![]() |
#691 |
BAN stały
|
Dot.: Co mam wziąć nad morze?
Dla cb dziwne, dla mnie nie. Chodziło mi o to ile dokładnie par poszczególnych rzeczy itp. Dodam że jadę na 2 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Wcale, że nie dziwne pytanie. Już Ci odpowiadam, bo pewne doświadczenie w tym mam. Jeżeli wybierasz się na 2 tyg pogoda może być naprawde zróżnicowana i nie do przewidzenia. Nie chcesz chyba brać niewiaodmo ile ubrań. Więc polecam wziąć strój kąpielowy, filtry ochronne w zależności od potrzeb twojej skóry, kurtę przeciwdeszczową ( one zazwyczaj nie zajmują wiele miejsca a czesto sie przydają, bo parasol to bezsens , będzie ci tylko zycie utrudniał) Letnie obuwie jak i jakieś adidasy w razie zimniejszych dni ( weź sprawdzone i wygodne) Skarpetki ( najlepiej na każdy dzień, nigdy nie wiesz czy nie będzie ci zimno, a prać to wydaje mi się bezsensem) Conajmniej 2 pary długich spodni ( w razie gdyby jedne sie pobrudziły.. ale na 2 tyg myślę że weźmiesz wiecej) typowo letnie ciuszki, sukienki, spódniczki a bluzki to po połowie jedne typowo na upały, drugie na chłodniejsze dni z krótkim rękawkiem ( w nich nawet w upały nie powinno byc Ci gorąco) Jakis sweterek, bluzę, wiosenną kurteczkę, może apaszkę na głowę albo kapelusz, no i co uznasz za stosowne. Ja po przynajmniej 10 latach jeżdżenia nad polskie morze nabarałąm doświadczenia i byłąm przygotowana na każdą pogodę, a bywały przeróżne. O balsamie chłodzącym , czy anwilżającym chyba nie musze wspominać ;> ... W razie pytam wal śmiało.
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
wow- poradnik w poście wyżej imponujący
![]() Ja polecam jeszcze dobre nastawienie- zawsze się przyda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy
Witam
![]() ![]()
![]() |
#695 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Raz na długi weekend majowy wybrała się z nami do Gdańska nasza wspólna koleżanka. Nie słuchała naszych rad, przyjechała w klapkach na szpilkach, nie miała ze soba nic ciepłego, ani od deszczu ("no bo przecież nad morzem jest ciepło"). Oczywiście już pierwszego dnia przemokła i przemarzła i musiała się pofatygować do sklepu po kryte buty i kurtkę z kapturem.
![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
Ponoć molo w Sopocie jest zniszczone przez sztorm, który nastąpił jesienią ubiegłego roku ;(
Chciałam jutro jechać do Sopotu na molo, aby wrzucić pożegnalny romantyczny list w butelce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Hej; ]
orientuje się ktoś może jakie są ceny we wrześniu na Niemieckich polach namiotowych/ campingach, chodzi mi dokładnie o 2 osobowy namiot + 2 osoby i rowery. Byłabym wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
a możecie opowiedzieć coś o Karwii?
Czytałam ,że bardzo spokojnie tam jest.. a co napiszecie o tamtejszej gastronomii, imprezach, plaży? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja chcialabym zabrac moja mame na 3-4 dni nad morze,niekoniecznie gdy jest super goraco,koniec czerwca mi wystarczy...tak na odpoczynek, spacery i plaze...
czy wladyslawowo to dobra opcja? czy ktoras z Was bywala gdzies na takich rodzinych wypadach i copoleca?
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Władysławowo polecam na taki wypad jak najbardziej. Moi rodzice (oboje ok. 60tki) byli tam w zeszłym roku na tydzień. Bardzo sobie chwalili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
hej, dziekuje za podpowiedz...rozwazam wlasciwie dwa miejsca , Kolobrzeg i Wladyslawowo...chetnie skorzystalabym z wasze wiedzy, moze jestescie w stanie polecic jakis nocleg?
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim rodzicom rezerwowałam pokój w Willi Necel . Byli zadowoleni bardzo - w każdym pokoju lodówka, czajnik, naczynia, zestaw leżaki i parawan, tv, no i można zaparkować przy posesji. A poza tym blisko i wszędzie można na noga spacerkiem dojść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
mi sie wydaje (bylam w tamtym roku) ze Władyslawowo to bardo imprezowe miasto, zreszta takie tez komentarze wyczytalam na forum w tamtym roku przed wakacjami,pelno otwartych lokali w nocy,dyskoteki,glosno,ale to przy plazy moze tam gdzies dalej na obrzezach miasta jest cisza i spokoj,nie wiem tego,bo mieszkalismy z 200 m od morza i "centrum rozrywki" Wladka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na końcówkę czerwca to jeszcze nie ma takiego oblężenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny, dziekuje ogromnie za wszystkei odpowiedzi, jestem wdzieczna!
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Planujemy wybrać się w tym roku z mężem nad polskie morze, z racji tego, że ja jestem w pierwszej ciąży i nie chcemy w tym roku wybierać się na zagraniczne wczasy. Nad polskim morzem dawnooo nie byliśmy, upatrzyliśmy sobie Kołobrzeg - szukamy jakiś poleconych miejsc.
Nasze wymagania ![]() ![]() ![]() Ja ze swoje strony mogę odpowiedzieć na pytania o Władysławowo - byliśmy w tej miejscowości, ale 7 lat temu ![]() ![]() ![]() edit: we Władysławowie był też brat męża z rodzinką rok po nas, czyli 6 lat temu ![]() ![]() Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-04-22 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
edytcia my bylismy we WŁADKU na poczatku sierpnia, i w nocy bylo glosno.
ogolnie wydaje mi sie ze najwiecej imprez, i atrakcji nad polskim morzem jest na przelomie lipca i sierpnia,ale to tez zalezy od miejscowosci,w KOŁOBRZEGU bylismy dwa lata temu w okresie kiedy byl festiwal muzyki techno sunrise i bylo pelno mlodziezy "rozbawionej",takze dla rodzin nie polecam w tym okresie nie wiem jak w tym roku wypada ten festiwal.
http://www.przewodnikmp.pl/img-070820090320.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsvfkg7yb.png Edytowane przez loksa Czas edycji: 2010-04-22 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
jeszcze raz dziekuje za wszlekie slowa pomocy teraz wlasciwie juz wiem gdzie jade ![]() w zwiazku z tym pytanie: czy ktoras z Was ma moze jakies sprawdzone miejsca noclegu albo miejsca ktorych zdecydowanie NIE POLECA? nie znam Kolobrzegu, nie wiem w ktorej czesci miasta sie zatrzymac najlepiej, jakie sa ceny w restauracjach itd... wiem ze mam duzo pytan...przepraszam...czu je sie troche zagubiona a poszukiwania w google zbyt wiele nie przynosza jesli chodzi o opinie ludzi dziekuje z gory
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Pobieżnie przeszukałam wątek, ale nie znalazłam zadowalającej odpowiedzi.
Szukam domku nad morzem, 6 osobowego, z łazienką i 3 sypialniami. Macie namiary na coś w tym stylu? bardzo proszę o pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Wakacje 2010
Witam
![]() W te wakacje wybieram się na 10 dni nad nasze piękne morze ![]() Nie wybrałam jeszcze dokąd konkretnie chciałabym jechać. Zawęziłam jednak moje poszukiwania do 4 miejsc: Łeba, Ustka, Mielno, Władysławowo. Na pewno odpada Sopot, Kołobrzeg, Świnoujście i Międzyzdroje (byłam tam już tyle razy, że tym razem podziękuję ![]() Na wczasy wybieram się min z młodszym kuzynem. W związku z tym mam pytanie, w których z wymienionych miejscowości nie brakuje rozrywek takich jak automaty do gier, wesołe miasteczka ? Czy są tam miejsca, w których można poszaleć wieczorem (dyskoteki, kluby itd)? Co warto tam zobaczyć? ![]() I czy możecie polecić tanie noclegi w tych miejscowościach? Z góry dziękuję Wątek założyłam, ponieważ przeglądałam inne o podobnej tematyce, ale posty były dość stare Edytowane przez Hedonistka Czas edycji: 2010-05-04 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje 2010
Jeśli posty były stare, to odświeżamy wątek swoim postem.
![]() Łączę. ![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Hedonistka - gdzie zatrzymywałaś się w Kołobrzegu?
a do moich miejsc nad poslkim morzem doszło Ustronie Morskie - ktoś tam był? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
W Kołobrzegu dwa lata temu zatrzymywałam się na Basztowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
dziękuję, cena jak marzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Szukam czegoś w podobnej cenie we Władysławowie lub Mielnie
![]() Naprawdę nikt nie może niczego mi polecić? ![]() Edytowane przez Hedonistka Czas edycji: 2010-05-05 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
BAN stały
|
obawiam się że w tych miejscowosciach w takim czasie bedzie znalexc bardzo ciezko takie ceny, jak na moj gust nierealne.
ale mowiac o swoich doswiadczeniach nad wybrzezem ja polecam serdecznie polnocny zachod blisko w odwiedziny do Skandynawii, tak jak mi udało się w tym roku wybrać właśnie w odwiedziny promem Unity Line do Szwecji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
A mnie udało się załatwić w tym roku za 25 zł we Władysławowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
oo jaka tanioszka
![]() można prosić o namiary? Najlepiej strona internetowa, chętnie zobaczę zdjęcia. Co prawda w tym roku wakacje już zaplanowane i zarezerwowane, ale może się przyda na przyszłość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.