|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
miałam jeszcze zapytać..
czekoladko, czemu karmisz Wercię w jeździku ? ja bym tak nie robiła... po pierwsze nie nauczy się rozróżniać kiedy jest jedzenie a kiedy zabawa po drugie Ty się namęczysz, bo dziecko się wywija na wszystkie strony po trzecie bałabym się, ze w czasie wiercenia się zwyczajnie zakrztusi, bo zapomni o jedzeniu i mieleniu języczkiem... ale to oczywiście tylko moje sugestie...
|
|
#3692 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() z Erykiem nie mialam tego problemu nie musza
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie takie płyciutkie buciki a takie obejmujące stopę bez kostki (ludzie zwykle do kostki rozumieją jako prawie zimowe) ogólnie trzeba trochę rozsądku i sprawdzenia czy stopa jest stabilna nie powinna być też opancerzona ![]() na tym zdjęciu dziewczynka ma właściwe butki http://www.babyworld.co.uk/informati...fitting300.jpg
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-04-16 o 11:01 |
|
|
|
|
#3694 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Eee, masz C4 czyli rozm. 20 ![]() Co do wróżb, boję się takich rzeczy ![]() aannuullaa, mi się bardziej pierwsza podoba Wojtusiu, butki nie muszą zakrywać kostki No i tak miałam wyłączyć kompa...
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
Oliwka coś dzisiaj ma 38C nie wiem od czego, wczoraj normalnie sie czuła. dzisiaj też normalnie się zachowuje, ale ma tą gorączkę. to od ząbków może być? |
|
|
|
#3696 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cześć U nas dzisiaj już troszkę lepiej,Bartosz nie dostał gorączki z noska już tak nie kapie,ale katarek jeszcze jest. Pocytuję jeszcze później,bo marudzić dalej marudzi ![]() Miłego dnia |
||||
|
|
|
#3697 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy jeszcze inaczej - mam 21
![]() chyba jednak zamowie tego mikrusa - tylko nie wiem jaki kolor, czy ten pomaranczowy czy bezowya tu jest filmik: http://mikrus.eu/images/film.swf tylko troche zwezony obraz jest i dziwnie wyglada
|
|
#3698 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Cytat:
i nei pamietam nawet jakie one sa... ![]() BTW ciesze sie, ze znowu piszesz z nami Miramejku, brakowalo mi ciebie we watku Cytat:
Poniekad rozumiem cie co czujesz biegajac od lekarza do lekarza Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam po co nawet na takie spogladac, bo ja wciaz gruba ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze wkrotce wreszcie wyzdrowieje Cytat:
![]() (bedziemy miec medal )Cytat:
Milego dnia Mamusie i Dzidziusie
|
|
#3699 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Svi mi sie 1 wózek najbardziej podoba. Cześć Wczoraj z rana sie napisałam i wszystko mi wcięło. Wkurzyłam się i tylko Was czytałam ![]() Dzisiaj jak i wczoraj nocka przespana w całości A nowych zębów dalej brak. Pogoda u nas piękna, Zosia chodzi na spacerki z nianią, wczoraj dostałam piękny bukiecik polnych kwiatków od córci (niani ), nawet nie wiem gdzie one chodziły . Strasznie rwie sie na nogi. Jak sie ją przytrzyma za rączki to dosłownie zapitala, a jeszcze niedawno nie wiedzaiła, co zrobić z nóżkami A raczkowac nie chce. Turla się na wszelkie możliwe sposoby, ale poruszać się do przodu czy do tyłuMiłego piątku ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Unholy chłopcy uroczy Gorgulku cieszę się, że z bioderkami wszystko ok A my byliśmy tylko dwa razy na kontroli...![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cass opowiedz o co tam wczoraj poszło
|
|
#3700 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
angy ja bylam raz na kontroli i nastepna wizyta jak zacznie chodzic
z Erykiem bylo tak samo
|
|
#3701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale bede ja karmic w krzeselku , w jezdziku to bylo jednorazowe Cytat:
Cytat:
|
|
#3702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
chciałam pocytowac ale mała szybko spała
![]() wiec tylko to co zdazyłam orzeczytac Cytat:
do sklepu blizej ale i tak nie robie w nim zakupów bo nic tam nie ma wiec musze jednak te 3 km przejechactak że widzisz nie tylk oty w dziurze mieszkasz o koleżankach moge zapomniec bo nikogo normalnego tu nie ma Cytat:
Cytat:
ja dalej chora i niestety zaraziła Zuzanke i taaaaaaaaaaaki ma katar ![]() daje jej Nasivin i smaruje mascia m ajerankowa mam nadzieje ze jej szybko przejdzie bo strasznie sie meczy ale i tak ze nie płacze (tylko jak frida w ruch idzie)
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu Wercia ostro cwiczy wstawanie w jezdziku ![]() http://www.youtube.com/watch?v=BRPlYmzhXWI edit: nie wiem czemu ale nie moglam odwrocic tego filmiku wiec tak zle sie oglada
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-04-16 o 12:33 |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() to bieganie to powinno być w cudzysłowie ![]() ale wstaje przy każdej okazji i mimo antyposlizgów skarpetkowych to sie ślizga, więc butki musze mu założyć, zeby był bardziej stabilny Cytat:
|
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny u nas sliczna pogoda dzisiaj , a ja za chwile do pracy ide alez mi sie nie chce .
Czeko mam nadzieje ze u Werci to bylo jednorazowe . Svi mi sie podoba ten ostatni wozek Aga sciskam mocniutko, to straszne przez co musieliscie przejsc ale mam nadzieje , ze Alanek szybciutko przestanie chorowac . Sylka fajnie , ze Bartoszek czuje sie lepiej . Daniel niestety nie , katar ma straszny no i bardzo duzo spi. Unholy chlopaki pierwsza klasa . No i bardzo pomyslowe rozwiazanie .
|
#3706 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie Alanowi też ciągnie się to zapalenie oskrzeli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapomniałam zapytać CZEKO, a jak z Weroniki skórą? Bo miała problemy, a dawno nie pisałaś co się dzieje. Lepiej już? Znalazłaś jakieś specyfiki? KASIU, pisałaś że Laura je bułeczkę z masełkiem. Kruszysz jej na kawałeczki i sama je? Czy ty jej dajesz? Jakiej wielkości są te kawałki? Ja gdy daję bułkę Alanowi to drobię na taaakie tyci tyci, że jakby miał zjeśc całą bułkę to chyba za 4 godziny bym mu to dawała. CZEKO super Weronisia i jak fajnie pokazuje coś za oknem
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-04-16 o 12:50 |
||||||
|
|
|
#3707 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
cos mialam napisac i zapomnialamehhh nie mam weny dalej - siedze jak glupek na kanapie, patrze na ten syf i nie chce mi sie nawet ruszyc garow pozmywac czy sie ogarnac
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
czesc
Svinecko mi tez sie dzis nic nie chce, w domu syf, ja siedzę z nieumytymi włosami i czekam chyba na zbawienie,że to wszystko samo się posprząta ![]() Dziewczyny dużo z Was jescze karmi piersią? Ja "karmię" raz dziennie, ale Tomek ledow co wypije i raczej traktuje to jako formę zabawy I tak naprawdę mogłabym Go odstawić juz a ja mam jakiś psychiczny opór przed tym. ![]() Cass wpisz mi wagę 62, w ogóle o tym zapomnialam , a przecierz schudlam
|
|
#3709 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też patrzę na syf i wystawiam aukcje
![]() Ja karmię jeszcze sporo i właśnie miałam się pytać, czy oprócz mnie, Miramej, Sylki to dużo dziewczyn jeszcze karmi piersią (ale tak często, bez dokarmiania sztucznym)?
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala po obiadku nie zwrocila
ale za to zwalila druga juz dzisiaj kupe i rzadka........wczoraj juz rzadkie robila wiec tez na zeby chybajedziemy z malzem na zakupy tzn. on do makro a ja z Wercia do tesco bo do makro nie wpuszczaja z dziecmi ![]() ![]() Cytat:
odkad nauczyla sie paluszkiem pokazywac to wszystko pokazuje ![]() Cytat:
tez tak mam czasem
|
|
#3711 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia nie mialas wczoraj migreny?
bo mnie dopadla
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja używam identycznych specyfików dla Alana i właśnie miałam Ci skrobnąć że jest super u nas. |
|
|
|
|
#3713 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam Waszą historię, ale dziś znów mną wstrząsnęła Cytat:
![]() Cytat:
, ale nie wymiotował do tej pory (aż dziwne )Cytat:
, tylko, że tu przez większą część roku wieje ![]() My wszystkie mamy dzień świstaka, ja jakoś nie cierpię bardzo z tego powodu, Kubuś jest coraz starszy, jest coraz lepiej Druga super ![]() Cytat:
za pomyślne wyniki kontroli, czekamy na relację ![]() Cytat:
i bałam się, że ją w końcu zje ![]() O kurczę , zdrówka dla Amelki Cytat:
![]() Cytat:
, jak nic Antonio wygra
|
|
|
#3714 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby katar szybko Bartoszkowi przeszedł.Cytat:
Wiedziałam, że się czaicie po medal ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ile Wercia mierzy? Bo Kuba dostał jeździk od Zająca, ale nogami nie dosięga ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, 5 razy na dobę Cytat:
![]() Dlaczego do Makro nie wpuszczają z dziećmi?
|
|
|
#3715 |
|
Ola-Unhola
|
Nie wpuszczają z dziećmi, u nas też. Wpuszczają wszystkich powyżej 140 cm wzrostu. Od kiedy pamiętam tak było
Zrobili to ze względów bezpieczeństwa. Dużo jeździ wózków widłowych. Z tego co wiem teraz w niedziele tylko można - ograniczyli ruch wózków widł.
|
#3716 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ostatnio zdarza mi sie to coraz czesciej niz raz
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
nie miałam. współczuję ci
a moja kochana córeczka ma znowu anginę tym razem zastrzyki w dupkę. dostała juz pierwszy płakała strasznie, a ja tez miałam łzy w oczach... ach szkoda mi jej strasznie. dobrze ze nie czekałam i poszłam do lekarza od razu.
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-16 o 14:13 |
|
|
|
#3718 |
|
Ola-Unhola
|
Znowu anginę, a ostatnio to nie była 3dniówka?
|
#3719 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ucięło mi Twój post wcześniejszy. Aga przytulam mocno, straszne przeżycia mieliście Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za kontrolę ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka I wzajemnie ![]() Cytat:
U nas chcą tyle wizyt to chodzimy. Nie boli a mała zawsze ogląda się z zainteresowaniem. No i wiem, że wszystko jest w porządku. Jeszcze trochę a dostaniesz taki bukiecik od Zosi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A na co tak paluszkiem pokazuje? ![]() Cytat:
Svi obejrzałam filmik. Trochę zachodu z tym składaniem. Na filmiku ten kolor pomarańczowy mi się podoba Staram się nie narzekać na Zuzię bo wiem, że czasem ma gorsze dni, może bolące dziąsełka czy coś jeszcze, ale ostatnio przechodzi sama siebie. Marudzi i płacze jak przychodzi do ubierania i wyjścia albo przy obiedzie. W tych krótkich momentach tak mnie umęczy że mam wszystkiego dość. No to się wygadałam ![]() Ale i tak jest przesłodka i przekochana
|
|||||||||
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widocznie Twój organizm ma taką potrzebę
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Zapomniałam napisać, jakie zabawki są u nas hitem ostatnio . Są to 3 butelki po małej wodzie mineralnej, jedna z ryżem, druga z makaronem, trzecia z wodą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

czy bezowy

Amelka choruje mi na te oskrzela już 1,5 miesiąca i też wysiadam nerwowo
... zrobiła się pogoda i poszliśmy na dłuuuugi spacer, potem wrócił mąż no i wiecie
to już 9 miesięcy