|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Dzień dobry
ale sobie pospałam... Wstałam o 10:30 Cytat:
|
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
2 wózki były wymienione ostatnio, mam nadzieję, że mnie nie skrzyczycie jak wyrażę swoją opinię:
http://www.allegro.pl/item988477783_...k_wys_0zl.html Mega podobny (z 2009) miała mojego męża siostra, niedawno sprzedała za grosze na allegro po swoim synku, nie jeździła nawet roku. Prowadziłam go - zero amortyzacji, dziecku podskakuje główka na każdej nierówności. No i druga uwaga - gondola była mała, tam pisze, że 82cm, ale to chyba wymiar zewnętrzny, albo powiększyli w tym roku. Siostra mojego TŻ miała naprawdę małą gondolę. Ona miała kolor czerwony i wózeczek wyglądał ślicznie, to fakt. http://allegro.pl/item988847263_vect..._spiworek.html nigdy nie widziałam na żywo, więc powiem co mi się nasuwa jak oglądam ofertę - Kubełkowa spacerówka!!! jak dla mnie taka spacerówka dyskwalifikuje wózek. Maluszki często zasypiają na spacerze i nikt mnie nie przekona, że im wygodnie się śpi w pozycji "siedzącej przechylonej". Ten sam sprzedawca ma model ze spacerówką rozkładaną - http://allegro.pl/item998760363_woze...ka_foteli.html i tak mi się spodobał, że chyba poszukam opinii w necie o tym wózku. Ja na tą chwilę myślę o zakupie emmaljungi model city cross, ale pewnie jeszcze 10 razy zmienię zdanie. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mysle o Mutsy 4Rider, ale na 100% jeszcze nie jestem zdecydowana... |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaż jest niebezpieczny!!!!
Wstawiłam do piecyka zapiekanki i tak się zaczytałam, że wszystko się spaliło Oczywiście juz się tak napaliłam na zapiekanki, że zrobiłam wersje zastępczą czyli pieczywo, ser i warzywa |
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
tak mi pasuje!! pisałam już chyba wcześniej
![]() dzień dobry ![]() już wiem co zrobię na przekąskę... mini tosty i mini bruschette z pomidorkami a oprócz tego jakieś chipsiki i paluszki, dla nas suszone owoce i kopiec na deser ![]() mam tyle sprzątania w domu że jak patrzę to mnie skręca, tym bardziej że coś się dzisiaj żle czuję... idę obierać ziemniaki na kl.śląskie do obiadu |
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj biedne te nasze chłopy będą jak ich trzy baby w domku zdominują
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
BAN stały
|
To ja trochę dłużej....
korzystam póki mogę ![]() dziś 24 tc ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
uważam że jak dużo kobiet to mężczyźni są bardziej ulegli... bo baby nie przegadasz |
|
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
hd teraz przez ciebie mam ślinotok hehe
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Oj przepraszam musialam przeoczyc
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
bassienkaw - gratuluję drugiej córuni
Basia84 gratuluję wyników nic tylko się cieszyć, że wszystko wporządku pilotka f16 ja biorę magne B6 dwa razy dziennie po jednej tabletce niezawsze nie słyszałam o takiej wróżbie hd2005 mamuśka ale zaszalałaś z tym spaniem no, no ![]() oj ale ze mnie sirota wogóle to dzień dobry ja już po zakupach i teraz męczę się z kosztorysem i tak mi się nie chce nic dzisiaj. Siostrzenica dzisiaj zrobiła numer w szkole (14 lat ma) bo skaleczyła się w paluszek i tak się tej krwi nałykała, że jej si ę niedobrze zrobiło i wogóle zle się poczuła - sekretarka zadzwoniła do siostry co by córkę odebrała ze szkoły bo się żle czuje a siostra poprosiła mnie bo ona z pracy się nie może zwolnić. Więc pojechałam po tą sierotę - ściemniarę a teraz ją wykorzystuję po oczywiście już jej lepiej a potem okazało się że dzisiaj 8 godzin miała mieć więc teraz sprząta u mnie a zaraz dam jej niech bułkę zmieli - ale ja jestem okropna.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-04-16 o 11:30 |
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- no jak na mnie to suuuuuuuuuper wynik
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do skurczy nóg, to w pierwszej ciąży miałam każdej nocy od 6 miesiąca skurcze łydek, mój M juz miał to opanowane jak się w nocy wydarłam bo skręcało mi nogą od razu chwytał ją i z całej siły rozmasowywał aż puściło ale i tak na drugi dzień mięsień mnie bolał Na szczęście teraz na razie mam spokój.
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-16 o 11:37 |
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ja teraz wstaję codziennie o 6, bo Marek jeździ do pracy na 7 i zawsze chcę mu zrobić śniadanko i kanapki do pracy ![]() Widziałam, że wczoraj trochę się porobiło z eleo, trzymam kciuki kochana i wierzę, że będzie ok ![]() hd fajnie, że z serduchem ok, może dlatego tak długo spałaś, bo jesteś bardziej spokojna co do Twoich rzeczy na allegro to sporo by mi się przydało, ale wypłatę mam dopiero ostatniego więc duupa ![]() Ja dziś mam na obiad jajo sadzone, ziemniaki, marchewkę z groszkiem i może maślankę, ale nie wiem, bo od dwóch dni męczy mnie zgaga. Dziś, póki co, jeszcze nie pali ![]() Wczoraj na deser zrobiłam galaretkę poziomkową z bananem i brzoskwiniami, ale pyszne było Korciła mnie jeszcze do tego bita śmietana, ale jak już mówiłam, muszę przystopować
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko hmmm nie podoba mi sie az tak bardzo bo wydaje sie byc malo zgrabny, zwrotny. No i te piankowe kola ;/A co do vectora air , masz 100% racji, ten fotelik w spacerowce to nie jest dobre rozwwiazanie, dlatego ciagle szukam ![]() Widzialam vectora na zywo, jest ultra lekki cos ok 8 kg, baaaardzo zwrotny i zgrabny ale nie mam pewnosci co do jakosci wykonania i materialow. Wydaje sie byc hmmm sredniej jakosci. W porownaniu z podobnym wagowo quinny buzzem nie ma o czym mowic nawet. No ale cos za cos... Przepasc cenowa jest wieeeeeelka. Babydesign enzo, troszke ciezszy od vectora bo juz 10 kg, ale wydaje sie byc calkiem fajny. Tylko bez skretnych kol ;/ Duuza wada. Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-04-16 o 11:49 |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po fitnessie
dla rownowagi teraz kawa i batonik ![]() wczoraj bylam w sklepie i zrobilo mi sie slabo. po powrocie do domu mialam bardzo niskie cisnienie 86/55. dzis mam 96/60 wiec lepiej ale lepiej tak niz za wysokie ![]() olakola dzieki za opinie. oczywiscie ze taki wozek nie ma takiej amortyzacji jak z pompowanymi kolami. ale ja chce wlasnie taki z malymi kolami. druga cora pozniej jezdzila w spacerowce chicco i ja bylam zadowolona. moja kuzynka ma taki wozek i teraz sie sprawdza juz przy drugim dziecku. gondola nie byla za mala. poza tym zobaczymy jak tym razem bedzie ale moje dzieci sa poporostu male, takie sie rodza i niestety to im zostaje vette ja wczoraj kupilam legginsy Lide. porazka. nie dosc ze maja czesc majteczkowa jak rajstopy wiec wzielam je na fitness to jeszcze przy pierwszym ubraniu zaczely sie pruc na dole. dzis rozmawialam o tych z przedawca, to sa getry i podobno fajnej jakosci http://moda.allegro.pl/item990277326..._s_czarne.html
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - to oczywiste ze pompowane kola aja lepszy komfort prowadzenia
vette uwazaj i sprawdzaj info w kilku miejscach bo czesto podaja wage samego stelaza , ja znalazlam ze vector z gondola ma 12kg
|
#2121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wizyt- to się sprawdza, jeśli mieszkasz w miejscowości swoich wyborów. Moja raczej 300km nie przejedzie :P. Cytat:
. Wszystko zależy od pędu powietrza, ale także od prądów płynących w okolicy miejsca, w którym próbujesz je wykonać. Przenieś się do łazienki i pokaże co innego .Cytat:
Oprócz pieniążka i różańca jest jeszcze książeczka i kieliszek. Cytat:
.
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam dziś kompletnie pomysłu na obiad
![]() Może coś polecicie, smacznego i szybkiego ? Myślałam o plackach ziemniaczanych albo frytkach i jajku ale chętnie skorzystam z waszych propozycji
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja propozycja - termofor w ślicznym ubranku. Wlewasz ciepłą wodę do środka i zabawka jest długo cieplutka i miła Załącznik 3034830 |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
agravka
dziewczyny juz podaly fajne pomysly nie wiem sama. ale dla mnie paka pampersow zawsze byla super prezentem bo tego niestety idzie sporo a wydatkow duzo
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Na temat wózków espiro (Espiro Baby Dreams) nie ma za dużo info w necie, co najwyżej o Atlanticu, ale to zupełnie inny model niż Enzo. Są to nowe modele i dlatego mało opinii.
Ogólnie widzę, że są 3 wózeczki na tej samej ramie i z taka samą spacerówką i gondolą, różnią się tylko kółkami : Enzo - 4 kółka jadą do przodu (nie są skrętne) GT - ma przednią skrętną oś ( jest trochę marudzenia w necie na to), 4 kółka po 25cm GTX - przednie kółeczka skrętne 360stopni (chyba najlepszy z nich), przednie kółka 25cm, tylne 31cm, pompowane, to chyba najlepszy model (cena taka sama) * dosyć ciężkie - stelaż 10.5kg, gondola 6 (czyli 16.5kg ) * pasuje tylko ich fotelik (nie widziałam adapterów do maxi cosi) * podobno kolory są bardzo ładne - lepsze niż w necie * deska w gondoli na dnie (to podobno dobre na zimę, ale my będziemy przecież używać gondolki latem/jesienią) * spacerówka rozkładana na płasko (prawie), nie na paski, tylko mechanizm * podobno dawał radę po śniegu w styczniu/lutym |
|
|
|
#2128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale te z all wydaje sie byc super! cena tez ok Napisz jak je dostaniesz. Cytat:
Ja mysle, ze nawet do 14 kg byloby ok. Nic powyzej. Nie mam ani miejsca na to ani sily zeby to targac. Zwlaszcza po cesarce ;/ Co do chicco na malych kolkach, moj brat ma i jest baaaaaaaaaaaardzo zadowolony. Tylko, ze on mieszka w USA inne warunki chodnikowe
|
||
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak podrośnie może ubrać dowolnej wysokości szpile ![]() mój synek jest mały (2gi najmniejszy w klasie) a ja 172.5cm, TŻ 183cm więc raczej wysocy i tak troszkę mi przykro że on taki kurczak mały jest (niski i chudy) do malucha w brzuchu mówię, że ma rosnąć i być duży, ciekawe czy posłucha ![]() a co do wózka - dla każdego co innego jest ważne i co innego się podoba (i może dobrze), więc proszę, żeby nikt się na mnie nie obrażał |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
vette
chyba zamowie te legginsy bo tak chwalicie a ja bardzo chcialam bo mam kilka tunik i sie wscieklam jak wczorajsze mnie rozczarowaly. i ten sam sprzedawca ma koszule fajna wiec zamowie i bede miala z glowy. bo jakos jesli chodzi o zakupy to zupelnie nic nie robie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

.

A co do skurczy nóg, to w pierwszej ciąży miałam każdej nocy od 6 miesiąca skurcze łydek, mój M juz miał to opanowane jak się w nocy wydarłam bo skręcało mi nogą od razu chwytał ją i z całej siły rozmasowywał aż puściło ale i tak na drugi dzień mięsień mnie bolał
tylko hmmm nie podoba mi sie az tak bardzo bo wydaje sie byc malo zgrabny, zwrotny. No i te piankowe kola ;/
, ja znalazlam ze vector z gondola ma 12kg