|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
nom
![]() zdolowalam sie tym siedziskiem nie wiem co robicprzegladam wozki na necie, ogladalam tez w hurtowniach i nic innego mi sie tak nie podoba ehh
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
nawet sporo dzisiaj napisałyście
Oliwka zasnela w koncuAa nie pisałam wam. dzisiaj mamy z mężem trzecią rocznice ślubu szybko zleciało, ale pamietam, że był to piękny dzień, cudowny, niezapomniany.... rozmarzyłam się zrobiłam spaghetti bo myslałam ze padne z głodu
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-14 o 15:26 |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilkę
![]() Z teściową już dzisiaj dobrze Lekarze dobrze rokują więc odetchnęliśmy z ulgą. Dzięki za wsparcie ![]() A teraz się zmywam papa |
|
|
|
#3484 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
mmm, spaghetti ja cos z mielonym dzisiaj, ale co - pewnie kotlety lub pulpety ![]() Cytat:
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() adaikaka, super, ze z tesciową lepiej juz. bedzie musiala dbac o siebie |
|
|
|
|
#3486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro robie spaghetii z oregano i bazylia i z makoaronem tez zje. Kawalek dalej Cass wyjęła mi z ust co chcialam powiedziec.Ostatnio czesto ktoras z was "wyjmuje mi cos z ust" Nie chce mi sie juz gotowac dla malej jak dla nas codzien i tak gotuje. Z przyprawionych rzeczy jadla jeszcze krupnik, z duza iloscia majeranku, a dzis zjadla 2 truskawki z cukrem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za duzo sie wspina i staje gdzie popadnie i wciaz zaliczalaby glebe i byloby duzo placzu. Cytat:
A najczesciej bobovite. Dlaczego poczekasz z maslem? moje zdanie jest takie ze lepsze maselko dla malucha, ja do kazdego obiadku swojej roboty dokladalam odrobinke. Nie mam zadnego sloika w domu z obiadkiem a ciekawa jestem jaki tluszcz sie w nim znajduje, napisze mi ktoras?maslo czy oliwa, oliwa z oliwek czy nic? Cytat:
zdarzalo mi sie nie raz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#3487 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mam 5 zł w portfelu, więc do sklepu nie wyskoczę ![]() A ja upolowałam ostatnio takie okazje cenowe: zielony dresik z nieb. jeansami - kappahl. koszulka polo next jeansiki name it krótkie lniane ogrodniczki - kappahl bluzeczka z tygryskiem tu bluza z małpka next spodenki disney komplecik na lato ladybird i inne czapeczka ralph lauren dresik gap i wszystko w idealnym stanie ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Megi, najlepiej jest jak najdłużej puszczać dziecko bez butów. Na bosaka to jest ideał (ja często Antosia tak zostawiam-nie ma dużo płytek tylko panele i dywany). A tak to skarpetki z abs zwykłym lub większym np. TAKIE lub np skarpetki kapcie TAKIE
|
|
#3488 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Już nie długo wszystkie na raz się posypią zębole ![]() dzięki za odp. Wszystkiego najlepszego My w sierpniu mamy piątą ![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem jaki tłuszcz jest w słoiczkach ![]() Cytat:
O może jej kupię te drugie ![]() Amela marudzi, trze dziąsła i nie chce spać Idę tż obudzić bo odsypia po nocce ![]() I chciałam się usprawiedliwić, że gdybym znów zniknęła to znaczy że się przeniosłam do swojego mieszkania, a tam net mi średnio chodzi i już nie będę się pewnie tak udzielać
|
|
#3489 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alan miał takie same objawy i okazało się że to było zapalenie oskrzeli rehabilitantka, a i nawet ostatnio oglądałam jakiś program w tv i mówili że gdy tylko dziecko zaczyna stawiać pierwsze kroki to w domu KONIECZNIE trzeba zakładać buty, takie właśnie jak opisałaś. Ponieważ chodzenie boso po twardej podłodze powoduje płaskostopie. Jeśli dziecko jest na dworzu i jest ciepło to najlepiej na bosaka. Po trawie, piasku, kamykach, wtedy wykształca się stopa dziecka Cytat:
A nasz rozkład jedzonka po rewolucjach jedzeniowych jest taki: 7.30-8.00 Sniadanie kaszka jedzona łyżeczka 11.00 słoiczek owoców + biszkopt lub chrupki 14.00-14.30 duży słoik obiadku 17.00-17.30 kaszka jedzona łyżeczką 20.30 mleko z dodatkiem kaszki zjada przez sen juz no i jedno mleczko w nocy. AAAA i jezcze mam wątpliwość odnoście tego wieczornego jedzenia przez sen, bo mam wrażenie że przez to ALan budzi się też w nocy na jedzenie i tak sobie myśle że może zamiast 0 17.00 to dam mu kaszkę ok 18 i to już będzie jedzenie na noc i może wtedy przestanie się budzić w nocy, bo już mam dosyć tych wstawań. Myślę że dlatego że je przez sen wieczorem to mu pobudza żołądek i dlatego budzi się jeszcze w nocy, a tak o 18.00 zje normalnie łyżeczka i może będzie ok. Tylko że wtedy wypadnie jeden posiłek mniej. Co wy nato? Cytat:
![]() Cytat:
w tym temacie się nie zgadzam z Panem Zawitkowskim Alan też zaczął stawać na paluszkach i lekarka poradziła żeby ściągać dziecku stopę. Tzn. w momencie gdy stoi na paluszkach to od tyłu chwycić całą dłonią przy kostce i przyciągnąc stopę do podłoża, jednocześnie dociskać pupę dziecka do podłoża (nie sadzać ale tak jakby dociążyć pupę do podłogi). Nie wiem czy jasno się wyraziłam. Alan nie potrafi takich rzeczy i już nie mogę się doczekać kiedy pokaże co potrafi. Ma za to ulubioną piuosenkę z Majki(chyba wszystkie dzieci ją lubią) i jedną reklamę jogurtu gracja, tam taka krowa skaczę po mleku itp. Jeśli tylko Młody usłyszy to już go niema, siedzi jak zamurowany. Cytat:
Za to Alan ślicznie robi cześć, biję brawo, pokazuje dzidzie w lustrze, kląska, przybija piątkę. Cytat:
Zgadzam się tylko z trawą Wiecie co, mam wrażenie że Alan ma ADHD, i to naprawdę. Wogóle nioe potrafi usiedzieć w miejscu, nawet 3 sekund. Nie umie się na niczym skupić. Gdy próbuję go uczyć żeby pokażyłam zwierzątka, albo oko, noś to posiedzi 2 sek, i już się skręca żeby go puścić na podłogę. Cały czas musi się ruszać. Na kolanach posiedzi 5 sekund i juz krzyczy żeby go puścić. Nawet jak go usypiam(na rękach) to wygina się, odpycha, piszczy a jest śpiący jak diabli. Cały czas muszę za nim, chodzić bo ciągle coś majstruje. Ja wiem że dziecko takie powinno być , Ale czy to nie przesada? Wasze dzieci też są takie skręcone? |
||||||
|
|
|
#3490 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Od wielu, wielu lat wiadomo i teraz coraz bardziej się to potwierdza, że dopiero jak dziecko stabilnie i już w miarę chodzi powinno dobierać się odpowiednie obuwie. Do stawania i opierania się o meble itp, czyli do takich czynności jakie nasze dzieci teraz ćwiczą, nie są wskazane buty. Najlepiej małej stópce jest bez jej ograniczania w postaci sztywnych butków Najzdrowiej jest na boso. A bieganie po takim podłożu jak piasek, trawka jest najlepszym ćwiczeniem dla stópek.
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Bylismy bardzo zajeci dzisiaj, wiec odzywam sie dopiero teraz. Rano mialam wizyte u specjalisty okulisty, ktra robila doktorat na temat wad wzroku u dzieci z ACC. Jako, ze Antonio ma czesciowe ACC, wiec bardzo chciala nas widziec. Na szczescie okazalo sie, ze Antonio zadnej wady wzroku typowej dla dzieci z ACC nie ma ![]() Pozniej pognalismy do biura paszportowego wyrobic paszport dla Antosia, potem na drobne zakupy, spacer po parku... I tak nam minal dzien. Teraz gotuje obiad, czekam na meza, a wieczorem do pracy... Dzis robilam zakupy w Boots typu sloiczki, pieluszki itp dla Malutka, ale zaplacilam punktami z karty, czyli nic, a zapasow mam na ok miesiac . Uwielbiam takie zakupy.![]() Cass, brawa dla Kuby za ka-ka ![]() U nas na pierwsze kroki polecaja skarpetki antyposlizgowe A tak w ogole to w biurze paszportowym Antonio poderwal sobie dziewczyne , sliczna 10-miesieczna Hinduske, ktora juz chodzila i rozrabiala na calego , dodam, ze na boso, tylko w sukieniusi, a u nas dzis raptem 10-12 stopni. W UK jednak tak wszyscy tak maja z tym ubieraniem dzieci
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
No to już nie wiem jak z tymi butami
Mama na mnie naciska, że nie dbam o dziecko To jej w złości odpowiadam, że w Afryce murzynki też bez butów latają i jakoś sobie dają radę Chyba jednak pozwolę jej na bosaka tzn w tych skarpetkach biegać puki nie nauczy się sama chodzić.
|
#3494 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja pizze dzis serwowałam z salami ![]() Cytat:
po prostu poczekam az bedzie miała jakies zębale i wtedy dopiero jej zaserwuje bułeczke z masełkiem a jakie masło dajesz? moze żle sie wyraziłam (nie chodziło mi o samo masło tylko o bułke z masłem, ale jak sie chce szybko napisac to tak jest, tak jak z tym trzymaniem "do góry nogami" a ja do obiadków daje oliwę z oliwek Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są Martynka co prawda ma chwile ze skupi się na jakiejś zabawce ale to są chwile w dosłownym tego słowa znaczeniu, zazwyczaj jest jej wszędzie pełno, wszystkiego musi dotknąć i cały czas jest w ruchu moim zdaniem nasze dzieci sa po prostu bardzo żywe i już, tyle rzeczy jest do odkrycia ja już się boję co będzie jak mała zacznie raczkować ![]() Dodam tylko że wiem po kim Martynka TO ma i to nie jestem ja ![]() ja przyznam się szczerze że do gotowanych przeze mnie rzeczy notorycznie zapominam dodawać tłuszcz, a wiem że to bardzo ważne Kat,w słoikach to zazwyczaj olej kukurydziany, lniany albo sojowy ale ten pierwszy to najczęściej spotykam
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
uh, moje dziecię już śpi
Dostanie jeszcze mleczko za 30 min i będę wolna od obowiązków![]() Jestem jeszcze sama w domku bo mąż tylko wpadła po pracy zjadł obiad i pojechał ze swoim tatą do swojej mamy do szpitala. Pewnie za jakieś 2h wrócą. Jakoś takoś pusto się zrobiło na wątku:-( Wszystkie mamy zajęte są swoimi brzdącami pewnie. Nawet przodowniczki wizażu (SVI, UNHOLY, KAT) coś się obijają ![]() skoro nie ma z kim pisać to lece na allegro pobuszować w zabawkach i chodzikach do pchania
|
|
|
|
#3497 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja juz sama nie wiem ehh ciezka sprawa Cytat:
przeciez dziecko ma na stopach miliony nerwow i ma je stymulowac - w butach to jest takie jakby "oszustwo" dziecko musi na boso sie nauczyc prawidlowo chodzica z tym plaskostopiem to juz w ogole ![]() 2. wnioskuje, ze to ta sama pani od butow? ![]() o mamciu 3. 3/4 dzieci takich jest nie masz sie czym martwic poza tym jeszcze za wczesnie na takie rokowania a nasze dzieci poznaja teraz dopiero swiat, dopiero nauczyly sie przemieszczac i wszystko je interesuje i nei potrafia usiedziec w miejscu Cytat:
![]() ja mam dwojke to juz w ogole
|
|
|
#3498 |
|
Wtajemniczenie
|
no ta sama pani doktor
Ale już nie jest naszą pediatrą, po ostatnich perypetiach stwierdziliśmy że będziemy jeździć z małym prywatnie do lekarza. Wiem że nasze dzieciaki są bardzo żywe, ale ta żywotność mojego syna mnie czasem przerasta. Wieczorem jeste wypompowana. Dziś nawet sobie myślałam co to by było gdybym miała dwoje dzieci, łooo Jezusiczku chyba psychiatryk
|
|
|
|
#3499 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() choc ledwo
|
|
|
#3500 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
. Były drzemki, chyba przez tą pogodę deszczową.Cytat:
Z tym oparciem tak patrzyłam na inne spacerówki i mają podobnie po 40 parę cm. Także widocznie to norma ![]() Z tymi butami dobrze piszesz. Teraz dla dorosłych zaczynają nawet robić obuwie sportowe takie innowacyjne z jak najcieńszą podeszwą, żeby dobrze czuć podłoże. Tak naprawdę przecież buty są po to aby chronić przed warunkami atmos. i zdobić, bo najzdrowiej to na bosaka by nam było wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Aaaa, aga ja Cię nie krytykuję co do butów, tylko piszę, że p. reh. nie ma do końca racji, a sam fakt, ze jet lekarzem jak wiemy nie jest wyznacznikiem dużej wiedzy ![]() Patrz Twoja stara pediatra
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
taaaa tylko że między nami jest mała różnica, Ty mieszkasz w mieście ja na WSI, ty masz dwa kroki do sklepu czy pizzeri ja 8 km, ty masz koleżanki pod bokiem ja do najbliższej 80km, Ty masz mnóstwo ludzi dookoła ja las i weź tu człowieku nie zwariuj.
Unholy ja wcale nie przyjęłam tego jako krytyki, na tym polega rozmowa że wymiania się swoje zdania i poglądy, więc ok. TAAAAK pediatra to przykład strzelony w 10!!! Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-04-14 o 20:49 |
|
|
|
#3502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maslo extra staropolskie 82%tluszczu, tak wiec maselko a nie masłopodobne, no i ilosc jest malutka. Cytat:
![]() Cytat:
Rano nie chciala spac a jak juz zasnela to zblizala sie pora drugiej drzemki. To ranne jej przymrużenie oka starcza mi na szybkie oporzedzenie domostwa zaparzenie kawy i nadrobienie was, potem ma ok4omin drzemke, ale ze sie wszystko przesunelo to pojechalam do siski na kawke i tam padla ucinajac drzemke 1,15.Musiala sobie wyrównac z rana ![]() Zblizala sie 14 wiec postanowilam by jej juz nie klasc skoro tyle spala.Wypilam 2 kawke i wrocilam do domu ale zaczela sie klasc na podlodze, tulic do misia itp wiec ja wsadzilam do wyrka i zasnela sobie do 17, wiec min do 20 musialam ją miec na chodzie ![]() Nie lubie tak...bo jak nie ma swojego rytmu to jest potem taka "rozbita" i miauczy, nie wiadomo o co chodzi itp nie umie sie bawic, zajac itp, a z koleji nie usypiam jej na sile jak nie chce spac. ide zaparzyc herbatke i wracam, a jak was nie bedzie to chyba pojde spac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3503 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, ja będę tylko idę połozyć chłopaków. Czekaj na mnie
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio mojego Alan nie mogę zrozumieć, wstaje o 6 i zawsze ok 9 miał pierwszą drzemkę 30 min, ale od niedawna nie ma siły żeby go o tej porze uśpić. Mimo że jest bardzo śpiący i marudzi to nie chce zasnąć(a usypiam go na rękach), dopiero ok 11 jak już oczy prawie same mu się zamykają, to zaczyna drzeć się wniebogłosy i po kilku minutach zasypia. Potem ok 13 wychodzimy na spacer więc pośpi ze 40 minut, a jeśli nie ma spaceru to ok 15 jest znowu usypianie i znowu krzyki. Nie robię tego na siłę, jeśli nie chce zasnąć to puszczam go na podłogę, ale on tak marudzi i płacze że muszę go wziąć na ręce. I znowu to samo bo on od razu myśli że go usypiam i znowu jest płacz i dopiero po chwili zasypia. Potem już o 19 kąpiel i wtedy dopiero zasypia bez płaczu. Do tej pory miał 3 drzemki a teraz wyeliminował sobie jedną. Tylko bardzo męczące jest to jego usypianie, kiedyś wtulił się w moje ramiona i zasypiał, a teraz |
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za pustkowie u ciebiepytalam cie juz dlaczego wywedrowalas? bo 1 z was pytalam niedawno. czekam, czekam, czekam ![]() Cytat:
u nas tez wykluczona jedna drzemka, ktora byla mi na rączke, i corac czesciej nie drzemie i to juz tak zostanie, a nawet najdejdzie taki czas ze bedzie miec tylko 1Ide przesmazyc miesko na jutrzejsza spagheterie
||
|
|
|
#3506 |
|
Ola-Unhola
|
Jestem
![]() Ale nie wiem, czy na długo, bo jak noka będzie wyglądała tak jak miniona i pobudka nastąpi o 5 to chyba powinnam już daaawno spać ![]() U as też dzisiaj dzień inny i nie było też kąpieli, darowałam Antosiowi, a własciwie sobie, bo już nie miałam siły
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
KAT opiszę moją historie jutro bo mąż wrócił i lece do łózia.
Buziaaaaczki. |
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wpadłam jeszcze na chwile zobaczyc co popisałyscie ale nie mam za wiele do czytania. ![]() Bylismy dzisiaj na dlugim spacerku, Kubus był nadzwyczaj grzeczny, spiewał cos od nosem, gadał i rozglądał się ![]() Uwaga! Mamy kolejnego, 4 ząbka...w koncu górna prawa jedynka sie przebiła, wiec wnioskuje ze ten katarek był od tego bo trwał zaledwie 2 dni, no i mały lekko gorączkował. Dzisiaj zaglądam do buzki, macam palcem i jest juz wyczuwalny ząbek. Jutro albo w poniedziałek idziemy z małym do pediatry, niech obejrzy te jego nozki. Niepokoje sie tym staniem na palcach. Dzisiaj spotkałam znajomą i jej brata dziecko tez stało na paluszkach i teraz mają wizyty u ortopedy. Lepiej za wczasu to sprawdzic. Jutro tez mama ma porozmawiac z ortopedą z ktorym kiedys pracowała na izbie przyjęć, zobaczymy co powie...moze zechce zobaczyc Kube. Bede w koncu spokojniejsza. Dzisiaj moja mama tak rozsmieszała Kube, ze az czkawki dostał, odbiło mu sie i zwymiotował. A jadł wczesniej 2 godziny temu deserek. Czy wasze maluchy tez tak czasami mają? Dzisiaj Kuba jadł wczorajszą kalafiorową (zrobiłam na dwa dni) a jutro gotuje pomidorową z makaronem. A jesli chodzi o tluszcze to cały czas do miksowania dodaje odrobinke oliwy z oliwek. Masełka jeszcze nie dawałam bo mam cały czas pod ręką oliwę Ale Kuba masło juz jadł na chlebku Czy dajecie swoim maluchom paluszki? Spotkałam znajomą, ma blizniaki (wczesniaki) o 10 dni starsze od Kuby i one wcinały paluszki. Chciała dac Kubie jednego ale ja nigdy jeszcze nie dawałam - (po pierwsze duzo soli a po drugie, paluszek jest twardy i bałabym się, ze sie zakrztusi), wiec odmówiłam. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Karolinko - widzę Cię Co u Was słychac???
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-04-14 o 21:35 |
|
|
|
#3509 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tak kupisz ten wózek ![]() Cytat:
My 30 kwietnia będziemy mieli 5 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaglądaj jak najczęściej ![]() Cytat:
Cieszę się bardzo No ja nie dziwię się, że poderwał. Taki przystojniak Witam wieczornie Dzionek jakoś zleciał. Nastrój poprawił się Zuzia dziś trochę marudziła. Górna dwója wybija się, lada dzień i przebije się Jutro idziemy na kontrolę bioderek. Poprosimy o kciuki To już 3 wizyta, do tej pory wszystko było ok.---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cass ja Zuzi nie daję paluszków
|
||||||||||
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Unholy to lepiej zmiataj do wyrka bo bede miala cie na sumieniu
![]() Ja zaraz tez sie zawijam, mimo ze meża noc na wstawanie, to chce poogladac tv jeszcze z kueczkiem herbaty Cytat:
![]() Cass za zabkaMojej dziewczynce jeszcze sie nie zdarzyło zwrocic, ale czasem jej sie uleje jak kobinuje krotko po jedzeniu i duzo na brzuchu lezy I jeszcze napisze o paluszkach, byc moze ku przestrodze... Chcialabym zeby w ogole Laura nie jadla paluszkow... Mojemu malemu sasiadowi-a bylo to ladnych pare lat wstecz i byl juz duzym chlopcem-zdecydowanie wiekszym niz nasze dzieciaki i paczek paluszkow pożarł fure...pewnego dnia paluszek stanał mu niefortunnie w poprzek przelyku...zaczął sie dusic i nie mogl zlapac tchu...Nie pamietam jak sie to zakonczylo,musialabym mame dopytac. W kazdym razie jestem uprzedzona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

nie wiem co robic

Trzeba czy nie trzeba te buty wkładać
Bo czytałam kiedyś, że dzieci po domu mogą w skarpetkach antypoślizgowych chodzić i to jest lepsze ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przeciez dziecko ma na stopach miliony nerwow i ma je stymulowac - w butach to jest takie jakby "oszustwo" dziecko musi na boso sie nauczyc prawidlowo chodzic