|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Muszę lecieć do sklepu po pieczywo i mleko, bo dzisiaj ze względu na urocz. pogrz. w Wawie sklep mamy czyny tylko do 12, a jutro w ogóle nie jest otwarty (niestety zawsze w niedz. nie pracują). Do reala lub tesco raczej po 2 rzeczy nie pojedziemy ![]() Cytat:
Fajnie z takim mężem ![]() Mój rano wygania nas z łożka, jak przyniosę Antosia, bo chce jeszcze pospać - czytaj do południa. On wielce zmęczony, bo pracuje, a ja jestem leniuch, nic w domu nie robię i ostatnio usłyszałam, ze jestem syfiarą, bo gary na blatach stały, a mi się nie chciało pomyć.... Lecę do sklepu.
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
w tesco siostrzenicy na gwiazdke kupilam
taka manualna plastikowy szescian, swieci i gra w srodku smiesznie powyginane druciki a na nich kółka, kwadraciki itp do przekladania malymi paluszkami przes srodek idzie spiralna rurka a w niej kuleczki u nas szał ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Unholy-ca za gnom
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy, a Twój Małż ma jakiś zły czas, czy On tak zawsze? Czy to przez te tabletki/chorobę? A to chyba żart? ![]() Cytat:
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
wyprawilam ich na spacer, zeby porobic porządki
min 1,5h ma ich nie byc ![]() Jem sniadanko wiec wskoczylam do was Mąż ogolił sie bez nakładki na maszynce i coreńka ryfki robiła Zaglądne przelotem, choc zalezy mi odepchnąc sie z robota jak najwiecej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3785 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ja lece sprzatac a potem jade do kolezanki do szpitala zobaczyc malusienkiego Kubusia ![]() kat - a moj TZ jest lysy jak wiadomo i ostatnio jechalam z malym autobusem i wsiadl lysy facet i maly tak sie za nim ogladal, ze myslalam, ze z wozka mi wypadnie ![]() ehh zla jestem na TZ oklamal mnie w pewnej sprawie, a raczej cos zatail nie dosc, ze nam sie ostatnio nie uklada, caly czas sie klocimy, jestesmy jacys obcy dla siebie to on jeszcze tak ehhh
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
mnie migrena bierze, ale wzielam tabletke przypisaną przez neurologa, zobaczymy czy podziała, jak narazie to coś słabo, a wziełam pól godziny temu....
svi, zastanawiam się czy nie wziac u ciebie tych balerinek z paskami nudowych masz jakies real foto na nodze tego bucika? nie wiem też jaki rozmiar...
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-17 o 11:47 |
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
my na spacerku jeszcze nie bylysmy, ale po obiedzie idziemy
Werka nie mogla zasnac -chyba z godzine walczyla az wreszcie usnela.....obiadek gotowy i bede musiala podgrzewac ech a dla nas rosolek i roladki z kurczaka zapiekane w sosie beszamelowo-serowym Cytat:
Cytat:
![]() a Marci dobrze ze tata nie wolal hehe dla malza ![]() byla u mnie ciocia ostatnio (babcia malego Przemusia mojej kuzynki) i mowila ze Przemus ma bakterie Coli w moczu byla z nim u 2 lekarzy i jeden dal antybiotyki a drugi kazal odstawic i tylko furagin......do tego maly ma straszna biegunke (pytalam sie jej czy daje mu pic wode a ona ze nie) jak nie bedzie poprawy to maja isc do szpitalaskonczyl 4 mce i tylko na mleku jedzie narazie ale ladnie przybral biorac pod uwage ze jak mial 2 mce wazyl 3700g a teraz troche ponad 6kg no i dlugi jest bo ma 68 cm a 4 mce , w porowaniu z Wercia ktora ma 9mcy i 74cm........
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale lekarze te leki bez antybiogramu zapisali?
|
|
|
#3789 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() mnie migrena puscila nie mam real foto i zamowienie chyba nie wypali bo nie ma zadnych chetnych
|
|
|
#3790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak z TZ, lepiej juz czy dalej chłodne relacje? ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
a co Wercia robi gdy ty gotujesz? Bo Oliwka to nie wiem czy pozwolilaby mi ugotować taki obiadek, na raty musiałabym robić
|
||
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, z tego, co czytam, to sporo naszych dzieciaczków tak robi, chyba wszystkie nie mają asymetrii? ![]() No właśnie dlatego piszę, że się rozbrykała ![]() A czemu Ty się tak rzadko odzywasz? ![]() *** Moje dziecko postawiło sobie dzisiaj za cel umordować biedną matkę , piszczy, narzeka, płacze, wszędzie źle, wszystko be
|
|
|
#3793 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Ojej zastrzyki dużo zdrówka ![]() Cytat:
![]() Super Cytat:
![]() Tyle na razie nadrobię ![]() Mała w nocy gorączkowała i cały dzień. Miała ponad 40 stopni ale czopek zbił nawet szybko i okłady z kapusty. Rano dałam jej antybiotyk i butlę, a po 5 min zwymiotowała i nie wiedziałam czy znów jej dać lek czy nie ma dawkę 3 ml więc dla bezpieczeństwa podałam 1 ml, nie wiem czy dobrze zrobiłam i ta gorączka ciągle wraca wczoraj jej nic nie było nie zwróciła, a dzisiaj jeszcze do tego ją przeczyściło 3 razy nie wiem już co robić
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
spacerek zaliczony i hustawka tez
![]() kurcze Wercia przez to zabkowanie ma takie kupy ze masakra ![]() juz kilka razy ja przebieralam bo cale plecy ma za kazdym razem upackane i bluzke, spodenki ![]() a Wercia wstaje na nozki w lozeczku i jaka happy jest ![]() a tego to nie wiem.........ciocia za duzo sama nie wie bo moja kuzynka dziwna jest -mieszkaja w jednym domu ale ona taka zosia samosia(malz ja bardzo zmienil) Cytat:
![]() Cytat:
moze ta goraczka to na zeby?? duzo zdrowka dla malej
|
|
#3795 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
to fakt ![]() Cytat:
i TYLKO Kubusia ![]() Moja Zuzia też, więc znów kolejna rzecz, która Ich łączy I wzajemnie ![]() Cytat:
![]() Z czym popadnie. Małż zawsze chce dużo wszystkiego. Wczoraj podsmażałam pieczarki i kroiłam resztę składników bo chciałam dziś szybko ją zrobić. Pizzy nie było dziś, będzie jutro. Będzie taka: salami, pieczarki, szynka, papryka, kukurydza, oliwki, cebulka, pomidor, mozzarella, ser żółty i sos pomidorowy ![]() Cytat:
Jutro kurier będzie ![]() Cytat:
dla małża.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od ponad godz piszę już tego posta ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Megi życzę, żeby nic już do Was się nie przyplątało. I tak macie za dużo przejść. Przytulam
|
||||||||
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu takie pustki sa??
![]() mala spi po wieczornej zabawie padla jak mucha, ja ide zaraz sie kapac , malz w domu juz wiec mam nadzieje ze milo spedzimy wieczor ![]() drineczek, chipsy, filmik i moze bara bara
|
#3797 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tylko na chwile
lece z dziewczynami do kina a co ![]() milego wieczoru jeszcze tylko dam zryc gnomowi
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dobrze ze mam mało do czytania bo szczerze sie przyznam nie mam weny ani na czytanie ani na odpisywanie ![]() Wysprzatałam całe mieszkanko, mama wzieła Kube na spacer. Ugotowałam barszcz ukrainski ze schabem i Kuba sie zajadał, ze ho ho. Bardzo mu smakowało Dzisiaj pol dnia zle sie czułam, słabo mi sie robiło, miałam mroczki przed oczami i myslałam, ze zemdleje. Nie wiem od czego głodna nie byłam. Ide zaraz sie wykapac i spac. Jestem naprawde zmęczona, brak mi siły na cokolwiek Marze tylko o łóżeczku i podusi ![]() Mam nadzieje, ze jutro bedzie ładna pogoda bo dzisiaj jak slonce zachodziło to było zimno..brrr. Do zobaczenia jutro Dobranoc
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurczę , nachoruje się Twoja dziewczynka ![]() Cytat:
Dobrali się, jednym słowem Kuba mnie dzisiaj wymęczył niemiłosiernie
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie!
Po 1: Megi kurcze ponad 40 stopni to dużo. I to raczej nie na ząbki. Mi lekarka kiedyś powiedziała, że często zwala się wysoką T na zęby, a prawda jest taka, że żeby tak było, to musi być mega stan zapalny w jamie ustnej, czyli bardzo czerwono, napuchnięte itd. Daj znać koniecznie co u Was Svi zazdraszczam wyjścia. Ja nawet gdybym chciała to du.. z tego, bo u mnie nawet kina nie ma I nie ma u mnie pizzerii... Za to chyba 7 lumpexów. To jak-złoto dla mnie?![]() ![]() Unholy ten Twój małż juz któryś raz z kolei mi podpada Małż Svi zresztą teżCzeko gratuluję zębala!! ![]() A ja siedzę sama, bo mąż poszedł na piwko z okazji pępkowego kolegi Dzisiaj był fajny dzień. A wczoraj wieczór... Ah... rozmarzyłam się Byliśmy dzisiaj na zakupach z Zosią, zrobiliśmy zapas kaszek, pieluch, mleka i... starzy kupili sobie po parze trampek Potem mąż poszedł z Zosią na spacer, a ja sprzątałam. A potem byliśmy z wizytą u teściów i było spotkanie z 5 tygodni starszym kuzynem. Czadowo jest patrzeć na takich maluchów "w akcji"-wydzierają sobie zabawki, i tak do końca nie wiedzą, czy się ignorować, czy wręcz przeciwnie Szymek juz ostro raczkuje, więc Zosia to dla niego żadna atrakcja na razieJutro jestem sama, bo mąż jedzie do Warsaw na cały dzień Mam nadzieję, że szybko mi minie![]() Jakby co to jestem jeszcze ![]() Jak ktoś przeczytał cały post to ma ode mnie medal-złoty ma sie rozumieć ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Co tak sama będę tu siedzieć... To idę do klubu.
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za kciuki
Czeko gratuluję zębolka ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie sądzę, że to ząbki bo lekarka sprawdzała i niby nic nie wychodzi nowego Martwi mnie tylko, że od wczoraj walczymy z tą gorączką i nic nie ma poprawy od jednej dawki czopku do drugiej bo ciągle temp. Od wczoraj bierze antybiotyk i jakoś nie ma poprawy ja znów skończy się na szpitalu to
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ja jak zwykle na nic nie mam czasu ![]() Bartosz śpi od 20, małż tez bo cos go choroba nabiera ... a ja włąsnie wyszłam spod peysznica, wygrzebałam depilator z szafy i wydepilowałam nóżki to była katorga po rocznej przerwie ![]() Idę sobie jeszcze herbatke zrobić i zaraz wracam Was poczytać ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Duuuuuużo zdrówka Amelce życzę i niechta gorączka sobie juz pójdzie
|
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nadal taka wysoka ta temperatura? Może wezwijcie pogotowie? ![]() Cytat:
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj długo
![]() ![]() Sprawdzałam jej teraz i ma 38 zimne rączki i widać, że już chłodniejsza jest oby już na stałe
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
The winner is...... MIRAMEJ!!!
![]() Cytat:
![]() Nie myśl tak źle...
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , sio gorączko od Amelki ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ty mi tu formułkami oczu nie mydlij, tylko dawaj obiecany medal
|
|
|
#3808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() he he i mnie i mnie
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Ja też idę. Ps. Adresy poprosze na pw
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

, o nocy nie wspominając
, mój Małż wczoraj kładąc się spać powiedział "Idę się nie wyspać"
. A które ząbki Wy macie?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

byla z nim u 2 lekarzy i jeden dal antybiotyki a drugi kazal odstawic i tylko furagin......do tego maly ma straszna biegunke (pytalam sie jej czy daje mu pic wode a ona ze nie) jak nie bedzie poprawy to maja isc do szpitala

, z tego, co czytam, to sporo naszych dzieciaczków tak robi, chyba wszystkie nie mają asymetrii? 
i nie wiedziałam czy znów jej dać lek czy nie
i ta gorączka ciągle wraca