|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dzień dobry
![]() Widzę, że znowu połowę postów mi zeżarło ![]() Szokoladko, straszna historia twojej teściowe! Mam nadzieję, że rzeczywiście nie cierpiała. A jak TŻ? A pokoik cudowny! Powinnaś być ilustratorką bajek ![]() Malwinko, nie wiem, jak jest z rowerem stacjonarnym, ale wiem, że większość lekarzy odradzała jazdę na normalnym rowerze, ale chyba przez urazowość. Ray, brzuszek rzeczywiście rośnie, bardzo ładnie. Wróżko i co z tą kotką? Będziecie ją izolować cały czas? Jak to jedyny nowy zwierzak to może warto zastanowić się na oddaniem jej w dobre ręce, żeby nie stresowała się obecnością innych zwierząt? Ycnan, ja to nie mogę tam zaglądać, bo ostatnio z fazy wątpliwości przeszłam na fazę tęsknoty już za moim maleństwem ![]() Monika, dobrze, ze się odezwałaś ![]() ![]() Falbana, ja też w całej ciąży miałam 2 badania krwi, w tym jedno tylko dlatego, ze w szpitalu byłam ![]() ![]() Paula, to globulkami się faszeruj i kuruj się ![]() Ninaad, to już chyba któryś raz nie zostałaś poinformowana o zmianie godziny przyjęć - dziwna sprawa! Kuruj się z infekcji ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Aniu, wózek bardzo ładny i fajnie, że niezniszczony! My swój odbieramy w sobotę i mam nadzieję, że zgodnie z opisem będzie w idealnym stanie ![]() Mpik, ale narobiłaś mi smaka na ryż z jabłkami! Starapanno, a co u ciebie? Rzadko się odzywasz, a brzuszek ładnie rośnie? Martucha, ale mamy podobny gust ![]() ![]() ![]() ![]() Ładna dziś pogoda, może sobie pójdę na spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witam wszystkie przyszłe mamy
![]() Mam do Was pytanie o balsamy antycellulitowe- czy w ciaży możemy ich używać i jakich skladnikow w nich lepiej się wystrzegać? Podobno kofeina idzie w odstawkę.. Brzuch i piersi będę wciąż smarować oliwką, ale moje uda, biodra, pośladki potrzebują większego wsparcia.. Chodzi mi o zwykle drogeryjne kosmetyki, które troszkę wygładzą i są raczej od poprawiania samopoczucia ![]() Ray bardzo fajny brzunio ![]() Ycan wpadłam w ten wątek jak sliwka w kompot i popłynęlam.. dziś śniło mi się, że juz urodzilam i karmię piersią mojego szkraba..i o dziwo było to takie proste..naciskasz i leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o imiona to jak już pisałam wcześniej będzie Dominik lub Dagmara. Imiona wybraliśmy już jakiś czas temu. Dla nas bardzo ważne było to, żeby imiona nie były zbyt popularne. Nie chciałabym, że moje dziecko miało później w szkole lub przedszkolu 5 kolegów/koleżanek o tym samym imieniu. Sama tego nie lubiłam bo w mojej klasie były jeszcze dwie Ewy. Sugerowałam się tym rankingiem, akurat przeprowadzonym przez kogoś w w Warszawie. http://gorny.edu.pl/imiona/index.php? Ale się napracowałaś ![]() ![]() ![]() Spory naprawdę! To chyba prawda, ze w drugiej ciąży brzuszek rośnie szybciej. Cytat:
![]() Cytat:
Mi się dzisiaj śnił poród- cesarskie cięcie było i urodziła się mała Dagusia. ![]() ![]() ![]() I się obudziłam ![]() Ciekawe czy to sen proroczy po nastawiam się na poród naturalny i na synusia ![]() Jeśli chodzi o balsamy antycelulitisowe to nie wiem, wiem, że nie powinno się ujędrniających bo one powodują napisanie skóry i przy zwiększających się centymetrach może powodować rozstępy
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-04-16 o 08:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ostatnio mam bardzo zle samopoczucie ciesze sie dzidziusiem ale jak widze jak rosne np moje uda to jestem załamana ;( wy pewnie takiego czegoś nie macie ehhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też się cieszę z maleństwa, ale moje ciało też mi się nie podoba. Od dawna mam nadwagę, jestem na wiecznych dietach, siłowniach i muszę wagę kontrolować non stop. I dzisiaj jak patrzę na rosnące kg (całe szczęście dopiero 1,5 KG) to i tak mnie to denerwuje, mimo, że wiem że to ciąża a nie obżarstwo. No i nie podoba mi się mój brzuchal, urósł już sporo ale nie jest ładnym ciążowym brzuszkiem jakie wklejają dziewczyny. Nie mam takiej piłeczki na dole. Brzuch zaczyna się już od samej góry (trochę poniżej biustu), i jest taki rozciągnięty aż do dołu. Ciekawe kiedy się ładnie zaokrągli? Codziennie marudzę mężowi, że nie mam ładnego brzucha ciążowego, który można pokazać w dopasowanej bluzce. Tylko wyglądam jakbym się upasała ![]() ![]()
![]() |
#1177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chce zrobic cos w stylu takim jak pokazala szokoladka taka trawke delikatna i niebo.. tlo zeby naklejki nie wisialy w powietrzy wiec... nie bedzie za duzo.. i nie koniecznie przykleje wszytskie... no ale dobrze ze masz inne zdanie masz do tego prawo... a na zajeciach w szpitalu mielismy tak zrobione korytarze na oddziale dzieciecym i dzieciaki uwielbialy tam byc.. swietnie dalo sie im odwrocic uwage opwiadajac milion historii o takich zwierzatkach.. no i super sprawa do interakcji jak jeszczez nie mowiły.. na zasadzie a pokaz gdzie jest...
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Raczkowanie
|
elenka ja mieszkałam prawie 2 lata w mieszkaniu ze skosami. Zależy jak bardzo są te ściany pochylone bo u mnie wydawało się, że nie są tak bardzo pochylone a jednak mielismy poźniej trochę problemów. W zimie mieliśmy ciągle zasypane okna i było ciemno, w lecie było tak gorąco, że nie można było wytrzymać a jak padało to dudniło, ale można się przyzwyczaić. My oczywiście cieszylismy się, że mamy swoje mieszkanko, ale trochę problemów z tymi skosami było. U Ciebie jest o tyle dobrze, że to mieszkanie nie będzie małe, więc te skosy mogą Wam nie przeszkadzać tak jak nam. Teraz można fajnie urządzić pokój ze skosami i może nawet nie odczujecie ich. Aaa i jeszcze zależy czym macie pokryty dach bo jak dachówką to chyba mniej słychać bo moi znajomi mają blachę, to trochę gorzej... To się naprodukowałam, mam nadzieję, że będziecie zadowoleni z wyboru a Tż-towi powiedz, że też ma decydować bo Ci faceci to czasami sprytnie potrafią się wymigać
![]() abz bee-gees to jest bigos ![]() Dziewczyny wy piszecie o truskawkach, sałacie a ja muszę się pochwalić, że dorwałam ostatnio arbuza i był całkiem całkiem ![]() Ja śpię dobrze, tylko budzę się siusiu i ostatnio strasznie nerki mnie bolą, już sama nie wiem co robić bo jem tabl z żurawiną, piję wodę a mam piasek to chyba i tak leków nie ma na to... Ostatnio macica mi się stawiała, była strasznie twarda i brzuch mnie bolał, ale teraz jestem znowu na luteinie i no-spie i chyba troszeczkę lepiej. Mój oliwkowy balsam chyba z soraji albo ziaji powoli się kończył i wlałam sobie do niego oliwę z oliwek trochę czuję się jak frytka, ale właściwie lubię frytki i fajnie się wchłania hehehe a robicie sobie jakieś maseczki? ja nie miałam za bardzo kłopotów a teraz jakieś prychole mi powyskakiwały... |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilonko, ja tak samo czuję się dobrze w moim ciele! A piersi to mam takie, że nigdy takich nie miałam - miodzio ![]() Szczęśliwa, ale fajny sen! Dash, oby już brzuch nie stawał! Powiedziałaś o tym swojemu lekarzowi? I o nerkach, bo to bardzo ważne w ciąży. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() A ja mam w sobotę spotkanie z dziewczynami z innego wątku ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-04-16 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Zadomowienie
|
Cudo
![]() ![]() My z Tżtem mówimy tak na bigos ![]() Ray śliczny brzuszek ![]() Nika nie smutaj się tymi tragediami wszystkimi,ja tez tak miałam,więc wyłączyłam telewizor i nie chcę już tego tak przeżywać.Pamiętaj,że twój humor udziela się synkowi ![]() U mnie dziś pogoda tragiczna,ja nie wiem co to jest w ta pogodą.Kiedy w końcu zrobi się ciepło!!!Już płaszczyka nie dopinam,bo myślałam,że szybko lato przyjdzie i nie kupowałam nic,a teraz wyglądam w tym płaszczyku jakbym od młodszej siostry pożyczyła ![]() Co do imion.Ja mam kilka takich,które mi się podobają,czasem są kompatybilne z typami Tżta ![]() ![]() Z męskich podobają mi się takie jak: Piotruś, Antoś, Dominik (Tż jest na nie), Mikołaj, Adaś, Marcel, Grześ (ale takie imię ma Tż), a dla dziewczynki: Kaja, Kinga, Kalina (to K z przodu to przypadek,nie celowe ![]() ![]()
#1183 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Raczkowanie
|
![]()
Ojejku, ale z imieniem to jest jednak problem hihi
![]() ![]() Mi brzuszek rośnie jak szalony a jestem w 14 tygodniu, jak tylko bede miala chwilke zrobie zdjecie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za efekt ![]()
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Zazdroszczę Wam urządzania pokoików dla pociech... My niestety mamy tylko 1 pokój i to w nim tuż obok naszego łóżka stanie łóżeczko... Pokój mamy pomalowany na jasny fiolet (wrzos), meble w kolorze wenge i ciemne zebrano. Kanapa brązowa. Nie bardzo mamy z czym poszaleć, by stworzyć kolorowy kącik dla dziecka. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- ja też mam liczne bakterie w moczu. Mój gin powiedział,z ę to normalne u kobiety w ciąży i nie należy się przejmować.
#1188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bigos ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Kasienko, w końcu przyjdzie prawdziwa wiosna - u nas już dziś chyba jest
![]() Klarrisa, fajny sen jak maleństwo było zdrowe ![]() Angelika, to czekamy na zdjęcie brzuszka! Ilonko, najważniejsze, ze problem z bakteriami na razie zażegnany ![]() Angelikaw, nie tylko ty nie urządzasz pokoju dziecięcego - my też będziemy mieć maluszka przy sobie, w sypialni. Mamy co prawda możliwość stworzenia pokoju dla niego, jeden ma właśnie takie przeznaczenie, ale nie będzie mi się chciało po nocy latać na drugi koniec mieszkania tylko po to, żeby małego nakarmić. Od razu się obudzę i nie będe mogła spac już. W sypialni mały będzie miał łózeczko i swoją komodę, a jak będzie przesypiał całe noce to wtedy go prze4niesiemy do pokoju dziecięcego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
angelikaw my też będziemy z bobasem w jednym pokoju a w drugim będą szafy i meble, kiedyś się to pewnie zmieni. Pomidora oczywiście powiedziałam lekarce ![]() Co do imion to ja też jeszcze nie mam pojęcia, patrzę w kalendarze,ale nic mi się nie podoba. Dla dziewczynki podoba mi się od dawna Maja, ale teraz same Maje wokół... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zadomowienie
|
Mój GIN też się bakteriami nie przejmuje bo posiew wyszedł ok. Chodzi o krwinki które mam dość liczne Jedne wskazują na chorobę nerek a drugie na cewkę moczową. Musze to po postu wyjaśnić
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||
Zakorzenienie
|
pierwszy raz słyszę takie określenie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny a ja się muszę pożalić wam bo nie mam komu. Przez ten wybuch wulkanu mój mąż, który od pewnego czasu jest za granicą nie może wrócić do Polski a miał być już jutro... wolę żeby wrócił jak zrobi się bezpiecznie niż kombinował teraz, ale smutno mi strasznie. Bardzo tęsknię i tak się już cieszyłam na jego powrót...
![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-04-16 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no i lekko niebiesko i biale chmurki na niebo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Pomi, Maggie1983, dash - ja wiem, że wiele osób tak robi, ze bierze maluszka do sypialni... My nie mamy wyjścia niestety...
Podobnie jak Maggie mamy nadzieję, ze za kilka lat będziemy mieli swój mały domek, a w nim osobny pokoik dla dziecka ![]()
#1198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrze na moj brzuszek i wydaje mi sie caly czas taki sam. Mam okolo 3 kg na plusie ( a ogolnie 7 od wakacji i pierwszej ciazy). W poniedzialek ide na krociutkie usg sprawdzic czy wszystko w porzadku, bo znow mam schizy. Nie potrzebnie weszlam na watek o poronieniach ![]() ![]() Milego weekendu ![]()
![]() |
#1199 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie martw się, wróci przynajmniej bezpiecznie. Wie4m, co czujesz, ja tez strasznie tęsknię ilekroć nie widzimy się z mężem kilka dni, a dłużej to już w ogóle sobie nie wyobrażam. Ściskaj Maleństwo i się nie smutkaj, nie jesteś sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.