Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 10:33   #3871
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
hmmm no to mój Kubulek ma teraz 2 upatrzone laski Julcie draconową i Gabusię mrówkową
pękamy z dumy i uciechy

a ja wciąż w piżamie i nawet w wyrku leżę- Gabi spać w łóżeczku coś dziś nie chce i tak leżę z nią, ale usnąć mi też nie daje. A tu jakiś makijaż trzeba coby potem na spacer iść- na leżąco mam robić
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:41   #3872
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
i ja tez nie rodze
cierpliwości, wiem ze to cholernie ciezko bo mnie sama nosi ale cóz dzieci nasze uparte siedza do oporu, a pamietasz kiedy miałas ostatnia @? kiedy masz wizyte jakas?
ja mam termin z @ na 23, ale jak sie do 20 nic nie wydarzy to gin kazał dzwonic zeby zobaczyc czy wszystko ok

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Kochana Oliwko ja jestem nadal w dwupaku,wczoraj byłam u rodziców i pózno do domku wróciłam.

GRATULUJE SERDECZNIE NOWYM MAMUSIOM

IZUMI trzymaj nam się dzielnie

a ja koszmarniejszej nocy nie miałam,wszystko mnie bolało-mąż mnie straszył,bo się wybudzał i sprawdzał czy oddycham czy nie rodzę już-u niego też się już zaczął ten cały nie pokój-chyba dopiero dotarło,że to już,lada moment.

Mam pytanie:w nocy tak straszliwie mnie bolały biodra czy miednica,ja miałam wrażenie,że mi wszystko popęka,że mnie porozrywa...to normalne?miałyście tak?

Wiecie co?nie bałam się porodu,bólu,a teraz wymiękam,ryczec mi się chcę po takich bólach,marze żeby mnie któs wtedy dobił,a co to będzie na porodówce?ja nie dam rady...tak się boję

wszystkie nasze dzieciaczki są prześliczne
ja tak ogólnie ostatnio nie mysle o bólu i tym całym porodzie bo tak bardzo chce miec małego juz przy sobie, ale jak mnie w nocy czasem taki sekundowy chwyci ból to az mi słabo i nie wyobrazam sobie jak ja to wytrwam
a mnie w nocy to wszystko boli, dół brzucha, cała miednica, jajniki i na dodatek czasem cos tak zakłuje ze oczy wychodza na wierzch
wogóle niespokojnie spie ostatnio, budze sie z nadzieja ze rodze a tu nic

Cytat:
damy rade tylko zeby w koncu dali nam szanse sie wykazac a nie dalej w brzuchach siedza
no własnie ja chce sie wykazac SZYBKO zanim stchórzę
Cytat:

a wczoraj założyliśmy się z mężem-ja obstawiam,że urodzę do wtorku,a on uparcie twierdzi,że nasze dziecię będzie bardzo terminowe i mówi,że na bank następny weekend.
Mała pewnie i tak z matki i ojca się nabija i zrobi nam niespodziankę.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

dziewczyny czyli co?zostało nas już tylko 5:mloda,izumi,gusinek,ja i madcat.No ciekawe w jakiej kolejności "pójdziemy";D
no juz nas garstka została
my tez obstawiamy wczesniejsze terminy, ale w sumie zadnych zapowiedzi nie ma... z ostatniego usg wyszło ze 18 , licze i marze o tym aby mnie nagle szybko chwyciło tak jak niektóre tutaj dziewczyny ,,bez zapowiedzi"
najbardziej boje sie przeterminowania i wywoływania, mnie mojej mamie 2 dni wywoływali tydzien po terminie i ledwo obie uszłysmy z życiem, bo było zagrozenie zycia i matki i dziecka

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:10   #3873
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Zapomniałam dodać w opisie porodu, że jak mi KTG podłączyli, to przy takich mocnych skurczach wychodziło na wyświetlaczu że największa ich moc to 24, a ten mój mężuś, że co ja tak narzekam że boli skoro tylko takie niewielkie skurcze mam . Jak przyszła położna to jej się spytałam, jak to jest że ja z bólu nie wyrabiam a tu na max 24, to ona mi na to że tak najczęściej zaniża jak się na boku leży, więc jak się mojemu tż oberwało, że mych skurczy nie doceniał.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Właśnie była u mnie położna na wizycie, każe mi dziecko mąką ziemniaczaną sypać, żeby nie używać chemii. To jej przytaknełam, a i tak swoimi kremikami smaruję , pewnie w poniedziałek pochwali, że mąka podziałała na szpitalne potówki

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

No i dołączam się do tematu kupek, dzisiaj mały się obudził, a 2 godziny wcześniej jadł więc się trochę zdziwiłam, no ale cyca dałam. Tż miał go przebrać i się okazało że pielucha przepuściła i siku i kupę, to przymusowa kąpiel. Bo kupcia do łopatek doleciała. Ale jaki zadowolony był jak brzuszkiem do dołu Tż go w wanience trzymał, normalnie przeszczęśliwy. Bo jak brzuszkiem do góry to płakał.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:20   #3874
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
cierpliwości, wiem ze to cholernie ciezko bo mnie sama nosi ale cóz dzieci nasze uparte siedza do oporu, a pamietasz kiedy miałas ostatnia @? kiedy masz wizyte jakas?
ja mam termin z @ na 23, ale jak sie do 20 nic nie wydarzy to gin kazał dzwonic zeby zobaczyc czy wszystko ok

ja tak ogólnie ostatnio nie mysle o bólu i tym całym porodzie bo tak bardzo chce miec małego juz przy sobie, ale jak mnie w nocy czasem taki sekundowy chwyci ból to az mi słabo i nie wyobrazam sobie jak ja to wytrwam
a mnie w nocy to wszystko boli, dół brzucha, cała miednica, jajniki i na dodatek czasem cos tak zakłuje ze oczy wychodza na wierzch
wogóle niespokojnie spie ostatnio, budze sie z nadzieja ze rodze a tu nic

no własnie ja chce sie wykazac SZYBKO zanim stchórzę

no juz nas garstka została
my tez obstawiamy wczesniejsze terminy, ale w sumie zadnych zapowiedzi nie ma... z ostatniego usg wyszło ze 18 , licze i marze o tym aby mnie nagle szybko chwyciło tak jak niektóre tutaj dziewczyny ,,bez zapowiedzi"
najbardziej boje sie przeterminowania i wywoływania, mnie mojej mamie 2 dni wywoływali tydzien po terminie i ledwo obie uszłysmy z życiem, bo było zagrozenie zycia i matki i dziecka
Mi też na 3d wyszło przesunięcie z 27 na 22,ale teraz na wizycie moja ginka powiedziała,że absolutnie się tym nie sugerujemy,że dla mnie termin to tylko i wyłacznie ten pierwszy czyli 27-wyliczony na 1 lub 2 wizycie,bo te pózniejsze przyspieszenia lub opóznienia wynikają z tego jak duże jest dziecie.

A moja teraz zaleciła mi za we wtorek KTG,a potem jeśli się dalej nie rozpakuję to na kolejny wtorek również KTG-mam nadzieję,że tego ostatniego już nie doczekam

A skoro jestesmy już przy "rezerwowaniu"to ja dla Ninki zamawiam tylkooliwki Danielka-no zobaczymy co on na to,ale jak cos to Danielek przystojniak na mego zięcia-słodziak

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:45   #3875
mloda1989
Zakorzenienie

ja ostatni okres mialam 30 czerwca....pierwszy termin porodu na 6 kwietnia, pozniej przesunal na 10 kwietnia z pierwszych usg wychodzilo mi na 13 kwietnia....jutro ide do szpitala ze skierowaniem...tylko znajac zycie nie wezma sie za mnie przed weekendem jesli mnie odesla do domu to jade do szpitala gdzie wczesniej mialam rodzic bo tam wiem ze przyjma i od razu zaczn wywolywac...zwlaszcza ze ja jzu troche po terminie jestem a zadnych skurczy nie mam....tylko wieczorami jak mamy szaleje to tak mnie brzuch boli i przy tym takie klucie w pochwie ... ale po prysznicu jak jzu sie klade zadnych boli nie ma....na wizyte juz nie kazal przychodzic tylko do tego szpitala isc...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:49   #3876
sismuerte
Rozeznanie

Co do opłacania położnej na noc to te 300 zł razy trzy nocki - i oczywiście z rączki do rączki jak to ładnie się wyraziła przełożona tych położnych
Ale cóż począć, bez tego bym nie dała rady i by mnie z położnictwa odwieźli na oddział psychiatryczny Oni po prostu żerują na takich sytuacjach
Stary 2010-04-15, 11:55   #3877
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzięki dziewczynki za słowa otuchy Dzisiaj już mi o niebo lepiej i ból cycka zniknął Grudek nie miałam tylko mnie tak rwało ... ale ciepły prysznic plus syna dużo dostawiałam i rano "obudziłam się" bez bólu. I nawet dzisiaj w nocy się nie trzęsłam
Za to syn przesikuje się nadal i już myślałam o tym żeby Mu sisiorka gumą do żucia do jajeczek przykleić Dzisiaj zakupie jakieś inne pieluchy bo oszaleć można

Ania p jesteś moim guru!! Uwierzyć nie mogę że Twój Szymcio ma 1,5 roku a Ty już masz drugiego brzdąca Przecież Ty się wykończysz kobieto Ja to po Hani sobie odpoczęłam, ale z drugiej strony Ty hurtem odbębnisz pieluchy i całą reszte i bedziesz się cieszyc "wolnością".

Drcron Julcia to cała mamusia!! Trzymajcie się dzielnie - będzie dobrze

mloda bądź dzielna Wiem że łatwo nie jest bo ja ostatni okres miałam 27kwietnia, a tu już mam 3tygodniowego szkraba ... A Ty wciąż czekasz, ale pamiętaj "długie czekanie - dobre śniadanie"

Kurcze i ja muszę spróbować z tą pieluchą czy koszulką bo w dzień syn potrafi dłuuugo spać a w nocy co chwilę się budzi i ciumka cycka Tylko ja mam Go tym przykryć czy jak?? Wystarczy jak położę obok??

lawenda wieeeeeeeeeelkie gratulacje!! I pokaż nam Ignasia
cynamonkowa GRATULACJE!! Czekamy na więcej wieści

I ja załączam swojego Okruszka uśmiechniętego

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-15 o 11:59
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 12:05   #3878
sismuerte
Rozeznanie

Mam pytanko jak wasze szkraby się budzą to najpierw je karmicie czy przebieracie??
Stary 2010-04-15, 12:07   #3879
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za słowa otuchy Dzisiaj już mi o niebo lepiej i ból cycka zniknął Grudek nie miałam tylko mnie tak rwało ... ale ciepły prysznic plus syna dużo dostawiałam i rano "obudziłam się" bez bólu. I nawet dzisiaj w nocy się nie trzęsłam
Za to syn przesikuje się nadal i już myślałam o tym żeby Mu sisiorka gumą do żucia do jajeczek przykleić Dzisiaj zakupie jakieś inne pieluchy bo oszaleć można

Ania p jesteś moim guru!! Uwierzyć nie mogę że Twój Szymcio ma 1,5 roku a Ty już masz drugiego brzdąca Przecież Ty się wykończysz kobieto Ja to po Hani sobie odpoczęłam, ale z drugiej strony Ty hurtem odbębnisz pieluchy i całą reszte i bedziesz się cieszyc "wolnością".

Drcron Julcia to cała mamusia!! Trzymajcie się dzielnie - będzie dobrze

mloda bądź dzielna Wiem że łatwo nie jest bo ja ostatni okres miałam 27kwietnia, a tu już mam 3tygodniowego szkraba ... A Ty wciąż czekasz, ale pamiętaj "długie czekanie - dobre śniadanie"

Kurcze i ja muszę spróbować z tą pieluchą czy koszulką bo w dzień syn potrafi dłuuugo spać a w nocy co chwilę się budzi i ciumka cycka Tylko ja mam Go tym przykryć czy jak?? Wystarczy jak położę obok??

lawenda wieeeeeeeeeelkie gratulacje!! I pokaż nam Ignasia
cynamonkowa GRATULACJE!! Czekamy na więcej wieści

I ja załączam swojego Okruszka uśmiechniętego
Mój też co zmieniamy pieluchę to z całym zestawem ciuchów, bo siku bokiem wyskakuje. Siusiaka na jajkach układamy równiutko, i pieluchy to teraz po kolei co zmiana to inna firma, Dada, Pampers już były, teraz Happy(i one to najmniej wytrzymały)Najwięcej chyba Dada, tylko że one duże są, i pewno jak już coś przesiąknie to dlatego. Jeszcze skoczę kupić Pampersy 2 i sprawdzę. Już dzisiaj 4 zestawy ciuszków poszły

Stary 2010-04-15, 12:08   #3880
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Mam pytanko jak wasze szkraby się budzą to najpierw je karmicie czy przebieracie??
Częściej karmię niż przebieram.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 12:08   #3881
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ja najpierw karmię, potem dłuższa przerwa na odbicie, i przebieram. Bo jak się naje to często przy okazji produkcję kupci uruchamia.

Stary 2010-04-15, 12:16   #3882
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Co do opłacania położnej na noc to te 300 zł razy trzy nocki - i oczywiście z rączki do rączki jak to ładnie się wyraziła przełożona tych położnych
Ale cóż począć, bez tego bym nie dała rady i by mnie z położnictwa odwieźli na oddział psychiatryczny Oni po prostu żerują na takich sytuacjach
Ja nie mogę- to się nadaje do nagrania ukrytą kamerą lub dyktafonem i do "Uwagi"! Co to ma być??!!

Gmyrelka, cóż za uśmiech Czy Ty też masz nieodparte wrażenie, że on się po prostu umie już uśmiechać wbrew wszelkim biologicznym przesłankom?

Sismuerte- przebieramy
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 12:18   #3883
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja najpierw karmie bo inaczej jakbym miala okno otwarte to ludzie by pomysleli ze mloda ze skory oobdzieram ale ona jest taki glodmor ze jej nawet espumisan smakuje
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 12:36   #3884
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
ja ostatni okres mialam 30 czerwca....pierwszy termin porodu na 6 kwietnia, pozniej przesunal na 10 kwietnia z pierwszych usg wychodzilo mi na 13 kwietnia....jutro ide do szpitala ze skierowaniem...tylko znajac zycie nie wezma sie za mnie przed weekendem jesli mnie odesla do domu to jade do szpitala gdzie wczesniej mialam rodzic bo tam wiem ze przyjma i od razu zaczn wywolywac...zwlaszcza ze ja jzu troche po terminie jestem a zadnych skurczy nie mam....tylko wieczorami jak mamy szaleje to tak mnie brzuch boli i przy tym takie klucie w pochwie ... ale po prysznicu jak jzu sie klade zadnych boli nie ma....na wizyte juz nie kazal przychodzic tylko do tego szpitala isc...
kurde ja ostatni okres miałam 17 lipca i mam termin na 23 ciekawe co z tego wyjdzie to 3 mam kciuki za jutrzejsza wizyte w szpitalu

kurde moj szkrab cos od rana sie nie rusza, wołam budze stukam ugniatam i nic i zaczynam sie juz bac zawsze cos tam sie ruszył jak tak robiłam ostatnio wogóle wariacje wyprawiał niby mało miejsca a masakra co mi tam robił a dzis cisza. ja rozumie ze moze spac ale ja tu osiwieje do porodu... mam nadzieje ze zacznie sie normalnie ruszac bo jak nie to po południu dzwonie do gina bo juz same czarne mysli w głowie

Cytat:
ja pier .... brak słów
ja tez co prawda bede płaciła za położna 300 ale to za "całość" a nie zeby kazdej z osobna pazerne hieny!!! a nie kobiety

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja najpierw karmie bo inaczej jakbym miala okno otwarte to ludzie by pomysleli ze mloda ze skory oobdzieram ale ona jest taki glodmor ze jej nawet espumisan smakuje
boskie

Stary 2010-04-15, 13:20   #3885
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Gmyrelka, cóż za uśmiech Czy Ty też masz nieodparte wrażenie, że on się po prostu umie już uśmiechać wbrew wszelkim biologicznym przesłankom?
Oczywiście że TAK mróweczko

Stary 2010-04-15, 13:24   #3886
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Mi też na 3d wyszło przesunięcie z 27 na 22,ale teraz na wizycie moja ginka powiedziała,że absolutnie się tym nie sugerujemy,że dla mnie termin to tylko i wyłacznie ten pierwszy czyli 27-wyliczony na 1 lub 2 wizycie,bo te pózniejsze przyspieszenia lub opóznienia wynikają z tego jak duże jest dziecie.
A Ty miałaś ostatnio też jakoś wizytę równo ze mną z tego co pamiętam. Powiedz mi kochana ile Ci dziecko wtedy ważyło. Bo u mnie we wtorek wyszło 3400,wiem że to niemiarodajne itd ale ciekawa jestem bo mamy prawie ten sam termin.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:45   #3887
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

na prawde,jak czas na kropelki i poczuje ze sie zbliza cos bo buzki to ja otwiera i czeka wkraplam i zadowolona, podobnie z witaminką D
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:06   #3888
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny byłam niegrzeczna bo nie wpoiłam sobie wiedzy na temat hemoroidów jak wy pisałyscie bo mnie to nie dotyczyło a teraz ..buuuuuuuuuuu mam..buuuuuuu bo mnie dupsko na nowo zaczeło bolec troche jak siedze no i znalazł się syf jeden!!!

Dziewczyny co sie z tym robi jak się leczy??? co mam zrobic/

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Uwaga!!! Potwierdzam!

Cynamonkowa rozpakowana! GRATULUJĘ!!!
NADIA witamy!!!!
Waga 4300g i 58 cm cesarka!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:24   #3889
la_wenda
Raczkowanie

Tu znowu ja, bo Kasia nie ma netu w szpitalu
Mama i synek czują sie dobrze.
Pierwsza kupa była już w nocy - aż po pachy
Ignaś jest grzecznym synkiem i noc ładnie przespał, a teraz kasia zaczyna go podszczypywać bo śpi już prawie 4 godziny
Fotkę postaram się zaraz wstawić, ale na razie walczę z kompem, bo u Was na forum to jakoś inaczej działa
Tomek
Stary 2010-04-15, 14:30   #3890
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cynamonkowa i Lawenda gratulacje olbrzymie!!!!!!

Drcron będzie dobrze nie płakusiaj

Cytat:
ja najpierw karmie ale nie za duzo co by sie nie ulalo przy przebieraniu a chociaz nie krzyczy bo troszke zjadł,przebieram i dalej karmie.

A my po długim spacerku taka dzisiaj piekna pogoda

Tak czekamy na foteczkę

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-04-15 o 14:31
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:39   #3891
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
A Ty miałaś ostatnio też jakoś wizytę równo ze mną z tego co pamiętam. Powiedz mi kochana ile Ci dziecko wtedy ważyło. Bo u mnie we wtorek wyszło 3400,wiem że to niemiarodajne itd ale ciekawa jestem bo mamy prawie ten sam termin.
no miałysmy wizyte we wtorek i moja córa jest ciut mniejsza od Twojej,waży 3300-ciekawe jak to się będzie miało do realnej wagi?no,ale zobaczymy

gusinek i jak tam u Ciebie?rusza się dzidzia?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:05   #3892
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
A my po długim spacerku taka dzisiaj piekna pogoda
grrrrrrrrr a ja od 2 dni jestem uziemiona bo pada deszcz i jest zaledwie 8 stopni
Dziewczyny ja już nie wyrabiam z dietą dzisiaj sobie gotuję "pyszną" zupkę: 3 skrzydełka, 2 marchewki, 5 ziemniaków, trochę soli i zabielę jogurtem naturalnym ale się najem... a tak bym zjadła kotlecika jakiegoś smażonego....jakąś zupkę ogórkową lub pomidorwą...a za wieś maca to bym się dała pokroić

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:31   #3893
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

GRATULACJE DLA NOWOROZPAKOWANYCH

ORAZ KCIUKI ZA JESZCZE CZEKAJACYCH Z BRZUCHOLKAMI

u nas wszytsko w porzadku.malutka ladnie przybiera na wadze...w przeciagu dwoch i pol tygodnia przybrala 730g
jedynym problemem u nas jest wiecznie zatkany nos...
ja juz doszlam do siebie...a porodu juz nie pamietam

jeszcze nie wstawialam zdjecia mojej Ksiezniczki....tu jak ma juz 4dni

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:30   #3894
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
grrrrrrrrr a ja od 2 dni jestem uziemiona bo pada deszcz i jest zaledwie 8 stopni
Dziewczyny ja już nie wyrabiam z dietą dzisiaj sobie gotuję "pyszną" zupkę: 3 skrzydełka, 2 marchewki, 5 ziemniaków, trochę soli i zabielę jogurtem naturalnym ale się najem... a tak bym zjadła kotlecika jakiegoś smażonego....jakąś zupkę ogórkową lub pomidorwą...a za wieś maca to bym się dała pokroić
O jezunieńku ja też za jakiegoś maca albo coś w tym stylu to bym się dała pokroić albo bym pokroiła kogoś A dieta wpływa na mnie tak, że chyba niedługo zniknę. Ja z natury jestem chuderlak, a teraz to już powoli oświęcim I wogóle nie mam pomysłu co jeść więc jem prawie że nic. Może byście napisały mi przykładowo co wy w ciągu dnia wcinacie??
Stary 2010-04-15, 16:52   #3895
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Baobabku a czemu Ty masz tak restrykcyjną dietę?? Bo Kubuś ulewał i wymiotował??

sismuerte ja już wiele razy pisałam że jem absolutnie wszystko za wyjątkiem czosnku, smażonej cebuli, kapuchy i papryki póki co. Dla przykładu dzisiaj zjadłam: śniadanie - kanapka z wędliną i serem żółtym+pomidor, kanapka z miodem i serem białym. II śniadanie - banan i kawka obiad - zupa pieczarkowa, ziemniaki+kotlet schabowy+surówka z marchwi i jabłka.

Natalala widzę Cię na pasku Napisz co u Ciebie i jak się chowa mała Czekoladka słodka

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-15 o 16:58
Stary 2010-04-15, 17:05   #3896
machaj
Raczkowanie

Cytat:

Baobabku a to dlaczego się katujesz taką dieta?;/ ja normalnie jem smażone mięsko lub ryby.. małej nic po tym nie jest.. a dziś zrobiłam na obiad szpagetti (jak to mówi pani profesor u mnie na studiach)... po soku pomarańczowym też małej nic nie było.. po czekoladzie chyba też nie... (po 2 michałkach mała dostała wysypki na brzuszku- może to od orzeszków)...

ehh a nasze maleństwo zaskoczyło nas w nocy bardzo.. po kąpieli popiła troszkę.. położyliśmy ją spać (ok 20-20.30) a ta obudziła sie przed 4... za to w dzień jej się nie chce spać.. rano jeszcze trochę pospała a tak to tylko na rekach chce sie nosić i obserwować lub ewentualnie spać przy cycu ehh tak to jest jak babcie nauczą nosić dziecko na rękach...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:06   #3897
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Baobabku a czemu Ty masz tak restrykcyjną dietę?? Bo Kubuś ulewał i wymiotował??

sismuerte ja już wiele razy pisałam że jem absolutnie wszystko za wyjątkiem czosnku, smażonej cebuli, kapuchy i papryki póki co. Dla przykładu dzisiaj zjadłam: śniadanie - kanapka z wędliną i serem żółtym+pomidor, kanapka z miodem i serem białym. II śniadanie - banan i kawka obiad - zupa pieczarkowa, ziemniaki+kotlet schabowy+surówka z marchwi i jabłka.

Natalala widzę Cię na pasku Napisz co u Ciebie i jak się chowa mała Czekoladka słodka
No właśnie to i ja chyba zaczne więcej jeść Co prawda u mnie to istnieje obawa że Antek będzie po mnie miał AZS i dlatego się trochę cykam z tym jedzeniem, ale póki co nie ma żadnych zmian skurnych tylko strasznie suchą ma tą skórkę. Apropo czy wasze pociechy też taką mają, czy to mój ewenement??
Stary 2010-04-15, 17:11   #3898
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
No właśnie to i ja chyba zaczne więcej jeść Co prawda u mnie to istnieje obawa że Antek będzie po mnie miał AZS i dlatego się trochę cykam z tym jedzeniem, ale póki co nie ma żadnych zmian skurnych tylko strasznie suchą ma tą skórkę. Apropo czy wasze pociechy też taką mają, czy to mój ewenement??
Mój Mały też ma bardzo suchą skórę i niestety Oillan nie pomaga... Pediatra poleciła linomag w płynie - smaruje Go po kąpielce i jest duuuużo lepiej

Stary 2010-04-15, 17:13   #3899
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam niegrzeczna bo nie wpoiłam sobie wiedzy na temat hemoroidów jak wy pisałyscie bo mnie to nie dotyczyło a teraz ..buuuuuuuuuuu mam..buuuuuuu bo mnie dupsko na nowo zaczeło bolec troche jak siedze no i znalazł się syf jeden!!!

Dziewczyny co sie z tym robi jak się leczy??? co mam zrobic/

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Uwaga!!! Potwierdzam!

Cynamonkowa rozpakowana! GRATULUJĘ!!!
NADIA witamy!!!!
Waga 4300g i 58 cm cesarka!
gratuluje duza córa
a co do niechcianych dupnych lokatorów to ja czytałam jak biedna Darusia sie meczyła i jej współczułam i jednoczesnie radowałam sie ze ja nigdy nic takiego nie miałam i radosc moja trwała krótko pewnego razu po wizycie w toalecie wylazł jeden parszywy duzy- nie bolał nie piekł nic z tych rzeczy tylko taki dyskomfort ze cos tam jest
spanikowałam strasznie i zaraz do apteki i pani poleciła procto-glyvenol drogie bo 38zł ale po 4 dniach smarowania 2 razy dziennie znikło takze mi pomogło, ale obawiam sie ze po porodzie moga znowu zawitac po parciu grrr
Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Tu znowu ja, bo Kasia nie ma netu w szpitalu
Mama i synek czują sie dobrze.
Pierwsza kupa była już w nocy - aż po pachy
Ignaś jest grzecznym synkiem i noc ładnie przespał, a teraz kasia zaczyna go podszczypywać bo śpi już prawie 4 godziny
Fotkę postaram się zaraz wstawić, ale na razie walczę z kompem, bo u Was na forum to jakoś inaczej działa
Tomek
czekamy na fotki dobrze ze wszystko ok

Cytat:
no miałysmy wizyte we wtorek i moja córa jest ciut mniejsza od Twojej,waży 3300-ciekawe jak to się będzie miało do realnej wagi?no,ale zobaczymy

gusinek i jak tam u Ciebie?rusza się dzidzia?
wołałam, prosiłam, zjadłam snikersa, gniotłam pukałam, przysiady i nic oprócz czarnych mysli takze tel do gina i kazał do szpitala pojechac na ktg- pierwszy raz mi to robili- juz jestem po i w domu wiec ok.
zapis wyszedł dobry ale podczas ktg ruchów nie czułam dopiero teraz mój mały urwis cos sie rusza, ale jestem juz spokojna
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyn

jeszcze nie wstawialam zdjecia mojej Ksiezniczki....tu jak ma juz 4dni
piękna różowa ślicznotka

Stary 2010-04-15, 17:28   #3900
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

mojej michasi starsznie skórka schodzi ale połozna powiedziała że tak ma być.. że dziecko "zrzuca jak wąż" skórke.. i ja myje tylko w Oilatum i niczym nie smaruje..
Czyzby powinnam?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości