|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
pokłosie starego systemu ... w polsce wchodzisz do skelpu a baba zza lady na ciebie: czego.... ide spac bo tz juz klnie na mnie przez sen ze siedze z wami....
|
|
|
|
#602 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
No ewo,wodo racja,widać sporą różnice.
Dobranoc
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-04-16 o 10:50 |
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja to mam wrażenie, że jak ja siąde na wizażek to nikogo nie ma, tlyko wylezę już cała dyskusja rusza ![]() ale pogoda okropna... siedzę w domu, bo dopieor po południu mam szkolenie
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie powiedzialam wam wczoraj, ale martwie sie czy w ogole bede mogla przyleciec, bo nie wiem kurcze czy nie bede miala lotu odwolanego. Wczoraj wybuchl na Islandii jakis wulkan i wszystkie pyly nad wyspy przylatuja w zwiazku z czym wiekszosc lotow odwolano. Najgorsze jest to, ze ten wulkan podobno ostatnio 200 lat temu wybuchl i potem sobie tak przez dwa lata co miesiac, co dwa wybuchal |
|
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale to kilka dni ma trwac więc moze Woda dasz rade
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
pogoda dobijająca. Wczoraj zostałam wezwana na dywanik do dyrektorki...ktoś z firmy próbuje mnie oczernić. Zrobiła się nieciekawa atmosfera. Nowa dyrektor wprowadziła system kar za potknięcia w pracy- podobno wg niej to świetna metoda na mobilizację pracowników. Jestem zła... ![]() Ale z dobrych wiadomości- wczoraj poszło pierwsze zaproszenie ".Żebym nie budziła podejrzeń, chciały mi dać plakietkę"uczę się" ![]() Jeszcze dziś idę dociąć kilka i puszczę dziś te co muszą zostać wysłane pocztą. |
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sobie zauważyłam nieśmiało
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18604516]Trzymamy ![]() A ja po zapaleniu pęcherza i antybiotyku (jeszcze w trakcie) mam opryszczkę !!!!! Wrrrrr osłabienie organizmu!!! Załamać się idzie....[/QUOTE] oj, szczerze współczuję.......... cześć PMki!! ![]() ale jestem śpiąca... całe szczęście dziś tylko do 12 chociaz i tak będę miec pracowity dzień![]() i mam zasadnicze pytanie, gdzie do cholery jest słońce?????? ![]() bo u mnie leje i leje, przestać nie może
|
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko ja sie boje, bo 9.05 mam lot, a jak sobieznowu np 8 wybuchnie, to ja nie wiem jak ja sie do pl dostane...wiem, ze to takie martwienie sie na zapas, ale juz teraz wole pomyslec, co zrobimy w razie czego.
Cytat:
Ale zdjec to chyba nie wstawialas
|
|
|
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18603134]ooo a masz jakiś z czerwienią bo ja bukiet będe mieć czerwony ale butki nie...
najlepiej pojechac do hurtowni kwiatów to często za grosze albo darmo dadzą i przechowywać je skropione w lodówce, albo sa takie sztuczne na allegro ale nie wiem jak to wyglada...nam kwiaciarka załatwia, może tam gdzie bukiet zamawiasz zapytać..[/QUOTE] Guska ja wpisałam w google "kolorowy french" i tak mi wyskoczyło to ![]() http://images.google.pl/images?um=1&...tart=0&ndsp=20 http://media.photobucket.com/image/k...czerwonyfr.jpg Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra. już doczytałam a tam do polski kursują jakieś autokary? ja wiem że to ruski rok się jedzie ale lepszy rydz...a co do sukienki to ja już zgłupiałam remmi mi tamta fryzurka też się bardziej podobała
Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2010-04-16 o 10:01 |
||
|
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawdźcie może pociągi albo autokary.... tak na wszelki wypadek, ale sadzę, że bedzie ok, ja zreszta nie pamiętam takiej chmury wcześniej
|
|
#613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że wczoraj zrobiłam pranie bo już wszytko poschło, a dzisiaj musiałabym je po domu rozwieszać... Cytat:
Byliśmy wczoraj u jednego jubilera oglądać obrączki i spodobały mi się dwa wzory niestety nie mają katalogów ani str internetowej więc nie pokaże, ale dzisiaj wybieramy się do innego jubilera i w końcu ustalać zaproszenia, bo wczoraj byliśmy ale było tyle ludzi że pani poprosiła żebyśmy przyszli dzisiaj. Może w końcu coś się ruszy |
||
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
dziś wstawię! obiecuję
|
|
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Metkaaa - życzę Ci wszystkiego naj, naj na nowej drodze życia, zero stresu w dzień ślubu, wspaniałej zabawy i pogody
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
HEj
![]() Metka wszystkiego naj ![]() Po wizycie u ortodonty wiem tyle, że leczenie potrwa ok. 2 lat, aparat zakładam zaraz po ślubie . No i od razu wszystkie zdjęcia i odlewy robiłam. Następna wizyta dopiero 20 któregoś maja, bo i tak nie ma co się spieszyć, jak aparat (a właściwie aparaty na dół i na górę będę zakładała dopiero w drugiej połowie sierpnia). Najlepsze to, że za wizytę mi zaśpiewali 250, a miałam tylko 200 przy sobie:![]() Rozdaliśmy już część zaproszeń, bo tżcik niedługo wyjeżdża i moja ciotka stwierdziła, że bez swojego 14- letniego syna nigdzie nie idzie, bo ona go nie zostawi. (Ale najlepsze to, że na zabawy chodzi bez niego)... Ale już mi się nic nie chce tłumaczyć, więc najprawdopodobniej powiem, że jak nie to bez łaski:P Od poniedziałku zaczynam staż i z jednej strony się cieszę, a z drugiej trochę się obawiam, bo już kiedyś pracowałam w tej firmie trochę i wiem, że atmosfera tam jest średnia (ze względu na zarząd) A tżcik na budowie, fundament mamy już prawie cały zrobiony. Jak tżcik wyjedzie to dalej będzie budował kolega tżta, aż do jego powrotu (umówili się na pewną kwotę, o wiele mniejszą, niż wzięłaby ekipa, więc spoko). Trzymajcie kciuki, żebyśmy pod koniec roku mogli się wprowadzać, nawet jakby miał być wykończony jeden pokój , łazienka i kuchnia - na początek wystarczy). No to chyba tyle chciałam powiedzieć... Jak mi się coś przypomni to powiem ![]() Ps. Mam już kieckę w domu!!! Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2010-04-16 o 10:55 |
|
|
|
#618 | |
|
BAN stały
|
Cześć i czołem.
![]() Czekam sobie na przesyłke. Zaś musze wypatrywać listonosza/ki. Mam nadzieje,że dzisiaj przyjdzie. ![]() Cytat:
![]() U mnie też brzydko. :/ |
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samoa jest swieżo po zdjęciu aparatu więc CI zaraz zaneguje co ja pisze. Moje doświadczenia były tkaie. Ortodonta wołał mnie średnio co 4-5 tygodni - nie iwem z czym to było związane.. niby miało być co 6 ale kij z nim.. i zawsze tydzien przed i tydzien po wizycie miałam taki ból szczęki że myślałam, że kogoś za jaja powiesze na 40 stopniowym mrozie... tak jak pisałąm .. nie jest to ból taki silny .. jego dokuczliwość polegałą jedynie na tym że był ciągły.. w skali 1-10 ból był w porywach może do 6 ale przeważnie 3-4 ale weź se choć z takim bólem 2 tygodnie.. sraki umysłowje można dostać Ja swój aparat mogłam myć elektryczną szczoteczkę oral b z okrągłą główką... podobno są takie zakrzywiane szczoteczki do przestrzeni między zębowych i za drutem ale jak dla mnie wystarczało spokojnie nitka dent. i ta elektryczna szczoteczka.. teraz są takie płyny do płukania ust jak listerin.. jest mocny ale w przypadku aparatu polecam ![]() acha no i przyzwyczai się do poranionych polikow od wewnetrznej strony... wnerwia i przeszkadza ale nie boli jakos sakramencko Pewnie juz CIdziewczyny wykłąd zrobiły (Samoa np) ale skoro tak napisalas a mnie na retrospekcje chwycilo to ci napisalam
|
|
|
|
|
#620 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Trzymam kciuki,aby wszystko/loty powrócilo do normy. ![]() Cytat:
A co do wytluszczonego to
|
||
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale cieszę się, że mówisz, przynajmniej wiem, czego mogę się spodziewać. Następna wizyta (już mnie babki uprzedziły) wyniesie mnie 150 zł - 100 za wizytę i 50 za tą pierwszą na którą mi zabrakło . I ta wizyta będzie polegała na tym, że babka przedstawi mi plan leczenia, kosztorys i w ogóle wszystko z tym leczeniem związane). Z tego co się dowiedziałam (od znajomych) to każda wizyta jak już będę miała aparat i trzeba będzie co 6 tygodni go regulować będę płaciła 150.Mam jeszcze takie pytanie do Ciebie - miałaś zęby wyrywane przed założeniem aparatu? |
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Anesh być może już o to pytałam, ale ja mam stale postępującą sklerozę
![]()
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pamiętaj kontroluj to wszystko spisuj sobie kiedy masz wizyty i koszt. Moją rodzinę w drugim roku zaczęło finansowo to wykańćzać(a rodzice mi płacili więc wiesz.. lipa)Dlateog teraz każdemu radzę patrzeć na to co ma w buzi.. ale nic to pogadamy za te dwa lata bo moze tylko ja trafiłąm na takiego naciągacza.. i wiesz co moja mała rada.. jak idziesz do orto na wizytę to bierz sobie zawsze te 50 - 100 więcej do portfela niby zawsze ta sama cena ale nigdy nic nie wiadomo trzeba ich pilnowaćbo tak wiesz chodzisz bo musisz oni o tym wiedzą i nagle w polowie leczenia sie okazuje ze juz nie placisz 120 zl tylko 150 bo byla inflacja (kwoty daje przykładowo ale poniekąd na własnym przykładzie) i pamietaj pilnuj terminów wizyt żeby się nie okazało że nagle chodisz co 3 tygodnie Ja pamiętam jak jednego chłopaka co ze mnachodziłdo tego samego lekarza - tenże lekarza straszliwie opierdzielił.. nieomal wyrzucił go z gabinetu Chłopak był chory antybiotyki brał a jego mama podawała mu sok z czarnej porzeczki - nie wiem czy on ma jakies działąnie łagodzące czy cos w każdym razie wiesz nie wypił teog wiele ale ten na niego z japą że on marnuje efekty leczenia - zęby mu poczerniały od tego soku - matka nieodpowiedzialna iw ogole jedne wielki szok... |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś moja kumpela pokazywała to jako hasło w kalamburach |
|
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki
Cytat:
|
|
|
#628 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o tych moich się nie boję, bo moje dwie dobre znajome do niej chodziły i są zadowolone. Ząbki mają śliczne. I jedna z nich powiedziała - że jak ta "ortodontka" na tej kolejnej wizycie ustali plan leczenia na 20 wizyt to nawet jak będzie potrzebnych 25 to już za te 5 się nie płaci (ona tak własnie teraz ma - już powinna mieć ściągany aparat, ale ortodontka powiedziała, że jeszcze trochę musi ponosić i chodzi na te wizyty za darmo). Siostra tżta stwierdziła, że wybrałam najdroższą u nas, ale co z tego jak mam 100 % pewność, że są profesjonalni i że zrobią wszystko jak należy. |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
nie pytaj
Cytat:
ja miałam kiedyś jeszcze galopującą inflację
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

tak sobie zauważyłam nieśmiało