|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
No nic Kochane ja pomału będę zmykać!!!! muszę się jeszcze wykąpać i jedziemy do moch rodziców na obiadek ( wprosiliśmy się hehehhehe) a później na jakies zakupy , bo jutro wszyskie sklepy pozamykane!!!!
życzę wam miłego dnia i skorzystajcie ze słoneczka na dworze - może jakis spacerek? ![]() ![]() ![]() ja napewno słoneczno wykorzystam , dopiero teraz u mnie wyszło, ale się doczekałam!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witam! u mnie też pojawiła się krecha, ale ja mam ją już od 15 tyg. Sięga do pępka i kawałek nad nim
![]() Z tymi wyciekami co pisałyście, to ja też bez bez wkładki się nie obejdę ![]() ![]() Buterfly wreszcie kolejna dziewczynka, gratulacje ![]() ![]() Nikuś gdzie jesteś ![]() Ja kawę piję bo ciśnienie u mnie 90/70 i fatalnie się czuję rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze u mnie tez chlopak bedzie ![]() Wczoraj byly urodziny mojej kolezanki. Przyszla do mnie z prezentem dla malego, a mi tak glupio bylo, ze jeszcze nic dla niej nie mam. Za kazdym razem jak przychodzi to kupuje jakies 2 ciuszki ![]() Ktos wspominal o olejku WELEDA. Ja chce taki kupic, ale do masazu miejsc intymnych. Podobno wtedy jest o wiele mniejsza szansa na pekniecie. I moze sie obejsc bez naciecia. Na tym mi akurat nie zalezy. Moga mnie nacinac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
A ja sobie suwaczek zrobiłam na podstawie usg, bo dzień poczęcia to dla mnie tajemnica:/ OM miałam 3 stycznia ale dopiero w lutym zobaczyłam się z TŻtem!! Myślałam że lada moment będę mieć okres wiec sobie pozwolilismy z Tż nieco pofolgowac, i wpadka...ale owulacja w 32dniu cyklu? wtf? nale widocznie było nam to pisane
![]() A dzisiaj idę na weselicho ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
Chciałam ubrać sie ładnie dla mojego mężusia... a tu co tylko ubiore to w nic sie mie mieszcze, albo wyglądam jak pączek... brrr... jak sobie pomysle. jestem w 14 tygodniu i przytyłam 4 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Olejek do masazu miejsc intymnych? ![]() ![]()
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
witajcie
nie nadązam i już nadazac nie bede od poniedzialku na staz i musze sie przestawic poudka o 5 powrot przed 16 nie wiem jak sil mi starczy,zamiast leniuchowac to do pracy no i ciekawe jak usiedze 8h w jednej pozycji bede starala sie ruszac,ale jako stazystka to watpie czy bede mogla sobie spacerowac,tylko odwalaj robote kregoslup tu siada a co dopiero w pracy,obym jakos przezyla i na forum ten bede żadziej,bo pewnie bede zmeczona wracac,ale mam nadzieje,ze mnie nie zapomnicie ![]() pozdrawiam i zycze milej sobotki
#1268 |
Raczkowanie
|
Butterfly - gratuluję dziewczynki
![]() Dra- powodzenia na stażu, obyś jak najlżej miała!!!! musze wracać do sprzątania ![]() Edytowane przez czarnaelizabeth Czas edycji: 2010-04-17 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tutaj znalazlam wczesniej najtaniej: http://www.allegro.pl/item997796978_...wa_gratis.html I zamierzam stosowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Oczywiście wyjątkiem są bardzo długie cykle. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może nie będzie tak źle, wiele z nas pracuje i dajemy radę też na wizażu ![]()
![]() |
#1272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciśnienie mam takie samo jak ty 90/70, ale takie miałam zawsze. Piłam kawę, ale w ciąży nie. Dziś wypiłam tą kawę z cytryną, nawet pół szklanki nie było, a już zaczęłam dygotać. odzwyczaiłam się chyba... Cytat:
Już samo smarowanie brzucha i piersi jest dla mnie męczące ![]() Ja mam ten olejek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Z tym ciśnieniem to mam tak, zę zazwyczaj rano mam 140- 150/80, w południe spada do 130-139/80, a wieczorem jest niby w normie 126-130/80, ale jak gin to zobaczył to za głowe się złapał!!! hehe przepisał mi tabletki na obniżenie, a jak to nie pomoże to powiedział, że l4 mnie czeka! tabletki biorę 3 dzień i powedzmy, że jest ciut lepiej bo rano mam 130-135/80 ( a nie 140) , w południe idealnie 120-127 ale przed chwilką mierzyłam i mi nieźle podskoczyło mam 149/88 i czuje się fatalnie!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wy tak o tym,ze macie mokro ja odkad sie dowiedzialam o ciazy to suchosc panuje ![]() a co do cisnienia ja tez mam niskie i mierze sobie codziennie i stale tak samo,ale przed ciaza to samo zazwyczaj mam 100\60,ale zdarza sie ze i 90/50
![]() |
#1275 |
BAN stały
|
A ja tradycyjnie- nie śpię. Ale chociaż głowa nie boli...
gabisun ano jezdem, jezdem. Tylko silów mi brak na pisanie ![]() Np. dziś wstałam o 7,30 i zawiozłam męża do pracy na działeczkę- teraz nadgania przy naszym domku. Wróciłam i włączyłam tv. Nagle się budzę, a tu 15... I tak już mam od paru dobrych dni, nie chce mi się przez to nic i ogólnie doliny cd. Także nie chcę Was zarazić :p Do tego wciągnęłam się w książki Nory Roberts i tak mi dzień umyka... ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- czekajaca na fasolke26 to dziwne, że lekarz zapisał Tobie coś na zbicie ciśnienia ![]() Ja miewałam od rana- przed wstaniem z łóżka 160/100 ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Lekarze mi powtarzali, że w ciąży najgroźniejsze jest ta druga wartość ciśnienia, jak miałam 160/110 to wcisnęli mnie do szpitala... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczyny. Pewnie wsystkie jeszcze spicie. Ja wlasnie odprawilam TZa do pracy, i teraz musze wymyslic czym by tu dzisiaj zabic czas. Zaraz poczytam co tam wczoraj naskrobalyscie
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- NIKaP-n - rozmumiem ciebie, ja mam podobnie, tez mi sie czesto calymi dniami nic nie chce. Albo bym spala a jesli nie to ogladam filmy albo buszuje po internecie. Zmuszam sie aby cokolwiek w domu zrobic, posprzatac, ugotowac itp, no bo az mi wstyd przed TZtem ![]() ![]() A jesli chodzi o cisnienie. Podobnie jak gin czekajacej na fasolke, moj gin tez jakis wrazliwy jest na cisnienie. Ja na pierwszej wizycie mialam 130/90 a ona mi na to ze mam troche za wysokie i zebym uwazala, soli nie uzywala itp. Troche sie tym zdziwilam bo zawsze wydawalo mi sie ze to raczej w normie. Dwa dni temu mialam kolejna wizyte (od pierwszej minelo 6 tygodni). I cisnienie mialam 90/70, wiec lekarka byla zadowolona. Ja w czasie ciazy to prawie w ogole kawy nie pije a wczesniej pilam kilka dziennie, teraz to wcale na nia ochoty nie mam, Wydaje mi sie ze przez to mi sie obnizylo, no bo wcale nie zmienilam nic w ilosci uzywanej soli. NIKaP-n, czekajaca na fasolke, sprobujcie wiec moze ograniczyc kawe jesli ja pijecie, moze cos pomoze. Szczesliwa, dzieki za odpowiedz. Bo my wlasnie zdecydowalismy sie ndac imie Alan po tatusiu (a raczej bo mi sie podoba). Nie mowilam nic jeszcze nikomu z rodziny, bo boje sie ze zaraz mnie beda krytykowac ![]() Edytowane przez monana27 Czas edycji: 2010-04-18 o 05:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny , u mnie dzisiaj nareszcie wiosenna pogoda
![]() A ja mam inne pytanie...czy macie w ciąży wahania temperatury? JA w ciągu jednego znia zaliczam temperaturę od 36,5 do 37,3. Najgorsze jest to że gdy dochodzi do 37 zaczynam się czuć jakaś taka spiąca i rozlazła. Jakby mnie przeziębienie łapało. A po kilku godzinach przechodzi. Mogę mieć tak kilka dni z rzędu, potem tydzień spokoju i znów te skoki dziwne. Chyba będę musiała zapytać ginkę na wizycie w czwartek co to takiego.
#1278 |
Wtajemniczenie
|
U nas tez ladna pogoda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Weronisia w kwestii ciśnienia to sobie możemy podać ręce. Moje jak jest ok. 100/60 to jest super, ale najczęściej to 90/70 ewentualnie 90/60...
Nawet była kiedyś taka zabawna sytuacja: Pani doktor: I jak się pani czuje? Ja z wielkim entuzjazmem: Jak wróbelek na wiosnę! Pani doktor: A bo ciśnienie to ma pani jak zdechły kanarek... Dziewczynki a mój mężulo miał wrócić wczoraj i nie wrócił... Nie wiadomo kiedy wróci - może we wtorek a może w czwartek... Normalnie mam doła straszliwego i czuje się taka samotna. No bo brzuszek jest jeszcze mało komunikatywny i miło by było z kimś pogadać... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- U nas też jest dzisiaj ładnie, ale ja biedaczka sama w domu... Nie ma gdzie iść i w ogóle tak jakoś mało wypada spacerować czy coś po pogrzeb Prezydenta, pół miasta zatkane z tego powodu... Ludzie w kiepskich nastrojach - albo bojowych albo przesadnie rozpaczliwych...
#1280 |
Zadomowienie
|
xxSHINeexx, zazdroszczę tego ogniska.
U mnie pogody ładnej nie było niestety. Niby słonko świeciło ale jakoś tak chłodno. I dziś to samo ...chyba, bo jeszcze nie wychodziłam z domu ![]() Do mamuś, które nie czują jeszcze ruchów maleństwa, do których i ja nadal należę: Znalazłam coś takiego: Poczułaś już pierwsze ruchy dziecka? Jeśli nie, połóż się spokojnie na lewym boku, a wcześniej zjedz coś słodkiego. Zwróć uwagę na delikatne "trzepotanie" - to może być właśnie "to"! (http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-19.aspx) Próbowałyście może? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby "zadziałało", bo ja dużo słodkiego wcinam i jak do tej pory nic nie czułam. Nie kładłam się przy tym na lewym boku, ale aż tak wielkiego znaczenia to chyba nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
U mnie ciśnienie raczej wyższe, chociaż prawdę mówiąc sama nie wiem - w domu mam nadgarstkowy ciśnieniomierz i tam mam na ogół mało 110/70 max 120/75. Jak idę do lekarza, a tam jest elektroniczny naramienny to zawsze jest coś z cyklu 130/70 a ostatnio 140/80 czyli sporo. Z drugiej strony u lekarza już raz tak było, że kiedy wyszło wysoko pielęgniarka stwierdziła, że to wina maszyny i nagle jakimś cudem zamiast 150/90 było 130/70... Lekarka na razie nie robi paniki.
Moja lekarka w ogóle jest dziwna ![]() Ponoć powinnam czuć już pierwsze ruchy, a tu zima... Kreski też nie ma, tylko powiększający się brzuch mówi o wszystkim ![]() Miłego weekendu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli masz sokowirowke to polecam Ci sok z burakow, jablek i marchewek. Mozesz jeszcze dodac troche pomaranczy ![]() I to pic co kilka dni, a nawet jesli masz czas to codziennie. Podobno dobrze dziala na podwyzszenie hemoglobiny i czerwonych krwinek. I w ogole wiecej witamin. Moze awokado? W nim jest kwas foliowy. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Ale czytalam gdzies, ze wlasnie po slodkim malenstwa szaleja ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Natomiast jak leżę na plecach lub boku, to wcale tak mocno nie czuję, najwyraźniej jak siedzę. Podczas leżenia to tylko jak się na prawdę mocno kręci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1284 |
Rozeznanie
|
Astrianko to chyba zależy od lekarza. Moja ginka już od 2mc kazała mi brać witaminy, a inna lekarka do której chodziła przyjaciółka dokońca ciąży nic nie brała. Spotkałam się też z opinią,że tylko ok 30% z tych witamin przechodzi tak naprawdę do organizmu a reszta jest wypłukiwana więc lepiej najeść się szpinaku. No ale nie wiem ile w tym prawdy.
Kalsrissa mężuś wróci nie martw się. Lepiej zeby przeczekał ten najgorszy czas w bespiecznym miejscu. ALe wiem jak to jest i na pocieszenie dodam,że od następnego weekendu do końca maja zostaję też opuszczona przez Tż. On się będzie po Polsce z koncertami szlajał a ja bidulka sama. Mam nadzieje że jak będzie w okolicy to do mnie wpadnie ![]()
#1285 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-04-18 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, Klarissa - u mnie standardowe ciśnienie to 100/55, 110/60... i dobrze się z nim czuję. Od poczatku ciąży moje ciśnienie jest nieco podwyższone i wynosi ok 120/70. Lekarz uznaje je za prawidłowe, a ja czuję, że to nie jest to, co być powinno. Kiedyś, gdy miałam 130/80 zabrali mnie do szpitala z palpitacją serca...
co do ruchów, wczoraj najsilniej je czułam w trakcie.. odkurzania ![]() ![]()
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odczuwam to właśnie jakbym miała rybkę w brzuchu, która co jakiś mnie uderza..i chociaż to piękne i niesamowite, to mam wtedy też bardziej mieszane uczucia, takie bardziej niefajne.. i zazwyczaj muszę wstać ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
hej hej
u nas piekna pogoda.. juz nie moge sie doczekac yjadu nad morze bo sie napalilam ze w majowke ruszymy ![]() pytalysce wczeniej o imiona my dzis stwierdzilismy ze jesli bedzies dziewczynka to bedzie Paulina badz Patrycja a chlopczyk Filip badz Marek to tak na dzisiejszy dzien ![]() nie wiem co tam jeszcze napisac tyle piszecie ze kilka dni i czlowiek sie gubi ![]()
#1289 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Klarissa - niestety ja też często bywam senna.. ale cóż. taki nasz urok
![]() a co do odkurzacza... tez tak myślę... Wogóle jestem przeciwna wychowywaniu dzieci w absolutnej ciszy (zwłaszcza podczas snu, gdy wiele matek chodzi na paluszkach i mówi szeptem)... Moja siostra zasypiała właśnie przy odkurzaczu, mój brat przy TV, a ja (jako dziecko i teraz też) potrafiłam zasnąć wśród hałasu, zgiełku, domu pełnego ludzi itp.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.