Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 07:34   #1171
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dzień dobry
Widzę, że znowu połowę postów mi zeżarło No nic, na dwa razy odpiszę.

Szokoladko, straszna historia twojej teściowe! Mam nadzieję, że rzeczywiście nie cierpiała. A jak TŻ? A pokoik cudowny! Powinnaś być ilustratorką bajek

Malwinko, nie wiem, jak jest z rowerem stacjonarnym, ale wiem, że większość lekarzy odradzała jazdę na normalnym rowerze, ale chyba przez urazowość.

Ray, brzuszek rzeczywiście rośnie, bardzo ładnie.

Wróżko i co z tą kotką? Będziecie ją izolować cały czas? Jak to jedyny nowy zwierzak to może warto zastanowić się na oddaniem jej w dobre ręce, żeby nie stresowała się obecnością innych zwierząt?

Ycnan, ja to nie mogę tam zaglądać, bo ostatnio z fazy wątpliwości przeszłam na fazę tęsknoty już za moim maleństwem I bardzo chcę je już zobaczyć, a tu trzeba cierpliwie czekać!

Monika, dobrze, ze się odezwałaś Już się martwiłam. Żal mi cię, że tak ci się rozregulowało wszystko w organizmie. Ale całe szczęście, że z waszym synkiem wszystko dobrze

Falbana, ja też w całej ciąży miałam 2 badania krwi, w tym jedno tylko dlatego, ze w szpitalu byłam Usg mam prawie za każdym razem, ale poza tym inne badania rzadko i mi to nie przeszkadza

Paula, to globulkami się faszeruj i kuruj się

Ninaad, to już chyba któryś raz nie zostałaś poinformowana o zmianie godziny przyjęć - dziwna sprawa! Kuruj się z infekcji

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Aniu, wózek bardzo ładny i fajnie, że niezniszczony! My swój odbieramy w sobotę i mam nadzieję, że zgodnie z opisem będzie w idealnym stanie

Mpik, ale narobiłaś mi smaka na ryż z jabłkami!

Starapanno, a co u ciebie? Rzadko się odzywasz, a brzuszek ładnie rośnie?

Martucha, ale mamy podobny gust Duży pokój mamy pomalowany na żółto, do tego czekoladowy wypoczynek i brązowe mebelki i gdzieniegdzie turkusowe dodatki Pokój, które kiedyś będzie dla małego mamy zielony Przedpokój akurat w czerwieni głębokiej, ale reszta się zgadza

Ładna dziś pogoda, może sobie pójdę na spacer A już na pewno zrobię w końcu porządki w szafie przestawię się na wiosenne rzeczy Mały wczoraj coś leniwy był, muszę go rozruszać, bo zawsze się niepokoję, jak się nie odzywa.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 07:48   #1172
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam wszystkie przyszłe mamy

Mam do Was pytanie o balsamy antycellulitowe- czy w ciaży możemy ich używać i jakich skladnikow w nich lepiej się wystrzegać?
Podobno kofeina idzie w odstawkę..
Brzuch i piersi będę wciąż smarować oliwką, ale moje uda, biodra, pośladki potrzebują większego wsparcia..
Chodzi mi o zwykle drogeryjne kosmetyki, które troszkę wygładzą i są raczej od poprawiania samopoczucia

Ray bardzo fajny brzunio

Ycan wpadłam w ten wątek jak sliwka w kompot i popłynęlam.. dziś śniło mi się, że juz urodzilam i karmię piersią mojego szkraba..i o dziwo było to takie proste..naciskasz i leci
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 07:57   #1173
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Drogie przyszłe mamusie mam do was pytanie jestem w 12 tyg czy ja moge jezdzic na rowerze stacjonarnym w domu??
moze napiszecie jakies propozycje imion dla dzidziusiów
chłopczyk:Emil,Alan,Domin ik
dziewczynka:Nie mam zielonego pojęcia ;( chciałam orginalne nie spotykane Piszcie propozycje
Mój lekarz kazał mi odpuścić sobie rower stacjonarny. Ale to chyba ze względu na wcześniejsze poronienie. Myślę, że jazda z bardzo małym obciążeniem (lub bez) nie powinna zaszkodzić. Zapytaj swojego lekarza, każda ciąża jest inna.

Jeśli chodzi o imiona to jak już pisałam wcześniej będzie Dominik lub Dagmara. Imiona wybraliśmy już jakiś czas temu.
Dla nas bardzo ważne było to, żeby imiona nie były zbyt popularne. Nie chciałabym, że moje dziecko miało później w szkole lub przedszkolu 5 kolegów/koleżanek o tym samym imieniu. Sama tego nie lubiłam bo w mojej klasie były jeszcze dwie Ewy.
Sugerowałam się tym rankingiem, akurat przeprowadzonym przez kogoś w w Warszawie.

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
A to pokój moich chłopców.
Ale się napracowałaś

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a tu moj brzuch z dzis koniec 15 tyg
Spory naprawdę! To chyba prawda, ze w drugiej ciąży brzuszek rośnie szybciej.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

U mnie kiepsko, żeby nie powiedzieć- bardzo kiepsko. Nie sypiam znów nocami, potem do 15... boli głowa i nic się nie chce.
Oj to niedobrze. A jaka jest teraz przyczyna bezsenności? Trzymaj się dzielnie!

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
dziś śniło mi się, że juz urodzilam i karmię piersią mojego szkraba..i o dziwo było to takie proste..naciskasz i leci

Mi się dzisiaj śnił poród- cesarskie cięcie było i urodziła się mała Dagusia. Wszystko było bez komplikacji Szybciutko Ale cały sen był dziwny. Dzieciątko mi pokazali i zabrali do mycia, ważenia itp.
I się obudziłam, wiec nie nacieszyłam się nią zbytnio.
Ciekawe czy to sen proroczy po nastawiam się na poród naturalny i na synusia

Jeśli chodzi o balsamy antycelulitisowe to nie wiem, wiem, że nie powinno się ujędrniających bo one powodują napisanie skóry i przy zwiększających się centymetrach może powodować rozstępy

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-04-16 o 08:06
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 07:58   #1174
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamy

Mam do Was pytanie o balsamy antycellulitowe- czy w ciaży możemy ich używać i jakich skladnikow w nich lepiej się wystrzegać?
Podobno kofeina idzie w odstawkę..
Brzuch i piersi będę wciąż smarować oliwką, ale moje uda, biodra, pośladki potrzebują większego wsparcia..
Chodzi mi o zwykle drogeryjne kosmetyki, które troszkę wygładzą i są raczej od poprawiania samopoczucia

Ray bardzo fajny brzunio

Ycan wpadłam w ten wątek jak sliwka w kompot i popłynęlam.. dziś śniło mi się, że juz urodzilam i karmię piersią mojego szkraba..i o dziwo było to takie proste..naciskasz i leci
na 100% nie moze zawierać kofeiny i retinolu.

ja ostatnio mam bardzo zle samopoczucie ciesze sie dzidziusiem ale jak widze jak rosne np moje uda to jestem załamana ;( wy pewnie takiego czegoś nie macie ehhh

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:14   #1175
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
u malucha chcemy z przyjaciolka pomalowac sciany na zielono niebiesku zrobic trawe chmurki i przykleic naklejki no chyba ze zdecydujemy sie same namalowac ale mysle ze z braku czasu damy naklejki o takie:
http://www.allegro.pl/item986759544_...d_tifi_pl.html (zestaw pierwszy las polana ląka)
Nie wiem jak dziecko odbiera, ale ja bym chyba oszalała w takim pokoju. Strasznie tego dużo i jeszcze trawka i chmurki....Dzieciecy pokój i tak jest zawsze kolorowy od zabawek a do tego te sciany to juz nie dla mnie. Ale naklejki same w sobie mi sie podobają.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A ja zjadłam bee-gees, bo miałam smaka i tak mi się teraz po nim odbija okropnie,że chyba długo go nie tknę
Co to jest bee-gees? Bo mi się tylko z muzyką kojarzy

Cytat:
Drogie przyszłe mamusie mam do was pytanie jestem w 12 tyg czy ja moge jezdzic na rowerze stacjonarnym w domu??
To pytanie nie do nas, ale do twojego lekarza. On już najlepiej będzie wiedział czy mozesz czy nie.

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
Ale mimo wszystko w czerwcu zdecydowalismy z tż, że wracamy do pl na stałe i rodzic bede u siebie w wawie
Nie ma jak w domu

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:15   #1176
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnio mam bardzo zle samopoczucie ciesze sie dzidziusiem ale jak widze jak rosne np moje uda to jestem załamana ;( wy pewnie takiego czegoś nie macie ehhh
nie martw się myślę, że wiele z nas ma jakieś takie myśli.
Ja też się cieszę z maleństwa, ale moje ciało też mi się nie podoba. Od dawna mam nadwagę, jestem na wiecznych dietach, siłowniach i muszę wagę kontrolować non stop. I dzisiaj jak patrzę na rosnące kg (całe szczęście dopiero 1,5 KG) to i tak mnie to denerwuje, mimo, że wiem że to ciąża a nie obżarstwo.
No i nie podoba mi się mój brzuchal, urósł już sporo ale nie jest ładnym ciążowym brzuszkiem jakie wklejają dziewczyny. Nie mam takiej piłeczki na dole. Brzuch zaczyna się już od samej góry (trochę poniżej biustu), i jest taki rozciągnięty aż do dołu. Ciekawe kiedy się ładnie zaokrągli? Codziennie marudzę mężowi, że nie mam ładnego brzucha ciążowego, który można pokazać w dopasowanej bluzce. Tylko wyglądam jakbym się upasała

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:19   #1177
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
nie martw się myślę, że wiele z nas ma jakieś takie myśli.
Ja też się cieszę z maleństwa, ale moje ciało też mi się nie podoba. Od dawna mam nadwagę, jestem na wiecznych dietach, siłowniach i muszę wagę kontrolować non stop. I dzisiaj jak patrzę na rosnące kg (całe szczęście dopiero 1,5 KG) to i tak mnie to denerwuje, mimo, że wiem że to ciąża a nie obżarstwo.
No i nie podoba mi się mój brzuchal, urósł już sporo ale nie jest ładnym ciążowym brzuszkiem jakie wklejają dziewczyny. Nie mam takiej piłeczki na dole. Brzuch zaczyna się już od samej góry (trochę poniżej biustu), i jest taki rozciągnięty aż do dołu. Ciekawe kiedy się ładnie zaokrągli? Codziennie marudzę mężowi, że nie mam ładnego brzucha ciążowego, który można pokazać w dopasowanej bluzce. Tylko wyglądam jakbym się upasała
ja jestem w 12 tyg to brzuszka duzego nie mam jeszcze ale dopiąć sie nie moge juz wczoraj bylam na zakupach i jak przymierzalam leginsy wygladalam jak sumo okropne uczucie i do tego boczki mam ktore mi przeszkadzaja uuuuffffff....[po prostu mam załamke

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:27   #1178
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
No to jest chyba bardzo indywidualna sprawa jak się czujemy w swoim ciele. Ja przed ciąza zawsze narzekałam żetu mam a dużo tu mi wystaje że za mały biust Tz zawse powtarzał że nie prawda i że wszytko jest super. A teraz patrzę w lustro i chyba nigdy nie byłam tak ze swojego ciała zadowolona. brzuch super rosnie kilogramy jak na razie stoją a mi wydaje się że jestem taka proporcjonalna heheh
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:30   #1179
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
martucha84 - świetne naklejki, ja myślę o czymś takim np.dla chłopca te z kosmosem albo farma
one sa takie fajne ze pasuja i do chlopca i do dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Martucha, ale mamy podobny gust Duży pokój mamy pomalowany na żółto, do tego czekoladowy wypoczynek i brązowe mebelki i gdzieniegdzie turkusowe dodatki Pokój, które kiedyś będzie dla małego mamy zielony Przedpokój akurat w czerwieni głębokiej, ale reszta się zgadza
jaaaaaa wow a wyslesz mi fotki z pokoju na maila? podam ci na pw, bo jestem bardzooo ciekawa jak wyszlo... a co do przdpokoju to bede miala w nim czarne mebelki (tzn na buty i ksiazki) i do tego stol ze starej maszyny do szycia i bardzo stara maszyne do liczenia i obrazy takie w ciezkich ramach.. bo tz sie strasnzie podobaja takie stare maszyny i chcial gdzies je wsadziec wiec wypadlo na przedpokoj akurat mamy takie jedno fajne miejsce... i dlatego myslalam o brzoskwini zeby nie bylo za ciezako.. ale... malina np... chociaz zaintrygowalas mnie ta czerwienia

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Nie wiem jak dziecko odbiera, ale ja bym chyba oszalała w takim pokoju. Strasznie tego dużo i jeszcze trawka i chmurki....Dzieciecy pokój i tak jest zawsze kolorowy od zabawek a do tego te sciany to juz nie dla mnie. Ale naklejki same w sobie mi sie podobają.
ja chce zrobic cos w stylu takim jak pokazala szokoladka taka trawke delikatna i niebo.. tlo zeby naklejki nie wisialy w powietrzy wiec... nie bedzie za duzo.. i nie koniecznie przykleje wszytskie... no ale dobrze ze masz inne zdanie masz do tego prawo... a na zajeciach w szpitalu mielismy tak zrobione korytarze na oddziale dzieciecym i dzieciaki uwielbialy tam byc.. swietnie dalo sie im odwrocic uwage opwiadajac milion historii o takich zwierzatkach.. no i super sprawa do interakcji jak jeszczez nie mowiły.. na zasadzie a pokaz gdzie jest...
Stary 2010-04-16, 08:46   #1180
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co sądzicie o mieszkaniu ze skosami???
elenka ja mieszkałam prawie 2 lata w mieszkaniu ze skosami. Zależy jak bardzo są te ściany pochylone bo u mnie wydawało się, że nie są tak bardzo pochylone a jednak mielismy poźniej trochę problemów. W zimie mieliśmy ciągle zasypane okna i było ciemno, w lecie było tak gorąco, że nie można było wytrzymać a jak padało to dudniło, ale można się przyzwyczaić. My oczywiście cieszylismy się, że mamy swoje mieszkanko, ale trochę problemów z tymi skosami było. U Ciebie jest o tyle dobrze, że to mieszkanie nie będzie małe, więc te skosy mogą Wam nie przeszkadzać tak jak nam. Teraz można fajnie urządzić pokój ze skosami i może nawet nie odczujecie ich. Aaa i jeszcze zależy czym macie pokryty dach bo jak dachówką to chyba mniej słychać bo moi znajomi mają blachę, to trochę gorzej... To się naprodukowałam, mam nadzieję, że będziecie zadowoleni z wyboru a Tż-towi powiedz, że też ma decydować bo Ci faceci to czasami sprytnie potrafią się wymigać

abz bee-gees to jest bigos

Dziewczyny wy piszecie o truskawkach, sałacie a ja muszę się pochwalić, że dorwałam ostatnio arbuza i był całkiem całkiem Przed nami też spory remont bo wymieniamy całą kuchnię i dwa pokoje (tzn. nowe meble, malowanie, wykładziny, ocieplanie itd) więc kupa pracy przed nami, ale to już zostanie na długi czas, więc warto.
Ja śpię dobrze, tylko budzę się siusiu i ostatnio strasznie nerki mnie bolą, już sama nie wiem co robić bo jem tabl z żurawiną, piję wodę a mam piasek to chyba i tak leków nie ma na to... Ostatnio macica mi się stawiała, była strasznie twarda i brzuch mnie bolał, ale teraz jestem znowu na luteinie i no-spie i chyba troszeczkę lepiej. Mój oliwkowy balsam chyba z soraji albo ziaji powoli się kończył i wlałam sobie do niego oliwę z oliwek trochę czuję się jak frytka, ale właściwie lubię frytki i fajnie się wchłania hehehe a robicie sobie jakieś maseczki? ja nie miałam za bardzo kłopotów a teraz jakieś prychole mi powyskakiwały...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:50   #1181
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
jaaaaaa wow a wyslesz mi fotki z pokoju na maila? podam ci na pw, bo jestem bardzooo ciekawa jak wyszlo... a co do przdpokoju to bede miala w nim czarne mebelki (tzn na buty i ksiazki) i do tego stol ze starej maszyny do szycia i bardzo stara maszyne do liczenia i obrazy takie w ciezkich ramach.. bo tz sie strasnzie podobaja takie stare maszyny i chcial gdzies je wsadziec wiec wypadlo na przedpokoj akurat mamy takie jedno fajne miejsce... i dlatego myslalam o brzoskwini zeby nie bylo za ciezako.. ale... malina np... chociaz zaintrygowalas mnie ta czerwienia
Nie wierzę W przedpokoju zamiast stoliczka na torebkę mamy... starą maszynę do szycia, Singera z 1921 roku A w pracowni radio z lat 60-tych W przedpokoju ta maszyna komponuje się z nową, prostą szafą z ikei w kolorze wenge (nie wiem, ja to się pisze, ale to taki ciemy brąz ). I na jednej ścianie mam stare zdjecia ślubne mojej rodziny - wszystkie w sepii, od pradziatków począwszy, na nas skończywszy. Na razie w antyramach, ale docelowo mają być w ciężkich, ciemnych ramkach Ale śmiesznie! A sypialnię mamy pomarańczową i z obrazem Van Gogha na głównej ścianie - takim mrocznym i granatowym. Jak podasz na pw adres, to mogę ci po weekendzie wysłać zdjęcia (bo teraz mam zepsuty aparat).

Ilonko, ja tak samo czuję się dobrze w moim ciele! A piersi to mam takie, że nigdy takich nie miałam - miodzio

Szczęśliwa, ale fajny sen!

Dash, oby już brzuch nie stawał! Powiedziałaś o tym swojemu lekarzowi? I o nerkach, bo to bardzo ważne w ciąży. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

A ja mam w sobotę spotkanie z dziewczynami z innego wątku Wszystkie będziemy brzuchate, jedna z naszych też będzie Już nie mogę się doczekać

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-04-16 o 08:52
Stary 2010-04-16, 08:54   #1182
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
A to pokój moich chłopców.
Cudo Sama to namalowałaś czy mialaś jakiegoś artystę malownika???

Cytat:
My z Tżtem mówimy tak na bigos

Ray śliczny brzuszek

Nika nie smutaj się tymi tragediami wszystkimi,ja tez tak miałam,więc wyłączyłam telewizor i nie chcę już tego tak przeżywać.Pamiętaj,że twój humor udziela się synkowi

U mnie dziś pogoda tragiczna,ja nie wiem co to jest w ta pogodą.Kiedy w końcu zrobi się ciepło!!!Już płaszczyka nie dopinam,bo myślałam,że szybko lato przyjdzie i nie kupowałam nic,a teraz wyglądam w tym płaszczyku jakbym od młodszej siostry pożyczyła ...

Co do imion.Ja mam kilka takich,które mi się podobają,czasem są kompatybilne z typami Tżta Ale tak naprawdę to nie chcę się nastawiać na żadne z nich,bo może mi się jeszcze znudzi,a poza tym,po urodzeniu może sie okazać,że imię, które wybrałam totalnie nie pasuje do dziecka,więc poczekam z ostatecznym wyborem do "godziny 0"
Z męskich podobają mi się takie jak: Piotruś, Antoś, Dominik (Tż jest na nie), Mikołaj, Adaś, Marcel, Grześ (ale takie imię ma Tż), a dla dziewczynki: Kaja, Kinga, Kalina (to K z przodu to przypadek,nie celowe ), Gabriela, Martyna i chyba jakieś tam jeszcze,ale nie pamiętam w tej chwili

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:59   #1183
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Mi się dzisiaj śnił poród- cesarskie cięcie było i urodziła się mała Dagusia. Wszystko było bez komplikacji Szybciutko Ale cały sen był dziwny. Dzieciątko mi pokazali i zabrali do mycia, ważenia itp.
I się obudziłam, wiec nie nacieszyłam się nią zbytnio.
Ciekawe czy to sen proroczy po nastawiam się na poród naturalny i na synusia
Też mi się dzisiaj śnił poród Ale to był sen taki abstrakcyjny, bo śniło mi się, że maluch urodził się teraz i wszyscy się dziwili, że taki malutki a ja im tłumaczyłam, że co się tak dziwią jak to dopiero 5 miesiąc Potem położna zapytała mnie gdzie mam ubranka i pieluchy a ja jej na to, że nic jeszcze nie mam bo mąż mi zabronił kupować przed 7-mym miesiącem (to akurat prawda ). Takie ot głupoty. Dziewczyny - wiem, że nie da się urodzić zdrowego malucha w tak wczesnej ciąży ale to był tylko sen i nie był niemiły...
Stary 2010-04-16, 09:08   #1184
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Ja śpię dobrze, tylko budzę się siusiu i ostatnio strasznie nerki mnie bolą, już sama nie wiem co robić bo jem tabl z żurawiną, piję wodę a mam piasek to chyba i tak leków nie ma na to... Ostatnio macica mi się stawiała, była strasznie twarda i brzuch mnie bolał, ale teraz jestem znowu na luteinie i no-spie i chyba troszeczkę lepiej. Mój oliwkowy balsam chyba z soraji albo ziaji powoli się kończył i wlałam sobie do niego oliwę z oliwek trochę czuję się jak frytka, ale właściwie lubię frytki i fajnie się wchłania hehehe a robicie sobie jakieś maseczki? ja nie miałam za bardzo kłopotów a teraz jakieś prychole mi powyskakiwały...
No ja mam od poczatku caży kiepskie wyniki mocz ały czas mam bakterie 9mimo dobrego posiewu) i krwinki świerze i wyługane Moja pani Gin kazała mi iść do Urologa zadzwoniłam do przychodni a oni mi termin an koniec lipca dali. Zapytałam ile kosztuje prywatnie i dostałam odpowiedź 350 zł :brzyda l: Porypało tych lekarzy. W końcu z polecenia dostałam namiar na JAKIEGOŚ SPECJALISTĘ z Krakowskiego Rydygera i we wtorek o 18.30 mam wizytę za 200zł. Ja przed ciąża też miałam problemy z moczem, tzn złe wyniki kiedyś nawet mnie kierowali na USG nerek i nic nie wyszło i babka (lekarz ogólny ię poddał i powiedział że nie wiem co mi jest) A że mnie nerki nie bolą (tzn czasem boli mnie tak na samym dole pleców, a nerki to chyba wyżej???) t nie poszłam już dalej do lekarza. Teraz gin mówi że muszę to skontrolować u specjalisty bo jestem w ciąży. Dodatkowo mam sporą anemie no ale dzidzia rozwija się ok więc się nie zamartwiam.

Cytat:

Ilonko, ja tak samo czuję się dobrze w moim ciele! A piersi to mam takie, że nigdy takich nie miałam - miodzio
No piersi to się najbardziej TZ podobają
Stary 2010-04-16, 09:09   #1185
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Ojejku, ale z imieniem to jest jednak problem hihi Koleżanka mi wczoraj wróżyła i wyszła dziewczynka hihi. Ciekawe czy sie spełni. Dla chłopczyka podoba mi sie Oliwier i Kasjan, Dorian. A dla dziewczynki kompletnie nie mam pomysłu. A mój mężuś to w ogole sie nie zgadza z moimi pomysłami co do imion... ehh... z facetami
Mi brzuszek rośnie jak szalony a jestem w 14 tygodniu, jak tylko bede miala chwilke zrobie zdjecie
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 09:09   #1186
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
powiedz mi jak zrobilas trawe tzn bardzo mieszalas zielen nakladalas rozne odcienie czy to glowne tlo zrobilas jednym kolorem? bo ja wlasnie chce podobnie
Trawka to czysta farba Duluxa odporna na szorowanie, odcień chyba soczysta zielen (?), jeden taki mają, nie będzie trudno. Wybrałam ten, bo wiadomo,że ściany trzeba myć po paluchach dzieci. Potem dodatkowo akrylami domalowywałam trawki ciemniejsze. Wszystko na koniec spryskałam lakierem matowym do akrylu,żeby się nie brudziło.
Trzymam kciuki za efekt

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:20   #1187
angelikaw
Zakorzenienie

cześć
Zazdroszczę Wam urządzania pokoików dla pociech... My niestety mamy tylko 1 pokój i to w nim tuż obok naszego łóżka stanie łóżeczko...
Pokój mamy pomalowany na jasny fiolet (wrzos), meble w kolorze wenge i ciemne zebrano. Kanapa brązowa. Nie bardzo mamy z czym poszaleć, by stworzyć kolorowy kącik dla dziecka.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No ja mam od poczatku caży kiepskie wyniki mocz ały czas mam bakterie 9mimo dobrego posiewu)
ja też mam liczne bakterie w moczu. Mój gin powiedział,z ę to normalne u kobiety w ciąży i nie należy się przejmować.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:26   #1188
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bez przesady prosze Nie wydaje mi sie, zeby imie Karla bylo imieniem az tak wydziwianym Co do wozka to wklejam zdjecia. Powiedzcie prosze co myslicie
super ten wozeczek - kolorki bardzo mi sie podobaja

Cytat:
Teściowa z przyjacielem zrobili sobie długi wieczór i koło 2 w nocy, przy oglądaniu tv, osunęła się na podłogę. Robiono sekcję, czy ów człowiek się nie przyczynił aby do śmierci. Ale nie dała ona odpowiedzi co było przyczyną. Po prostu serce stanęło. Nas interesowało oczywiście, czy nie cierpiała, ale raczej nie.

Mieszkanie ze skosami ma wady i zalety: słychać bardzo jak deszcz dudni o dach, w zimie jest zimniej niż w środku budynku, w lecie goręcej, bo dach się nagrzewa ( technologi deweloperska budowy domów nie przewiduje super wygłuszania i docieplania, bo to się nie opłaca), okna dachowe mają tendencję do szybszego zużycia ( szybciej mogą przeciekać). Do wszystkiego się jednak można przyzwyczaić.
Ale metraż przy dziecku jest ważny, szczególnie,że przewidujesz 8 lat użytkowania, a dopłata niewielka, więc bym się nie wahała I BRAŁA !

Mam identyczny ! Bardzo jestem zadowolona ( zazdroszczę ci tego nosidełka , bo ja nie miałam w komplecie), świetnie się prowadzi, wygodny, pojemny. Moge spytać ile dałaś?
no przykra historia moj tata tez zmarl nagle - znalezlismy go w lazience, chyba dopiero wchodzil, bo byl wypalony papieros niestrzepniety, ale mamy pewnosc, ze nikt w tym nie uczestniczyl, bo wszystko bylo pozamykane i klucze w drzwiach od srodka ........
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, jezdem
Kiepska byłam dni kilka, więc załatwiałam na W tylko to, co musiałam...

mszu i Ty Brytusie...? Ja się nie focham, mówię (piszę) co myślę i jak ktoś robi to samo, to nie uważam, abym miała powoda do fochów :P no myslałam, że juz na tyle mnie znasz...

Kasiula śliczne focie,

My dziś w końcu po badaniu, najpierw pojechaliśmy wczoraj. Okazała się, że ten doktorek, do którego mnie mój skierował- ma kiepski aparat i na dzisiaj zaprosił nas na Polną do szpitala. Tam cała sesja, mierzenie etc.

Nasz Synuś, to w 100% SYNUŚ mąż dostal do ręki focię z "płcią" mamy Go też na płytce. Całe badanie nagrane, wszystkie mierzenia- kręgosłupik, serduszko, główka, rączki i nóżki (jedną chował mamie pod żebro i teraz wiem, dlaczego nie sypiam nocami).
Całość badania- 100zł. Wrażenia- niesamowite. Moja mamcia cała dzika ze szczęścia, bo będzie teraz parka wnusiów...

U mnie kiepsko, żeby nie powiedzieć- bardzo kiepsko. Nie sypiam znów nocami, potem do 15... boli głowa i nic sie nie chce. To, co pokazują non stop w tv- przygnębia mnie tak bardzo, że najchętniej nie przechodziłabym przez pokój babci, bo Ona to wciąż śledzi...

Ja już nie mam na to sił. Wszystko rozumiem, ale trzeba nam jakoś dalej żyć, a to co leci w tv to same straszne i smutne rzeczy, filmy, programy...

Mam nadzieję, że wychodzę już z doła, bo jak mam takie nastroje, to tu nie zaglądam, żeby nikogo nie zaczepiać

martucha super te naklejki, chyba się tez w nie zaopatrzę. Podoba mi się zwłaszcza kosmos, ale dałabym jaśniejsze tło

Nadrobię Was może jutro, dzisiaj padam... a i ostatnio wciąż zasypiam...

Ray ja też takie okresy z tym śluzem miałam, że biegłam patrzeć, czy to aby nie krewa ale ponoć to normalne, takie mlekowate było moje...

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

I w sumie wyszło nam 22 tydzień plus 3 dni, muszę się z tym przespać, bo nie wiem juz kiedy mamy TP...
gratuluje synusia
Cytat:
bigos my z tz tez tak mowimy
Cytat:
Trawka to czysta farba Duluxa odporna na szorowanie, odcień chyba soczysta zielen (?), jeden taki mają, nie będzie trudno. Wybrałam ten, bo wiadomo,że ściany trzeba myć po paluchach dzieci. Potem dodatkowo akrylami domalowywałam trawki ciemniejsze. Wszystko na koniec spryskałam lakierem matowym do akrylu,żeby się nie brudziło.
Trzymam kciuki za efekt
Szokoladko cudne te Twoje malunki
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:26   #1189
Pomidora
Zakorzenienie

Kasienko, w końcu przyjdzie prawdziwa wiosna - u nas już dziś chyba jest

Klarrisa, fajny sen jak maleństwo było zdrowe Ja to wiecznie jestem ciekawa, jak nasz maluch będzie wyglądał!

Angelika, to czekamy na zdjęcie brzuszka!

Ilonko, najważniejsze, ze problem z bakteriami na razie zażegnany

Angelikaw, nie tylko ty nie urządzasz pokoju dziecięcego - my też będziemy mieć maluszka przy sobie, w sypialni. Mamy co prawda możliwość stworzenia pokoju dla niego, jeden ma właśnie takie przeznaczenie, ale nie będzie mi się chciało po nocy latać na drugi koniec mieszkania tylko po to, żeby małego nakarmić. Od razu się obudzę i nie będe mogła spac już. W sypialni mały będzie miał łózeczko i swoją komodę, a jak będzie przesypiał całe noce to wtedy go prze4niesiemy do pokoju dziecięcego

28.09.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 09:27   #1190
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
cześć
Zazdroszczę Wam urządzania pokoików dla pociech... My niestety mamy tylko 1 pokój i to w nim tuż obok naszego łóżka stanie łóżeczko...
Pokój mamy pomalowany na jasny fiolet (wrzos), meble w kolorze wenge i ciemne zebrano. Kanapa brązowa. Nie bardzo mamy z czym poszaleć, by stworzyć kolorowy kącik dla dziecka.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ja też mam liczne bakterie w moczu. Mój gin powiedział,z ę to normalne u kobiety w ciąży i nie należy się przejmować.
u nas tez dzidzia bedzie z nami w sypialni poki co, ale mam nadzieje, ze jak urosnie to juz bedziemy w nowym domku z kolorowym pokoikiem dla dzieci
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:32   #1191
dash
Raczkowanie

Cytat:
No ja mam od poczatku caży kiepskie wyniki mocz ały czas mam bakterie 9mimo dobrego posiewu) i krwinki świerze i wyługane Moja pani Gin kazała mi iść do Urologa zadzwoniłam do przychodni a oni mi termin an koniec lipca dali. Zapytałam ile kosztuje prywatnie i dostałam odpowiedź 350 zł :brzyda l: Porypało tych lekarzy. W końcu z polecenia dostałam namiar na JAKIEGOŚ SPECJALISTĘ z Krakowskiego Rydygera i we wtorek o 18.30 mam wizytę za 200zł. Ja przed ciąża też miałam problemy z moczem, tzn złe wyniki kiedyś nawet mnie kierowali na USG nerek i nic nie wyszło i babka (lekarz ogólny ię poddał i powiedział że nie wiem co mi jest) A że mnie nerki nie bolą (tzn czasem boli mnie tak na samym dole pleców, a nerki to chyba wyżej???) t nie poszłam już dalej do lekarza. Teraz gin mówi że muszę to skontrolować u specjalisty bo jestem w ciąży. Dodatkowo mam sporą anemie no ale dzidzia rozwija się ok więc się nie zamartwiam.

No piersi to się najbardziej TZ podobają
Ilona no widzisz a u mnie na odwrót bo jakiś czas temu (przed ciaza) miałam USG i wyszło, że mam piasek, ale wtedy nic mnie nie bolalo, mocz wychodził dobrze. Teraz miałam już atak chyba kolka nerkowa, straszne przezycie, a nocą budzę się bo bolą mnie nerki raz jedna raz druga, normalnie promieniuje na pół pleców. Badania moczu nic nie wykazują... tylko lekarka kazała Żurawit kupić... ale ostatnio coraz częściej mnie bolą, więc chyba znowu pójdę na USG.

angelikaw my też będziemy z bobasem w jednym pokoju a w drugim będą szafy i meble, kiedyś się to pewnie zmieni.

Pomidora oczywiście powiedziałam lekarce

Co do imion to ja też jeszcze nie mam pojęcia, patrzę w kalendarze,ale nic mi się nie podoba. Dla dziewczynki podoba mi się od dawna Maja, ale teraz same Maje wokół...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:34   #1192
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Mój GIN też się bakteriami nie przejmuje bo posiew wyszedł ok. Chodzi o krwinki które mam dość liczne Jedne wskazują na chorobę nerek a drugie na cewkę moczową. Musze to po postu wyjaśnić
Stary 2010-04-16, 09:38   #1193
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
abz bee-gees to jest bigos
pierwszy raz słyszę takie określenie

Cytat:
A ja mam w sobotę spotkanie z dziewczynami z innego wątku Wszystkie będziemy brzuchate, jedna z naszych też będzie Już nie mogę się doczekać
No dobra, przyznam sie, że będę to ja

Cytat:
No ja mam od poczatku caży kiepskie wyniki mocz ały czas mam bakterie 9mimo dobrego posiewu) i krwinki świerze i wyługane Moja pani Gin kazała mi iść do Urologa zadzwoniłam do przychodni a oni mi termin an koniec lipca dali. Zapytałam ile kosztuje prywatnie i dostałam odpowiedź 350 zł :brzyda l: Porypało tych lekarzy. W końcu z polecenia dostałam namiar na JAKIEGOŚ SPECJALISTĘ z Krakowskiego Rydygera i we wtorek o 18.30 mam wizytę za 200zł.
U mojej siostry chyba jest podobnie, z tym, ze ona miała jeszcze jakiś polip czy coś na pecherzu i miała to usuwane niedawno (przed ciążą). Gin ją wysłał do szpitala na konsultacje urologiczna. Była dobe w szpitalu, co prawda nadal nic nie wiadomo, bo nie ma za bardzo czym leczyc, cystoskopie odradzają w ciąży a bez cystoskopii nie zobaczę dokładnie co w pęcherzu siedzi. Ale piszę to, bo może gin dałby ci skierowanie do szpitala, to byś nie musisła iść prywatnie.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:44   #1194
Klarissa
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dziewczyny a ja się muszę pożalić wam bo nie mam komu. Przez ten wybuch wulkanu mój mąż, który od pewnego czasu jest za granicą nie może wrócić do Polski a miał być już jutro... wolę żeby wrócił jak zrobi się bezpiecznie niż kombinował teraz, ale smutno mi strasznie. Bardzo tęsknię i tak się już cieszyłam na jego powrót... Nie dosyć, że tydzień żałoby, który przesiedziałam sama w domu, w 4 ścianach to jeszcze teraz i to... Jakieś fatum. Dobrze, że chociaż maleństwo się rusza i daje znać o sobie bo chyba bym ryczała w kącie jak jakaś emo...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-04-16 o 09:46
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:47   #1195
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
U mojej siostry chyba jest podobnie, z tym, ze ona miała jeszcze jakiś polip czy coś na pecherzu i miała to usuwane niedawno (przed ciążą). Gin ją wysłał do szpitala na konsultacje urologiczna. Była dobe w szpitalu, co prawda nadal nic nie wiadomo, bo nie ma za bardzo czym leczyc, cystoskopie odradzają w ciąży a bez cystoskopii nie zobaczę dokładnie co w pęcherzu siedzi. Ale piszę to, bo może gin dałby ci skierowanie do szpitala, to byś nie musisła iść prywatnie.
No nie wiem co z tym szpitalem hmmm Nie chce się zamawiać Pójdę we wtorek pytanie jakoś zboleje i zobaczymy co dalej.
Stary 2010-04-16, 09:56   #1196
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierzę W przedpokoju zamiast stoliczka na torebkę mamy... starą maszynę do szycia, Singera z 1921 roku A w pracowni radio z lat 60-tych W przedpokoju ta maszyna komponuje się z nową, prostą szafą z ikei w kolorze wenge (nie wiem, ja to się pisze, ale to taki ciemy brąz ). I na jednej ścianie mam stare zdjecia ślubne mojej rodziny - wszystkie w sepii, od pradziatków począwszy, na nas skończywszy. Na razie w antyramach, ale docelowo mają być w ciężkich, ciemnych ramkach Ale śmiesznie! A sypialnię mamy pomarańczową i z obrazem Van Gogha na głównej ścianie - takim mrocznym i granatowym. Jak podasz na pw adres, to mogę ci po weekendzie wysłać zdjęcia (bo teraz mam zepsuty aparat).
tez mamy singierke taka stara hahahahahahaha no walsnie poki co te mebelki mam jasny braz ale chce je przemalowac na czerny ewentualnie ciemny braz zeby sie komponowal z maszyna no i tez chcemy te fotki takie na sciany... musisz mi wyslac zdjecia koniecznie ! pokaze tz to padnie

Cytat:
Trzymam kciuki za efekt
to tak chcialam zrobic... wlasnie podklad jakims kolorem a potem akrylowymi zabajerowac
no i lekko niebiesko i biale chmurki na niebo
Stary 2010-04-16, 09:57   #1197
angelikaw
Zakorzenienie

Pomi, Maggie1983, dash - ja wiem, że wiele osób tak robi, ze bierze maluszka do sypialni... My nie mamy wyjścia niestety...
Podobnie jak Maggie mamy nadzieję, ze za kilka lat będziemy mieli swój mały domek, a w nim osobny pokoik dla dziecka
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:08   #1198
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Starapanno, a co u ciebie? Rzadko się odzywasz, a brzuszek ładnie rośnie?
caly czas jestem z Wami, na bierzaco podczytuje co piszecie. Walcze z praca licencjacka, zaleglymi egzaminami i troszke brakuje mi czasu.
Patrze na moj brzuszek i wydaje mi sie caly czas taki sam. Mam okolo 3 kg na plusie ( a ogolnie 7 od wakacji i pierwszej ciazy). W poniedzialek ide na krociutkie usg sprawdzic czy wszystko w porzadku, bo znow mam schizy. Nie potrzebnie weszlam na watek o poronieniach , nakrecilam sie. Moze jeszcze w kwietniu bedziemy urzadzac pokoik dla Malucha, tez mysle o naklejkach na sciany, sa boooskie. Powoli wybieramy imie, podoba nam sie Fabian, co o tym myslicie? Nie bedzie sie kojarzyl z pawianem?
Milego weekendu

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:13   #1199
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja się muszę pożalić wam bo nie mam komu. Przez ten wybuch wulkanu mój mąż, który od pewnego czasu jest za granicą nie może wrócić do Polski a miał być już jutro... wolę żeby wrócił jak zrobi się bezpiecznie niż kombinował teraz, ale smutno mi strasznie. Bardzo tęsknię i tak się już cieszyłam na jego powrót... Nie dosyć, że tydzień żałoby, który przesiedziałam sama w domu, w 4 ścianach to jeszcze teraz i to... Jakieś fatum. Dobrze, że chociaż maleństwo się rusza i daje znać o sobie bo chyba bym ryczała w kącie jak jakaś emo...

Nie martw się, wróci przynajmniej bezpiecznie. Wie4m, co czujesz, ja tez strasznie tęsknię ilekroć nie widzimy się z mężem kilka dni, a dłużej to już w ogóle sobie nie wyobrażam. Ściskaj Maleństwo i się nie smutkaj, nie jesteś sama
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:15   #1200
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
na 100% nie moze zawierać kofeiny i retinolu.

Malwinko u mnie wlasnie najbardziej kilogramy widac po udach i d..., ze spodni 28-29 wskoczylam na roziar 33!! I wiesz co mam to gdzies, poki co 3 kg na plusie, nie obrzeram sie, nie jem slodyczy, nie mam zachcianek a jednak rozrastam sie a biodrach, taki moj urok. Najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa i urodzila sie w terminie a po rozwiazaniu zrzucimy zbedne kg

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości