|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Iga neichs ie uczy, a co
cudnie ja moge sobie pomarzyc o tym, zeby Mario tak ladnie sie sam bawil, choc juz nei ejst tak tragicznie jak bylo, coraz czesciej probuje sie sam zabawiac . U mnie zadnych zmian, ciesze sie, ze nie zarezerwowalam zadnego biletu na polowe kwietnia, bo mielismy leciec do PL we tym czasie, a tu ta chmura pylu nagle wyszla. Moze pod koniec maja sie uda |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
Ja dziś z małżem Rzeszów zjeździłam za klopem dla Oli i wszędzie jest jeden typ kibelków, a mianowicie te w stylu pachnących z kubusiem puchatkiem - taki mamy ale chciałam jaki8ś wygodniejszy - stabilniejszy. Jeśli dobrze pamiętam Jowiszkowa Ty masz taki? http://allegro.pl/item994618187_nocn...nta_sedes.html Też go najpewniej zamówię ![]() Poza tym zostawiliśmy samochód pod centrum handlowym bo nam sprzęgło padło. Co to jest za wóz!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nóż nam się z tż w kieszeni otwiera wciąż się psuje i tylko ciężką kasę w niego ładujemy Tż pojedzie w poniedziałek do pracy autobusem a potem przyjedzie teść i do zaglądnie do auta. Póki co zostanie najpewniej pod owym centrum handlowym Jowiszkowa przepiękną kasz kuchareczkę że ach! wywaliłabym się na owym spanku i nie wstała
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia znowu samochod? ale macie farta..wspolczuje
|
|
|
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze marzylo mi sie, ze bede ja stroic jak lalke i "bawic sie w dom". A tymczasem tylko spodnie w obrocie i resoraki.... No ale trudno. Widocznie mialo tak byc. Z reszta teraz to nie zamienilabym mojego Tarzana nawet na milion dziewczynek.
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette to tak jak moja sasiadka - marzyla zawsze o coreczce i miala dwoch synow, a potem po kilku latach znowu sprobowala, bo chciala miec coraczke, a tu ciak - blizniaki plci meskiej
. A ja tam nastawienie psychoczne na wtorek?
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Iga ma słońce w pokoju niestety tylko do południa, potem jasność nastaje w salonie
ale przez ten pomarańcz tak tam "ciepło" usnęła 20 min. temu choć dziś znów chciała się wywinąć od spania wpadną po 11 i wyjadą po kolacji. ma być ładnie więc chyba podjedziemy do jakiegoś parku w Poznaniu to dzieciaki pobiegają.ładnie dziś pachnę doszły do mnie wczoraj perfumy Cinema YSL (oczywiście upolowałam używane z ubytkiem), no cudny zapach.---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- ja też chciałam mieć córkę tyle,że moja mama od lat była pewna,że mieć ją będę więc właściwie byłam spokojna Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-04-17 o 15:37 |
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopeiro teraz doczytalam..i tak codziennie? nie no moj tak nie je rano 3 jogurty, przekaska - banan lub platki pelnozarniste (nazywa je chrupki), obiad - makaron z czyms tam, warzywa gotowane, podwieczorek - owoce, kolacja (drobny makaron z twarozkiem, serami itp.) i wsio.
|
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
hello
wiec co do rowerka-kicha ![]() Tymek który jest wybitnym cyklistą, nie dał temu rady. Bał się, przebierał powoli nóżkami a jak zaczynał tracić równowagę to wołał od razu bam. Spodziewałam się szaleństw bo on jest naprawdę odważny i bardzo sprawny fizycznie, ale temu zadaniu nie podołał |
|
|
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najciekawsze jest to, ze on chudy jest to chyba po tatusiu....
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette to faktycznie chyba ze mną coś nie teges, bo u mnie to tż chciał dziewczyneczkę, a ja powiedziałam że mu urodzę małego siusiaka , no i stanęło na moim, chyba wolę te małe spodenki i samochodziki, a może to wzorzec z dzieciństwa bo opiekowałam się braciszkiem
![]() ![]() no i za drugim razem też raczej na małą fredericzkę też się nie napalam, bo chcę mieć 2 urwisów coś chyba mam nierówno pod deklem , ale nie mam pojęcia skąd takie preferencje ![]() ![]() ![]() Judi no to klops, w takm razie u nas będzie spokój rowerkowy, będę czekać aż sie Mikiemu girki wyciągną i ten od brata zapodam trójkołowiec szkoda że nie ma u nas pchlich targów może tam za grosz człowiek by coś zapodał do testowania Mikiemu ![]() kupię mu kask większy i to koniec zakupów na razie stajnia samochodów wystaczy bo teraz i tak więcej czasu spędzamy na dworze |
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku a ten nocniczek co macie w porządku jest? stabilny?
Co do marzeń to ja zawsze marzyłam o córeczce i cieszę się bardzo, że moje marzenie się spełniło Marti kochana tak znowu samochód
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
tak Kasiu nocnik jest OK
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2414 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam o tak późnej porze
dopiero teraz zerknęłam na zegarek u nas pogoda słoneczna z małym wiaterkiem a jutro ma być jeszcze lepiej Igusia kuchareczka /świetnie się bawi a pokój hmm czy wy macie w ogóle dziecko taki tam porządek moi jak się idą bawić to zaraz widać Cytat:
to wszystko zależy od nastawienia mi żal tyłek ściskał od początku Cytat:
to tak jak ja ja też już pierwsze dziecko to chciałam Weronikę ja juz zanim byłam w ciąży to wiedziałam jakie suknie będę kupować miałam w planie stroić moją księżniczkę /spineczki, kucyczki,piękne stroje ![]() oj życie lubi robić nam niespodzianki tyle że nie zawsze takie jak byśmy chcieli ![]() co do moich chłopców to też bym nie zamieniła ich na jakąś dziewuchę ale jak mieć jeszcze jedną ale musiała by być już taka odchowana by nie mieć już roboty z tymi pieluchami paulette może tak musi być może dlatego tak jest bo byśmy je za bardzo rozpieszczały Cytat:
o boże chyba bym tego nie przeżyła Judi też tak myślałam sobie po cichu że to chyba jeszcze nie czas na taki rowerek trójkołowy do popychania nogami to tak ale taki wydaje mi się że na nasze zdolne maluchy to jeszcze jest za bardzo skomplikowane - utrzymać równowagę i odpychać się ale tak na przyszły rok to już prędzej Kasiulka co do takiego nocnika to dla dziewczynek jak najbardziej w tych nocnikach jest nie wygodne ta łyżka z przodu /ale to jest potrzebne dla chłopców dziewczynki sikają na dół a nie do góry jak chłopcy to tego nie muszą mieć pufka taki miała dla dziewczynki i było ok ale pamiętam że moja mama kiedyś to kupiła do mojego najmłodszego bracika i nie używała go musiała kupić drugi taki zwykły |
|||
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry, pierwsza
wcale mnie to nie cieszy bo wolałabym sobie jeszcze pospac ![]() Kasiulka współczuje auta, najgorsze ze to nie zadna mała usterka tylko sprzęgło, troche Was to trzepnie po kieszeni Musze sie zabierac za obiad bo wymysliłam sobie rolady i kluchy wiec teraz juz wzystko zrobie. Kluski tylko potem ugotuje a roladki akurat dojdą. No i mam zamiar sie drzemnąć z Wiki w południe ![]() powiwedzcie czy wychodzicie z dzieciakami na dwór? chodzi mi o te pyłki wulkaniczne przejmujecie sie tym w ogóle?---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- jeszcze jedno bede robic muffinki i myslałam o cytrynowych o których pisałyscie. Chyba zamiast cytryny mozna dac aromat do ciast i dajecie wtedy tez banany? albo czekolade? bo nie mam pomysłu ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- oooo Iga jaka pannica a jak kucharzy super!! no i rzeczywiscie ja tez podziwiam porządek w pokoju
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Piękna pogoda i co najważniejsze bez wiatru ![]() Mieliśmy dzisiaj jechać do zoo ale z wiadomego powodu pewnie wszystko będzie pozamykane Tymek wcina śniadanie oglądając baję, ja wcinam i wizażuję. Piekło wczoraj przesłała mi zdjęcie Malwinki, wstawię może wieczorem jak zdążę Aha Kasiunia współczuję auta... Nam ostatnio jak padła pompa paliwowa to 2,500 nie nasze i to w momencie jak wzięliśmy kredyt na mieszkanie... porażka, myślałam że się poryczę
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Takuśna ja za chwilę spylam z Mikim do kościoła, traktujemy to bardziej jak spacer , bo wiadomo jakie to uczestnictwo duchowe z bobasem, na dworze brykającym Miki ma katar wiec powietrze w sam raz mu zrobi, a pyłki, one są wysoko wysoko na razie optycznie nic się nie zaobserwuje ![]() odnośnie do muffinek cytrynowych czy pomarańczowych to dodaj co tam chesz, banany też ok, ja dałam bakalie, a co do aromatu to może być, ale skórka lepsiejsza |
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() TZ mi uciekl z łozka w nocy i dzieki temu pospalam do 8mej prawie ![]() Cos narzeka na zatkany nos i bolace gardlo, wiec sie zwinal by nie zarazic nikogo z nas ![]() Poza tym przynajmniej przestal chrapac ![]() Dzisiaj ladna pogoda, wiec skoczymy po obiedzie na spacer
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdziłam pocztę i spadam na cały dzień bo goście wyjechali po 9 i będą tu po 11 a ja jeszcze w pidżamie
|
|
|
|
|
#2420 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie, ze to juz, ale jednoczesnie zaczynam sie martwic o karmienie piersia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Mam wlaczony tv na transmisji z pogrzebu...., Ludzie, z Kaczynskich to juz swietych chyba uczynia niedlugo. Ja rozumiem, ze to prezydent i ze tyl;e ludzi zginelo i tez mi przykro, ale juz bez przesady....
|
||||
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takuśna, Judi dziękuję kobity A co do pompy paliwowej my bodajże rok temu mieliśmy ten wydatek My już po spacerze, Ola drzemie ale pewnie cały dzień spędzimy na polu bo jest przepięknie, słonecznie i cieplo
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
a ponad 1000 ofiar po trzesieniu ziemi w chinach przeszło niezauwazone w Polsce
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też dziś super pogoda, tż na spacer wybrał się w krótkim rękawie
Majkę ubrałam w sukienkę i sztruksowy żakiecik tylko ![]() aaa, i dostała dziś od mojej siory wózek dla lalek-parasolkę popylała nim już po dworze a potem aż do drzemki w domu, w sumie jakieś 2h tak się zmęczyła, że padła od razu ![]() ja też się muszę wybrać po jakiś nocnik dla Majki bo przecież jeszcze nie mamy na razie chyba kupię ten zwykły ![]() Kasiulka - współczuję kolejnej naprawy wozu też kiedyś poszło nam sprzęgło (ale nie w obecnym aucie) i kupa kasy out |
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna siostro to niepocieszające wieści
nawet nie chce myśleć, jutro się co nieco wyjaśni jak teściu na to spojrzy ![]() my dziś cały dzień na zewnątrz. Nogi nie moje ![]() A baby byłam na placu zabaw z Olą i Tż. Podbiega do nas chłopczyk lat ok 4 i bezceremonialnie ładuje rękę do reklamówki z Oli foremkami ani me ani be. żadnego pytania czy może, żadnego dzień dobry. Co mnie g...niarz zaperzył to Wam mówię
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
oj Kasiulka te rozpuszczone bachory mnie też dobijają u nas na placu zabaw są takie 2 cwaniary ok. 5 lat
dopuszczają się nawet zwalania maluchów ze zjeżdżalni a tłuste 2 mamuśki po 120 kg plotkują na ławce i sraczek nie ruszą ![]() ![]() niech ktoś się ruszy za mnie i pójdzie wysikać |
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mogę skoczyć, najbardziej nie lubię wstawać jak się wybudzę w nocy... o hardkor... wstawaj... przemykaj korytarzem, zimne płytki... bleeeee *chyba że założę pantofle
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wszędzie są takie aspołeczne dzieciuchy
ostatnio wypasiona tu i ówdzie 4-latka okupowała piaskownice i nie pozwalała wchodzić Mikiemu, "nie pozwalam" parę razy to powiedziała, a matka nic, w końcu ojczulek przyszedł do mamuśki, a mała znowu nie pozwalam, to w końcu nerwa mi poderwała więc ostentacyjnie pytam, dlaczego nie pozwalasz wchodzić innym do piasku? przecież to nie jest osobisty plac zabaw i trzeba sie dzielic, podziałało na tatuśka przybiegł w podskokach i skarcił (pokazówka jak nic) małego zaborcę ![]() ![]() a mamuśki już nie lubię, krowa siedziała i nic, może taka zadowolona że dziecko takie pazerne w dzisiejszych czasach
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajny dzień
wstawiłam foty do ogrodu.co do zachowań dzieci to niestety ja jestem tą mamą,która musi strofować bo wszystko jest "Igi", i nie ma oporów by podejść, wziąć co nie swoje no ale zawsze reaguję i jestem obok ![]() moja druga psióła ma cc jutro o 15 |
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj moja koleżanka urodziła córeczkę
![]() a jeszcze niedawno byla w 6 tyg i bawilam sie u niej na weselu ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- lece na ogrod
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorno-niedzielnie!
Ladne mamuski na tych placach zabaw, ja sie ciesze, ze doprawdy zadnej cwaniary ejsczez nie spotkalam i spoko, jakies dobrze wychowane mi sie trafiaja, to moj bachorek jest taki,z e popycha wszystkie dzieci i musze mu dziesiec tysiecy razy tlumaczyc, ale nauka powolutku przynosi efekty ![]() Mlody spadl z drabinki i guza sobei nabil, teraz troche sie boi wchodzic na slizgawke.. i dorbze, przynajmnije wie czym to smakuje. Nasze problemy z kupa trwaja i w tygodniu zamierzam oddac kal do badania, bo nie wierze, ze zeby maja takie stale dzialanie (nawiasem mowiac tych piatek dalej nei widac). Badania bede robila pod katem alergii na gluten, bo wyczytalam, ze taka alergia najczesciej manifestuje sie wlasnie zatwardzeniem Anis o tym samym i ja pomyslalam..w tv wloskiej rowneiz ledno co wpsomniano o tym trzesieniu, przez caly tydzien rozmaiwaja tylko o smeirci jednego wloskiego aktora i wszystkie programy tv i wiadomosci tylko jemu sa poswiecone.. Troche nie fair, bo to rpzeciez az tysiac osob! Ja mam jakeis mysli katastroficzne ostatnio, nawet zaczelam sie bac w nocy (jako slomiana wdowa nie mam meskiego oparcia).. No i zabookowalam samolot na koneic maja do Polandu, trzymajta kciuki, zeby nic mi nie przeszkodzilo w zrealizowaniu tej podrozy ![]() Kasiula a o zmianie wozu nie pomysleliscie? Poulette trzymaj sie slonko! na pewno pomeczysz cycusie troche sciagaczem do pokarmu, ale zobaczysz ze nie okaze sie to takie trudne...Ty sie stresujesz? Ty? taki luzak? to ja tylko przyklad powinnam brac z Ciebie odwazna, przebojowa.. Glowa do gory!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

cudnie

wciąż się psuje i tylko ciężką kasę w niego ładujemy
że ach! wywaliłabym się na owym spanku i nie wstała

tyle że nie zawsze takie jak byśmy chcieli
wcale mnie to nie cieszy bo wolałabym sobie jeszcze pospac
współczuję auta... Nam ostatnio jak padła pompa paliwowa to 2,500 nie nasze i to w momencie jak wzięliśmy kredyt na mieszkanie... porażka, myślałam że się poryczę
nawet nie chce myśleć, jutro się co nieco wyjaśni jak teściu na to spojrzy
dopuszczają się nawet zwalania maluchów ze zjeżdżalni
a tłuste 2 mamuśki po 120 kg plotkują na ławce i sraczek nie ruszą