|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Nie smuć się, jesteśmy z Tobą!!!
|
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A głaskać też nie głaszczę,bo podobno to może wywołać skurcze.
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Rozeznanie
|
madziorek byłam kiedys zerknąć i wydaje mi się, że w tym na przeciwko PKS jest większy wybór,ale jak już będziesz to warto zerknąć
Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-04-14 o 14:34 |
|
|
|
#1686 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moim zdaniem nic na siłę - bądź dla niego uprzejma i nie naskakuj na niego, bo to niczego nie zmieni jesli jest tak jak mowi i chce sobie układać życie z inną, to naturalne, że jest uprzejmy i pyta "co slychac" - w koncu nosisz jego dziecko i chce wiedzieć pewnie... a Ty, co zrozumiale, reagujesz bardzo emocjonalnie... oczekując chodzenia do lekarza i do szkoły rodzenia chcialabys mieć wrażenie 'normalnego' związku...powtorze nic na siłę.. myśl i ukladaj swoje życie tak żeby było dobrze dla Ciebie i dziecka, a co ma byc to i tak będzie, czy z tym czy za jakiś czas z innym dziewczyny juz pisały bardzo mądrze - nie zawsze biologiczny ojciec jest najlepszym tatą dla dziecka.. trzymaj sie i dbaj o Malenstwo i siebie! |
||
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Na poprawę humoru zamówiłam ciuszki dla malenstwa na allegro. Pierwszy raz skusiłam się na używane, ale wydają się bardzo ładne
Nie były drogie, więc niewiele ryzykuję:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=996246551 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=985984279 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=992743188 Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-04-14 o 14:39 |
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrzemnelam sie na chwile i juz 3 strony
![]() ![]() A ile zaproszen na NK zaraz poogladam ![]() Kashha- niestety decyzje podejmujsze sama, pamietaj ze z uplywem czasu mozesz jej zalowac, teraz masz burze hormonow...postaraj sie spojrzec na to z dystasu...pomysl tez o dziecku...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
hej ja tak na szybkiego
bo jak wyszłam dziś z domu o 9.00 i dopiero wróciłam a obiados trzeba zrobić Dziś z mężem byliśmy załatwiać narożnik do naszego nowego pokoju Na nasz ślub 2 lata temu byli zaproszeni tacy znajomi moich teściów ze szwecji i z powodu jakichś losowych zdarzeń nie mogli być i obiecali nam w prezencie jakiś mebel (oni są producentami mebli.. mają kilka filii w europie) do tej pory jakoś to olalismy bo nie potrzebowaliśmy mebli poza tym z nimi jakoś kontakyu zabardzo nie było... no i teraz moja teściowa się do nich odezwała no i oczywiście powiedzieli że pamiętają i że mamy podjechać do nich do hurtowni i sobie coś wybrać.... no i wybraliśmy![]() http://www.dekorativ.pl/pl/sklep/meb...zesne/prag.htm taki narożnik jak ten pierwszy tylko że w kolorze czekolady, a poduchy- 4 sztuki kremowe i 3 czekoladowe, tak na przemian kontrastowo.. i materiał taki fajny milusi ale jestem szczęśliwa hehe... za 2 tyg będzie już dla nas gotowy.. a za 3 tyg przeprowadzka
|
#1690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem u znajomego dlatego nadrobie Was (6stron!) dopiero jak wróce do domu
![]() oto co juz napisałam w temacie Śląskich mamusiek: Mam wyniki własnie w ręce, z tego co ja zapamietałam to chyba wszystko jest w normie choc nie rozmawialam jeszcze z lekarzem. Glukoza na czczo 95,30 - norma 74-106. wypilam 75g glukozy i po godzinie 138,73 po dwóch godzinach 64,60 Poprzednio miałam na czczo 101, wypiłam 50g a po godzinie poziom był 174 (norma do 139) i jeszcze mam wyniki toxoplazmozy ale nie umiem ich zinterpretowac bo na necie znalazłam sprzeczne informacje dlatego napisze tu, może któras z was co robiła to badanie jest bardziej uświadomiona ![]() Przeciwciała IgM 0,050 (wynik ujemny <0,50) Przeciwciała IgG 0,10 (wynik ujemny <1,6) raz znalazłam, ze jak któres jest ujemne to że chorowalam i mam przeciwciała a raz, że jak to samo jest ujemne to, że nie chorowalam (teraz nie pamietam o który parametr chodziło)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie ma rację. Powiedział, że płeć stwierdza się przy porodzie.---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Siala no wynik ujemny to wynik ujemny tzn, ze nie masz toxoplazmozy i nie mialas jej nigdy. Jakby jakis tam byl dodatni to mogloby swiadczyc, ze mialas lub masz. |
|||
|
|
|
#1696 | |||
|
Zakorzenienie
|
madziorek swiete slowa ciesze sie ze tak fajnie Ci sie zycie ulozylo napewno na to i ty i synek zaslugujecie
Cytat:
![]() a co do naturalnego porodu to mam identyczne zdanie jesli chodzi o luzna pochwe po porodzie to slyszalam ze mozna wykonac zabieg korekcyjny ![]() Cytat:
Cytat:
sliczny naroznik i bardzo w moim stylu tzn mam bardzo podobny z tym ze czarny z kremowymi poduchami ![]() a ja musze cos do jedzenia wymyslec a nie wiem co
|
|
#1697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewuszki. Wystarczy napisać do pracodawcy pismo, żeby nie odliczał od Waszej wypłaty ulgi podatkowej związanej z waszą nauką.
to jest coś koło 50zł miesięcznie. O tyle wypłata się zmniejszy miesięcznie, ale też o tyle będziecie do przodu w picie, bo wyjdziecie na zero .Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Prosim ![]() Nie chorowałaś na toxo, nie chorujesz teraz, i niestety dla Twojego dziecka- nie masz przeciwciał. Co do glukozy, myślę, że nie odbiega znacząco od norm.
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
kaska
itakasia,madziorek jestescie kolejne które potwierdzaja ze taka koszula praktyczna jest madziorek czekamy na te historie kiedys ... agravka ![]() jusdan masz szczescie ze ostatnio przedawkowałam kapuśniak anuszka ładne i niezniszczone pszczolka mam coś podobnego tylko jasny i anoxa chyba też , super, że na prezent wogóle siala super, ze wszystko dobrze
|
|
|
|
#1699 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje bardzo chodź mi sie bardziej podoba twój brzuszek i ogolnie dziewczyn które maja piłeczki hihih ![]() malutki ![]() Cytat:
i już tak od paru lat i nie umiem zasnąć w koszulce a nawet jak uda mi się to w nocy sie budze i musze ściągac kurcze musze zaczać się przyzwyczajać bo jak będe miec mleko to wiadomo heh Cytat:
ale nawet jak ktoś zauważy to jak już dziewczyny pisały większość i tak nie ustępuje miejsc ;/ więc trzeba walczyć o swoje ![]() kashha myśle że to co napisała jusdan i niezawsze całkowicie wyraża moje zdanie. a na pewno jak mały będzie na świecie to tak przesłoni ci wszytsko że maciek juz nie będzie wywoływac u ciebie takich emocji bo nie zasługuje sobie na to,jest dorosłym człowiekiem wybrał co wybrał i tylko on będzie za jakiś czas żałowac Siala no już miałam na ciebie z że nie piszesz jak wyniki pszczołka super prezent po takim czasie tym bardziej że tanie to nie jest
|
|||
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
siala toxo nie mialas nigdy i nie masz a z cukrem nie pomoge
kasha mysle ze powinnas sie przestac przejmowac du..iem i zaczac zyc swoim zyciem i martwic sie o malenstwo jasne ze to przezywasz ale pomysl tak z drugiej strony przeciez i M i ta dziewczyna sa siebie warci skoro ona wie ze on porzucil kobiete w ciazy bo mu sie nagle odwidzialo to w kazdej chwili ja tez moze porzucic ja bym sie nie zdecydowala na zwiazek z tak nieodpowiedzialnym facetem a ty powinnas sie cieszyc ze uwiolnilas sie od takiego go.niarza opowiem ci cos.... bylam z chlopakiem 4 i pol roku nie ukladalo sie (kawal nieodpowiedzialnego chama z niego byl) choc byl moja pierwsza wielka miloscia i strasznie cierpialam po rozstaniu jednak on dosc szybko znalazl sobie pocieszenie w ramionach mojej kolezanki po jakis 2lub 3 tyg ona zaszla w ciaze caly czas sie klucili pozniej ona do mnie dzwonila pisala co ona ma zrobic jak sie znim dogadac (swoja droga szkoda ze przed wskoczeniem mu do lozka mnie nie spytala) jakos przemeczyli sie razem przez okres ciazy wiem ze on jej nie kochal bo mi o tym powiedzial (chcial do mnie wrocic) wkoncu jak mala miala niecale 6mc i tak sie roztsali i teraz ona sama wychowuje dziecko a on poszedl w swoja strone jednak ja bym nigdy sie juz z nim nie zwiazala z racji tego ze jak mogl porzucic dziecko jak mogla bym mu zaufac i skad mogla bym wiedziec ze mnie tez tak nie zostawi moze moj spospob myslenia jest bardzo okrojony ale nieznosze nieodpowiedzialnych ludzi i w sumie ciesze sie ze tak sie stalo ja sie stalo bo dzieki temu udalo mi sie odniego uwolnic i przejrzalam na oczy i mysle ze ty tez powinnas przejrzec wkoncu po co ci taki nieodpowiedzialny facet? a co gdy by nagle odszedl gdy by dzidzia miala dwa czy trzy lata? non stop by cie pytala gdzie tata mysle ze wtedy by dopiero ci to zlamalo serce a przed toba jeszcze zycie mysle ze poznasz kogos kto bedzie wart ciebie i Wojtusia i pokocha was szczera miloscia
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
ehhh.... moje dziecię coraz bardziej aktywne,nigdy nie słodziłam-teraz to jakieś szaleństwo z tym cukrem-trzcinowy zakupiłam i nawe żurawinę mimo, że jedną łyżką, ale słodzę......
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek mnie szlafrok bedzie potrzebny by wyjsc do ewentualnych gości
![]() xawmeli też używam trzcinowy |
|
|
|
#1703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym gdyby co miesiąc z mojej marnej wypłaty 950 zł odją 50 zł to w przeciągu roku wyszło by 600 zł to ja juz wole oddac to 230 zł nie wiem czy dobrze to rozumuje ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
poza tym ja powiem od razu że nie życze sobie żadnych odwiedzin oprócz tż no i teściów bo na pewno bedą chcieli zobaczyć wnuka ale wszytskie koleżanki ciotki wójki i tak dalej będą musieli wytrzymać nie cierpie takich wycieczek do szpitala tym bardziej że wiadomo kobieta po porodzie za pięknie nie musi wyglądać
|
||
|
|
|
#1704 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i ja właśnie o takim myślalam wstępnie ale chyba zostanę przy tym baby active jet
|
|||||
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak koszule mlekiem poplamie czy cos to bedzie mi glupio a tak zarzuce szlafrok i od razu bede sie czuła bardziej komfortowo, poza tym brzuch pewnie tez bede miala zwiśnięty ![]() co do odwiedzin mam to samo zdanie. |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdej osobie przysługuje...czekaj niech no ja sprawdzę jak się to zwie. Kwota zmniejszająca podatek. http://www.rp.pl/artykul/55943,44132...tylko_raz.html Twój pracodawca ma do tego prawo. To w Twoim interesie jest mu powiedzieć, żeby tego nie odliczał, bo ten sam chwyt stosuje instytucja, która daje Ci rentę. Natomiast co do kwoty- a to nie jest tak, że nie przepracowałaś całego roku? Lub nie przez cały rok miałaś uprawnienia do renty?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-04-14 o 15:48 |
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
To czemu jeszcze nie podalas do listy? ![]() Co do systemu powiadamiania, to chcialam tylko Wam zasugerowac ten temat, bo niby kwiecien dopiero, ale tak naprawde nigdy nie wiadomo, czy ktoras z nas nie wyladuje na porodowce wczesniej. Ja niestety nie nadaje sie do tej roli, bo po pierwsze rodze pierwsza, wiec wiadomo, ze bedzie mnie tu duzo mniej, a po drugie to niepraktyczne wysylac smsy przez ocean. Nie wiem tez, czy nastepna czesc watku jeszcze poprowadze, czy juz ktoras z Was...Zalezy oczywiscie w jakim tempie skonczymy te ![]() Mysle, ze jedna z dziewczyn moglaby byc niezawsze, a druga niech bedzie z konca sierpnia, zebyscie mialy caly czas dobry kontakt. Np vette
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-04-14 o 15:53 |
|
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie kupuję szlafroka, stwierdziłam, ze i tak później nie będę z niego korzystała, pożyczam od mamy
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie zjadlam loda Big milka
i czekam na mame z siostra
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję wszystkim za opinie dotyczące narożnika
ja jestem przeszczęśliwa, bo myślałam że ten prezent juz przepadł.. mi by było głupio się do nich odezwać po takim czasie i się upominać, ale teściowa załatwiła wszystko za nas no sami byśmy takiego napewno nie kupili myśleliśmy o jakiejś skromnej kanapie za max 1000 zł (3800 byśmy napewno nie dali ) bo teraz wiadomo są ważniejsze wydatki związane z dzieckiem... a tak to mamy taką super rzecz.. zwłaszczą że będziemy mieć jeden pokój więc fajnie jak będzie coś takiego na czym trochę osób będzie można posadzić jak przyjdą w gości ... no i co później będzie można rozłożyć do spania... a to jest takie duże że jak się rozłoży to można się po tym turlać normalnie jeszcze wybraliśmy droższy materiał niż w standarcie... bo takie coś jak zamsz... milusi taki, ale mający takie właściwości że wszystkie zabrudzenia zchodzą z niego praktycznie tylko przez przetarcie mokrą szmatką... babeczka w salonie mówiła że jej dziecko długopisem go popisało i wszytsko pięknie zeszło także to tez duuuży plusik No nie mogę... cieszę się jak głupia z takiej rzeczy hehe
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-04-14 o 15:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

ale wy się tu rozpisujecie..... fajnie ja nie zawsze mam czas mimo że siedzę już w domku. właśnie wróciłam z glukozy, blee...., już niektóre z was też mają ją za sobą, byłam taka głodna że aż mnie mdliło, a tu jeszcze kubek cukru trzeba wypić, jakoś poszło. piszecie już o wyprawkach dla dzidzi , ja swoją odkurzę tak na początku lipca, a w maju zacznę kupować niektóre rzeczy zacznę od kosmetyków, bo wanienka, leżaczek, fotelik, łóżeczko i pierwsze ciuszki mam po starszym dziecku. Boję się kupować różowej pościeli, bo mimo tego że gin powiedział że dziewucha to i tak pewna dopiero będę jak ją zobaczę. Dziewczynki a co myślicie o wózku z serii ROAN MARITA wersja z gondolką? jest na Allegro wystarczy wpisać tą nazwę, ja właśnie ten kupuję, a na żywo jest cudny, lekki, duże koła, na wachaczach, no i dziecku nie wystają nogi z gondolki po pięciu miesiącach.
Nie smuć się, jesteśmy z Tobą!!!

i anoxa chyba też , super, że na prezent wogóle