Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 19:33   #4861
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

hej dziewczyny
Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Ja własnie dziś rano w drodze do pracy powiedziałam że taka muzyka na RMFie powinna być zawsze. Ile pięknych piosenek odkryłam na nowo. Ale masz rację, od poniedziałku pewnie znowu rąbanka.
mi się też ta muzyka podoba co teraz leci, jest taka głęboka i aż przyjemnie się słucha

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
krytyka czyjejś opinii, a posądzanie o coś, czego się nigdy nie powiedziało, to dwie zupełnie różne rzeczy
Koniec tematu

Moge się pochwalić zwycięstwem nad Systemem
2 dni się w domu użerałam z Internet Explorerem, bo nie chciał działac, w końcu psię wkurzyłam i ściągnęłam Mozille - śmiga aż miło
ja tez mam mozillę i jestem zadowolona, nie równa się z explorerem

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
scio
dukan mi wyliczyl 2 fazsy ataku
sciaglam ksiazke, zaraz ja wrzuce i bedzie mi czytac
a skąd ściągasz tą książkę i jak wyliczyłaś te fazy?

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
dzięki
a z teściowa to trudna sprawa, kluci sie z tesciem, w sumie to sie rozwodza, narazie sa w separacji, ona ma taki trudny charakter chcialaby zeby wszystko bylo tak jak ona chce i nie liczy sie ze zdaniem innych, jak bylismy u nich w wielkanoc to takie sceny zlosci odstawiala ze szok, jak zrobila kawe i siedzielismy przy stole to nie dala nakrycia tesciowi a on usiadl tam gdzie byl takizyk i szklanka a ona mu zabrala ten talezyk bo on ma nie jesc na jej talezu. a teraz TZ ma imieniny w sobote i napisalam jej sms z zaproszeniem zeby wszyscy przyjechali w niedziele na kawe a ona odpisala ze nie przyjedzie dopuki nie zakonczy horroru w ich domu (chce zabrac tesciowi dom który on sam zbudowal a ona nawet palcem nie kiwnela), i jej odpisalam ze prawie wcale nas nie odwiedzają (od wesela byla u nas 2 razy a juz pól roku minelo) i ze jakby sie lepiej odnosila do tescia i innych czlonków rodziny to by zadnego horroru nie bylo, a ona na to ze nie przyjedzie.
to masz ciężką sytuację z teściami, najgorzej jak się dwoje ludzi rozchodzi, wtedy nigdy nie jest przyjemnie. mój teściu tez do przyjemniaczków nie należny, właśnie wykrzykuje na teściową która coś mu zbiła( jest chora i mało sprawna). Co za gość

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laski padłam teść zrobił spaghetti

samo mięso w tłuszczu dobrze ze mało nałożyłam sobie bo po tym co zjadłam jest mi tak

\
Stokrotka jak to jak zamieszkacie razem ... to jak teraz mieszkacie?
chyba czegoś nie doczytałam
mieszkamy razem ale z teściami a nie sami co powoduje nieraz spięcia i ogólnie już tym jesteśmy zmęczeni.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to napisz mu list.. taki papierowy recznie pisany... i napisz mu dokladnie slowo w slowo to co podkreslilam, napisz mu jak bylo kiedys jak bylo pieknie.. itd.. i przypomnij mu te chwile... jak bylo super....
pomysł dobry i może w przyszłości wypróbuje. Wczoraj porozmawialiśmy sobie tak delikatnie i szczerze. Padło z jego ust kilka miłych słów i powiedział, że się postara bardziej. Później były przytulanki i jest już zupełnie inaczej sex zbliża bardzo ludzi, a jego brak bardzo oddala, wiec trza się dużo kochać dla zdrowia związku

Tak czytam ile to osób- głów państw przybędzie na pogrzeb pary prezydenckiej i aż się boje, żeby komuś do głowy nie przyszedł jakiś zamach, tyle ważnych osób w jednym miejscu przecież będzie. oby ochrona była dobra. Straszny widok był dzisiaj tyle trumien na pokładzie samolotu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:41   #4862
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć

A propos filozofii to mój Tż mówi kiedyś tak... "wiesz co gdybys ty nie była tą kosmetyczką i tej szkoły kosmetycznej nie skończyła to ja bym chyba do końca życia myślał , że ten Cellulit to taki grecki filozof "

Ej, to Ty masz legitymację ubezpieczeniową???
One są już nieaktualne, teraz w przychodni przyjmują na podstawie dokumentu uiszczenia składek . Ja się okazuje RMUA.

Mojej szefowej córka ma na imię Blanka , bardzo mi się podoba to imię, ale już w moim najbliższym gronie jest zajęte.
Nie wiem nie mam pojęcia.
Podoba mi się Pola ale Tż nie i tak jest cały czas albo mnie nie podobają się jego propozycje albo jemu moje
filozof

a co do ksiazeczki to oczywiscie, ze jest nadal aktualna, musi byc tylko podbita po prostu kto ksiazeczki nie ma chodzi na podstawie odcinków RMUA, zreszta kto ksiazeczke ma tez tak moze- wolny wybór. ja nadal korzystam z legitymacji, wiec Agatek spokojnie
Stary 2010-04-14, 19:58   #4863
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
filozof

a co do ksiazeczki to oczywiscie, ze jest nadal aktualna, musi byc tylko podbita po prostu kto ksiazeczki nie ma chodzi na podstawie odcinków RMUA, zreszta kto ksiazeczke ma tez tak moze- wolny wybór. ja nadal korzystam z legitymacji, wiec Agatek spokojnie
to mnie uspokoiłaś dzięki wielkie
A teraz to tak serio serio idę spać

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:08   #4864
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

czesc Dziewczynki
Wpadłam do Was Biore sie za czytanie zaleglosci ) A przy okazji podziele sie chyba niezbyt dobrymi wiesciami Wykryto mi w rozmiarach 2.4 x 2 cm mięśniaka na macicy

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:10   #4865
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki
Wpadłam do Was Biore sie za czytanie zaleglosci ) A przy okazji podziele sie chyba niezbyt dobrymi wiesciami Wykryto mi w rozmiarach 2.4 x 2 cm mięśniaka na macicy
o kurcze to poważne?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:14   #4866
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Dziewczynki
Kochana mojej mamie wykryli mięśniaka na macicy 22 lata temu, po dokładnych oględzinach okazało się że mięśniak ma ręce i nogi ma już prawie 5 miesięcy a teraz tu do Ciebie piszę.
Chciałam zaznaczyć , że byłam 4 dzieckiem mojej mamy. Nie ruszałam się za bardzo w brzuchu więc nie czuła ruchów. Miała plamienia, słabe i myślała że przekwita.... miała wtedy 45 lat.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:17   #4867
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana mojej mamie wykryli mięśniaka na macicy 22 lata temu, po dokładnych oględzinach okazało się że mięśniak ma ręce i nogi ma już prawie 5 miesięcy a teraz tu do Ciebie piszę.
Chciałam zaznaczyć , że byłam 4 dzieckiem mojej mamy. Nie ruszałam się za bardzo w brzuchu więc nie czuła ruchów. Miała plamienia, słabe i myślała że przekwita.... miała wtedy 45 lat.
wow

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:18   #4868
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Dziewczynki
moja mama tez miała mięśniaki zanim mnie urodziła. Wycięli jej i po kłopocie. Mi też kiedyś wykryli ale lekarz miał słabe usg i na lepszym okazało się, że to przegroda macicy (taka niezbyt miła wada) a nie mięśniaki. A juz mnie na operacje szykowali. Teraz robią laparoskopię, szybko i bez blizn, tak więc nie martw się bedzie dobrze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:27   #4869
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja noszę czarną wstążkę na kurtce - żałoba to żałoba

a mi się nie zdarza instalowac coś ponad standardowe programy... z moją znajomością informatyki lepiej nie

Maggie - może google Chrome? na googlach są reklamy. Podobno Opera też jest niezła, ale ja się nie znam i boję dotykac, bo zaraz popsuję
Zgadzam się, ja mam operę już od kilku lat i jak dla mnie bomba

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki.

Ja właśnie po poł godzinnym wycisku z Shaunem T zaraz 10 mnit ćwiczonek na brzuszek

Maggie siostrzyczko
Martucha

Kliwia napiszę do Ciebie, a co zabawne, ze nie zostało moje zdanie do końca zrozumiane

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

U mnie to samo, TZ antytalencie komputerowe i zawsze przychodzi i się mnie pyta, albo ze kolega z pracy pyta No ale w końcu chciałm iść kiedys na informatykę
A kto to ten Shaun T.?

[QUOTE=atomufka;18569366]
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
u nas sporo czarnych wstazeczek

tesc był na weselu w dniu katastrofy, mowil, ze wszyscy sie bawili. tylko była minuta cisza zarowno podczas slubu jak i wesela

skuteczna,ale jak pisalam to raczej sposob zywienia a nie dieta czyli oznacza to,ze caly czas trzeba sie stosowac do jej zasad zeby kilogramy nie wrocily.
Mysle ze to jednak dla osob ktore chca troszke wiecej zrzucic.Ja chcialam tylko jakies 2-3 kg i osiagnelam to w 10 dni a pozniej juz za bardzo bym schudla wiec zrezygnowalamPraktyczni e w ogole nie odczuwa sie glodu podczas jej stosowania
Kiedyś byłam na tej diecie Montignaca. Owszem, schudłam z 5 kg, z czego 2 wróciły. Ale to nie było dla mnie. Byłam cały czas głodna, bo mogłam jeść tylko 3 posiłki dziennie (a w pracy nie mam możliwości odgrzania obiadu na przykład), poza tym wiecznie stałam przy garach, bo jak już wróciłam do domu i zrobiłam obiad, to za chwilę musiałam szykować kolację.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Daysy sa jeszcze akutalne, ale nie beda juz wydawane. W przychodni przyjma na podbita legitymacje jak i na wydruk od pracodawcy zus rmua

Bylam u kosmetyczki, i przyszlo dwoch chlopcow - synowie klientki przede mna. 5i6 lat.
Zgadnijcie jakie mieli imiona:

Salwador i Oliwier

Cytat:
Mojego Tż bracia cioteczni to Gabor i Zacheusz....
Zabiłabym własnych rodziców gdyby mi dali tak na imię. Biedne te dzieci.

Cytat:
czesc Dziewczynki
Nie przejmuj się tym, to nic groźnego. Moja mama miała wielokrotnie i to po kilka, w końcu jej wycięli i jest spokój.
Stary 2010-04-14, 20:45   #4870
india83
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Dziewczynki
mam nadzieje, ze z tego nic powaznego nie wyjdzie
Stary 2010-04-14, 21:05   #4871
Daysy85
Zakorzenienie

Kurczę dziś Tż znów w pracy na 2 zmianie, znów na niego czekam, będzie za ponad godzinę.
Hmmm... nie lubię tak czekać jak jestem po pierwszej zmianie bo teraz jest po 16 a on dopiero po 22. Gdyby był po pierwszej zmianie to spędzilibyśmy ze sobą bardzo dużo czasu...
Kaszana z tą robotą.
Stary 2010-04-14, 21:16   #4872
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a skąd ściągasz tą książkę i jak wyliczyłaś te fazy?
Książki ściągnęłam z chomika. Fazy wyliczyłam na podstawie testu, w pierwszym poście wątku jest link i tłumaczenie a na dole linki do książek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=421504

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
A kto to ten Shaun T.?
Mój osobisty trener
A poważnie mam jegi fimy z ćwiczniami i się ćwiczę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:43   #4873
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nie wywróżyłaś mi tej anginy
i znowu na mnie

Cytat:
poza tym, mam nadzieje że nie urażę żadnej Elizy ale po pierwsze kojarzy mi się z imieniem dla pieska Elza... po drugie ... no strasznie jest dla mnie to imię, po prostu go nie lubię.
wiesz no na pewno cos wybierzecie.. ja sama wkleilam ci z 20 imion z przedszkola wiec masz pole wyboru... poprostu usiadz z tz i cos razem poszukajcie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
pomysł dobry i może w przyszłości wypróbuje. Wczoraj porozmawialiśmy sobie tak delikatnie i szczerze. Padło z jego ust kilka miłych słów i powiedział, że się postara bardziej. Później były przytulanki i jest już zupełnie inaczej sex zbliża bardzo ludzi, a jego brak bardzo oddala, wiec trza się dużo kochać dla zdrowia związku

Tak czytam ile to osób- głów państw przybędzie na pogrzeb pary prezydenckiej i aż się boje, żeby komuś do głowy nie przyszedł jakiś zamach, tyle ważnych osób w jednym miejscu przecież będzie. oby ochrona była dobra. Straszny widok był dzisiaj tyle trumien na pokładzie samolotu
no to sie ciesze
a co do zamachu to tez tak pomyslalam.. mam nadzieje ze tylko my a nie zaden psychopata..

Cytat:
Wykryto mi w rozmiarach 2.4 x 2 cm mięśniaka na macicy
mam nadzieje ze to nic powaznego... przytulam...

Cytat:
wowwwwwww
Stary 2010-04-14, 21:58   #4874
Daysy85
Zakorzenienie

Marta z tym , że w przedszkolu są dzieci , które mają wiecej niż 3 latka... a jak teraz dam na imię Zosia a razem z nią w grupie będzie 5 Zoś ???
Przeraża mnie to... tak jak kiedyś była fala na Wiktorie , gdzie człowiek się nie obejrzał tam była Wiktoria.
Stary 2010-04-14, 22:02   #4875
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta z tym , że w przedszkolu są dzieci , które mają wiecej niż 3 latka... a jak teraz dam na imię Zosia a razem z nią w grupie będzie 5 Zoś ???
Przeraża mnie to... tak jak kiedyś była fala na Wiktorie , gdzie człowiek się nie obejrzał tam była Wiktoria.
podalam ci kilka imion zebys miala wybor.. bo pisalas ze nie macie pomyslu nie kaze ci z nich wybierac tego konkretnego napisalam tylko swojej propozycje
u nas jak my byslysmy male bylo mnostwo mart, kaś, aś, ań, baś, karolin, justyn...

wiec sila rzeczy jest fala modowa sa imiona tego nie unikniesz... bo jak mi sie podobala zuzanna to sie zrobil na nia szum i jest jej coraz wiecej...
tak jak teraz jest pelno natalii choc to nie byl ojeszcze ostatnio popularne imie...
i tak samo bedzie z zosiami antosiami itd.. wiec nie trafisz za malo spotykanym..
bo teraz popularna coraz bardziej jest tez pola i nadia czy Lena a ostatnio o nich wogole nie bylo mowy

daj takie imie ktore za piec lat ci nieobrzydnie... ktore podoba ci sie od zawsze...
ja mam taka zajawke na zuzie.. kupe lat.. i tylko dlatego ze teraz jest wysyp nie zrezyguje z niej.. i jak bedzie mi dane miec core to tak ja nazwe czy to bedzie za rok dwa czy 5 lat...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-14 o 22:06
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:20   #4876
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Myśle, ze to co napisała Marta o zainterseowaniu dzieci i tych hasłach jest jak najbardzije na miejscu i możesz to zastosować. Jak ty sobie wyobrażasz, żeby cały autobus zwrócił na Ciebie uwage, jak powiesz tylko dzieciaki sluchajcie. Wiesz jak to jest jeden gada inny w coś gra, jeszcze inny je, pije, zaczepia. Trzeba najpierw dać im czas na zakończenie czynnosci, które wykonują.
Możesz nawet pokazac im jak przechodzisz po całym amutobusie od poczatku, do konca i wolasz gaduły... a one słuchamy aż do czasu, kiedy wszyskie dzieci beda Toba zainteresowane.
Nie wiem, czy to też mozna zastoswać, - rymowanki. Czyli ja podaje słowo a dzieci kolejno tak, aby sie rymowały, np. las... czas...was...nas... lub trawa, agawa, zastawa, Warszawa czyli te które kończą sie na te sama sylabę. (ale to moze jest za trudne)
Hmmm tylko zaznaczę jeszcze raz, że to dzieci w klasach 1-3 ....
Sama nie wiem, chyba jednak użyję tej zabawy z historią i dzieci kontynuują... tylko nie wiem jak to rozpocząć... Facet ogólnie powiedział, że nie zależy mu za bardzo jaka to będzie zabawa, byle by spełniała wymogi.... należy dzieciom podać cele zabawy tylko w odpowiedni sposób itp. w ogóle ten pan od pedagogiki zabawy ma trochę swój świat, m.in. uważa, że współczesne książki z tego przedmiotu są do bani, dla niego liczą się tylko pozycje wojenne...

Cytat:
ale jak juz pieknie kolanka napisala w autobusie bedzie szum.. wiec prowadzac zajecia w sali przed wykladowca musisz powiedziec ze dzieci beda zaciekawione wszytkim beda sie cieszyc ze jada beda w emocjach wiec bedzie chala je zainteresowac wiec zaczynasz od tego ze zeby zwrocic na siebie uwage stosujesz jedno ze znanych dzieciom wczesniej hasel i nawolujesz je tak dlugo az zwroca na ciebie uwage (przedstaw to haslo) po czym mowisz ze masz dla nich zabawe... tylko teraz tak.. wszytko zalezy od tego w jakim wieku sa dzieci wiec ten wstep musi byc dostosowany poziomem do ich rozumu bo 3 latkom nie powiesz dzieki niej podroz minie wam szybko... no ale chyba masz 1-3 klasistow...

jesli chodzi o zabawe na konczenie i zaczynanie na te same litery to to 1 klasy to jest ok bo trenujesz gloski w wyglosie i na glosie ale to dla 2 i 3 klasy juz nie.. dla 2 klasy bedzie fajne to z rymowaniem... ale musisz wyjsc od dobrego slowa... zeby bylo duzo rymow (w zerowce dzieci z podanym wyrazow wybieraja te ktore sie rymuja w 1 klasie juz same staraja sie to robic) wiec jak najbardziej dla 2 klasy to bedzie fajne...
no ale stopnuj trudnosc dla 3 klasy super bedzie cos pamieciowego np zaczynasz zdanie.. w dalekiej krainie, i nastepna osoba mowi w dalekiej krainie na wielkiej gorze.. i potem kolejna w dalekiej kraine na wielkiej gorze stal maly domek, i kolejny w dalekiej kraine na wielkiej gorze stal maly domek na nodze kurzej....

wiesz dzieci musza wymyslec histore wspolpracuja ze soba do tego histiria musi byc LOGICZNIE powiazana a do tego super ciacza pamiec... i to jest ok dla 3 klasy...

...
Marta, ale ja mam na przedstawienie około 2 minut, obawiam się, że nie zdążę z tym wszystkim...
Tak, zabawa jest dla dzieci klas 1-3 i tak samo to co napisałaś kilka postów wcześnie:
"ja- chce powiedziec kilka slow
dzieci -my sluchamy a ty mow

ja - gaduly
oni - sluchamy
(3 razy)

ja - szum
oni - stop"

nie do końca myślę, że to jest odpowiednie tak już takich "dużych" dzieci, ale przedszkolaków jak najbardziej. Bo np. w szkole dzieci nie mówią do nauczycielki na Ty, a w przedszkolu z tego co wiem to tak.

Myślę nad tą zabawą z historią. Wiem jak ona wygląda i jakie cudaczne historie mogą się wywinąć, ponieważ przeprowadzała ją kiedyś z nami pani na uczelni. Zaczęła tak: "Dziewczynka siedziała w pokoju, wyjrzała przez okno i zobaczyła..." i c.d. każdy dopowiadał po kolei... wyszło na to, że za oknem był chłopczyk, która zmarznął i ostatecznie dziewczynka zaprosiła go do domu . Ale myślę nad innym wstępem, co by się nie powtarzać, a nic sensownego nie wpada mi do głowy...
Jeżeli już coś wymyślę, to wydaje mi się, że jest to zbyt mało... hm twórcze dla dzieci... Myślałam o czymś takim, w skrócie: dziewczynka wybierała się na spacer, zapięła spineczkę, fryzura jej nie pasowała i obcięła bardzo krótko włosy, wtem do pokoju weszła mama... (apropo to jest z nauczycielki ) ale obawiam się, że za szybko skończą się pomysły na ciąg dalszy....

O matko ile ja tego naprodukowałam... ehmm... :brzyda l:

Cytat:
...

czytałam kiedyś, że pomaga, jak taką witaminę w kapsułce wylać i nałożyć na pękniete miejsce po zmieszaniu z czymśtam na papkę. Ale to dawno było, nie pamietam dokładnie
Próbowałam... na opryszczkę i duuupa, zabarwiło się tylko na pomarańczowo...
Ale na zaś powiem, że mi najbardziej pomogły te plasterki.

Cytat:
hahahahaha to juz bedzie moja slodka tajemnica

a ja znajac siebie jeszcez jako jedna z pierwszych poszlabym za mlodymi na parkiet.. bo wiem ze trudno bylo by wyciagnac ludzi i dopiero jak ktos zacznie tanczyc to ida inni... wiec tymbardziej bym wyskoczyla

...
ja też, ja tez...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
odwolali mi zajecia w weekend
na studiach
i kolokwium nie ma
Podobnie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
dziewczyny podały fajne pomysły, więc już ich powtarzać nie będę, ale powiem, że rzeczywiście się sprawdzają.
Podrzucę natomiast inny pomysł, zabawa w "co by było gdyby", nie wiem czy znasz. Tylko, że potrzeba do niej coś do pisania i kartkę, na górze kartki piszemy "Co by było gdyby" i tu dopisujemy coś np. słońce było fioletowe i zaginamy ją, by nie było widać napisu, kartkę podajemy osobie obok. Kartki mają tak krążyć po wszystkich uczestnikach, wiec my również dostaniemy jakąś i na niej zapisujemy odpowiedź na wcześniej wymyślone pytanie (tu odpowiedź do tego co by było gdyby słońce było fioletowe). Znów zaginamy i podajemy dalej. Na samym końcu, gdy nie będzie już miejsca na zapisywanie nowych zdań, każdy uczestnik pokolei odczytuje zdania ze swojej kartki. Jest przy tym kupa śmiechu, dzieciakom bardzo się spodoba.

będę wdzięczna
Dziękuję Basiu i czytaj wyżej

Cytat:
wowww

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:21   #4877
Daysy85
Zakorzenienie

Marta , nie chciałam żebyś mnie tak zrozumiała. Ja wiem , że ta lista była po to żebym się rozeznała.
Bardzo dziękuję, że mi napisałaś te imiona.
Napisałaś żebym dała imię takie na jakie mam zajawkę, które podobało mi się od lat... i teraz jest problem bo kiedyś bardzo podobała mi się Julia i Ada a teraz już mi obrzydło nie wiem czemu... i martwię się że z tym , które wybierzemy za 10 lat mi się znudzi i będzie wydawać mi się brzydkie albo coś
Kurdę nie taka łatwa sprawa z tym wyborem.
Nie chcę skrzywdzić dziecka jakąś Guatamaerą lub Pulcherią...
Stary 2010-04-14, 22:28   #4878
Ana***
Zakorzenienie

Daysy Marta ma rację. Najlepiej wybierzcie imię, które Wam obojgu podoba się OD ZAWSZE
Ja tam mam na imię Ania i pełno było dziewczyn (i jest) o tym imieniu w moim roczniku.... ja np. chodziłam do klasy i byłyśmy trzy Anie a mój mąż ma na imię Michał- i było ich w klasie czterech...

Powiem też, że takie niespotykane imię też nie jest dobre dla dziecka, bo bardzo się wyróżnia wśród rówieśników i uważam, że np. jak ja chodziłam do podstawówki, a byłaby jakaś powiedzmy Władzia albo Waldek to nie czuliby się z tym najlepiej, bo dzieci mogłyby im dokuczać z tego powodu...
Stary 2010-04-14, 22:32   #4879
Daysy85
Zakorzenienie

Aj nie wiem już z tym imieniem , ciężko się zdecydować i w ogóle...
Mamy jeszcze czas.
Przepraszam , że Wam tak notorycznie zawracam głowę...
Stary 2010-04-14, 22:43   #4880
Ana***
Zakorzenienie

Patrzcie:
ORGAZM podczas PORODU! Jakoś w to nie wierzę, ale nie powiem... też bym tak chciała...
http://www.youtube.com/watch?v=k_dJv_LmTyQ
Stary 2010-04-14, 22:55   #4881
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
czesc Dziewczynki
Cześć co u Was? mięśniakiem sie nie przejmuj, moja mama miała wycieli i jest po kłopocie

Daysy jak maleńka się urodzi i na nią spojrzycie to będziecie wiedzieli jak jej dać na imię jeśli to Wam coś pomoże, to właśnie na klasie moja daleka bo daleka kuzynka, ale jednak kuzyna ma siostrę ur. parę dni temu o imionach Róża Kaja...

edit:

dziewczyny przed chwilką skończył się program prowadzony prze Grzegorza Miecugowa na TVN 24...zgadnijcie ile kosztuje wynajęcie pokoju na noc z soboty na niedziele w Krakowie...

10 tys

i to ma być żałoba, nie mówię że wszystko ma być za darmo w te dni, ale bez przesady, dla mnie to jak nic trzepanie kasy na tej tragedii

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-04-14 o 23:32
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 23:42   #4882
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Cześć co u Was? mięśniakiem sie nie przejmuj, moja mama miała wycieli i jest po kłopocie

Daysy jak maleńka się urodzi i na nią spojrzycie to będziecie wiedzieli jak jej dać na imię jeśli to Wam coś pomoże, to właśnie na klasie moja daleka bo daleka kuzynka, ale jednak kuzyna ma siostrę ur. parę dni temu o imionach Róża Kaja...

edit:

dziewczyny przed chwilką skończył się program prowadzony prze Grzegorza Miecugowa na TVN 24...zgadnijcie ile kosztuje wynajęcie pokoju na noc z soboty na niedziele w Krakowie...

10 tys

i to ma być żałoba, nie mówię że wszystko ma być za darmo w te dni, ale bez przesady, dla mnie to jak nic trzepanie kasy na tej tragedii
No nieźle...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-04-14 o 23:44
Stary 2010-04-15, 08:22   #4883
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
no to można wziąć liste najpopularniejszych imion i wybrac coś ze środka listy. Żeby nie było za oklepane ani zbyt wymyślne
Coś co będzie pasowac do nazwiska, będzie się ładnie zdrabniać (mi np. bardzo podoba się Magdalena, ale formy Magda już nie znoszę z kolei moje ma zdrobnienie jeszcze dłuższe niż samo imię, to niektórzy znajomi mnie po przezwisku wołają ) itd...
Cytat:
wiec sila rzeczy jest fala modowa sa imiona tego nie unikniesz... bo jak mi sie podobala zuzanna to sie zrobil na nia szum i jest jej coraz wiecej...
tak jak teraz jest pelno natalii choc to nie byl ojeszcze ostatnio popularne imie...
moja 5-letnia siostrzenica ma Natalia. i już wtedy było bardzo popularne
A może po jakimś świętym patronie? Znanej postaci? Dziadkach? Ulubionej piosence?
Moja siostra uwielbia Rynkowskiego i piosenkę "Natalie"
A np. moja babcie miały Klara, Monika - też fajne
Cytat:
Nie chcę skrzywdzić dziecka jakąś Guatamaerą lub Pulcherią...

Fajne tez są staropolskie i starosłowiańskie Taki Krzesimir Dębski nie wygląda na mającego problemy z imieniem, o ile pamiętam, to nawet synowi też dał jakieś starodawne imię
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
edit:

10 tys

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-04-15 o 08:24
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 08:25   #4884
Maggie1983
Zakorzenienie

Strippi, a ja tak z innej beczki zadowolona jestes z wozeczka dla Malej??? bo my na mamuskach ostatnio ten temat walkujemy
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
że co??? jak to nieaktualne??? jutro się spytam dokładnie kadrowej o co do tej książeczki i zdam Wam relacje
ja slyszalam tak jak Kliwia, ze te ksiazeczki nadal sa wazne-wazne zeby tylko byly podbite, a roznica jest w tym, ze jak ktos jej do tej pory nie mial to juz mu nie wyrobia i wtedy musi byc RMUA
Cytat:
podalam ci kilka imion zebys miala wybor.. bo pisalas ze nie macie pomyslu nie kaze ci z nich wybierac tego konkretnego napisalam tylko swojej propozycje
u nas jak my byslysmy male bylo mnostwo mart, kaś, aś, ań, baś, karolin, justyn...

i tak samo bedzie z zosiami antosiami itd.. wiec nie trafisz za malo spotykanym..
bo teraz popularna coraz bardziej jest tez pola i nadia czy Lena a ostatnio o nich wogole nie bylo mowy

daj takie imie ktore za piec lat ci nieobrzydnie... ktore podoba ci sie od zawsze...
ja mam taka zajawke na zuzie.. kupe lat.. i tylko dlatego ze teraz jest wysyp nie zrezyguje z niej.. i jak bedzie mi dane miec core to tak ja nazwe czy to bedzie za rok dwa czy 5 lat...
dokladnie, po raz kolejny musze sie zgodzic z Martucha ja od dziecka chcialam miec synka Kacperka, bo tak mial na imie tata mojego dziadziusia, ktory zginal na wojnie, jak dziadzius mial 9 lat i zawsze mowilam, ze jak bedzie synek to bedzie Kacperek, a potem poznalam tz i sie okazalo, ze sie urodzil w 3 kroli i mial miec na imie Kacper, ale mama sie obala, ze dzieci mu beda dokuczac i dala mu Kacper na drugie, wiec generalnie nie ma watpliwosci, ze bedzie Kacperek, pomimo ze denerwuje mnie to, ze to imie od kliku lat jest bardzo popularne
no i moj tz to Mariusz Kacper, a junior bedzie Kacper Mariusz i juz
i pomimo, ze jakos wogole nie rozmawiamy o imionach to maz jak glaszcze brzuszek to mowi do niego Kacperek, pomimo ze nie znamy jeszcze plci
p.s.
nawet na weselu dostalismy od orkiestry bobasa w niebieskim ubranku i cala sala krzyknela "oooo Kacperek"
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:09   #4885
Maja102
Zakorzenienie

rozmawiali porzed chwilą w radiu z prezydentem Krakowa. Powiedział, ze to Dziwisz zaproponował Wawel, a rodzina się wahała i dopiero po 3 albo 4 rozmowie Jarosław się zgodził
Stary 2010-04-15, 09:10   #4886
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laseczki

dzień dobry

wróciłam, alescie naskrobały tyle mam nadrabiania a 1 dzien mnie nei było

z nowości

padam na pysk nawet kawa nei pomogła wrócilismy o 24.30 masakra

chodzilismy po targach do 17.30

maszynę mąż kupił (czyt. wydał wczoraj 100 tyś złotych polskich)

znaczy jechalismy po to aby poogladac jeszcze inne modele niz ten ktory on wybrał no i w koncu kupił taką która chciał tylko lepiej wyposazoną i dwa modele wyzszą niz ta pierwotna za kasę prawie identyczną

negocjowalismy cenę (czyt. ja sie do tego przyczyniłam) bo jak handlowiec był umeza to cena netto wynosiła 92 tyś a na targach pierwszy raz utargowalismy 78 145 a ja jeszcze obnizyłam do 75 tys no i ten handlowiec cos nabazgrał na kartce i podszedł (pozniej okazało sie do prezesa) do stolika obok i mu pokazał cenę a jak się uśmiechnełam do neigo a on na to no jak pani sie tak do mnei uśmiecha to niech będzie to cena ostateczna
no i podpisalismy zamówienie
i juz

mąż był caly nerwowy po tym jak odeszlismy ze stoiska ( byliśmy tak z 1,5 godziny) mowie do niego wiedz co ja czuje ze my nie przyjechalismy tu poogladac inne maszyny tylkoo chciałes sie upewnic w wyborze tylko sie usmiechnął i przytulił

po targach poszlismy na spacer na rynek i szukalismy rogali no i oczywiscie obeszlismy sie smakiem bo juz pozno było i nigdzie nei było
znaczy sie były w tym centrum hadlowym - stary browar na dole jest taka cukiernia z sieci piotr i paweł no i rogale byly pani nam je zapakowała
cena oczywiscie 27,99/kg wzielismy dwanabila na kasie zapłacilismy maz bierze ta paczuszke do reki i mowi ale one sa twarde jak kamien a ona na to bo są wczorajsze
no oczywiscie zwrotów nei ma
poszłam do informacji i dostałam zwrot

to tyle z nowosci

ide nadrabiac

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:18   #4887
myszka_maj
Zakorzenienie

Hej,

Dziewczyny potrzebuje dzisiaj ogromnej mocy wizazowych kciuków

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:21   #4888
Gucia0987
Zakorzenienie

Hej!

U mnie za oknem nadal szaro, buro i do tego pada. Nie znoszę takiej pogody! Nie jestem wstanie się skupić, wczoraj w zasadzie nic nie zrobiłam w pracy, wcześnie się kładę spać ze zmęczenia i wstaje jeszcze bardziej padnięta rano. NIECH JUŻ BĘDZIE PRAWDZIWA WIOSNA!!

Anika super, że wyjazd do Poznania się udał. Nie ma to jak zabrać na negocjacje kobietę, a jak ta kobieta jest jeszcze żoną, to już w ogóle sukces murowany!

Maggie mam kolegę, który ma na imię Kacper i zawsze dobrze mi się to imię kojarzyło!

Znam rodzinkę w której jest sześcioro dzieci, które noszą imiona: Radosław, Bożydar, Stoigniew, Dobrosława, Nawojka, i jeszcze jedna dziewczyna jest, ale nie przypomnę już sobie. Genialni ludzie, a do imion się przyzwyczaiłam.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:27   #4889
kliwia
Zakorzenienie

Laski ale sie wkurzylam, normlanie szok

Dzis wybuchl wulkan na polnocy Islandii, i leci chmura pylu sobie na poludnie anglii. Juz sa odwolane loty do szkocji
Do 15 to i moga nasz lot odwolac

No jak nie urok to sra.czka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:32   #4890
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Hej,

Dziewczyny potrzebuje dzisiaj ogromnej mocy wizazowych kciuków
robi sie a powiesz cos wiecej??? czyzby wizyta u doktorka???
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Hej!

U mnie za oknem nadal szaro, buro i do tego pada. Nie znoszę takiej pogody! Nie jestem wstanie się skupić, wczoraj w zasadzie nic nie zrobiłam w pracy, wcześnie się kładę spać ze zmęczenia i wstaje jeszcze bardziej padnięta rano. NIECH JUŻ BĘDZIE PRAWDZIWA WIOSNA!!

Anika super, że wyjazd do Poznania się udał. Nie ma to jak zabrać na negocjacje kobietę, a jak ta kobieta jest jeszcze żoną, to już w ogóle sukces murowany!

Maggie mam kolegę, który ma na imię Kacper i zawsze dobrze mi się to imię kojarzyło!

Znam rodzinkę w której jest sześcioro dzieci, które noszą imiona: Radosław, Bożydar, Stoigniew, Dobrosława, Nawojka, i jeszcze jedna dziewczyna jest, ale nie przypomnę już sobie. Genialni ludzie, a do imion się przyzwyczaiłam.
no to super, bo moj brat wie, ze jak chlopak to Kacperek i chodzi i powtarza, ze prosze tylko nie to imie bo mu sie zle kojarzy no, ale coz ja jestem Magdalenka i fajna ze mnie babka , a mam kolezanke magde i wredna jest, wiec nie ma reguly

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Laski ale sie wkurzylam, normlanie szok

Dzis wybuchl wulkan na polnocy Islandii, i leci chmura pylu sobie na poludnie anglii. Juz sa odwolane loty do szkocji
Do 15 to i moga nasz lot odwolac

No jak nie urok to sra.czka
Kliwus, ale Wasze bezpieczenstwo najwazniejsze

a powiedz mi, widzialam na gastronomicznych, ze robilas fasolke po bretonksu i zdradz mi-jesli fasolka moczy mi sie od wczoraj i bede ja gotowac ok 16 to tak srednio, jak dlugo bedzie sie gotowac, zeby byla miekka??? bo pierwszy raz bede robic
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości