Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 14:13   #3271
aniaczek_s
Raczkowanie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Aniall, ja kwiatków we włosach nie będę miała a bukiet ślubny tuż po kościele odkładam... dlatego mi do nieczego kolorowe buty (niestety!) nie bedą pasowały. A diademów poszukaj może na allegro... czasem trafiają się porządnie wykonane.
A welon jest świetny! Chcesz mieć go tylko z tyłu, czy tak jak modelka - na twarzy tez? Mi się podobaja tak zarzucone z przodu.. ale nie wiem kiedy trzeba go przerzucić do tyłu.
Stary 2010-04-13, 14:32   #3272
kaamii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewa2207 Pokaż wiadomość
My juz dawno bylismy u ksiedza zamowic termin i dowiedziec sie co i jak. Zapytalismy sie go, kiedy mamy zaplacic. A on powiedzial, ze placi sie jak sie daje na zapowiedzi a potem osobno za msze slubna.

Nie wiem czy tak jest we wszystkich parafiach. Ale mysle, ze chyba tak, bo jesli ( nie daj Boze ) ktos odwoluje slub to ta kasa by przepadala, a tak placisz ksiedzu prawie przed samym slubem.

Ja za to mam inny problem, bo nie wiemy, ile dac. Jedni nasi znajomi dali 5oo zl, inni 200. Wydaje mi sie ze 500 zl to przesada. Na pewno tyle nie dam. Ale nasz ksiadz jest taki, ze wszystko zalezy od tego, ile mu sie da kasy. Jak da sie odpowiednia kwote to ceremonia jest piekna, a jak nie, to odprawia ja tak z musu.

Kurcze....
u mnie w parafi slub kosztuje 500zl jest to z gory ustalone przez Kurie.Teoretycznie za slub placi sie dzien przed ale my zaplaciclismy w momencie spisywania protokolu.dodam ze oddzielnie teraz musimy oplacic oragniste i wystroj kosciola-ksiadz dal nam namiary na dekoratorke i z nia wszytsko trzeba zalatwiac za 2.5 miesiaca nasz dzien a jeszcze tyle do zalatwienia
kaamii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:29   #3273
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagodka21 Pokaż wiadomość
Co do stanika to w 100% się z Tobą zgadzam Nie wiem czy widziałaś na żywo pas do pończoch - jest równie boski No a gatki jak to gatki Mnie się podobają, są subtelnym dopełnieniem pasa i stanika
tak pas cudny, ale ja mam dosc szerokie biodra i majtasy mi nie pasowaly
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
też sobie kupiłam z lupo staniki pierwsza klasa dobrze trzymia bez ramiaczek wiec to jest najważniejsze
dziewczynki mam taki problem czy wybrac ponczochy samonosne czy z pasem? samonosne juz nosiłam i nie bylo problemu a z pasem to nie wiem... hmm moze podzielicie sie opiniami na ten temat
ja mam z pasem, zapięłam na próbe sie trzyma sie pewnie
Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Hm, czyli ciut drożej niż u mnie. Tutaj sam stanik kosztuje 76 zł.
Niestety u mnie nie widziałam nigdzie bielizny z Lupo, a strasznie podobają mi się ich komplety ślubne.
Muszę chyba gdzieś dalej ruszyć w poszukiwania
ewentualnie mozesz zamowic przez neta tylko pamietaj musi byc wykonany z mikro gąbki czy jakos tak
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:19   #3274
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Czy to Margot firmy Konrad? Ile płaciłaś za stanik, jeśli można wiedzieć?

Pytam się, bo przymierzałam ostatnio ten stanik, ale w czerni, w bieli ma przyjść z nową dostawą. Szorty kupiłam, ale w Triumph'ie, razem z przypięciami do pończoch. Mam nadzieję, że ten wynalazek się sprawdzi
Kochana, raz kupiłam taki wynalazek właśnie w triumphie i niestety nie sprawdził sie :/ Jakos mi te pończochy ciągły majtasy w dół. Poważnie, normalnie mi majtki spadały ihihi
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:27   #3275
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ewentualnie mozesz zamowic przez neta tylko pamietaj musi byc wykonany z mikro gąbki czy jakos tak
hmmm... dlaczego?

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Kochana, raz kupiłam taki wynalazek właśnie w triumphie i niestety nie sprawdził sie :/ Jakos mi te pończochy ciągły majtasy w dół. Poważnie, normalnie mi majtki spadały ihihi
Mam pończochy samonośne i jakoś do głowy mi to nie przyszło ale chyba wezmę to pod uwagę i kupię cały, 3-częściowy komplet z Lupo Line

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:44   #3276
arnama
Zakorzenienie

Matko tak czytam Wasze wypowiedzi i się zestresowałam normalnie
Nawet mi się nie chce myśleć o wybieraniu bielizny,a Wam to tyle radości sprawia... Miałam mieć stanik wbudowany w suknię, ale ostatecznie szyję gdzie indziej i tam tak nie robią... Więc muszę poddać się tej udręce a już 18 maja mam mieć bieliznę...

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:47   #3277
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Matko tak czytam Wasze wypowiedzi i się zestresowałam normalnie
Nawet mi się nie chce myśleć o wybieraniu bielizny,a Wam to tyle radości sprawia... Miałam mieć stanik wbudowany w suknię, ale ostatecznie szyję gdzie indziej i tam tak nie robią... Więc muszę poddać się tej udręce a już 18 maja mam mieć bieliznę...
Witam w klubie, dla mnie zakup bielizny (stanika konkretnie) to także udręka. Póki co zamówiłam na próbę dwa staniki w Lupoline w bardzo zbliżonym rozmiarze i się zobaczy. Najwyżej wymienię

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 19:10   #3278
arnama
Zakorzenienie

Popatrzyłam na to całe Wasze LUPO ale wg mnie szału nie ma
Chyba wybiorę się do zwykłego sklepu i zobaczymy...
Ale aż mnie żołądek rozbolał na myśl o tym
Ja to bym najchętniej rzuciła wszystko i poszła w zwykłych dżinsach do ołtarza, a potem za kasę przeznaczoną na wesele udała się w baaaaardzo długą podróż poślubną

Tak jak wpadam w wir tych załatwień to zapominam się i apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale ogólnie marzyła by mi się skromna uroczystość dla najbliższych Choć wiem że po latach mogła bym tego żałować, bo skoro mam raz w życiu wyjść za mąż...

Stary 2010-04-13, 19:26   #3279
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
hmmm... dlaczego?

Mam pończochy samonośne i jakoś do głowy mi to nie przyszło ale chyba wezmę to pod uwagę i kupię cały, 3-częściowy komplet z Lupo Line
...tylko ze ja nosiłam pas z pończochami klasycznymi, do pasa, bez tego silikonu na podtrzymanie
Trzeba by wypróbować z samonośnymi.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:26   #3280
Jagodka21
Raczkowanie

Cytat:
Popatrzyłam na to całe Wasze LUPO ale wg mnie szału nie ma
Chyba wybiorę się do zwykłego sklepu i zobaczymy...
Ale aż mnie żołądek rozbolał na myśl o tym
Ja to bym najchętniej rzuciła wszystko i poszła w zwykłych dżinsach do ołtarza, a potem za kasę przeznaczoną na wesele udała się w baaaaardzo długą podróż poślubną

Tak jak wpadam w wir tych załatwień to zapominam się i apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale ogólnie marzyła by mi się skromna uroczystość dla najbliższych Choć wiem że po latach mogła bym tego żałować, bo skoro mam raz w życiu wyjść za mąż...
Nikt ci nie każe się zachwycać bielizną LUPO. Co do poszukiwań w zwykłych sklepach to życzę powodzenia. Byłam w kilku, nawet w Triumphie i tam to nawet nie mają ślubnych kolekcji bielizny

A jeśli marzy Ci się skromna uroczystość to nie wiem czemu takiej nie zrobisz. W końcu to Twój (wasz) dzień i wszystko powinno być tak jak Wy chcecie, a nie robienie wesela dla rodziny

Swoją drogą nie rozumiem czemu kupowanie bielizny was tak stresuje???
Jagodka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:37   #3281
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Nikt ci nie każe się zachwycać bielizną LUPO. Co do poszukiwań w zwykłych sklepach to życzę powodzenia. Byłam w kilku, nawet w Triumphie i tam to nawet nie mają ślubnych kolekcji bielizny
dokładnie. IMO mi się podobają staniki nie tylko typowo slubne choć musze przyznać, sa piękne. Ehh żeby rozmiarowo były OK, kupiłabym jeszcze bardotkę.

Cytat:

Swoją drogą nie rozumiem czemu kupowanie bielizny was tak stresuje???
Bo nic nie pasuje tu odstaje, tam uciska. Mały biust - duży problem (jak dla mnie)

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:38   #3282
tusia872
Zadomowienie

Bielina jak bielizna ale ja jestem bardzo z niej zadowolona wiekszosc staników po sciągnieciu ramiączek zle sie trzyma ta ten jest super zamówilam sobie jeszcze pas do mojego kompletu jestem ciekawa jak sie nosi takie cudenko

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 10:47   #3283
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm... dlaczego?

one sa jakby sztywne, maja w środku wyjmowane wkladeczki, nie wiem poprostu mam niezbyt duzy biust, a jak go ząłozyłam to by optycznie sporo wiąkszy,ate mieczki super go trzymają
Cytat:
Bielina jak bielizna ale ja jestem bardzo z niej zadowolona wiekszosc staników po sciągnieciu ramiączek zle sie trzyma ta ten jest super zamówilam sobie jeszcze pas do mojego kompletu jestem ciekawa jak sie nosi takie cudenko
mi panie poradzila cos takiego podczas przymierzania- zeby zalozyc stanik z ramiączkami, potem suknie, zapiac ją i dopiero potem zdjąc ramiączka-suknie bedzie trzymac biust w takie pozycji i nie klapnie po zdjeciu ramiączek
Stary 2010-04-14, 10:52   #3284
anetka_m
Zadomowienie

Ja wybiorę się chyba do Złotych Tarasów, do tego sklepu, który któraś z Was tu polecała. Może mi coś fajnego dobiorą, tym bardziej, że nigdy nie chodziłam w bardotkach, a tera jest mi taki typ biustonosza potrzebny.

Swoją droga do dobrze, że w sklepach typu Triumph nie ma kolekcji ślubnych, bo przyszłoby nam płacić za zwykła bieliznę w kolorach bieli 10 razy drożej. W ogóle wszystko co ma dopisek "ślubne" jest dużo droższe...
Stary 2010-04-14, 11:08   #3285
tusia872
Zadomowienie

[QUOTE=phdwao;18563463

mi panie poradzila cos takiego podczas przymierzania- zeby zalozyc stanik z ramiączkami, potem suknie, zapiac ją i dopiero potem zdjąc ramiączka-suknie bedzie trzymac biust w takie pozycji i nie klapnie po zdjeciu ramiączek[/QUOTE]
W sumie to dobra rada sukienka bedzie trzymac wszystko na swoim miejscu zapamietam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:52   #3286
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to dobra rada sukienka bedzie trzymac wszystko na swoim miejscu zapamietam
ja tez tak zrobie
Stary 2010-04-14, 12:02   #3287
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Ja wybiorę się chyba do Złotych Tarasów, do tego sklepu, który któraś z Was tu polecała. Może mi coś fajnego dobiorą, tym bardziej, że nigdy nie chodziłam w bardotkach, a tera jest mi taki typ biustonosza potrzebny.

Swoją droga do dobrze, że w sklepach typu Triumph nie ma kolekcji ślubnych, bo przyszłoby nam płacić za zwykła bieliznę w kolorach bieli 10 razy drożej. W ogóle wszystko co ma dopisek "ślubne" jest dużo droższe...
Ten sklep jest malutki i jest na pierwszym pietrze (nie ma go na mapie). Ja zapomnialam wam powiedziec, ze ten stanik kosztowal 159zl, ale moim zdaniem jest naprawde wart swojej ceny, pieknie wyglada, swietnie sie trzyma i przede wszystkim jest w odpowiednim rozmiarze 60E (do tej pory nosilam nieuswiadomione staniki w rozmiarze 75C), no cudo z niego po prostu Wkleilabym wam nawet zdjecie moich starych stanikow, a tego dla porownania, ale moj slubny czeka u rodzicow w szafie na swoj dzien. Popatrzcie sobie tez na ich strone http://www.bieliznaliparie.pl/pl/k/slub, nawet jesli nie ma waszego obwodu, to oni sa w stanie zmniejszyc te co maja, moim daniem warto sie tam wybrac
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 18:43   #3288
Jagodka21
Raczkowanie

Tak jak obiecałam wklejam zdjęcia biżuterii. Kiepskiej jakości, bo robione komórką, ale mam nadzieję, że coś tam zobaczycie
Tak jak wcześniej pisałam bransoletki nie zakładam do ślubu, ale była taka śliczna i tak pasuje do reszty, że nie mogłam się oprzeć i ją też kupiłam Na pewno wykorzystam na inne okazje
Stary 2010-04-14, 19:37   #3289
aniall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaczek_s Pokaż wiadomość
Aniall, ja kwiatków we włosach nie będę miała a bukiet ślubny tuż po kościele odkładam... dlatego mi do nieczego kolorowe buty (niestety!) nie bedą pasowały. A diademów poszukaj może na allegro... czasem trafiają się porządnie wykonane.
A welon jest świetny! Chcesz mieć go tylko z tyłu, czy tak jak modelka - na twarzy tez? Mi się podobaja tak zarzucone z przodu.. ale nie wiem kiedy trzeba go przerzucić do tyłu.
Mi się wydaje, ze nie musi być w stroju takiego samego koloru żeby założyć kolorowe byty. I to że nie będziesz mieć na głowie kwiatków też temu nie przeszkadza. Chociaż byłoby ładnym dodatkiem Ja tam się na takie rozwiązanie zdecyduje
Jesteś trzecią osobą której się podoba ten welon i jego objętość Ciesze się i bardzo dziękuje. Tego czy do tyłu czy do przodu nie wiem jeszcze. Na razie muszę znaleźć kogoś kto mi taki zrobi

Cytat:
Tak jak obiecałam wklejam zdjęcia biżuterii. Kiepskiej jakości, bo robione komórką, ale mam nadzieję, że coś tam zobaczycie
Tak jak wcześniej pisałam bransoletki nie zakładam do ślubu, ale była taka śliczna i tak pasuje do reszty, że nie mogłam się oprzeć i ją też kupiłam Na pewno wykorzystam na inne okazje
Biżuteria bardzo ładna, myślę że z suknią prezentuje się super... tylko szkoda że nie możemy zobaczyć jej w całej okazałości, trochę rozmazane to zdjęcie.
aniall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:56   #3290
Jagodka21
Raczkowanie

Lepsze zdjęcia
Stary 2010-04-14, 21:08   #3291
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Lepsze zdjęcia
Mam coś podobnego, może jutro wrzucę fotki

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:36   #3292
arnama
Zakorzenienie

Co do bielizny: Na ślubnej mi nie zależy- grunt żeby stanik był biały i się dobrze trzymał bez ramiączek
A kupowanie bielizny stresuje mnie tak jak było z sukienką i już to gdzieś pisałam, że ja lubię szybko wejść, przymierzyć i wyjść a nie siedzieć i mierzyć, poprawiać, oglądać się.
Cieszę się że choć buty mogłam raz- dwa zamówić przez neta.
Choć buty z kolei kocham, oglądać, przymierzać, wybierać, ale ku temu mam wiele innych okazji a nie akurat ślub

A co do ślubu: jako mała dziewczynka marzyłam o sukni, welonie, balowym przyjęciu- jak pewnie większość z nas.
Potem, gdy przyszła decyzja o ślubie, myślenie o weselu, planowanie też sprawiało mi wielką radość.
Dopiero kiedy zaczęło się bieganie za salą pomyślałam że lepszy był by taki ślub raz dwa w dżinsach.
Dodatkowo widziałam w niedalekim czasie kilka nagrań z wesel (m. in przy szukaniu kamerzysty) i jak widziałam tą sztuczność tam, że to się robi wtedy a to wtedy, cały czas jest się na świeczniku itp to mnie to spięło jeszcze bardziej i jeszcze bardziej zapragnęłam dżinsów i trampek.
Wiem jednak że tak było by łatwiej, ale w głębi serca, lub po jakimś czasie, kiedy emocje by opadły, żałowała bym tego.
Dla tego wszystko ma wyglądać jak z marzeń, jednak z zachowaniem jakiejś tam skromności A jedynie całe 'obrządki i zachowania' weselne potraktuję z przymrużeniem oka- mam nadzieję że mi się to uda

AMEN

Stary 2010-04-14, 22:39   #3293
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Pewnie zostanę skrytykowana, ale strasznie nie lubię takiej sztuczniej biżuterii z cyrkoniami. Dziewczyny, czy naprawdę nie szkoda wam zakładać, moim zdaniem, czegoś tak tandetnego do sukni za kilka tysięcy złotych??? Można przecież kupić srebrną, delikatną biżuterię, która nie będzie drogo kosztować, a wygląda z klasą???
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 22:41   #3294
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Pewnie zostanę skrytykowana, ale strasznie nie lubię takiej sztuczniej biżuterii z cyrkoniami. Dziewczyny, czy naprawdę nie szkoda wam zakładać, moim zdaniem, czegoś tak tandetnego do sukni za kilka tysięcy złotych??? Można przecież kupić srebrną, delikatną biżuterię, która nie będzie drogo kosztować, a wygląda z klasą???

Zgadzam się z tą opinią
Jak na mój gust to takie 'sztuczne' cyrkonie w ogóle nie pasują do sukni ślubnych.

Edytowane przez arnama
Czas edycji: 2010-04-14 o 22:43
Stary 2010-04-14, 23:02   #3295
Lensss
Raczkowanie

Cytat:
Popieram w 1000000%
Mi się podobają zwykłe łańcuszki i ewentualnie jakaś delikatna zawieszka, może być nawet z cyrkonia Albo z krzyżykiem , czy medalikiem I przynajmniej takie coś moim zdaniem pasuje do każdej sukienki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html

Edytowane przez Lensss
Czas edycji: 2010-04-14 o 23:04
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 23:05   #3296
mafda
Zadomowienie

mi tez sie tego typu biżuteria nie podoba :/
i naprawdę można kupic coś fajnego srebrnego, a nawet nie koniecznie srebrne, ale nie takie coś. Sam kształt tej biżuterii jest ok ale całe wykonanie jak dla mnie odpada, zalatuje tandetą
Stary 2010-04-15, 00:01   #3297
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Zgadzam się z tą opinią
Jak na mój gust to takie 'sztuczne' cyrkonie w ogóle nie pasują do sukni ślubnych.
Cytat:
Napisane przez Lensss Pokaż wiadomość
Popieram w 1000000%
Mi się podobają zwykłe łańcuszki i ewentualnie jakaś delikatna zawieszka, może być nawet z cyrkonia Albo z krzyżykiem , czy medalikiem I przynajmniej takie coś moim zdaniem pasuje do każdej sukienki
Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
mi tez sie tego typu biżuteria nie podoba :/
i naprawdę można kupic coś fajnego srebrnego, a nawet nie koniecznie srebrne, ale nie takie coś. Sam kształt tej biżuterii jest ok ale całe wykonanie jak dla mnie odpada, zalatuje tandetą
aha, czyli jednak nie jestem sama

Pokażę Wam mój naszyjnik ze studniówki. Fakt, to było kilka lat temu, ale później nosiłam go na różne imprezy i uważam, że do sukni ślubnej pasowałby idealnie. Jest cały ze srebrnych łańcuszków kuleczkowych, błyszczy się jak cyrkonie i kosztował 80zł, czyli był niewiele droższy od sztucznych kompletów (choć wtedy to była dla mnie ogromna kasa i skarbonka musiała zostać rozbita ). Do tego kolczyki i bransoletka, które wyniosły mnie kilkanaście złotych zaledwie.

Edytowane przez Dorotheaa
Czas edycji: 2010-04-15 o 00:03
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 07:36   #3298
fistaszek24
Zakorzenienie

Zgadzam się dla mnie cyrkonie to tandeta przepraszam ale tak myśle. Ja zakupiłam komplet robiony jeden na zamówienie, drugi z allegro a trzeci od znajomej i któryś z nich założę a reszte wykorzystam na ionnych ślubach ceny były śmiesznie tanie dlatego pozwoliłam sobie na zakup trzech kompletów są na sztywnej żyłce ale mnie to nie przeszkadza robione przez dodomi polecam jej galerie jak dla mnie bomba i co najważniejsze widząc suknie jest w stanie określić co do niej pasuje i dokładnie taki komplet wykonuje .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 08:28   #3299
Jagodka21
Raczkowanie

Cytat:
aha, czyli jednak nie jestem sama

Pokażę Wam mój naszyjnik ze studniówki. Fakt, to było kilka lat temu, ale później nosiłam go na różne imprezy i uważam, że do sukni ślubnej pasowałby idealnie. Jest cały ze srebrnych łańcuszków kuleczkowych, błyszczy się jak cyrkonie i kosztował 80zł, czyli był niewiele droższy od sztucznych kompletów (choć wtedy to była dla mnie ogromna kasa i skarbonka musiała zostać rozbita ). Do tego kolczyki i bransoletka, które wyniosły mnie kilkanaście złotych zaledwie.
Najwyraźniej żadna z was nie mierzyła jeszcze biżuterii do sukni ślubnej. Wasze twierdzenia, że delikatne łańcuszki z zawieszkami pasują do każdej sukni tylko to potwierdzają.
Sama mam bogato zdobiony gorset i też myślałam, że coś delikatnego na szyję będzie najodpowiedniejsze. Jednak w zderzeniu z rzeczywistością okazało się w jak wielkim błędzie byłam.
Do swojej sukni mierzyłam kilkanaście kompletów różnych rodzajów biżuterii od łańcuszków począwszy przez perły, Swarovskiego a na cyrkoniach skończywszy.
Sama nigdy też nie byłam fanką cyrkonii, jednak w zestawieniu z suknią prezentują się pięknie i komplet w żadnym wypadku nie wygląda tandetnie.
Nikogo jednak nie przekonam i nie mam takiego zamiaru. Każda z was sama się przekona jak przyjdzie wam mierzyć biżuterię do sukni, że nie zawsze to co myślałyśmy, że będzie pasowało w rzeczywistości będzie pasowało.
Stary 2010-04-15, 08:42   #3300
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Najwyraźniej żadna z was nie mierzyła jeszcze biżuterii do sukni ślubnej. Wasze twierdzenia, że delikatne łańcuszki z zawieszkami pasują do każdej sukni tylko to potwierdzają.
Sama mam bogato zdobiony gorset i też myślałam, że coś delikatnego na szyję będzie najodpowiedniejsze. Jednak w zderzeniu z rzeczywistością okazało się w jak wielkim błędzie byłam.
Do swojej sukni mierzyłam kilkanaście kompletów różnych rodzajów biżuterii od łańcuszków począwszy przez perły, Swarovskiego a na cyrkoniach skończywszy.
Sama nigdy też nie byłam fanką cyrkonii, jednak w zestawieniu z suknią prezentują się pięknie i komplet w żadnym wypadku nie wygląda tandetnie.
Nikogo jednak nie przekonam i nie mam takiego zamiaru. Każda z was sama się przekona jak przyjdzie wam mierzyć biżuterię do sukni, że nie zawsze to co myślałyśmy, że będzie pasowało w rzeczywistości będzie pasowało.
A co ma tu mierzenie wspólnego z tym co wybierasz???? Prawda jest taka, że biżuterie powinno się dobierać patrząc na aplikacje na gorsecie jeśli są to perełki to trudno żebym założyła cyrkonie na szyje prawda????
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości