|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Dziś idę już spać... ale jutro opowiem o moim spotkaniu z rodzicami M chyba mi ulżyło jak to wszystko z siebie tak wywaliłam...
Dobrej nocy
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
ale sie dzisiaj rozpisalyscie! dziekuje za wszystkie mile komentarze. bylam dzisiaj u lekarza, jak sie okazalo 9kg na plusie, wyniki ksiazkowe, nawet glukoza. lekarka wogole zdziwiona ze mam takie dobre wyniki, powiedziala ze nic tylko w ciazy byc. najwazniejsze co nam powiedziala, az oboje zbladlismy ze slyszy 2 serduszka.
ale miala pozniej ubaw |
|
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero wrocilam z zakupow i zdazylam zjesc obiadek. Udalo mi sie kupic 2 pary rybaczek ciazowych i jedna tunike
takze jestem juz gotowa na przyjscie lata ![]() Zaraz zbieram sie do szkoly rodzenia... |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze wszystko oki ![]() Ja dziś znów sama...piję kawę...i nie wiem co bede robic... Wczoraj dostalam leginsy ciazowe fajnie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam sie przywitać przed pracą. Pewnie teraz rzadko będę pisać, bo na czas remontu przenoszę sie do mamy. Maja neta, zobaczę czy chodliwy
![]() Po pracy idziemy do szkoły rodzenia. Dzis będą ćwiczenia z tatusiami, na szczęście mój ma urlop. |
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Dziewczyny, czy któraś z Was bierze dodatkowo magnez? Na początku ciąży ginka mowiła mi, że mogą mnie łapać skurcze mięśni i można brać, ale że nie mialam problemu to nie zapytałam o szczegóły... A od kilku dni budzę się w nocy właśnie ze skurczem np. w stopie ![]() Czy jest jakis specjalny dla kobiet w ciązy? Czy mogę brać jedną tabletkę dziennie magnum b6? Byłam wczoraj w Szkole Rodzenia Jestem bardzo zadowolona.Z ciekawszych rzeczy dowiedzialam się na przyklad, że teraz muszę sprawdzić w mojej przychodni czy wybierając lekarza pierwszego kontaktu wybralam też położną środowiskową i wziąć do niej numer telefonu i po urodzeniu zadzwonić do niej. Powinna przyjść do domu w ciągu 48 godzin na minimum 4 wizyty. Nie wiedzialam, że teraz są takie przepisy, że położna nie ma obowiązku odwiedzania mamy i dziecka po porodzie i że trzeba to zgłaszać? Tak samo z lekarzem - po urodzeniu dziecka trzeba zadzwonić do przychodni i lekarz ma obowiązek przyjść na pierwszą wizytę do domową do dziecka. Choć w szkole rodzenia mowili, że rodzice często nie wytrzymują i sami wiozą maluszka do przychodni - a nie ma takiej konieczności
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam sen dzisiaj, ze szybko urodzilam bez nacinania tylko, ze chlopca i bylam przerazona co ja zrobie z calym rozem , ale w tym samym czasie pojawila sie mala dziewczynka w domu tylko, ze nie moja a tzPowiedzcie mi (wiem to bardzo glupie, ale nie daje mi spokoju!) czy slyszalyscie, albo robilyscie sobie taka wrozbe z obraczki i nitki bo kiedys przyszli do nas kuzyn tz z zona i nam "wrozyli" co bedziemy miec i mi wyszly 2 dziewczynki a tz 2 dziewczynki i chlopiec od tamtego czasu nie chce jej widziec bo mnie wkurzyla byla taka przekonana, ze to zawsze sie sprawdza i mi wmawiala wrecz, ze tz bedzie mial dziecko z inna bo u mnie chlopca nie widzi!!!!!! Juz nie zadajemy sie z nimi. Wrozba polega na tym, ze obraczke sie wiesza na nitce i ta obraczka krazy kolka na dziewczynke a na chlopca zasuwa wzdluz jak przestaje to sie znow przyklada do momentu kiedy nie drgnie |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a we wszystkie teorie spiskowe o końcu świata też wierzysz i tak się nimi przejmujesz? ;-) |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Nie wierze, ale chyba gdzies to mi siedzi w podswiadomosci i czesto mi sie sni, ze tz ma dziecko z inna! |
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak pewnie bym wierzyła we wróżenie z obrączki, no bez przesady hehehe
I śmieszne jest trochę obrażanie się o coś takiego ![]() Jezu u Nas dzisiaj ciemno, leje, nie fajnie, siedzę w mega ciemnym pokoju, mam nadzieję, że przez dzień się rozjaśni, bo chcieliśmy z Łucją iść na rowerek Wczoraj kupiliśmy jej nowy... swoją drogą ciekawe o której wróci od teściów bo mała drańciucha znowu ma szwędzaczka
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po zatym spytalam czy slyszalyscie o czyms takim jak ta "wrozba" nie prosilam o komentaze na temat mojej znajomosci z nia Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-04-16 o 08:47 |
|
|
|
|
#2083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W nastepny weekend podjade do krakowskiej zobaczyc te rybaczki hm, o ktorych pisala itakasia ![]() A wlasnie! Mamusie slaskie, warszawskie sie spotykaja , a reszta swiata nie moze uzbiera sie jakas grupka mamus krakowskich? ![]() Cytat:
wczesniej 400mg gdy bardziej dokuczaly mi skurcze Pilotka dobrze, ze piszesz o tym wszystkim bo nawet bym nie wiedziala |
||
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
witam
eleo cieplo o was mysle, trzymam kciuki, mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok, czekamy na info od ciebie niezawsze nie wierze w zadne wrozby ![]() pilotka u nas przychodzi lekarz i polozna. teraz nie ma rejonizacji i trzeba zadzwonic karolcia ktore legginsy zamowilas? fajne sa? vette zadowolona jestes ze swoich legginsow? podasz linka?
|
#2085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dbaj o swojego męża, szanujcie sie oboje i będziecie razem do pozniej starosci i nie obrazaj się na koleżankę tylko raczej ze śmiechem popukaj sie po głowie jak będzie takie bajki opowiadać ![]() to cos podobnego jak z wróżeniem dziecku na roczek - jeśli sięgnie po różaniec to pojdzie do zakonu a jak po pieniążek to będzie bankierem ![]() hehe
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym lekarzem i polozna nie wiem jak ja to ogarne... w jakim czasie te 4 wizyty? bo ja mieszkam w szczecinie, a rodze w kołobrzegu zeby mamuske miec przy sobie i tam posiedze z mężem z dwa tygodnie po porodzie... tak samo jak mam zamiar jechac 3 tyg przed porodem i sie zastanawiam jak to bedzie z KTG zmykam na wyklady, blagam nie piszcie za duzo milego dnia
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzaja sie idealnie, tylko jakosciowo moglyby byc lepsze no ale coz wymagac za 16 zl. http://allegro.pl/item957872608_najt...owe_3_4_m.html
Mam zamiar zamowic sobie jeszcze dresy i getry innego koloru od tego sprzedawcy, troszke drozsze ale wydaja sie tez i lepsze gatunkowo http://allegro.pl/item998776405_legg...owe_3_4_m.html |
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
bajka
w toruniu z ktg jest tak ze przychodzisz na izbe przyjec do szpitala, jesli bez skierowania to placisz - ja 5 lat temu placilam 5zl. chodzilam czesto wiec wolalam tam niz w prywatnym szpitalu gdzie chodze na wizyty i ktg wtedy bylo 25zl. ale pewnie w kazdym miescie inaczej wiec musisz zadzwonic i zapytac
|
#2090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jednak myśle że poważnie nie ma co tego do końca brać a że ci siadło w podświadomości to czasem tak bywa jak sobie coś wkręcimy niechcący
|
||
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Za oknem wsretnie, ja zaraz bede robiła rybe po japońsku obiecałam na imprezke niedzielna mamy, a tak mi sie nie chce niezawsze ta wróżba to podobnie jak ten internetowy kalendarz 50/50 Ta ja robiłam mojej mamie jak miałam 13 lat a w jej brzuchu była moja sis ![]() wyszła dziewczynka ale nie wierze w to
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprosze |
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
proszę
ten jest z oneta ja robie troszke inaczej.Ryba jest naprawde dobra na zimno, na nastepny dzień. To było moje odkrycie w rodzinie i nie znam osoby której by nie smakowało ale gusty kulinarne sa różne wiadomo
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
eleonoremio trzymam kciuki!!!
hd super że wyniki ok!! a ja dziś rano wstałam, szczerze Wam powiem, że wczoraj się narobiłam z tym gotowaniem i byłam padnięta a kręgosłup jeszcze teraz mnie boli!!! dziś mnie coś naszlo na sprzątanie ale mój kochany mąż mi pozwolił tylko na ścieranie kurzy i powiedział, że jak wróci to sam wszystko zrobi a ja mam wypoczywać mój słodziak aaa i właśnie jem kopca kreta i tak mi się przypomniało, że kiedyś któraś z dziewczyn podawala domowy przepis... podrzucicie? a dzis wpadną wieczorem nasi znajomi, koleżanka też w ciąży więc będziemy miały o czym rozmawiać. Chciałabym zrobić jakieś przekąski oprócz ciasta i nie mam pomysłu... może Wy macie? ps. no i mam smaka na zapiekanki przez Was!! ale dzis już nic nie gotuję, bo z wczoraj mi zostało ![]() Cytat:
a odnośnie leginsów ciążowych - czy któraś z Was zamawiała na all długi i 3/4? bo może bym sobie zamowiła, tylko bym nie chciała jakiejś zlej jakości, no i żeby nie były grube, bo przecież wiosna ![]() pilotka ja biorę dwa razy dziennie magnez, mój gin mówi, że lepiej brać niż jakbym miała cierpieć ze skórczy. niezawsze nie wierz tej wróżbie, ona jest śmieszna a podobno intuicyjnie kręci się ręką tak jakby się chciało - mi np. wychodziła córcia a będzie syn a znajoma? hmm szkoda słów!!!
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
dzis idę złożyć moj PIT i zachaczę o ciuszek jakis i moze cos sie uda upolowac poza tym umowilam sie na jutro z kolezanka, ktora urodzila 3 tyg temu tylko nie wiem co jej kupic? mowi ze wszystko maja... jest tu troche doswiadczonych mam i moze ktoras mi cos poradzi? myslalam o pieluchach, ale nie wiem czy to nie zbyt praktyczny prezent?---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- a moze jakis kocyk? |
|
|
|
#2096 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() elono wszystko będzie dobrze ![]() enterete ja miałam ostatnio taką hemoglobinę i dostałam Tardyferon Fol tam jes 80 mg żelaza i 0,35 mg kwasu foliowego. biorę 2 razy dziennie, ale jeszcze nie wiem czy wyniki się polepszyły bo idę za tydzień papeteria grzanki z pieczarkami jak je robisz?Ja wczoraj byłam na basenie i było super, nie czułam się jak hipcio, w wodzie o wiele lżej. A dzisiaj czuję się jakby mnie czołg rozjechał takie zakwasy mam http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk37stebb73.png |
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja swoje wyniki "przeryczałam", robiłam powtórki, potem lekarz mnie wysłał jeszcze do specjalisty i ten stwierdził, że chora na cytomegalie to ja owszem byłam, ale przed ciążą i to zupełnie nie ma wpływu na dzidziusia. Potem wyszło mi złe TSH, czyli problem z tarczycą (i znowu ryk). Znowu powtórki badań i jestem w normie (na granicy, no ale w normie). Potem wyszło, że mam strasznie niski cukier - ten na czczo. Po glukozie też niski, ale na dole normy. Teraz nauczona - jak jakiś wynik jest zły to idę do innego punktu i powtarzam (majątek można wydać) i dzięki temu nie jestem teraz leczona na cukrzyce, tarczyce i kurde nie wiadomo co jeszcze. |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola, Agravka pasuje wam poniedzialek 12 w arkadii? |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uważam, że leginsy i sukienki są najlepsze na ciąże. Te wszystkie spodnie z pasem to masakra, albo po prostu nie miałam szczęścia ze spodniami |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie sądze, że ma aż taki spory zapas ciuszków
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

ale miala pozniej ubaw

, ale w tym samym czasie pojawila sie mala dziewczynka w domu tylko, ze nie moja a tz
bo mała drańciucha znowu ma szwędzaczka

moze uzbiera sie jakas grupka mamus krakowskich?