|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Gratulacje dziewczyny nowych nowin o płci:0 dziewczynki górą widze,
a i własnie wczoraj jak mi gin usg robiła to jednak teraz z synka zrobiła sie dziewczynka niby ale jak zwykle nie da ręki uciąc wiec jak chciałam dalej nie wiem kto bedzie, ale żeby tylko zdrowe było ale jak by była córcia to bym wniebowzieta była chyba tak teraz sobie pomyslałam![]() A i 61 kg dalej czyli wacha mi sie, czylina plus 4. Cisnienie 100/60 ale to po kawie a od dzisiaj odstawiam kawe zeby nie było kurcze kawa odwadnia tez twu twu
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 Maleństwo[*]18.12.2013 Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-04-16 o 14:39 |
|
|
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
wiem jakie emocje potrafią towarzyszyć takim sprawą.... dobrze, że trafiłaś do specjalistów ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- aaa przyszła mi wczoraj zabawka zamówiona na all....... ale ona mnie uspokaja masakra-kiedy gra......
|
|
|
|
|
#2163 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam polewy czekoladowe!!Cytat:
![]() bruschette to taki włoski przysmak kanapeczek właściwie grzanek...tradycyjnie robi się tak, że takie ogromne kromy chleba (u nas kupisz w supermarketach) grilujesz na chrupko (ja na patelni beztłuszczowej przypiekam) tak żeby były suche i miały na sobie przypieczone paski nie wiem czy dobrze objaśniam hehe a na te chlebki kladziesz sos i mozarelle w drobnych kawałeczkach i do piekarnika.sosy mogą być dwa: - jest pomidorowy - oprócz przecieru pomidorowego dodaję pokrojone na pół koktajlowe pomidorki, na patelni podduszam tak długo aby się wygotowała woda z przecieru i aby został sam miąższ ale tak aby małe pomidorki się nie rozmemłały, do tego oregano, czosnek, trochę soli i pieprzu do smaku i koniecznie ostra papryczka (ja daję ząbek w całości, bo mam ususzone, tylko trzeba pamiętać aby go później wyłowić, żeby ktoś nie zjadł )lub - może być oliwa z oregano i czosnkiem (to jest mega tradycyjny i tani sposób ale też dobry) We Włoszech bruschette stanowią przekąskę przed pierwszym daniem. Są mega pycha i robi się szybko ![]() śląskie to najprostsze kluski jakie istnieją chyba gotujesz ziemniaki tak jak na normlany obiad (ilość też oczywiście zależy od tego na ile osób i na ile obiadów chcesz przygotować), potem jak je odcedzisz z wody i trochę przestygną trzeba je albo przekręcić przez maszynkę albo są takie wyciskaczki ręczne z dziurkami (jak robię dużo to wyciągam maszynkę a jak na 1 obiad jak dziś to tą ręczną wyciskaczką). Potem jak już będą przemielone, to ugniatasz je w kulkę i dzielisz na 4 części. 1/4 odkładasz na bok a puste miejsce zasypujesz maką ziemniaczaną + ciut soli i potem wszystko razem ugniatasz (łącznie z tą odlożoną częścią). Jak już ugnieciesz, to robisz ruloniki, odkrajasz kawałki i rolujesz je w kółka na dłoni a potem jak odkładasz to palcem na górze dziurkę robisz i tyle ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
eleonoremio to troche sie wyjasnilo i gratuluje coruni kochana
do gina za dwa tygodnie.Cytat:
ola brzmi apetycznie.... a te śląskie to w ciąży kocham normalnie a nigdy nie robiłam bo nie lubiłam wogóle polubiłam domowe obiadki a fast foody mnie odrzucaja
|
|
|
|
|
#2165 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Truskawki mogą być mrożone, czy za mokre będą?Cytat:
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
eleo
kochana tak bardzo czekalam na info od ciebie. i bardzo sie ciesze bo brzmi pozytywnie. jeszcze ci powiem ze u mnie nie bylo klasycznego malowodzia bo wody byly w dolnej normie. ale kolezanka z malowodziem urodzila troszke wczesniej zdrowa dziewczynke. byla pod opieka lekarska i kiedy bylo to konieczne zrobili cc. a dzis malutka ma 5 lat i jest zdrowiutka. trzymam nadal kciuki
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
czyli krótko mówiąc ja zdradził. ja bym go z miejsca wyrzuciła!!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
ola_k11, papeteria dokładnie zdradził ją świnia, ale pamiętam jak spotkałam ją kiedyś i mówię do niej żeby się nie obraziła ale bardzo się zaniedbała po ślubie przytyła bardzo dużo, włosy i wogóle cała niezadbana, to stwierdziła po co ma dbać o siebie przecież ma już męża. Więc mężuś zainteresowałm się jakąś pewnie zadbaną foczką, a wiecie najgorsze to to, że oni dalej razem mieszkają i on ta swoją córk.e przyprowadza do domu np. na obiad albo zabierają ją jak jadą na jakąś wycieczkę - normalnie paranoja.
eleo to dobrze, że się uspokoiłaś napewno wszystko będzie dobrze
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale prosie z niego ech... a jest z zona
|
|
#2170 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do zabawki ja mam misia grajacego na naciaganie jeszce z ciazy Bastka tez mu puszczałam super melodyjke ma Zaczne znowu puszczac brzuszkowi ![]() Cytat:
Cytat:
Zobaczymy najwazniejsze że jk by co to wykryte zostanie wczesniej i bede pod stałą kontrola jak kolezanka o której piszesz. Pytałas sie o poprzednia ciaże. w tamtej nie miałam z tym problemów ani podejrzeń dlatego tak zareagowałam wczoraj. W tamtej ciązy z szyjka miałam kłopoty, teraz chyba tez coś sie zaczyna ale na rzie nie jest źle. tez bym wyrzuciła takiego palanta!, a i któraś pisała o magnezie, ja juz 2gi mieisiac biore magne b6 da razy dziennie plus nospa forte o 12 i 18 stej nie wiem dlaczego o tych godzinach mi kazała
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
cos nam sie aniaaa nie odzywa ciekawe jak jej maz
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, że "siedzę" w domu, to mogę tyle dla niego zrobić, zresztą jest taki kochany![]() Ja już obiad wrąbałam, teraz czekam aż galaretka stężeje Dziś nie mam zgagi---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
(cały czas jestem w szóstym ), sliczne ubranka
|
||
|
|
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() caprica6 jaki maluski brzuszek i ubranka super |
||
|
|
|
#2176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...a tak całkiem na marginesie to ostatnio miałam wykład właśnie na temat klusek śląskich, moja mama (prawdziwa ślązaczka od dziecka) wyjaśniała mi że te kluski które wszyscy (nawet ja ) nazywamy śląskimi to są zwykłe, białe kluski z dziurką, natomiast prawdziwe śląskie kluski są z dodatkiem przetartych ziemniaków, które przeciska się np przez gazę i wtedy wychodzą takie ciemniejsze i to są właśnie te śląskie
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie z dodatkiem, a z samych surowych ziemniaków potartych jak na placki, trochę mąki,jajo, sól, pieprz, wegetę. Nie odciska ich. A później z kiszoną kapustą |
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takich z kapustą nigdy nie jadłam
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bede jadla zaraz lazanie a na dererek truskawki z budyniem waniliowym
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Taka ugotowana jak bigos tylko, że krócej no i nie dajesz tyle mięcha tylko np. troszkę boczku podsmazonego
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
eleo
fakt, najwazniejsze ze jestes pod opieka. ale powiem ci ze mimo ze w poprzednich ciazach mialam taki problem to jesli teraz uslysze- "trzeba obserwowac"- to bede znowu cala w stresie. takze rozumiem cie doskonale a my na takie danie mowimy kluchy ziemniaczane, i teraz masakra, bede musiala je zrobic. a do tego skwareczki i twarogbardzo spodobala mi sie ta tunika, nr 4 http://moda.allegro.pl/item997093932...atis_0179.html
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-04-16 o 15:46 |
|
|
|
#2182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli to o mnie chodzi, to jestem w sumie cały czas, ale mało mnie tutaj mimo wszystko... nie mam czasu nadrabiać Was, a głupio mi tak wejsc,napisac czesc, jestem, zyje... ale chyba tylko takie rozwiazanie u mnie bedzie, bo nie mam czasu na nadrabianie i siedzenie tutaj przez pol dnia. Cytat:
najwazniejsze by zdrowe było. Ja to się do męża śmieję, że u mnie jedna forma, i syna się nie doczeka ![]() Cytat:
Co do robienia mężowi rano przed pracą śniadania, to ja jestem zdania, że ma rączki i jak coś to móglby sobie sam zrobić. Jak mu nie przyszykuje nieraz wieczorem, to on sobie rano zabiera kilka kromek chleba, jakies sledzie czy cos, czy kiełbache i bierze... ale kanapek nie robi. Ja bruschette robie przerobioną na swoje ![]() Cytat:
swoją drogą w carrrfuerze, jesli masz blisko, to ja kupowalam za 250g płąciłam 1,99złITAKASIA super te tuniczki, mi sie podoba 5, 6 i 12
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-16 o 15:49 |
||||||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A znowu ze skwarkami i twarogiem to jemy taki zwykły makaron, tyle, że samorobny
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
misiulka noooo paranoja
eleonoremio ciekawa sprawa z tym testem no ciekawe ![]() anuszka mój też jest kochany ale juz i tak za bardzo mu dogadzam....Cytat:
![]() itakasia ładna taka wiosenna dla mnie jednak za wielki dekold A mnie wczoraj zaś brzuchol swedział, chyba kolejna faza wzrostu
|
|
|
|
|
#2185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znowu sobie wkrecam ... ale nie ma co gdybac .... za tydzień bedzie wiadomo, na razie koncze z czytaniem na temat tego chyba ide sie przejsc ..... nie wiem co bym zrobila gdybym stanela przed wyborem tak jak jedna z dzieczyn że albo usmiercic albo urodzic i patrzec na cierpiace dziecko ale ja chyba juz wiem na pewno ze do konca bede walczyc jak bedzie trzeba Cytat:
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka
my z kapusta tez jemy, ale wole twarog i skwarki, ale sobie smaka narobilam eleo ok 30tc, u kolezanki podobnie. i masz racje - nie czytaj. szkoda zdrowia basienka zastanawiam sie nad tunika, a kolor zalezy od typu urody, ty masz ciemnie wloski wiec inne wersje kolorystyczne papeteria a czemu za duzy
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
piękny zestaw (3 zdjęcie)
Super, że z maluszkiem wszystko OK Brzuszek - no no no
|
|
|
|
#2188 | |
|
Raczkowanie
|
dzidziadziumdzia to ty główkę dziecka już wyczuwasz?
![]() Cytat:
a byłam 3tygodnie na L4.idealnecialo sliczny brzuszek a jeśli chodzi o staniki to sama muszę sobie kupic z przynajmniej 2 bo wszystkie mi są za małe i mnie tak ściskają że aż boli.Basia84 ![]() caprica ale się sexy naoliwkowałaś do zdjęcia brzuszek uroczy ![]() eleono całe szczęście. badania badaniami a my i tak wiemy żę będzie wszystko w porządku ![]() ja już po pracy. przyjechała dzisiaj koleżanka z łóżeczkiem. stare po kilku dzieciach ale ważne że jest no i za darmo. to jest takie wieksze z którego idzie potem zrobic coś ala zwykłe łóżko dla małego dziecka. jest białe, a że jako podobają mi się ciemne łóżeczka to sobie pomaluję na taki ciemny brąz maleństwo właśnie pokopuje ale delikatnie,niewyczuwalnie pod ręką. chyba się wstydzi od 1 dnia świąt a tak ładnie mocno zaczął wtedy ![]() A W OGÓLE!. pokazałam tej koleżance filmik z usg ostatnio i w ułamku sekundy rzeczywiście coś widac wystającego między nogami !!!! może jednak nie będzie tej dziewuchy upragnionej zobaczymy do następnego tygodnia co powie inny lekarz na połówkowym.
|
|
#2189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
u nas piękna pogoda, aż chce się żyć.
Byłam z pieskiem na spacerze... ślicznie M zaczyna ściągać szafki i półki z sypialni (((. Zaczynamy remont |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

wiec jak chciałam dalej nie wiem kto bedzie, ale żeby tylko zdrowe było ale jak by była córcia to bym wniebowzieta była chyba tak teraz sobie pomyslałam

ale ty mi za to smaka na tego kopca zrobiłaś, chociaż nigdy nie jadłam
a to jest chyba z alko 
do gina za dwa tygodnie.

Truskawki mogą być mrożone, czy za mokre będą?

Dziś nie mam zgagi
a do tego skwareczki i twarog
jak przeczytałam o tych pysznościach to mi w brzuchu zaczęło piszczeć, idę robić obiad.