Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 22:32   #4951
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem

z całej żałoby i zjednoczenia robi nam sie teraz wielki festiwal falszu i hipokryzji. Chodzi mi o ludzi machajacych do kamery- jeszcze tylko dac im trabki jak rowniez o tych manifestujacych i myslacych ze cos tym zmienia..
moim zdaniem czlowiek z klasa jak sie nie zgadza z Wawelem moze o tym podyskutowac, moze to nawet na forum napisac...ale po co wylazic z tym na ulice? po co dawac tematy na pierwsze strony gazet zagranicznym mediom? decyzja zapadla. jaka by nie byla to juz ruszyly przygotowania do pogrzebu i nikt nie bedzie tego zmienial bo znalazlo sia paru krzykaczy, ktorzy znalezliby, smiem twierdzic, w kazdej innej sytuacji rowniez.

inna sprawa- ceny tych hoteli. I co najlepsze sa to przewaznie "sieciowki", a wiec decyzja poszla pewnie z zagranicy

ja osobiscie jestem juz tym wszystkim zmeczona.czasami jak czlowiek na to wszystko patrzy to nie sposob sie obronic przed mysla jak wielu pajacy zyje obok.

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2010-04-14 o 22:33
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:32   #4952
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Boże.. Przecież tak się mówi "szary człowiek" czyli osoba, która nie jest osobą publiczną. Wykaż się odrobiną myślenia. Aczkolwiek jak mniemam to doskonale wiedziałaś o co mi chodziło w tym poście.
Nie wiem, co się mówi i gdzie się mówi. Wajda jest osobą publiczną, a podobno nie powinien się wypowiadać...

Nie, nie wiem o co Ci chodziło w tym poście. Zauważam tendencję, że pod przykrywką żałoby (którą notabene nosi się w sercu a nie ogłasza) nie można wyrazić swojej opinii na kontrowersyjny temat. Nawet, jeśli nie ma ona wpływu na bieg zdarzeń.

Spytam z ciekawości: dziewczyny, u Was w domu się o tym milczy? a w pracy? na uczelniach? Bo u mnie nie. Wymieniamy poglądy, akurat w moim środowisku zawodowo-rodzinnym bardzo zbliżone.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:33   #4953
agniesia blondi
Raczkowanie

dziewczyny , nie krzyczcie namnie, ale prosze przyjrzyjcie sie dokladnie , ze tam faktycznie ktos obok tego drzewa po lewej jest, ma dlugie wlosy, i jakby przewraca sie do tylu,,,obejrzalanm to mnostwo razy,powiedzcie co widzicie, czy mi juz na oczy padlo
agniesia blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:33   #4954
Asienka187
Zakorzenienie

Właśnie wyczytałam, że p. Jadwiga Kaczyńska, matka Prezydenta nadal nie wie o tragedii. P. Jarosław odwiedza ja codziennie ale zważajac na jej stan nie chce jej informowac.

Sama nie wiem co o tym sądzić.... z jednej strony rozumiem, bo mogłoby to sie odbić na jej zdrowiu jeszcze bardziej, a z drugiej myśle, że powinna wiedziec.
Stary 2010-04-14, 22:35   #4955
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No takiej wersji to ja jeszcze nie słyszałam. Do czego to dochodzi. Że niby w której minucie?
Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Jezu znowu,pooglądaj dwa filmy tam widać(na 2 że to strażacy tak się wydzierali)
Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Ło matko

Niedługo dojdzie do tego, że były tam zielone stworki/ objawiła się Matka Boska itd.

Ło matko i Ło jezu, to wy przesadzcie.
oglądnijcie same przecież nawet wam pokazuje na filmiku gdzie wy macie patrzeć. !

i to prawda że pierwsze wiadomości były takie że jest parę osób żywych. nigdy nie wiadomo co tam sie działo. ale ok przestane gadać bo rzeczywiście jeszcze jakiegoś UFO zobaczę :roll eyes:
jagaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:35   #4956
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Jak t anasza Polska ma się zmienić, kiedy mamy tak zidiociałych roadków? Tyczy sie to autora filmu i tych ,ktozy szukaja winy tej calej katastrofy w Tusku
Acha czyli jak ktoś szuka winy w Tusku to jest zidiociały, a jak ktoś szuka winy gdzie indziej to już nie?

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:35   #4957
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
taaaak juz sa jak przy WTC, znaki na niebie, krzyze i te pe
No no przy WTC był diabeł z dymu, tutaj są krzyże, wrak zamienia się w żywego człowieka...Ciekawe co jeszcze się pojawi

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:35   #4958
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Nie czuję się szarym człowiekiem. Mam prawo głosu.
Uważam, że zorganizowanie referendum byłoby najlepszym wyjściem z tej sytuacji. Jednak fakt faktem - jest zbyt mało czasu, żeby takowe zorganizować. Po pierwsze - najpierw trzeba by było ustalić termin, potem wydrukować blankiety, następnie zwołać komisję, potem głosy podliczyć.. jak nic - dwa tygodnie i pochówek Pary Prezydenckiej mógłby się odbyć dopiero po koniec kwietnia A przecież i tak - po takim referendum - i tak spora część ludzi byłaby niezadowolona.
Stary 2010-04-14, 22:36   #4959
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesia blondi Pokaż wiadomość
dziewczyny , nie krzyczcie namnie, ale prosze przyjrzyjcie sie dokladnie , ze tam faktycznie ktos obok tego drzewa po lewej jest, ma dlugie wlosy, i jakby przewraca sie do tylu,,,obejrzalanm to mnostwo razy,powiedzcie co widzicie, czy mi juz na oczy padlo
nie martw sie ja też to widzę ale cicho siedź bo zaraz będą gadać że jeszcze UFO zobaczymy.
jagaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:36   #4960
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
No tak. Urzędujący prezydent a były prezydent to spora różnica. O zasługach zapominamy. Szacunek, btw, należy się wszystkim rodzinom i bliskim zmarłych, nie tylko rodzinie prezydenta.
Czepiasz się słówek Mówimy o prezydencie, to piszę o rodzinie prezydenta. A Twoim zdaniem mój sprzeciw wobec żenującej "walki o wawel" krzywdzi rodziny innych ofiar? Bo bardzo wątpię, żeby np. rodzina prezydenta Kaczorowskiego pieniła się, żeby tylko on leżał na Wawelu. W ogóle chwilę mi zajęło pomyślenie, zanim skojarzyłam, że może Ci chodzić o to, że rodzina Kaczorowskiego będzie zazdrosna.

Według osób, które o tym decydowały, była różnica, bo ostatnie kilkadziesiąt lat Kaczorowski prezydentem nie był. Więc JAKAŚ różnica jest. Prezydent Kaczyński zginął podczas sprawowania urzędu.

Ale żeby nie było niejasności - ja wolałabym, żeby Para Prezydencka spoczęła w Warszawie. Tylko, że nie o miejscu ja tu mówię, tylko o postawie wielu Polaków, za którą jest mi wstyd po prostu
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:37   #4961
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to mierzymy wszystkich jedną miarką, ale że Prezydent zostanie pochowany na Wawelu to już wielkie halo, ponieważ jak on może spoczywać wśród królów! Cytując: "O zasługach zapominamy"- no właśnie.

Co mają królowie do Wawelu. Toć nie tylko oni tam leżą? Przykro mi, w moich oczach brak tu zasług, by wyciągać na wierzch kryptę Wawelską. Powązki są bardzo odpowiednim miejscem na taki pochówek i nie trzeba było robić cyrku i zamieszania. Decyzja o Wawelu była prowokacją takich opinii jak moja, wielu innych, była też prowokacją do protestów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 22:38   #4962
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Nic nie nakręcamy. Dla mnie obejrzenie takiego filmiku to przeżycie. Tak samo jak to przenoszenie zwłok prezydenta do trumny.
Ten co ja wrzuciłam oglądałam z duszą na ramieniu
Oczywiście nie uważam, żeby Tusk coś miał z tym wspólnego, w ogóle waham się nad jednoznaczną wypowiedzią "to był spisek" albo "tego spisku nie było". Śledztwo pokaże.

Wypraszam sobie.

A może nie chcesz widzieć?

Słychać też bardzo wyraźnie "dawajtje gnata!" czyli - "uciekajmy".

I to przejmujące wycie syreny.. takie to wszystko realne. DOpiero teraz do mnie dociera.
Znasz język rosyjski dobrze?czy oni po polsku mówili?Parę stron temu tłumaczyłam każde słowo które tam powiedziane,niema tam gnata ani granatów,jak ktoś sugerował,proponuję obejrzeć 2 film nagrany przez polskiego dziennikarza,porównać odgłosy i zobaczysz ,że to strażacy gasza pożar.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:38   #4963
lukrecja222
Zakorzenienie

Ja teraz po tym filmiku z opisami też jednak widzę tam kogoś... Była silna mgła, możliwe, że to ktoś, kto był dużo dalej, ktoś przypadkowy kto tamtędy przechodził albo i nie... Ale jednak kogoś tam widać.
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:39   #4964
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie nad tym zastanawialam bo na dym to napewno nie wyglada, ale co to jest tego niewiem

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
No no przy WTC był diabeł z dymu, tutaj są krzyże, wrak zamienia się w żywego człowieka...Ciekawe co jeszcze się pojawi
taaaaaaaaaaaa to dopieo początek, zobaczycie minie z 2-3 miesiace a beda kawały o tej tragedi
Stary 2010-04-14, 22:40   #4965
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość
Generalnie decyzja była nietrafiona i fajnie by było gdyby przyznał się teraz ten kto pierwszy wpadł na ten pomysł...
-->
Cytat:
Ale na sam pomysł miał wpaść krakowski opozycjonista, związany z PiS Stanisław Markowski. Potem podchwycił go prezes PiS Jarosław Kaczyński.
źródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...zynskiego.html
Stary 2010-04-14, 22:41   #4966
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość

taaaaaaaaaaaa to dopieo początek, zobaczycie minie z 2-3 miesiace a beda kawały o tej tragedi
e, do tego wcale miesięcy nie potrzeba. kawały już są. tak jak ten przytaczany w tym wątku o "kaczce po smoleńsku".
Ludzie są bezlitosni i nie mają za grosz empatii.

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:41   #4967
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Właśnie wyczytałam, że p. Jadwiga Kaczyńska, matka Prezydenta nadal nie wie o tragedii. P. Jarosław odwiedza ja codziennie ale zważajac na jej stan nie chce jej informowac.

Sama nie wiem co o tym sądzić.... z jednej strony rozumiem, bo mogłoby to sie odbić na jej zdrowiu jeszcze bardziej, a z drugiej myśle, że powinna wiedziec.
Może warto postawić się na miejscu p. J. Kaczyńskiego. Może liczy na to, że Mama poczuje się lepiej i np. nie dostanie zawału tuż po dowiedzeniu się co się stało.

Przyszedł mi okropny pomysł do głowy - może udać, że jest Lechem. Wiem, wiem, marne
Stary 2010-04-14, 22:41   #4968
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Acha czyli jak ktoś szuka winy w Tusku to jest zidiociały, a jak ktoś szuka winy gdzie indziej to już nie?
Polityka polityka, rozne rzeczy sie dzialy, ale nie obwiniajmyTuska.
Na prawde do niczego to nie prowadzi i zal mi jest, ze nasza Polska 4 dni po takiej katastrofie brnie w kolejne spory.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:41   #4969
dobra_wróżka
BAN stały

Mnie poruszył dziś ten artykuł
http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,3..._Szczyglo.html
dobra_wróżka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 22:41   #4970
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez jagaaaaa Pokaż wiadomość
nie martw sie ja też to widzę ale cicho siedź bo zaraz będą gadać że jeszcze UFO zobaczymy.
Wrak, wrak, wrak...Facet przesuwa kamerą na początku i widzisz wnętrze wraku - niby postać dla niektórych.

Edit: Po lewej? Chyba chodzi Ci o Naszą prawą?

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2010-04-14 o 22:44
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:41   #4971
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagaaaaa Pokaż wiadomość
Ło matko i Ło jezu, to wy przesadzcie.
oglądnijcie same przecież nawet wam pokazuje na filmiku gdzie wy macie patrzeć. !

i to prawda że pierwsze wiadomości były takie że jest parę osób żywych. nigdy nie wiadomo co tam sie działo. ale ok przestane gadać bo rzeczywiście jeszcze jakiegoś UFO zobaczę :roll eyes:
Drugi film oglądałaś?Tam są te same słowa i odgłos syreny strażackiej,taki niby strzał też jest (strażak na coś stanął i złamał) i postacie widać tylko to są postacie strażaków,a nie pasażerów.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:42   #4972
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ktoś szuka winy w Tusku to powinien się na wizytę udać. Pierwszą albo kontrolną.

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Uważam, że zorganizowanie referendum byłoby najlepszym wyjściem z tej sytuacji. Jednak fakt faktem - jest zbyt mało czasu, żeby takowe zorganizować. Po pierwsze - najpierw trzeba by było ustalić termin, potem wydrukować blankiety, następnie zwołać komisję, potem głosy podliczyć.. jak nic - dwa tygodnie i pochówek Pary Prezydenckiej mógłby się odbyć dopiero po koniec kwietnia A przecież i tak - po takim referendum - i tak spora część ludzi byłaby niezadowolona.
A ja uważam, że nie należało czynić kontrowersji i pochować parę prezydencką na warszawskich Powązkach.

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Czepiasz się słówek Mówimy o prezydencie, to piszę o rodzinie prezydenta. A Twoim zdaniem mój sprzeciw wobec żenującej "walki o wawel" krzywdzi rodziny innych ofiar? Bo bardzo wątpię, żeby np. rodzina prezydenta Kaczorowskiego pieniła się, żeby tylko on leżał na Wawelu. W ogóle chwilę mi zajęło pomyślenie, zanim skojarzyłam, że może Ci chodzić o to, że rodzina Kaczorowskiego będzie zazdrosna.

Według osób, które o tym decydowały, była różnica, bo ostatnie kilkadziesiąt lat Kaczorowski prezydentem nie był. Więc JAKAŚ różnica jest. Prezydent Kaczyński zginął podczas sprawowania urzędu.

Ale żeby nie było niejasności - ja wolałabym, żeby Para Prezydencka spoczęła w Warszawie. Tylko, że nie o miejscu ja tu mówię, tylko o postawie wielu Polaków, za którą jest mi wstyd po prostu
Mnie nie chodzi o zazdrość rodziny p. Kaczorowskich, tylko o fakt, że mówiło się, że Kaczyńscy zapoczątkują tradycję grzebania polskich prezydentów na Wawelu. No to sie zreflektowano, że zginął też prezydent Kaczorowski i zaproponowano dziś Wawel, na co rodzina się nie zgodziła. I jestem pewna, że nie będzie krypty prezydenckiej na Wawelu dla wszystkich prezydentów Polski, tylko stworzono precedens, mający takie a nie inne skutki polityczne i społeczne.
Stary 2010-04-14, 22:42   #4973
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość
e, do tego wcale miesięcy nie potrzeba. kawały już są. tak jak ten przytaczany w tym wątku o "kaczce po smoleńsku".
Ludzie są bezlitosni i nie mają za grosz empatii.
mnie ten kawał bardzo znismaczył, ludzie sa czasem gorsi od zwierząt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 22:43   #4974
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
O, ciekawe czy to informacja potwierdzona... Przynajmniej by było wszystko jasne.

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:43   #4975
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość

Czytalam, ze Lech i Jaroslaw odwiedzali ja na zmiane. Jadwiga ponoc pyta, czy Lech wrócił z Katynia. Podejrzewam, ze w koncu zacznie sie domyslac. Atmosfera tez w szpitalu panuje inna niz zwykle..
Stary 2010-04-14, 22:43   #4976
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tylko porównałam to co jest pokazane (nie podpisy i tytuły)na tych 2 filmach, to prawdopodobnie są te same wydarzenia filmowane przez 2 różnych ludzi z różnych miejsc i o ile w 1 nie widać nic i można snuć teorię co tam za krzakami się dzieję ,to w drugim widać co się dzieję- strażacy gaszą pożar. Są te same odgłosy tylko widać co się dzieję.Ja nie mówiłam żebyś czytała co kto pisze tylko porównaj jak cie to interesuję,między innymi jest tam biegnący człowiek,tylko ,że jest to strażak.
Przed tym jak kogoś o coś oskarżać może warto spróbować zrozumieć o co mu chodziło.
http://www.tvn24.pl/-1,1652186,0,1,s...wiadomosc.html

zobaczymy kto miał rację

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:43   #4977
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Znasz język rosyjski dobrze?czy oni po polsku mówili?Parę stron temu tłumaczyłam każde słowo które tam powiedziane,niema tam gnata ani granatów,jak ktoś sugerował,proponuję obejrzeć 2 film nagrany przez polskiego dziennikarza,porównać odgłosy i zobaczysz ,że to strażacy gasza pożar.
No dobrze, przepraszam.

Nie można było tego grzeczniej powiedzieć? Od razu najazd?
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 22:44   #4978
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Ty tak poważnie? Sprowadzić ludzką śmierć do pytania z odpowiedziami a i b? To w ogóle szopka by była. Szacunek jak nic. I dla zmarłego i dla rodziny...
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:44   #4979
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co mają królowie do Wawelu. Toć nie tylko oni tam leżą? Przykro mi, w moich oczach brak tu zasług, by wyciągać na wierzch kryptę Wawelską. Powązki są bardzo odpowiednim miejscem na taki pochówek i nie trzeba było robić cyrku i zamieszania. Decyzja o Wawelu była prowokacją takich opinii jak moja, wielu innych, była też prowokacją do protestów.
Jak to A. Wajda powiedział. Decyzja ta podzieli nasze społeczeństwo.
Stary 2010-04-14, 22:44   #4980
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Spytam z ciekawości: dziewczyny, u Was w domu się o tym milczy? a w pracy? na uczelniach? Bo u mnie nie. Wymieniamy poglądy, akurat w moim środowisku zawodowo-rodzinnym bardzo zbliżone.
U mnie się mówi, niestety dochodzi do wielu kłótni. Niestety.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości