|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
właśnie wróciłam z usg, bejbiak nie chciał współpracować więc niewiadomo czy to dziewczę czy chłopiec. Szkoda... ale poza tym wszystko naprawdę fajnie i dobrze.
Co do wagi moja gin powiedziała, że max 10-12 kg i mam się ładnie pilnować. Jak na razie jest OK... Ja będę mieszkać w pomieszczeniu ze skosami i prawdę mowiąc cieszę się, bo akurat to miejsce jest genialne i klimatyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
dziewczyny mam pytanie do was... czy ktoras z was oczuwa moze jak by cos jej wyciekalo ??? chodzi mi o to ze ja od jakiegos czasu czasami czuje jak bym mi cos cieklo, potem jak patrze to taki wodniesty sluz chyba sama nie wiem... tez tak macie??? to sie zdarza dwa razy w ciagu dnia ... bylam dzis w aptece kupic papierki na wykrywanie wod ale nie mieli. W zasadzie na tym etapie ciazy chyba nie ma mowy o wycieku wod ? eeee?? podobne odczucia mialam w pierwszej ciazy pod koniec i tez cholera nie umialam rozpoznac czy sluz czy wody okazywalo sie zazwyczaj ze tak duzo wodnistego sluzu mialam.
w ogole cos dzis kiepskawo sie czuje... wstaalam z lawki to mi sie takw glowie zakrecilo ze myslalam ze stracilam rownowage na chwile. i jakos brzuch mnie pobolewa .... chyba za duzo dzis sie nachodzilam.. zaraz mala wykapie, dam kolacje i klade sie nic nie robie juz, lykne no-spe na wszelki wypadek. pozniej wkelej fote mojego bebna bo kupilam baterie ![]() ryz z jablkiem mi sie kojarzy jak bylam mala w przedszkolu ![]()
#1143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nad wizja zmian siedziaalm chyba z 3 miechy i wiem juz ze salon bedzie na odwzny zolty kolor bardzo sloneczy do tego jedna sciana bedzie w turkusowej tapecie i dodatki beda turkusowe... mebelki panele w brązie.. u malucha chcemy z przyjaciolka pomalowac sciany na zielono niebiesku zrobic trawe chmurki i przykleic naklejki no chyba ze zdecydujemy sie same namalowac ale mysle ze z braku czasu damy naklejki o takie: http://www.allegro.pl/item986759544_...d_tifi_pl.html (zestaw pierwszy las polana ląka) a przepokoj tylko przemalujemy pewno na brzoskwiniowo albo cos w tym stylu.. ale Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1145 | ||
Zadomowienie
|
szokoladka74- no to miałaś nadmiar emocji, mam nadzieję, że już jest lepiej tzn. spokojniej, i że skurcze minęły.
![]() Cytat:
Ja bym brała większe, mimo skosów. My mamy kilku znajomych którzy mają takie mieszkania i jakoś strasznie nie narzekają. Wiem tylko, że kobietki narzekają, że okna szybciej się brudzą. Ale więcej pokoi to większa wygoda. Całkiem fajny, a co to dokładnie za wózek? Cytat:
Ale najładniej DOMINIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W tym samym czasie martucha wkleiła naklejki podobne do tych co i ja rozważam ![]() Ray- też to mam, duże ilości wodnistego śluzu. Okropność, bez wkładek nie da rady.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-04-15 o 18:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
matrucha te naklejki są genialne
![]() ![]() A ten twój egzotyczny sen-fajny,taki żywy.Mnie się też podoba lot trzmiela i kogel-mogel. Niektóre nazwy są bardzo zabawne ![]() Ray ja też mam sporo wodnistego,przezroczysteg o śluzu.Jak zmieniam wkładkę,to zawsze jest praktycznie cała mokra...Także to chyba normalka ![]() A ja zjadłam bee-gees, bo miałam smaka i tak mi się teraz po nim odbija okropnie,że chyba długo go nie tknę ![]()
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-04-15 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Teściowa z przyjacielem zrobili sobie długi wieczór i koło 2 w nocy, przy oglądaniu tv, osunęła się na podłogę. Robiono sekcję, czy ów człowiek się nie przyczynił aby do śmierci. Ale nie dała ona odpowiedzi co było przyczyną. Po prostu serce stanęło. Nas interesowało oczywiście, czy nie cierpiała, ale raczej nie.
Mieszkanie ze skosami ma wady i zalety: słychać bardzo jak deszcz dudni o dach, w zimie jest zimniej niż w środku budynku, w lecie goręcej, bo dach się nagrzewa ( technologi deweloperska budowy domów nie przewiduje super wygłuszania i docieplania, bo to się nie opłaca), okna dachowe mają tendencję do szybszego zużycia ( szybciej mogą przeciekać). Do wszystkiego się jednak można przyzwyczaić. Ale metraż przy dziecku jest ważny, szczególnie,że przewidujesz 8 lat użytkowania, a dopłata niewielka, więc bym się nie wahała I BRAŁA ! ![]() Mam identyczny ! ![]()
![]() |
#1148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wozek to Graco Quattro Tour Deluxe Travel System. Jest w naprawde swietnym stanie, bardzo malo uzywany takze mam nadzieje, ze podjelismy dobra decyzje ![]() szokoladka74 dalismy za niego 65£ czyli jakies 300zl.
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-04-15 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
Drogie przyszłe mamusie mam do was pytanie jestem w 12 tyg czy ja moge jezdzic na rowerze stacjonarnym w domu??
moze napiszecie jakies propozycje imion dla dzidziusiów ![]() chłopczyk:Emil,Alan,Domin ik dziewczynka:Nie mam zielonego pojęcia ;( chciałam orginalne nie spotykane Piszcie propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
Martucha-te naklejki są świetne, sama nad nimi myślałam rok temu.
A to pokój moich chłopców. Rozumiecie już czemu 6-latek chce Gwiezdne wojny?... ![]()
#1151 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
to mnie uspokoilyscie.. widac to norma... ja tez bez wkladek nie daje rady.. i jak wymieniam to cala mokra bleee... dzis zapomnialam rano wlozyc i na zakupach czulam ze normalnie plywam
![]() ja nie mam wybranego imienia bo nawet nie wiem dla kogo ale dla chlopca podobaja mi sie : Ignas, Marek, Bartek, Piotrek, a dla dziewczynki: Zuzanna, Maja, Julka, Victoria, Alicja ( ale to juz corka ma) narazie tylko tyle ![]() a tu moj brzuch z dzis koniec 15 tyg
#1153 |
Rozeznanie
|
SZOKOLADKO to jest dzieło sztuki- ślicznie
Poprostu BOSKO... nie mogę się napatrzeć..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ray witaj w klubie duzych brzuszkow ![]() ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-04-15 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
szokoladka starszy synek na gorze spi bez problemu bo widze ze maja pietrowke ?
![]() Apokoj fajny hehe u nas tez mala ma kolorowy ze oczoplasu mozna dostac, jak bede remontowac to stonuje go ![]()
#1156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z wkładkami mam tak samo ja nosze cały cz nie ma szans żeby bez ufff |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Jejku! Jak pięknie!
#1158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za komplementy, zawstydzacie mnie ![]()
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
Szokoladko, padłam! Pokój fantastyczny
![]() ![]() Pomi, no co dwa pokoje to nie jeden ![]() ![]() iii sesja bardzo udana ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
szokoladka74, super. Widać rękę artystki
![]() Jedyne, co mnie zastanawia, to czy dzieci oczopląsu nie dostają ![]() ![]() Znowu się skusiłam i zajrzałam na wątek mamuś marcowo-kwietniowych... Są już "na wykończeniu" i pełno tam zdjęć dzieciaczków... Jejciu, jakie te ich niunie są cudowne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
No brzucholek śliczny. Ja wczoraj 15 tc skończyłam,ale póki co to ledwo ledwo go widzę, no ale cierpliwie czekam bo mam wrażenie,ze teraz z dnia na dzień jest większy
![]() A co do śluzu to też tak mam bez wkładki ani rusz, ale to podobno normalne. Malwinko co do imion męskich to mnie podoba się Jakub, Kamil i Maksymilian ze wskazaniem na Maksa, no ale Tż znów powiedział nie....więc jak coś to Kubuś będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-04-15 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
cellaris grażyna po angielsku to grace
![]() ![]() szokolatka moj maz zachwycony malowidlami!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
BAN stały
|
hej Dziewczyny, jezdem
![]() Kiepska byłam dni kilka, więc załatwiałam na W tylko to, co musiałam... mszu i Ty Brytusie...? ![]() Kasiula śliczne focie, ![]() My dziś w końcu po badaniu, najpierw pojechaliśmy wczoraj. Okazała się, że ten doktorek, do którego mnie mój skierował- ma kiepski aparat i na dzisiaj zaprosił nas na Polną do szpitala. Tam cała sesja, mierzenie etc. Nasz Synuś, to w 100% SYNUŚ ![]() ![]() Całość badania- 100zł. Wrażenia- niesamowite. Moja mamcia cała dzika ze szczęścia, bo będzie teraz parka wnusiów... U mnie kiepsko, żeby nie powiedzieć- bardzo kiepsko. Nie sypiam znów nocami, potem do 15... boli głowa i nic sie nie chce. To, co pokazują non stop w tv- przygnębia mnie tak bardzo, że najchętniej nie przechodziłabym przez pokój babci, bo Ona to wciąż śledzi... Ja już nie mam na to sił. Wszystko rozumiem, ale trzeba nam jakoś dalej żyć, a to co leci w tv to same straszne i smutne rzeczy, filmy, programy... Mam nadzieję, że wychodzę już z doła, bo jak mam takie nastroje, to tu nie zaglądam, żeby nikogo nie zaczepiać ![]() martucha super te naklejki, chyba się tez w nie zaopatrzę. Podoba mi się zwłaszcza kosmos, ale dałabym jaśniejsze tło ![]() Nadrobię Was może jutro, dzisiaj padam... a i ostatnio wciąż zasypiam... Ray ja też takie okresy z tym śluzem miałam, że biegłam patrzeć, czy to aby nie krewa ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- I w sumie wyszło nam 22 tydzień plus 3 dni, muszę się z tym przespać, bo nie wiem juz kiedy mamy TP... |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
..a ja sie dosycdługo nie odzywałam, ale czytam Was codziennie. Prawde mowiąc balam sie zapeszyc.. w pl widze ciagle smigacie na badanie a ja w uk raptem raz byłam na usg i 2 razy miałam pobierana krew, raz mocz.. jakos mam wrazenie, że tutaj ciąze traktuja strasznie po macoszemu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- zapomnialam dodać, że namierzyłam wózek quinny buzz (spacerówka, nosidełko i gondola) w super stanie za 130Ł i jutro jedziemy zobaczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
Nie tak dawno wrocilam z dzialki
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() To dobrze, ze tam tak nie "biegaja" za ciezarnymi. Bo czasami wiecej z tego szkody niz pozytku. Kobiety sie stresuja wszystkim, czy na pewno ok itd. A tym stresem tylko szkodza dziecku. A tam podchodza do tego na spokojnie i wedlug mnie to bardzo zdrowe podejscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() piekny brzusio ![]() Cytat:
![]() gratuluje badania ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-15 o 22:05 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
BAN stały
|
Cytat:
No jakos tak wychodzi, ale musze przestudiować, czy aby na pewno nie sugerował się datą kiedy zdawało mi się mieć ostatnią miesiączkę ![]() ale jakoś tak będzie ![]() Fajne brzuchole Dziewczyny i śliczne malowidła Szoko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Szokoladko - jestem pod wrażeniem ![]() martucha84 - świetne naklejki, ja myślę o czymś takim np.dla chłopca te z kosmosem albo farma ![]() Ray - ładny brzuszek ![]() ![]() My mieszkamy w domu i na piętrze wszędzie mamy skosy (mniejsze lub większe, poza jedną łazienką, bo w tej naszej przy sypialni są skosy i już kilka razy moja głowa je poczuła ![]() W domu mamy kolory natury-przeważają beże + brąz, zieleń, sypialnia w odcieniach fioletu, a pokój dzidzi będzie żółty (2 odcienie). Wprowadziliśmy się 1,5 roku temu i nie będziemy przemalowywać, ale też chcę zrobić na ścianach jakieś kolorowe rysunki, bo są śliczne. Co do imion (zaznaczam, że mi się podobają, bo mojemu Tż nie wszystkie) dla chłopca - Julian, Szymon, Damian, Dawid dla dziewczynki - Kalina, Oliwia, Milena, Hania Myślę, że synek to będzie Szymon, a córeczka - Kalina (mój faworyt) lub Milena
#1170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jestem dzisiaj strasznie śpiąca. Już liczę godziny do powrotu do domu- marzę, żeby się położyć i chociaż zdrzemnąć ![]() Byłam wczoraj u gin. Dobrze, że wcześniej zadzwoniłam, bo poprzesuwały się znacznie godziny, ale oczywiście położna nie raczyła podzwonić do pacjentek i je poinformować- no bo po co ![]() Póki co wszystko ok, wyniki też mam bardzo dobre (śmieję się, że w ciąży mam lepsze wyniki niż przed), więc przynajmniej póki co nie będę brać żadnych preparatów witaminowych, żelaza itp Przyplątała się tylko jakaś infekcja, więc dostałam tabletki na 10 dni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.