|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Wiele wiele
![]() Na szczęście zebrałam się i posprzątałam Małż dokończył jak wrócił ![]() Cytat:
![]() Na filmiku ten wózek wygląda zdecydowanie na fajniejszy niż na zdjęciach Gratuluję koleżance
|
|
|
|
|
#3752 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
strajkuje jeszcze nie przeczytalam a juz strajkowalam, ach ta telepatia ![]() Cytat:
u mnie tez dochodzi do 3 kup córci dziennie i są własnie...rzadkie,kwasne ![]() Cytat:
ło matko ![]() współczuje Cytat:
Cytat:
hmmmm dziwne..., bo to musialyby byc 2 wirusy Wlasciwie lekarzem nie jestem, ale pierwszy raz sie spotykam z czyms takim. A wysypka wtedy wyszla Oliwce? Cytat:
A może te zastrzyki sa bolesne/oleiste ? to wtedy plaster nic nie da...Samo wkłucie najmniej boli w stosunku do wstrzykiwania... Cytat:
kulanie się? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
za to jak siedzi pod drzwiami,pod szafka,gdzies gdzie ma oparcie to sie tak husta i glowka stuka...i tez ma radoche. Ide sie polozyc.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||||
|
|
|
#3753 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja juz nie wiem zastanawiam sie nad kolorem nie wiem czy pomarancz czy bez - pomarancz niby fajny ale boje sie, ze bedzie wygladal kiczowato bezowy taki elegancki bardziej ale boje sie, ze bedzie za ponury ![]() Cytat:
|
|
|
#3754 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc wieczornie
![]() laski no to ![]() MAMY ZĄBKA ![]() wrocilismy z malzem dopiero po 19.00 a mala byla przekochana dzisiaj ![]() teraz siedzi i bawi sie pieluszka w akuku, mleka malo wypila bo apetytu nie ma, ale obylo sie bez goraczki i w sumie marudzenia bylo troche patrzac wstecz i nieprzespanych nocek Cytat:
na ptaszka co na drzewie siedzi ![]() Cytat:
dla Bartoszkadzisiaj juz bylo bez wymiotow wiec to bylo chyba jednorazowe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() na ptaszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ucielo mi pare postow Cytat:
chyba ze wzgledow bezpieczenstwa-raz bylismy swiadkami jak para z dzieckiem na reku nie zostala wpuszczona i stad wiem
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
pozwolilam sobie na kolacje...
i teraz jak wieprz pójdę sie polozyc Nie ma sily pisac jak bylo na kawce u kolezanki , wiec podsumuje ze dzieciaki sa naprawde rozne.Mala ma 10mc, nie zapowiadaja sie jeszcze zęby, nie bierze sie do raczkowania leniuszek maly, nie probuje tez wstawać.Porusza sie turajac i slicznie i dużo "mówi" mama, baba,tata,da-da, pa-pa. Obiecalysmy sie czesciej spotykac, bo jej dziecko nie ma konatktu z innymi dziecmi i jak moj urwis wchodzil na wysokie tony w zabawie to płakała przerazliwie, płakała tez jak jej zdejmowała skarpety...a bo takie ogromne tygrysy miala z grzywa A podkówke robila jak w ogole moja mala sie do niej odezwala ![]() wiec udany byl tylko spacer, bo uciela sobie drzemke a ja sie zmachalam bo musialam ja ciagnac.Wiało okrutnie ![]() do jutra ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- czeko!!!!!!!!jupi!!!!!!!! ! balety ![]() Odpadacie z podium :p A czy wasze dzieci dajac buziaka robia to z otwarta buźka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3757 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha zapomnialam napisac - Wojtusia wspolczuje
wiem cos na ten temat bo Eryk jak mial 10mcy to mial zapalenie oskrzeli i przez dwa tyg dostawal dwa razy dziennie bardzo bolesne zastrzyki ![]() czeko gratuluje
|
|
#3758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() piszecie o caluskach, ze wasze niunki daja.a moja nie daje ale za to ostatnio stala sie taka ruchliwa, pelza, kula sie. musze uwazac na nia jak nie wiem. dzis np o maly wlos wypadlaby z lezaczka, choc przypieta byla
|
|
|
|
|
#3759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zastrzyki nie wiem czy bolesne, ale raczej tak, nazywaja się bifuroksycym (cefurozimum) jak nie przekreciłam nazwy. a pielęgniarkom sie nie chce... bo jak inaczej wytłumaczyc, za darmo tego nie robią, zapłaciłabym... Cytat:
![]() Cytat:
za pół godziny bedzie druga dawka. znalazła sie na szczescie jedna chetna pielęgniarka, zaraz po nią pojedziemy. |
|||
|
|
|
#3760 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() jak to znalazla sie chetna? jak to po nia jedziecie? w szoku teraz jestem skoro w przychodni kazali robic zastrzyki to powinni przysylac pielegniarke jak Eryk mial robione zastrzyki to dzien w dzien przyjezdzala pielegniara o 8 rano i o 18 - pamietam do dzis nic nie musialam zalatwiac, z przychodni przysylali a Eryk jak juz slyszal tylko domofon to plakal w nieboglosy - ale podobno bardzo bolesne byly te zastrzyki - dostal ich lacznie 24 w ta mala dupeczke
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki zeby Oliwke nie bolal zastrzyk ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- aa i kupilam buciki dzisiaj Werci w CCC jedne za 15,99zł takie ala sandalki po domu bo sa lekkie i nie bedzie sie jej stopka slizgac (teraz jest etap sciagania skarpetek u nas) i jedne takie balerink(stabilne ze sztucznej skory ale lekkie)i z gufo czarne z rozowymi przeszyciami za 39,99zł
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jest dopisze pózniej no i po zastrzyku, płaczu bylo troszke, ale szybko sie niunia uspokoiła. a plaster nakleilismy nie na ten pośladek co trzeba i było kuj bez plasterka. fajna pielęgniarka przyszła, taka znajoma trochę.no i dokoncze temat pielegniarek. no wiec u nas nie przysyłaja nikogo. samemu trzeba chodzic, albo prosic zeby do domu przyszły. płaci się ok 10-20 zł za zastrzyk! wyobrażacie sobie? ta powiedziała, ze sie rozliczymy po całej serii juz, nie pytałam nawet ile to bedzie. i tak dobrze ze sie zgodziła, bo musielibysmy jechac do przychodni szpitalnej 15 km. bo u nas jest tylko ośrodek zdrowia... ach, szkoda gadać. ale wolę juz zeby przychodziła do nas do domu codziennie, niz miałabym z Oliwią dwa razy dziennie do ośrodka latać. teraz mąż przywiózł pielęgniarkę, bo późno, ale mieszka niedaleko jakis 1 - 1,5 km od nas. teraz zasypia juz bidulka moja. ja też idę spać zaraz. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-16 o 22:08 |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeko, gratulujemy zabka
Cytat:
![]() Wojtusiu, pamiec mnie raczej nie myli i przy trzydniowce moze byc niezyt gardla Cytat:
![]() Bardzo mnie ciesza jego postepy Masz racje, dzieci sa bardzo rozne. Mysle, ze jesli dziecko kolezanki bedzie mialo wiekszy kontakt z dziecmi, to zacznie inaczej reagowac. Na szczescie moj Malutek lubi i dzieci i doroslych i w ogole jest przeslodki Antonio daje buziaka z otwarta buzka , ale tylko jak mu sie chce i jest w humorze do dawania calusow, co zdarza mu sie rzadko . Pewnie takze dlatego, ze za czesto go caluje i ma juz po prostu dosyc
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad ja to znam
|
|
#3766 |
|
Ola-Unhola
|
Sylko, Antoś jak Bartuś siegą do cycy, kiedy ma ochotę. Bluzki też mam porozciągane, bo ciągle się mały ssak dobiera
![]() ostatnio traktuje też jako zabawe i trochę pociumka, a potem boski uśmiech i siup tymi dwom ząbkami...łobuziak ![]() Czeko, gratulujemy ząbka ![]() I to by było na tyle.... Padam i oczy się kleją, zmierzam pod kołderkę. Dobranoc, do jutra
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a antybiotyk był potrzebny jesli to był nieżyt gardła? bo Oliwka tydzien brała antybiotyk w syropku. No i teraz tez przez tydzien ma brać tylko w zastrzykach, bo znowu diagnoza, ze to angina. |
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez powoli sie oddalam myc i nyny
|
|
#3769 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Dopiero sie ze wszystkim obrobiłam i mam chwilke na Wizaz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tez jak zwymiotował to potem sie trzasł, nie wiedział co sie dzieje ![]() Cytat:
Cytat:
Biedna ta moja synowa. Wysciskaj ją mocno i ucałuj Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Dziewczyny mam pytanie odnosnie ząbkowania. Bo Kubie wyszła juz ta gorna jedynka, narazie kwałeczek ale jest juz widoczna. No i zauwazyłam, ze ten zabek jest we krwi i dziąsełko mu krwawi. Jak dzisiaj jadł chrupka to wydziałam troszke krwi. Czy u waszych maluchów tez tak sie zdarzyło?? Bo jak wychodziły mu te zabki na dole to chyba nie było widocznej krwi. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Obiecałam, ze opisze nasza wczorajsza wizyte u lekarza. Tylko zrobie to w klubie, nie chce tutaj pisac.
|
|
|
#3770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , cieszę się, że nie tylko Kubuś ma poobijane pięty ![]() Cytat:
, Marci kolejny piętouderzacz ![]() Gratulacje dla koleżanki ![]() Cytat:
Kuba z kolei nie robi tak, jak Laurka (jeszcze )Cytat:
Jak słodko . I kosi-kosi nie robi ![]() , widzę, że to uderzanie chyba normalne jest, skoro tyle dzieciaczków tak robiTo Kubuś mniejszy o 3 cm, dlatego nie dosięga
|
|
|
#3771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kuba czasem próbuje mnie ugryźć
, ale nie daje buzi jeszcze (pewnie dlatego, że już ma dość tego całowania )Cytat:
Kubuś też nie daje buzi :cool To się Natalka rozbrykała ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za odpowiedź, ale dużo dzieciaczków wątkowych tak robi, więc się nie martwię ![]() U nas nie
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Kubus tez jest bardzo towarzyszyski. Jak czekalismy w przychodni to upodobał sobie jedna młodą mamę i cały czas na nia spoglądał i sie usmiechał, a ona do niego.
![]() Tez pokazuje nosek, oczy. Daje buzi ale nie zawsze, jak sie go dlugo prosi tez ma zapewne dosc Czasami przybije piątke i poda cześć (ale jak ma dobry humor).
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać
, dobranoc
|
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pomarańcz też ok ![]() Cytat:
![]() Nici ze złota ![]() Tak ![]() Cytat:
Moja Zuzia niezbyt towarzyska Jak była ostatnio znajoma z 6mscznym synkiem to Zuzia zabierała jemu wszystkie zabawki, i jej i jego. Złościła się i ogólnie średnio jej się podobał ![]() Przygotowywałam część składników na jutrzejszą pizzę ![]() A teraz chyba zmykam już spać bo rano z małżem jadę w trasę i znów wrócę zmęczona bo się nabiegam ![]() Spokojnej nocki |
|||
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie poszlam spac
ale juz mowie dobranoc Cytat:
w kwestii zebow nie pomoge bo my dopiero "zaczynamy" z zabkami,ale zdazylam zauwazyc ze ta dziurka tez taka jakby z krwia jest wiec to chyba normalne ![]() Cytat:
i Kubus sie nauczy wiec spokojna glowa a tam zloto...........perełka jest cenniejsza
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo Ona Kubusia kocha ![]() ![]() *** Jejku, ale mój Krasnoludek narzeka na wszystko od kilku dni ![]() Miłej soboty
|
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to nie to pojęte.U mnie jest tak samo jak u Svi.Przyjeżdżają z obowiazku,nieodplatnie Grunt ze znalezliscie babke, która wam pomoże. Cytat:
Nasze dziewczyny potrafią już sie szarpać o 1 zabawkę.Tylko o 1 im sie rozchodzi.Starsza krzyczy, a moja płacze ![]() Z czym pizze robisz?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-04-17 o 08:09 |
||
|
|
|
#3778 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry
Witam z kawką. U nas pobudka typowo o 6.15 ![]() Ale chyba zaraz kimnę jeszcze, bo Antoś zaczyna wykazywać chęci drzemki Miramej, no gryzie, gryzie. Niby lekko, bo nie zaciska z całej siły, tylko tak niby dla zabawy,ale jak takie dwie igiełki się wbija, to... ![]() Cass, u Antosia krwi nie było, ale u Bartusia ostatnio tak. Rośnie mu 6 stała i cały zalewał się krwią przez 2 dni, także chyba w tak małej buźce to też się zdarza. ![]() Antoś umie robić tylko kosi-kosi i dawać buziaka (z otwartą buźką), ale tylko jak ma na to ochotę (na buziaka) oraz dać coś komuś. Ostatnio u moich rodziców Mama moja z Bartkiem ćwiczyli z nim podawanie sobie nawzajem takiej kostki pluszowej z dzwoneczkiem w środku. Po kilku próbach się nauczył i choc trochę zaciskał paluszki i nie chciał puścić, to sam odruch dawania opanował ![]() A ile śmiechu przy tym Gorgulku, podeślesz kawałek pizzy? Mogę wymienić się za talerz rosołku (właśnie wstawiam) ![]() Kat, albo dużo później, jak uparty zbuntowany dwulatek ![]() Bartek zanim nauczył się dzielić to zabierał ![]() Żartuję, oczywiście jest najpierw chwilowo chęć dzielenia, ale potem... ![]() bieganie i tłumaczenie dzieciom (razem z innymi rodzicami),żeby nie zabierali zabawek innym maluchom i ładnie się bawili ![]() Tuli, jak tam przeprowadzka? Morska, gdzie jesteś? Chryzolit..... Sto lat dla Gabrysi i Gabrysia
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() nareszcie swieci slonko ![]() Cytat:
dzisiaj rano w naszym lozku dawala smoka malzowi hehe chciala mu do buzi go wlozyc a malz oczywiscie spal
|
|
#3780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, o nocy nie wspominając , mój Małż wczoraj kładąc się spać powiedział "Idę się nie wyspać" ![]() Wykasowało mi fragment o gryzieniu w cyca - ja się właśnie strasznie tego boję, bo jak Kuba zagryzie tymi ostrymi kiełkami na palcu, to boli jak nie wiem co, a mowa w cyc . A które ząbki Wy macie?Kubuś umie tylko przybić piątkę i bawić się w rzucanie piłeczką ![]() Przyłączam się do życzeń
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

, wiele Ich łączy
Małż dokończył jak wrócił

tym razem zastrzyki w dupkę. dostała juz pierwszy płakała strasznie, a ja tez miałam łzy w oczach... ach szkoda mi jej strasznie. dobrze ze nie czekałam i poszłam do lekarza od razu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w akuku, mleka malo wypila bo apetytu nie ma, ale obylo sie bez goraczki i w sumie marudzenia bylo troche patrzac wstecz i nieprzespanych nocek 

ja nie wiem, czy tym ludziom sprawia przyjemność doprowadzenie kogoś do łez
olej babę
, cieszę się, że nie tylko Kubuś ma poobijane pięty 

bo rano z małżem jadę w trasę i znów wrócę zmęczona bo się nabiegam