|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
Zakupie też orzechy i będę dorzucać do owsianki. Dzięki za ocenę ![]() dzięki ten 2 posiłek to taka alternatywa dla kanapek, fajne bo można zawinąć w folię aluminiową i zjeść nawet poza domem, no i do tego jest bardzo smaczne
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U
I śn. 5,00 płatki owsiane z pestkami słonecznika na mleku 3,2 %, owoc kiwi, kawka z mleczkiem II śn herbata zielona, 2 kawałki razowca, jedna z masłem wędlinką i pomidorkiem, druga z masłem serem i pomidorkiem, szklanka soku jabłkowego jednodniowego ok 11 przekąska banan, jabłko 2 małe słodzutkie ciasteczka parzone, kawka ricore ok 15 obiad wielki talerz zupy ogórkowej na śmietanie z udkiem z kurczaka, kopą warzyw i ziemniaków ok 17 podwieczorek kaszka manna z dżemem truskawkowym, wielka gruszka 20 kolacja 2 kawałki chleba z masłem twarożkiem i szczypiorkiem, oprócz dużo wody mineralnej niegazowanej i orzeszki włoskie jako przekąski pomiędzy posiłkami Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2010-04-13 o 17:30 |
|
|
|
#1053 |
|
Przyczajenie
|
wczorajsze R:
śn: 2 wasy: 1. z małym plasterkiem sera salami, ketchupem, 2. z twarożkiem 3%, ogórkiem zielonym, oliwkami zielonymi, pieprzem; 8 truskawek, herbata 2śn: pomarańcza, dwa kiwi ob: omlet (1 jajko, łyżka mleka 0%, łyżeczka mąki) z 50g twarogu chudego, łyżeczką dżemu trusk. niskosłodzonego, łyżeczką płatków migdałowych, cynamonem, herbata podw: marchewka, kawa z mlekiem 0% kol: wasa z twarożkiem 5%, ogórkiem, sałatą, pomidorem, 25g twarogu chudego, actimel lekki, herbata do tego 2l wody niegazowanej
|
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
BARDZO malo i ubogo
|
|
|
|
#1055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
moje
U I Śniadanie Stand. 7ł.górskich, 1ł. otrębów, jabłko - wymieszane z homo nat. + wkruszony jeden zwykły herbatnik II Śniadanie Grahamka(100g.) masłem, pekinką, wędliną, ogórkiem i oreganooo szklanka kefiru III Śniadanie Wiejski z łyżką siemienia, garstką pestkami dyni, garstką rodzynek Obiad 1) Zupa z buraczków (coś a'la barszcz, ale z rozszerzoną gamą warzyw ) 2) Pierś z kurczaka smażona na maśle, kasza jaglana (3ł. ugotowanej), buraczki (to się ćwikła nazywa? ) mały deser: mocna zbożówka z kapką mleka Kolacja 2 kromki razowca z masłem i: - pekinką, plastrem łososiem -pekinką, wędliną, plastrem pomidora + skrojony ogórek, sałata, kiełki rzodkiewki polane odrobiną oliwy Szeroko uśmiecham się o ocenę? ![]()
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: tradycyjnie 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, garść bakalii (orzechy laskowe, włoskie, brazylijskie, nerkowce, migdały, rodzynki), 2 łyżki słonecznika, 1 jajko, pół łyżki miodu) posmarowane serkiem homogenizowanym stracciatella (140g) 50 minut szybkiego marszu Przekąska: pomarańcza Obiad: pełna miseczka wegetariańskiego bigosu z pieczarkami, pół kromki razowego, owsianego chleba Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (150g) z wkrojonym kiwi, kawa z mlekiem granulowanym, odtłuszczonym i łyżeczką cukru Kolacja: 2 jajka na twardo, miseczka sałatki (pomidor, ogórek zielony i kiszony, cebula), pół kromki chleba takiego jak do obiadu Bardzo proszę o ocenę.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2010-04-13 o 20:33 |
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
no to może moje U po dłuuugiej nieobecności
: I: miseczka kaszy manny na mleku 2%; kromka razowca z masłem, serem zółtym, pomidorem i sałatą + herbata zielona w między czasie: spore jabłko II: grahamka z masłem, szynką drobiową, ogórkiem i sałatą III: drożdżóweczka IV: ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, gulasz z indyka, surówka "wiosenna" z kapusty (kupna) + herbata zielona V: serek wiejski 200g z łychą otrąb pszennych; kromka razowca + herbata zielona proszę o ocenę
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-04-13 o 20:24 |
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
P ( schudlam wrrrr . =/ ;(()
Sn: grahamka z maselkiem : szyneczka , pomidorkiem , ogorkiem , szczypiorkiem , 2 jajka na miekko , pomaranczka , szklanka cieplego mleczka 2% 2sn: drozdzowka z truskawkami 100g , jogurt naturalny 150g z garscia nerkowcow , sok jednodniowy marchewkowy , chupa chups truskawkowy (szkola rozdzielone na przerwy ) O: dwa grube nalesniki P: kakao na mleczku 2 % , 4 ciasteczka lu go z owocami K: serek wiejski 200g , grahamka z pasztetem pomidorowym i szczypiorkiem , dwie parowki jedynki gotowane , herbatka malinowa dwa duze jabluszka ( jedno i drugie 290g ) lod twister ten kolorowy i jak?
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Sherrie dziękuję
Moje wczorajsze U I śniadanie: grahamka: pół z masłem, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; pół z masłem, serem i tymi samymi dodatkami; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: wiejski 200g, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżka musli, łyżeczka miodu, cynamon; herbata owocowa; garść ciemnych winogron Obiad: dwa gołąbki (z ryżem i mięsem wołowym(?) babcinej roboty ) z sosem pomidorowym zabielanym; kromka razowego Deser: 3 jajeczka czekoladowe, mała kawa z mlekiem i miodem Podwieczorek: garść nerkowców; pół opakowania kisielu brzoskwiniowego Kolacja: 3 kromki razowego: 2x z masłem, szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; 1x z masłem serem i tymi samymi warzywami; herbata z miodem i cytryną I jak??
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
P (ale waga się tylko waha
):I: 3 łyżki owsianych wymieszane ze 100g wiejskiego, 2 łyżeczkmi dżemu, sporą garścią mieszanki studenckiej, kawa z mlekiem II: banan III: 5 paluszków rybnych na oleju, 200g surówki z buraczków, kromka razowca IV: jogurt naturalny 180g, 2 łyżki muesli, jabłko V: bułka orkiszowa 50g z masłem, twarogiem i ogórkiem kiszonym, kakao z łyżeczką miodu w międzyczasie: jabłko, kawa z mlekiem, może wpadnie jeszcze garść orzechów (ostatnio zaczęły "wpadać" bez żadnych oporów )proszęo ocenę i wskazówki
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zamiast jeść tekturę (wasa), kup sobie porządny razowiec. strasznie przytyjesz po takiej diecie (jojo). |
|
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
To ja tez to ja tez!
Na R: sniad: leczo (duuuzo warzyw) z parowka (niestety familia robila wiec trzeba bylo zjesc) + 2x kromki chleba Obida: kurczak + warzywka na patelnie na odrobinie oleju rzepakowego pod: sledz + kromka chleba ciemnego kolacja: miska twarogu chudego z jog nat + kromka chleba ciemnego z maslem (moglam sobie darowac to maslo.... )Bede wdzieczna za kazda opinie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
moje R
Ś: owsianka (szklanka mleka, 4 łyżki owsianych, łyżeczka rodzynek), jabłko IIŚ: serek wiejski, trochę orzechów i migdałów O: gotowana pierś z kurczaka, sałata, ogórek, pomidor, przyprawy, łyżka oliwy z oliwek P: 1,5 kromki chleba pełnoziarnistego z pestkami dyni, dwie połówki z pastą (makrela, ogórek, papryka, cebulka, jajko, kapusta pekińska), jedna z jajkiem i pomidorkiem K: kilka kostek chudego twarogu z łyżeczką miodu ![]() mam pytanie: czy którejś z was udało się schudnąć jedząc w ten sposób, a nie ćwicząc regularnie? Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-04-13 o 21:53 |
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: 1 bułka grahamka:pół z masłem, serkiem śmietankowym kanapkowym i dżemem brzoskwiniowym, pół z masłem, serem i szynką w galarecie; pół żółtej papryki; pół jabłuszka; kawa inka z mlekiem. Ćwiczenia IIŚ: jogurt danone naturalny z ziarnami+ łycha płatków migdałów, kawa parzona z mlekiem O: zupa ogórkowa + 2 mini paróweczki drobiowe dla dzieci P: 1 twarożek lekki+ łyżeczka kakao puchatek+ łyżka musli lubelli-letnia pokusa; kawa parzona z mlekiem K: mała bułeczka orkiszow_ obie połówki z masłem-osełką czosnkową; sałata; pół żółtej papryki; pomidorek; ogórek konserwowy, herbata tetley+1słodzik prosić o ocenę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1068 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak juz tu jest to ponawiam swoje Cytat:
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
R:
1. mozarella+pomidor+oliwka z oliwek+bazylia, banan 2. kanapka (bułka z ziarnem, serek do smarowania, polędwica z indyka, maleńki plasterek sera, trochę papryki i ogórka), jabłko i kawa z mlekiem z automatu 3. muszle w sosie z białego wina i mąki z pietruszką (kochany ugotował, nie miałam wyboru - zjadłam tylko odrobinkę ) z brązowym ryżem(w między czasie kilka orzechów włoskich i godzinny spacer) 4. omlet z dwóch jaj z łyżką serka homo z papryką i polędwicą z indyka, znowu banan (wiem, wiem - nie powinnam )5. na kolację będzie serek homo naturalny, ale jeszcze nie wiem z czym Edytowane przez kreolkaa Czas edycji: 2010-04-13 o 22:06 |
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(11.00) 5łyżek musli, szklanka mleka. OBIAD(16.00) Potrawka z kurczaka z gotowana marchewką, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, 3 ogorki kiszone. PODWIECZOREK/DESER(17.30): 2 kuleczki marcepanowe, 2 śliwki w czekoladzie, kawalek marcepna KOLACJA(20.00) 3 kromeczki razowca (przytostowane) z serkiem wiejskim i warzywami (pomidor, papryka). |
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grahamki - ja jadam tylko ciemniejsze pieczywo - nie zreszta nie kazdemu one sluza mimo opinii dietetycznej. A ser to jaki do tej szynki. Masla w ogole nie jadam. Jak juz to smaruje chudym serkiem kromki. Dzemu tez nie jadam - nawet te niskoslodzone maja duzo cukru. No i owocow tez nie jadam - za duzo cukrow prostych, witaminy mam z warzyw. Dalej jogurt naturalny danone ze zbozami. Tez go nie jadam, bo ma cukier. Ja jadam tylko naturalne bez cukru. Np naturalna activie tez danone. Platki migdalowe ok. Oczywiscie zalezy jakie i czy znowu nie jakies z dodatkami. Kawa parzona ok, ale zbozowa inka to nie wiem - sprawdz sklad i kalorycznosc. Ona jest z cykorii. Parowki drobiowe - znow nie jadam tego na R, malo bialka, sporo tluszczu i roznych domieszek, alre to ostatnie zalezy od producenta. Kakao puchatek - u mnie nie istnieje, nawet jak nie bylam na R, to uwazalam z kakaem. A to jeszcze ma cukier. Przeciez to bomba kaloryczna. Musli lubelli ma w skladzie cukier - dla mnie odpada - nie wolisz zrobic wlasna mieszanke? No i na kolacje bulka - a kolacje na R powinny byc bialkowe... I jeszcze znow maslo. No Twoja R barrrdzo sie rozni od mojej R. Ciekawa jestem czy cos na Twojej chudniesz i czy pokusilas sie policzyc kalorie takiego dnia. |
|
|
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy czytałaś, ale mpati86 jest po kompulsach. Więc zbytnie ograniczenie jedzenia, nie byłoby zbyt dobrym pomysłem.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#1073 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R/U
ś: duża ciemna bułka z masłem - pół z serem i szynką, pomidor ogórek - pół z dżemem malinowym i serem białbym - kawka z mlekiem i cukrem o: zupa pomidorowa na mięsku zabielana z makaronem szyja z indyka, surówka, jabłko k: actvia z ziarnami zbóż, pół bułki, jabłko ocenka??
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za ocenką. ostatnio schudłam tak jedząć 24 kg. tyje się od nadmiaru produktów spożywczych, a nie od poszczególnych produktów. skończyłam studia i jestem mgr dietetyki. układam diety. ale wychodzę też z ed i mi łatwo o kompulsy, dlatego jedynie taki sposób nie odmawianaia sobie, a jedynie ograniczania mogę sobie zaproponować. poza tym nie chodzi mi do końca o dietę, chce wyrobić sobie umiejętność dozowania i stabilizacji wagi. nie wyobrażam sobie całe życie nie jeśc tych wszystkich rzeczy i jeść tylko to co chude, ma białko itp. miałam anoreksję i byłam w stanie wyniszczenia, teraz nie umiałabym tak żyć. jestem bardziej energiczną osobą, czuję szacunek do sibie,czuję satysfakcję, kiedy jem to co lubię i co sprawia mi przyjemność. prędzej czy póżniej skusisz się na coś innego, możesz zapędzić się w ed i obsesję, a efekt jo- jo niemal gwarantowany. także lepiej po prostu wprowadzić pewne zmiany na całe życie.ja np. staram się ćwiczyć, piję dużo wody, nie jem fast- foodów i słodyczy, alkoholu( wyjątki), jem dużo warzyw i owoców, nie piję gazowanych napojów; staram się jeść zdrowo, w przyzwoitych odstepach czasu, porcję są mniejsze, 5 posiłków dziennie, ostatni nie zbyt póżno- na kolacji sie kończy. myślisz, że każda szczupła osoba odmawia sobie wszystkiego. można być szczupłym, jeść wszystko ale z głową. ja gdyby nie moje kompulsy to przez pół roku trzymałam swoją wage 49kg jedząc juz wszystko. a na gwiazdkę nie dość że cały cas mieliłam. to przy jednej kawie potrafiłam zjeść 5 ciast a po świętach schudłam jeszcze 0,5 kg. może i sprawa indywidualna. ale tu chodzi o nawyki również. ja 8 dni tak jem i wiesz co widzę już pierwsze efekty ![]() masło dla okresu. chcę byc za rok żoną i matką dzidzi i wtedy będę musiała wziąć odpowiedzialność za drugie osoby. a teraz muszę zdrowo sie odżywiać, nie katować organizmu głodówkami i kompulsami. są w życiu ważnniejsze sprawy. a r podpisałam, bo to moje r- ja na tym chudnę, a nie utrzymuje wagi, by podpisać u, czy p jak przytycie.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2010-04-14 o 11:39 |
|
|
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
#Rena
Strasznie restrykcyjna ta Twoja R, wg mnie przesadzasz trochę, sporo produktów które wymienilaś jak np. parówki sa niezdrowe więc zgoda... ale żeby zupełnie nie jeść owoców, dżemu czy masła? Albo żeby patrzeć na ilość kalorii w Ince... ja na R jadlam jabłka wieczorem, chleb na kolację (nie codziennie ale często) i schudlam tyle ile chcialam. Nie dajmy się zwariować, te zasady nie muszą być aż takie sztywne
Edytowane przez Kalakiria Czas edycji: 2010-04-14 o 12:59 |
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
P/u- to jednak wahania wagi i nie ruszyło;( dzis wczoraj + 0,4 a dzisiaj - 0,6kg;/
Śniadanie: granola orzechowa+fitella orzechowa z rodzynkami+ banan + 0,5 litra mleka tłustego soczek pomarańczowy domowy 2 śniadanie: pierogi z serem białym i cynamonem polane śmietaną z cukrem waniliowym 200 gr pistacji Obiad: zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami,warzywami i mięchem kasza jęczmienna, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, marchewka z groszkiem i masłem deser; tabliczka czekolady z nadzieniem rafaello Podwieczorek: cała makrela wędzona, 2 kromki sojowego z masłem, 2 ogórki kiszone Kolacja: domowa zapiekanka z bagietki,pieczarek,sera zoltego i ketchupu serek wiejski 200 gr z solidną garścią mieszanki studenckiej magnum gold ruch= wędrowanie do lodówki,kuchni i ubikacji
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko na nie? A potem co ? KZ przybywam?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przeciez tez jest,niezdrowe,zanieczysz czone i ma duzo "roznych domieszek"Co Ty chcesz od masła ? Owoce sa be? Kakao to bomba kaloryczna? A z ilu łyzek je robisz, z całego opakowania czy z kilku łyzeczek? ![]() Paranoja ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Mam ochote Cie wyściskać
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rena, a ty ile schudłaś? Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-04-14 o 15:30 |
|
|
|
|
#1080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że całe życie nie da się wystrzegać tego wszystkiego co wymieniłaś, pewnego dnia się tego dowiesz. Ja to już zrobiłam. Teraz ważę 55 kg, jem tak jak kiedyś jadłam (bez białego pieczywa itd.), ale teraz już na tym nie chudnę, co udowadnia że można sobie skopać metabolizm .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

ten 2 posiłek to taka alternatywa dla kanapek, fajne bo można zawinąć w folię aluminiową i zjeść nawet poza domem, no i do tego jest bardzo smaczne 
) 

) z brązowym ryżem
)