Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 15:55   #1711
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

papateria tak samo mysle tylko po to chciala bym szlafrok i w sumie glupio tak paradowac w samej koszuli
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:58   #1712
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

ja dziś na obiad robię kluski śląskie i gulasz z łopatki mniam mniam- ale mnie naszła ochota na te kluchy
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:01   #1713
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Tak tak. Tak samo jak ja nie mogłam wziąć po pierwszym semestrze dziekanki. Ble ble. A jakoś dostałam i nikt się nie kichał, że na pierwszym roku nie wolno :P. Po południu jak nie zapomnę to poszukam. Na którym jesteś wydziale?
Farmaceutyczny. Jeszcze nic nie załatwiałam w tej sprawie,więc ciężko mi powiedzieć jak to wygląda w praktyce.Z dziekanką na pewno nie byłoby problemu,ale ITS to już profesorowie muszą wyrazić zgodę,a jak znam nie których to

Zmykam szykować obiad mężulkowi.Wrócę pewnie wieczorkiem
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:02   #1714
anoxa
Zakorzenienie

pszczolka jak my kupilismy naroznik tyo moja siostra z szwagrem sie pytali po co nam taki wielki a ja wlasnie chcialam bo spac na nim moga spokojnie 3 osoby i sie wyspia a na upartego 4 poza tym sie wygodnie siedzi czy w dzien mam sie ochote zdrzemnac to tez sie mieszcze i jeszcze duuuzo luzu zostaje wiec naprawde jesli tylko ma sie miejsce to ja jestem za takim duzym naroznikiem

wiolek
ale niestety ja wiem ze nawet jak nie pozwole goscia przychodzic to i tak ktos sie przyczlapie juz mi to zapowiedzieli przeciez sie klucila z nikim nie bede a wtedy szlafroczek napewno sie przyda
Stary 2010-04-14, 16:03   #1715
Alguien
Zadomowienie

pszczolka super sie Wam udalo i jaka oszczednosc!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:06   #1716
anoxa
Zakorzenienie

a ja zaraz bede jadla kielbaske biala bo mnie naszla ochota a mialam zamrozona i do tego mam cwikle wlasnej roboty bo babcia robila i cos mnie kusi popcorn bo mam w szafce taki cieplutki z microfali

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

dziewczyny nie wiecie co z muminkiem???

mam nadzieje ze maz aniiii tez ma sie dobrze
Stary 2010-04-14, 16:07   #1717
papeteria
Zakorzenienie

pszczolka wiem o czym mówisz bo ostatnio nocowali u mnie goście i sie cieszyli a spanie ma po rozłożeniu a raczej złożeniu bo to kostki 3x2 metry ale my spimy w drugim pokoju na standardowym łóżeczku a materiał to alcantara
kluchy tez bym zjadła
karolcia ide na poczte to kupie sobie big milka to nic ze w zamrażarce mam algide bakaliową i carte dor truskawkowe ja chce na patyku

anoxa no dokładnie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-14 o 16:08
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:07   #1718
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja zaraz bede jadla kielbaske biala bo mnie naszla ochota a mialam zamrozona i do tego mam cwikle wlasnej roboty bo babcia robila i cos mnie kusi popcorn bo mam w szafce taki cieplutki z microfali

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

mmmm popcorn ja mam cały worek 1kg takiego do gara u nas odkąd jestem w ciąży musi być zapas w domu dzis będzie na "deser" po obiadku hehe
Stary 2010-04-14, 16:09   #1719
papeteria
Zakorzenienie

muminek faktycznie dawno nie zagladał
co do ani ja też mam nadzieje

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

popcorn przedawkowałam w kinie w listopadzie (juz bylam w ciazy wiec zjadłam wielki kubeł) i do dzi mam przesyt
Stary 2010-04-14, 16:10   #1720
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Oj dziewuszki. Wystarczy napisać do pracodawcy pismo, żeby nie odliczał od Waszej wypłaty ulgi podatkowej związanej z waszą nauką.
to jest coś koło 50zł miesięcznie. O tyle wypłata się zmniejszy miesięcznie, ale też o tyle będziecie do przodu w picie, bo wyjdziecie na zero .
tak, tylko że ja PISAŁAM oświadczenie zaraz jak się przyjmowałam do pracy! A on to olał, więc cóż ja poradzę??
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:12   #1721
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
muminek faktycznie dawno nie zagladał
co do ani ja też mam nadzieje

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------
a hexy to już 100 lat nie było... mam nadzieję że wszytsko u nich ok i że ich nieobecnośc nie jest spowodowana jakimiś ciążowymi problemami
Stary 2010-04-14, 16:14   #1722
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

jedo też maja modele ze skrętnymi kółkami i ja właśnie o takim myślalam wstępnie ale chyba zostanę przy tym baby active jet
Dopiero później się skapnęłam, że one też mają skrętne
Ja się chyba skuszę na roan kortinę, bo cena jest przystępna, spacerówka mi się co prawda nie podoba, ale za 500 zł dostanę później spacerówkę
Stary 2010-04-14, 16:17   #1723
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru zamówiłam ciuszki dla malenstwa na allegro. Pierwszy raz skusiłam się na używane, ale wydają się bardzo ładne Nie były drogie, więc niewiele ryzykuję:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=996246551

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=985984279

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=992743188

anuszka, wygadają jak nowe. Dobry zakup

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kit mu w oko, to przykre co Ciebie spotkalo, nie ma w tym Twojej winy tylko jest w 100% jego, falszywy tchorz!!! JA nie chcialabym aby taki bubek wychowywal moje dziecko. Nie masz kogo zalowac. Teraz jest ciezko wiem tzn probuje sobie to wyobrazic, ale widzisz tu na forum mamy kolejny przyklad, ze po burzy wychodzi sloneczko i ulozysz sobie zycie jeszcze z kims kto bedzie Ciebie wart!
zgadzam się w 100% !!!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:19   #1724
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
anuszka, wygadają jak nowe. Dobry zakup
!
Też mi się tak wydaje Zobaczę jak przyjdą

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ja dziś na obiad robię kluski śląskie i gulasz z łopatki mniam mniam- ale mnie naszła ochota na te kluchy
Ja miałam pomidorówe z kluchami lanymi A jutro gołąbki
Stary 2010-04-14, 16:27   #1725
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
u mnie na sale nie wpuszczaja a jak koszule mlekiem poplamie czy cos to bedzie mi glupio a tak zarzuce szlafrok i od razu bede sie czuła bardziej komfortowo, poza tym brzuch pewnie tez bede miala zwiśnięty
co do odwiedzin mam to samo zdanie.
u mnie właśnie na sale wpuszczają ale po 1-2 osoby bo sale są 6 osobowe więc masakra jakby sie wszyscy zleźli naraz i nie ma nawet gdzie jakbym chciała wyjść, nie ma żadnej salki czy czegoś chyba że bym na korytarzu stała hehe

Cytat:
To zależy jaka jest ulga.
Każdej osobie przysługuje...czekaj niech no ja sprawdzę jak się to zwie.
Kwota zmniejszająca podatek. http://www.rp.pl/artykul/55943,44132...tylko_raz.html
Twój pracodawca ma do tego prawo. To w Twoim interesie jest mu powiedzieć, żeby tego nie odliczał, bo ten sam chwyt stosuje instytucja, która daje Ci rentę.

Natomiast co do kwoty- a to nie jest tak, że nie przepracowałaś całego roku? Lub nie przez cały rok miałaś uprawnienia do renty?
o masz racje przeciez ręte brałam dopiero od października głupia ja bo pracowałam cały rok a kompletnie się na tym nie znam nikt mi nie mówił zebym coś takiego do szefa napisała więc nie wiedziałam i dziękuje za informacje
artykuły nie przeczytam bo bym musiała dostęp wykupywac heh
no ale teraz skoro od grudnia jestem na l4 i potem macieżyński to chyba w tym roku nic z tym się nie da zrobić ?
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziękuję wszystkim za opinie dotyczące narożnika ja jestem przeszczęśliwa, bo myślałam że ten prezent juz przepadł.. mi by było głupio się do nich odezwać po takim czasie i się upominać, ale teściowa załatwiła wszystko za nas
no sami byśmy takiego napewno nie kupili myśleliśmy o jakiejś skromnej kanapie za max 1000 zł (3800 byśmy napewno nie dali) bo teraz wiadomo są ważniejsze wydatki związane z dzieckiem... a tak to mamy taką super rzecz.. zwłaszczą że będziemy mieć jeden pokój więc fajnie jak będzie coś takiego na czym trochę osób będzie można posadzić jak przyjdą w gości ... no i co później będzie można rozłożyć do spania... a to jest takie duże że jak się rozłoży to można się po tym turlać normalnie jeszcze wybraliśmy droższy materiał niż w standarcie... bo takie coś jak zamsz... milusi taki, ale mający takie właściwości że wszystkie zabrudzenia zchodzą z niego praktycznie tylko przez przetarcie mokrą szmatką... babeczka w salonie mówiła że jej dziecko długopisem go popisało i wszytsko pięknie zeszło także to tez duuuży plusik
No nie mogę... cieszę się jak głupia z takiej rzeczy hehe
no nie dziwne bo jest sie z czego cieszyć to jest kupa kasy i super prezent

anoxa a ja zabronie hehe nie no śmieje ale rodzinę mam małą u mnie zadnych ciotek praktycznie tzn 1 ale to piętro wyżej na chirurgi jest oddziałową to ją chce żeby przyszła jeszcze przed porodem poinformować położne że ja rodzina ( taka prawda albo kasa albo znajomości sie zazwyczaj liczą ) a u tż powiem teściom że nie chce ciotek tym bardziej że nie utrzymujemy kontaktów na codzień a znajomi to zrozumieja raczej

a że ja bezwstydna to moge w samej koszuli u mnie przyzwyczajeni w domu kiedyś nawet jak jeszcze mieszkałam z mamą i dziadkami to opalałam się w ogrodzie w samych majtkach bo nie lubie śladów po staniku, nie ważne że tam mój brat z kolegą ze szkoły wracali, że tu jakiś wójek przyszedł a sąsiedzi w bloku obok w oknach taka jestem paskuda ale jakoś do ciała mam taki luźny stosunek że nie wstydze się wogóle hehe
Cytat:
tak, tylko że ja PISAŁAM oświadczenie zaraz jak się przyjmowałam do pracy! A on to olał, więc cóż ja poradzę??
a to ham !!!! skoro coś takiego mu pisałaś to sory chyba z jego strony to bezczelne ale ja się nie znam nie wiem na czym to wszytsko polega
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:29   #1726
hd2005
Zakorzenienie

Mój obiadek
Załącznik 3030592Załącznik 3030593

Stary 2010-04-14, 16:37   #1727
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
mięso jadasz.......?
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:42   #1728
anoxa
Zakorzenienie

hd widze ze sie zdrowo odzywiasz
Stary 2010-04-14, 16:44   #1729
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
mięso jadasz.......?
jadam, jadam
Choć nie jestem wielka fanką. Zazwyczaj piekę szynkę albo schab i takie mięsko własnej roboty jadam w kanapkach
Fakt dzisiaj jeszcze nie jadłam mięsa

Stary 2010-04-14, 16:46   #1730
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
no wiesz niedobra takie piękne zdj wrzucasz i gula robisz
ja też uwielniam makaron z brokuami ale przypomniałaś mi że mam jeszcze mielone mięsko resztke to ide strzelić spagetti
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:47   #1731
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd widze ze sie zdrowo odzywiasz
właściwie nie zmieniałam swojej diety (poza zakazanymi rzeczami)

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

kompot wyszedł super. Czarne porzeczki i agrest Suuuuper

Stary 2010-04-14, 16:49   #1732
papeteria
Zakorzenienie

no hexy daaaawno nie było
wiolek u nas jest korytarz z ławeczkami
hd brokuły wieki nie jadłam
i ten kompot
miałam kupić big milka i zapomniałam za to mam flipsy czekoladowe i zwykłe i galaretke w cukrze
Stary 2010-04-14, 16:49   #1733
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Widze ze jadasz podobnie do mnie choc ja dzis zjadlam za miast kurczaczka kotlety rybne
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:51   #1734
hd2005
Zakorzenienie

lody

hmmm...

Stary 2010-04-14, 16:51   #1735
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musiałam mojej księgowej co miesiąc przypominać przed wypłatą .

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

o masz racje przeciez ręte brałam dopiero od października głupia ja bo pracowałam cały rok a kompletnie się na tym nie znam nikt mi nie mówił zebym coś takiego do szefa napisała więc nie wiedziałam i dziękuje za informacje
artykuły nie przeczytam bo bym musiała dostęp wykupywac heh
no ale teraz skoro od grudnia jestem na l4 i potem macieżyński to chyba w tym roku nic z tym się nie da zrobić ?
...
anoxa a ja zabronie hehe nie no śmieje ale rodzinę mam małą u mnie zadnych ciotek praktycznie tzn 1 ale to piętro wyżej na chirurgi jest oddziałową to ją chce żeby przyszła jeszcze przed porodem poinformować położne że ja rodzina ( taka prawda albo kasa albo znajomości sie zazwyczaj liczą ) a u tż powiem teściom że nie chce ciotek tym bardziej że nie utrzymujemy kontaktów na codzień a znajomi to zrozumieja raczej
Nie wiem jak to jest na macierzyńskim. Tamto znam z własnego przykładu. A tam w tych kilku zdaniach jest wszystko napisane. Ja już tego płatnego nie czytałam .

Natomiast co do porodu i odwiedzin. Ja powiedziałam, że w szpitalu to sobie mogą być- ja i tak nie wstanę i przytulać się nie będę do gości.
Natomiast jak już wrócę do domu, to planujemy przynajmniej tydzień intymności-ja, On i Mała. Chcę, byśmy się wylegiwali w łóżku, nago z dzieckiem przytulonym do piersi, pod kocykiem, byśmy mogli oddać mu jak najwięcej ciepła, by poczuło tą bliskość. A że mamy taką możliwość, to tak też się stanie

I coś jeszcze miałam napisać...Nie pamiętam. A już wiem- a co z mlmFM?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-04-14 o 16:54
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:53   #1736
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria flipsy, cholera ja muszę do sklepu iść i tak czekam od 4 godzin aż lać przestanie, ale się nie zapowiada, a moje pranie ostro się suszy na balkonie hehe
hd pycha obiad
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:58   #1737
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
właściwie nie zmieniałam swojej diety (poza zakazanymi rzeczami)

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

kompot wyszedł super. Czarne porzeczki i agrest Suuuuper
też piekę......
powiesz co to te zakazane....bo nie wiem czy to tylko ja tak przesadzam
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:59   #1738
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
papeteria flipsy, cholera ja muszę do sklepu iść i tak czekam od 4 godzin aż lać przestanie, ale się nie zapowiada, a moje pranie ostro się suszy na balkonie hehe
hd pycha obiad
kupiłam bo daaawno nie jadłam a u mnie też leje
Stary 2010-04-14, 17:02   #1739
anoxa
Zakorzenienie

no mlm tez cos sie nie udziela

dzidzia
moja siostra ze szwagrem podobnie zrobili wylaczyli domofon i nie odbierali telefonow od znajomych bo chcieli sie nacieszyc dzidzia
Stary 2010-04-14, 17:02   #1740
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Tez o Muminku myslalam ostatnio i mam nadzieje, ze wszystko dobrze u niej tylko zajeta malym pewnie jest.

Ania pewnie sie odezwie do nas niebawem nie lubi nas trzymac w niepewnosci jak zauwalym jej poswiecenie dla naszego forum, ze nawet z Londynu pisala

Cytat:
No wiesz jak tak mozna Masz szczescie, ze mam wszystkie skladniki tylko ile mozna jesc no ale coz smaka narobilas i musze swa achcianke spelnic teraz ehhh zycie.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości