|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Idę do klubu ponadrabiać zaległości w dyskusjach i chyba pójdę do wanny, a potem lulu.
No i miałam coś napisać i zapomniałam... ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cass gratulujemy 4 ząbka Gorgulku, oczywiście trzymam kciuki, jakbym mogła inaczej ![]() Kat, spokojnie, nie miałabym do ciebie pretensji za długie siedzenie Ale rzeczywiście już spadam i życzę Wam miłego wieczoru i spokojnych nocek
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
(mam na mysli nasze zupy-dorosłe). Kubie nigdy nie zagęszczałam. Wafle tez Kuba zjada, takie zwykłe Oczywiscie trzymam kciuki. Tak sobie mysle, ze my kiedys kiedy bylismy na kontroli bioderek, bylo ok i lekarz juz nam nie kazał przychodzic. Cytat:
Kuba wogole nigdy nie ulwewał, ostatnio zdarzylo mu sie zwymiotowac kilka razy (ale chyba za duzo zjadł) a taki przypadek jak dzis zdarzyl sie pierwszy raz. Poprostu Kubus jest za bardzo zwiercony, nie usiedzi na miejscu, łazi jak szalony, podskakuje, podnosi pupcie do gory (w pozycji na raczka ) i pewnie cos mu sie w brzuszku zruszyło. Kasiu, ja tez nie dałabym paluszka - o tym samym sobie pomyslałam, ze moze stanac w poprzek i co wtedy? A te maluchy smiało sobie jadły a matka nic z tego nie robiła
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-04-14 o 21:59 |
||
|
|
|
#3513 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass gratuluje zabka
ja paluszkow nie daje i dlugo nie zamierzam ![]() a zwykle suche wafelki maly tez juz jadl jak Wy baby mnie juz znacie ![]() aaaa Wojtusia wszystkiego najlepszego
|
|
#3514 |
|
Ola-Unhola
|
A jeszcze mi się przypomniało, że planowałam iść zobaczyć trumnę Prezydenta i p. Prezydentowej. Tato miał zając miejsce, bo mówili dzisiaj w tv, ze stoi się 7/8 godzin.
Niestety stoi się więcej i to w nocy. Znajoma pojechała i stała od 23 i dopiero rano o 9 weszła. Noga przy nodze, kolejka 3 razy zakręca obok kolumny Zygmunta, straszny tłok. Może Tato sam się wybierze i nie będę dojeżdżała, bo z zajęciem miejsca ( w senie, że powie, że jeszcze 2/3 osoby dojdą do niego) podobno nie wchodzi w grę (jedna jeszcze tak). Każdy mógłby tak robić i kolejka by się powiększała automatycznie. Zobaczymy jutro ![]() Lecę, dobranoc
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-04-14 o 22:01 |
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I podziwiam tych ludzi, ktorzy tam stoją
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli by w miare plytko bylo i dziecko wieksze to moze ręke-palce bym wsadzila, dała coś do przegryzienia by przepchnąc jesli nie wystepowalyby dusznosci ...nie wiem ![]() Zadzwonilam do mamy... młody sie dusił i jego ciocia-pielegniarka zrobila mu rurke trachostomijna z wkadu od dlugopisu i czekali na przyjazd karetki.W szpitalu mu to wydobyli, bo to zaklinowalo sie troszke glebiej niz w przelyku...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mało tego uwazam ze pochowanie na Wawelu jest jakby przerostem formy nad trescia Gdzie Prezydentowi do Gen.Tad. Kościuszki czy Piłsudskiego... Oczywiscie rozumem ogrom tragedii itp, ale czy od razu ...ehhh Pewnie wiecie co mam na mysli Do jutra.Postaram sie z rana zajrzec, a na poludnie mam wizyte w sprawie mojej nerwicy... Tak mysle jak zapytac, ile na to moge chorowac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez juz lece spac, mam nadzieje ze Kuba przespi ladnie nocke. A jaka zapowiadaja pogode na jutro? Wszczedzie trąbią o tej katastrofie, ze nawet pogody nie mozna obejrzeć
|
|
|
#3520 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat podzielam Twoje zdanie
![]() przesadzaja juz w kazda strone bierze mnie jakies chorubsko
|
|
#3521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie szczególnie spokojnej Cytat:
![]() No u nas jest kilka tych kontroli Jedna 4/6 tyg po urodzeniu. Później jak dziecko zacznie siadać, kolejna jak zacznie chodzić przy czymś, następna jak już dobrze samo chodzi. Ale czy będzie więcej niż 4 to nie wiem ![]() To już nie mierz niczego i idź ją zamawiać ![]() Cytat:
aż tyle? O mamo ![]() Darowałabym sobie. Cytat:
). Siedziała u niej na kawce razem z inną znajomą i właśnie ta kobieta wsadziła palce i wyciągnęła tego cukierka, mała była cała czerwna i już dosłownie nie oddychała ![]() Przypomniało mi się coś. Mam znajomą która ma synka (teraz kończy już mały 6 mscy). Jak skonczył 3 msce to dawała mu już obiadki i to gotowane na mięsie i razem z mięsem. Ok 5 msca już jadał normalne zupy, chleb, nawet ogórki mu dawała i jogurty A skwitowała to tak: A co mu będę żałowała! ![]() Teraz chyba trochę przystopowała widząc moją reakcję. Jest młodszy od Zuzi 3,5 msca i ważą już tyle samo. |
||||
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pamietacie jak niedawno media podały info. o znalezionym chłopczyku nad rzeką pod Cieszynem?
Do tej pory nikt sie nie pojawił kto by mogł jego znac. I wyczytałam na innym wątku, ze policja ma odwiedzic kilkadziesiat tysiecy rodzin z dziecmi w przedziale wiekowym od roku do 2 lat w tej sprawie. I juz do kilku osob zawitał dzielnicowy. Juz tyle czasu mineło a sprawa nie została wyjasniona...
|
|
#3523 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej wieczornie
![]() nie napisalam rano najwazniejszego Weronika przestala ulewac w koncu zdarzy jej sie jeszcze raz na kilka dni ale jednorazowo-mysle ze jak za mocno sie rusza to wtedy wlasnie ale jaka ulga ze juz nie musze ja przebierac i nie musze sie martwic czy sie nie zakrztusi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja panna bezzebna a jej nie przeszkadza ani ryz ani makaron ani miesko posiekane ![]() bo mamusia ja ladnie uczy ![]() Cytat:
![]() Wercia je podobne ilosci jedynie obiadku wiecej Cytat:
duzo milosci dla Was Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w świeta jadła żurek z jajkiem i kiełbasą (zmiksowany), dostaje parowke do ręki, chleb z masłem, wszystkie mozliwe zupy (dorosłe), ziemniaki z sosem a nawet smazone mielone. ![]() Tak sie zastanawiałam czy to wogole mozliwe ale chyba tak soro ty tez przytoczyłas podobny przypadek
|
|
|
#3525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ich corka miala jakies zdanie na temat miejsca pochowku?bo nie ogladalam Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
ale podziela moje stanowisko ze ja decyduje co Wercia je
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to samo, mama i tesciowa czesto gadają,ze my juz jedlismy wszystko w tym wieku i zup oddzielnie nigdy sie nie gotowało bo nie było na to czasu.
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie dziekuje za zyczenia
![]() zmeczona jestem i troszke chorowita, boli mnie gardło i katar mam straszny. Svi, abys ty nie zachorowała, bo ty jakos po mnie zawsze... poczytałam troche wasze historie w klubie i jakos mi smutno nie chce mi sie nic pisac, cięzko macie co niektóre i podziwiam ogromnie, jutro wypowiem się w klubie zeby tu już nie pisać buziaki moje koleżanki |
|
|
|
#3528 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ale kurcze boje sie bo jak bedzie nie dobry to co zrobie? no i TZ mnie zabije wtedy i powie jak zwykle "nic juz nie kupujemy przez internet!"
no wlasnie kurcze jeszcze nie zainstalowalam programu i nie naladowalam aparatu - jakos ostatnio nie mam mocy na nic ![]() super, ze gwiazdeczka nie ulewa
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czeko super ze Weronisia przestała ulewać. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-14 o 22:42 |
|
|
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
na zdrowieCytat:
wlasnie kiedys wegeta to byl rarytas bo drogie bylo
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej siostra dawała córce w wieku 6mscy np. żeberka w sosie, gołabki. A jak mała miała jakieś 2msce to dała jej polizać lizaka i się cieszyła że małej smakuje ![]() Cytat:
I znów mi się coś przypomnialo ![]() Oglądałam ostatnio na TVN Style jak jeden pediatra wypowiadał się na temat normalnych jogurtów dla dzieci i mleka krowiego. I wg niego już po 6 mscach można dziecku podawać. Nie codziennie i w wielkich ilościach ale od czasu do czasu jak najbardziej Mówił, że najlepiej jak coś to jogurty naturalne ale powiedział, że jeśli czasem dziecko dostanie serek homogenizowany czy coś w tym stylu to nic jemu nie będzie.Wiadomo, że co lekarz to opinia. Ja ciągle gotuję Zuzi oddzielnie. Zdarzyło się, że zjadła normalny dorosły rosołek, czy dostała trochę ziemniaków ode mnie z talerza, bądź np. rybki. No i zastanawiam się kiedy zacząć jej wprowadzać takie dorosłe posiłki. Bo mam też znajomą, która ma synka w wieku Zuzi i mały nie chce jeść tych dzieciaczkowych obiadków i jada już z nimi. Wszystko mniej przyprawia i mały zajada to ze smakiem. |
||
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
no tez sie ciesze bo juz sie martwilam ze 9 mcy skonczy a tu nadal takie fontanny , chcialam juz na przeswietlenie z nia isc ale okazalo sie ze nie potrzebne
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko skoro już się "uparłaś" na ten wózek to i tak go kupisz ![]() Poszukaj jeszcze, może coś wpadnie w oko. Poza tym teraz Marcelek jest jeszcze mały więc główka nie będzie mu wystawała a za rok to wątpię że będzie chciał spać na spacerze. |
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia - Wśród ciągłej życia pogody,
niech rozkosz Was oplata, wśród miłości , wiary, zgody żyjcie w zdrowiu długie lata. Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
|
|
#3535 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wiem
stracilam wene do wszystkiego ostatnionawet nie mam sily sprzatac w domu, mam wrazenie, ze ciagle jest syf, musze sie mocno mobilizowac zeby odkurzyc i umyc podlogi, gary ostatnio codziennie zostaja na noc, kuchenka zasyfiona ehhh nie mam sily jestem nie wyspana i zmeczona i z TZ jakos sucho jest, nie mamy czasu ani sily dla siebie, nawet zeby posiedziec wieczrem razem, juz nie wspomne o innych rzeczach ![]() jak dzieci ida spac to nie mamy juz na nic sily ani ochoty w ogole nic mi sie nie chce kupilam farbe ale nie polozylam dzis - bo mi sie nie chcialo.... kuzwa ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
szukalam juz wszedzie - nic mi sie nie podoba, a jesli juz to ma beznadziejne opinie albo kosztuja 2tys
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.2 ja tak samo gotuje oddzielnie ale zdarzy sie ze cos jej dam na lyzeczce skosztowac bo tak patrzy na mnie i przelyka jak cos jem ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze sily i checi nadejda ze zdwojona moca a chandrze mowie a kysz
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zup to do tej pory tez gotowałam oddzielnie albo jadl gotowe sloiczki ale tak mysle, ze chyba zacznie juz jesc razem z nami zupki. Staram sie gotowac jak najzdrowiej ale zeby ta zupa miała jakis smak. Powtorze sie, Kuba za 2 miesiace skonczy rok i chce zeby jadł juz dorosłe, zdrowe potrawy. Oczywiscie mam na mysli obiadki bo kaszki nadal beda nr 1.
|
|
|
#3538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Svi, ja mam już taaakie odrosty i też nie chce mi się isć do fryzjera i nie mam kiedy też idę poczytać co o bucikach pisałyście, bo właśnie dumałam o tym dzisiaj
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Był prawie w wieku naszych dzieci
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

(mam na mysli nasze zupy-dorosłe). Kubie nigdy nie zagęszczałam.
za zabka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

aż tyle? O mamo