|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Hej dziewuszki!
Wpadłam tylko powiedzieć, że moje zdjęcia są umieszczone na stronie mojego ortodonty Jeśli ktoś chce zobaczyć (kiedyś mnie prosiłyście o zdjęcia, a ja nie miałam aparatu) to kliknijcie podany link - jestem tym drugim przypadkiem http://www.piskorscy.pl/index.php?op...d=10&Itemid=19 |
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Hebe5 właśnie nad tym się zastanawiałam czy ligaturki zdejmują
![]() Madzia śliczne ząbki, perełki bielutkie
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Ojj, dziękuję Wam
Tu dodam opis, który wkleję z innego forum, wybaczcie... ![]() Mam aparat! Umówiona byłam z orto na 19, ale zadzwoniła do mnie o 17:30, bym przyszła pół godziny wcześniej, bo nie miała pacjentów Ja już taka szczęśliwa weszłam do gabinetu, a tam widzę drugą kobietę ("asystentkę"). Piszę w cudzysłowiu, bo ona jedynie przygotowała sprzęt, zrobiła orto herbatę i potem poszła załatwić coś na poczcie Kiedy orto zajęła się moimi ząbkami, nie mogłam się już doczekać jak w nim będę wyglądać Najpierw ołówkiem zaznaczała miejsce zameczków, gdzie dokładnie ma przykleić Potem coś mierzyła, tu i tam, nie czułam zbytnio, bo miałam ten rozszerzacz do warg i miałam je strasznie zdrętwiałe. Miałam w buzi jeszcze waciki, które orto wymieniała co jakiś czas, jak nasiąkły śliną. Łącznie czasu siedziałam na fotelu 1,5h Potem orto pokazałą mi pudełeczko z ligaturkami i poprosiłam o błękit, ale miała jedynie ciemny niebieski, to zdecydowałam się na zielono-żółte Jak poszłam do domu, to 2,5h po wizycie i już ząbki zaczęły boleć Przez noc ból się skumulował i jak wstałam rano, to z bólem zębów. Rano wziełam apap, ale nic nie pomógł W szkole myślałam, że zdechnę, strasznie zęby są obolałe, nic nie mogłam jeść, a na śniadanie zjadłam jedynie serek i do popołudnia nic więcej. A potem jak chciałam zjeść sobie bułkę, to miałam straszne problemy, musiałam ją palcami rozciapciać, by jakoś to zjeść. Byłam w sklepie i kupiłam sobie zupki, serki, by móc jakoś przeżyć ten okres Oczywiście w szkole znajomi mówili, bym się uśmiechała, podobał im się mój aparacik. Powoli się przyzwyczajam, zamki już są częścią mnie, co jedynie dziś rano drucik z lewej strony uwierał i trochę pocharatał policzek, ale zadziałałam woskiem Ogólnie jest super! http://img408.imageshack.us/img408/3383/img0044pn.jpg
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam konsultację u chirurga, przynajmniej na konsultację byłam umówiona, ale popatrzył, popatrzył i stwierdził "Wyrywamy". Moja mina bezcenna, śmiał się ze mnie
Tak więc dwa zęby mniej, górne ósemki poszły do odstrzału, z lewej strony poszła w minutkę, bez nacinania, bez szycia, wyszła i już (wręcz odniosłam wrażenie, że jakbym dała jej wyrosnąć do końca, to sama by wypadła, bo złapał ją i od razu wyjął ), prawa ma jeden albo dwa szwy, malutkie nacięcie, też łatwo poszło A ja zadowolona, że już z głowy, a dodatkowo, że zapewne troszkę sadła ucieknie :PDół na 13 maja, więc zapewne w czerwcu ściągam druciaka Nawet mnie gęba nie boli jakoś specjalnie
|
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Tak, dokładnie tak
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Madzia wiesz dlaczego? bo twoje jedynki są prostsze niż wczoraj
jestem w szoku a jednocześnie smutna bo czemu moje kły nie chcą TAK współpracować pewniw temu że jestem kalosz i tyle
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze u mnie sie da stripping i troche rozszerzyc szczeke i nie bedzie trzeba rwac tylko z 2 stronu zal mi nawet ich pilowac bo mi sie ksztaltempodobaja ile dni do zalozenia Ci zostalo? mi 25 do pierwszej wizyty ale pojade z kompletem zdjec wiec jedna wizyte bede do przodu tam mi dentystka poradzila :P
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jazz! ![]()
Aparat typu Hyrax od 05.02.2010 Aparat stały metalowy z ligaturami na górną szczękę od 14.04.2010 Na dolną szczękę od 28.07.2010 Edytowane przez Madzia14102 Czas edycji: 2010-04-15 o 16:56 |
|
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Madzia niom, może faktycznie
a dawałaś gdzieś zdj przed hyraxem ?
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://img39.imageshack.us/i/img0039wk.jpg/ http://img691.imageshack.us/i/img0038us.jpg/ http://img8.imageshack.us/i/img0042yu.jpg/
Aparat typu Hyrax od 05.02.2010 Aparat stały metalowy z ligaturami na górną szczękę od 14.04.2010 Na dolną szczękę od 28.07.2010 Edytowane przez Madzia14102 Czas edycji: 2010-04-15 o 17:10 |
|
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
wróże ci krótki czas noszenia aparatu i hollywood smile
|
#796 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kobieto, chcesz abym zwymiotowała?
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
kobieto, chcesz abym zwymiotowała? [/COLOR][/QUOTE]
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
a dziękuję bardzo
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
U dr Lucyny Szymczak. A Ty leczysz się u kogoś w Tychach czy dopiero będziesz podejmowała leczenie?
|
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
ta krew, szwy wyglądają strasznie.
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bez żadnych rewelacji. Nawet wydaje mi się, ze jest gorzej Same oceńcie
|
||
|
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te zdjęcia nie są drastyczne, widziałam swoje gorsze.. ![]() Kiedyś tam kiedy jeszcze połowa ludzi z forum była mi znana, była poruszana kwestia mojej piezosurgery i niektórzy chcieli żebym pokazała ząbki - więc pokazuje ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Dzięki Jesteśmy po 9 miesiącach współpracy, czeka nas jeszcze niecały rok poprawy zgryzu ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- ta krew, szwy wyglądają strasznie.[/QUOTE] Trochę przesadzasz Krew do zdjęć w trakcie operacji była odsysana, a było jej tyle że się nią krztusić mogłam
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) na zzdjeciu 17, na tej str co podalas wczesniej linka?
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
No hej
Bez żadnych rewelacji. Nawet wydaje mi się, ze jest gorzej Same oceńcieja nie widzę żadnych zmian ;( ale chyba kalosze tak mają.. moje ząbki też utknęły w miejscu.. ale wierzę że i twoje i moje się obudzą na wiosnę
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie znalazłyśmy gabinety przy azecie i w diamencie czy jakoś tak i koleżanka się zastanawia gdzie się tu wybrać
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do moich ząbków - wkurza mnie trochę przesuwanie w prawą stronę, żeby zlikwidować małą asymetrię, po pierwsze łańcuszki strasznie bolą a po drugie co rusz robią się szpary. już bym chciała to mieć za sobą.
|
|
|
|
|
#807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego to nie wiedziałam. Na to chwilę taka różnica między dwójkami (tzn prawą dwójką) mi się nie podoba:/ Jedynek orto powiedziała mi jakiś czas temu, że nie będzie mi piłować, że da się to wyrównać. Jedynie piłować trzeba będzie lewą dwójkę bo idzie po skosie... Aha i co do niej to ja nie widzę różnicy z grudnia do teraz![]() Mojej asymterii niestety nie da się zlikwidowac, ale mam nadzieję, że po calym leczeniu nie będzie taka widoczna. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Bodajże od marca br. ceny wizyt podrożały się ze 100zł do 110zł...
|
||
|
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A że w diamencie jest ortodonta dowiedziałam się przypadkiem jak poszłam zdjęcie robić ;p |
|
|
|
|
#809 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Madzia14102;1859360 8]Łącznie czasu siedziałam na fotelu 1,5h[QUOTE]
ja sobie stoper włączę ![]() mnie się źrenice rozszerzyły ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- jak kończysz się śmiać? ja też, warga zachacza się o zamki i wtedy.D
|
||
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

tylko z 2 stronu zal mi nawet ich pilowac bo mi sie ksztaltempodobaja

a dawałaś gdzieś zdj przed hyraxem ?