Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 14:24   #661
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

a ja wczoraj umówiłam się na przymiarkę sukni 17.05.2010 godzina 10 no i jutro ruszamy dalej z zaproszeniami
O w moje urodziny Bardzo dobra data
Stary 2010-04-16, 14:25   #662
caprica6
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
śliczny brzuszek

tez bym chciała taki ale dopóki nie znajdę pracy na umowę na stale mogę marzyc dowiedziałam ze przedwczoraj ze już 3 panie będą na weselu w ciąży ... ciekawe czy przyjdą
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że zdrowa, i oby tak pozostało Śliczny brzusio Będziesz miała dzięki takim fotkom wspaniałą pamiątkę, a jak pokażesz je kiedyś swojej córci....ach rozmarzyłam się
Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ale fajny brzusio
Dzieki Kochane Ciekawe ktora bedzie nastepna na watku

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:29   #663
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wczoraj umówiłam się na przymiarkę sukni 17.05.2010 godzina 10 no i jutro ruszamy dalej z zaproszeniami

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Pewnie jak przejdziemy na wątki żonkowe, to w każdej części któraś z nas zafasolkuje
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:35   #664
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Pewnie jak przejdziemy na wątki żonkowe, to w każdej części któraś z nas zafasolkuje
Los płata figle

Aj Capri, zazdraszczam że tż taki zakochany w brzuszku i tak fajnie jest ogólnie między Wami.. bo u mnie to ostatnio bez komenetarza..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:42   #665
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:

my z TZ planowaliśmy zafasolkowac dokładnie w noc poślubną wtedy przypadają najlepsze dni ale jeśli nie będę mieć stałej pracy mogę tylko pomarzyć strasznie mi smutno z tego powodu ale nigdzie nie umiem znaleźć pracy

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:43   #666
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Właśnie słyszałam o tym w Tv,mówią że do 1 w nocy przestrzeń powietrza w Wielkiej Brytanii będzie zamknięta.
Trzymam kciuki,aby wszystko/loty powrócilo do normy.
dzieki, sie przydadza

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Nie, nie jeszcze nikt nic nie pisał. Ale cieszę się, że mówisz, przynajmniej wiem, czego mogę się spodziewać. Następna wizyta (już mnie babki uprzedziły) wyniesie mnie 150 zł - 100 za wizytę i 50 za tą pierwszą na którą mi zabrakło. I ta wizyta będzie polegała na tym, że babka przedstawi mi plan leczenia, kosztorys i w ogóle wszystko z tym leczeniem związane). Z tego co się dowiedziałam (od znajomych) to każda wizyta jak już będę miała aparat i trzeba będzie co 6 tygodni go regulować będę płaciła 150.
Mam jeszcze takie pytanie do Ciebie - miałaś zęby wyrywane przed założeniem aparatu?
Ja mialam cztery piatki wyrwane.

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

A w Polsce tak nie jest? Nie wydaje mi się, żebyśmy pod tym względem różnili się od UK (A mieszkałam i pracowałam tam trochę).
Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś przyjmował mi zwrot z kwaśną miną
Ale to jest chyba tylko jesli towar jest wadliwy, tutaj to nawet nie trzeba powodu miec i np. w M&S masz 3 miesiace na zwrot. No nie wiem, moze sie w pl cos tam zmienilo, w sumie dawno na zakupach nie bylam.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:50   #667
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
my z TZ planowaliśmy zafasolkowac dokładnie w noc poślubną wtedy przypadają najlepsze dni ale jeśli nie będę mieć stałej pracy mogę tylko pomarzyć strasznie mi smutno z tego powodu ale nigdzie nie umiem znaleźć pracy
Będzie dobrze. Trzymam za pracę.
Chociaż wiem, że strasznie trudno znaleźć coś na stałe i w dodatku odpowiadającego wykształceniu. Ostatnio też zaczęłam tracić nadzieję, że uda mi się coś takiego znaleźć, bo wszędzie olewają moje CV, bo nie ma etatów dla psychologów w szkołach
A na dodatek uświadomiłam sobie, że nawet do pracy w sklepie mnie nie przyjmą, bo mam za wysokie wykształcenie, więc możliwe, że będę jak Ferdek Kiepski siedzieć w domu i mówić, że "dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy"
Nawet już mi się nie chce o tej pracy myśleć, bo się stresuję, a i tak mam dosyć innych zmartwień

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ale to jest chyba tylko jesli towar jest wadliwy, tutaj to nawet nie trzeba powodu miec i np. w M&S masz 3 miesiace na zwrot. No nie wiem, moze sie w pl cos tam zmienilo, w sumie dawno na zakupach nie bylam.
W PL pod tym względem nadal komuna
Woda masz szatański numer posta

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-04-16 o 14:51
Stary 2010-04-16, 15:06   #668
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A do mojego i wody sodowej ślubu zostało 29 dni

Byłam dzisiaj na spotkaniu z promotorem... Oddałam mu w środę część magisterki i pokreślił mi zdecydowanie mniej niż myślałam. Dał trochę wskazówek, więc w przyszłym tygodniu spędzam czas w czytelni i pilnie notuję

Wieczorkiem posiadówka ze współlokatorami przy tequili Ostatnio to piłam w liceum...

No i mnie w salonie plusa zdenerwowali. Kończy mi się umowa i chciałam sobie fajny telefonik wziąć, ale zaproponowali mi ceny takie jak na stronie, a nawet i wyższe... A mój kumpel kupował ostatnio ten sam telefon i dostał za 1zł
ale już mało zostało teraz co chwila któraś bedzie ślubować
Cytat:
Dzieki
Bylam dzis na kolejnym usg, takim lepszym i jest nadal Ala , zdrowa, wazy juz 600gr - jak powiedzial lekarz wiecej niz ustawa przewiduje Zrobilam dzis fotke tylko sie nie przestraszcie
śliczny brzusio! Cieszę się, ze wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Los płata figle

Aj Capri, zazdraszczam że tż taki zakochany w brzuszku i tak fajnie jest ogólnie między Wami.. bo u mnie to ostatnio bez komenetarza..
Black przykro mi, ze dalej nie teges
Stary 2010-04-16, 15:08   #669
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Los płata figle

Oby tak bylo jak najdluzej.. U nas tez roznie bywalo
Cytat:
Na pewno niedlugo sie cos znajdzie Trzymam kciuki

Chil dzieki

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-04-16 o 15:09
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 15:17   #670
Martoolka87
Zakorzenienie

Ale beton! Zaplanowałam sobie na dziś pisanie mgr, a tu zaledwie 2 akapity napisałam
Jakoś strasznie mnie zamula, mózg mi się wyłączył i
Nawet wykresów nie umiem zrobić
A to wszystko wina tego wrednego słońca, które się za chmurami schowało i coś czuje, że ciśnienie spada, bo cały czas robię tak ->
No to sobie pomarudziłam trochę
Stary 2010-04-16, 15:58   #671
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale beton! Zaplanowałam sobie na dziś pisanie mgr, a tu zaledwie 2 akapity napisałam
Jakoś strasznie mnie zamula, mózg mi się wyłączył i
Nawet wykresów nie umiem zrobić
A to wszystko wina tego wrednego słońca, które się za chmurami schowało i coś czuje, że ciśnienie spada, bo cały czas robię tak ->
No to sobie pomarudziłam trochę
Odpocznij chwilkę i znowu zaczniesz pisać.
A może to te pyły wulkaniczne tak na ciebie działają i słoneczko ci zasłaniają

Ja załatwiłam wczoraj odpis aktu urodzenia - pierwszy dokument za mną.
Nie wiem jak w waszych miastach ale na prowincji ciężko jest się pracującej kobiecie dostać do USC. U mnie pracuje do 13 a tylko w poniedziałek do 15! Szok!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 16:04   #672
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Odpocznij chwilkę i znowu zaczniesz pisać.
A może to te pyły wulkaniczne tak na ciebie działają i słoneczko ci zasłaniają

Ja załatwiłam wczoraj odpis aktu urodzenia - pierwszy dokument za mną.
Nie wiem jak w waszych miastach ale na prowincji ciężko jest się pracującej kobiecie dostać do USC. U mnie pracuje do 13 a tylko w poniedziałek do 15! Szok!
"Z przykrością zawiadamiamy, że z powodu wybuchu wulkanu, żałoby narodowej i wynikającego z tych wydarzeń niesprzyjającego klimatu, pisanie pracy magisterskiej w dniu dzisiejszym zostało odwołane. Jednocześnie informujemy, iż dalsze terminy kontynuowania pracy nie zostały jeszcze wyznaczone, gdyż są one zależne od przypływu weny autorki."

za akt urodzenia. Jeszcze się nie orientowałam jak to u nas wygląda z USC, ale mam to szczęście w nieszczęściu, że nie pracuję, a TŻ pracuje na różne zmiany, więc zdarza się, że ma wolne przedpołudnia
Stary 2010-04-16, 16:25   #673
moniczka2123
Zadomowienie

METKO niech ci się w życiu małżeńskim wiedzie szczęśliwieWszystkiego Naj Naj Naj Lepszego na Nowej Drodze Życia! wybrałam zaproszenia firma pan dragon zaproszenie special nr27 wpiszcie w wyszukiwarkę to zobaczycie jest cudne znalazłam w sklepie po 2,5 myślicie że gdybym zadzwoniła do firmy to można by tam zamówić?

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 16:53   #674
madmuazelle
BAN stały

Witam ponownie.

Zaraz Was nadrobie,ale zanim to zrobie kawe przyszłemu żonkosiowi i sobie herbate,bo mam pączki z nadzieniem czekoladowym. Już jednego wszamałam.
Zaraz Wam co nie co napisze.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:00   #675
sjoanna
Zakorzenienie

Rzeszywiście ładne ale szkoda że nie widać co mają w środku.
Mnie podoba się zaproszenie lux - trzecie w pierwszym rzędzie strona nr 2.
http://www.pandragon.com.pl/e4u.php/...p=0&back=&p=16

Sklepowe ceny są wyższe niż od producenta lub z hurtowni.
Ja widziałam w hurtowni zaproszenia za 1,30 a w sklepie były za 3 zł !

Wczoraj przegapiłam studniówkę
Ale dziś mam już tylko 99 dni do ślubu!!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:32   #676
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
:brawo:

Stary 2010-04-16, 17:35   #677
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
METKO niech ci się w życiu małżeńskim wiedzie szczęśliwieWszystkiego Naj Naj Naj Lepszego na Nowej Drodze Życia! wybrałam zaproszenia firma pan dragon zaproszenie special nr27 wpiszcie w wyszukiwarkę to zobaczycie jest cudne znalazłam w sklepie po 2,5 myślicie że gdybym zadzwoniła do firmy to można by tam zamówić?
ładne
Najlepiej zadzwoń od producenta i zapytaj o cenę

Cytat:

Stary 2010-04-16, 18:22   #678
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

Jak macie skąd urwać to możecie urwać, a jak nie to kupcie (można nawet je w zamrażalniku trzymać - moja mama tak robiła nam do sypania kwiatków), ale trzeba je w dniu ślubu dobrze osuszyć (albo dzień przed), bo ojej kuzynce taki wilgotny płatek zafarbował w jednym miejscu sukienkę

Powodzenia
o widzisz, o suszeniu to nie wiedziłam, kwiaciarka nam kupi za 20zł wiec ok
Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
dzieki, sie przydadza
.
Woda z tym wulkanem to może być faktycznie kiepsko, zwracam honor, dzis doczytłam że on od 200 lat nie wybuchał, ale bądźmy dobrej myśli
Cytat:
gratulacje, naprawę fajne uczucie jak tylko 2 cyferki zostają

a u nas dziś 43 dni- szok

wrociłam ze szkolenia, jestem wykońcozna, a jeszcze musze pojechac dorobić klucz do biura
i trochę mam doła...
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 18:28   #679
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
o widzisz, o suszeniu to nie wiedziłam, kwiaciarka nam kupi za 20zł wiec ok

wrociłam ze szkolenia, jestem wykońcozna, a jeszcze musze pojechac dorobić klucz do biura
i trochę mam doła...
O to w takim razie muszę dopisać do listy, żeby w czerwcu dopytać panią kwiatkową czy może nam załatwić takie płatki, bo to całkiem niedrogo wychodzi i w takim razie nie będę gitary ciotce zawracać, żeby mi swoje kwiaty z ogródka poobierała

A ten dół to ze zmęczenia, czy coś innego się stało?
Stary 2010-04-16, 18:50   #680
madmuazelle
BAN stały

Jednak nienadrobiłam,później Was nadrobie.Chwilowo nie mam czasu,później będe.)
Stary 2010-04-16, 19:36   #681
moniczka2123
Zadomowienie

U nas 3 miesiące 22 dni do wyjazdu mojego tż tylko 10 dni tak sobie dziś myślałam że fajnie by było was mieć w znajomych na nk

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ale tu CISZA...co wy kobietki robicie w piątkowy wieczór?

Stary 2010-04-16, 19:46   #682
madmuazelle
BAN stały

Ja już jestem,jestem free tzn wolna.Wreszcie moge Was nadrobić.
A w piątkowy wieczór to się już teraz będe lenić.

Cytat:
Dzieki
Bylam dzis na kolejnym usg, takim lepszym i jest nadal Ala , zdrowa, wazy juz 600gr - jak powiedzial lekarz wiecej niz ustawa przewiduje Zrobilam dzis fotke tylko sie nie przestraszcie
Super masz brzuszek i będzie Ala.
Stary 2010-04-16, 19:47   #683
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hello

Coś Was dogonić dzisiaj nie mogę, a posty do cytowania mi wcięło, jak się sieć rozłączyła

Na pewno chciałam napisać: caprica cudny brzuszek, taki zgrabniutki

ultraradiola możemy sobie podać ręce w kwestii pracy
Ja już ostatkiem sił się trzymam na powierzchni, żeby na wpaść w mega dół.

gospella uszy do góry

Cytat:
U nas 3 miesiące 22 dni do wyjazdu mojego tż tylko 10 dni tak sobie dziś myślałam że fajnie by było was mieć w znajomych na nk

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ale tu CISZA...co wy kobietki robicie w piątkowy wieczór?
Co do n-k to ja nie mam nic przeciwko

A co do piątkowego wieczoru, to właśnie zdjęliśmy kici gustowny kołnierz, który dostała od wetki, podaliśmy całemu stadu syropek, chwilę potem daliśmy im kolację, którą po kilku minutach jedna z kotek zwymiotowała. Po sprzątnięciu założyliśmy drugiej kici z powrotem kołnierz
A teraz Tż zmywa naczynia, a ja do Was piszę.
Raczej nie jest to wymarzony wieczór, ale cóż...
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 19:54   #684
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
w piątkowy wieczór?
Ja szkrobię magiszterkę
Ale własznie szkończyłam i szobie wszysztko wyszłałam na maila, co by mi się nie wykaszowało przypadkiem

Część teoretyczna prawie zamknięta - brakuje kilku schematów i muszę w 1 rozdziale źródła dopisać, ale muszę najpierw książkę wypożyczyć
Wróciła mi nadzieja, że się wyrobię z tą magisterką, pod warunkiem, że mi badania sprawnie pójdą

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
ultraradiola możemy sobie podać ręce w kwestii pracy
Ja już ostatkiem sił się trzymam na powierzchni, żeby na wpaść w mega dół.
A może jakąś wspólną firmę zajmującą się organizowaniem ślubów i ślubnym doradztwem założymy
W zasadzie to ogólnopolską sieć mogłybyśmy założyć
Stary 2010-04-16, 19:58   #685
madmuazelle
BAN stały

Napisze z pamięci,bo nie chce mi się cytować.Mam lenia.

Któraś z Was pytała,co listonoszka mi przyniesie,a no paczuszke z moją nową bluzeczką.No,ale niestety jednak nic dzisiaj dla mnie nie miała. może jutro przyniesie,oby bo przez te zamkniete lotniska są pewnie opóźnienia.

Yyy,no oczywiscie że w Polsce są osoby miłe itd

Cytat:
A może jakąś wspólną firmę zajmującą się organizowaniem ślubów i ślubnym doradztwem założymy
W zasadzie to ogólnopolską sieć mogłybyśmy założyć
Ooo jestem jak najbardziej ZA.
Stary 2010-04-16, 19:58   #686
chilanes
Zakorzenienie

Metko kochana!
Wszystkiego, co najlepsze Tobie i Twemu wybrankowi! Oby dzień Waszego ślubu był pięknym początkiem cudownego, wspólnego życia!
Trzymam kciuki za jutro, by było tak, jak sobie wyśniłaś

Cytat:
Mnie podoba się zaproszenie lux - trzecie w pierwszym rzędzie strona nr 2.
http://www.pandragon.com.pl/e4u.php/...p=0&back=&p=16

Sklepowe ceny są wyższe niż od producenta lub z hurtowni.
Ja widziałam w hurtowni zaproszenia za 1,30 a w sklepie były za 3 zł !

Cytat:
O to w takim razie muszę dopisać do listy, żeby w czerwcu dopytać panią kwiatkową czy może nam załatwić takie płatki, bo to całkiem niedrogo wychodzi i w takim razie nie będę gitary ciotce zawracać, żeby mi swoje kwiaty z ogródka poobierała

A ten dół to ze zmęczenia, czy coś innego się stało?
Pani kwiatkowa mnie rozwaliła

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-04-16 o 20:01
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 20:00   #687
madmuazelle
BAN stały

Tosia,nadal trzymam kciuki za znalezienie wiesz czego.
Eh te chorowite kotki.
Stary 2010-04-16, 20:00   #688
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

Dziękuję
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 20:03   #689
madmuazelle
BAN stały

A właśnie przypomniało mi się,bo rozmawiałyscie/pisałyscie o płatkach do sypania.Parenaście minut temu rozmawiałam ze swą rodzicielką i właśnie jej o tym mówiłam,w sensie o rzucaniu płatków kwiatków po wyjściu z Koscioła ( oczywiście juz jakiś odległy czastemu o tym myślałam ) noi będe mieć płatki z naszego ogródka to pewne noi też z tż-towego ogródka-mam nadzieje że teściowa pozwoli. Choć ona ostatnimi czasy już nic w ogrodzie nie robi,zdrowie jej zbytnio nie pozwala.
Stary 2010-04-16, 20:04   #690
moniczka2123
Zadomowienie

To kto się pisze na nk?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości