Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-17, 10:49   #1261
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

No nic Kochane ja pomału będę zmykać!!!! muszę się jeszcze wykąpać i jedziemy do moch rodziców na obiadek ( wprosiliśmy się hehehhehe) a później na jakies zakupy , bo jutro wszyskie sklepy pozamykane!!!!
życzę wam miłego dnia i skorzystajcie ze słoneczka na dworze - może jakis spacerek?

ja napewno słoneczno wykorzystam , dopiero teraz u mnie wyszło, ale się doczekałam!!!!:jupi :
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:45   #1262
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam! u mnie też pojawiła się krecha, ale ja mam ją już od 15 tyg. Sięga do pępka i kawałek nad nim ale z tego co wiem to nie u każdego taka krecha się pojawia
Z tymi wyciekami co pisałyście, to ja też bez bez wkładki się nie obejdę mówiłam o tym gin, ale w środku wszystko w jak najlepszym porządku, więc powiedziała, że taki mój urok i to normalne
Buterfly wreszcie kolejna dziewczynka, gratulacje jesli nadal będą przeważać chłopcy to nasze księżniczki niezły wybór będą miały

Nikuś gdzie jesteś

Ja kawę piję bo ciśnienie u mnie 90/70 i fatalnie się czuję rano

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:55   #1263
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam! u mnie też pojawiła się krecha, ale ja mam ją już od 15 tyg. Sięga do pępka i kawałek nad nim ale z tego co wiem to nie u każdego taka krecha się pojawia
Z tymi wyciekami co pisałyście, to ja też bez bez wkładki się nie obejdę mówiłam o tym gin, ale w środku wszystko w jak najlepszym porządku, więc powiedziała, że taki mój urok i to normalne
Buterfly wreszcie kolejna dziewczynka, gratulacje jesli nadal będą przeważać chłopcy to nasze księżniczki niezły wybór będą miały

Nikuś gdzie jesteś

Ja mam ciagle 115/70
Mam nadzieje, ze u mnie tez chlopak bedzie
Wczoraj byly urodziny mojej kolezanki. Przyszla do mnie z prezentem dla malego, a mi tak glupio bylo, ze jeszcze nic dla niej nie mam. Za kazdym razem jak przychodzi to kupuje jakies 2 ciuszki

Ktos wspominal o olejku WELEDA. Ja chce taki kupic, ale do masazu miejsc intymnych. Podobno wtedy jest o wiele mniejsza szansa na pekniecie. I moze sie obejsc bez naciecia. Na tym mi akurat nie zalezy. Moga mnie nacinac . Ale wiem, ze czesc kobiet peka pomimo naciecia, tego strasznie sie boje i wole juz masowac
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:03   #1264
miskowa22
Raczkowanie

A ja sobie suwaczek zrobiłam na podstawie usg, bo dzień poczęcia to dla mnie tajemnica:/ OM miałam 3 stycznia ale dopiero w lutym zobaczyłam się z TŻtem!! Myślałam że lada moment będę mieć okres wiec sobie pozwolilismy z Tż nieco pofolgowac, i wpadka...ale owulacja w 32dniu cyklu? wtf? nale widocznie było nam to pisane
A dzisiaj idę na weselicho żarełko i tańce, to lubię

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:37   #1265
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Chciałam ubrać sie ładnie dla mojego mężusia... a tu co tylko ubiore to w nic sie mie mieszcze, albo wyglądam jak pączek... brrr... jak sobie pomysle. jestem w 14 tygodniu i przytyłam 4 kg Masakra... A co będzie później, nie chcem sobie wyobrażać. Dobrze ze mozna sie pozalic wam, bo mój tż uwaza ze przesadzam. Całuje
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 14:36   #1266
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Wstałam i w Krakowie piękne słońce i zjedliśmy z tż pyszne śniadanko. Włączam komputer wchodzę na forum a niej wiem czy wiecie ja przyszłam do was z wątku "próbować do skutku" b z TŻ sporo się staraliśmy o nasza fasolkę i co kolejna staraczka z tamtego wątku nas zostawia z powodu komplikacji zdrowotnych po próbach zajścia w ciąże. Pomidorko to już kolejna z NAS jest mi strasznie smutno , świat jest taki niespawiedliwy
Ilonko, bo moze to tak jest ze szukajac przyczyn niemoznosci zajscia w ciaze wykonujemy szereg badan i natrafiamy przypadkiem na jakies chorobsko, ktore sie ukrywalo

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Ja
czekajacanafasolke26 - ja też już się pogubiłam w tych tygodniach. U mnie generalnie łatwo jest liczyć, bo mam kalendarz z ponumerowanymi tygodniami, a skoro OM była 2 stycznia (sobota) to jest ten t.c. który i tydzień roku Wygląda na to, że dziś jest (lub był wczoraj) pierwszy dzień 16 t.c.
Moja lekarka wg jakiegoś swojego kalendarza (takie koło, gdzie zaznacza się datę OM i z drugiej strony zaznaczy się termin porodu wyliczyła mi jeden tydzień mniej na poprzedniej wizycie...
Ja prawie na 100% znam datę poczęcia hihi, ale nie wiem czy są kalkulatory liczące na tej podstawie t.c.

Miłego dnia Dziewczynki!
tak tak gin licza pierwszy tydzien na tym kolku jako zerowy i zawsze bedzie tydzien do tylu.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Olejek do masazu miejsc intymnych? Nie wiedzialam, ze jest taki, ale jestem zacofana

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 14:36   #1267
dra
Zakorzenienie

witajcie
nie nadązam i już nadazac nie bede
od poniedzialku na staz i musze sie przestawic poudka o 5 powrot przed 16 nie wiem jak sil mi starczy,zamiast leniuchowac to do pracy no i ciekawe jak usiedze 8h w jednej pozycji bede starala sie ruszac,ale jako stazystka to watpie czy bede mogla sobie spacerowac,tylko odwalaj robote kregoslup tu siada a co dopiero w pracy,obym jakos przezyla i na forum ten bede żadziej,bo pewnie bede zmeczona wracac,ale mam nadzieje,ze mnie nie zapomnicie
pozdrawiam i zycze milej sobotki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 14:39   #1268
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Butterfly - gratuluję dziewczynki

Dra- powodzenia na stażu, obyś jak najlżej miała!!!!

musze wracać do sprzątania

Edytowane przez czarnaelizabeth
Czas edycji: 2010-04-17 o 14:40
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 17:59   #1269
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Olejek do masazu miejsc intymnych? Nie wiedzialam, ze jest taki, ale jestem zacofana
Jest, jest!
Tutaj znalazlam wczesniej najtaniej:
http://www.allegro.pl/item997796978_...wa_gratis.html
I zamierzam stosowac Miejmy nadzieje, ze cos da. W jednym z ostatnich numerow "M jak Mama" bylo wlasnie o tych olejkach, a nawet opisali sposoby masazu
Stary 2010-04-17, 18:11   #1270
Butterfly83
Raczkowanie

cellaris to był 15 tc i 5 dzien a USG było w 4D.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 18:30   #1271
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Co sadzicie dziewczyny o nadaniu dziecku imienia takiego samego jak ojciec? Bardzo by to bylo dziwne?
Czemu dziwne? Znam kilka takich przypadków i jeśli Wam to nie przeszkadza to dlaczego nie? Będzie w domu junior

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a ja sie tylko chciałam pochwalić, że kupiliśmy dzisiaj wózek w super stanie, mój wymarzony quinny buzz )))))))))))
No to super, widzę że coraz więcej mamuś decyduje się już na zakup wózka.

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Mam już 20tydz i 4dni i jeszcze nie czuję żadnych ruchów
To wprawdzie moja pierwsza ciąża no i jestem dosyć otyła ale czy to i tak nie jest niepokojące?
Podobno to normalne, szczególnie właśnie w pierwszej ciążu u osób z nadwagą. Nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Niestety u mnie dzisiaj jakaś masakra.... nie dość,że pogoda paskudna, myślałam że do pracy nie dojadę takie oberwanie chmury było, to jeszcze w pracy tak się zdenerwowałam, aż mi jakieś plamy na szyi powyskakiwały
To niedobrze, nie możesz się teraz denerwować. Odpocznij w weekend, poleniuchuj.

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
a tak ogóle to była w srode u gina np i stwierdził, ze mam zdecydowanie za wysokie ciśnienie, przepisał mi tabsy,
Jak wysokie masz to ciśnienie???

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
lekarz powiedział ze na dzien dzisiejszy jest dziewczynka ale na 100% powie za miesiąc to będzie 20 tc. No zobaczymy czy coś wykiełkuje czy tak zostanie
GRATULACJE !!! Na pewno nic jej już nie wyrośnie

Cytat:
właśnie skorzystałam z kalkulatora no i niestety się nie pokryło z tym co mówił gin. On sam mi powiedział, że ciąża jest młodsza, aniżeli to co wyliczył mi kalkulator bowiem moj @ miałam strasznie nieregularny i to miało duży wpły na to, że inny tydzień wyszedł mi w kalkulatorze, a inny na usg u gina!
wiek ciąży z USG często różni się od tego wyliczanego na podstawie OM. Często na każdym USG wychodzi inna data porodu, dlatego lekarze trzymają się stałej daty wyliczanej na podstawie OM.
Oczywiście wyjątkiem są bardzo długie cykle.

Cytat:
Kochane!!! a jakie znacie najlepsze sposoby na rozstępy?
Ja używam oliwki i emulsji Babydream z Rossmana.

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
A ja sobie suwaczek zrobiłam na podstawie usg, bo dzień poczęcia to dla mnie tajemnica:/ OM miałam 3 stycznia ale dopiero w lutym zobaczyłam się z TŻtem!! Myślałam że lada moment będę mieć okres wiec sobie pozwolilismy z Tż nieco pofolgowac, i wpadka...ale owulacja w 32dniu cyklu? wtf? nale widocznie było nam to pisane
Identyczną wpadkę zaliczyła moja koleżka, owulacja w 30 dniu cyklu Myślała, że jest dzień przed miesiączką (a cykle miała ZAWSZE regularne) no i ma ślicznego i kochanego drugiego synka

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
nie nadązam i już nadazac nie bede
od poniedzialku na staz
Może nie będzie tak źle, wiele z nas pracuje i dajemy radę też na wizażu. POWODZENIA!!!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 19:49   #1272
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
...
Gibasun ja miałam krechę w pierwszej ciąży, a w drugiej już nie

A ciśnienie mam takie samo jak ty 90/70, ale takie miałam zawsze. Piłam kawę, ale w ciąży nie.
Dziś wypiłam tą kawę z cytryną, nawet pół szklanki nie było, a już zaczęłam dygotać. odzwyczaiłam się chyba...

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ja mam ciagle 115/70
Ktos wspominal o olejku WELEDA. Ja chce taki kupic, ale do masazu miejsc intymnych.
Ja wspominałam. Nawet nie wiedziałam, że można masować miejsca intymne, ale też nie zamierzam tego robić.
Już samo smarowanie brzucha i piersi jest dla mnie męczące
Ja mam ten olejek.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 19:57   #1273
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Czemu dziwne? Znam kilka takich przypadków i jeśli Wam to nie przeszkadza to dlaczego nie? Będzie w domu junior

No to super, widzę że coraz więcej mamuś decyduje się już na zakup wózka.

Podobno to normalne, szczególnie właśnie w pierwszej ciążu u osób z nadwagą. Nie martw się na zapas

To niedobrze, nie możesz się teraz denerwować. Odpocznij w weekend, poleniuchuj.

Jak wysokie masz to ciśnienie???

GRATULACJE !!! Na pewno nic jej już nie wyrośnie

wiek ciąży z USG często różni się od tego wyliczanego na podstawie OM. Często na każdym USG wychodzi inna data porodu, dlatego lekarze trzymają się stałej daty wyliczanej na podstawie OM.
Oczywiście wyjątkiem są bardzo długie cykle.

Ja używam oliwki i emulsji Babydream z Rossmana.

Identyczną wpadkę zaliczyła moja koleżka, owulacja w 30 dniu cyklu Myślała, że jest dzień przed miesiączką (a cykle miała ZAWSZE regularne) no i ma ślicznego i kochanego drugiego synka

Może nie będzie tak źle, wiele z nas pracuje i dajemy radę też na wizażu. POWODZENIA!!!

Z tym ciśnieniem to mam tak, zę zazwyczaj rano mam 140- 150/80, w południe spada do 130-139/80, a wieczorem jest niby w normie 126-130/80, ale jak gin to zobaczył to za głowe się złapał!!! hehe przepisał mi tabletki na obniżenie, a jak to nie pomoże to powiedział, że l4 mnie czeka! tabletki biorę 3 dzień i powedzmy, że jest ciut lepiej bo rano mam 130-135/80 ( a nie 140) , w południe idealnie 120-127 ale przed chwilką mierzyłam i mi nieźle podskoczyło mam 149/88 i czuje się fatalnie!!!!
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 20:00   #1274
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

Dra- powodzenia na stażu, obyś jak najlżej miała!!!!

musze wracać do sprzątania
zobaczymy wiadomo od czego są stażysci ale czasami sie trafiaja super miejsca a jak bedzie ze mna okaze sie,bardzo bym chciala,aby atmosfera i ludzie tam pracujacy byli w porzadku

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

już w poniedziałek sie okaże wiesz ja wiem,ze tu osoby pracuja i daja rade,ja jak dorywczo dorabialam tez dawalam tylko potrzebowalam czasu na przestawienie sie i teraz tez bede musiala sie przestawic juz nie bedzie spanka do 10/11 a juz pobudka o 5 wiec pierwsze dni moga byc meczace do mnie i jak bede wracac to chyba bede zaraz spac szla,ale wiem ze z czasem bedzie juz dobrze

wy tak o tym,ze macie mokro ja odkad sie dowiedzialam o ciazy to suchosc panuje raz kiedys jest mokro,ale to tak żadko

a co do cisnienia ja tez mam niskie i mierze sobie codziennie i stale tak samo,ale przed ciaza to samo zazwyczaj mam 100\60,ale zdarza sie ze i 90/50
Stary 2010-04-18, 00:08   #1275
NIKaP-n
BAN stały

A ja tradycyjnie- nie śpię. Ale chociaż głowa nie boli...
gabisun ano jezdem, jezdem. Tylko silów mi brak na pisanie

Np. dziś wstałam o 7,30 i zawiozłam męża do pracy na działeczkę- teraz nadgania przy naszym domku. Wróciłam i włączyłam tv. Nagle się budzę, a tu 15... I tak już mam od paru dobrych dni, nie chce mi się przez to nic i ogólnie doliny cd. Także nie chcę
Was zarazić :p

Do tego wciągnęłam się w książki Nory Roberts i tak mi dzień umyka...

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

czekajaca na fasolke26 to dziwne, że lekarz zapisał Tobie coś na zbicie ciśnienia To nie jest takie, które byłoby groźne, a który to tc? Bo też od tego zależy. Byłam 2 razy w szpitalu na te moje migreny i podejrzewali, że mam nadciśnienie indukowane ciążą- tak to się nazywa. Ale takowe pojawia się rzekomo po 20tc, a jeśli jest to wcześniej- ważne też, czy miałaś takie przed ciążą i czy mocno skacze?

Ja miewałam od rana- przed wstaniem z łóżka 160/100

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Lekarze mi powtarzali, że w ciąży najgroźniejsze jest ta druga wartość ciśnienia, jak miałam 160/110 to wcisnęli mnie do szpitala...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 05:23   #1276
monana27
Raczkowanie

Dzien dobry dziewczyny. Pewnie wsystkie jeszcze spicie. Ja wlasnie odprawilam TZa do pracy, i teraz musze wymyslic czym by tu dzisiaj zabic czas. Zaraz poczytam co tam wczoraj naskrobalyscie

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

NIKaP-n - rozmumiem ciebie, ja mam podobnie, tez mi sie czesto calymi dniami nic nie chce. Albo bym spala a jesli nie to ogladam filmy albo buszuje po internecie. Zmuszam sie aby cokolwiek w domu zrobic, posprzatac, ugotowac itp, no bo az mi wstyd przed TZtem Tak wiec nie przejmuj sie, to tylko taka faza przejsciowa

A jesli chodzi o cisnienie. Podobnie jak gin czekajacej na fasolke, moj gin tez jakis wrazliwy jest na cisnienie. Ja na pierwszej wizycie mialam 130/90 a ona mi na to ze mam troche za wysokie i zebym uwazala, soli nie uzywala itp. Troche sie tym zdziwilam bo zawsze wydawalo mi sie ze to raczej w normie. Dwa dni temu mialam kolejna wizyte (od pierwszej minelo 6 tygodni). I cisnienie mialam 90/70, wiec lekarka byla zadowolona. Ja w czasie ciazy to prawie w ogole kawy nie pije a wczesniej pilam kilka dziennie, teraz to wcale na nia ochoty nie mam, Wydaje mi sie ze przez to mi sie obnizylo, no bo wcale nie zmienilam nic w ilosci uzywanej soli. NIKaP-n, czekajaca na fasolke, sprobujcie wiec moze ograniczyc kawe jesli ja pijecie, moze cos pomoze.

Szczesliwa
, dzieki za odpowiedz. Bo my wlasnie zdecydowalismy sie ndac imie Alan po tatusiu (a raczej bo mi sie podoba). Nie mowilam nic jeszcze nikomu z rodziny, bo boje sie ze zaraz mnie beda krytykowac

Edytowane przez monana27
Czas edycji: 2010-04-18 o 05:24
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:46   #1277
cellaris
Rozeznanie

cześć dziewczyny , u mnie dzisiaj nareszcie wiosenna pogoda Słonko świeci i cieplutko więc chyba wykorzystam ten fakt i wyciągnę TŻ na spacerek. Piszecie tu o ciśnieniu, ja raczej do niskociśnieniowców należe. W ciąży to utrzymuje mi się ono średnio na poziomie 105/70, ale moja ciocia aktualnie będąca w ciąży od początku męczy się włąśnie z nadciśnieniem ciążowym. Gdy doszłą już do 150/95 lekarz dał jej leki na zmniejszenie ciśnienia. W sumie cały czas jakoś się trzymała dopiero od tygodnia znów ma problemy no ale na środę ma wyznaczony termin porodu więc lekarz stwierdził,że to już wynik zmian w organiźmie, które zachodzą tuż przed porodem. Tak więc jak widać problem nadciśnienia w ciąży jest dość często spotykany.
A ja mam inne pytanie...czy macie w ciąży wahania temperatury? JA w ciągu jednego znia zaliczam temperaturę od 36,5 do 37,3. Najgorsze jest to że gdy dochodzi do 37 zaczynam się czuć jakaś taka spiąca i rozlazła. Jakby mnie przeziębienie łapało. A po kilku godzinach przechodzi. Mogę mieć tak kilka dni z rzędu, potem tydzień spokoju i znów te skoki dziwne. Chyba będę musiała zapytać ginkę na wizycie w czwartek co to takiego.
Stary 2010-04-18, 09:48   #1278
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

U nas tez ladna pogoda 2 dni przesiedzielismy na dzialeczce przy ognisku Dzisiaj przyszedl czas na odpoczynek
Stary 2010-04-18, 09:54   #1279
Klarissa
Zakorzenienie

Weronisia w kwestii ciśnienia to sobie możemy podać ręce. Moje jak jest ok. 100/60 to jest super, ale najczęściej to 90/70 ewentualnie 90/60...

Nawet była kiedyś taka zabawna sytuacja:
Pani doktor: I jak się pani czuje?
Ja z wielkim entuzjazmem: Jak wróbelek na wiosnę!
Pani doktor: A bo ciśnienie to ma pani jak zdechły kanarek...

Dziewczynki a mój mężulo miał wrócić wczoraj i nie wrócił... Nie wiadomo kiedy wróci - może we wtorek a może w czwartek... Normalnie mam doła straszliwego i czuje się taka samotna. No bo brzuszek jest jeszcze mało komunikatywny i miło by było z kimś pogadać...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
U nas tez ladna pogoda 2 dni przesiedzielismy na dzialeczce przy ognisku Dzisiaj przyszedl czas na odpoczynek
U nas też jest dzisiaj ładnie, ale ja biedaczka sama w domu... Nie ma gdzie iść i w ogóle tak jakoś mało wypada spacerować czy coś po pogrzeb Prezydenta, pół miasta zatkane z tego powodu... Ludzie w kiepskich nastrojach - albo bojowych albo przesadnie rozpaczliwych...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 09:55   #1280
ycnan
Zadomowienie

xxSHINeexx, zazdroszczę tego ogniska.

U mnie pogody ładnej nie było niestety. Niby słonko świeciło ale jakoś tak chłodno. I dziś to samo ...chyba, bo jeszcze nie wychodziłam z domu

Do mamuś, które nie czują jeszcze ruchów maleństwa, do których i ja nadal należę: Znalazłam coś takiego:
Poczułaś już pierwsze ruchy dziecka? Jeśli nie, połóż się spokojnie na lewym boku, a wcześniej zjedz coś słodkiego. Zwróć uwagę na delikatne "trzepotanie" - to może być właśnie "to"! (http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-19.aspx)
Próbowałyście może? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby "zadziałało", bo ja dużo słodkiego wcinam i jak do tej pory nic nie czułam.
Nie kładłam się przy tym na lewym boku, ale aż tak wielkiego znaczenia to chyba nie ma
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:58   #1281
Astorianka
Raczkowanie

U mnie ciśnienie raczej wyższe, chociaż prawdę mówiąc sama nie wiem - w domu mam nadgarstkowy ciśnieniomierz i tam mam na ogół mało 110/70 max 120/75. Jak idę do lekarza, a tam jest elektroniczny naramienny to zawsze jest coś z cyklu 130/70 a ostatnio 140/80 czyli sporo. Z drugiej strony u lekarza już raz tak było, że kiedy wyszło wysoko pielęgniarka stwierdziła, że to wina maszyny i nagle jakimś cudem zamiast 150/90 było 130/70... Lekarka na razie nie robi paniki.

Moja lekarka w ogóle jest dziwna Witaminy, żelazo? - nie... Mimo, że nie mam najlepszych wyników (czerwone krwinki poniżej normy, hemoglobina na dnie) nie mam brać ani witamin ani żelaza... Czasami już sama nie wiem. Z drugiej strony to ordynator oddziału gin-położniczego z wieloletnią praktyką więc chyba wie co robi?

Ponoć powinnam czuć już pierwsze ruchy, a tu zima... Kreski też nie ma, tylko powiększający się brzuch mówi o wszystkim

Miłego weekendu.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 10:08   #1282
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Moja lekarka w ogóle jest dziwna Witaminy, żelazo? - nie... Mimo, że nie mam najlepszych wyników (czerwone krwinki poniżej normy, hemoglobina na dnie) nie mam brać ani witamin ani żelaza... Czasami już sama nie wiem. Z drugiej strony to ordynator oddziału gin-położniczego z wieloletnią praktyką więc chyba wie co robi?
ja mam zelazo i w wynikach faktycznie zelazo wysoko jest, ale hemoglobina i czerwone krwinki leza.
Jesli masz sokowirowke to polecam Ci sok z burakow, jablek i marchewek. Mozesz jeszcze dodac troche pomaranczy
I to pic co kilka dni, a nawet jesli masz czas to codziennie. Podobno dobrze dziala na podwyzszenie hemoglobiny i czerwonych krwinek. I w ogole wiecej witamin. Moze awokado? W nim jest kwas foliowy.
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
U nas też jest dzisiaj ładnie, ale ja biedaczka sama w domu... Nie ma gdzie iść i w ogóle tak jakoś mało wypada spacerować czy coś po pogrzeb Prezydenta, pół miasta zatkane z tego powodu... Ludzie w kiepskich nastrojach - albo bojowych albo przesadnie rozpaczliwych...
To dziwne, tutaj sie tego tak nie odczuwa. Miasto zyje jak zylo, a ja biegne za chwilke do sklepu

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
xxSHINeexx, zazdroszczę tego ogniska.

U mnie pogody ładnej nie było niestety. Niby słonko świeciło ale jakoś tak chłodno. I dziś to samo ...chyba, bo jeszcze nie wychodziłam z domu

Do mamuś, które nie czują jeszcze ruchów maleństwa, do których i ja nadal należę: Znalazłam coś takiego:
Poczułaś już pierwsze ruchy dziecka? Jeśli nie, połóż się spokojnie na lewym boku, a wcześniej zjedz coś słodkiego. Zwróć uwagę na delikatne "trzepotanie" - to może być właśnie "to"! (http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-19.aspx)
Próbowałyście może? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby "zadziałało", bo ja dużo słodkiego wcinam i jak do tej pory nic nie czułam.
Nie kładłam się przy tym na lewym boku, ale aż tak wielkiego znaczenia to chyba nie ma
ja najmocniej odczuwam malego, jak jestem na plecach.
Ale czytalam gdzies, ze wlasnie po slodkim malenstwa szaleja
Stary 2010-04-18, 10:21   #1283
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ja maluszka bardzo często czuję właśnie jak coś zjem, albo w kąpieli ostatnio A najintensywniej to w pracy - ponieważ tam przez długi okres czasu siedzę niemal bez ruchu (tylko stukając w klawiaturę) i dziecku się nudzi. I teraz go czuję - niedawno się obudziło

Natomiast jak leżę na plecach lub boku, to wcale tak mocno nie czuję, najwyraźniej jak siedzę. Podczas leżenia to tylko jak się na prawdę mocno kręci

Cytat:
To dziwne, tutaj sie tego tak nie odczuwa. Miasto zyje jak zylo, a ja biegne za chwilke do sklepu
Ja mieszkam w Krakowie więc tutaj dzisiaj jest dziwnie... na pogrzeb Prezydenta się nie wybrałam bo nie byłam jego zwolenniczką i nie czułabym się właściwą osobą na właściwym miejscu, mam nadzieję, że ludzie dadzą mu po prostu spoczywać w spokoju - bez zbędnych, chamskich komentarzy, szanując powagę sytuacji, chociaż muszę powiedzieć że w ostatnich dniach mocno zwątpiłam w klasę i kulturę Polaków...

Cytat:
ja najmocniej odczuwam malego, jak jestem na plecach.
Ale czytalam gdzies, ze wlasnie po slodkim malenstwa szaleja
Muszę sprawdzić wersję ze słodkim - bo do tej pory nie zwracałam uwagi. Śniło mi się dziś w nocy, że siedziałam w poczekalni u lekarza zajadając się drożdżówkami i jakaś pani powiedziała, że chyba mam problemy z cukrem... już mnie ciąża nawet w snach prześladuje
Stary 2010-04-18, 10:26   #1284
cellaris
Rozeznanie

Astrianko to chyba zależy od lekarza. Moja ginka już od 2mc kazała mi brać witaminy, a inna lekarka do której chodziła przyjaciółka dokońca ciąży nic nie brała. Spotkałam się też z opinią,że tylko ok 30% z tych witamin przechodzi tak naprawdę do organizmu a reszta jest wypłukiwana więc lepiej najeść się szpinaku. No ale nie wiem ile w tym prawdy.

Kalsrissa mężuś wróci nie martw się. Lepiej zeby przeczekał ten najgorszy czas w bespiecznym miejscu. ALe wiem jak to jest i na pocieszenie dodam,że od następnego weekendu do końca maja zostaję też opuszczona przez Tż. On się będzie po Polsce z koncertami szlajał a ja bidulka sama. Mam nadzieje że jak będzie w okolicy to do mnie wpadnie
Stary 2010-04-18, 10:36   #1285
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Astrianko to chyba zależy od lekarza. Moja ginka już od 2mc kazała mi brać witaminy, a inna lekarka do której chodziła przyjaciółka dokońca ciąży nic nie brała. Spotkałam się też z opinią,że tylko ok 30% z tych witamin przechodzi tak naprawdę do organizmu a reszta jest wypłukiwana więc lepiej najeść się szpinaku. No ale nie wiem ile w tym prawdy.
Moja bratowa jest farmaceutką i mówiła mi wiele razy, że witaminy dostępne bez recepty to zwyczajne suplementy diety - stężenie pożytecznych substancji w tych pastylkach jest bardzo niewielkie i to samo co one dają można osiągnąć zajadając prawdziwe witaminy albo zwielokrotniając dawkę suplementu np. x3 czyli jak jest 3 razy dziennie po 1 tabletce to brać 3 razy dziennie po 3 tabletki - ale wtedy takie suplementy zrujnowały by nas finansowo Prawdziwe witaminy podaje się np. w kroplówkach w szpitalu lub są przepisywane na receptę.

Cytat:
Kalsrissa mężuś wróci nie martw się. Lepiej zeby przeczekał ten najgorszy czas w bespiecznym miejscu. ALe wiem jak to jest i na pocieszenie dodam,że od następnego weekendu do końca maja zostaję też opuszczona przez Tż. On się będzie po Polsce z koncertami szlajał a ja bidulka sama. Mam nadzieje że jak będzie w okolicy to do mnie wpadnie
Problem w tym, że on nie bardzo ma czym wrócić - nie ma miejsc w pociągach i autobusach, nie ma też za bardzo miejsc w samolotach, a nawet jeśli się znajdą to leci z 3 przesiadkami i nie zawsze trafi na kolejny lot... Trochę mi go szkoda, bo się też biedaczek po prostu poniewiera po tych lotniskach próbując się czegoś dowiedzieć.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-04-18 o 10:37
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:31   #1286
angelikaw
Zakorzenienie

Weronisia, Klarissa - u mnie standardowe ciśnienie to 100/55, 110/60... i dobrze się z nim czuję. Od poczatku ciąży moje ciśnienie jest nieco podwyższone i wynosi ok 120/70. Lekarz uznaje je za prawidłowe, a ja czuję, że to nie jest to, co być powinno. Kiedyś, gdy miałam 130/80 zabrali mnie do szpitala z palpitacją serca...

co do ruchów, wczoraj najsilniej je czułam w trakcie.. odkurzania Dobrze się czułam, a mężuś pomagał u rodziny na wsi, wiec wzięłam się za sprzątanie... Dzidziakowi chyba się to nie spodobało
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:51   #1287
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja maluszka bardzo często czuję właśnie jak coś zjem, albo w kąpieli ostatnio A najintensywniej to w pracy - ponieważ tam przez długi okres czasu siedzę niemal bez ruchu (tylko stukając w klawiaturę) i dziecku się nudzi. I teraz go czuję - niedawno się obudziło
Ja też wystarczy, że dluższą chwilę posiedzę bez ruchu i maluch się uaktywnia Szczególnie, kiedy siedząc przed komputerem zdarzy mi się przyjąć jakąś niechlujną pozycję..taką jakbym zjeżdżała z krzesła
Odczuwam to właśnie jakbym miała rybkę w brzuchu, która co jakiś mnie uderza..i chociaż to piękne i niesamowite, to mam wtedy też bardziej mieszane uczucia, takie bardziej niefajne.. i zazwyczaj muszę wstać
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 11:58   #1288
Ray
Zakorzenienie

hej hej

u nas piekna pogoda.. juz nie moge sie doczekac yjadu nad morze bo sie napalilam ze w majowke ruszymy

pytalysce wczeniej o imiona my dzis stwierdzilismy ze jesli bedzies dziewczynka to bedzie Paulina badz Patrycja
a chlopczyk Filip badz Marek
to tak na dzisiejszy dzien

nie wiem co tam jeszcze napisac tyle piszecie ze kilka dni i czlowiek sie gubi
Stary 2010-04-18, 12:12   #1289
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Weronisia, Klarissa - u mnie standardowe ciśnienie to 100/55, 110/60... i dobrze się z nim czuję. Od poczatku ciąży moje ciśnienie jest nieco podwyższone i wynosi ok 120/70. Lekarz uznaje je za prawidłowe, a ja czuję, że to nie jest to, co być powinno. Kiedyś, gdy miałam 130/80 zabrali mnie do szpitala z palpitacją serca...
Wierzę ci, że ciśnienie, które powinno być normą dla ciebie jest zbyt wysokie ponieważ mam podobnie - dopiero w chwili zdenerwowania osiągam normę dla mojego wieku a jedynie puls świadczy o tym, że coś jest nie tak Jednak takie niskie ciśnienie powoduje też, że często jestem senna.

Cytat:
co do ruchów, wczoraj najsilniej je czułam w trakcie.. odkurzania Dobrze się czułam, a mężuś pomagał u rodziny na wsi, wiec wzięłam się za sprzątanie... Dzidziakowi chyba się to nie spodobało
A może właśnie odkurzacz uznał za godny uwagi? Też wczoraj odkurzałam, bo w sumie myślę, że trzeba dziecko też przyzwyczajać do tego dźwięku co by się nie stresowało później

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Ja też wystarczy, że dluższą chwilę posiedzę bez ruchu i maluch się uaktywnia Szczególnie, kiedy siedząc przed komputerem zdarzy mi się przyjąć jakąś niechlujną pozycję..taką jakbym zjeżdżała z krzesła
Odczuwam to właśnie jakbym miała rybkę w brzuchu, która co jakiś mnie uderza..i chociaż to piękne i niesamowite, to mam wtedy też bardziej mieszane uczucia, takie bardziej niefajne.. i zazwyczaj muszę wstać
Mnie przez kilka pierwszych dni robiło się niedobrze Teraz się z tym 'pogodziłam' ale prawdę mówiąc to nadal jest to dla mnie trochę dziwne. W końcu to zupełnie nowe uczucie, nie ma się co dziwić
Stary 2010-04-18, 12:22   #1290
angelikaw
Zakorzenienie

Klarissa - niestety ja też często bywam senna.. ale cóż. taki nasz urok

a co do odkurzacza... tez tak myślę... Wogóle jestem przeciwna wychowywaniu dzieci w absolutnej ciszy (zwłaszcza podczas snu, gdy wiele matek chodzi na paluszkach i mówi szeptem)... Moja siostra zasypiała właśnie przy odkurzaczu, mój brat przy TV, a ja (jako dziecko i teraz też) potrafiłam zasnąć wśród hałasu, zgiełku, domu pełnego ludzi itp.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości