|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8
P.S. moje cycki zawsze niezle byly
[/QUOTE]Hehehe dobre ja na moje też nie narzekałam
|
|
#2312 |
|
Rozeznanie
|
DOBREJ NOCY I PIĘKNEGO SŁONECZNEGO DNIA ŻYCZĘ,OCZYWIŚCIE SAMYCH SPADKÓW ŻYCZĘ
|
#2313 |
|
szamanka
|
Ale z wanny ciężko wychodzić
z łózka prościej
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Jak nie zdaze,to zawsze bedzie opcja "pod siebie"
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
to nie zapomnij z tylkiem na odplywie spac
ja w nocy nie latam do kibla, nawet pecherz nie jest w stanie mnie obudzic, a jak juz sie obudze rano to 5 litrow chyba wysikuje na raz ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- dobranoc, spadkow zycze (przede wszystkim sobie) p.s. robie plastyke brzucha - stwierdzilam ze moze to nie tluszcz tylko skora tak mi na nim zalega, ale to dopiero za rok chyba, jak mi Julka podrosnie, myslalam o tym baaardzo dlugi czas, z poltora roku, czekalam zawsze az schudne, zeby zobaczyc jak bedzie wygladac sytuacja, dzisiaj sobie poczytalam, poogladalam zdjecia, tragedii ogolnie nie ma, ale rewelacji tez nie ma a na razie probuje zbic to dietą co sie da
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie troszkę z innej budy.
Dukan mówił o musztardzie bez soli. Gdzie taką kupujecie? Bo ja szukałam w Kauflandzie, w Polomarkecie, w Carrefourze i nie mogę znaleźć. Jakiej musztardy używacie? Chodzi mi o II fazę
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przechodzę dzisiaj na 2 fazę, nie ma bata. Mam zastój, nie tylko wagowy. Błonnika mi trzeba, koniecznie. Nie ma sensu ciągnąć uderzeniówki jeszcze jeden dzień. Rano idę po warzywka
myślę o zrobieniu lasagne z płatami grillowanej cukinii zamiast makaronu mogę dać trochę wina do mięsa jak będę je podsmażać? dobrze kojarzę, że kilka łyżek do gotowania wolno?TŻ stwierdził, że mu się zapach balsamu nie podoba pff ale to nie ważne, i tak wieczór zamiast "ćwiczeniami" skończył się mega kłótnią (o wszystko, od patriotyzmu [a wlasciwie jego brak u mnie], o poznanie moich rodzicow, o rozne dziwne odruchy, o to kto z kim po co jest itd itd) i moim płaczem... idę wypić melisę i spać Cytat:
Cytat:
ale sama takowej nie posiadam Dukan nie zabrania solenia, choć zachęca do zmniejszenia jej spożycia, za to zabrania używania cukru
|
||
|
|
|
#2318 | |
|
Zadomowienie
|
W sumie to moje też
![]() Cytat:
Czekamy na powrót Ja już mam pęcherz tak rozciągnięty, że w nocy nie wstaję, za to rano siedzę jakąś minutę W książce polecana jest Dijon, podobno bez cukru jest tylko Kamisa, ale ja u siebie znalazłam Develey tylko. Mi nie szkodzi, ale nie wiem jaki ma skład
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Dijon moglabym jesc lyzkami
Ale sa znow dostepne (kamis) od miesiaca gdzies,wczesniej nie wiem czy zmieniali cos,czy co sie stalo sie,ale ich u mnie w GDyni nie bylo-doslownie nigdzie.Teraz za to znow sie pojawila i jestem jedna z szczesliwszych osob z tegoz powodu.Wreszcie dostalam @.To jak mnie boli brzuch to przechodzi moje pojecie,nidy nie mialam z tym klopotu,za to dzis...No dramat masakryczny.Na wage wlazlam,ale odnotowalam tam NIC,co mogloby mnie ucieszysc.Pytanie-ile musialyscie czekac az po 1 dniu @ wszystko do normy wroci?W sensie,kiedy mi wody odejda? ![]()
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki kochane.
przepraszam ze tak sie wtrace, ale mam problem i potrzebuje szybkiej odpowiedzi. czy bedac na diecie mialyscie slodki smak w ustach ? mam tak od kilku dni, zaczynam sie martwi.... zakwaszenie organizmu? pije na prawde b. duzo plynu w ciagu dnia przed dieta pilam ok 1 l dziennie teraz ciagle bym pila ok 3 l dziennie
|
#2321 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taaaaa,jak nie bylo,tak nie ma,ale cierpliwie czekam. Cytat:
Moze jakies masaze czy elektrostymulacje?Nie wiem...Jakos drastyczna wydaje mi sie plastyka brzucha.Jjak moje sadlo spadnie,powinnam miec plaski brzuch i jak go nie bedzie,to zaczne sie zstanawiac nad jakimis zabiegami,bo tyle czasu bylo go tyle i taki rozciagniety,ze moze sie stac,iz mi wisiec bedzie...
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() u mnie dzisiaj maleńki spadeczek bo tylko -0,1 ale jest..... mimo że wczoraj mały grzeszek się wdarł bo byliśmy na urodzinach i nie było nic do jedzenia no i skusiłam się na sałatkę z brokuła z jajkiem i ogórkiem... maźniętą majonezem.... co prawda starałam się żeby tego majonezu nie jeść ale cos tam zawsze było... najważniejsze że nie było mieszane tylko posmarowane na górze więc jakoś dałam rade... no i kiełbaska suszona baaardzo mi podchodziła uciekamy na spacer bo pogoda sliczna MILEGO DNIA
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc za karę: I proszę, nie odczytajcie tego postu, jako przyzwolenie na jedzenie tłustego mięsa, majonezu itp. bo nie o to mi chodziło.
|
|
|
#2326 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
ja uważam że suszona wołowina smakuje jak salami, albo trochę jak kabanos! z taką różnicą że jest twarde jak podeszwa i długo się żuję ![]() takie długi i mozolne żucie też spala kalorie znalazłam w sklepie pudło prawie płatków o nazwie BŁONNIK- różne sprasowane (wyglądają jak chrupki dla królika) otręby i w zasadzie wolałabym to jeść (przypomina mi chlebek wasa całą Warszawę przeszukałam i nie znalazłam skrobii kukurydzianej.. jakieś pomysły?pozdrawiam
|
|
|
|
#2327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to podobno normalka - objaw ketozy |
||
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na początku II fazy , idę trybem 1/1. Dzisiaj na wadze "dobra wiadomość" -0,8 kg w dół. To naprawdę motywuje
. Do tego całkim fajne samopoczucie.... .Czas na spacerek....wpadnę później
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie boj zaby,bedzie git majonez!
Moje szczęście przyszło na świat Edytowane przez adia82 Czas edycji: 2010-04-18 o 09:56 |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjmuję bicie z pokorą ![]() czyli lepiej tak niż miałabym pożreć chipsy
|
|
#2332 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skrobia na tej diecie nie jest niezbędna, nie warto sobie nią głowy zawracać, po niej nie schudniesz, co najwyżej dorobisz się zastoju. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
Melduję, że cycki indycze metodą Adii są takie se
właśnie pochłaniam je na śniadanie, ale jednak kurak rządzi Za to sosik musztardowo jogurtowy to mistrzostwo świata że też nigdy nie wpadłam na coś tak prostego
|
|
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Suche wyszly?dla mnie indor zawsze suchy,nawet,gdy go w rekawie zrobilam to nie smakuje mi tak,jak marzylam,ze bedzie.Mi sie ostala 1 malenka podwojna piers z kuraka i chyba ja na kolacje zrobie.Na razie 3 jaja,plaster piersi indyczj pieczonej,pol kostki twarogu i kilka plastrow szynki.Teraz moge spokojnie przysiasc i obejrzec sobie cos na necie,w tv to jakos nic mnie nie interesuje,zwlaszcza,ze mam 3 kanaly tylko...
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dukaneczki,
Witam przy kawusi. U mnie +0,2kg, ale jestem na W+P, więc wiem, że tak się może dziać. No szkoda.Przepisowo chudło mi się do 5 kg, ale teraz zaczyna się makabra. Zgubienie ostatniego kilograma zajęło mi 10 dni, a waga za nic w świecie nie chce przekroczyć bariery 65,0 (a już myślałam, że zobaczę czwóreczkę obok szóstki eyyych). No, ale myślę, że proces spalania tłuszczu następuje, bo wczoraj oprócz 5 kulek z białą nutelką w środku, żadnych pokus nie zrealizowałam. No może jadłam więcej posiłków, bo głodna chodziłam.... W ogóle nie wiem jak Wy, ale mnie z weekendy nosi na żarcie okrutnie. Już sama nie wiem, ile razy się łapałam wczoraj na tym, że otworzyłam lodówkę i szukałam w niej sama nie wiem czego Dzisiaj na Wybrzeżu jakby troszkę cieplej, ale wciąż do pięknej wiosny nam daleko. A ja ambitnie chcę zacząć jeździć na rowerze. Ale chcę mieć z tego przyjemność a nie przemrożony nos i ręce, więc czekam. Jeszcze nie wiem, co dzisiaj wymodzę do jedzenia, ale cała lodówka dozwolonych produktów (tylko i wyłącznie), więc będę improwizować ![]() Przyjemnego dnia i wytrwałości w dietkowaniu
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale niestety u mnie na wsi w tesco półki były wymiecione i kurczakowej nie było ani kawałeczka |
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już chcę na rowerek! I chyba dziś poproszę wspollokatora, żeby mi go przygotował ładnie do jazdy i gdzieś się wybiorę. Ja niestety mam przewagę niedozwolonych produktów w lodówce, właśnie ze względu na wspóllokatorów, ale ja się nie poddam ![]() Witam was z rana Piję kawkę i myślę co by tu zjeść..
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze inwazyjne to wiem, ale takie same ciecie robi sie przy cesarce, i nikt sie nie nie zastanawia nad tym - tzn przy cesrace miesnie, flaki i narzady tną a tu tylko skore musze wszystko bardzo dobrze przemyslec ------------------------- zaraz ide sie zwazyc, pierwszy raz sie boje wyniku
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Eh, też tak mam... Jakoś na PW mam większy apetyt i tak stoję sobie przed lodówką myśląc "Co by tu..."
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Podziele sie chetnie,tylko zapowiedz sie jakos wczesniej,to ogarne siebie i obejscie,bo jak na razie nic innego nie robie od piatku oprocz jedzenia,a wlasciwie wciagania wszystkiego mozliwego i pisania z Wami...Mialam dzis sprzatac,chwilowo odpoczne po sniadaniu,obejrze sobie cos i wtedy moze mnie wena wezmie.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

[/QUOTE]
ja na moje też nie narzekałam

z łózka prościej
myślę o zrobieniu lasagne z płatami grillowanej cukinii zamiast makaronu
mogę dać trochę wina do mięsa jak będę je podsmażać? dobrze kojarzę, że kilka łyżek do gotowania wolno?
ale sama takowej nie posiadam
Dukan nie zabrania solenia, choć zachęca do zmniejszenia jej spożycia, za to zabrania używania cukru

Czekamy na powrót
uda się uda...
ale to ja
jakieś pomysły?
to podobno normalka - objaw ketozy