Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 21:14   #4861
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość

Dla mnie ta homilia jest jasna. A końcowe zdanie o agnostykach aż nadto czytelne.
Nie mówiłam o całości homilii, a o jej fragmencie dotyczącym środy, moim zdaniem nad interpretowanym. Tyle.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:15   #4862
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madaleinee Pokaż wiadomość
dziewczyny wątek niedługo dobije do magicznej liczby, prosiłabym Was żeby żadna nie zakładała drugiej części.
Tworzy się z tego kolejna chora kłótnia, po co to komu?
Dajcie tym ludziom odejść w spokoju.
Napewno bedzie kolejny wątek, do niedzieli jeszcze 4 dni a i po pogrzebie będą nowe opinie, wrażenia, teorie.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:15   #4863
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n a d i a Pokaż wiadomość
Faktycznie...
Daję inny:
http://www.youtube.com/watch?v=ZP3jO...eature=related
Chodzi mi o tą melodię jak niosą trumnę

heh dużo nie pomogę, wiem że na pewno to nie jest "Chopin", jak podaje ktoś w komentarzach na yt

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:17   #4864
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBird90 Pokaż wiadomość

Zero szacunku dla zmarłych, ich rodzin i osób które są tą sytuacją oburzeni..
Kochana, wejdź na stronę protestu i przeczytaj parę wpisów ( http://nienawawelu.pl/) . Spora grupa ludzi pisze, że to ogromna tragedia, że współczują itd itp, ale po prostu mówią Wawelowi nie.
Protest się odbył, już i tak jest po ptokach, decyzja zapadła i moim zdaniem nie ma co tego roztrząsać.
Nie sądzę, żeby ludzie zdecydowali się wyjść w proteście w dzień pogrzebu, bo oni też mają swój rozum.

Btw. Nie wiem jak Ty, ale ja J. Kaczyńskiego oburzonego w telewizji nie widziałam.
Stary 2010-04-14, 21:19   #4865
emememsik
po prostu Em :)

Decyzja zapadła, a już był jeden protest i drugi, a jutro będzie kolejny. Przykre.
Stary 2010-04-14, 21:20   #4866
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natalia4005 Pokaż wiadomość
Rozumiem co masz na myśli ale nie wyobrażam sobie takiego nieludzkiego zachowania, żeby przy okazji czyjejś śmierci, w dodatku gdy Pan Prezydent nie jest jeszcze pochowany myśleć o korzyściach politycznych...
P.S- Czytam gazety i oglądam TV
Oczywiście, rozumiem. Napisałam, że napewno teraz polityka schodzi na 2gi plan.
Cytat:
Napisane przez dooorra Pokaż wiadomość
Zgadzam się, czasami mam wrażenie że jeszcze trochę i oprócz pogrzebu w niedziele to będzie jeszcze beatyfikacja. Moja ocena na temat jego prezydentury pozostaje taka sama , czyli mimo wszystko moim zdaniem nie był dobrym prezydentem. Ktoś wcześniej napisał, że on złączył kraj ale z tego co pamiętam to jego działania i wypowiedzi częściej dzieliły i na pewno nie był prorosyjski. Moim zdaniem nie zasłużył na Wawel.
Niestety zapomina się o innych ofiarach tej tragedii np. ŚP. Krystyny Bochenek, osoby którą zawsze bardzo podziwiałam.
Jej.. Nie pisz takich rzeczy, że się zapomina, bo tak nie jest. Było mówione o nich w tv, dzisiaj przejechali ulicami Warszawy (tak jak para prezydencka) i naprawdę nikt im nie ujmuje. A wiadomo, że najwięcej w tv będą mówić o Prezydencie, ponieważ był najważniejszą osobą w kraju.
Cytat:
Wybaczcie, jeśli kogoś urażę tym co teraz napiszę, ale muszę skomentować pogrubione. Oczywistym jest, że jeśli Rydzyk tak powiedział to naprawdę, w obliczu takiej tragedii przesadził. Wręcz nie do pomyślenia jest życzyć komuś śmierci. Aczkolwiek wiadomo, że PiS i PO się poprostu wzajemnie nie trawili. Samo to, że Tusk poleciał właśnie wcześniej do Katynia, a L. Kaczyński dolatywał kilka dni później. Nie polecieli razem (a przynajmniej w tym samym dniu). Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli
Ręce opadają. Czy Ty dziewczyno nie widzisz, w jak ciężkim położeniu znalazła się PO? Co nie zrobią będzie źle. A Kaczyński i PIS zostaną męczennikami za prawdę... jedynymi słusznymi ma się rozumieć.

I w ogóle nie wiem skąd ten pomysł. Tam zgineli ich koledzy! Nie wiem, kto w takiej sytuacji zacierałby ręce...

Tak. Zgodę. Ale nie inicjatywę. A widać niestety wyraźnie do kogo należy inicjatywa, choć teraz wszyscy umywają ręce i za chwilę wyjdzie, że prezydent sam się tam chce pochować.

Dla mnie ta homilia jest jasna. A końcowe zdanie o agnostykach aż nadto czytelne.

Widzisz. Ja to też cześć tego narodu, o którym piszesz. I z mojego punktu widzenia nie zrobił on zbyt wiele dobrego. Nie napiszę o konkretach, bo o zmarłych nie mówi się źle. Ale nie wciskajcie, że dla każdego Polaka był mężem stanu i wybitną postacią.

Freso, ani słowa nie zrozumiałaś z tego co napisałam. Niech ma katolicki pochówek. Natomiast Dziwisz występuje w roli decydenta - to raz, a dwa - miesza w politycznym kotle.[/QUOTE]
Co do tego, że co nie zrobi teraz PO to będzie źle to wyjdzie właśnie ta ich nienawiść do PiS-u (zaznaczam ponownie, że wzajemnie się nie lubili, jednak akurat teraz podaję taką kolejność).
A co do 2giej części wypowiedzi, to .. zginęli ich koledzy (aczkolwiek kolegami to bym tego do końca nie nazwała) i póki co napewno jest im ciężko pogodzić się z tym wszystkim. Aczkolwiek poczekamy, aż to wszystko ucichnie i zacznie się zabawa. I powtarzam: na dzień DZISIEJSZY owszem, te emocje mogą być prawdziwe i posłowie PO odkładają politykę na drugi plan.
Cytat:
Napisane przez LadyBird90 Pokaż wiadomość
Wiecie co, mnie trochę dziwi ten fakt, że Prezydent zostanie pochowany na Wawelu, ale...
-po pierwsze, klamka już zapadła, nic nie dadzą te idiotyczne protesty..
-po drugie, w życiu nie wyszłabym na ulicę, żeby ogłaszać swój sprzeciw! i to jeszcze w taki sposób
Brawo Polacy, za to że umiecie się 'zachować'! Jeszcze kilka dni temu świat pisał o Nas, jak to zjednoczyć się potrafimy, jakim wspaniałym jesteśmy Narodem, a tu proszę...

Zero szacunku dla zmarłych, ich rodzin i osób które są tą sytuacją oburzeni..

Mam tyle do napisania na ten temat, że już mi się plączą myśli, nie umiem logicznie określić tego co czuję w tym momencie... przez tą całą, beznadziejną sytuację

Brakuje tylko tego, żeby Ci 'PATRIOCI' wyskoczyli ze swoimi transparentami w dniu pogrzebu.
Wątpię by policja na to pozwoliła. Wydaje mi się, że zostaliby od razu usunięci. Swoją drogą nie wiem dlaczego teraz policja nie interweniuje.

Świeżynka.

Edytowane przez effectt
Czas edycji: 2010-04-14 o 21:32
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:21   #4867
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobra_wróżka Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa, czy Jaruzelskiego też by pochowali na Wawelu?, w końcu był prezydentem.
Jego prezydentura trwała tyle co nic

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:22   #4868
dobra_wróżka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Jego prezydentura trwała tyle co nic
Niby tak, chciałam tylko wyrazić swoje zdanie.
dobra_wróżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:23   #4869
Natalia4005
Rozeznanie

Coś w tym jest,że tyle głosów jest na NIE...

Stanisław Jerzy Lec

~~

Natalia4005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:23   #4870
MakaronSwiderek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Kochana, wejdź na stronę protestu i przeczytaj parę wpisów ( http://nienawawelu.pl/) . Spora grupa ludzi pisze, że to ogromna tragedia, że współczują itd itp, ale po prostu mówią Wawelowi nie.
Protest się odbył, już i tak jest po ptokach, decyzja zapadła i moim zdaniem nie ma co tego roztrząsać.
Nie sądzę, żeby ludzie zdecydowali się wyjść w proteście w dzień pogrzebu, bo oni też mają swój rozum.

Btw. Nie wiem jak Ty, ale ja J. Kaczyńskiego oburzonego w telewizji nie widziałam.
Oby, oby. Teraz juz na prawde jestem zmieszana - nie wiem do czego ludzie sa jeszcze zdolni...

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:23   #4871
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez dobra_wróżka Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa, czy Jaruzelskiego też by pochowali na Wawelu?, w końcu był prezydentem.
Oj, byłaby pewnie niezła awantura, gdyby chciano go tam pochować. To jest postać wielce kontrowersyjna.
Cytat:
To była Osoba, po której płakałam najbardziej. Cały czas przed oczami stoi mi jej ciepły uśmiech. Organizowała zloty Krystyn, imienniczek mojej mamy, na jednym byłyśmy... Bardzo zabraknie Pani Krystyny.
A ja jestem wdzięczna za Ogólnopolskie Dyktando w Katowicach.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 21:24   #4872
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Wątpię by policja na to pozwoliła. Wydaje mi się, że zostaliby od razu usunięci. Swoją drogą nie wiem dlaczego teraz policja nie interweniuje.
Bo chyba mają prawo protestować? Nie wiem, poprawcie mnie, ale czy każdą demonstrację trzeba wcześniej zgłosić? Czy taka niezgłoszona podchodzi pod zakłócanie porządku publicznego?
Stary 2010-04-14, 21:25   #4873
anciaahk
kosmitka

Żeby nie było, że pisałam w języku suahili (a chyba tak zostałam rozumiana):
http://www.rmf24.pl/opinie/wywiady/k...-to,nId,272587

...ciszej nad tą trumną...

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:25   #4874
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Zgodę. Ale nie inicjatywę. A widać niestety wyraźnie do kogo należy inicjatywa, choć teraz wszyscy umywają ręce i za chwilę wyjdzie, że prezydent sam się tam chce pochować.

(...)

Freso, ani słowa nie zrozumiałaś z tego co napisałam. Niech ma katolicki pochówek. Natomiast Dziwisz występuje w roli decydenta - to raz, a dwa - miesza w politycznym kotle.
Inicjatywa? każdy może jakąś przedstawić, ale ważne jest do kogo należy głos ostateczny: do rodziny oraz do przedstawiciela Kościoła.

To raczej Ty nie zrozumiałaś, co ja napisałam. Dziwisz tylko wyraził zgodę.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:27   #4875
ratta
Wtajemniczenie

To decyzję podjęła rodzina czy Jarosław? Bo na pytanie czy to był pomysł Jarosława, padła odpowiedz: rozmawialiśmy kilkakrotnie. A gdzie w tym pani Marta?

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:31   #4876
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Na ten argument mi kontrargumentów brak. Z antysemityzmem nie dyskutuję.
Chodziło o ukazanie tego, jakie kto ma podejście do pewnych spraw w Polsce. I jak ogólnie wiadomo Gazeta Wyborcza jest bardzo stronnicza. Wystarczy porozmawiać z naszymi dziadkami, ojcami, którzy przeżyli swoje. Zwróć uwagę na to, jak wypowiadają się starsi, a wręcz starzy ludzie i "za kim" są. Potrafią porównać tamte czasy do tych teraz, mówią jak osoby, które nie są Polakami pozmieniały sobie nazwiska, by potem nie mieć niepotrzebnych im i niewygodnych nieprzyjemności i wiele wiele innych. I nie jestem antysemicka, ale widzę jak te osoby mącą w Polsce i.. należą niestety, ale do PO. Do niedawna wykłócałam się z moim ojcem, nie wierzyłam mu w pewne rzeczy, uważałam, że przesadza i ma klapki na oczach (mówię tu o polityce). Ma 66 lat, przeżył bardzo wiele. Teraz już wiem, że co do poglądów politycznych miał i ma całkowitą rację i to wszystko zawsze popiera argumentami.

Świeżynka.
Stary 2010-04-14, 21:33   #4877
Gogo Yubari
Rozeznanie

Dziwisz teraz mówi, że to NIE BYŁA JEGO INICJATYWA, tylko inicjatywa RODZINY!!! (źródło tvn24)!!
Gogo Yubari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:33   #4878
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Inicjatywa? każdy może jakąś przedstawić, ale ważne jest do kogo należy głos ostateczny: do rodziny oraz do przedstawiciela Kościoła.

To raczej Ty nie zrozumiałaś, co ja napisałam. Dziwisz tylko wyraził zgodę.
Kilkakrotnie oficjalnie padały inne wersje. M.in. dziś, o czym dziewdzyny już pisały.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:35   #4879
anciaahk
kosmitka

Bardzo podoba mi się wypowiedź Kardynała Dziwisza- że on zdaje sobie sprawę z tego, że Wawel, Katedra, Sanktuarium - to dobra narodowe, on tylko sprawuje nad nimi pieczę i nie czuje się na siłach podejmować decyzji o pochówku - może jedynie ustosunkowywać się do czyichś próśb.
Zdecydowanie wskazywał na to, że decyzję i inicjatywę podjęła rodzina.
Prezydenccy ministrowie kategorycznie zaprzeczają. To nie było życzenie rodziny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 21:35   #4880
201710120930
Konto usunięte

http://www.mmlodz.pl/8733/2010/4/14/...?category=news

..brak mi po prostu słów
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:35   #4881
MakaronSwiderek
Rozeznanie

"Jutro 18 pod pomnikiem Mickiewicza na Rynku w Krakowie planowany jest flash mob. Jego pomysłodawcy proponują, by przyjść pod pomnik, założyć na głowę papierową koronę i odejść."
Rece opadaja....

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:36   #4882
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Kilkakrotnie oficjalnie padały inne wersje. M.in. dziś, o czym dziewdzyny już pisały.
Ukryciorku o tym dokładnie właśnie piszę.

Stary 2010-04-14, 21:37   #4883
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gogo Yubari Pokaż wiadomość
Dziwisz teraz mówi, że to NIE BYŁA JEGO INICJATYWA, tylko inicjatywa RODZINY!!! (źródło tvn24)!!
Tak było mówione od samego początku.

Cytat:
Taaak, i każdy za prawdziwą przyjmują tą, którą mu wygodnie.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 21:37   #4884
mesarka
MUSEarka

DZIEWCZYNY

Wybaczcie, jeżeli się powtarzam, nie jestem w stanie nadrobić tych wielgachnych zaległości, przejrząłam tylko kilka stron w tył i takiego linku nie znalazłam:

http://www.youtube.com/watch?v=AZ5Vjjozt3I

Widziałyście to ?

Jezus.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:38   #4885
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Bo chyba mają prawo protestować? Nie wiem, poprawcie mnie, ale czy każdą demonstrację trzeba wcześniej zgłosić? Czy taka niezgłoszona podchodzi pod zakłócanie porządku publicznego?
Tego nie wiem, czy trzeba to zgłaszać czy nie. Aczkolwiek wydaje mi się, że usunęliby ich nawet z racji samego pogrzebu.

Świeżynka.
Stary 2010-04-14, 21:38   #4886
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
1985SiWA, masmeli, nic nie czytacie! Dałam link do informacji, że to jest fake, a wy dalej swoje!
no to nie doczytałam, brrrr bo az mi ciaki po plecach przeszły.

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Moja droga...Jestem na pewno lepiej zorientowana od Ciebie, bo nie wypisuję tutaj takich bzdur jak Ty np. o tym, ze prezydent chciał nas pojednać z Rosjanami. Nie znasz się na polityce jaką prowadził Lech Kaczyński, popełniasz błędy merytoryczne, a jak ci się zwróci uwagę, to do razu zmieniasz temat albo się wypierasz. I jak tu dyskutować z Tobą?
Poza tym twoje panikowanie, ze jesteśmy zagrożeni itp.... Dziecko nawet wie, że Polska ma więcej niż tylko generałów i śmierć kilku z nich nie spowoduje od razu , że jesteśmy bezbronni.
Jak my mamy takich studentów administacji, to aż strach się bać. Rzeczywiscie nasz kraj jest zagrożony.

To Ty robiłaś panikę, a teraz się wypierasz.

Nie zgadzasz się, a może napiszesz coś więcej? Jakieś argumenty? Przykłady?
Tak to jest jak sie dyskutuje z osobą, która ma na dany temat jakieś szczątkowe lub błędne informacje i dalej brnie w swoje błędne osądy.
Z Toba juz nie rozmawiam, bo tłumaczyłam stron kilka i jak grochem o sciane z wszystkimi da sie normalnie podyskutowac z z toba NIE bo nazucasz co trzeba myslec na dany temat Pani Wszytsko Wiem Lepiej.
Ne bedziesz mi nazucac swojego zdania na temat polityki Prezydenta, to napewno. Jedyna osoba która tu sieje panike jestes ty, na kazde GDYBY odpowiadasz atakiem jakby to mialo sie za 5 min stać.
A z tymi generałami to ja nie wiem co ty tak nagle wypalilas, moze ci sie przysnilo cos wczoraj bo wogole nie wiem do czego to przypiąć.
Polska jest teraz w stanie zagrożenia, a jak ty twierdzisz inaczej to ja juz nie wiem, rece mi opadaja
Stary 2010-04-14, 21:39   #4887
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ukryciorku o tym dokładnie właśnie piszę.
No właśnie.
Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Tak było mówione od samego początku.

Taaak, i każdy za prawdziwą przyjmują tą, którą mu wygodnie.
Nie wygodnie. W tej chwili okazuje się, że nie ma pomysłodawcy. Bo pomysł okazał się kontrowersyjny. Gdyby większość przyklasnęła pomysł miałby kilku ojców!
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:40   #4888
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MakaronSwiderek Pokaż wiadomość
"Jutro 18 pod pomnikiem Mickiewicza na Rynku w Krakowie planowany jest flash mob. Jego pomysłodawcy proponują, by przyjść pod pomnik, założyć na głowę papierową koronę i odejść."
Rece opadaja....

Świeżynka.
Stary 2010-04-14, 21:41   #4889
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No właśnie.

Nie wygodnie. W tej chwili okazuje się, że nie ma pomysłodawcy. Bo pomysł okazał się kontrowersyjny. Gdyby większość przyklasnęła pomysł miałby kilku ojców!
Dokładnie to samo napisałam 5 stron temu. Gdyby okazało się, że naród jest zachwycony, to wtedy ojców pomysłu byłoby kilku. A tak każda ze stron przesuwa inicjatywę na kogoś innego.

Stary 2010-04-14, 21:41   #4890
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY

Wybaczcie, jeżeli się powtarzam, nie jestem w stanie nadrobić tych wielgachnych zaległości, przejrząłam tylko kilka stron w tył i takiego linku nie znalazłam:

http://www.youtube.com/watch?v=AZ5Vjjozt3I

Widziałyście to ?

Jezus.
sama nie wiem, no cos tam widac ale wiadomo, moze to nie to co kazdy by chcial zobaczyc ... ten filmik wogole jest jakis taki pełny niejasnosci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości