|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Klarissa szkoda, że mąż teraz nie wróci, ale czytałam na interii o działaniu tego pyłku na sprawność samolotu i jego urządzeń, takze lepiej niech odczeka, zreszta loty i tak są odwoływane
![]() No a co cie pokusiło zeby na watek o poronieniach wchodzić? Oj, oj. Ja nigdy na takowym nie była, wystarczy mi to co wy tu pisałyscie o poronieniach. Ja juz teraz sie nie boję o Dzidziolka, jest duży, ładnie rośnie i tak już bedzie do końca.
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
... glowa mnie boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
O imionach się nie dyskutuje... Mnie się nie podoba, jak to się zdrabnia?Dziwne takie, ale to indywidualny wybór. Mnie się podobają imiona: Lilianna i Jagoda, a dla chłopca to chyba żadne albo jeśli już to takie proste typu Antoś, Krzyś.
Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-04-16 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Śzczęsliwa, Starapanna ja też się nie bardzo w swoim ciele czuję
![]() Brzuch mi się tez zaraz pod piersiami zaczyna i wyglądam, jakbym się bigosu najdła i mega wzdęcie miała. Od ósmej klasy ważyłam cały czas tyle samo, a teraz nagle co miesiąc więcej. Najgorsze, że w tym miesiącu czułam, że nie przytyłam, bo bardzo uważałam na to, co i kiedy jem, dużo się ruszałam, a w 4 tygodnie przytyłam 3 kg... Wiem, że to głupie, ale zamiast cieszyć się z wizyty i usg, to ryczałam, że wielorybem się staję. Aż mama na mnie nakrzyczała. 22 tydzień i 8 kilo na górkę... Lekarz się zdzwił, bo ponoć nie widać zupełnie, ale sam fakt mnie dobija. Na dodatek wczoraj spotkałam koleżankę, która miesiąc temu urodziła i wygląda jak modelka - ołówkowa spódniczka, obcisła bluzka, szpilki i płaski brzuch... Ech... Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-16 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
starapanna chcę nanieść pewną poprawke z tym wątkiem o poronieniach. Akurat ty tam bywasz wiadomo dlaczego, ale jakos tak napisałam, bo część dziewczyn ledwo co zaszły w ciążę (i wszystko jest nadal OK) a już czytały o poronieniach i sie schizowały, a to przecież nic dobrego.
#1208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jeden wozek mamy juz na oku ![]()
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Martysku zobaczysz nawet jeżeli przytyjesz to zgubisz. Dbaj o siebie bo teraz to jest najważniejsze. A waga? No cóż... Najwyżej spotkamy się na topiku "jak zrzucić wagę" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
Zauwazylam dzis delikatna linie pionowa od pepka w dol
![]() ![]()
#1212 |
Zakorzenienie
|
Hej
wlasnie skonczylam robic obiad a zaraz musze zabrac sie za jakies sprzatanie, chociaz kurze poscieram to malz odkurzy i umyje podloge ![]() widze ze rozmawialyscie o imionach ![]() my mamy pare typow dla chlopca: Szymon, Jakub (mnie podoba sie jeszcze Michal, Piotr-po moim sp. Tacie, Filip, ale malzowinie podobaja sie tylko te dwa) dla dziewczynki: Agata, Karolina, Maja, Nina, Aleksandra (a mnie jeszcze Hania, Magdalena, Matylda) i o ile dla chopca nie byloby problemu to dziewczynka na dzien dzisiejszy jest bezimienna ![]() ![]() ![]() no nic malzon juz wstal wiec trzeba ogarnac ten bajzel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
U mnie chyba będzie Teodor
![]() Obojgu nam się podoba, jest po dziadku, którego milo wspominam i jego zdrobnienie- Teoś, Teo też jest fajne. W ogóle dla chłopca jakoś same bardzo poważne imiona się nas trzymają np. Fryderyk ( ale zdrobnienie Frycek już odpada..) ,Franciszek ( ale kilku znajomych, ma już Franków..) i jeszcze Tymon, ale siostra ma Tymoteusza i byłoby dwóch Tymków.. Dziewczynka miała być Tereską, lecz wszystko wskazuje na to, że jeszcze nie teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aha, meble też mamy ciemne, ale za to ściany są takie ...hmm... żółte, troszkę wpadają w pomarańcz. Na takim kolorze jest większe pole do popisu. Cytat:
![]() A się właśnie niedawno zaczęłam bać... Tzn, zastanawiam się co chwilę, czy wszystko z dzidziolkiem ok, bo go nie czuję jeszcze... Jak będę czuła ruchy, to będę spokojna, a tak to nie wiadomo...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-16 o 13:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Znam Fabiana, imię całkiem całkiem ![]() Cytat:
8 kg to naprawdę sporo, no ale skoro dobrze się odżywiasz to się nie martw. Na pewno szybko zgubisz. ![]()
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
My mamy 2 pokoiki ale póki dzidziuś będzie mały to będzie w dużym pokoju stało łóżeczko chyba że mężowi będzie płacz przeszkadzał w nocy to wtedy się przeniesiemy do mniejszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Klarissa nie martw się.Mężuś niedługo będzie przy tobie,najwazniejsze,żeby bezpiecznie wrócił,skoro i tak długo go nie widziałaś,to ten czas nie zrobi róznicy,a przynajmniej chłop w całości będzie przy tobie i maluszku
![]() U nas na razie maluch będzie z nami w pokoju spał.Zresztą i tak inaczej by się nie dało,bo niby mamy 2 pokoje,ale wolę z jednym zrobić sypialnię dla nas i maluszka,a w drugim mieć,gdzie gości przyjąć. Nie zmienia to jednak faktu,że i tak nie jestem zbyt szczęsliwa,bo pietro niżej teściowie mieszkają i jak tylko pomyslę sobie,że po urodzeniu pewnie non stop będą się wtrącac do tego i tamtego,to mnie szlag trafia,a niestety mimo,że mamy w planach budowę domku,to w moich stronach trzeba czekać miesiącami i nie wiem kiedy uda nam sie zebrac wszystko.Na jedną decyzję czekaliśmy 8 miesięcy,a jeszcze kilka ich zostało...początkowo mieliśmy wybudować do końca roku,ale jak widać nici z tego...Zresztą nie będę nawet truła o tym,bo tylko mi ciśnienie rośnie ![]()
#1218 |
Zakorzenienie
|
cos na poprawe humoru
![]() ![]() jestem w bibliotece przegladam czasopisma bo niektore art chcialam skserowac do pracy mgr.. no i sobie stoje i ogladam i zaznaczam co i jak.. no i byla tez taka pani z corka moze 3 latka.. max i ta dziewczynka patrzy na mnie i pokazuje palcem moj brzuch i mowi do mamy "mamuś ale ma pani bziuch", ja sie usmiechnelam a mama mowi "bo ta pani ma dzidziusia w brzuchu" na to dziewczynka z ogromnym zdziwieniem... "połkła?" myslalam ze sie przewroce mama dziewczynki spalila buraka ja sie zaczelam smiac a pani bibliotekarka nie potrafila opanowac powagi... juz chcialam ja poprawic z połkła na połknela.. bo przyzwyczajona do jezyka moich przedszkolakow mam to w nawyku ale stwierdzilam ze jeszcze zrozumiem ze na prawde polknelam.. no coz.. mamusie czeka dzis rozmowa na temat tego skad sie biora dzieci ![]()
![]() |
#1219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh dobre, wyobrażam sobie jak to musiało wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam podobne "wycieki", pojawily sie tydzien temu, mialam je jak na tazie trzy razy. Jestem w 12tc. Nie wiem jak bardzo sa one obfite w twoim przypadku, u mnie ne sa obfite wiec ja sie nie martwie, bo gdzies przeczytalam ze to normalne. Ale jak w kazdym przypadku jesli masz jakiekolwiek watpliwosci, najlepiej skonsultowac z lekarzem ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() Dla dziewczynki tez nie mam pojecia. Chcialam cos co bedzie tak samo brzmiec po polsku jak i po angielsku bo tatus jest anglikiem. Ale jak na razie pomyslow brak ![]() Co sadzicie dziewczyny o nadaniu dziecku imienia takiego samego jak ojciec? Bardzo by to bylo dziwne? ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ray, super brzusio. ja juz sie nie moge doczekac jak mi urosnie. Jak na razie to wcale nie widac, jedynie po ubraniach czuje.. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez monana27 Czas edycji: 2010-04-16 o 17:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
a ja sie tylko chciałam pochwalić, że kupiliśmy dzisiaj wózek w super stanie, mój wymarzony quinny buzz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
A nam się ostatnio spodobało imię Natan (dar od Boga). I wyczytałam ostatnio, że Teodor to jest grecka odmiana Natana.
W języku Polskim odpowiednikiem obu jest Bożydar ![]() Ale Natan dla chłopca i tak na razie zostaje ![]() Dla dziewczynki "wersja robocza" taka, na razie to Jagoda. Mój szwagier (14l) ma właśnie na imię Fabian, rzeczywiście nie da się tego imienia jakoś sensownie zdrobnić. Na szwagierka wołali czasami Fabito ![]() Mam już 20tydz i 4dni i jeszcze nie czuję żadnych ruchów ![]() To wprawdzie moja pierwsza ciąża no i jestem dosyć otyła ale czy to i tak nie jest niepokojące? Mam USG połówkowe 26 kwietnia i mam nadzieję, że do tej pory coś poczuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki ja tylko na szybko chciałam się przywitać i tylko poczytać co napisałyście. Niestety u mnie dzisiaj jakaś masakra.... nie dość,że pogoda paskudna, myślałam że do pracy nie dojadę takie oberwanie chmury było, to jeszcze w pracy tak się zdenerwowałam, aż mi jakieś plamy na szyi powyskakiwały
![]() ![]()
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-04-16 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylo zabawnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Fabian mi sie kompletnie nie podoba, kojazy mi się z M. Wiśniewskim ![]() Choć przyznam że Dominik mał byc Ksawerym (Wiśniewski ma syna Xaviera) Nadal jestem zakochana w tym imieniu, ale Domiś ma tak na drógie i juz przy kolejnym dziecku odpada.... ![]() żałuje teraz bo ten synus napewno byłby Ksawerym....jakos wtedy nie pomyślałąm o tym.... Narazie mysle o Miłoszku, Patryku, no i Natanek doszedł ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() uwielbiam takie dzieciaki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
![]()
Witam Was Kochane!!!! dawno mnie tu nie było , ale jakoś tak zalatana ostatnio jestem , a jak juz wróce do domku to padam " na ryjek" i zasypiam!!! muszę nadrobic zaległości i poczytać co żeście przez ten czas co mnie nie było napisałyście
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
gratuluję!!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- ehhh a tak ogóle to była w srode u gina np i stwierdził, ze mam zdecydowanie za wysokie ciśnienie, przepisał mi tabsy, kazał mierzyć 3 razy dziennie, a jak będzie cały czas wysokie to wyśle mnie na l4! ehhh ciekawe co mi powie za półora tygodnia!!! z jednej strony chciałabym juz pójść na l4 , ale z drugej co ja będe do rozwiązania robiła w domu, jak ja uwielbiam przebywać z ludźmi!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.