Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 14:31   #541
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Aaś takie cuś znalazłam:
http://img293.imageshack.us/img293/4...4tz3go2uz3.jpg
http://img368.imageshack.us/ifs/434/.../1/bouque1.jpg
Tylko inna kolorystyka.
Mogłabyś wtedy te kantadeski pomarańczowe zostawić, a eustomy dać białe/kremowe i chyba by wtedy pasowało

A tu jest sporo bukietów kalie + róże:
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...lie/index.html

Ale chyba ta eustoma by lepiej pasowała, bo jest bardziej rozłożysta - tak jak ten kwiat przy sukni.

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-04-15 o 14:34
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:33   #542
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

woda,znam coś na ten temat.Też raz tak miałam,że rozmawiając z mamą o ślubnych sprawach,powiedziała:jeju ale ty tym żyjesz. To tak średnio milo zaberzmiało,więc skomentowałam to,że mamo ale ja wychodze za maż w tym roku,a ty takie teksty rzucasz.Pomyślałam sobie coś wtedy.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-15 o 14:36
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:34   #543
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
A ten kwiat przy sukni to eustoma jest? Czy róża? Bo na zdjęciu średnio widać...
Bo jeśli to załóżmy byłaby eustoma to możesz zostawić te kalie i dołożyć do niech po protu kremowe eustomy (chyba będzie pasować, ale to byś musiała z kwiaciarką obgadać), a jeśli róża, to róże i tyle
o. może i to jest dobry pomysł ale kurczę. z drugiej strony - kremowe kwiatki do takiego bukietu? jakoś mi się to nie widzi... chyba faktycznie kwiaciarka by się przydała do obgadania

i żebym ja wiedziała jaki to kwiatek nie przyjrzałam się aż tak bardzo. zadzwonię do salonu chyba.

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Tak zrobie

To jak sie boisz, to rob te liste na ostatni tydzien A z sukienka rzeczywiscie przesrane, bo ja tu chce kolejne rzeczy z listy odhaczac i mi tu nowe dochodza.

Dzwonilam wczoraj do mamy, zeby mi pojechala na sale wymierzyc ile materialu bedzie potrzeba do przystrojenia naszego stolu, a ona mi zaczyna walic tekstami typu: Na nieistotnych szczegolach sie skupiasz, a ogolu nie umiesz ogarnac Kompletnie nie wiedzialam o co jej chodzi Mowie: Mamo, a na czym ja mam sie skupiac miesiac przed slubem, przeciez caly ogol, jak:sala, zespol, wodka itd., itp sa pozalatwiane, wlasnie teraz przyszedl czas na dogranie szczegolow Mysle, ze ona sie strasznie stresuje, do tego na dwa etaty normalnie pracuje, nie ma na nic czasu, w tym zeby na te sale pojechac, ale zamiast mi normalnie o tym powiedziec: corcia, nie mam teraz naprawde czasu, musimy jakies inne rozwiazanie znalezc, to ona mi jakies awantury robi No wiec dzis jeszcze podzwonie po kwiaciarniach i sie dowiem ile by samo przystrojenie stolu kosztowalo i bedzie z glowy. Wyzalilam sie
I dobrze
może faktycznie tylko się stresuje
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:36   #544
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
woda,spoko ja też czytam,czytam a potem zapominam co komu mam odpisać,bo czasem mam lenia i nie chce mi się cytować.
No,będziecie mieć małego elegancika.Napewno super będzie wyglądał.
A co siostry tż,to szkoda że nie chciała jechać/iśc przymierzyć jednak właściwego rozmiaru,bo byłoby ok i nie musiałabyś wymieniać sukienki.
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
o matko. no mogła wcześniej powiedzieć
Zaoszczedziloby mi to troszke czasu, no ale nic to, przynajmniej przejade sie do miasta i przy okazji odbiore spodnie dla swiadka, a pozniej jesli uda nam sie te sukienke dostac, to pojdziemy sobie do kawiarni, bo czesto mi sie takie przyjemnosci nie zdazaja. Aha, zapomnialam wam powiedzie, ze jestem na odwyku herbatowo-colowym (tzn. tylko jakies mietowe i rumiankowe teraz pije), bo mi strasznie zeby zolkna od herbaty i coli
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:42   #545
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja to nie wiem czy jak jestes w ciazy, to w ogole powinnas miec kota w domuMi tak zawsze mama i babcia mowily, ale nie wiem czy to nie jakies farmazony

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
to nie chodzi o przesąd dotyczący kobiety w ciąży i kota, ale o możliwość zarażenia się
Toxoplazmozą.
http://zwierzak-w-domu.info/index.ph...104&Itemid=157
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Wybacz, że nie na biało, ale zbyt ważna sprawa.
Nie oddawaj pochopnie kotki, zanim nie dasz jej szansy

Do mnie trafił w zeszłym roku kocur, który nagle zaatakował moją rękę, gdy po prostu siedziałam sobie. Tż od razu wyniósł go do pustego mieszkania, do którego mieliśmy dostęp, bo ja się go bałam.
Okazało się, że kocura bolał brzuszek (po okresie głodu jelita nie pracowały i kot nie mógł się załatwić) i dlatego był nerwowy, agresywny
Z moją świadkową dosłownie na głowach stawałyśmy, ale wyciągnęłyśmy go z problemów brzuszkowych i kot jest przewspaniały. Nie ma w nim agresji zupełnie.

Warto przede wszystkim kotka przebadać, bo najczęściej agresją przejawia się choroba i ból

Zachęcam Cię do założenia wątku i opisania całej sytuacji na forum miau.pl gdzie na pewno ktoś podpowie co zrobić, jak pomóc

Nie wygaduj bzdur proszę
Jeśli chodzi o toksoplazmoze to żaden znany mi kociarz nie ma i nie miał tej choroby, bo to głównie przez mięso się przenosi.

A co do reszty chętnie pomogę, ale jak wrócę od weta
Ryzyko zarazenia sie toxo jest gdy kot je surowe mieso (moj nie je) lub wychodzi na zewnatrz (nie wychodzi), no i trzeba unikac kuwety, tym zajmuje sie TŻ Poza tym mialam kota przez 15 lat i jeszcze nie przechodzilam toxo, najlatwiej sie zarazic jedzac nie myte warzywa i owoce, no i jedzac surowe mieso

Tosiu jezeli chodzi o szanse to daje ja juz od kilku miesiecy, wydaje mi sie ze moze czuc ze jestem w ciazy i ma z tym jakis problem, boTŻa wogole nie gryzie, jest w nim zakochana i go ciagle lize Myslalam ze to sprawa hormonow ale juz jest wykastrowana...Jest mi naprawde ciezko no ale w tej chwili jest dla mnie najwazniejsze dziecko. Wiesz ja tez jestem kociara ale jak pomysle o malej bezbronnej istotce w moim brzuszku to chyba sama rozumiesz - nie darowalabym sobie jezeli cos by sie stalo.

Cytat:
Czesc, zapomnialam ci powiedziec, ze ladna ta sukieneczka My w niedziele jedziemy na targ kupic malemu garniturek, bo siostra TZa widziala tam ladne w zeszlym tygodniu, juz sie nie moge doczekac az zobaczymy mojego malego eleganta

Co do siostry TZa, to wczoraj stwierdzila, ze sie jednak w te sukienke nie zmiesci, mimo ciezkich prob. Jade z nia te sukienke dzis oddac, albo wymienic. Wkurzylam sie troche, bo jest juz tylko dostepna na wyprzedazach i byc moze juz nie dostaniemy tego wiekszego rozmiaruA najgorsze jest to, ze dokladnie tydzien temu bylam w sklepie i widzialam ten rozmiar, ktory potrzebujemy i nawet do niej zadzwonilam czy by nie chciala przyjechac i przymierzyc, a ona ze nie bo nie bedzie miala motywacji do odchudzaniaA moze ona jej sie po prostu nie podoba Tylko, ze ja jej mowilam od poczatku, ze jak jej sie nie podoba, to zeby walila prosto z mostu, to znajdziemy cos innego
Mi sie bardzo podoba ale teraz w nia nie wejde

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:43   #546
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś takie cuś znalazłam:
http://img293.imageshack.us/img293/4...4tz3go2uz3.jpg
http://img368.imageshack.us/ifs/434/.../1/bouque1.jpg
Tylko inna kolorystyka.
Mogłabyś wtedy te kantadeski pomarańczowe zostawić, a eustomy dać białe/kremowe i chyba by wtedy pasowało

A tu jest sporo bukietów kalie + róże:
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...lie/index.html

Ale chyba ta eustoma by lepiej pasowała, bo jest bardziej rozłożysta - tak jak ten kwiat przy sukni.

na tej drugiej stronie parę bukietów znalazłam... tylko że moim pomysłem na bukiet miała być jesień (bo październik) i dlatego tak marudzę z białymi kwiatkami bo chciałam iść w pomarańcze i brązy...

ale maruda ze mnie no
Stary 2010-04-15, 14:44   #547
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
woda,znam coś na ten temat.Też raz tak miałam,że rozmawiając z mamą o ślubnych sprawach,powiedziała:jeju ale ty tym żyjesz. To tak średnio milo zaberzmiało,więc skomentowałam to,że mamo ale ja wychodze za maż w tym roku,a ty takie teksty rzucasz.Pomyślałam sobie coś wtedy.
U mnie nikt przygotowań nie komentuje. TŻta rodzina kompletnie nie jest zainteresowana naszymi przygotowaniami. U mnie mama czasem spyta jak nam idzie, ale generalnie swoją opinię wyraża tylko jak ją zapytam. Tyle, że też się śmiała ze mnie, że tak zwracam uwagę na każdy szczegół i oczywiście z moich list
Niektórzy mnie tylko wkurzają tekstami (ale to już raczej koleżanki) "A co tu wielce jest do załatwiania?" m jak im mówię, że teraz biegamy i wciąż coś załatwiamy. A ja im na to "Poczekajcie aż same będziecie wesele przygotowywać, to zobaczycie ile jest tego załatwiania"

Cytat:
o. może i to jest dobry pomysł ale kurczę. z drugiej strony - kremowe kwiatki do takiego bukietu? jakoś mi się to nie widzi... chyba faktycznie kwiaciarka by się przydała do obgadania
Będzie pasowało, bo to coś takiego jak tu (wiem, że niedokładnie te odcienie i odwrotnie kwiaty, ale chodzi o zasadę konstrukcji bukietu):
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...100433409.html

Tej eustomy wcale nie musi być jakoś dużo, może ze 3-5 kwiatów, ale one wtedy rozjaśnią trochę bukiet i będzie element nawiązujący do sukni
Stary 2010-04-15, 14:44   #548
madmuazelle
BAN stały

No to fakt,zaoszczędzilaś troche czasu i nerwów?O prosze ja również jestem na odwyku ale od pepsi coli i w ogóle napojów gazowanych odkąd raz mi było niedobrze po wypiciu szklanki coli ( nawet kiedyś tu o tym pisałam ) po pepsi nigdy mi nic nie było,ale od coli tak.

Czas edycji: 2010-04-15 o 14:48
Stary 2010-04-15, 14:49   #549
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

na tej drugiej stronie parę bukietów znalazłam... tylko że moim pomysłem na bukiet miała być jesień (bo październik) i dlatego tak marudzę z białymi kwiatkami bo chciałam iść w pomarańcze i brązy...
No chyba, że by pójść w drugą stronę i do sukni przyczepić pomarańczowy kwiat (tylko, że kantadeska by nie bardzo pasowała, więc wtedy powiedzmy bukiet kantadeski+ róże i ze 3 różyczki małe przy sukni z taką zwisającą wstążką, czy sznureczkiem, albo kantadeski + eustoma i wtedy jedną eustomę też z czymś zwisającym dopiąć do sukni).
Czepiłam się tej eustomy trochę,ale to dlatego, że to jedyny trwały, rozłożysty kwiat, który mi przychodzi na myśl akurat
Stary 2010-04-15, 14:49   #550
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość

rozumiem cię. Moja miała jakiś zamysł na nasz ślub i wiele rzeczy forsowała. Potrafiła się wściec o termin, o to, że nie w moim rodzinnym mieście, że świadek nie ten...ale byliśmy cierpliwi ale stanowczy i jest po naszemu. Myślę że większość już zaakceptowała. Wiem, że miała pewnie jakieś marzenia i chciała je na mnie zrealizować. Też się denerwuje i chce żeby było jak najlepiej. Też dwa etaty ciągnie i ledwo wyrabia ze wszystkim, a że z pieniędzmi u niej krucho bo ma jeszcze moje rodzeństwo na utrzymaniu, jest jej źle psychicznie że nam nie pomaga.
My tez mialysmy kilka potyczek slownych, co do wizji tego wesela, ona ogolnie sie dostosowala, bo blogoslawienstwa nie ma, pierwszy taniec jest skoczny, a nie przytulaniec, na niektorych rzeczach mi nie zalezalo, wiec mogla sobie w ciastach, tortach, menu itp. wybierac i przebierac do woli. Ogolnie mysle, ze im blizej wesela, tym stres bedzie coraz wiekszy, tym bardziej, ze mnie tam nie ma, zeby pomoc we wszystkim

Cytat:
Takie teksty sa strasznie wkurzajace...

Cytat:

I dobrze
może faktycznie tylko się stresuje
Tak mysle, bo to jej pierwsze wesele.

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-04-15 o 14:52
Stary 2010-04-15, 14:58   #551
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
U mnie nikt przygotowań nie komentuje. TŻta rodzina kompletnie nie jest zainteresowana naszymi przygotowaniami. U mnie mama czasem spyta jak nam idzie, ale generalnie swoją opinię wyraża tylko jak ją zapytam. Tyle, że też się śmiała ze mnie, że tak zwracam uwagę na każdy szczegół i oczywiście z moich list
Niektórzy mnie tylko wkurzają tekstami (ale to już raczej koleżanki) "A co tu wielce jest do załatwiania?" m jak im mówię, że teraz biegamy i wciąż coś załatwiamy. A ja im na to "Poczekajcie aż same będziecie wesele przygotowywać, to zobaczycie ile jest tego załatwiania"
Z rodziny tz-ta też się tak bardzo nie interesują,choć czasem zapytają.Teściowa,to w ogole nic nie mówi,myśle i mam nadzieje że tak jest,ze nie chce się poprostu wtrącać. Pytalismy ją raz,czy chce być przy ustaleniach menu itp odpowiedziała,że nie.No,ale tak czy siak ją weźmiemy bo tż jej powiedział,że chce jej pokazać,gdzie odbędzie się nasze wesele.
A co do mojej rodziny,to raz skomentowała mama,a raz moja bratowa na początku jak dowiedziała się,że slub/wesele mamy w piątek.
A co do komentujących koleżanek,no to masz racje i bardzo dobrze im powiedziałaś.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

A,no wkurzające wodo,wkurzajace.Takie niezbyt fajne/miłe.No,ale moja mama pomimo tej jednej wpadki to się angażuje i myśli o nas,naszym slubie i jak to powiedziała że będzie/musi wszystko być zapięte na ostatni guzik.

Czas edycji: 2010-04-15 o 14:52
Stary 2010-04-15, 14:58   #552
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
no i widzicie - to tak jak z moimi - przyjaciółka mówi żeby zlikwidować, mama że nie, siostra że w sumie i tak i tak jest ładnie
nie chcę kombinować za bardzo z innym kwiatkiem bo to już w ogóle bym nie wiedziała czy wyjdzie ładnie całość czy nie. i gdzie w ogóle można takowe nabyć? jakaś propozycja? najwyżej sobie pooglądam
no i nie bardzo mi się widzi ten kwiatek do mojej wizji bukietu:
Załącznik 3032250
Załącznik 3032251
Załącznik 3032252
Załącznik 3032253

czuję że to będzie droga przez mękę to wybieranie dodatków

sorry za rozpisanie się

ładne i eleganckie
Najbardziej sie powinno Twoje zdanie liczyć, co do tego kwiatka mnie sie podoba on.
Stary 2010-04-15, 15:07   #553
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

A,no wkurzające wodo,wkurzajace.Takie niezbyt fajne/miłe.No,ale moja mama pomimo tej jednej wpadki to się angażuje i myśli o nas,naszym slubie i jak to powiedziała że będzie/musi wszystko być zapięte na ostatni guzik.
Z moja jest podobnie, bo powie czasem jakas glupote, ale wiem, ze chce zeby wszystko dobrze wygladalo.

Dzis tesc ma urodziny i tesciowa wyslala TZowi smsa, czy chce/chcemy (nie wiem w jakim znaczeniu) isc na kolacje do restauracji. TZ jej odpisal, ze nie da rady, bo on ma dzis wazny mecz i nie moze nie pojsc, wiec tesciowa nie zarezerwowala dla niego/nas w restauracji stolika. Teraz sobie mysle, ze ja i maly jednak nie bylismy zaproszeni, bo TZ przeciez powiedzial, ze tylko on nie moze isc, a o nas to sie juz nikt nie spytal czy mamy czas, albo ochote. A czas mamy, ochote tez, ale teraz to juz mam ich w
Stary 2010-04-15, 15:37   #554
lain
Zakorzenienie

Czesc

Cytat:
Śliczne pierścionki
Mój jest skromniejszy, ale i tak za nic bym nie zamieniła
No i szafir, a nie inny kamień, bo Tż-towe oczka niebieskie
dziekuje twoj tez sliczny no i moj TZ tez ma niebieskie oczka

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość

Lain
zestaw super masz moja zgodę
Cytat:
ja już ci dawno mówiłam że m się twoja wizja wyjątkowo podoba
Cytat:
Będzie ślicznie
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
moim zdaniem będzie super (z resztą sam ten kolor amarantowy taki jest )
dzieki dziewczyny
a co myslicie zeby sobie jeszcze strzelic pazurki w takim kolorze jak buty? bo jak odloze kwiatki pod kolor to zostana mi same buty i tak sobie pomyslalam, ze fajnie by pasowaly pazurki w takim samym kolorze nie wydaje Wam sie tak samo?

Cytat:
Wszyscy sobie śpią, a ja znowu po nocy wydzwaniam do mojej świadkowej po poradę weterynaryjno-medyczną tudzież wsparcie psychiczne , no bo czy któryś z kotów mieszkających przypadkiem pod tym samym adresem, co my, mógłby również przypadkiem wyleczyć się z jednej choroby/rany i dać mi trochę czasu przed załapaniem następnej?
O kosztach to ja nawet nie myślę, bo nie ma o czym...
biedny kiciu moje na szczescie zdrowe jak rydze, ale wczoraj bylismy z zaproszeniem u kolegi, ktory odziedziczyl dom z kotem... a wlasciwia kotka, niesterylizowana... no i 2 tygodnie emu przyszly na swiat 4 maluszki i juz wczoraj u jednego kleszcza wyczailam pierwszy raz w zyciu przeprowadzalam operacje usuniecia kleszcza u takiego malenstwa, ale na szczescie zakonczyla sie sukcesem sliczne ta kitusie sa, bo kotka jest jakas mieszanka MaineCoona z dachowcem - rozmiary dachowca, a futro (i ogon ) MaineCoona
juz mialam koledze wyskoczyc z gadka uswiadamiajaca o sterylizacji, ale na szczescie kolega odpowiedzialny i juz wczesniej podjal taka decyzje. szkoda, ze poprzedni wlasciciele nie byli tak rozsadni

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
jak to dobrze że my już spotkania z księdzem i poradnię mamy załatwioną w sumie wszystko zaliczylismy w przeciagu 2 tygodni
nam to wszystko zajelo w sumie 3 tygodnie, wiec troche gorszy wynik, ale i tak jestem zadowolona teraz by mi sie nie chcialo za tym latac (wtedy tez mi sie nie chcialo, ale teraz nie chcialoby mi sie bardziej )

Cytat:
ale ze mnie łos. o najważniejszym nie napisałam. mam zdjęcia sukienki
bardzo ladna ta sukienka lubie wlasnie takie proste, nieprzesadzone suknie.
jeszcze jestem ciekawa jak Ty w niej wygladasz

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a mam takie pytanie. Zapraszacie może księdza na przyjęcie?

ksiadz ktory nam udzieli slubu nie jest ani naszym znajomym ani rodzina, wiec nie widze takiej potrzeby.

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Pierścionek śliczny
A kciuki 3mam mam nadzieję, że nerka zacznie pracować i dziewczynka nabierze sił i będzie zdrowa

Cytat:
pierścionek piękny
i trzymam mocno za malutką!!!
dziekuje
trzymajcie mocno biedna ta dziewczynka - non stop w szpitalu z jakiegos powodu dobrze, ze chociaz szpital blisko domu i swietni lekarze.

Cytat:
a ja byłam chrzczona 14 lutego

a ja w Boze Nardzonie 25 grudnia

Cytat:
1) kolorystyka dekoracji na sali: biało zielona z amarantowymi dodatkami
jestem za
u mnie tez bedzie kolorystyka bialo zielona, ale TZ stwierdzil, ze dodawanie kolejnego koloru to juz za duzo... wiec niech mu bedzie. ale elementy amarantowe tez beda: moje buty, paznokcie, bukiet i kwiaty na torcie

Cytat:
Dziewczyny z Krakowa mam do was ogromna prosbe Dwoje gosci przylatuje mi dwa dni przed slubem do Krakowa i musze im opracowac przejazd z lotniska do Krakowa na jakis dworzec PKP, albo PKS i potem do Radomia, albo do Pulaw musza pojechac. Pomozcie mi, bo ja sie w Krakowie w ogole nie orientuje nie wiem jakie im wydac instrukcje, na ktory dworzec powinni pojechac itd.,itp.Jakby ktoras z was byla w stanie mi opracowac te trase, to bylabym bardzo wdzieczna
najtaniej i najszybciej bedzie kolejka PKP. z lotniska musza wsiasc do shuttle busa, ktory ich przewiezie 200 metrow na stacje kolejki, wsiadaja w kolejke i za 17 minut sa na dworcu glownym w Krk. (a w Krk dworzec PKP i PKS sa w jednym miejscu, wiec juz potem do wyboru do koloru

tu rozklad i takie tam http://www.krakowairport.pl/pl/3/176/35/pl

a ja dzis bylam na odswiezajaco-wiosennej wizycie u kosmetyczi i akurat przy okazji wypytalam o te okoloslubne zabiegi doradzila mi zeby pachy i bikini zrobic pasta cukrowa, a nogi woskiem. no i w moim przypadku lepszym rozwiazaniem beda jednak zelowe tipsy, a nie zadne wzmacnianie plytki zelem, wiec zostaje przy tipsach (naturalnie wygladajacych )

ale w Krk generalne porzadki sie odbywaja akurat zazwyczaj kursuje przez miasto droga krolewska czyli trasa ktoredy w niedziele przejda z rynku na Wawel i poruszenie porzadkowe jest zadziwiajace na plantach to nawet ziemie grabia. do tego odkurzanie chodnikow, przycinanie drzew itp. itd. duzy plus tego calego pogrzebowego zamieszania - przynajmniej czysciutko bedzie

a na weekend zapowiadaja piekna pogode czyli nie zmarzne na slubie znajomych w mojej kiecce i zakiecie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:42   #555
Aaś
Zakorzenienie

dziewczyny nie śmiejcie się ale mój photoszop jeszcze kuleje. co myślicie? bo ja jestem skłonna coraz bardziej wypierdzielić tego badyla
Stary 2010-04-15, 15:44   #556
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
a co myslicie zeby sobie jeszcze strzelic pazurki w takim kolorze jak buty? bo jak odloze kwiatki pod kolor to zostana mi same buty i tak sobie pomyslalam, ze fajnie by pasowaly pazurki w takim samym kolorze nie wydaje Wam sie tak samo?

ale w Krk generalne porzadki sie odbywaja akurat zazwyczaj kursuje przez miasto droga krolewska czyli trasa ktoredy w niedziele przejda z rynku na Wawel i poruszenie porzadkowe jest zadziwiajace na plantach to nawet ziemie grabia. do tego odkurzanie chodnikow, przycinanie drzew itp. itd. duzy plus tego calego pogrzebowego zamieszania - przynajmniej czysciutko bedzie
Pazurki to dobry pomysł Mógłby być na nich jakiś malutki biały wzorek, żeby nie wydawały się za "wściekłe"

A co do tych porządków, to uśmiałam się nieziemsko jak wczoraj w tv pokazali gościa malującego ścianę budynku
Stary 2010-04-15, 15:46   #557
Aaś
Zakorzenienie

lain albo kolorowy french
http://images33.fotosik.pl/297/9c3bc54830109a1amed.jpg
Stary 2010-04-15, 15:47   #558
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny nie śmiejcie się ale mój photoszop jeszcze kuleje. co myślicie? bo ja jestem skłonna coraz bardziej wypierdzielić tego badyla
A mi się podoba ten pomarańczowy badyl, tylko te zwisy bym białe chyba zostawiła
Stary 2010-04-15, 15:58   #559
mariiasia
Zadomowienie

lain co do dekoracji, to tżcik powiedzial, że sama mam decydować, bo on wie że mam dobry gust, a on jak sam się określił, nie umie tak ot sobie wszystkiego wyobrazić, więc jak już będzie gotowe to wtedy przyjdzie i ew. pozmienia jakieś drobiazgi a kolorystykę wybraliśmy razem
a co do paznokci, to jestem za! może faktycznie jakiś kolorowy french?, albo np całe takie amarantowe + jakieś białe delikatne wzorki??

Aaś zostaw badyla, fajny jest tylko może właśnie w innym kolorze niż biały

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:03   #560
Ellin_ak
Rozeznanie

Co do badyla to ja bym pozbyła się tych zwisających części i zostawiła sam kwiat. Wydaje mi się że to one jakoś tak nie pasują... Zrób wersję z samym kwiatem i zobacz jak fajnie będzie.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:11   #561
Aaś
Zakorzenienie

ooo... dobra dziołchy. zaraz wyfotoszopuję wasze pomysły
Stary 2010-04-15, 16:18   #562
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Pazurki to dobry pomysł Mógłby być na nich jakiś malutki biały wzorek, żeby nie wydawały się za "wściekłe"
Cytat:

Cytat:
a co do paznokci, to jestem za! może faktycznie jakiś kolorowy french?, albo np całe takie amarantowe + jakieś białe delikatne wzorki??

wlasnie nie wiem czy jestem przekonana do tych wszystkich wzorkow, kolorowych frenchy itp. chyba najbardziej mi sie podoba klasyka - dlugie (ale nie za dlugie) ladne paznokcie (polokragle - nie kwadratowe! ) pomalowanie glebokim, blyszczacym (nie matowym), jednolitym kolorkiem

cos delikatnie ciemniejszego niz to http://www.dobrarada.com.pl/galerie/...inte_15537.jpg

Cytat:
lain co do dekoracji, to tżcik powiedzial, że sama mam decydować, bo on wie że mam dobry gust, a on jak sam się określił, nie umie tak ot sobie wszystkiego wyobrazić, więc jak już będzie gotowe to wtedy przyjdzie i ew. pozmienia jakieś drobiazgi a kolorystykę wybraliśmy razem
a to moj sobie nawet wyobrazic nie musial, bo na stronie naszego hotelu sa zdjecia roznych wersji i dwa razy bylismy ogladac dekoracje na zywo, wiec wie jak wygladaja rozne warianty i razem zadecydowalismy ja tam jak zawsze chcialam troche przykombinowac, no ale powstrzymal mnie niech w takim razie bedzie poprostu bialo-zielono czy tez zielono-bialo

wlasnie w ta sobote przed slubem mamy zamiar wpasc po drodze do kosciola na nasza sale (bo akurat bedziemy tamtedy przejezdzac) i zmierzyc tablo zebym wiedziala jakiej wielkosci karton zamowic od razu moze zagadam z dekoratorka co sadzi o kwiatach, ktore sobie wymyslilam do wazonow

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-04-15 o 16:21
Stary 2010-04-15, 16:26   #563
Aaś
Zakorzenienie

ale fotoszopnęłam już całkiem nic nie wiem.

bez zwisu:
Załącznik 3032839

bez zwisu pomarańcz:
Załącznik 3032840

bez zwisu pomarańcz + mniejszy kwiatek
Załącznik 3032841
Stary 2010-04-15, 16:33   #564
lain
Zakorzenienie

mi sie chyba najbardziej podoba jednak bialy kwiat

dobra, zmykam na obiad, bo od sniadania nie mialam w ustach niczego oprocz gumy i herbaty
za to wieczorem czekaja mnie jakies pyszotki, bo TZ dostal roczna premie i idziemy to dzis stosownie uczcic
Stary 2010-04-15, 16:56   #565
mariiasia
Zadomowienie

Aaś, biały sam kwiatek bez zwisających ****ółków

do potem laseczki! zmykam na shopping

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:19   #566
Remmi
Rozeznanie

Aaś - suknia Twoja śliczna, brawo

spieszno mi, więc na chybcika Wam podsyłam fotki z dzisijeszej próbnej fryzury.
Co sądzicie?
Stary 2010-04-15, 18:31   #567
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć kobiety

przyszły moje butki z all... ale jestem happy !!!!!! Mam już na ślub
takie zwykłe, tanie różowe ze sprzączka
nie wkleję Wam zdjęcia bo mam remont w domu i bladego pojecia nie mam gdzie jest aparat... ja ledwo rano jak sie do pracy ubieram, do szafy docieram

Lain moim zdaniem takie paznokcie nie wiem chyba jednak za ostre, jakoś mi się nie widzą.... już bym wolała frencha i do tego np malutki kwiatuszek z różowym akcentem
być może też dlatego, że widziałam raz dziewczynę z czerwonymi i kompletnie mi się to nie podobała, ale zapewne duże znaczenie miało tez to ze były to cholernie długie czerwone tipsy

Aaś bardzo podoba mi się Twoja sukienka ..ale ja sama bardzo lubię takie proste/zwiewne

moja przyjaciółka miała podejrzenie tej toksoplaz.... coś tam cos tam ale dzidziuś jest zdrowiutki, ma już prawie 2 miesiące i jest

Remmi ta fryzura też ok, ale tak patrząc to mam jakieś wrażenie ze za chwilkę Ci się rozwali osobiście tamta mi się bardziej podobała, nawet ja sobie zapisałam

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2010-04-15 o 18:33
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:40   #568
madmuazelle
BAN stały

Ja tylko na moment,więc potem Was nadrobie dokładniej.No,ale póki co Was przeleciałam wzrokiem.

Aaś,tak tak tak bez żadnego zwisu,sam biały kwiatek.

Remmi,fryzurka może być,troszke taki misz masz.

Czas edycji: 2010-04-15 o 18:42
Stary 2010-04-15, 19:02   #569
gospella
Wtajemniczenie

cześć PMki
ale dzień, roboty huk a ponadto byliśmy na przymiarce garnituru tżcika - ślicznie wygląda, super materiał itp itd
poza tym byliśmy wreszcie u fotografa
olaboga, cena wzrosła nam, będziemy miec chyba fajny plener, a na dodatek wymyślił nam fotograf żeby płatki do sypania kupic, ile tego kupic? samemu urywać? ktoś wie?
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:17   #570
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
To sa tylko powtorzone "madrosci"mojej mamy i babci Ja tam kociaki bardzo lubie, zawsze mielismy w domu, bo moja siostra je zawsze przynosilaTaka z niej kociara byla

Tosiu jak mozesz, to bardzo bylabym wdzieczna za te traseBede im jeszcze musiala wypisac kartki typu:Poprosze bilet do...Zachcialo im sie leciec dzien wczesniej niz reszcie
Lain już Ci napisała co z lotniska
To taki szynobus jeździ na dworzec główny PKP.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

najtaniej i najszybciej bedzie kolejka PKP. z lotniska musza wsiasc do shuttle busa, ktory ich przewiezie 200 metrow na stacje kolejki, wsiadaja w kolejke i za 17 minut sa na dworcu glownym w Krk. (a w Krk dworzec PKP i PKS sa w jednym miejscu, wiec juz potem do wyboru do koloru

tu rozklad i takie tam http://www.krakowairport.pl/pl/3/176/35/pl
Jeśli chodzi o dalszą trasę, to:
- autobusy PKS do Puław (chyba wszystkie przez Radom)- jest kilka w ciągu dnia, jadą bezpośrednio ok. 4 godziny
- pociągi do Radomia bezpośrednio są ze 3, inne połączenia z przesiadkami; do Puław tylko z przesiadkami

Więc chyba pewniejsza podróż autobusem, bo nie zaginą po drodze

Jakby coś tu masz rozkłady:

http://rda.krakow.pl/pl/index.php?id=1
http://rozklad-pkp.pl/?q=pl/node/12
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości