|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Cytat:
właśnie Kopacz mówiła,że były ciała ,które bez identyfikacji można było rozpoznać. a co do sprawdzania nagrania - tak,są właśnie analizowane i jutro ma być odpowiedź.
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-15 o 14:40 |
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Cytat:
Madziu, jeżeli już (hipotetycznie) padły strzały, to dlaczego nikt nie bierze pod uwagę tego, że jeśli nawet ktoś był tam jeszcze przez chwilę żywy, ale strasznie poturbowany i zwyczajnie cierpiał wykrwawiał się czekając na śmierć, to ktoś mógł też chcieć ukrócić jego cierpienia? No jak już rozpatrywać możliwość strzałów (w które średnio chce mi się wierzyć) to weźmy pod uwagę wszystkie możliwości. Choć moim zdaniem nigdy tak do końca nie dowiemy się, co się działo tak naprawdę, a spekulacji ludzi nie będzie końca. |
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mógł być w kabinie bo skoro samolot podchodził do lądowania to chcąc- nie chcąc musiał siedziec na tyłku przypięty pasem do swojego siedzenia a nie urzadzać sobie wycieczki o kabinie pilotów. Po drugie, prezydent czy nie prezydent- nie ma dostępu do kabiny pilotów. Więc jak dla mnie takie spekulacje są bez sensu.... [i od razu powiem dlaczego... gdyby prezydent był "poturbowany" a nie zmasakrowany to podejrzewam, ze zostałaby wystawiona otwarta trumna] |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram to co Ola mówi-skąd Madziu wiesz,ze był jedynie poturbowany?
Naoczni świadkowie widzieli co się stało-samolot kilka razy przekoziołkował. Już samo to mogło tych ludzi pozabijać. Tego,dlaczego niektóre ciała zachowały się lepiej,a niektóre gorzej się nie dowiemy. Prawda jest taka,że wszystko okaże się jak sprawę zbadają specjaliści.Póki co nie dorabiajmy sobie ideologii...bo jesli to faktycznie był zamach to strach pomyśleć co się będzie działo... Ja na tych filmikach nic nie widzę.Nawet w przybliżeniu.
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
mogli też ich "dobić " by nie cierpieli tylko po tych strzałach też były śmiechu. A z tego co ludzie napisali,co odsłuchali to nie wyglądało na to żeby zrobili to dla ich dobra. Bo przeklinali przy tym. Nie można też mówić,że nie należy wierzyć osobom,które na tym forum napisały. Bo nie jedna osoba to odsłuchała i opinie się zgadzają.
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Tak mówili,że był poturbowany..ale trumna i tak nie powinna być otwarta,bo założe się,że ludzie nie chcieli by go oglądać w takim stanie,poza tym to nie papież żeby miał otwartą trumnę.. trzeba się mocno dopatrzeć. Ja widziałam od razu.
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię że nie nalezy im wierzyć, ja po prostu stosuję zasadę ograniczonego zaufania. Widzisz Madziu...ktoś powiedział że widać ludzi, Ty tych ludzi widzisz, ja ich nie widzę... Dlatego nie wierzę.
Jestem trochę jak niewierny Tomasz ale taką już mam naturę- jak nie zobacze albo nie usłyszę to nie wierze. A teraz spadam do Pawła na grochówkę ![]() Na razie dziewczątka
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie zastanowiła jedna rzecz - wiadomo, że za przewóź ofiar do Polski płaci Polska, ale jak to jest jeśli chodzi o badania przeprowadzane na miejscu? Za tych wszystkich specjalistów, badania DNA i inne takie? To są przecież straszne pieniądze...
Piszę to w kontekście tego, że dla Rosji to też jest niewygodna sytuacja... Edytowane przez Biska Czas edycji: 2010-04-15 o 14:51 |
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Kojarzycie Magika? To był hiphopowiec, który rapował ze składem Kaliber 44 i Paktofonika. Był idolem, mentorem ówczesnych hip hopowców i całego tego środowiska. Był prawdziwym blokersem, człowiekiem legendą. Tej legendy dodaje mu fakt, że umarł bardzo młodo - wyskoczył z okna. Osierocił córkę i zostawił żonę...
Piszę o nim, bo jak wejdziecie na jutuba i poszukacie znajdziecie multum historii niewyjaśnionych dotyczących okoliczności jego śmierci. Ludzie dorobili nawet teorię o jakimś szyfrowym języku, który stosuje się puszczając teksty od tyłu i wyszukując sens odpowiedzi. Więc na jutubie są piosenki puszczone od tyłu i podpisywane tym, jaka jest w nich treść. Plus i minus chociażby. A tam w tej odwróconej piosence można oczywiście usłyszeć teskty że "zabiją mnie", "nie rób tego" i inne. Jest mnóstwo teorii na ten temat. Internauci o śmierć Magika oskarżają innego hip hopowca. Doszukują się spisku, morderstwa... Piszę o tym, bo mi sie skojarzyło z tym co Madziu podysłasz. To naprawdę jest siła sugestii. Na tym filmiku nic nie widać. Żadnych żywych ludzi zsuwających się po kabinie pilota.... Ludzkie oko i wyobrźnia lubią płatać figle. Wiesz ile ludzi widziało potwora z Loh Ness? ![]() A swoją drogą koszmarne są te teorie, powiększania i analizowania... Aż się autentycznie odechciewa wszystkiego....
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
To jest jak z wypadkami samochodowymi, jedna osoba wyjdzie z niego bez większego szwanku, podczas gdy z drugiej siedzącej tuz obok zostanie miazga bo np. nie miała zapiętych pasów, wypadła przez okno itp.
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wyschnie jeszcze muszę poprawić go .
Przecież , jak samolot się rozbił , to zaraz były media i wszystko więc nie sądzę aby mieli czas by podobijać ludzi czy ich podpalić poturbować . Do tego ten śmiech ... A u nas jak jest ? Popatrz sobie inne filmiki z ludzką tragedią i też ludzie się śmieją przy niejednych . Nie ma co gdybać . Ponieważ możemy stworzyć milion wersji a żadna nie musi być prawdziwa. |
|
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo teraz Pawełek Ci daje jeść? Pa![]() Cytat:
Jeszcze ludzie napisali,że w polskim rządzie wiedzieli o tym...że tak bedzie
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu przypatrzyłam się i to równie dobrze mogłyby być gałęzie.
Co do tych odgłosów to my nie mamy na tyle dobrych sprzętów,żeby to słyszeć. Ktoś mógł tak napisać przez swoje widzimisię i teraz wielka histeria. A film mógł też być spreparowany. Albo te słowa mogą świadczyć o czymś zupełnie innym. Ni po prostu- nie widzę sensu doszukiwania się drugiego dna,skoro nie mamy pewności. to,ze ktoś sobie coś takiego napisze na forum to nic nie znaczy. I jak tak dalej pójdzie to faktycznie wybuchnie wojna i tyle będzie...
|
#2203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Wam wysyłam to żeby pokazać co inni ludzie o tym sądzą. Oczywiście nie mówię,że to prawda ale ,że mogę w to uwierzyć.Cytat:
Cytat:
![]() A ta syrena nie wyje jak zwykła syrena jak coś się stanie. Ten dźwięk jest aż przeraźliwy..to napewno nie był pociąg bo mieszkam koło torów i wiem,że jak pociąg daje dłużej znać to nie AŻ tak (bo blisko tego lotniska są tory)..nie zdziwiłabym się jakby to wszystko było ukartowane ale to tylko moje chore domysły. CI co zginęli zabrali te tajemnice ze sobą..
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się wydaje, że właśnie przez takie spekulacje znów wyjdzie jakiś konflikt polsko - rosyjski Jedni drugim będą zarzucać jakieś teorie spiskowe i konflikt gotowy.
Edytowane przez Biska Czas edycji: 2010-04-15 o 15:00 |
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak niektórzy dobry mają sprzęt to można to odsłuchać. CHociażby mój Tż,któremu wierzę Ja wiem,że to może być spreparowane ale nigdy nie wiadomo.
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też wydaje się,że na Madzię działa siła sugestii. Nie dajcie się nakręcić.
Zawsze w przypadku takich wypadków jest milion teorii i spekulacji. Madziu ten odłogs to podobno pociąg (obok są tory). Poza tym skąd Ci ludzie mieliby wiedzieć,że tam się robije ten samolot?Myślisz,że jacyś spiskowcy byliby porozstawiani po całym lesie,żeby w razie czego na kilki sekund po rozbiciu się samolotu być na miejscu i ich dobić? Myślisz,że tyle by ryzykowali - że samolot w ich pobliżu spadnie i ich zabije itp.? Myślisz,że ktoś przeżył takie koziołkowanie samolotu? JA NIE.
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ja jeszcze nie słyszałam,żeby tak pociąg dawał sygnał. Zresztą wiele osób mówi ,że to syreny. Nie wiem, wole już o tym nie myslec....
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale zaraz po katastrofie była rozmowa z jednym z polityków będących właśnie w pobliżu miejsca katastrofy. Mówił on chyba, że był jedną z pierwszych osób, które dobiegły na miejsce i szukał tam właśnie żywych, ale nikogo nie znalazł zanim dojechała pomoc, później już oczywiście nikomu nie pozwolono przebywać w pobliżu.
Edytowane przez Biska Czas edycji: 2010-04-15 o 15:07 |
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszna jest ten dźwięk ale może to być dźwięk maszyny pękającego żelaza pod wpływem ciepła . To może być wszystko tak naprawdę nie koniecznie pociąg czy syrena . |
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołku świetny obrazek. Wygląda jak pocztówka.
Edit: dopiero teraz zobaczyłam, że to jest większe niż pocztówka. Super!
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-04-15 o 15:12 |
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to czytam to mam wrażenie, że długo sobie Kaczyński w spokoju na tym Wawelu nie poleży. Teorie spiskowe już mamy. Tylko patrzeć jak ktoś dojdzie do wniosku, że trzeba ekshumować. Zwłaszcza, że ostatnimi czasy mamy w tym wprawę.
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam w te komentarze,ale jakoś specjalnie mnie nie ruszają.Nie od dzisiaj wiadomo,ze ludzie sami się nakręcają.
Ja po prostu MAM NADZIEJĘ,że to nie zamach. I MAM NADZIEJĘ,że w niedzielę nic się nie wydarzy. Bo jak przypominam sobie przepowiednię jakiegoś gościa sprzed kilku miesięcy (nazwisko miał jakieś na K. ) to on mówił,że będzie zamach na samolot,a potem wojna. MAM NADZIEJĘ,że to wszystko nieprawda.
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, ten filmik jest tak niewyraźny, że wszystko można podciągnąć na swoją modłę. I dajcie już spokój z tym strzelaniem, bo skoro samolot był w takim stanie jaki był, to raczej nie mogli wiedzieć czy ktoś żyje, czy kona, bo najzwyczajniej się nie ruszał (po wypadku samochodowym człowiek się nie rusza, a co dopiero po takim...). Z pewnością. I w dodatku na pewno miał już takie obrażenia wewnętrzne, że jeśli żył te 2 - 3 minuty, to nie byłoby szans go uratować. Poturbowany w katastrofie lotniczej właśnie tak mi się kojarzy: z zewnątrz średnia masakra (czegoś brak, ale można ująć to jako w miarę cały kawałek człowieka), w środku kogel - mogel. Oznak życia - brak.
I co? Może skoro jeszcze znajdowali szczątki ludzkie wczoraj, to nadal myślisz, że możliwe jest dobijanie? Naprawdę... Nie było kogo dobijać... Myślę, że raczej ochrona lotniska strzelała, w końcu nikt niepowołany nie powinien się zbliżać do takiego miejsca w razie wypadku, więc stąd mogły być śmiechy i przekleństwa - skierowane do ochrony... P.S. jak coś, to podbij temat pod tym filmikiem pytaniem - co rosjanie zrobili z wyciągniętymi kulami z ciał pewnie ukradkiem chowali, bo przecież polscy koledzy pracujący z nimi tuż obok nie mogą zauważyć
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-04-15 o 15:14 |
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wierzę w te teorie. ale to działa na psychike dobrze...
Aniołku, piękny obraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! zazdroszcze Ci.... a teraz podniecamy sie moim slubikiem ![]() jak pisałam ostatatnio, mamy juz sale. wczoraj umowilismy fotografa. dzisiaj dzownie do kamerzysty i mowi "paani, na sierpen 20011 to ludzie już w listopadzie rezerwowali... Nic pani dobrego teraz nie znajdzie. Ale ja jeszcze podje sprawdzic kalendarz i oddzwonie. Oddzwonił, mowi, ze jedyny termin to 6 sierpien (wczesniej pytałam sie tylko o sierpien, a nie konkretnie o 6). Normalnie taki fuks Mame musze wysłac, zeby jutro podpisała za nas umowe, bo on nie robi rezerwacji dłuzej niz 1 dzien. Krecił mi studniowke, robi super filmy ![]() dzownie do mamy i mowie o tym,ze mamy fotografa. Wczoraj w ogole obdzwonilismy wszystkie takie lepsze orkiestry i wszystko tez pozajmowane a wiecie, takich dwoch co puszczaja z dyskietek, stoja tylko i udaja, ze przyciskaja klawisze to nie chcemy. No ale mama mowi, ze słyszała o super orkiestrze, wszyscy po szkole muzycznej, maja wiele instrumentow, m.in saksofon, trąbke, akordeon, perkusje. Powiedziała, ze przyjedziemy posłuchac w weekend majowy kurcze, wychodzi na to, ze wszystko co najwazniejsze jest juz załatwione ![]() ja do mojego tz: widzisz, jak mowiłam ci, ze trzeba na niektore rzeczy czekac dwa lata, to mi nie wierzyłes. Trzeba sie było szybciej oswiadczac
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Niech już będzie po tym pogrzebie i niech wraca normalne życie. Już na samą myśl o tym pogrzebie ja się denerwuję. Jakoś nie widzi mi się, żeby Polska podołała takiemu przedsięwzięciu w tak krótkim czasie. Już niech będzie poniedziałek i to wszystko się uspokoi...
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
a ja gdzies czytałam, ze 5 minut przed katastrofą oni byli swiadomi, ze zaraz sie rozbiją i umrą.
|
#2217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po prostu człowiek ma natłok myśli jak widzi takie rzeczy. A sądze,że ci co go sprawdzają teraz napewno coś znajdą.
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa to ja też się popodniecam ślubikiem :P bo my też mamy już fotografa i kamerzystę, na telefon od zespołu jeszcze czekam, ale coś nie oddzwaniają
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
motylku, a co do naszego fotografa, to tz stwierdził, ze sprzet ma dobry, tylko brakuje mu troche polotu. (ale za ta cene i tak nie jest zle). W sensie, ze nie ma tak jak na zdjeciach kuby cichockiego, ze uchwyci takie detale, jakis usmiech, spojrzenie... ten to ma super zdjecia... ale duzo bierze..
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Aniołku, bardzo ładny obraz
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Jedni drugim będą zarzucać jakieś teorie spiskowe i konflikt gotowy.

pewnie ukradkiem chowali, bo przecież polscy koledzy pracujący z nimi tuż obok nie mogą zauważyć
Nic pani dobrego teraz nie znajdzie. Ale ja jeszcze podje sprawdzic kalendarz i oddzwonie. Oddzwonił, mowi, ze jedyny termin to 6 sierpien (wczesniej pytałam sie tylko o sierpien, a nie konkretnie o 6). Normalnie taki fuks