Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 10:58   #2101
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Dzień dobry
ale sobie pospałam... Wstałam o 10:30

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
, az oboje zbladlismy ze slyszy 2 serduszka.moj to prawie zemdlal, jeszcze z taka powaga to mowila, po chwili dodajac ze to drugie to moje .

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:59   #2102
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

ja swoje wyniki "przeryczałam", robiłam powtórki, potem lekarz mnie wysłał jeszcze do specjalisty i ten stwierdził, że chora na cytomegalie to ja owszem byłam, ale przed ciążą i to zupełnie nie ma wpływu na dzidziusia.
Potem wyszło mi złe TSH, czyli problem z tarczycą (i znowu ryk). Znowu powtórki badań i jestem w normie (na granicy, no ale w normie). Potem wyszło, że mam strasznie niski cukier - ten na czczo. Po glukozie też niski, ale na dole normy. Teraz nauczona - jak jakiś wynik jest zły to idę do innego punktu i powtarzam (majątek można wydać) i dzięki temu nie jestem teraz leczona na cukrzyce, tarczyce i kurde nie wiadomo co jeszcze.
To ciesze sie, ze wszystko w pozadku i tez martwilysmy sie o Ciebie, ale stresa mialas z tymi wynikami co nie miara

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:06   #2103
olakola
Zadomowienie

2 wózki były wymienione ostatnio, mam nadzieję, że mnie nie skrzyczycie jak wyrażę swoją opinię:

http://www.allegro.pl/item988477783_...k_wys_0zl.html
Mega podobny (z 2009) miała mojego męża siostra, niedawno sprzedała za grosze na allegro po swoim synku, nie jeździła nawet roku. Prowadziłam go - zero amortyzacji, dziecku podskakuje główka na każdej nierówności. No i druga uwaga - gondola była mała, tam pisze, że 82cm, ale to chyba wymiar zewnętrzny, albo powiększyli w tym roku. Siostra mojego TŻ miała naprawdę małą gondolę.
Ona miała kolor czerwony i wózeczek wyglądał ślicznie, to fakt.

http://allegro.pl/item988847263_vect..._spiworek.html
nigdy nie widziałam na żywo, więc powiem co mi się nasuwa jak oglądam ofertę - Kubełkowa spacerówka!!! jak dla mnie taka spacerówka dyskwalifikuje wózek. Maluszki często zasypiają na spacerze i nikt mnie nie przekona, że im wygodnie się śpi w pozycji "siedzącej przechylonej".

Ten sam sprzedawca ma model ze spacerówką rozkładaną - http://allegro.pl/item998760363_woze...ka_foteli.html i tak mi się spodobał, że chyba poszukam opinii w necie o tym wózku.

Ja na tą chwilę myślę o zakupie emmaljungi model city cross, ale pewnie jeszcze 10 razy zmienię zdanie.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
To ciesze sie, ze wszystko w pozadku i tez martwilysmy sie o Ciebie, ale stresa mialas z tymi wynikami co nie miara
Dzięki kochana
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:14   #2104
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
2 wózki były wymienione ostatnio, mam nadzieję, że mnie nie skrzyczycie jak wyrażę swoją opinię:

http://www.allegro.pl/item988477783_...k_wys_0zl.html
Mega podobny (z 2009) miała mojego męża siostra, niedawno sprzedała za grosze na allegro po swoim synku, nie jeździła nawet roku. Prowadziłam go - zero amortyzacji, dziecku podskakuje główka na każdej nierówności. No i druga uwaga - gondola była mała, tam pisze, że 82cm, ale to chyba wymiar zewnętrzny, albo powiększyli w tym roku. Siostra mojego TŻ miała naprawdę małą gondolę.
Ona miała kolor czerwony i wózeczek wyglądał ślicznie, to fakt.

http://allegro.pl/item988847263_vect..._spiworek.html
nigdy nie widziałam na żywo, więc powiem co mi się nasuwa jak oglądam ofertę - Kubełkowa spacerówka!!! jak dla mnie taka spacerówka dyskwalifikuje wózek. Maluszki często zasypiają na spacerze i nikt mnie nie przekona, że im wygodnie się śpi w pozycji "siedzącej przechylonej".

Ten sam sprzedawca ma model ze spacerówką rozkładaną - http://allegro.pl/item998760363_woze...ka_foteli.html i tak mi się spodobał, że chyba poszukam opinii w necie o tym wózku.

Ja na tą chwilę myślę o zakupie emmaljungi model city cross, ale pewnie jeszcze 10 razy zmienię zdanie.
Jak coś znajdziesz na temat tego ostatniego wozka to wklej prosze na forum - chetnie poczytam
Ja mysle o Mutsy 4Rider, ale na 100% jeszcze nie jestem zdecydowana...
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:17   #2105
hd2005
Zakorzenienie

Wizaż jest niebezpieczny!!!!

Wstawiłam do piecyka zapiekanki i tak się zaczytałam, że wszystko się spaliło

Oczywiście juz się tak napaliłam na zapiekanki, że zrobiłam wersje zastępczą czyli pieczywo, ser i warzywa

Stary 2010-04-16, 11:17   #2106
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ola, Agravka pasuje wam poniedzialek 12 w arkadii?
tak mi pasuje!! pisałam już chyba wcześniej

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dzień dobry

już wiem co zrobię na przekąskę... mini tosty i mini bruschette z pomidorkami a oprócz tego jakieś chipsiki i paluszki, dla nas suszone owoce i kopiec na deser

mam tyle sprzątania w domu że jak patrzę to mnie skręca, tym bardziej że coś się dzisiaj żle czuję...
idę obierać ziemniaki na kl.śląskie do obiadu
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:17   #2107
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobietki.. zaległości mam mega, na komputerze prawie mnie nie ma, bo po pierwsze maz ma wolne, po drugie co chwile sie wylacza...
Bylismy wczoraj na wizycie, podgladalismy dzidziusia... i lekarka jest na 100% przekonana, że będzie córcia... a więc Damian pozostanie rodzynkiem w domu. Łucję już mamy, a teraz będziemy czekać na Klarę!
No to widzę, że będzie tak jak u mnie KOBIETKI GÓRĄ !!!
Oj biedne te nasze chłopy będą jak ich trzy baby w domku zdominują
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:21   #2108
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Dzień dobry
To ja trochę dłużej.... korzystam póki mogę

dziś 24 tc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No to widzę, że będzie tak jak u mnie KOBIETKI GÓRĄ !!!
Oj biedne te nasze chłopy będą jak ich trzy baby w domku zdominują
He he u mnie 2 ale przewaga jest...

uważam że jak dużo kobiet to mężczyźni są bardziej ulegli... bo baby nie przegadasz
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:21   #2109
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

hd teraz przez ciebie mam ślinotok hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:24   #2110
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
tak mi pasuje!! pisałam już chyba wcześniej
Oj przepraszam musialam przeoczyc

Maciuś
Stary 2010-04-16, 11:25   #2111
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

bassienkaw - gratuluję drugiej córuni
Basia84 gratuluję wyników nic tylko się cieszyć, że wszystko wporządku
pilotka f16 ja biorę magne B6 dwa razy dziennie po jednej tabletce
niezawsze nie słyszałam o takiej wróżbie ale ty masz sny ale wiem idzie sie przejąć mój M to by już miał przechlapane gdybym mi się tak wyśniło zwłaszcza, że w jego rodzinie jest taki przypadek jego kuzynka ma syna ze swoim mężem a jej mąż ma syna i córke i wydało się to niedawno a córka już ma 2 lata.
hd2005 mamuśka ale zaszalałaś z tym spaniem no, no

oj ale ze mnie sirota wogóle to dzień dobry ja już po zakupach i teraz męczę się z kosztorysem i tak mi się nie chce nic dzisiaj. Siostrzenica dzisiaj zrobiła numer w szkole (14 lat ma) bo skaleczyła się w paluszek i tak się tej krwi nałykała, że jej si ę niedobrze zrobiło i wogóle zle się poczuła - sekretarka zadzwoniła do siostry co by córkę odebrała ze szkoły bo się żle czuje a siostra poprosiła mnie bo ona z pracy się nie może zwolnić. Więc pojechałam po tą sierotę - ściemniarę a teraz ją wykorzystuję po oczywiście już jej lepiej a potem okazało się że dzisiaj 8 godzin miała mieć więc teraz sprząta u mnie a zaraz dam jej niech bułkę zmieli - ale ja jestem okropna.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-04-16 o 11:30
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:27   #2112
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
hd teraz przez ciebie mam ślinotok hehe
: hahaha::h ahaha:

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
hd2005 mamuśka ale zaszalałaś z tym spaniem no, no
no jak na mnie to suuuuuuuuuper wynik

Stary 2010-04-16, 11:36   #2113
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze dodatkowo magnez?
Na początku ciąży ginka mowiła mi, że mogą mnie łapać skurcze mięśni i można brać, ale że nie mialam problemu to nie zapytałam o szczegóły...
A od kilku dni budzę się w nocy właśnie ze skurczem np. w stopie
Czy jest jakis specjalny dla kobiet w ciązy? Czy mogę brać jedną tabletkę dziennie magnum b6?

Byłam wczoraj w Szkole Rodzenia Jestem bardzo zadowolona.
Z ciekawszych rzeczy dowiedzialam się na przyklad, że teraz muszę sprawdzić w mojej przychodni czy wybierając lekarza pierwszego kontaktu wybralam też położną środowiskową i wziąć do niej numer telefonu i po urodzeniu zadzwonić do niej. Powinna przyjść do domu w ciągu 48 godzin na minimum 4 wizyty.
Nie wiedzialam, że teraz są takie przepisy, że położna nie ma obowiązku odwiedzania mamy i dziecka po porodzie i że trzeba to zgłaszać?
Tak samo z lekarzem - po urodzeniu dziecka trzeba zadzwonić do przychodni i lekarz ma obowiązek przyjść na pierwszą wizytę do domową do dziecka. Choć w szkole rodzenia mowili, że rodzice często nie wytrzymują i sami wiozą maluszka do przychodni - a nie ma takiej konieczności
Ja rozmawiałam ze swoja gin. na temat magnezu i powiedziała że mogę brać i to właśnie taki zwykły z vit B6, jedną dziennie, powiedziała że nawet zaleca, gorzej z potasem który brałam przed ciążą na arytmię bo często serducho mi przyspiesza, jak brałam było super ale w ciąży należy uważać z przyjmowaniem potasu i tylko raz na jakiś czas mogę brać A co do skurczy nóg, to w pierwszej ciąży miałam każdej nocy od 6 miesiąca skurcze łydek, mój M juz miał to opanowane jak się w nocy wydarłam bo skręcało mi nogą od razu chwytał ją i z całej siły rozmasowywał aż puściło ale i tak na drugi dzień mięsień mnie bolał Na szczęście teraz na razie mam spokój.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-04-16 o 11:37
Stary 2010-04-16, 11:40   #2114
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

hej dziewczyny

ja teraz wstaję codziennie o 6, bo Marek jeździ do pracy na 7 i zawsze chcę mu zrobić śniadanko i kanapki do pracy

Widziałam, że wczoraj trochę się porobiło z eleo, trzymam kciuki kochana i wierzę, że będzie ok
hd fajnie, że z serduchem ok, może dlatego tak długo spałaś, bo jesteś bardziej spokojna co do Twoich rzeczy na allegro to sporo by mi się przydało, ale wypłatę mam dopiero ostatniego więc duupa

Ja dziś mam na obiad jajo sadzone, ziemniaki, marchewkę z groszkiem i może maślankę, ale nie wiem, bo od dwóch dni męczy mnie zgaga. Dziś, póki co, jeszcze nie pali

Wczoraj na deser zrobiłam galaretkę poziomkową z bananem i brzoskwiniami, ale pyszne było Korciła mnie jeszcze do tego bita śmietana, ale jak już mówiłam, muszę przystopować
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:43   #2115
vette
Zadomowienie

Cytat:

City cross jest niesamowicie lekki, nawet nie wiedzialam tylko hmmm nie podoba mi sie az tak bardzo bo wydaje sie byc malo zgrabny, zwrotny. No i te piankowe kola ;/

A co do vectora air , masz 100% racji, ten fotelik w spacerowce to nie jest dobre rozwwiazanie, dlatego ciagle szukam
Widzialam vectora na zywo, jest ultra lekki cos ok 8 kg, baaaardzo zwrotny i zgrabny ale nie mam pewnosci co do jakosci wykonania i materialow. Wydaje sie byc hmmm sredniej jakosci.
W porownaniu z podobnym wagowo quinny buzzem nie ma o czym mowic nawet. No ale cos za cos... Przepasc cenowa jest wieeeeeelka.

Babydesign enzo, troszke ciezszy od vectora bo juz 10 kg, ale wydaje sie byc calkiem fajny.
Tylko bez skretnych kol ;/ Duuza wada.

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-04-16 o 11:49
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:47   #2116
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
niezawsze nie słyszałam o takiej wróżbie ale ty masz sny ale wiem idzie sie przejąć mój M to by już miał przechlapane gdybym mi się tak wyśniło zwłaszcza, że w jego rodzinie jest taki przypadek jego kuzynka ma syna ze swoim mężem a jej mąż ma syna i córke i wydało się to niedawno a córka już ma 2 lata.
a ma tego syna i corke z wczesniejszego zwiazku czy zrobil jak juz mial zone ?

Maciuś
Stary 2010-04-16, 11:50   #2117
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!
dzis idę złożyć moj PIT i zachaczę o ciuszek jakis i moze cos sie uda upolowac poza tym umowilam sie na jutro z kolezanka, ktora urodzila 3 tyg temu tylko nie wiem co jej kupic? mowi ze wszystko maja... jest tu troche doswiadczonych mam i moze ktoras mi cos poradzi? myslalam o pieluchach, ale nie wiem czy to nie zbyt praktyczny prezent?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

a moze jakis kocyk?
...może coś z kosmetyków dla bobaska? bo na bieżąco się ich używa i tego to nigdy za wiele, tylko musiała byś zapytać z jakiej firmy używają bo z doświadczenia wiem że nawet te najlepsze jakościowo i drogie potrafią niektóre dzieci uczulać albo tak jak juz wcześniej pilotka pisała jakiś ładny ciuszek letni na 74.
Stary 2010-04-16, 11:52   #2118
itakasia
Zakorzenienie

ja juz po fitnessie
dla rownowagi teraz kawa i batonik
wczoraj bylam w sklepie i zrobilo mi sie slabo. po powrocie do domu mialam bardzo niskie cisnienie 86/55. dzis mam 96/60 wiec lepiej
ale lepiej tak niz za wysokie
olakola
dzieki za opinie. oczywiscie ze taki wozek nie ma takiej amortyzacji jak z pompowanymi kolami. ale ja chce wlasnie taki z malymi kolami. druga cora pozniej jezdzila w spacerowce chicco i ja bylam zadowolona. moja kuzynka ma taki wozek i teraz sie sprawdza juz przy drugim dziecku. gondola nie byla za mala. poza tym zobaczymy jak tym razem bedzie ale moje dzieci sa poporostu male, takie sie rodza i niestety to im zostaje
vette
ja wczoraj kupilam legginsy Lide. porazka. nie dosc ze maja czesc majteczkowa jak rajstopy wiec wzielam je na fitness to jeszcze przy pierwszym ubraniu zaczely sie pruc na dole. dzis rozmawialam o tych z przedawca, to sa getry i podobno fajnej jakosci
http://moda.allegro.pl/item990277326..._s_czarne.html
Stary 2010-04-16, 11:54   #2119
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hd fajnie, że z serduchem ok, może dlatego tak długo spałaś, bo jesteś bardziej spokojna co do Twoich rzeczy na allegro to sporo by mi się przydało, ale wypłatę mam dopiero ostatniego więc duupa
wysłałam info na pw

Stary 2010-04-16, 11:56   #2120
itakasia
Zakorzenienie

dziewczyny - to oczywiste ze pompowane kola aja lepszy komfort prowadzenia
vette
uwazaj i sprawdzaj info w kilku miejscach bo czesto podaja wage samego stelaza, ja znalazlam ze vector z gondola ma 12kg
Stary 2010-04-16, 11:56   #2121
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze dodatkowo magnez?
Na początku ciąży ginka mowiła mi, że mogą mnie łapać skurcze mięśni i można brać, ale że nie mialam problemu to nie zapytałam o szczegóły...
A od kilku dni budzę się w nocy właśnie ze skurczem np. w stopie
Czy jest jakis specjalny dla kobiet w ciązy? Czy mogę brać jedną tabletkę dziennie magnum b6?
Ja biorę magnez b6 i zwykły feminatal.
Co do wizyt- to się sprawdza, jeśli mieszkasz w miejscowości swoich wyborów. Moja raczej 300km nie przejedzie :P.

Cytat:
Zdjecia!

Powiedzcie mi (wiem to bardzo glupie, ale nie daje mi spokoju!) czy slyszalyscie, albo robilyscie sobie taka wrozbe z obraczki i nitki bo kiedys przyszli do nas kuzyn tz z zona i nam "wrozyli" co bedziemy miec i mi wyszly 2 dziewczynki a tz 2 dziewczynki i chlopiec od tamtego czasu nie chce jej widziec bo mnie wkurzyla byla taka przekonana, ze to zawsze sie sprawdza i mi wmawiala wrecz, ze tz bedzie mial dziecko z inna bo u mnie chlopca nie widzi!!!!!! Juz nie zadajemy sie z nimi. Wrozba polega na tym, ze obraczke sie wiesza na nitce i ta obraczka krazy kolka na dziewczynke a na chlopca zasuwa wzdluz jak przestaje to sie znow przyklada do momentu kiedy nie drgnie
Znam to, ale to głupota. Nie martw się . Wszystko zależy od pędu powietrza, ale także od prądów płynących w okolicy miejsca, w którym próbujesz je wykonać. Przenieś się do łazienki i pokaże co innego .

Cytat:
to cos podobnego jak z wróżeniem dziecku na roczek - jeśli sięgnie po różaniec to pojdzie do zakonu a jak po pieniążek to będzie bankierem
hehe
A ja myślałam, że to cała Polska zna tą wróżbę?
Oprócz pieniążka i różańca jest jeszcze książeczka i kieliszek.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
proszę
ten jest z oneta ja robie troszke inaczej.Ryba jest naprawde dobra na zimno, na nastepny dzień.
To było moje odkrycie w rodzinie i nie znam osoby której by nie smakowało ale gusty kulinarne sa różne wiadomo
Mama mojego Ł. robi. Jest bardzo dobra, choć ostatnio mam wstręt do ryb .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:58   #2122
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Nie mam dziś kompletnie pomysłu na obiad
Może coś polecicie, smacznego i szybkiego ?
Myślałam o plackach ziemniaczanych albo frytkach i jajku ale chętnie skorzystam z waszych propozycji
Stary 2010-04-16, 12:00   #2123
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
poza tym umowilam sie na jutro z kolezanka, ktora urodzila 3 tyg temu tylko nie wiem co jej kupic? mowi ze wszystko maja... jest tu troche doswiadczonych mam i moze ktoras mi cos poradzi? myslalam o pieluchach, ale nie wiem czy to nie zbyt praktyczny prezent?
a moze jakis kocyk?
to może coś czego na pewno nie mają ?
Moja propozycja - termofor w ślicznym ubranku. Wlewasz ciepłą wodę do środka i zabawka jest długo cieplutka i miła

Załącznik 3034830

Stary 2010-04-16, 12:00   #2124
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
wysłałam info na pw
Odpisałam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:03   #2125
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
to może coś czego na pewno nie mają ?
Moja propozycja - termofor w ślicznym ubranku. Wlewasz ciepłą wodę do środka i zabawka jest długo cieplutka i miła

Załącznik 3034830
Nie wiem dlaczego ale nigdy nie mialam zaufania do termoforów dla dzieci po tym jak słyszałam o przypadku kiedy w jakimś szpitalu zostało poparzone dziecko właśnie wodą z termoforu ale jako zabawka super
Stary 2010-04-16, 12:04   #2126
itakasia
Zakorzenienie

agravka
dziewczyny juz podaly fajne pomysly ale skoro tak sie zarzekaja ze wszystko maja to moze poprostu nie chca nic bo maja jakies swoje kryteria i boja sie ze nie trafisz? nie wiem sama. ale dla mnie paka pampersow zawsze byla super prezentem bo tego niestety idzie sporo a wydatkow duzo
Stary 2010-04-16, 12:05   #2127
olakola
Zadomowienie

Na temat wózków espiro (Espiro Baby Dreams) nie ma za dużo info w necie, co najwyżej o Atlanticu, ale to zupełnie inny model niż Enzo. Są to nowe modele i dlatego mało opinii.
Ogólnie widzę, że są 3 wózeczki na tej samej ramie i z taka samą spacerówką i gondolą, różnią się tylko kółkami :
Enzo - 4 kółka jadą do przodu (nie są skrętne)
GT - ma przednią skrętną oś ( jest trochę marudzenia w necie na to), 4 kółka po 25cm
GTX - przednie kółeczka skrętne 360stopni (chyba najlepszy z nich), przednie kółka 25cm, tylne 31cm, pompowane, to chyba najlepszy model (cena taka sama)

* dosyć ciężkie - stelaż 10.5kg, gondola 6 (czyli 16.5kg )
* pasuje tylko ich fotelik (nie widziałam adapterów do maxi cosi)
* podobno kolory są bardzo ładne - lepsze niż w necie
* deska w gondoli na dnie (to podobno dobre na zimę, ale my będziemy przecież używać gondolki latem/jesienią)
* spacerówka rozkładana na płasko (prawie), nie na paski, tylko mechanizm
* podobno dawał radę po śniegu w styczniu/lutym
Stary 2010-04-16, 12:10   #2128
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupilam legginsy Lide. porazka. nie dosc ze maja czesc majteczkowa jak rajstopy wiec wzielam je na fitness to jeszcze przy pierwszym ubraniu zaczely sie pruc na dole. dzis rozmawialam o tych z przedawca, to sa getry i podobno fajnej jakosci
http://moda.allegro.pl/item990277326..._s_czarne.html
To faktycznie niewypal
ale te z all wydaje sie byc super! cena tez ok
Napisz jak je dostaniesz.
Cytat:
uwazaj i sprawdzaj info w kilku miejscach bo czesto podaja wage samego stelaza, ja znalazlam ze vector z gondola ma 12kg
Moze miec...
Ja mysle, ze nawet do 14 kg byloby ok. Nic powyzej.
Nie mam ani miejsca na to ani sily zeby to targac. Zwlaszcza po cesarce ;/

Co do chicco na malych kolkach, moj brat ma i jest baaaaaaaaaaaardzo zadowolony. Tylko, ze on mieszka w USA inne warunki chodnikowe
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:12   #2129
olakola
Zadomowienie

Cytat:
... poza tym zobaczymy jak tym razem bedzie ale moje dzieci sa poporostu male, takie sie rodza i niestety to im zostaje
w przypadku dziewczynek to fajnie jak podrośnie może ubrać dowolnej wysokości szpile
mój synek jest mały (2gi najmniejszy w klasie) a ja 172.5cm, TŻ 183cm więc raczej wysocy i tak troszkę mi przykro że on taki kurczak mały jest (niski i chudy)
do malucha w brzuchu mówię, że ma rosnąć i być duży, ciekawe czy posłucha

a co do wózka - dla każdego co innego jest ważne i co innego się podoba (i może dobrze), więc proszę, żeby nikt się na mnie nie obrażał
Stary 2010-04-16, 12:15   #2130
itakasia
Zakorzenienie

vette
chyba zamowie te legginsy bo tak chwalicie a ja bardzo chcialam bo mam kilka tunik i sie wscieklam jak wczorajsze mnie rozczarowaly. i ten sam sprzedawca ma koszule fajna wiec zamowie i bede miala z glowy. bo jakos jesli chodzi o zakupy to zupelnie nic nie robie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości