ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 15:01   #2581
agamagda
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

ja się tak nie bawię
jak ja jestem to juz trzecią godzinę nic nie piszecie
a jak mnie nie ma to potem nadrobić nie mogę
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 16:46   #2582
karadka
Zadomowienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez agamagda Pokaż wiadomość
ja się tak nie bawię
jak ja jestem to juz trzecią godzinę nic nie piszecie
a jak mnie nie ma to potem nadrobić nie mogę
dobra wpadlam na chwile to juz nas dwie
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 16:51   #2583
elskede
Rozeznanie

Trzecia

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 17:11   #2584
agamagda
Rozeznanie

a jak fotki sie wstawia?
albumy/zdjecia?
dodać nowy?
to tu?
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 17:21   #2585
elskede
Rozeznanie

Aguś w klubie udostepnij swoj album

Stary 2010-04-15, 17:28   #2586
Megi428
Wtajemniczenie

Witam witam i o spadki pytam
No kochanieńkie widzę tu dzisiaj zwyżki a nie spadki, ale nic to, mija dzisiaj równe 2 miesiące i robimy imprezkę (wiem że żałoba jest) ale to będzie taka kameralna cicha .
Mam do każdej pytanie, a właściwie dwa:
1. Za czym najbardziej tęsknicie na diecie? (chodzi o żarełko
oczywiście)
2. Co was najbardziej demotywuje w diecie?

Ja odpowiadam pierwsza: Ad. 1 - za chlebkiem i szarlotką
Ad. 2 - cofki utraconych kilogamów,
niechby był zastój ale niech
nie wraca co już stracone

A w ogóle zdaję relacje po 2 miesiącach dietkowania z Wami i Dukanem - jestem o 9,5 kg lżejsza (dzisiaj odnotowałam spadeczek ). Nie poddaję się bo efekty widać, a agamagda też się nie podłamuj, bo może waga stoi, a ubranka coraz luźniejsze, też tak bywa.

Haniula dorwałam ten napój waniliowy w Lidlu - trochę za dużo węgli ma ale i tak go wypiję - w końcu dzisiaj święto

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
co do glukozy to ja myslalam ze to jest cukier?
bo glukoza to jest cukier, tak samo jak sacharoza, jak fruktoza itp.

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
c... Mam śledzie w occie i popiję mlekiem tak jak megi zrobiła. Hasło na dziś ''JA albo '' !!!!
galloway nie polecam mixa, bo w nocy 2 razy wstawałam i przed południem też dwa razy byłam (pewnie stąd rano spadek miałam), normalnie dość już miałam.

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
no i ramiona przydaloby sie wytrenowac, bo male tereski sa buuu
syn mi wczoraj "pożyczył" hantelki 1kg-mowe żebym se ramiona ćwiczyła żebym nietoperków jak u Drzyzgi nie miała
Jest tylko pytanie : czy oprócz mojego WF-u chce mi się jeszcze dodatkowo ćwiczyć??

Cytat:
Napisane przez Kasiad01 Pokaż wiadomość
Hej dukaneczki Ja tak na szybko z pracy piszę, ale muszę się z Wami podzielić moją radością: weszłam dziś rano na wagę i cały 1 kg w dół od wczoraj! Tym samym osiągnęłam swój pierwszy cel, żeby spaść poniżej setki (niewiele poniżej, bo ważę 99,8 kg, ale jednak poniżej a co!) Podpisu jeszcze nie zmieniam, zobaczymy jutro, bo coś duży spadek, mam nadzieję, że to jednak prawda, a nie popsuta waga hehe.
Kasia bardzo bardzo gratulujęklask i: Już masz dwucyfrówkę a nie 3D ha ha
Zazdraszczam Ci, ale ja mam jeszcze 4,5 kg i też zejdę poniżej stówki i będzie dwucyfrówka.
Stary 2010-04-15, 18:37   #2587
50wiosen
Raczkowanie

Zazdraszczam Ci, ale ja mam jeszcze 4,5 kg i też zejdę poniżej stówki i będzie dwucyfrówka. [/QUOTE]

Cześć
Kasi gratuluję dwucyfrówkikla ski:
A my Megi mamy jeszcze odrobinę do wymarzonego pierwszego etapu
Ty tylko 4,5 a ja 2,7. Ale pomyśl ile już straciłyśmy. Jakiego ciężaru pozbyłyśmy się. Niech nam przyświeca wizja jak bedziemy wygladac w kolejnym etapie czyli 90 kg.
Mnie to nabardziej brakuje chleba takiej kanapeczki i owoców
A wkurza mnie nawet mały wzrost wagi bo myśle że już nigdy nie pójdzie w dół.
Jak waga spada to jesem cała hepi co widać na zewnątrz bo mam dobry humor i więcej uśmiechu czego w maksymalnych ilościach sobie i Wam życzę z okazji naszej skromnej ROCZNICY właścwie MIESIĘCZNICY: love:

Początek 15.02.2010 waga 114kg

25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0

I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!!
IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!!
IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
50wiosen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 18:59   #2588
karadka
Zadomowienie

megi : hahaha: myslalam ze padne! nietoperki - od dzisiaj to moje ulubione slowo wczoraj tez o nich myslalam bo roznie to jest i mogas sie zawsze pojawic wiec ja bede tez raczki cwiczyc i mysle ze intensywnie sie za te cwiczenia wezme bo jak juz rezultaty sa - w koncu 1 rozmiar mniej to teraz trzeba juz calkiem to cialko sexi zrobic

co do pytan to 1.
-wodka z red bullem hahahahahaaa
a tak to z jedzenia to nieraz mam na cos smaka ale malego i z tym co mamy da sie wyzyc, czasami wkurzam sie jak cebulke ''smaze'' na wodzie! to jednak nie ten smak....
nie musze wniesc poprawke - brakuje mi kawalka dobrego ciasta, tak chociaz 2 razy w tygodniu.... do kawusi..... mmmmmmm pycha

pyt 2 . tak wkurza mnie ze jak jest ladny spadek to po nim wzrost, i nieraz przez 2 tyg dreptamy w miejscu, i wkurza mnie jeszcze ze juz bym chciala byc taka piekna i chuda a tu jeszcze tyle pracy.....

kasia - gratuluje 9 - piekne uczucie to musi byc!!!!!!! ja sie jak glupia cieszylam jak 7 zobaczylam a wyobrazam sobie Twoje szczescie jak jedna cyfra mniej na wadze!!!!! wogole jestes rekordzistka! tylko uwazaj na nietoperki bo przy duzym szybkim spadku moga sie pojawic

50 wiosen i megi - nastepna impreza jak u Was bedzie 9 z przodu
dobra zmykam do domku bo juz prawie 6) odezwe sie pozniej - tzn wzniose jakis toast
Stary 2010-04-15, 18:59   #2589
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
oczywiście)
1. Za 7-daysami i sokami
2. Jak mój mąż coś wcina, to mam ochotę rzucić to w cholerę i zjeść

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 19:31   #2590
elskede
Rozeznanie

1. Hmmmm do ziemniaków i smazonego na oleju
2. Hmmmmm chyba tez efektu jojo, ale postaram sie nie dac

Stary 2010-04-15, 20:05   #2591
vandros
Raczkowanie

heloł meloł
zmeczona jestem caly piekny sloneczny dzien biegalam z cv rozdawalam jak ulotki. zastanawialalm sie czy przypadkiem nie rozwiesic na slupach ogloszeniowych
Kasia gratuluje spadku klask i: trzymam kciukasy za nas wszystkie
Jesli chodzi o pytania
Ad.1. mięcha!!!! swinskiego, czerwonego tlustego, niezdrowego miesa...
Ad.2. yogo!! i nnych prod. mlecznych. nie nawidze yogo ale je jem bo bo dzieki nim porcelanka regularna
vandros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 20:31   #2592
boszka1987
Raczkowanie

witam po dłuższej przerwie, czytałam Was 2 dni bo tak dużo nabazgrałyście i z boku sobie zapisywałam co teraz odp hehe, a więc u mnie waga dalej w miejscu, na @ sie wreszcie doczekałam była w poniedziałek bo prawie 2 tyg opóznienia pierwszy raz sie mi tak zdarzyło

haniula dzięki za odpowiedz

vandros ja jestem na diecie 2 miesiąc(akurat dziś mija) i też schudłam jakieś 6 kg i prawie od 2 tyg mam zastój krąże między 59 a 60!!

agamagda bożena to ja boszka1987

elskede, haniula i karadka też zaczynam z Wami ćwiczyć od poniedziałku
może karadka założysz w naszym prywatnym wątku nową dyskusje dla tych co zaczynają od poniedziałku ćwiczonka bo tu Was nie idzie dogonić w czytaniu tak szybko piszecie, a tak to by było coś oddzielone co ty na to

tak wogóle to tym co kłopoty mają życze pomyslnego rozwiązania problemów i głowa do góry

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

mi najbardziej brakuje chlebka choćby grahamka, a najbardziej mnie wkurza to że choc mam tak mało do zrzucenia to tak pomału chudne!!
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 20:45   #2593
sylwusia085
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Witam witam i o spadki pytam
No kochanieńkie widzę tu dzisiaj zwyżki a nie spadki, ale nic to, mija dzisiaj równe 2 miesiące i robimy imprezkę (wiem że żałoba jest) ale to będzie taka kameralna cicha .
oczywiście)

Ja odpowiadam pierwsza: Ad. 1 - za chlebkiem i szarlotką
Ad. 2 - cofki utraconych kilogamów,
niechby był zastój ale niech
nie wraca co już stracone

A w ogóle zdaję relacje po 2 miesiącach dietkowania z Wami i Dukanem - jestem o 9,5 kg lżejsza (dzisiaj odnotowałam spadeczek ). Nie poddaję się bo efekty widać, a agamagda też się nie podłamuj, bo może waga stoi, a ubranka coraz luźniejsze, też tak bywa.

Haniula dorwałam ten napój waniliowy w Lidlu - trochę za dużo węgli ma ale i tak go wypiję - w końcu dzisiaj święto

bo glukoza to jest cukier, tak samo jak sacharoza, jak fruktoza itp.

galloway nie polecam mixa, bo w nocy 2 razy wstawałam i przed południem też dwa razy byłam (pewnie stąd rano spadek miałam), normalnie dość już miałam.

syn mi wczoraj "pożyczył" hantelki 1kg-mowe żebym se ramiona ćwiczyła żebym nietoperków jak u Drzyzgi nie miała
Jest tylko pytanie : czy oprócz mojego WF-u chce mi się jeszcze dodatkowo ćwiczyć??

Zazdraszczam Ci, ale ja mam jeszcze 4,5 kg i też zejdę poniżej stówki i będzie dwucyfrówka.
ja tesknie za pizza, schabowym, olejem, i chipsami chleb przez ostatnie dni jadlam mala kromke grachama ale nic nie utylam ;]
dzis mialam wynik -9,9 kg mniej, czyli jeszcze 100 gram do - 10 ;] moze jutro sie uda, i bede swietowac
a wkurza mnie na tej diecie smak potraw sa takie jalowe bo ja uwielbiam smazone i mam dosc jak inni cos jedza co ja uwielbiam a mi tylko slinka leci

ide pocwiczyc i na piwko z przyjacielem ja pije wode oczywiscie ;] odezwe sie pozniej papa
sylwusia085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 20:54   #2594
vandros
Raczkowanie

boszko a tak miedzy nami to z czego sie odchudzasz?? z kości na ości a z ości na cień ???? ja sie denerwuje ze juz 3 miesiac prawie a 6 kg jak stoi tak stoi

Zapominalam wam napisac ze ten moj niby kochany byly, sie dzis odezwal do mnei... no co za palant jeden. poniewaz wyjezdza za 2 tygodnie to chcialby sie spotkac pogadac!!! patafian jeden.. ja wiedzialam ze tak bedzie. mu sie chce... co za typ brak mi slowow
Stary 2010-04-15, 21:21   #2595
karadka
Zadomowienie

żrem salatke i porto pije - jakie to jest pyszne..... tak codziennie popijam dopuki mi sie nie skonczy - wybaczcie ale nie moge sie oprzec
co do schabowego, pizzy, chrupek bekonowych, mlodych ziemniaczkow.... to bym tez zjadla no i cos pieczonego ............
Stary 2010-04-15, 21:25   #2596
domino166
Raczkowanie

Witam was wszystkie
To niesamowite dwa miesiące minęły nie wiadomo kiedy(to motywujące
Najbardziej tęsknię za tłuszczem-tej cebulce o której pisała karadka -na wodzie tak nie smakujeoliwą,masełki em i pieczywem,marzą mi się grzanki z pomidorem,czosnkiem,bazyl ią i duuużo sera żółtegoDukanowskie menu wychodzi mi bokiem (ciągle te same smaki-cyc kurczaka)ale w porównaniu z innymi dietami i tak to luksus.
Najbardziej denerwuje mnie mały spadek wagi,dlatego nie ważę się,natomiast dzisiaj wcisnęłam na siebie tunikę, w którą dupsko mi się nie mieściło-wkładam patrzę a tu luzskrzydeł dostałam,więc po co się ważyć i dołować 100g w tą 100 w tą to nie na moje nerwy.Ten luz w dupsku sprawił,że będę odchudzała się do skutku
Jak czytam to co piszecie to każda z nas ma sukcesy i to jest supera najfajniejsze jest to,że możemy o tym sobie pogadać i jesteście super -dziewczynyw kupie siła jak mawiał Zagłoba i tego się trzymajmy.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

karadkoja piję wino,też nie mogę się oprzeć-wypijmy za zdrowie nasze i wszystkich odchudzających się
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 21:41   #2597
Agsa88
Przyczajenie

Hej Dziewczyny,
Więc po pierwsze: gratuluję dwu miesięcznicy ( chyba tak to się pisze).
U większości z Was widzę piękne spadki. Ja niestety jestem dopiero na początku tej drogi, ale jak was tak czytam to bardzo mnie to mobilizuje.
Dziś pierwszy dzień minął bez większych pokus. Czas pokaże czy moja motywacja jest na tyle silna żeby móc pochwalić się tak imponującymi wynikami jak Wy.

Faza II- 5/5 (0,2 kg)
Agsa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 21:42   #2598
Kasiad01
Raczkowanie

Odpowiadam na pytania Megi:
1. Najbardziej brakuje mi owoców i żółtego sera. Na początku brakowało mi też chleba, ale teraz jem codziennie 2 małe kromeczki chleba z otrębów i jak dla mnie inny nie musiałby już istnieć.
2. Demotywują mnie wzrosty wagi na warzywach i długie przestoje.
Straciłam: 21,3 kg
Kasiad01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 21:49   #2599
karadka
Zadomowienie

kasia - ja jem ser zolty ten co kupuje light ma 15%tluszczu na 100g wiec malo bardzo a przeciez nie jem go duzo a z jakiego przepisu chlebek pieczesz?

boszka - mowisz i masz

:pije my:WZNOSZE TOAST ZA NAS WSZYSTKIE - ABY SPADKI BYLY DUZE I SZYBKIE A WZROSTY MALE I NIEZAUWAZALNE, ZEBY KURCZAK CO DZIEN MIAL INNY SMAK ZEBY ZADNA NIE WYMIEKŁA I DO LATA WSZYSTKIE BYLY W PELNI ZADOWOLONYMI ZE SWOJEGO WYGLADU KOBITKAMI I ZEBY ZADNE NIETOPERKI NAM SIE NIGDZIE NIE POJAWILY
Stary 2010-04-15, 21:50   #2600
50wiosen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agsa88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Więc po pierwsze: gratuluję dwu miesięcznicy ( chyba tak to się pisze).
U większości z Was widzę piękne spadki. Ja niestety jestem dopiero na początku tej drogi, ale jak was tak czytam to bardzo mnie to mobilizuje.
Dziś pierwszy dzień minął bez większych pokus. Czas pokaże czy moja motywacja jest na tyle silna żeby móc pochwalić się tak imponującymi wynikami jak Wy.
Wytrzymasz wytrzymasz Jak zobaczysz po 2 dniach spadek wagi to dostaniesz skrzydeł. Nie zważaj na mogące wystąpić początkowe np zawroty głowy. Tylko pamiętaj dużo wody, zalewaj się nią w trupa

Stary 2010-04-15, 21:52   #2601
aniela40
Raczkowanie

ej.
dukanki jak pijecie ten ocet -kupiłam ale on jest ochydny

1.ja tez strasznie tęsknie za owocami i chipsami

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 21:55   #2602
50wiosen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
kasia - ja jem ser zolty ten co kupuje light ma 15%tluszczu na 100g wiec malo bardzo a przeciez nie jem go duzo a z jakiego przepisu chlebek pieczesz?

boszka - mowisz i masz

:pije my:WZNOSZE TOAST ZA NAS WSZYSTKIE - ABY SPADKI BYLY DUZE I SZYBKIE A WZROSTY MALE I NIEZAUWAZALNE, ZEBY KURCZAK CO DZIEN MIAL INNY SMAK ZEBY ZADNA NIE WYMIEKŁA I DO LATA WSZYSTKIE BYLY W PELNI ZADOWOLONYMI ZE SWOJEGO WYGLADU KOBITKAMI I ZEBY ZADNE NIETOPERKI NAM SIE NIGDZIE NIE POJAWILY
Zdrowie Wasze w gardło nasze !!! (wznoszę toast wodą muszynianką bo ma bąbelki) Hasło dnia "Precz z nietoperkami"

Stary 2010-04-15, 21:55   #2603
domino166
Raczkowanie

aniela-łyżka octu na szklankę wody
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 21:57   #2604
boszka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vandros Pokaż wiadomość
boszko a tak miedzy nami to z czego sie odchudzasz?? z kości na ości a z ości na cień ???? ja sie denerwuje ze juz 3 miesiac prawie a 6 kg jak stoi tak stoi

Zapominalam wam napisac ze ten moj niby kochany byly, sie dzis odezwal do mnei... no co za palant jeden. poniewaz wyjezdza za 2 tygodnie to chcialby sie spotkac pogadac!!! patafian jeden.. ja wiedzialam ze tak bedzie. mu sie chce... co za typ brak mi slowow
noooo z ości na cień hehe żartuje jeszcze ze 2kg i przechodze na faze III, a ty jaką planujesz osiągnąć wage widze że mamy podobny wzrost a wogóle to tak tu fajnie że aż szkoda potem stąd odchodzić jak już skończe dietke, chociaż nie i tak tu zostane to forum to już nałóg hehe, mało się udzielam ale fajnie się was czyta
a ten Twój kochany to ładny giguś hehe, szkoda nerwów na takich dupków
Stary 2010-04-15, 21:59   #2605
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wątek dla ćwiczących dobry pomysł, będziemy się wzajemnie mobilizować

Ja jem jogurt owocowy o obniżonej zawartości tłuszczu 1,5%, ale jem go zaraz po godzinnych ćwiczeniach, żeby uzupełnić węglowodany.

I dzisiaj wynalazłam sernik na szybko, potrzeba matką wynalazków Zrobiłam kogel mogel a do tego dodałam 3 łychu sera białego i zmiksowałam. Dobre Tylko z mielonym serem byłoby lepsze bo były grudki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 22:02   #2606
galloway
Rozeznanie

no ta ja odpowiadam na pytania
1) najbardziej tęsknię za makaronami...carbonara hmmm... po bolonsku,lasagne.... czysta poezja
2) największą zmorą jest porcelanka i tylko to....

Co do propozycji żebym zalożyla w klubie wątek pielęgnacji naturalnej naszych pięknych buziek....pewnie że tak,postaram się w weekend coś skrobnąć,jutro wybywam na cały dzień.

Kasiu dzisiaj Twoje święto Twoje zdrówko...
Stary 2010-04-15, 22:03   #2607
boszka1987
Raczkowanie

dzięki karadko
a więc zdrowie też popijam wódką oczywiście czystą mineralną:P
Stary 2010-04-15, 22:05   #2608
aniela40
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
aniela-łyżka octu na szklankę wody
dzieki wielkie za odp.
raz dziennie wystarczy taki specyfik wypić?

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 22:06   #2609
vandros
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boszka1987 Pokaż wiadomość
noooo z ości na cień hehe żartuje jeszcze ze 2kg i przechodze na faze III, a ty jaką planujesz osiągnąć wage widze że mamy podobny wzrost a wogóle to tak tu fajnie że aż szkoda potem stąd odchodzić jak już skończe dietke, chociaż nie i tak tu zostane to forum to już nałóg hehe, mało się udzielam ale fajnie się was czyta
a ten Twój kochany to ładny giguś hehe, szkoda nerwów na takich dupków
Prosze Cie!!! taki bałwan jakich mało... ale mam slabosc do niego... poki co sie nie daje a niech ma buraczak jeden!!! zobaczymy jak dlugo wytrzymam.
Ja mam 162 cm i chcialabym tak 55 kilosow, wg doktorka moja waga to 57 z gorszami... nie podoba mi sie ta waga. chce schudnac wiecej zeby potem na kolejnej fazie miec jakis zapas na ewentualne przytycie. chociaz na tej III fazie tez mozna schudnac... Poki co mam do zrzucenia sporo :brzyda l:
Stary 2010-04-15, 22:08   #2610
galloway
Rozeznanie

dzisiaj zgrzeszyłam zjadając pół ananasa,ale podobno to warzywo tak słyszałam, a pomidory to owoce
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości