|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
e super ciuszki i pizamka tez ![]() powiem wam ze raz sie nie boje potem znów mnie ogarnia strach i teraz sama nie wiem czy bardziej sie boje bólu czy tego co sie wokół mnie bedzie działo ![]() mała dzis jakos wyjatkowo szaleje od rana i mi kuku robi ![]() ![]() ale za to bede miała ja przy sobie ![]()
![]() |
#1022 | |
Zadomowienie
|
za kilka dni ruszam na zakupy.chce kupic kosmetyki dla małej.Może coś doradzicie?
Wiem,ze J&J nie warto kupować bo często uczulają,oliwka bambino barwi ciuchy na żółto.....Chyba kupię coś w aptece ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
iza - Nie mam pojecia jak jest w irlandii nie bylam a szkoda - piekny kraj moze kiedys sie wybiore
![]() ![]() Ja jestem juz na etapie zjazdu , po 10 latach mam juz wszystko do czego dazylam ( reszta przedemna ) Wiec od stycznia od kad zaczelam kompletowac zeczy dla malej przeznaczam na to wiekszosc pieniedzy , po prostu kozystam z tego co jeszcze mam . Nie dlugo zjade i juz nie bedzie mnie stac na takie kosmiczne zakupy , maz zostanie w niemczech owszem ale ja w polsce z dzieckiem i zacznie sie proza zycia ![]() ![]() ![]() A kwestia tego czy ciuszki nowe czy uzywane ? No coz po 1 - nie jestem zwolenniczka lumpeksow , nie potepiam tam chodzenia ale sama mam inne zasady ![]() po 2 - raczej nie moge liczyc na pomoc z zadnej strony ( wlasnie dla tego , ze jestem za granica to mnie stac i dam se rade - takie jest myslenie ludzi) po 3 - i wlasnie dla tego staram sobie dawac rade i dac dziecku jak najwiecej poki moge Duzo z was pisze , ze dostaje mnostwo zeczy od rodziny - milo , mnie sie nikt nie zapytal co bym potrzebowala lub jak mi pomoc . Mam 2 szwagierki z malymi coreczkami ktore tylko czekaja az mi sie noga podwinie - jedna od niedawna zaczela byc mila jak sie okazalo ze jednak bedzie dziewczynka , a druga do dzis patrzy jak bym jej krzywde zrobila tym ze zaszlam w ciaze . Wiem ze to jest chore ale tam jest ciagla rywalizacja , ja mam to gdzies , nie chce nic od nich i tym bardziej mnie cieszy co moge sama dac mojemu dziecku ![]() Moja mama lata podekscytowana ze bedzie miala wnoczke i tylko ciagle slysze nie kupuj tyle tego !! sama nie wspomniala nawet slowem ze moze cos mi potrzeba lub chciala by cos kupic ? A przepraszam 2 lata temu powiedzala ze kupi wnuczce karuzele do lozeczka - ale to bylo 2 lata temu juz sie nie deklaruje .... dobra koncze te zale bo sie poryczalam ....
#1024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mama kupiła mnustwo ciuszków jak tylko się dowiedziała,że bedzie kolejny raz babcią ![]()
![]() |
#1025 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze takiego zaangazowania twojej mamy , moja stwierdzila ze ja mam inny gust i wszystko kupie sama , a po sklepach teraz taki wybor ze jak bedzie trzeba to sie kupi ![]() Dobra koniec tych zalow - czy ja wczoraj nie pisalam cos o hormonach ![]() ![]() ide teraz upiec sernik bo za mna ciasta laza od swiat ![]()
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
zrób zdjecie to chociarz popatrze
![]()
#1027 | |
Zadomowienie
|
leżeć i patrzeć w sufit głównie
![]() ja nie wiem, mnie to już chyba stres przedporodowy dopadł, poza tym ciągle mi się trumny śnią, cały dzień się nasłucham i naoglądam a potem mnie męczy w nocy... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18629016]gratki. ![]() My dziś zaczynamy 35tc. ![]() basiak odezwała się dopiero po 23:00 jak już w łóżku leżałam, więc dopiero dziś spieszę z radosna nowiną. sms od basiak: Urodziłam sn. Nawet fajnie było. ![]() [/QUOTE] ![]() Basiak, GRATULUJEMY dzielnej Mamusi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie smutaj sie kochana dasz sobie rade a wiesz dlaczego bo masz kochajacego tz i zawsze dawaliscie sobie rade u mnie jest podobnie czekaja tylko kiedy noga sie podwinie a te ciuszki które dostałam ?? naprawde jakbym je poszła i na all kupiłam moze taniej by mnie to wyszło niby za darmo ale cos trzeba było za to dać wózek i inne rzeczy kupilismy sami nikt nawet nie wspomni zeby nam cos pomóc jedynie siora obiecała ze kupi podgrzewacz . mieszkamy z tata wiec tylko co 2 miesiace dopłacamy 300 zł i tona węgla na rok ja siedze w domu bo gotuje sprzatam itp itp wiec dajemy rade tesciowa hmm brzmi tylko fajnie w piosenkach ona wychowuje wnuka 4 miesiecznego po tym jak zmarła mojego męża bratowa zaraz po porodzie na swinska grype i oni swiata poza nim nie widza nie dziwie im sie i nic od nich nie chce bo potem idzie po miescie ze oni kupili a tak naprawde dołozyli by sie do czegos 1/4 (dali mi pare ciuszków jak mały wyrósł i pare takich w których ona by go nie ubrała ale mi je dała wiec pomysl jaka musi być i pewniak ze bedzie rywalizowała moja Amelcie i ich Kubusia ) kupuje to na co mnie stać i jak sie komus cos nie podoba niech nie patrzy a nawet epiej niech w swoje gniazdo popatrzy i mówie to otwarcie dlatego połowa rodziny tż i mojej mnie nie lubi bo powiem co mam na języku . oni fajnie gadaja przy tobie a za rogiem cie obsmaruja nie masz sie czym martwic tylko nosic głowe wysoko podniesioną ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- dafreen jak tam twoje bóle miesiaczkowe ?? przeszły mnie tak cmi od wczoraj mała szaleje i dodatkowo przed chwila miała czkawke czuje ja normalnie i w plecach dzis
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Basiak gratuluję!!! Życzę dużo zdrówka dla Was
![]() Współczuję dziewczyny tej bezsenności ![]() ![]() Silpe przykro się robi jak się czyta to co piszesz...ale za to musisz być z siebie dumna, bo nikogo nie musisz o nic prosić i na pewno dasz sobie radę. U mnie z kolei ze strony teściów nie widzę żadnej radości z wnuczka, co boli...ale co zrobić... trzeba się przyzwyczaić i już ![]() ![]() ![]() Też dzisiaj upiekłam ciasto ![]() ![]() ![]() Lea - gratuluję 35 tygodnia...jeszcze dwa i ciąża będzie donoszona ![]() Kropka - no super, że wszystko jest super ![]() A na koniec ja i mój mega bebzun - 37 tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszedzie jest ta chora rywalizacja ![]() wlasnie w rodzinie meza najbardziej i za to mnie nie lubia , ze nie boje sie powiedziec co mysle , zawsze dawalam sobie rade i tak jak ty chodze z podniesiana glowa bez wzgledu na wszystko - to moje zycie i wara od niego - a oni tak na sile chca do niego wejsc i nie podoba im sie to ze bronie swojej prywatnosci . Tesc to duze dziecko , niesamowicie upierdliwe ![]() ![]() Smiejemy sie czasem z mezem ze teraz jak zjade to ciekawe ktora mamuska pierwsza wyskoczy do mnie z pomoca ![]() chociaz moja czasem pomaga sporo jesli chodzi o zeczy nie zwiazane z dzieckiem ale mieszka kawalek odemnie , za to tescie jakis kilometr i tego nie moge odzalowac ze wybudowalam sie tak blisko ![]() Albo moze ktora szwagierka pierwsza to by byly dopiero jaja ![]() ![]() Tylko teraz w momencie kiedy ja juz praktycznie nie potrzebuje pomocy to moga sie wypchac , troche za pozno na sentymenty a ja za dumna jestem zeby prosic ![]() Czasem jest tylko przykro , ale widze ze tez to przechodzilas i przechodzisz . ok koncze temat , moglam sie wyzalic i jest mi lepiej za to lubie wizaz ![]() szkoda zycia na smuty a dzien taki piekny ![]() yolanda- wlasnie tu juz nie chodzi o pomoc finansowa bo daje sobie rade tylko tak jak piszesz troche zainteresowania , moze i moja mama okazuje zaineresowanie na sposob taki jak potrafi ale jesli chodzi o tesciow czy szwagierki to zero i juz nieraz bylo mi przykro ze kazdy ma w dupie to ze jestem w ciazy , ze urodze im wnuczke .. Nie oczekuje wiele troszke zainteresowania , bylo by milo .. kazdy laknie jakis uczuc nie ? A brzuchol masz naprawde mega - kiedys cie dogonie - juz nie dlugo ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-04-17 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Wtajemniczenie
|
A my dziś z mężuchem wybieramy się na kolejne fajne spotkanko dla ciężarówek w jednej restauracyjce, będą pyszne koktajle witaminkowe, pokazy mody, projekcja filmu i inne takie tam pierdółki. Najlepsze jest to, że na takich eventach rozdają fajne gratisy
![]() Na poprzednim dostałam butelkę TT, śliniaczek i serię kosmetyków dla kobitek w ciąży i po z Pharmaceris...i to nie próbki, tylko wielkie butle ![]() ![]() ![]() Macie też takie u Was spotkanka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |||
Konto usunięte
|
ale dzisiaj fajna pogoda.
![]() ![]() Już zaliczyłam duże zakupy, skoczyłam z Maksiem do fryzjera, dwa prania już się na ogródku suszą... ![]() No i spakowałam torbę do szpitala. ![]() Wczoraj wieczorem nie miałam netu- co chwilkę zrywało połączenie, więc zajęłam się ciuszkami dla dzidka- już wszystko w komodzie poukładane. ![]() Jeszcze tylko łóżeczko trzeba skręcić i wózek zdjąć z szafy. ![]() ![]() Cytat:
![]() wiadomo, że boli, że ciężko, że kobieta po ciąży jest wyczerpana jak koń po westernie... ale generalnie jest to tak wyjątkowe i piękne , niepowtarzalne przeżycie, że można powiedzieć, że jest fajne. ![]() Silpe, Twoje zakupy jak zwykle ![]() Cytat:
![]() no, brzuszek mega. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18629016]
sms od basiak: Urodziłam sn. Nawet fajnie było. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to superowo. ![]() ![]() Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podkreślone zdanie mi się baardzo spodobało ![]() ![]() Cytat:
Ostatnio kupiłam pościel do łóżeczka i było 'a po co ta pościel do łózeczka przecież takie małe to w wózku śpi i pielucha sie przykrywa' ![]() Nie chodzi tu o to żeby dawała niewiadomo ile kasy. Ale kurde, wytykać to potrafi, a zapytać czy coś nam potrzeba to nie.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
mega brzusio
![]()
#1035 |
Konto usunięte
|
basiak napisała, że czują się dobrze, i pęka z dumy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
mam taką cichą nadzieję.Dlatego włosy ułożyłam,zrobiłam makijarz no i czekam
![]()
#1037 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18635300]basiak napisała, że czują się dobrze, i pęka z dumy.
![]() Noo to suuper ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie, jak któraś z Was jest z Białegostoku i załapie się jeszcze na 27go maja, to będzie takie jedno podobne spotkanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18635300]basiak napisała, że czują się dobrze, i pęka z dumy. ![]() no i tak powinno być ![]()
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas na wsi niestety nie ma ![]() ![]() Basiak-gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Musiało być naprawdę fajnie ![]() Lea-to jeszcze 3tyg. i też do odstrzału ![]() Silpe-Ty chyba naprawdę musisz iśc na odwyk od C&A ![]() śliczne ciuszki ![]() ![]() Yolanda-brzucholek bombowy ![]() matko,za chwilę nas tu garstka zostanie a w maju to już pewnie pozamiatane będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niezła babka ![]() A ja Wam się pochwale moją 2kg Blaneczką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18635300]basiak napisała, że czują się dobrze, i pęka z dumy.
![]() nie dziwię się ![]() ![]() a propo koktailu to mój małż miał wczoraj zachciankę ciążową(podzieliliśmy się: ja w ciąży a on ma zachcianki ![]() ![]() dzisiaj spróbowałam resztek-strasznie słodkie wyszło,ale dobre nie powiem ![]() widziałam wczoraj w sklepie hiszpańskie truskawy,ale mi ślinotok poszedł,choć przemówiłam sobie do rozsądku,że pewnie bez smaku i kupiłam polskie,mrożone ![]() Kardashi-gdzie ta Blaneczka się mieści? ![]() Iza-teściowa niezła.... co za głupie babsko Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-04-17 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mała jakoś się mieści ![]() Ale mały brzuch to miała dopiero moja sąsiadka z sali.. 30 tydzień a ona PŁASKA! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zadomowienie
|
cały czas się zastanawiam gdzie ty chowasz tą dzidzię
![]() To ja też się pochwalę
#1046 | |||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18635013]
... a dla mnie to zdanie jak najbardziej oczywiste... ![]() wiadomo, że boli, że ciężko, że kobieta po ciąży jest wyczerpana jak koń po westernie... ale generalnie jest to tak wyjątkowe i piękne , niepowtarzalne przeżycie, że można powiedzieć, że jest fajne. ![]() Silpe, Twoje zakupy jak zwykle ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18635300]basiak napisała, że czują się dobrze, i pęka z dumy. ![]() pozdrowionka , super dzielna mamusia ![]() Cytat:
![]() ![]() Jenak mam nadzieje ze cie tylko w konia robi , zeby zobaczyc jak sie denerwujesz ( tez znam z doswiadczenia ) i bedzie milo ![]() Cytat:
![]() ![]() jakie malenstwo ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() o to juz moje gabaryty ![]() ![]()
![]() |
#1047 |
Rozeznanie
|
![]() No wcale się nie dziwię i zazdraszczam ![]() yolanda, iza, kardashi - śliczne brzusie macie ![]() A u mnie w piekarniku dochodzi poduszkowiec z przepisu pysi ze Smaczenego - zobaczymy co z tego będzie ![]() Dziewczyny, czy słyszałyście o pozytywnym wpływie naparu z liści malin i tabletek z wiesiołka na akcję porodową - na innych forach dziewczyny piszą, że położne zalecają od 36 tc, ponoć szybciej i mniej boleśnie szyjka się rozwiera. Nie wiem, czy wierzyć w takie cuda, ale w sumie spróbować nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
basiak, bydgoszczanka, gratuluję Wam serdecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Margoś, odpisałam teraz dopiero, na uczelni byłam. Cytat:
![]() ![]() A z drugiej strony - zainteresowanie teściów, mieszkających w tym samym mieście, zerowe prawie - jedynie przy kilkukrotnych wizytach spytano, jak się czuję. Ani razu nie spytali, co już mamy (w sensie czystego zainteresowania, a nie - co mamy wam kupić!), za to do małża padło wielkie zdziwienie, po co tyle razy do gina, jak ona była raz a potem na porodówce, a ostatnio jak wspomniałam o zzo, też wielkie zdziwienie, no bo ona bez rodziła to po co mi? Olewam to na całej linii. Wątpię, by coś zmieniło się po urodzeniu małej, to co - całe życie mam się przejmować? ![]() Cytat:
![]() A brzuchol wcale nie taki mega, jak na 37 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Super Blaneczka, szturchnij ją ode mnie w piętkę ![]() Iza, ty swojego dzieciora też - nie zacytowało mi posta ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zadomowienie
|
więc tak.Z mężem wsiedliśmy do samochodu,stwierdziliśmy że jedziemy na zakupy.Wsiadając strasznie udeżyłam się w głowę i trzasnęłam drzwiami jego ukochanego samochodu.Bardzo go to zabolało i z tego powodu nawrzeszczał na mnie stwierdzając na końcu,że chyba dziś coś mnie ***n......Tak sie we mnie zagotowało,że sie poryczałam!Oznajmiłam,że nigdzie z nim nie jadę i wysiadłam blisko domu.Wpadam rozryczana do domu trzaskam drzwiami a teściowa do mnie z głupimi pytaniami:JUŻ WRÓCILIŚCIE?A GDZIE CZAREK?Myśle sobie a co cie to k.... interesuje!Dziewczyny powiedzcie,czy to moje hormony szaleją?czy poprostu żle mnie potraktował?bo już sama nie wiem.
W dodatku się obraził i na złość mi poszedł spać! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANIE! Zaraz wsiadam sama w samochód,zrobie te cholerne zakupy i przytargam je do domu.
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-04-17 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.