|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
hej dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sex zbliża bardzo ludzi, a jego brak bardzo oddala, wiec trza się dużo kochać dla zdrowia związkuTak czytam ile to osób- głów państw przybędzie na pogrzeb pary prezydenckiej i aż się boje, żeby komuś do głowy nie przyszedł jakiś zamach, tyle ważnych osób w jednym miejscu przecież będzie. oby ochrona była dobra. Straszny widok był dzisiaj tyle trumien na pokładzie samolotu
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
a co do ksiazeczki to oczywiscie, ze jest nadal aktualna, musi byc tylko podbita po prostu kto ksiazeczki nie ma chodzi na podstawie odcinków RMUA, zreszta kto ksiazeczke ma tez tak moze- wolny wybór. ja nadal korzystam z legitymacji, wiec Agatek spokojnie
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki wielkie A teraz to tak serio serio idę spać
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczynki
Wpadłam do Was Biore sie za czytanie zaleglosci ) A przy okazji podziele sie chyba niezbyt dobrymi wiesciami Wykryto mi w rozmiarach 2.4 x 2 cm mięśniaka na macicy
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze to poważne?
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam zaznaczyć , że byłam 4 dzieckiem mojej mamy. Nie ruszałam się za bardzo w brzuchu więc nie czuła ruchów. Miała plamienia, słabe i myślała że przekwita.... miała wtedy 45 lat. |
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=atomufka;18569366] Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziś Tż znów w pracy na 2 zmianie, znów na niego czekam, będzie za ponad godzinę.
Hmmm... nie lubię tak czekać jak jestem po pierwszej zmianie bo teraz jest po 16 a on dopiero po 22. Gdyby był po pierwszej zmianie to spędzilibyśmy ze sobą bardzo dużo czasu... Kaszana z tą robotą. |
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Książki ściągnęłam z chomika. Fazy wyliczyłam na podstawie testu, w pierwszym poście wątku jest link i tłumaczenie a na dole linki do książek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=421504 Mój osobisty trener ![]() A poważnie mam jegi fimy z ćwiczniami i się ćwiczę
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
i znowu na mnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do zamachu to tez tak pomyslalam.. mam nadzieje ze tylko my a nie zaden psychopata.. mam nadzieje ze to nic powaznego... przytulam... Cytat:
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Marta z tym , że w przedszkolu są dzieci , które mają wiecej niż 3 latka... a jak teraz dam na imię Zosia a razem z nią w grupie będzie 5 Zoś ???
Przeraża mnie to... tak jak kiedyś była fala na Wiktorie , gdzie człowiek się nie obejrzał tam była Wiktoria. |
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jak my byslysmy male bylo mnostwo mart, kaś, aś, ań, baś, karolin, justyn... wiec sila rzeczy jest fala modowa sa imiona tego nie unikniesz... bo jak mi sie podobala zuzanna to sie zrobil na nia szum i jest jej coraz wiecej... tak jak teraz jest pelno natalii choc to nie byl ojeszcze ostatnio popularne imie... i tak samo bedzie z zosiami antosiami itd.. wiec nie trafisz za malo spotykanym.. bo teraz popularna coraz bardziej jest tez pola i nadia czy Lena a ostatnio o nich wogole nie bylo mowy daj takie imie ktore za piec lat ci nieobrzydnie... ktore podoba ci sie od zawsze... ja mam taka zajawke na zuzie.. kupe lat.. i tylko dlatego ze teraz jest wysyp nie zrezyguje z niej.. i jak bedzie mi dane miec core to tak ja nazwe czy to bedzie za rok dwa czy 5 lat...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-14 o 22:06 |
|
|
|
|
#4876 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem, chyba jednak użyję tej zabawy z historią i dzieci kontynuują... tylko nie wiem jak to rozpocząć... Facet ogólnie powiedział, że nie zależy mu za bardzo jaka to będzie zabawa, byle by spełniała wymogi.... należy dzieciom podać cele zabawy tylko w odpowiedni sposób itp. w ogóle ten pan od pedagogiki zabawy ma trochę swój świat, m.in. uważa, że współczesne książki z tego przedmiotu są do bani, dla niego liczą się tylko pozycje wojenne... Cytat:
Tak, zabawa jest dla dzieci klas 1-3 i tak samo to co napisałaś kilka postów wcześnie: "ja- chce powiedziec kilka slow dzieci -my sluchamy a ty mow ja - gaduly oni - sluchamy (3 razy) ja - szum oni - stop" nie do końca myślę, że to jest odpowiednie tak już takich "dużych" dzieci, ale przedszkolaków jak najbardziej. Bo np. w szkole dzieci nie mówią do nauczycielki na Ty, a w przedszkolu z tego co wiem to tak. Myślę nad tą zabawą z historią. Wiem jak ona wygląda i jakie cudaczne historie mogą się wywinąć, ponieważ przeprowadzała ją kiedyś z nami pani na uczelni. Zaczęła tak: "Dziewczynka siedziała w pokoju, wyjrzała przez okno i zobaczyła..." i c.d. każdy dopowiadał po kolei... wyszło na to, że za oknem był chłopczyk, która zmarznął i ostatecznie dziewczynka zaprosiła go do domu . Ale myślę nad innym wstępem, co by się nie powtarzać, a nic sensownego nie wpada mi do głowy...Jeżeli już coś wymyślę, to wydaje mi się, że jest to zbyt mało... hm twórcze dla dzieci... Myślałam o czymś takim, w skrócie: dziewczynka wybierała się na spacer, zapięła spineczkę, fryzura jej nie pasowała i obcięła bardzo krótko włosy, wtem do pokoju weszła mama... (apropo to jest z nauczycielki ) ale obawiam się, że za szybko skończą się pomysły na ciąg dalszy....O matko ile ja tego naprodukowałam... ehmm... ![]() :brzyda l:Cytat:
Ale na zaś powiem, że mi najbardziej pomogły te plasterki .Cytat:
![]() Podobnie ![]() Cytat:
i czytaj wyżej ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- |
||||||
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Marta , nie chciałam żebyś mnie tak zrozumiała. Ja wiem , że ta lista była po to żebym się rozeznała.
Bardzo dziękuję, że mi napisałaś te imiona. Napisałaś żebym dała imię takie na jakie mam zajawkę, które podobało mi się od lat... i teraz jest problem bo kiedyś bardzo podobała mi się Julia i Ada a teraz już mi obrzydło nie wiem czemu... i martwię się że z tym , które wybierzemy za 10 lat mi się znudzi i będzie wydawać mi się brzydkie albo coś ![]() Kurdę nie taka łatwa sprawa z tym wyborem. Nie chcę skrzywdzić dziecka jakąś Guatamaerą lub Pulcherią... |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy Marta ma rację. Najlepiej wybierzcie imię, które Wam obojgu podoba się OD ZAWSZE
![]() Ja tam mam na imię Ania i pełno było dziewczyn (i jest) o tym imieniu w moim roczniku.... ja np. chodziłam do klasy i byłyśmy trzy Anie a mój mąż ma na imię Michał- i było ich w klasie czterech...![]() Powiem też, że takie niespotykane imię też nie jest dobre dla dziecka, bo bardzo się wyróżnia wśród rówieśników i uważam, że np. jak ja chodziłam do podstawówki, a byłaby jakaś powiedzmy Władzia albo Waldek to nie czuliby się z tym najlepiej, bo dzieci mogłyby im dokuczać z tego powodu... |
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Aj nie wiem już z tym imieniem , ciężko się zdecydować i w ogóle...
Mamy jeszcze czas. Przepraszam , że Wam tak notorycznie zawracam głowę...
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie:
ORGAZM podczas PORODU! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=k_dJv_LmTyQ |
|
|
|
#4881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daysy jak maleńka się urodzi i na nią spojrzycie to będziecie wiedzieli jak jej dać na imię jeśli to Wam coś pomoże, to właśnie na klasie moja daleka bo daleka kuzynka, ale jednak kuzyna ma siostrę ur. parę dni temu o imionach Róża Kaja...edit: dziewczyny przed chwilką skończył się program prowadzony prze Grzegorza Miecugowa na TVN 24...zgadnijcie ile kosztuje wynajęcie pokoju na noc z soboty na niedziele w Krakowie... 10 tys i to ma być żałoba, nie mówię że wszystko ma być za darmo w te dni, ale bez przesady, dla mnie to jak nic trzepanie kasy na tej tragedii
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-04-14 o 23:32 |
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-04-14 o 23:44 |
|
|
|
|
#4883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś co będzie pasowac do nazwiska, będzie się ładnie zdrabniać (mi np. bardzo podoba się Magdalena, ale formy Magda już nie znoszę ) itd... Cytat:
![]() A może po jakimś świętym patronie? Znanej postaci? Dziadkach? Ulubionej piosence? ![]() Moja siostra uwielbia Rynkowskiego i piosenkę "Natalie" ![]() A np. moja babcie miały Klara, Monika - też fajne ![]() Fajne tez są staropolskie i starosłowiańskie Taki Krzesimir Dębski nie wygląda na mającego problemy z imieniem, o ile pamiętam, to nawet synowi też dał jakieś starodawne imię ![]() Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-04-15 o 08:24 |
|||
|
|
|
#4884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadowolona jestes z wozeczka dla Malej??? bo my na mamuskach ostatnio ten temat walkujemy Cytat:
Cytat:
ja od dziecka chcialam miec synka Kacperka, bo tak mial na imie tata mojego dziadziusia, ktory zginal na wojnie, jak dziadzius mial 9 lat i zawsze mowilam, ze jak bedzie synek to bedzie Kacperek, a potem poznalam tz i sie okazalo, ze sie urodzil w 3 kroli i mial miec na imie Kacper, ale mama sie obala, ze dzieci mu beda dokuczac i dala mu Kacper na drugie, wiec generalnie nie ma watpliwosci, ze bedzie Kacperek, pomimo ze denerwuje mnie to, ze to imie od kliku lat jest bardzo popularne no i moj tz to Mariusz Kacper, a junior bedzie Kacper Mariusz i juz ![]() i pomimo, ze jakos wogole nie rozmawiamy o imionach to maz jak glaszcze brzuszek to mowi do niego Kacperek, pomimo ze nie znamy jeszcze plci ![]() p.s. nawet na weselu dostalismy od orkiestry bobasa w niebieskim ubranku i cala sala krzyknela "oooo Kacperek" |
|||
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawiali porzed chwilą w radiu z prezydentem Krakowa. Powiedział, ze to Dziwisz zaproponował Wawel, a rodzina się wahała i dopiero po 3 albo 4 rozmowie Jarosław się zgodził
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki
dzień dobry ![]() wróciłam, alescie naskrobały tyle mam nadrabiania a 1 dzien mnie nei było z nowości padam na pysk nawet kawa nei pomogła wrócilismy o 24.30 masakra chodzilismy po targach do 17.30 maszynę mąż kupił (czyt. wydał wczoraj 100 tyś złotych polskich) znaczy jechalismy po to aby poogladac jeszcze inne modele niz ten ktory on wybrał no i w koncu kupił taką która chciał tylko lepiej wyposazoną i dwa modele wyzszą niz ta pierwotna za kasę prawie identyczną negocjowalismy cenę (czyt. ja sie do tego przyczyniłam) bo jak handlowiec był umeza to cena netto wynosiła 92 tyś a na targach pierwszy raz utargowalismy 78 145 a ja jeszcze obnizyłam do 75 tys no i ten handlowiec cos nabazgrał na kartce i podszedł (pozniej okazało sie do prezesa) do stolika obok i mu pokazał cenę a jak się uśmiechnełam do neigo a on na to no jak pani sie tak do mnei uśmiecha to niech będzie to cena ostateczna no i podpisalismy zamówienie i juz mąż był caly nerwowy po tym jak odeszlismy ze stoiska ( byliśmy tak z 1,5 godziny) mowie do niego wiedz co ja czuje ze my nie przyjechalismy tu poogladac inne maszyny tylkoo chciałes sie upewnic w wyborze tylko sie usmiechnął i przytulił ![]() po targach poszlismy na spacer na rynek i szukalismy rogali no i oczywiscie obeszlismy sie smakiem bo juz pozno było i nigdzie nei było znaczy sie były w tym centrum hadlowym - stary browar na dole jest taka cukiernia z sieci piotr i paweł no i rogale byly pani nam je zapakowała cena oczywiscie 27,99/kg wzielismy dwanabila na kasie zapłacilismy maz bierze ta paczuszke do reki i mowi ale one sa twarde jak kamien a ona na to bo są wczorajsze no oczywiscie zwrotów nei ma poszłam do informacji i dostałam zwrot to tyle z nowosci ide nadrabiac
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Dziewczyny potrzebuje dzisiaj ogromnej mocy wizazowych kciuków |
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U mnie za oknem nadal szaro, buro i do tego pada. Nie znoszę takiej pogody! Nie jestem wstanie się skupić, wczoraj w zasadzie nic nie zrobiłam w pracy, wcześnie się kładę spać ze zmęczenia i wstaje jeszcze bardziej padnięta rano. NIECH JUŻ BĘDZIE PRAWDZIWA WIOSNA!! Anika super, że wyjazd do Poznania się udał. Nie ma to jak zabrać na negocjacje kobietę, a jak ta kobieta jest jeszcze żoną, to już w ogóle sukces murowany! Maggie mam kolegę, który ma na imię Kacper i zawsze dobrze mi się to imię kojarzyło! Znam rodzinkę w której jest sześcioro dzieci, które noszą imiona: Radosław, Bożydar, Stoigniew, Dobrosława, Nawojka, i jeszcze jedna dziewczyna jest, ale nie przypomnę już sobie. Genialni ludzie, a do imion się przyzwyczaiłam.
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ale sie wkurzylam, normlanie szok
![]() Dzis wybuchl wulkan na polnocy Islandii, i leci chmura pylu sobie na poludnie anglii. Juz sa odwolane loty do szkocji ![]() Do 15 to i moga nasz lot odwolac No jak nie urok to sra.czka
|
|
|
|
#4890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a powiesz cos wiecej??? czyzby wizyta u doktorka???Cytat:
no, ale coz ja jestem Magdalenka i fajna ze mnie babka ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
a powiedz mi, widzialam na gastronomicznych, ze robilas fasolke po bretonksu i zdradz mi-jesli fasolka moczy mi sie od wczoraj i bede ja gotowac ok 16 to tak srednio, jak dlugo bedzie sie gotowac, zeby byla miekka??? bo pierwszy raz bede robic
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

po prostu kto ksiazeczki nie ma chodzi na podstawie odcinków RMUA, zreszta kto ksiazeczke ma tez tak moze- wolny wybór. ja nadal korzystam z legitymacji, wiec Agatek spokojnie 

ehmm...
i czytaj wyżej ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jutro się spytam dokładnie kadrowej o co do tej książeczki i zdam Wam relacje