|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Aniall, ja kwiatków we włosach nie będę miała a bukiet ślubny tuż po kościele odkładam... dlatego mi do nieczego kolorowe buty (niestety!) nie bedą pasowały. A diademów poszukaj może na allegro... czasem trafiają się porządnie wykonane.
A welon jest świetny! Chcesz mieć go tylko z tyłu, czy tak jak modelka - na twarzy tez? Mi się podobaja tak zarzucone z przodu.. ale nie wiem kiedy trzeba go przerzucić do tyłu.
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za 2.5 miesiaca nasz dzien a jeszcze tyle do zalatwienia
|
|
|
|
|
#3273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale chyba wezmę to pod uwagę i kupię cały, 3-częściowy komplet z Lupo Line
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Matko tak czytam Wasze wypowiedzi i się zestresowałam normalnie
![]() Nawet mi się nie chce myśleć o wybieraniu bielizny,a Wam to tyle radości sprawia... Miałam mieć stanik wbudowany w suknię, ale ostatecznie szyję gdzie indziej i tam tak nie robią... Więc muszę poddać się tej udręce a już 18 maja mam mieć bieliznę...
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Popatrzyłam na to całe Wasze LUPO ale wg mnie szału nie ma
Chyba wybiorę się do zwykłego sklepu i zobaczymy... Ale aż mnie żołądek rozbolał na myśl o tym Ja to bym najchętniej rzuciła wszystko i poszła w zwykłych dżinsach do ołtarza, a potem za kasę przeznaczoną na wesele udała się w baaaaardzo długą podróż poślubną Tak jak wpadam w wir tych załatwień to zapominam się i apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale ogólnie marzyła by mi się skromna uroczystość dla najbliższych Choć wiem że po latach mogła bym tego żałować, bo skoro mam raz w życiu wyjść za mąż...
|
#3279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba by wypróbować z samonośnymi. |
|
|
|
|
#3280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli marzy Ci się skromna uroczystość to nie wiem czemu takiej nie zrobisz. W końcu to Twój (wasz) dzień i wszystko powinno być tak jak Wy chcecie, a nie robienie wesela dla rodziny Swoją drogą nie rozumiem czemu kupowanie bielizny was tak stresuje???
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tu odstaje, tam uciska. Mały biust - duży problem (jak dla mnie)
|
||
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Bielina jak bielizna ale ja jestem bardzo z niej zadowolona wiekszosc staników po sciągnieciu ramiączek zle sie trzyma ta ten jest super
zamówilam sobie jeszcze pas do mojego kompletu jestem ciekawa jak sie nosi takie cudenko
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Ja wybiorę się chyba do Złotych Tarasów, do tego sklepu, który któraś z Was tu polecała. Może mi coś fajnego dobiorą, tym bardziej, że nigdy nie chodziłam w bardotkach, a tera jest mi taki typ biustonosza potrzebny.
Swoją droga do dobrze, że w sklepach typu Triumph nie ma kolekcji ślubnych, bo przyszłoby nam płacić za zwykła bieliznę w kolorach bieli 10 razy drożej. W ogóle wszystko co ma dopisek "ślubne" jest dużo droższe...
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=phdwao;18563463
mi panie poradzila cos takiego podczas przymierzania- zeby zalozyc stanik z ramiączkami, potem suknie, zapiac ją i dopiero potem zdjąc ramiączka-suknie bedzie trzymac biust w takie pozycji i nie klapnie po zdjeciu ramiączek W sumie to dobra rada sukienka bedzie trzymac wszystko na swoim miejscu
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam wklejam zdjęcia biżuterii. Kiepskiej jakości, bo robione komórką, ale mam nadzieję, że coś tam zobaczycie
Tak jak wcześniej pisałam bransoletki nie zakładam do ślubu, ale była taka śliczna i tak pasuje do reszty, że nie mogłam się oprzeć i ją też kupiłam
|
#3289 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam się na takie rozwiązanie zdecyduje Jesteś trzecią osobą której się podoba ten welon i jego objętość Ciesze się i bardzo dziękuje. Tego czy do tyłu czy do przodu nie wiem jeszcze. Na razie muszę znaleźć kogoś kto mi taki zrobi![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3290 |
|
Raczkowanie
|
Lepsze zdjęcia
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bielizny: Na ślubnej mi nie zależy- grunt żeby stanik był biały i się dobrze trzymał bez ramiączek
A kupowanie bielizny stresuje mnie tak jak było z sukienką i już to gdzieś pisałam, że ja lubię szybko wejść, przymierzyć i wyjść a nie siedzieć i mierzyć, poprawiać, oglądać się. Cieszę się że choć buty mogłam raz- dwa zamówić przez neta. Choć buty z kolei kocham, oglądać, przymierzać, wybierać, ale ku temu mam wiele innych okazji a nie akurat ślub ![]() A co do ślubu: jako mała dziewczynka marzyłam o sukni, welonie, balowym przyjęciu- jak pewnie większość z nas. Potem, gdy przyszła decyzja o ślubie, myślenie o weselu, planowanie też sprawiało mi wielką radość. Dopiero kiedy zaczęło się bieganie za salą pomyślałam że lepszy był by taki ślub raz dwa w dżinsach. Dodatkowo widziałam w niedalekim czasie kilka nagrań z wesel (m. in przy szukaniu kamerzysty) i jak widziałam tą sztuczność tam, że to się robi wtedy a to wtedy, cały czas jest się na świeczniku itp to mnie to spięło jeszcze bardziej i jeszcze bardziej zapragnęłam dżinsów i trampek. Wiem jednak że tak było by łatwiej, ale w głębi serca, lub po jakimś czasie, kiedy emocje by opadły, żałowała bym tego. Dla tego wszystko ma wyglądać jak z marzeń, jednak z zachowaniem jakiejś tam skromności A jedynie całe 'obrządki i zachowania' weselne potraktuję z przymrużeniem oka- mam nadzieję że mi się to uda ![]() AMEN
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie zostanę skrytykowana, ale strasznie nie lubię takiej sztuczniej biżuterii z cyrkoniami. Dziewczyny, czy naprawdę nie szkoda wam zakładać, moim zdaniem, czegoś tak tandetnego do sukni za kilka tysięcy złotych??? Można przecież kupić srebrną, delikatną biżuterię, która nie będzie drogo kosztować, a wygląda z klasą???
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tą opinią Jak na mój gust to takie 'sztuczne' cyrkonie w ogóle nie pasują do sukni ślubnych.
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2010-04-14 o 22:43 |
|
|
|
|
#3295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi się podobają zwykłe łańcuszki i ewentualnie jakaś delikatna zawieszka, może być nawet z cyrkonia Albo z krzyżykiem , czy medalikiem I przynajmniej takie coś moim zdaniem pasuje do każdej sukienki
Powietrze pachnie jak malinowa mamba ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html Edytowane przez Lensss Czas edycji: 2010-04-14 o 23:04 |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
mi tez sie tego typu biżuteria nie podoba :/
i naprawdę można kupic coś fajnego srebrnego, a nawet nie koniecznie srebrne, ale nie takie coś. Sam kształt tej biżuterii jest ok ale całe wykonanie jak dla mnie odpada, zalatuje tandetą
|
#3297 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pokażę Wam mój naszyjnik ze studniówki. Fakt, to było kilka lat temu, ale później nosiłam go na różne imprezy i uważam, że do sukni ślubnej pasowałby idealnie. Jest cały ze srebrnych łańcuszków kuleczkowych, błyszczy się jak cyrkonie i kosztował 80zł, czyli był niewiele droższy od sztucznych kompletów (choć wtedy to była dla mnie ogromna kasa i skarbonka musiała zostać rozbita ). Do tego kolczyki i bransoletka, które wyniosły mnie kilkanaście złotych zaledwie.
Edytowane przez Dorotheaa Czas edycji: 2010-04-15 o 00:03 |
|||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się dla mnie cyrkonie to tandeta przepraszam ale tak myśle. Ja zakupiłam komplet robiony jeden na zamówienie, drugi z allegro a trzeci od znajomej i któryś z nich założę a reszte wykorzystam na ionnych ślubach
ceny były śmiesznie tanie dlatego pozwoliłam sobie na zakup trzech kompletów są na sztywnej żyłce ale mnie to nie przeszkadza robione przez dodomi polecam jej galerie jak dla mnie bomba i co najważniejsze widząc suknie jest w stanie określić co do niej pasuje i dokładnie taki komplet wykonuje .
|
|
|
|
#3299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama mam bogato zdobiony gorset i też myślałam, że coś delikatnego na szyję będzie najodpowiedniejsze. Jednak w zderzeniu z rzeczywistością okazało się w jak wielkim błędzie byłam. Do swojej sukni mierzyłam kilkanaście kompletów różnych rodzajów biżuterii od łańcuszków począwszy przez perły, Swarovskiego a na cyrkoniach skończywszy. Sama nigdy też nie byłam fanką cyrkonii, jednak w zestawieniu z suknią prezentują się pięknie i komplet w żadnym wypadku nie wygląda tandetnie. Nikogo jednak nie przekonam i nie mam takiego zamiaru. Każda z was sama się przekona jak przyjdzie wam mierzyć biżuterię do sukni, że nie zawsze to co myślałyśmy, że będzie pasowało w rzeczywistości będzie pasowało.
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

za 2.5 miesiaca
Mnie się podobają, są subtelnym dopełnieniem pasa i stanika

Choć wiem że po latach mogła bym tego żałować, bo skoro mam raz w życiu wyjść za mąż...