"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 00:11   #3001
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

ok....uciekam spac, zanim mnie tu rain zarzuci kolejna porcja muzyki przy ktorej spedze kolejna godzine dobranoc
Stary 2010-04-18, 00:25   #3002
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ok....uciekam spac, zanim mnie tu rain zarzuci kolejna porcja muzyki przy ktorej spedze kolejna godzine dobranoc
Zuoooooo
Niniejszym zamykam dzisiejsze posiedzenie kółka dyskusyjnego Możemy się nazwać A*Team
Dobranoc !

Edit: Oooo Gwizdak przyszła

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Też spadam spać, bo kot już mi usypia na siedząco, a zabrałam jej poduszkę i nie ma gdzie się ułożyć
Dobranoc
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 00:37   #3003
Gwizdak
Zakorzenienie

No przyszła I idzie spać, bo jest padnięta

Dobranoc
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 01:37   #3004
skimos
Zakorzenienie

Dobranoc plotkary

ja od rana w piżamie ale chyba pójdę się trochę orzeźwić pod prysznicem

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

osz kurde która to godzina
a ja sobie suknie ślubne oglądam i znalazłam outlet w Liverpoolu http://www.bridalbasement.co.uk/index.html w sumie jak są promocje na bilety to może i by się opłacało pojechać po suknię bo wychodzi i tak taniej niż w PL salonach :P

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 08:09   #3005
carmelova
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Beznadziejna sprawa z tym wulkanem :/ Ciekawe jak będzie za tydzień, wtedy ma przylecieć mój tata.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 08:25   #3006
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Właśnie wyczytałam,że m.in.Obama,Sarkozy i Merkel odwołali wizyty.Ale mnie to cieszy Duża ulga. Ale tak właśnie myślałam,że przez te chmury nie przylecą.

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Królika spokojnie możesz brać na zewnątrz. Tylko podłoże musi być suche i raczej z dala od zwierzęcych odchodów (czytaj psich toalet- zarówno mocz jak i kupa) . nie wychodź z nim jak padało czy jak wieje, raczej jak będzie słońce. Szelki kupisz spokojnie regulowane. Na początku zakładaj mu je w domu, stopniowo zwiększając czas noszenia. Aż będzie w nich się naturalnie zachowywał. Wiele z takich szelek ma dodatkowo krótką smycz, co jest bardzo przydatne jak np. idzie pies. Króliki strasznie się ich boją, a przy krótkiej smyczy wyrywający się królik nie będzie problemem jeśli chodzi o złapanie.

Uwierz mi że baranki takie rosną. Mówi Ci to osoba która miała baranka Do tej pory nie wiem jaka to była płeć, raz kobieta, raz facet^^ Więc był Kłapol/Kłapa , pełna wersja Kłapołuchy

Na ogródku go możesz puszczać tylko jak masz zagrodę i to z częścią zasłoniętą, przed słońcem. Królik musi mieć się gdzie w cieniu też schować. I musisz patrzeć na jakim podłożu go kładziesz, to że trawa to jedno, al są też gatunki roślin które rosną w trawie co królikom szkodzą. Jak go położysz tam gdzie będzie koniczyna i mlecz to będzie spoko. Nic mu się nie stanie a będzie i najedzony i zadowolony ^^

Motylku, na początku mu wystarczy, potem będziesz musiała zmienić.

No właśnie już wyczytałam,że może mieć nawet 30 cm No i fajnie
A jak myślisz-może wystarczy jak kupię mu taki wybieg i będzie miał otwartą klatkę i będzie na wybieg wychodził?To też spora przestrzeń

Cytat:
Oto Kłapa vel. Kłapol
Ale słodki

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
dziewczyny, zapodajcie linki do tej bilogi villiego. nie wiem co to jest :P
fajne to??
bo tez stwierdziłam, ze kupie jej ksiazke...
na moje pytanie "co lila bys chciała dostac?" padła odpowiedz: KOMORKE.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

chciałybyscie miec na imie minette?:P http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki...dki/150/front/
Eeeee nieeeeeee:P

Cytat:
Arrakis, to jest królik miniaturka
No niby miniaturka,ale największa ze wszystkich

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:44   #3007
raingirl
Zakorzenienie

Dzień dobry ^^
Stary 2010-04-18, 09:46   #3008
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

No właśnie już wyczytałam,że może mieć nawet 30 cm No i fajnie
A jak myślisz-może wystarczy jak kupię mu taki wybieg i będzie miał otwartą klatkę i będzie na wybieg wychodził?To też spora przestrzeń

No niby miniaturka,ale największa ze wszystkich
Kupić możesz, ale zawsze lepiej puszczać go po pokoju i pilnować, a z czasem sam się nauczy co mu wolno co nie. Jak go będziesz karać i nagradzać to się szybko nauczy
My ze swoim tak się do siebie przywiązaliśmy, że potrafił obsikać osobę której nie lubiłam/która mnie nie lubiła.
Wcinanie kartek, podgryzanie dywanu firanki to norma^^. Nawet moje spodnie i sweter potrafił skubać jak się nim za mało według jego zdania zajmowało. Pieszczoch z niego był okropny Tylko go głaskać.
Koncerty w środku nocy, bo on chce wyjść z klatki to tradycja. I ponadgryzane kable to standard.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Rain, Carmi - Hello

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:50   #3009
carmelova
Zakorzenienie

Choji jak ja się cieszę, że nie mam zwierzaka w domu, uff... Z Tżtem stwierdziliśmy, że będziemy mieć tylko psa, ale to pod warunkiem, że będziemy mieć dom z podwórkiem. No i pies musi być duży i mądry, najlepiej owczarek nimiecki.
Stary 2010-04-18, 09:54   #3010
Choji
Zakorzenienie

Carmi, króliki jak każde zwierzęta wymagają opieki i uwagi, a że każde zwierzę jest inne, że ma swoje humory to inna sprawa. Nawet nad psem żeby był dobrze ułożony to trzeba długo pracować. Ja bym mojej Kłapy nie zamieniła za żadne skarby świata. Tym bardziej że kablami zajmowała się tylko jak była na mnie zła

Stary 2010-04-18, 09:57   #3011
carmelova
Zakorzenienie

Nie nie, jednak gryzonie nie są dla mnie. Miałam kiedyś chomika i skończyło się tragicznie.
Stary 2010-04-18, 09:58   #3012
Choji
Zakorzenienie

Coś mu zrobiła? :P

Stary 2010-04-18, 10:00   #3013
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Bry..
Stary 2010-04-18, 10:01   #3014
Choji
Zakorzenienie

A co do tego co powiedziałaś że chciałabyś mieć psa to u Nas w domu wg planów moich i Tż będzie : Husky, kot norweski, koszatniczka, fretka/szynszyla, królik i rybki

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Bry..
hej Basiu
Co to za humorek?

Stary 2010-04-18, 10:02   #3015
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mu zrobiła? :P
Stary 2010-04-18, 10:10   #3016
Choji
Zakorzenienie

No powiedz nooo

Stary 2010-04-18, 10:17   #3017
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
No powiedz nooo
Ale to był wypadek...
Stary 2010-04-18, 10:21   #3018
butterfly20
Zakorzenienie

Carmi chodzi o tego chomika?

Choji po moim pokoju chadzać nie może.Za dużo kabli,zakamarków. U mnie w domu będzie tylko po pokoju gościnnym i gabinecie chodził. Ale chciałabym,żeby miał więcej miejsca do biegania-mam duży pokój,więc ustawiłabym tę zagrodę,żeby mógł sobie wychodzić jak mnie nie będzie.

W ogóle to on jest śmieszny-wczoraj cały dzień nie mógł się przemóc,żeby wejść do tego domku.W nocy jak patrzyłam to tak samo.Dopiero jak mój Tata przyszedł to Mały uciekł do tego domku I już tam siedzi

I jest czarny,tylko na uszkach i łapkach ma szare włoski. I na główce ma dosłownie 2-3 włoski zupełnie białe.

Śmiejemy się,że cały M.- M. od urodzenia ma kilka włosów siwych w jednym miejscu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 10:29   #3019
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

Choji po moim pokoju chadzać nie może.Za dużo kabli,zakamarków. U mnie w domu będzie tylko po pokoju gościnnym i gabinecie chodził. Ale chciałabym,żeby miał więcej miejsca do biegania-mam duży pokój,więc ustawiłabym tę zagrodę,żeby mógł sobie wychodzić jak mnie nie będzie.

W ogóle to on jest śmieszny-wczoraj cały dzień nie mógł się przemóc,żeby wejść do tego domku.W nocy jak patrzyłam to tak samo.Dopiero jak mój Tata przyszedł to Mały uciekł do tego domku I już tam siedzi

I jest czarny,tylko na uszkach i łapkach ma szare włoski. I na główce ma dosłownie 2-3 włoski zupełnie białe.

Śmiejemy się,że cały M.- M. od urodzenia ma kilka włosów siwych w jednym miejscu
YHY
Też bym się bała, że poprzegryza kable, albo się wciśnie za jakąś szafę i się udusi.
Stary 2010-04-18, 10:42   #3020
_Remedios
Zadomowienie

hejo

w końcu pospałam...

i podobnie jak motylek poczułam ulgę, że tyle tych "osobistości" nie przyjedzie...

miłego dnia
Stary 2010-04-18, 10:42   #3021
Choji
Zakorzenienie

Cytat:

Tż mi mojego z Krakowa przywoził, mieszkał wtedy u swojej babci i u niej go puści w swoim pokoju. Miał już wychodzić na pociąg z nim,a ten skubaniec mu się za szafę wcisnął ale cudem zdążył na pociąg z królikiem U mnie też się na początku wciskał gdzie się dało, potem mu się i znudziło i zaczął się za duży robić żeby wejść w starą kryjówkę.
Ale o Kłapie to bym mogła opowiadać i opowiadać o tym jak mi podawała zadania na egzamin z matematyki, jak mi życie uratowała

Stary 2010-04-18, 10:44   #3022
Zwies
Zakorzenienie

Hej

Wróciłam na obczyznę, oddałam koleżankę do Polski i zostałam sama :P
A teraz...
niestety muszę się wziąć w garść i zacząć się uczyć, bo inaczej będzie kiepsko :P

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 10:48   #3023
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

dzien dobry
Stary 2010-04-18, 10:48   #3024
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
hej Basiu
Co to za humorek?
A taki se...

Ehh.. ide nie smęcę Wam tu.. miłego dnia
Stary 2010-04-18, 10:51   #3025
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
A taki se...

Ehh.. ide nie smęcę Wam tu.. miłego dnia
posmec - komu masz smecic jak nie nam?
Stary 2010-04-18, 10:54   #3026
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cześć.

Motyl, gratuluję króliczka. Tylko pilnuj go, bo jak one wychodzą, to robią wszędzie kupkę. Albo to moja koleżanka miała takiego niesfornego... Mógł cały dzień siedzieć w klatce i nic, a potem go wypuściła i od razu ale ja to się nie znam
bardzo chciałabym mieć kota albo psa. Szczerze mówiąc, nie wiem, które zwierzę bardziej z kotem jest mniej zachodu i są takie śliiiiczne a pies - moim marzeniem jest, by dziecko się chowało przy psie

Co do zakupów - kupiłam niebieską koszulę w Camaieu (rozm. 36, a pasuje jak ulał ) i pasek do niej w Orsayu. P. nic nie kupił, bo mu się nic nie podobało. W ogóle mnie wkurzał wczoraj strasznie. ja z nim zawsze lubię jeździć na zakupy, ale wczoraj był jakiś nie w sosie, marudny.

Dziś jedziemy rowerkami do moich rodziców. Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję - P. szybko jeździ, a ja się zazwyczaj za nim wlokę

A, przypomniało mi się, Motyl, mam koleżankę, która ma taką siwą łatkę od urodzenia w jednym miejscu - a całe włosy ma ciemnobrązowe. To chyba częsta "przypadłość"
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 10:55   #3027
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Dobrze, że się nie dajesz tej zbiorowej histerii komunijnej. Ja też nie mam zamiaru, chociaż mam świadomość, że za te 6 lat wyjdę pewnie na "złą chrzestną" Mamusia mojego chrześniaka jest z gatunku osób, które bardzo "materialnie" podchodzą do życia niestety
Ale to dziecko dostaje prezent (chociaż tak jak któraś z Was powiedziała- to w ogóle dziwny zwyczaj, że się daje prezenty, no ale niech już tam będzie [moja "kochana babunia" nie przyjechała na moją komunię bo stwierdziła, że nie stać jej na prezent ]) a nie jego mama i to dziecko kiedyś ocenie co ten prezent mu dał
Cytat:
a co do komunii to nie podoba mi się materializm który zapanował... quady, itd to przesada. Po co takiemu dziecku komórki, laptopy itd.
Swojemu chrześniakowi też dałabym książki edukacyjne, Pismo Święte, bądź krzyżyk z łańcuszkiem/zegarek, ew. rower...
Mi się wydaje, że to jest takie hmmm prześcigiwanie się w "byciu lepszym". Sporo ludzi myśli że takie sprzęty są wyznacznikiem jakiegoś prestiżu i jak już sami wszystko mają to potem z dzieci robią takie stare-maleńkie potworki. ja mam wszystko, to niech moje dziecko też ma.
Ja zawsze miałam w domu jeden komputer (swój dostałam jak poszłam na studia) i nie uważam, żeby mi było z tym jakoś źle. Jak potrzebowalam to korzystalam z "domowego", a jak nie- to przy nim nie siedziałam, bo wolalam iść pod blok pobawić się z koleżankami.
A moim zdanie zarzucanie wszystkimi tymi gadżetami zabiera dzieciom dzieciństwo i tyle.
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Nie nie, jednak gryzonie nie są dla mnie. Miałam kiedyś chomika i skończyło się tragicznie.
Ja swojego... perskiego, czarnego, ślicznego chomiczka wsadziłam na wózek dla lalki i go woziłam po mieszkaniu, nie zauważyłam jak spadł i go przejechałam Wiecie co to znaczy dla takiego dziecka jak ja, zamordować swojego chomika? KOSZMAR!!!

Noooo a teraz Wam opowiem mój wczorajszy wieczór
Pojechałam na tą imprezę, mimo że nie miałam za bardzo ochoty, ale jakaś taka fajna atmosfera się zrobiła, więc zostałam do końca. Popiłyśmy trochę- owszem, grałyśmy w alkochińczyka ale ja wymiękłam po 4 kolejce bo... jak pomyslałam o ostatniej imprezie u chłopaków to mi się załączyła czerwona lampka.
Bądźcie ze mnie dumne
Później grałyśmy w Strip Darts (nie wiem czy Wam pisałam, że kupiłyśmy na prezent- tarcza, z jednej strony mężczyzna, z drugiej kobieta i zamiast punktów w polach- jest co dana osoba ma z siebie zdjąć). Były same baby, ale stwierdziłyśmy, że gramy w rozbierane, a co no i oczywiście ja musiałam przegrać bo zostałam w samych majtkach.
Stoję taka prawie naga a koleżanka mówi "autobus mamy!!" no to na szybko się ubrałam, lecimy na dół, zabieramy dokumenty (była północ), wybiegamy z akademika i widzimy tył autobusu.... Miło. Nocne jeżdżą co 2h a my stwierdziłyśmy że chcemy już jechać do domu tak czy siak. Zadzwoniłyśmy po taksówkę. Przyjechał pan, ja mówię że prosimy pod KUL a on "co tam dają o tej porze?", my "autobus gonimy!". Dojechałyśmy, jesteśmy na miejscu. Patrzymy, autobus jest za 20 min, więc dziewczyny stwierdziły, że przejdą na kolejny przystanek to przy okazji mnie odprowadzą bliżej domu. Stoimy...
Stoimy... Stoimy...
Autobusu nie ma, patrzymy, jedzie i..... skręca w inną ulicę. Po ponad 30 min stania na tym zimnie okazało się, że nocny nie zahacza o ten przystanek przy którym akurat stałyśmy.
Dzwoni do mnie telefon- Wolin (ten jeden z moich kumpli) i mówi "oooo a ty nie śpisz? myslałem że cię obudzę". Ja "nie, nie obudzisz ale jak chcesz to mnie możesz zaprosić na wódeczkę". On "ok, wsiadaj w taksówkę i przyjedź". Ja mówię że nie mam kasy bo już wydałam na taksówkę i że przyjdę na nogach a on "eeee wsiadaj w taksę ja ci zapłacę za nią".No ale co zrobić z dziewczynami? Jesteśmy blisko mojego domu, one nie mają transportu do siebie... No dobra, mówię "to chodźcie do mnie". Kaśka "niiieeee jedź do wolina".
W tym momencie dzwoni Wolin spytać czy jadę, mówię jaka sytuacja, a on stwierdził, żebyśmy przyjechały wszystkie, to dziewczyny od niego pójdą na autobus. Wsiadłyśmy, o 1 byłyśmy u niego pod blokiem.
A on do kierowcy "ile się należy za przywiezienie tych dziewic?"..... okkkeeeeej.... można i tak.
W domu się okazało, że dziewczyny mają autobus za 10 min więc szybko na niego pobiegły, mi W odgrzał roladkę mięsną z ogóreczkiem i papryką- bo byłam głodna No i pytam po co w ogóle do mnie dzwonił o tej porze i przeprosiłam, ze tak bezczelnie mu się wrąbałam na chatę. Stwierdził, że potrzebuje kobiecej rady... Trochę posiedzieliśmy z jego współlokatorem i innym kumplem, pogadaliśmy, oni wypili, ja już nie
No i W mnie zabrał do kuchni i mówi "mam problem z Izą (laską w której się buja już jakiś czas)". Cały problem polega na tym, że... on się zakochał, myślał że coś z tego będzie a ona teraz przestała do niego pisać, dzwonić itd...
Ja słuchałam, ale z każdym słowem było coraz większe podobieństwo do mojej sytuacji z ex jakieś tam wymigiwanie się itd.
Powiedziałam W, że nie jestem w stanie mu odpowiedzieć co robić, bo musi sam do tego dojść. Że jak mu powiem, żeby odpuścił, to i tak będzie to miał w d*** i nie odpuści, a nie powiem żeby walczył bo ja się na czymś takim przejechałam i to bardzo. Pociągnęliśmy temat trochę...tzn. on mówił, mówił, mówił a mi łzy zaczęły lecieć i tak leciały, kapały...
Przyszedł K- kolejny współlokator, który był na jakiejś imprezie. Wchodzi do kuchni, stoi, patrzy na mnie, nagle-> "O K***". Ja "eeeej wszystko tylko nie k***". On "no ale to taki wyraz radości bo myślałem, że wszyscy będą spać a tu proszę...". Przysiadł się, pogadaliśmy i o 4 rano stwierdziłam, że idę do domu.
Owszem, mogłam u nich spać ale skoro nie byłam na tyle zmęczona żeby paść od razu i w ogóle chcialam zmyć sobie makijaż to wolałam iść do siebie.
Szłam, płakałam sobie i doszłam do wniosku, że takie "duże" miasto jest bardzo fajne o 4 nad ranem

Poza tym jedno stwierdzenie- udany wieczór...

Noooo zamęczyłam Was pewnie
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:03   #3028
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale o Kłapie to bym mogła opowiadać i opowiadać o tym jak mi podawała zadania na egzamin z matematyki, jak mi życie uratowała
Opowiadaj !
Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Ale to dziecko dostaje prezent (chociaż tak jak któraś z Was powiedziała- to w ogóle dziwny zwyczaj, że się daje prezenty, no ale niech już tam będzie [moja "kochana babunia" nie przyjechała na moją komunię bo stwierdziła, że nie stać jej na prezent ]) a nie jego mama i to dziecko kiedyś ocenie co ten prezent mu dał
No niby tak. Tylko ciężko będzie od dzieciaka wymagać zrozumienia, jeśli zostanie wychowany tak, jak jego starsza siostra, która już teraz wyznaje zasadę "jeśli mama nie kupi mi nowych spodni, to znaczy, że mnie nie kocha" W tamtym domu panuje chora sytuacja pod tym względem, a tak pazernej osoby na pieniądze jak ta ich matka to ja w życiu całym nie spotkałam. System wartości niestety na ogół w znacznej mierze wynosi się z domu... Oczywiście mam nadzieję, że mój chrześniak w całym tym syfie zdoła wyrosnąć na wartościowego człowieka. Szkoda, że mam z nim zbyt mały kontakt, żeby temu dopomóc
Stary 2010-04-18, 11:05   #3029
najfajniejsza
Zakorzenienie

Olka - jestem z Ciebie dumna i fajnie, że wieczór udany miałaś (noc i ranek też )
i wiesz... z czasem przestaniesz zupełnie płakać na myśl o byłym

i czemu Ty już nie śpisz...?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:08   #3030
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

hhmmm...olka no to ciekawe przezycia mialas wazne, ze wieczor udany
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości