brzuch pewnie tez bede miala zwiśnięty
co do odwiedzin mam to samo zdanie.
Stary 2010-04-14, 15:46   #1706
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
To zależy jaka jest ulga.
Każdej osobie przysługuje...czekaj niech no ja sprawdzę jak się to zwie.
Kwota zmniejszająca podatek. http://www.rp.pl/artykul/55943,44132...tylko_raz.html
Twój pracodawca ma do tego prawo. To w Twoim interesie jest mu powiedzieć, żeby tego nie odliczał, bo ten sam chwyt stosuje instytucja, która daje Ci rentę.

Natomiast co do kwoty- a to nie jest tak, że nie przepracowałaś całego roku? Lub nie przez cały rok miałaś uprawnienia do renty?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-04-14 o 15:48
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:48   #1707
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Alguien
bedzie dziewczynka
To czemu jeszcze nie podalas do listy?

Co do systemu powiadamiania, to chcialam tylko Wam zasugerowac ten temat, bo niby kwiecien dopiero, ale tak naprawde nigdy nie wiadomo, czy ktoras z nas nie wyladuje na porodowce wczesniej. Ja niestety nie nadaje sie do tej roli, bo po pierwsze rodze pierwsza, wiec wiadomo, ze bedzie mnie tu duzo mniej, a po drugie to niepraktyczne wysylac smsy przez ocean. Nie wiem tez, czy nastepna czesc watku jeszcze poprowadze, czy juz ktoras z Was...Zalezy oczywiscie w jakim tempie skonczymy te
Mysle, ze jedna z dziewczyn moglaby byc niezawsze, a druga niech bedzie z konca sierpnia, zebyscie mialy caly czas dobry kontakt. Np vette

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-04-14 o 15:53
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:52   #1708
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

a ja nie kupuję szlafroka, stwierdziłam, ze i tak później nie będę z niego korzystała, pożyczam od mamy
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:53   #1709
karolcia228
Zakorzenienie

A ja wlasnie zjadlam loda Big milka i czekam na mame z siostra

Stary 2010-04-14, 15:53   #1710
pszczolka87
Zadomowienie

dziękuję wszystkim za opinie dotyczące narożnika ja jestem przeszczęśliwa, bo myślałam że ten prezent juz przepadł.. mi by było głupio się do nich odezwać po takim czasie i się upominać, ale teściowa załatwiła wszystko za nas
no sami byśmy takiego napewno nie kupili myśleliśmy o jakiejś skromnej kanapie za max 1000 zł (3800 byśmy napewno nie dali) bo teraz wiadomo są ważniejsze wydatki związane z dzieckiem... a tak to mamy taką super rzecz.. zwłaszczą że będziemy mieć jeden pokój więc fajnie jak będzie coś takiego na czym trochę osób będzie można posadzić jak przyjdą w gości ... no i co później będzie można rozłożyć do spania... a to jest takie duże że jak się rozłoży to można się po tym turlać normalnie jeszcze wybraliśmy droższy materiał niż w standarcie... bo takie coś jak zamsz... milusi taki, ale mający takie właściwości że wszystkie zabrudzenia zchodzą z niego praktycznie tylko przez przetarcie mokrą szmatką... babeczka w salonie mówiła że jej dziecko długopisem go popisało i wszytsko pięknie zeszło także to tez duuuży plusik
No nie mogę... cieszę się jak głupia z takiej rzeczy hehe

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-04-14 o 15:58
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości