Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 01:29   #601
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
woda,za chwile,bądz potem sobie obejrze.
To fakt,tu jest fajnie bo nikt nie brzęczy,że chce się coś zwrócić,wymienić etc
pokłosie starego systemu ... w polsce wchodzisz do skelpu a baba zza lady na ciebie: czego.... ide spac bo tz juz klnie na mnie przez sen ze siedze z wami....
Stary 2010-04-16, 03:16   #602
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

No ewo,wodo racja,widać sporą różnice.
Dobranoc

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-16 o 10:50
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:53   #603
gospella
Wtajemniczenie

dzień dobry
ja to mam wrażenie, że jak ja siąde na wizażek to nikogo nie ma, tlyko wylezę już cała dyskusja rusza
ale pogoda okropna... siedzę w domu, bo dopieor po południu mam szkolenie
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:00   #604
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja to mam wrażenie, że jak ja siąde na wizażek to nikogo nie ma, tlyko wylezę już cała dyskusja rusza
Ja jestem

Nie powiedzialam wam wczoraj, ale martwie sie czy w ogole bede mogla przyleciec, bo nie wiem kurcze czy nie bede miala lotu odwolanego. Wczoraj wybuchl na Islandii jakis wulkan i wszystkie pyly nad wyspy przylatuja w zwiazku z czym wiekszosc lotow odwolano. Najgorsze jest to, ze ten wulkan podobno ostatnio 200 lat temu wybuchl i potem sobie tak przez dwa lata co miesiac, co dwa wybuchal
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:10   #605
gospella
Wtajemniczenie

no ale to kilka dni ma trwac więc moze Woda dasz rade
Stary 2010-04-16, 09:24   #606
Ellin_ak
Rozeznanie

Witajcie!
pogoda dobijająca. Wczoraj zostałam wezwana na dywanik do dyrektorki...ktoś z firmy próbuje mnie oczernić. Zrobiła się nieciekawa atmosfera. Nowa dyrektor wprowadziła system kar za potknięcia w pracy- podobno wg niej to świetna metoda na mobilizację pracowników. Jestem zła...
Ale z dobrych wiadomości- wczoraj poszło pierwsze zaproszenie bardzo się podobało. Wczoraj jak poszłam do mamy Tżta do pracy na gilotynę, to koleżankom wszystkim pokazywała nasze zaproszenia i się zachwycały. Mówił: "no, moja synowa przyszła".
Żebym nie budziła podejrzeń, chciały mi dać plakietkę"uczę się"
Jeszcze dziś idę dociąć kilka i puszczę dziś te co muszą zostać wysłane pocztą.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:37   #607
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
gos dyskusja padła snietym trupem gdzies kolo 1:30 a ty przyszlas z rana po 8 wuiec jaka dyskusja umarla jak przyszlas... tez pare raz mialam takie wrazenie.. nie dosc ze malo mam czasu na wizaz to jeszce jak ja przychodze to wszyscy wychodza .. ide pracowac w zwiazku z tym
Stary 2010-04-16, 09:39   #608
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
gos dyskusja padła snietym trupem gdzies kolo 1:30 a ty przyszlas z rana po 8 wuiec jaka dyskusja umarla jak przyszlas... tez pare raz mialam takie wrazenie.. nie dosc ze malo mam czasu na wizaz to jeszce jak ja przychodze to wszyscy wychodza .. ide pracowac w zwiazku z tym
no wiem wiem tak sobie zauważyłam nieśmiało
Stary 2010-04-16, 09:52   #609
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Aaś - suknia Twoja śliczna, brawo

spieszno mi, więc na chybcika Wam podsyłam fotki z dzisijeszej próbnej fryzury.
Co sądzicie?
jestem takiego samego zdania, jak dziewczyny które się wypowiedziały

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18604516]Trzymamy

A ja po zapaleniu pęcherza i antybiotyku (jeszcze w trakcie) mam opryszczkę !!!!! Wrrrrr osłabienie organizmu!!! Załamać się idzie....[/QUOTE]
oj, szczerze współczuję..........

cześć PMki!!

ale jestem śpiąca... całe szczęście dziś tylko do 12 chociaz i tak będę miec pracowity dzień

i mam zasadnicze pytanie, gdzie do cholery jest słońce?????? bo u mnie leje i leje, przestać nie może

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:56   #610
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale to kilka dni ma trwac więc moze Woda dasz rade
Tylko ja sie boje, bo 9.05 mam lot, a jak sobieznowu np 8 wybuchnie, to ja nie wiem jak ja sie do pl dostane...wiem, ze to takie martwienie sie na zapas, ale juz teraz wole pomyslec, co zrobimy w razie czego.

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Witajcie!
pogoda dobijająca. Wczoraj zostałam wezwana na dywanik do dyrektorki...ktoś z firmy próbuje mnie oczernić. Zrobiła się nieciekawa atmosfera. Nowa dyrektor wprowadziła system kar za potknięcia w pracy- podobno wg niej to świetna metoda na mobilizację pracowników. Jestem zła...
Ale z dobrych wiadomości- wczoraj poszło pierwsze zaproszenie bardzo się podobało. Wczoraj jak poszłam do mamy Tżta do pracy na gilotynę, to koleżankom wszystkim pokazywała nasze zaproszenia i się zachwycały. Mówił: "no, moja synowa przyszła".
Żebym nie budziła podejrzeń, chciały mi dać plakietkę"uczę się"
Jeszcze dziś idę dociąć kilka i puszczę dziś te co muszą zostać wysłane pocztą.
Gratuluje zaproszen Ale zdjec to chyba nie wstawialas
Stary 2010-04-16, 10:00   #611
Aaś
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18603134]ooo a masz jakiś z czerwienią bo ja bukiet będe mieć czerwony ale butki nie...

najlepiej pojechac do hurtowni kwiatów to często za grosze albo darmo dadzą i przechowywać je skropione w lodówce, albo sa takie sztuczne na allegro ale nie wiem jak to wyglada...nam kwiaciarka załatwia, może tam gdzie bukiet zamawiasz zapytać..[/QUOTE]

Guska ja wpisałam w google "kolorowy french" i tak mi wyskoczyło to
http://images.google.pl/images?um=1&...tart=0&ndsp=20
http://media.photobucket.com/image/k...czerwonyfr.jpg

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
tradycyjbie jestem zmeczona, dzis od rana na slai, pieczenie plackow i zmywanie naczyn, potem spotkanie z kamerzysta, kupowanie wina, i rozne jeszcze pierdoły nie mam czasu na kompa a tym bardziej na wizaz

mysle ze mozemy sie zgadac dopiero za 2 dni, czyli po moi slubie, wiec jakby co to prosze trzymac kciuki zeby sie udalo,
relacje kiedys wam zdam

buzka
to fantastycznego wesela ci życzę kochana i duuużo szczęścia na nowej drodze życia nie zapomnij odezwać się "po"

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ja jestem

Nie powiedzialam wam wczoraj, ale martwie sie czy w ogole bede mogla przyleciec, bo nie wiem kurcze czy nie bede miala lotu odwolanego. Wczoraj wybuchl na Islandii jakis wulkan i wszystkie pyly nad wyspy przylatuja w zwiazku z czym wiekszosc lotow odwolano. Najgorsze jest to, ze ten wulkan podobno ostatnio 200 lat temu wybuchl i potem sobie tak przez dwa lata co miesiac, co dwa wybuchal
a ty kiedy masz wracać? ta chmura pewnie za parę dni się rozejdzie po kościach więc spoko
dobra. już doczytałam a tam do polski kursują jakieś autokary? ja wiem że to ruski rok się jedzie ale lepszy rydz...

a co do sukienki to ja już zgłupiałam chyba całkiem ten kwiatek wywalę i już. najwyżej będzie łyso. dupa sraka madafaka.

remmi mi tamta fryzurka też się bardziej podobała

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2010-04-16 o 10:01
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:16   #612
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko ja sie boje, bo 9.05 mam lot, a jak sobieznowu np 8 wybuchnie, to ja nie wiem jak ja sie do pl dostane...wiem, ze to takie martwienie sie na zapas, ale juz teraz wole pomyslec, co zrobimy w razie czego.

hm no tak, lae wiesz równie dobrze może wybuchnąc o 11
sprawdźcie może pociągi albo autokary.... tak na wszelki wypadek, ale sadzę, że bedzie ok, ja zreszta nie pamiętam takiej chmury wcześniej
Stary 2010-04-16, 10:22   #613
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry
wstałam rano i patrzę na to coś co się dzieje za oknem i od razu chce mi się znowu spać

dobrze, że wczoraj zrobiłam pranie bo już wszytko poschło, a dzisiaj musiałabym je po domu rozwieszać...

Cytat:
Ja jestem

może nie będzie tak źle, nie ma co się martwic na zapas, u nas mówią że ponoć do niedzieli ma się utrzymywać ten pył, ale dopiero po południu mają potwierdzić info czy nie będzie przekładany pogrzeb Pary Prezydenckiej.

Byliśmy wczoraj u jednego jubilera oglądać obrączki i spodobały mi się dwa wzory niestety nie mają katalogów ani str internetowej więc nie pokaże, ale dzisiaj wybieramy się do innego jubilera i w końcu ustalać zaproszenia, bo wczoraj byliśmy ale było tyle ludzi że pani poprosiła żebyśmy przyszli dzisiaj. Może w końcu coś się ruszy

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:23   #614
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
hm no tak, lae wiesz równie dobrze może wybuchnąc o 11
sprawdźcie może pociągi albo autokary.... tak na wszelki wypadek, ale sadzę, że bedzie ok, ja zreszta nie pamiętam takiej chmury wcześniej
Podobniez 20 marca tez wybuchl, ale nie bylo tyle pylu, wiec jak tak sobie teraz co miesiac bedzie wybuchal, to....przefajdane
Stary 2010-04-16, 10:26   #615
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluje zaproszen Ale zdjec to chyba nie wstawialas
dziś wstawię! obiecuję
Stary 2010-04-16, 10:31   #616
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

i mam zasadnicze pytanie, gdzie do cholery jest słońce?????? bo u mnie leje i leje, przestać nie może
U mnie słońce było rano - teraz chyba już ta pyłowa chmura dotarła na Pomorze, bo jest paskudnie - szaro, buro i ponuro

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dupa sraka madafaka.

Metkaaa - życzę Ci wszystkiego naj, naj na nowej drodze życia, zero stresu w dzień ślubu, wspaniałej zabawy i pogody
Stary 2010-04-16, 10:48   #617
anesh_
Zakorzenienie

HEj
Metka wszystkiego naj
Po wizycie u ortodonty wiem tyle, że leczenie potrwa ok. 2 lat, aparat zakładam zaraz po ślubie. No i od razu wszystkie zdjęcia i odlewy robiłam. Następna wizyta dopiero 20 któregoś maja, bo i tak nie ma co się spieszyć, jak aparat (a właściwie aparaty na dół i na górę będę zakładała dopiero w drugiej połowie sierpnia). Najlepsze to, że za wizytę mi zaśpiewali 250, a miałam tylko 200 przy sobie:
Rozdaliśmy już część zaproszeń, bo tżcik niedługo wyjeżdża i moja ciotka stwierdziła, że bez swojego 14- letniego syna nigdzie nie idzie, bo ona go nie zostawi. (Ale najlepsze to, że na zabawy chodzi bez niego)... Ale już mi się nic nie chce tłumaczyć, więc najprawdopodobniej powiem, że jak nie to bez łaski:P
Od poniedziałku zaczynam staż i z jednej strony się cieszę, a z drugiej trochę się obawiam, bo już kiedyś pracowałam w tej firmie trochę i wiem, że atmosfera tam jest średnia (ze względu na zarząd)
A tżcik na budowie, fundament mamy już prawie cały zrobiony. Jak tżcik wyjedzie to dalej będzie budował kolega tżta, aż do jego powrotu (umówili się na pewną kwotę, o wiele mniejszą, niż wzięłaby ekipa, więc spoko). Trzymajcie kciuki, żebyśmy pod koniec roku mogli się wprowadzać, nawet jakby miał być wykończony jeden pokój , łazienka i kuchnia - na początek wystarczy).
No to chyba tyle chciałam powiedzieć... Jak mi się coś przypomni to powiem
Ps. Mam już kieckę w domu!!!

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2010-04-16 o 10:55
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:55   #618
madmuazelle
BAN stały

Cześć i czołem.
Czekam sobie na przesyłke. Zaś musze wypatrywać listonosza/ki. Mam nadzieje,że dzisiaj przyjdzie.

Cytat:
dzień dobry
Ha, ja też mam takie wrażenie,że jak wchodze to wszystkie milczą jak zaklęte.A jak wychodze,to się toczy dyskusja.
U mnie też brzydko. :/
Stary 2010-04-16, 10:58   #619
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
HEj
Metka wszystkiego naj
Po wizycie u ortodonty wiem tyle, że leczenie potrwa ok. 2 lat, aparat zakładam zaraz po ślubie. No i od razu wszystkie zdjęcia i odlewy robiłam. Następna wizyta dopiero 20 któregoś maja, bo i tak nie ma co się spieszyć, jak aparat (a właściwie aparaty na dół i na górę będę zakładała dopiero w drugiej połowie sierpnia). Najlepsze to, że za wizytę mi zaśpiewali 250, a miałam tylko 200 przy sobie:.
przyzwyczajaj się powoli.. ja tez za wizyty płaciłam po 250 zł . najgorszy czas to był wtedy i wez swojego TZ nastaw ze bedziesz teraz miala 2 lata uperdliwego bólu - silny on moze nie jest ale jest długi i przeciągajacy się i wpienia..
Samoa jest swieżo po zdjęciu aparatu więc CI zaraz zaneguje co ja pisze.
Moje doświadczenia były tkaie. Ortodonta wołał mnie średnio co 4-5 tygodni - nie iwem z czym to było związane.. niby miało być co 6 ale kij z nim.. i zawsze tydzien przed i tydzien po wizycie miałam taki ból szczęki że myślałam, że kogoś za jaja powiesze na 40 stopniowym mrozie...
tak jak pisałąm .. nie jest to ból taki silny .. jego dokuczliwość polegałą jedynie na tym że był ciągły.. w skali 1-10 ból był w porywach może do 6 ale przeważnie 3-4 ale weź se choć z takim bólem 2 tygodnie.. sraki umysłowje można dostać
Ja swój aparat mogłam myć elektryczną szczoteczkę oral b z okrągłą główką... podobno są takie zakrzywiane szczoteczki do przestrzeni między zębowych i za drutem ale jak dla mnie wystarczało spokojnie nitka dent. i ta elektryczna szczoteczka.. teraz są takie płyny do płukania ust jak listerin.. jest mocny ale w przypadku aparatu polecam
acha no i przyzwyczai się do poranionych polikow od wewnetrznej strony... wnerwia i przeszkadza ale nie boli jakos sakramencko
Pewnie juz CIdziewczyny wykłąd zrobiły (Samoa np) ale skoro tak napisalas a mnie na retrospekcje chwycilo to ci napisalam
Stary 2010-04-16, 11:05   #620
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Właśnie słyszałam o tym w Tv,mówią że do 1 w nocy przestrzeń powietrza w Wielkiej Brytanii będzie zamknięta.
Trzymam kciuki,aby wszystko/loty powrócilo do normy.

Cytat:
a co do sukienki to ja już zgłupiałam chyba całkiem ten kwiatek wywalę i już. najwyżej będzie łyso. dupa sraka madafaka.
Mi sie podobało z kwiatkiem,ale białym,bo pomarańczowy to tak nie bardzo. A co do wytluszczonego to Wszystko wporządku Aaś.
Stary 2010-04-16, 11:08   #621
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
przyzwyczajaj się powoli.. ja tez za wizyty płaciłam po 250 zł . najgorszy czas to był wtedy i wez swojego TZ nastaw ze bedziesz teraz miala 2 lata uperdliwego bólu - silny on moze nie jest ale jest długi i przeciągajacy się i wpienia..
Samoa jest swieżo po zdjęciu aparatu więc CI zaraz zaneguje co ja pisze.
Moje doświadczenia były tkaie. Ortodonta wołał mnie średnio co 4-5 tygodni - nie iwem z czym to było związane.. niby miało być co 6 ale kij z nim.. i zawsze tydzien przed i tydzien po wizycie miałam taki ból szczęki że myślałam, że kogoś za jaja powiesze na 40 stopniowym mrozie...
tak jak pisałąm .. nie jest to ból taki silny .. jego dokuczliwość polegałą jedynie na tym że był ciągły.. w skali 1-10 ból był w porywach może do 6 ale przeważnie 3-4 ale weź se choć z takim bólem 2 tygodnie.. sraki umysłowje można dostać
Ja swój aparat mogłam myć elektryczną szczoteczkę oral b z okrągłą główką... podobno są takie zakrzywiane szczoteczki do przestrzeni między zębowych i za drutem ale jak dla mnie wystarczało spokojnie nitka dent. i ta elektryczna szczoteczka.. teraz są takie płyny do płukania ust jak listerin.. jest mocny ale w przypadku aparatu polecam
acha no i przyzwyczai się do poranionych polikow od wewnetrznej strony... wnerwia i przeszkadza ale nie boli jakos sakramencko
Pewnie juz CIdziewczyny wykłąd zrobiły (Samoa np) ale skoro tak napisalas a mnie na retrospekcje chwycilo to ci napisalam
Nie, nie jeszcze nikt nic nie pisał. Ale cieszę się, że mówisz, przynajmniej wiem, czego mogę się spodziewać. Następna wizyta (już mnie babki uprzedziły) wyniesie mnie 150 zł - 100 za wizytę i 50 za tą pierwszą na którą mi zabrakło. I ta wizyta będzie polegała na tym, że babka przedstawi mi plan leczenia, kosztorys i w ogóle wszystko z tym leczeniem związane). Z tego co się dowiedziałam (od znajomych) to każda wizyta jak już będę miała aparat i trzeba będzie co 6 tygodni go regulować będę płaciła 150.
Mam jeszcze takie pytanie do Ciebie - miałaś zęby wyrywane przed założeniem aparatu?
Stary 2010-04-16, 11:12   #622
mariiasia
Zadomowienie

Anesh być może już o to pytałam, ale ja mam stale postępującą sklerozę ten dom, który budujecie, to jest drewniany czy murowany??

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-04-16, 11:15   #623
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh być może już o to pytałam, ale ja mam stale postępującą sklerozę ten dom, który budujecie, to jest drewniany czy murowany??
Nie pytałaś Murowany
Stary 2010-04-16, 11:16   #624
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie jeszcze nikt nic nie pisał. Ale cieszę się, że mówisz, przynajmniej wiem, czego mogę się spodziewać. Następna wizyta (już mnie babki uprzedziły) wyniesie mnie 150 zł - 100 za wizytę i 50 za tą pierwszą na którą mi zabrakło. I ta wizyta będzie polegała na tym, że babka przedstawi mi plan leczenia, kosztorys i w ogóle wszystko z tym leczeniem związane). Z tego co się dowiedziałam (od znajomych) to każda wizyta jak już będę miała aparat i trzeba będzie co 6 tygodni go regulować będę płaciła 150.
Mam jeszcze takie pytanie do Ciebie - miałaś zęby wyrywane przed założeniem aparatu?
Czekaj niech sobie przypomne.. ósemki na dole i siódemki na górze.. także to standard i pamiętaj kontroluj to wszystko spisuj sobie kiedy masz wizyty i koszt. Moją rodzinę w drugim roku zaczęło finansowo to wykańćzać(a rodzice mi płacili więc wiesz.. lipa)
Dlateog teraz każdemu radzę patrzeć na to co ma w buzi.. ale nic to pogadamy za te dwa lata bo moze tylko ja trafiłąm na takiego naciągacza..
i wiesz co moja mała rada.. jak idziesz do orto na wizytę to bierz sobie zawsze te 50 - 100 więcej do portfela niby zawsze ta sama cena ale nigdy nic nie wiadomo
trzeba ich pilnowaćbo tak wiesz chodzisz bo musisz oni o tym wiedzą i nagle w polowie leczenia sie okazuje ze juz nie placisz 120 zl tylko 150 bo byla inflacja (kwoty daje przykładowo ale poniekąd na własnym przykładzie)
i pamietaj pilnuj terminów wizyt żeby się nie okazało że nagle chodisz co 3 tygodnie
Ja pamiętam jak jednego chłopaka co ze mnachodziłdo tego samego lekarza - tenże lekarza straszliwie opierdzielił.. nieomal wyrzucił go z gabinetu
Chłopak był chory antybiotyki brał
a jego mama podawała mu sok z czarnej porzeczki - nie wiem czy on ma jakies działąnie łagodzące czy cos w każdym razie wiesz nie wypił teog wiele ale ten na niego z japą że on marnuje efekty leczenia - zęby mu poczerniały od tego soku - matka nieodpowiedzialna iw ogole jedne wielki szok...
Stary 2010-04-16, 11:16   #625
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie podobało z kwiatkiem,ale białym,bo pomarańczowy to tak nie bardzo. A co do wytluszczonego to Wszystko wporządku Aaś.
no co wy? nie znacie "dupa sraka madafaka"?
kiedyś moja kumpela pokazywała to jako hasło w kalamburach
Stary 2010-04-16, 11:18   #626
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
ja też będę zakładać. Do tego czasu muszę wyrwac wszystkie ósemki koniecznie. Ale chyba nie każdy musi. Zleży to od typu wady. Mój tez wyniesie dużo- sam aparat ok 5 tyś...a do tego wizyty. Nawet nie chce myśleć. Na razie nas nie stać. Nosiłam wyciągane przez kilkanaście lat i wiem co to za ból. Ale w przypadku mojej wady (kostnej) tylko stałym można jakieś widoczne zmiany wprowadzić. Najlepiej byłoby gdybym miała go przez okres szkoły podstawowej i LO, ale moja mama niestety nie miała funduszy takich. Tż obiecał, że po ślubie postaramy się odłożyć na niego i założymy. Sam jest po operacji szczęki i stałym aparacie więc wie co to jest.
Stary 2010-04-16, 11:22   #627
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Nie pytałaś Murowany
dzięki
Cytat:
ciekawa jestem jak to pokazała

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-04-16, 11:25   #628
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Tego chyba nie znałam/nie znam.
Znam coś innego-dupa Jasiu pierdzi Stasiu.
Stary 2010-04-16, 11:29   #629
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Czekaj niech sobie przypomne.. ósemki na dole i siódemki na górze.. także to standard i pamiętaj kontroluj to wszystko spisuj sobie kiedy masz wizyty i koszt. Moją rodzinę w drugim roku zaczęło finansowo to wykańćzać(a rodzice mi płacili więc wiesz.. lipa)
Dlateog teraz każdemu radzę patrzeć na to co ma w buzi.. ale nic to pogadamy za te dwa lata bo moze tylko ja trafiłąm na takiego naciągacza..
i wiesz co moja mała rada.. jak idziesz do orto na wizytę to bierz sobie zawsze te 50 - 100 więcej do portfela niby zawsze ta sama cena ale nigdy nic nie wiadomo
trzeba ich pilnowaćbo tak wiesz chodzisz bo musisz oni o tym wiedzą i nagle w polowie leczenia sie okazuje ze juz nie placisz 120 zl tylko 150 bo byla inflacja (kwoty daje przykładowo ale poniekąd na własnym przykładzie)
i pamietaj pilnuj terminów wizyt żeby się nie okazało że nagle chodisz co 3 tygodnie
Ja pamiętam jak jednego chłopaka co ze mnachodziłdo tego samego lekarza - tenże lekarza straszliwie opierdzielił.. nieomal wyrzucił go z gabinetu
Chłopak był chory antybiotyki brał
a jego mama podawała mu sok z czarnej porzeczki - nie wiem czy on ma jakies działąnie łagodzące czy cos w każdym razie wiesz nie wypił teog wiele ale ten na niego z japą że on marnuje efekty leczenia - zęby mu poczerniały od tego soku - matka nieodpowiedzialna iw ogole jedne wielki szok...
Ja widziałam na forum, że chłopak chodził 6 lat z aparatem, bo go ortodonta naciągał....
Ale o tych moich się nie boję, bo moje dwie dobre znajome do niej chodziły i są zadowolone. Ząbki mają śliczne. I jedna z nich powiedziała - że jak ta "ortodontka" na tej kolejnej wizycie ustali plan leczenia na 20 wizyt to nawet jak będzie potrzebnych 25 to już za te 5 się nie płaci (ona tak własnie teraz ma - już powinna mieć ściągany aparat, ale ortodontka powiedziała, że jeszcze trochę musi ponosić i chodzi na te wizyty za darmo).
Siostra tżta stwierdziła, że wybrałam najdroższą u nas, ale co z tego jak mam 100 % pewność, że są profesjonalni i że zrobią wszystko jak należy.
Stary 2010-04-16, 11:29   #630
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

ciekawa jestem jak to pokazała
nie pytaj

Cytat:
Tego chyba nie znałam/nie znam.
Znam coś innego-dupa Jasiu pierdzi Stasiu.
na następne kalambury jak znalazł

ja miałam kiedyś jeszcze galopującą inflację
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości