Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 23:39   #2071
kashha
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Dziś idę już spać... ale jutro opowiem o moim spotkaniu z rodzicami M chyba mi ulżyło jak to wszystko z siebie tak wywaliłam...

Dobrej nocy

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 00:10   #2072
Basia84
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

ale sie dzisiaj rozpisalyscie! dziekuje za wszystkie mile komentarze. bylam dzisiaj u lekarza, jak sie okazalo 9kg na plusie, wyniki ksiazkowe, nawet glukoza. lekarka wogole zdziwiona ze mam takie dobre wyniki, powiedziala ze nic tylko w ciazy byc. najwazniejsze co nam powiedziala, az oboje zbladlismy ze slyszy 2 serduszka.moj to prawie zemdlal, jeszcze z taka powaga to mowila, po chwili dodajac ze to drugie to moje ale miala pozniej ubaw zapisalam sie wkoncu na szkole rodzenia i zwiedzanie szpitala za miesiac. nastepna wizyta jakos dziwnie bo za 3 tygodnie a pozniej juz co 2.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 00:20   #2073
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
ale sie dzisiaj rozpisalyscie! dziekuje za wszystkie mile komentarze. bylam dzisiaj u lekarza, jak sie okazalo 9kg na plusie, wyniki ksiazkowe, nawet glukoza. lekarka wogole zdziwiona ze mam takie dobre wyniki, powiedziala ze nic tylko w ciazy byc. najwazniejsze co nam powiedziala, az oboje zbladlismy ze slyszy 2 serduszka.moj to prawie zemdlal, jeszcze z taka powaga to mowila, po chwili dodajac ze to drugie to moje ale miala pozniej ubaw zapisalam sie wkoncu na szkole rodzenia i zwiedzanie szpitala za miesiac. nastepna wizyta jakos dziwnie bo za 3 tygodnie a pozniej juz co 2.
Hahahaaha juz wyobrazam sobie wasze miny ;P

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dziś idę już spać... ale jutro opowiem o moim spotkaniu z rodzicami M chyba mi ulżyło jak to wszystko z siebie tak wywaliłam...

Dobrej nocy
To czekamy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 00:40   #2074
Alguien
Zadomowienie

Dopiero wrocilam z zakupow i zdazylam zjesc obiadek. Udalo mi sie kupic 2 pary rybaczek ciazowych i jedna tunike takze jestem juz gotowa na przyjscie lata
Zaraz zbieram sie do szkoly rodzenia...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 07:22   #2075
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Dobre, ale sie usmialam
Fajnie, ze wszystko oki
Ja dziś znów sama...piję kawę...i nie wiem co bede robic...
Wczoraj dostalam leginsy ciazowe fajnie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:08   #2076
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Wpadłam sie przywitać przed pracą. Pewnie teraz rzadko będę pisać, bo na czas remontu przenoszę sie do mamy. Maja neta, zobaczę czy chodliwy
Po pracy idziemy do szkoły rodzenia. Dzis będą ćwiczenia z tatusiami, na szczęście mój ma urlop.
Stary 2010-04-16, 08:26   #2077
pilotka f16
Rozeznanie

dzien dobry

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze dodatkowo magnez?
Na początku ciąży ginka mowiła mi, że mogą mnie łapać skurcze mięśni i można brać, ale że nie mialam problemu to nie zapytałam o szczegóły...
A od kilku dni budzę się w nocy właśnie ze skurczem np. w stopie
Czy jest jakis specjalny dla kobiet w ciązy? Czy mogę brać jedną tabletkę dziennie magnum b6?

Byłam wczoraj w Szkole Rodzenia Jestem bardzo zadowolona.
Z ciekawszych rzeczy dowiedzialam się na przyklad, że teraz muszę sprawdzić w mojej przychodni czy wybierając lekarza pierwszego kontaktu wybralam też położną środowiskową i wziąć do niej numer telefonu i po urodzeniu zadzwonić do niej. Powinna przyjść do domu w ciągu 48 godzin na minimum 4 wizyty.
Nie wiedzialam, że teraz są takie przepisy, że położna nie ma obowiązku odwiedzania mamy i dziecka po porodzie i że trzeba to zgłaszać?
Tak samo z lekarzem - po urodzeniu dziecka trzeba zadzwonić do przychodni i lekarz ma obowiązek przyjść na pierwszą wizytę do domową do dziecka. Choć w szkole rodzenia mowili, że rodzice często nie wytrzymują i sami wiozą maluszka do przychodni - a nie ma takiej konieczności
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:27   #2078
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dopiero wrocilam z zakupow i zdazylam zjesc obiadek. Udalo mi sie kupic 2 pary rybaczek ciazowych i jedna tunike takze jestem juz gotowa na przyjscie lata
Zdjecia!

Mialam sen dzisiaj, ze szybko urodzilam bez nacinania tylko, ze chlopca i bylam przerazona co ja zrobie z calym rozem , ale w tym samym czasie pojawila sie mala dziewczynka w domu tylko, ze nie moja a tz

Powiedzcie mi (wiem to bardzo glupie, ale nie daje mi spokoju!) czy slyszalyscie, albo robilyscie sobie taka wrozbe z obraczki i nitki bo kiedys przyszli do nas kuzyn tz z zona i nam "wrozyli" co bedziemy miec i mi wyszly 2 dziewczynki a tz 2 dziewczynki i chlopiec od tamtego czasu nie chce jej widziec bo mnie wkurzyla byla taka przekonana, ze to zawsze sie sprawdza i mi wmawiala wrecz, ze tz bedzie mial dziecko z inna bo u mnie chlopca nie widzi!!!!!! Juz nie zadajemy sie z nimi. Wrozba polega na tym, ze obraczke sie wiesza na nitce i ta obraczka krazy kolka na dziewczynke a na chlopca zasuwa wzdluz jak przestaje to sie znow przyklada do momentu kiedy nie drgnie

Maciuś
Stary 2010-04-16, 08:30   #2079
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zdjecia!

Mialam sen dzisiaj, ze szybko urodzilam bez nacinania tylko, ze chlopca i bylam przerazona co ja zrobie z calym rozem , ale w tym samym czasie pojawila sie mala dziewczynka w domu tylko, ze nie moja a tz

Powiedzcie mi (wiem to bardzo glupie, ale nie daje mi spokoju!) czy slyszalyscie, albo robilyscie sobie taka wrozbe z obraczki i nitki bo kiedys przyszli do nas kuzyn tz z zona i nam "wrozyli" co bedziemy miec i mi wyszly 2 dziewczynki a tz 2 dziewczynki i chlopiec od tamtego czasu nie chce jej widziec bo mnie wkurzyla byla taka przekonana, ze to zawsze sie sprawdza i mi wmawiala wrecz, ze tz bedzie mial dziecko z inna bo u mnie chlopca nie widzi!!!!!! Juz nie zadajemy sie z nimi. Wrozba polega na tym, ze obraczke sie wiesza na nitce i ta obraczka krazy kolka na dziewczynke a na chlopca zasuwa wzdluz jak przestaje to sie znow przyklada do momentu kiedy nie drgnie
hahaha to jakiś absurd
a we wszystkie teorie spiskowe o końcu świata też wierzysz i tak się nimi przejmujesz? ;-)
Stary 2010-04-16, 08:33   #2080
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

Z ciekawszych rzeczy dowiedzialam się na przyklad, że teraz muszę sprawdzić w mojej przychodni czy wybierając lekarza pierwszego kontaktu wybralam też położną środowiskową i wziąć do niej numer telefonu i po urodzeniu zadzwonić do niej. Powinna przyjść do domu w ciągu 48 godzin na minimum 4 wizyty.
Nie wiedzialam, że teraz są takie przepisy, że położna nie ma obowiązku odwiedzania mamy i dziecka po porodzie i że trzeba to zgłaszać?
Tak samo z lekarzem - po urodzeniu dziecka trzeba zadzwonić do przychodni i lekarz ma obowiązek przyjść na pierwszą wizytę do domową do dziecka. Choć w szkole rodzenia mowili, że rodzice często nie wytrzymują i sami wiozą maluszka do przychodni - a nie ma takiej konieczności
Czytalam gdzies o tym tak jest w panstwowych przychodniach w sumie fajnie, ta polozna ma pomoc przy maluszku i pokazac jak dbac

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
hahaha to jakiś absurd
a we wszystkie teorie spiskowe o końcu świata też wierzysz i tak się nimi przejmujesz? ;-)
Nie wierze, ale chyba gdzies to mi siedzi w podswiadomosci i czesto mi sie sni, ze tz ma dziecko z inna!

Maciuś
Stary 2010-04-16, 08:38   #2081
bassienkaw
Zakorzenienie

Tak tak pewnie bym wierzyła we wróżenie z obrączki, no bez przesady hehehe I śmieszne jest trochę obrażanie się o coś takiego

Jezu u Nas dzisiaj ciemno, leje, nie fajnie, siedzę w mega ciemnym pokoju, mam nadzieję, że przez dzień się rozjaśni, bo chcieliśmy z Łucją iść na rowerek Wczoraj kupiliśmy jej nowy... swoją drogą ciekawe o której wróci od teściów bo mała drańciucha znowu ma szwędzaczka

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:46   #2082
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Tak tak pewnie bym wierzyła we wróżenie z obrączki, no bez przesady hehehe I śmieszne jest trochę obrażanie się o coś takiego
Ja sie nie obrazilam tylko nie chce sie juz z nia widziec, ale jest jeszcze innych kilka powodow...
A po zatym spytalam czy slyszalyscie o czyms takim jak ta "wrozba" nie prosilam o komentaze na temat mojej znajomosci z nia

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-04-16 o 08:47
Stary 2010-04-16, 08:47   #2083
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
a gdzie fotki ?
W nastepny weekend podjade do krakowskiej zobaczyc te rybaczki hm, o ktorych pisala itakasia

A wlasnie! Mamusie slaskie, warszawskie sie spotykaja , a reszta swiata nie moze uzbiera sie jakas grupka mamus krakowskich?

Cytat:
dzien dobry

Na początku ciąży ginka mowiła mi, że mogą mnie łapać skurcze mięśni i można brać, ale że nie mialam problemu to nie zapytałam o szczegóły...
Ja biore magnezin 200mg 2x1,
wczesniej 400mg gdy bardziej dokuczaly mi skurcze

Pilotka dobrze, ze piszesz o tym wszystkim bo nawet bym nie wiedziala
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:49   #2084
itakasia
Zakorzenienie

witam
eleo
cieplo o was mysle, trzymam kciuki, mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok, czekamy na info od ciebie
niezawsze
nie wierze w zadne wrozby
pilotka
u nas przychodzi lekarz i polozna. teraz nie ma rejonizacji i trzeba zadzwonic
karolcia
ktore legginsy zamowilas? fajne sa?
vette
zadowolona jestes ze swoich legginsow? podasz linka?
Stary 2010-04-16, 08:50   #2085
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Nie wierze, ale chyba gdzies to mi siedzi w podswiadomosci i czesto mi sie sni, ze tz ma dziecko z inna!
wiesz co ja w przesądy nie wierze, ale wierzę, że jest cos takiego jak 'samospełniająca się przepowiednia' - jeśli sobie coś wkręcisz do głowy i uwierzysz w to, to predzej czy pozniej Ci sie spełni bo podświadomie do tego będziesz dążyć
dbaj o swojego męża, szanujcie sie oboje i będziecie razem do pozniej starosci
i nie obrazaj się na koleżankę tylko raczej ze śmiechem popukaj sie po głowie jak będzie takie bajki opowiadać
to cos podobnego jak z wróżeniem dziecku na roczek - jeśli sięgnie po różaniec to pojdzie do zakonu a jak po pieniążek to będzie bankierem
hehe
Stary 2010-04-16, 08:52   #2086
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
to cos podobnego jak z wróżeniem dziecku na roczek - jeśli sięgnie po różaniec to pojdzie do zakonu a jak po pieniążek to będzie bankierem
hehe
hahaha dobre, nie slyszalam

Maciuś
Stary 2010-04-16, 09:02   #2087
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

Czy jest jakis specjalny dla kobiet w ciązy? Czy mogę brać jedną tabletkę dziennie magnum b6?

mi lekarz kazal brac magne B6x2 po tym jak macica zaczela mi sie troche stawiac

a z tym lekarzem i polozna nie wiem jak ja to ogarne... w jakim czasie te 4 wizyty? bo ja mieszkam w szczecinie, a rodze w kołobrzegu zeby mamuske miec przy sobie i tam posiedze z mężem z dwa tygodnie po porodzie... tak samo jak mam zamiar jechac 3 tyg przed porodem i sie zastanawiam jak to bedzie z KTG

zmykam na wyklady, blagam nie piszcie za duzo milego dnia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:06   #2088
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
zadowolona jestes ze swoich legginsow? podasz linka?
Sprawdzaja sie idealnie, tylko jakosciowo moglyby byc lepsze no ale coz wymagac za 16 zl. http://allegro.pl/item957872608_najt...owe_3_4_m.html

Mam zamiar zamowic sobie jeszcze dresy i getry innego koloru od tego sprzedawcy, troszke drozsze ale wydaja sie tez i lepsze gatunkowo
http://allegro.pl/item998776405_legg...owe_3_4_m.html
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:09   #2089
itakasia
Zakorzenienie

bajka
w toruniu z ktg jest tak ze przychodzisz na izbe przyjec do szpitala, jesli bez skierowania to placisz - ja 5 lat temu placilam 5zl. chodzilam czesto wiec wolalam tam niz w prywatnym szpitalu gdzie chodze na wizyty i ktg wtedy bylo 25zl. ale pewnie w kazdym miescie inaczej wiec musisz zadzwonic i zapytac
Stary 2010-04-16, 09:17   #2090
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry

najlepiej spytaj w aptece ja brałam od początku ciąży asmag 3 razy dziennie jak zmieniłam gina to ten mówił ze nie musze tak cały czas ale ostatnio brzuch mi sie zaczą spinac i znowu biore regularnie 2 razy dziennie i jest ok
Cytat:
Czytalam gdzies o tym tak jest w panstwowych przychodniach w sumie fajnie, ta polozna ma pomoc przy maluszku i pokazac jak dbac

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

ja o tym nie słyszałam ale pamietam że miałam w domu jakąś książke o wahadełku i to chyba działało na takiej zasadzie ze też zadając pytania jak się kręciło to była odpowiedz tak a jak kołysało na boki to nie. lub odwrotnie jednak myśle że poważnie nie ma co tego do końca brać
a że ci siadło w podświadomości to czasem tak bywa jak sobie coś wkręcimy niechcący
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:19   #2091
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
Za oknem wsretnie, ja zaraz bede robiła rybe po japońsku obiecałam na imprezke niedzielna mamy, a tak mi sie nie chce
niezawsze ta wróżba to podobnie jak ten internetowy kalendarz 50/50
Ta ja robiłam mojej mamie jak miałam 13 lat a w jej brzuchu była moja sis
wyszła dziewczynka ale nie wierze w to
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:25   #2092
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Za oknem wsretnie, ja zaraz bede robiła rybe po japońsku obiecałam na imprezke niedzielna mamy, a tak mi sie nie chce
Przepis
poprosze

Maciuś
Stary 2010-04-16, 09:30   #2093
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Przepis
poprosze
proszę
ten jest z oneta ja robie troszke inaczej.Ryba jest naprawde dobra na zimno, na nastepny dzień.
To było moje odkrycie w rodzinie i nie znam osoby której by nie smakowało ale gusty kulinarne sa różne wiadomo
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:11   #2094
ola_k11
Zadomowienie

eleonoremio trzymam kciuki!!!

hd super że wyniki ok!!

a ja dziś rano wstałam, szczerze Wam powiem, że wczoraj się narobiłam z tym gotowaniem i byłam padnięta a kręgosłup jeszcze teraz mnie boli!!!

dziś mnie coś naszlo na sprzątanie ale mój kochany mąż mi pozwolił tylko na ścieranie kurzy i powiedział, że jak wróci to sam wszystko zrobi a ja mam wypoczywać mój słodziak

aaa i właśnie jem kopca kreta i tak mi się przypomniało, że kiedyś któraś z dziewczyn podawala domowy przepis... podrzucicie?

a dzis wpadną wieczorem nasi znajomi, koleżanka też w ciąży więc będziemy miały o czym rozmawiać. Chciałabym zrobić jakieś przekąski oprócz ciasta i nie mam pomysłu... może Wy macie?

ps. no i mam smaka na zapiekanki przez Was!! ale dzis już nic nie gotuję, bo z wczoraj mi zostało

Cytat:
Napisane przez bassienkaw
A swoją drogą robiłam dzisiaj ciasto z truskawkami... świezymi, nie mrożonymi! Mniamnuśne Wkurzam się, że mam tak mało czasu dla Was nawet nie wiem co u Was słychać!
dawaj przepis!!!

a odnośnie leginsów ciążowych - czy któraś z Was zamawiała na all długi i 3/4? bo może bym sobie zamowiła, tylko bym nie chciała jakiejś zlej jakości, no i żeby nie były grube, bo przecież wiosna

pilotka ja biorę dwa razy dziennie magnez, mój gin mówi, że lepiej brać niż jakbym miała cierpieć ze skórczy.

niezawsze nie wierz tej wróżbie, ona jest śmieszna a podobno intuicyjnie kręci się ręką tak jakby się chciało - mi np. wychodziła córcia a będzie syn a znajoma? hmm szkoda słów!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:26   #2095
agravka
Wtajemniczenie

witam!
dzis idę złożyć moj PIT i zachaczę o ciuszek jakis i moze cos sie uda upolowac poza tym umowilam sie na jutro z kolezanka, ktora urodzila 3 tyg temu tylko nie wiem co jej kupic? mowi ze wszystko maja... jest tu troche doswiadczonych mam i moze ktoras mi cos poradzi? myslalam o pieluchach, ale nie wiem czy to nie zbyt praktyczny prezent?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

a moze jakis kocyk?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:34   #2096
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry
elono wszystko będzie dobrze
enterete ja miałam ostatnio taką hemoglobinę i dostałam Tardyferon Fol tam jes 80 mg żelaza i 0,35 mg kwasu foliowego. biorę 2 razy dziennie, ale jeszcze nie wiem czy wyniki się polepszyły bo idę za tydzień
papeteria grzanki z pieczarkami jak je robisz?

Ja wczoraj byłam na basenie i było super, nie czułam się jak hipcio, w wodzie o wiele lżej. A dzisiaj czuję się jakby mnie czołg rozjechał takie zakwasy mam

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk37stebb73.png
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:38   #2097
olakola
Zadomowienie

Cytat:
!!!!!!!!! Gdzies Ty byla tak sie martwilysmy o Ciebie!!!!!!!!! Nic nie pisalas jak dzidzia i co z tymi wynikami, ale chyba wszystko dobrze jak widze

ja swoje wyniki "przeryczałam", robiłam powtórki, potem lekarz mnie wysłał jeszcze do specjalisty i ten stwierdził, że chora na cytomegalie to ja owszem byłam, ale przed ciążą i to zupełnie nie ma wpływu na dzidziusia.
Potem wyszło mi złe TSH, czyli problem z tarczycą (i znowu ryk). Znowu powtórki badań i jestem w normie (na granicy, no ale w normie). Potem wyszło, że mam strasznie niski cukier - ten na czczo. Po glukozie też niski, ale na dole normy. Teraz nauczona - jak jakiś wynik jest zły to idę do innego punktu i powtarzam (majątek można wydać) i dzięki temu nie jestem teraz leczona na cukrzyce, tarczyce i kurde nie wiadomo co jeszcze.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:42   #2098
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!
dzis idę złożyć moj PIT i zachaczę o ciuszek jakis i moze cos sie uda upolowac poza tym umowilam sie na jutro z kolezanka, ktora urodzila 3 tyg temu tylko nie wiem co jej kupic? mowi ze wszystko maja... jest tu troche doswiadczonych mam i moze ktoras mi cos poradzi? myslalam o pieluchach, ale nie wiem czy to nie zbyt praktyczny prezent?
Ja chetnie poczytamm co polecacie na prezent tez

Ola, Agravka pasuje wam poniedzialek 12 w arkadii?

Maciuś
Stary 2010-04-16, 10:44   #2099
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Sprawdzaja sie idealnie, tylko jakosciowo moglyby byc lepsze no ale coz wymagac za 16 zl. http://allegro.pl/item957872608_najt...owe_3_4_m.html

Mam zamiar zamowic sobie jeszcze dresy i getry innego koloru od tego sprzedawcy, troszke drozsze ale wydaja sie tez i lepsze gatunkowo
http://allegro.pl/item998776405_legg...owe_3_4_m.html
A ja kupiłam legginsy w C&A - takie "normalne" - nie ciążowe i jestem zadowolona. Rozmiar wzięłam swój normalny, nie brałam większych. One są długie do pięty i tak się na piętę zakłada. Bardzo miłe i po praniu nie straciły na jakości. Noszę je troszkę pod brzuszkiem + tunika. Tylko koszt to jakieś 30zł -40zł, nie pamiętam dokładnie. No ale na allegro trzeba jeszcze za przesyłkę zapłacić.

Ja uważam, że leginsy i sukienki są najlepsze na ciąże. Te wszystkie spodnie z pasem to masakra, albo po prostu nie miałam szczęścia ze spodniami
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:46   #2100
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

a moze jakis kocyk?
kup coś dla większego bobaska - np rozmiar 74 tak zeby miala za kilka miesięcy
nie sądze, że ma aż taki spory zapas ciuszków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości