Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 19:59   #4741
Dorotka...
Rozeznanie

Dot.: Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem

Mnie ten wieniec przeraził. Pokazali w TV, był prawie nienaruszony. Pokazywali też inne szczątki jakąś piżamę itp. Nie należe do osób wrażliwych, ale po prostu nie umiem się otrząsnąć. Moja mama co ogląda te uroczystości żałobne to ma łzy w oczach.

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:00   #4742
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gogo Yubari Pokaż wiadomość
Nie pojmuję zachowania ludzi, którzy protestują przeciw pochowaniu prezydenta na Wawelu. Mamy żałobę, a oni wychodzą na ulicę z transparentami. Jedna wielka żenada! Takie zachowanie jest jak najbardziej nie na miejscu! Myślałam, że przez tą tragedię Polacy czegoś się nauczyli, ale okazuje się, że to tylko pozory.
Prezydent zasłużył się dla naszego kraju tym, że wzmacniał pamięć o tak ważnych dla Polski wydarzeniach jak min. Powstanie Warszawskie czy zbrodnia Katyńska.
Poza tym uważam, że tutaj nie ma co wymieniać czym się dla Polski zasłużył, a czym nie. Zmarłych się nie ocenia! Jeżeli biskup uważa, że należy pochować Prezydenta na Wawelu, to na pewno wie co robi!! Nie sądzę, żeby podjął tą decyzję pod wpływem chwili.
Zgadzam się,poza tym Dziwisz nie takie rzeczy przeżył,żeby ulegać chwili.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:00   #4743
mel89
Zakorzenienie

http://asset.soup.io/asset/0783/1000_d5cb.jpeg

demotywator.
Stary 2010-04-14, 20:01   #4744
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry9 Pokaż wiadomość
faktowi nie wierze,jest jaka inna strona oprocz tej ,ale ze zdjeciem? bo na polskim radiu nie ma zdjecia
http://www.tvn24.pl/-1,1652172,0,1,t...wiadomosc.html

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:01   #4745
Natalia4005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strawberry9 Pokaż wiadomość
faktowi nie wierze,jest jaka inna strona oprocz tej ,ale ze zdjeciem? bo na polskim radiu nie ma zdjecia
To samo zdjęcie pokazywali na TVP 1...

Stanisław Jerzy Lec

~~

Natalia4005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:02   #4746
tutmirlajt
Zadomowienie

Wstyd mi za ludzi, ktrzy protestuja przeciw pochowaniu Pana Prezydenta na Wawelu. Wstyd mi.. przed innymi krajami ( juz gazety zagraniczne pisza o tym..). Wstyd i hanba.. ze w takiej tragedii nie potrafimy uszanowac ofiar, prawdziwych patriotow, ktorzy kochali nasz kraj..

Mam tez za zle Wajdzie, ze wystosowal takie pismo.. Tak naprawde to jego list podzieli Polske.. Bo to on naglasnia sprawe.. A wiadomo, ze skoro decyzja zapadla, ze na Wawelu zostanie pochowana para prezydencka, to juz tego nie zmieni sie.. Zal i nic wiecej..

Zero uszanowania z ich strony..
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:04   #4747
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Do wiadomości innych chętnych,ktoś tu pisał wcześniej,że może przenocować parę osób,którzy chcą przyjechać na pogrzeb,można przeszukać watek (na 10 ost.stronach powinno być)
Tak, shiava to napisala. Post znajduje sie na 148 stronie tego watku.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:06   #4748
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBird90 Pokaż wiadomość
No Boże mój drogi, jak Ci się nie chce przeglądać wszystkich stron, to chociaż spójrz na ostatnią, przecież podawałam linka...
Nie zauważyłam

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:09   #4749
Agata178
Przyczajenie

Żal mi rodziny kapitana Protasiuka.Jak znam życie to na niego zostanie zrzucona odpowiedzialność za katastrofę.
Agata178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:12   #4750
Natalia4005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agata178 Pokaż wiadomość
Żal mi rodziny kapitana Protasiuka.Jak znam życie to na niego zostanie zrzucona odpowiedzialność za katastrofę.
O tym samym pomyślałam. Mam nadzieję,że do tego nie dojdzie. Obwinianie niczego nie zmieni i jest nie na miejscu! Uważam,że to nie jego wina,że tak się stało.

Stanisław Jerzy Lec

~~

Stary 2010-04-14, 20:12   #4751
n a d i a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Requiem Mozarta?
Poważnie Requiem? A orientujesz się która część? Ja kojarzę tylko Lacrimosa i Dies irae i to na pewno nie te.

n a d i a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:12   #4752
pulinaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
Nie czytalam wszystkich wypowiedzi, bo trzeba byloby siedziec dzien i noc, zeby za Wami nadazyc

Wypowiem swoje zdanie. Osobiscie zdziwila mnie dezcyzja o pochowaniu prezydenta na Wawelu. Ale bardziej zszokowaly mnie wszystkie glosy przeciw, i te manifestacje! O co Wam ludzie chodzi???

Wawel to Miejsce Pamięci Narodowej - jak każde inne tego typu nadaje się na ten cel , przecież nikomu nic od tego nie ubędzie. Nie rozumiem czemu wzbudza to aż takie emocje - sama lista gości chyba zmienia rangę tego pogrzebu. Polacy uparcie się ośmieszają...

Sa glosy, ze Krolowie tam leza, ze gdzie Kaczynskiemu do Królów. Ale nasi Królowie też bywali różni , po drugie jakoś nie sądzę aby mogło im ubyć zasług - bo przez pochowanie prezydenta
Kaczyńskiego, nie zmienią się czyny i zasługi Piłsudskiego. Nie przewrócą się też w grobach, jak ktoś pisał,
bo hm .. leża w nich. Jak dla mnie cała ta zadyma to brak wyczucia...

Nie jestem przekonana że jest to SŁUSZNA decyzja , to po prostu decyzja którą wypadałoby uszanować, a nie rozpatrywać w kategorii słuszna / nie słuszna.
To tylko miejsce złożenia ciała, a że pogrzeb będzie taki jakiego chyba Polska nie widziała to miejsce też powinno być reprezentacyjne. Przecież nie zaprosimy przywódców niemal całego świata
na cmentarz na Nowej Hucie.
To że same głowy państwa się stawiają to nie jest konieczność dyplomatyczna. A w ogóle to mam wrażenie że Poczet Królów
Polskich niektórzy pomylili z Żywotami Świętych - w kontekście godności......

Podsumowujac: ciesze sie, ze prezydent bedzie spoczywal 6 km od mojego domu, bo czesto bedac na spacerze z dzieckiem - wejdziemy na Wawel, i zapalimy znicz.

Jestem zszokowana postawa Polaków. Najpierw wielka z=żałoba, trzy dni pozniej kłotnie, wasnie i manifestacje...

Stary 2010-04-14, 20:12   #4753
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
żal tych dzieci neo z demotywatorów. 'głos narodu'. ohyda.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:12   #4754
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
skad bierzecie te informacje o hotelach?
Od znajomego, który pracuje w jednym z krakowskich hotelów i ma wiarygodne info
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:14   #4755
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pojmuję zachowania ludzi, którzy protestują przeciw pochowaniu Prezydenta na Wawelu. Mamy żałobę, a oni wychodzą na ulicę z transparentami. Jedna wielka żenada! Takie zachowanie jest jak najbardziej nie na miejscu! Myślałam, że przez tą tragedię Polacy czegoś się nauczyli, ale okazuje się, że to tylko pozory.
Prezydent zasłużył się dla naszego kraju tym, że wzmacniał pamięć o tak ważnych dla Polski wydarzeniach jak min. Powstanie Warszawskie czy zbrodnia Katyńska.
Poza tym uważam, że tutaj nie ma co wymieniać czym się dla Polski zasłużył, a czym nie. Zmarłych się nie ocenia! Jeżeli biskup uważa, że należy pochować Prezydenta na Wawelu, to na pewno wie co robi!! Nie sądzę, żeby podjął tą decyzję pod wpływem chwili.
Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Wstyd mi za ludzi, ktrzy protestuja przeciw pochowaniu Pana Prezydenta na Wawelu. Wstyd mi.. przed innymi krajami ( juz gazety zagraniczne pisza o tym..). Wstyd i hanba.. ze w takiej tragedii nie potrafimy uszanowac ofiar, prawdziwych patriotow, ktorzy kochali nasz kraj..

Mam tez za zle Wajdzie, ze wystosowal takie pismo.. Tak naprawde to jego list podzieli Polske.. Bo to on naglasnia sprawe.. A wiadomo, ze skoro decyzja zapadla, ze na Wawelu zostanie pochowana para prezydencka, to juz tego nie zmieni sie.. Zal i nic wiecej..

Zero uszanowania z ich strony..
W zasadzie nie rozumiem, dlaczego władze kościelne tak bardzo mieszają się do sprawy pochówku. Pochówek w Warszawie był logiczny, pochówek na Wawelu - polityczny. Będzie się teraz kreować Lecha Kaczyńskiego na świętego. Ja wręcz cenię zdanie Pana Wajdy, jego żony, Pani Środy - że odważyli się powiedzieć NIE. Nagle nie można dyskutować, nie można wyrazić opinii. Właśnie, że mamy prawo powiedzieć, co myślimy. I żaden tu wstyd.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:14   #4756
ameliax
Zadomowienie

Gogo Yubari, do jasnej anielki! Żyjemy w państwie świeckim, więc biskup nie powinien mieć najważniejszego zdania. Wierzysz w to, że Marta K. (wybaczcie moje stosowanie skrótów) miała coś do powiedzenia? Spójrz na jej samotność i zaciętą minę Jarusia. Na Wawelu powinny spoczywać osoby zasłużone.

kosmetyki
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:15   #4757
2016070150903
Konto usunięte

oglądałam dziś rozmowę Olejnik z Bielanem. masakra, on nie udzielił klarownej odpowiedzi na żadne proste pytanie. w niego to Dziwisz "i wiele innych środowisk" wyszły z inicjatywą. Olejnik na koniec puściła wypowiedź Dziwisza o tym, że to nie on wyszedł z propozycją, a Bielan powiedział jedynie 'kardynał potwierdził moje słowa'.
Stary 2010-04-14, 20:15   #4758
kicccia
Zakorzenienie

Wybieram się na pogrzeb ale nie wiem czy uda mi się tam dotrzeć...
Skoro mają być nawet siły powietrzne z USA to nie wyobrażam sobie tego chaosu!

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:16   #4759
Gogo Yubari
Rozeznanie

Jeszcze tylko jedno....

Ja uważam, że takie pochowanie Prezydenta, którego za życia nie doceniano, ale uszanowano jednak po śmierci to pewien symbol! Symbol i nauka dla ludzi współczesnych i naszych potomnych. Więc dlaczego nie pochować go w miejscu szczególnym?
Gogo Yubari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:16   #4760
larva
Wtajemniczenie

Jasne, protest to najgłupsza rzecz pod słońce, ale można powiedzieć "nie".
larva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:16   #4761
Natalia4005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
W zasadzie nie rozumiem, dlaczego władze kościelne tak bardzo mieszają się do sprawy pochówku. Pochówek w Warszawie był logiczny, pochówek na Wawelu - polityczny. Będzie się teraz kreować Lecha Kaczyńskiego na świętego. Ja wręcz cenię zdanie Pana Wajdy, jego żony, Pani Środy - że odważyli się powiedzieć NIE. Nagle nie można dyskutować, nie można wyrazić opinii. Właśnie, że mamy prawo powiedzieć, co myślimy. I żaden tu wstyd.

Stanisław Jerzy Lec

~~

Edytowane przez Natalia4005
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:18
Stary 2010-04-14, 20:16   #4762
2016070150903
Konto usunięte

wczoraj nic nie miałam przeciwko pochowaniu Pary Prezydenckiej na Wawelu. i właściwie dalej nie mam, bo nie chcę się denerwować decyzją, której już nie zmienią. po prostu coraz więcej niuansów, zaginął autor pomysłu. "wszyscy"=nikt, w tym przypadku.
Stary 2010-04-14, 20:19   #4763
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
żal tych dzieci neo z demotywatorów. 'głos narodu'. ohyda.
Moim zdaniem to jeden z lepszych demotywatorów jakie do tej pory powstały, bez obrazy.
Stary 2010-04-14, 20:19   #4764
ameliax
Zadomowienie

W Polsce o zmarłych mówi się albo dobrze, albo wcale.

kosmetyki
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:19   #4765
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze tylko jedno....

Ja uważam, że takie pochowanie Prezydenta, którego za życia nie doceniano, ale uszanowano jednak po śmierci to pewien symbol! Symbol i nauka dla ludzi współczesnych i naszych potomnych. Więc dlaczego nie pochować go w miejscu szczególnym?
Za życia nie doceniano? A za co miano doceniać? Jaki symbol? Jaka nauka? A Powązki to miejsce nieszczególne?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:22   #4766
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
własietrzeba pooglądać filmik na yt, na zdjęciu zaznaczyłam, żeby pokazać, co zauważyłam.

Nie mówię, że "widzę tam człowieka" - napisałam że cos mnie zainteresowało. I proszę, żeby obyło się bez haseł o Matce Boskiej Kiepskiej, ok ?
Cytat:
Przykro mi, ale się nie dostosuję. To co się dzieje w tej chwili w necie, m.in. też na tym wątku, przypomina mi tamten odcinek do złudzenia.
Przykro mi, ale jeżeli ma to coś wspólnego z serialem o Kiepskich to nie oglądam i nie mam pojęcia o co chodzi.

Cytat:
Nie pojmuję zachowania ludzi, którzy protestują przeciw pochowaniu Prezydenta na Wawelu. Mamy żałobę, a oni wychodzą na ulicę z transparentami. Jedna wielka żenada! Takie zachowanie jest jak najbardziej nie na miejscu! Myślałam, że przez tą tragedię Polacy czegoś się nauczyli, ale okazuje się, że to tylko pozory.
Powtórzę się, ale uważam, że zachowanie Dziwisza jest skandaliczne. Kim on jest, żeby podejmować takie decyzje. Przecież nie ma prawa, żadnego zapisu, które dawałoby możliwość podejmowania takich decyzji. Jeżeli postawił Martę Kaczyńską przed faktem dokonanym, to nie jest w porządku. Jeżeli ona chce, żeby jej rodzice byli pochowani w Warszawie (czemu się nie dziwię) to tak powinno być. Poza tym jaka bohaterska śmierć?? Niedorzeczny argument. Tragiczna śmierć, owszem. Rodzina Kaczyńskich od lat związana jest z Warszawą i to jest logiczne, że tu powinni być pochowani. No cóż, ksiądz Twardowski też został pochowany w innym miejscu niż sobie życzył. Wbrew swojej woli... Bądźmy szczerzy, jeżeli para prezdycencka zostanie pochowana w Krakowie to kuria więcej zarobi. Ech... przykre to strasznie. Moim zdaniem Dziwisz mógł się powstrzymać. Dobrze wiedział jak kontrowersyjną decyzję podejmuje. Świadomie wprowadził zamęt. Dołożył Marcie jeszcze więcej bólu...

Edytowane przez maxi82
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:24
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:22   #4767
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w zasadzie nie rozumiem dlaczego pan Wajda miesza się do sprawy pochówku.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:23   #4768
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Wybieram się na pogrzeb ale nie wiem czy uda mi się tam dotrzeć...
Skoro mają być nawet siły powietrzne z USA to nie wyobrażam sobie tego chaosu!
Wolę oglądać w TV,tam przynajmniej coś zobaczę,a w Krakowie do Wawelu nawet nie podejdziesz.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:25   #4769
Neciak89
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/-1,1652211,0,1,b...wiadomosc.html

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:25   #4770
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Za życia nie doceniano? A za co miano doceniać? Jaki symbol? Jaka nauka? A Powązki to miejsce nieszczególne?
Zwłaszcza Aleja Zasłużonych

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości