Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-17, 22:28   #1951
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Domi ale słodko

Bella to ja więcej życzeń może wypowiem

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 06:27   #1952
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

witajcie dziś pierwsza?

Domi superowa ta Twoja malutka

a dziś mamy dużo solenizantów a więc

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA
SANDRY OD GUCI DLA MAJI OD ASIOCZKI DLA LENKI OD SUONKO I DLA RODZYNKA WŚRÓD DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW NIKODEMA OD SEXYBODY

DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA DZIECIACZKÓW

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-04-18 o 06:31
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 06:29   #1953
gucia6
Zakorzenienie

Kamilce i Majusi, Lence i Nikiemu życzę 100 lat i wielu uśmiechów oraz radości z rodziców

A my dziś mamy podwójną okazję, bo 5 miesięcy Sandry i naszą pierwszą rocznicę ślubu ...
i z tej okazji kawał torta dla każdego
Załącznik 3040745
Stary 2010-04-18, 06:34   #1954
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Kamilce i Majusi, Lence i Nikiemu życzę 100 lat i wielu uśmiechów oraz radości z rodziców

A my dziś mamy podwójną okazję, bo 5 miesięcy Sandry i naszą pierwszą rocznicę ślubu ...
Załącznik 3040745
Guciu to wszystkiego najlepszego
mniam ale torcicho
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 07:11   #1955
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

Napisałam Wam wczoraj dklugaśneg posta i Mi sie skasował

Dziękuje Wam za wsparcie , to duzo dla Mie znaczy i pomaga
Z niecierpliwościa czekamy na wyniki eeg boje sie , jak to bedzie .. ...padaczka to nie jest znówu straszna choroba (zalezy jakie kto ma objawy ) ja bałam sie jak Sobie poradze ze zdrowym a co dopiero z chorym ....później szkola itd zalezy jeszcze od leko jakie jej dobiora to wszystko bedzie lepiej ...ale skąd ona miaa by sie wziąsc ,dlaczego ...Czy to moja wina ze sie tak denerwowałam w ciązy ,i miałam strasznie zmienne nastroje a może to wina lekara który Ją wyciągał bo strasznie długo ja wyciagali,jeszcze Misia była ułozona tyłem .......Wszyscy lekarze sie tu dziwia jak to sie stało ze z zaplanowanego cc urodziło sie dziecko z tak niskimm appgarme .....to moja wina bo gdyby porod odbył sie 12 to moze by tak nie było bo wtety byla lepiej ułozona i szybciej by ja nie wyciągneli i by nie miała niedotlenienia mozg strasznie jest skąplikowany i na padaczke itp nic nie poradzisz zobaczymy co na eeg wyjdzie ...

Slonko świeci ,ślicznie jest ,choc mróz ....chce już do domu ..............jeszcze raz dziekuje za pamiec

Domi Polusia dobra jest hehe,,a Ty ...ale masz seksowny głos

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-04-18 o 07:28
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 07:25   #1956
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja ładuje na youtube filmik, jaki udalo mi sie dzis nagrac- wlasciwie końcowka, jak moja Polusia sie smieje- jakby chiala a nie mogła
zaraz wkleje

http://www.youtube.com/watch?v=9GwNyI-LuAE
domi, jakbym widziała mojego Lennego też tak się zaśmiewa
pola jest cudna cudna cudna!

Cytat:

Załącznik 3040745
: roza:

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość

..............jeszcze raz dziekuje za pamiec

no kochane jak ci nasi solenizanci będą codziennie torty serwować to ładnie my będziemy wyglądać

ale jak sobie odmówić torcika za zdrowie naszych maluszków?!
więc:

***STOOOO LAT
STOOOO LAT ***
dla małych solenizantów
!!!!!

ale to nie koniec słodkości

GUCIA!
Wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy !!!!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-04-18 o 07:29
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 08:45   #1957
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Z niecierpliwościa czekamy na wyniki eeg boje sie , jak to bedzie .. ...padaczka to nie jest znówu straszna choroba (zalezy jakie kto ma objawy ) ja bałam sie jak Sobie poradze ze zdrowym a co dopiero z chorym ....później szkola itd zalezy jeszcze od leko jakie jej dobiora to wszystko bedzie lepiej ...ale skąd ona miaa by sie wziąsc ,dlaczego ...Czy to moja wina ze sie tak denerwowałam w ciązy ,i miałam strasznie zmienne nastroje a może to wina lekara który Ją wyciągał bo strasznie długo ja wyciagali,jeszcze Misia była ułozona tyłem .......Wszyscy lekarze sie tu dziwia jak to sie stało ze z zaplanowanego cc urodziło sie dziecko z tak niskimm appgarme .....to moja wina bo gdyby porod odbył sie 12 to moze by tak nie było bo wtety byla lepiej ułozona i szybciej by ja nie wyciągneli i by nie miała niedotlenienia mozg strasznie jest skąplikowany i na padaczke itp nic nie poradzisz zobaczymy co na eeg wyjdzie ...
kochana, głowa do góry . Z maleńką na pewno sobie poradzisz. Najważniejsze, żeby była szybka diagnoza i leczenie. A z samą padaczką można przecież normalnie żyć.
I na pewno nie masz się za co obwiniać, bo choroba nie wybiera.
Ja u Sandry ostatnio też zauważyłam na ramionkach zmiany atopowe Szkoda, że mała będzie musiała przechodzić, przez to co ja, ale przecież nic na to nie poradzę.

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
Guciu to wszystkiego najlepszego
mniam ale torcicho

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

***STOOOO LAT
STOOOO LAT ***
dla małych solenizantów
!!!!!

ale to nie koniec słodkości

GUCIA!
Wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy !!!!

Stary 2010-04-18, 08:49   #1958
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

dziekuje za komplimenty Asicca ja sexowny glos? a mi sie wydaje, ze buraczkowaty

ale jestem zła!!! odciagalam rano mleko, mialam juz 160 ml i mi sie oderwal pojemnik i wszystko spadlo na podloge i sie rozlało a ostatnio udaje mi sie wyciagnac po 180 ml po nocy z tylko jedenj cycy rozwala mi to caly plan dnia, bo nie zdazy mi sie tyle natworzyc i pewnie Mala bedzie wisiala pol dnia na cycu z niedojedzeniaa mleko po nocy jest najbardziej tluste i dzieki temu, ze sobie odciagalam i podawalam pozniej to ten dzien jakos wygladal i noce przesypiala
Moj Tz mowi, ze to sie specjalnie stalo, bo wczoraj sprobowalam alkoholu...ale ile tego alkoholu-nawet lyk sie nie nazbieral

mam pytanie w zwiazku z tym...mam zamiar podac Polci wode...to mam ja wlac do butelki i tylko w podgrzewaczu podgrzac czy trzeba zagotowac????
i czy skoro jest spokojna to moge podac herbatke uspokajajaca, bo tylko taka mam??? moze ją jakos zapcham tym
zreszta ma juz praktycznie 4 mies wiec jak jej raz cos podam to chyba nic sie nie stanie

GUCIA w takim razie podwojne zyczenia WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I TZ ORAZ SANDERKI

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-04-18 o 08:51
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:40   #1959
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

dziekuje za komplimenty Asicca ja sexowny glos? a mi sie wydaje, ze buraczkowaty

ale jestem zła!!! odciagalam rano mleko, mialam juz 160 ml i mi sie oderwal pojemnik i wszystko spadlo na podloge i sie rozlało a ostatnio udaje mi sie wyciagnac po 180 ml po nocy z tylko jedenj cycy rozwala mi to caly plan dnia, bo nie zdazy mi sie tyle natworzyc i pewnie Mala bedzie wisiala pol dnia na cycu z niedojedzeniaa mleko po nocy jest najbardziej tluste i dzieki temu, ze sobie odciagalam i podawalam pozniej to ten dzien jakos wygladal i noce przesypiala
Moj Tz mowi, ze to sie specjalnie stalo, bo wczoraj sprobowalam alkoholu...ale ile tego alkoholu-nawet lyk sie nie nazbieral

mam pytanie w zwiazku z tym...mam zamiar podac Polci wode...to mam ja wlac do butelki i tylko w podgrzewaczu podgrzac czy trzeba zagotowac????
i czy skoro jest spokojna to moge podac herbatke uspokajajaca, bo tylko taka mam??? moze ją jakos zapcham tym
zreszta ma juz praktycznie 4 mies wiec jak jej raz cos podam to chyba nic sie nie stanie

GUCIA w takim razie podwojne zyczenia WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I TZ ORAZ SANDERKI
za życzenia,

a mlekiem się nie martw. Jak przyjdzie pora karmienia to przystaw do jednej i do drugiej piersi. Pola na pewno się naje

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Właśnie się dowiedziałam, że moja bratowa jest w ciąży A starali się już ponad 1,5 roku
Stary 2010-04-18, 10:59   #1960
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Wszystkim się będę chwalić... Piotruś chętnie leżał na brzuszku po kapieli na golasa ale ładnie się podnosił i wiecie czemu tak dawał dziwnie rękę?Do przewrotu z brzuszka na plecki zrobił to !!!!!!! Myślałam, że nigdy tego nie zrobi, bo nie leży na brzuszku zbytnio Jak sie przewracał lekko go popchnęłam przy końcu, bo sie zawiesił ze starchu chyba nie śmiał się... zrobił podkówkę:F ale nie płakał
Brawa dla Piotrusia Wreszcie się Mamusia doczekała

A mój mały leniuszek ma już ponad 4,5 miesiąca i dalej obroty jej nie interesują Jeszcze z plecków na brzuszek czasem jej się uda, ale odwrotnie to już nie... Ale ćwiczymy codziennie i wierzę że w końcu i moja mała się przełamie

Cytat:

Mamma mia, mniam mniam

Cytat:
a to moja kochana niunia
Śliczna

Cytat:
Ja ładuje na youtube filmik, jaki udalo mi sie dzis nagrac- wlasciwie końcowka, jak moja Polusia sie smieje- jakby chiala a nie mogła
zaraz wkleje

Jejku, jak ona super się smieje! Zuch dziewcznka

Cytat:
Dzien dobry

Slonko świeci ,ślicznie jest ,choc mróz ....chce już do domu ..............jeszcze raz dziekuje za pamiec

Asiu, tak jak napisałaś: z padaczka można żyć i przy odpowiednim leczeniu napady też na pewno nie będą się często zdarzać... Najważniejsze żeby Misię szytbko zdiagnozowali...
A Ty się broń Boże nie obwiniaj że to przez Ciebie czy Twoje zachowanie w ciąży bo to absolutnie nieprawda! Choroby i inne nieszczęścia niestety czasem się zdarzają, dzieciom też, i chociaż rodzice oddaliby na pewno wszystko żeby tego swoim dzieciątkom oszczędzić, czasem po prostu się nie da...
Ale ja z całego serca wierzę, że z Twoją Misią będzie dobrze

Dzień dobry

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych małych jubilatów
I dla Guci z okazji rocznicy

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:27   #1961
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dziękuje

Domi sexy ,sexy ,ale jak patrzylam na Twoje zdjęcie inaczej Sbie wyobrazałam

Mam tylko nadzieje ze Misia bedzie sie normalnie rozwijała nie mogę sie doczekac jej pierwszego głosnego śmiechu
Stary 2010-04-18, 11:35   #1962
asioczka
Zadomowienie

Cytat:
witajcie dziś pierwsza?

SANDRY OD GUCI DLA MAJI OD ASIOCZKI DLA LENKI OD SUONKO I DLA RODZYNKA WŚRÓD DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW NIKODEMA OD SEXYBODY

Domi, ale slodkie smichy- chichy
kurde moja, az tak sie nie zasmiewa ((

dziekujemy za zyczonka ))

i oczywiscie buziaczki dla innych solenizantow
!!!: cmok:

Cytat:
Załącznik 3040745
mm torcik niczego sobie gratulacje! i szczesliwych, przepelnionych miloscia kolejnych dni i lat

Cytat:
Dzien dobry

Asiu, caly czas 3mamy kciuki! bedzie dobrze, nie martw sie. szybka diagnoza to juz sukces! wiec czekaj cierpliwie i zaufaj lekarzom

Cytat:
za życzenia,

a mlekiem się nie martw. Jak przyjdzie pora karmienia to przystaw do jednej i do drugiej piersi. Pola na pewno się naje

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Właśnie się dowiedziałam, że moja bratowa jest w ciąży A starali się już ponad 1,5 roku
gratulacje dla brata i bratowej!

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Brawa dla Piotrusia Wreszcie się Mamusia doczekała

A mój mały leniuszek ma już ponad 4,5 miesiąca i dalej obroty jej nie interesują Jeszcze z plecków na brzuszek czasem jej się uda, ale odwrotnie to już nie... Ale ćwiczymy codziennie i wierzę że w końcu i moja mała się przełamie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych małych jubilatów
I dla Guci z okazji rocznicy

dziekujemy za zyczonka
a z tymi obrotami to jakos dziwnie jest widzisz, ze Zeberka jeszcze wczoraj pisala, ze Piotrus nigdy tego nie zrobi, a tu prosze ))
Majucha z brzuszka na plecy sie przewrocila doslownie kilka razy tylko, a z plecow na brzuszek trenuje non stop. nawet jak jest zakiklana w recznik po kapieli albo z gołą pupa przy zmianie pieluchy- wtedy mi przewaznie sika na przewijak jeszcze;]
a wczorajsze problemy ze snem w nocy nie byly chyba od kleiku;/ bo dzis to samo- od 1ej pobudki co godzine. co prawda wystarczylo tylko dac smoka albo poglaskac i zrobic "ciii" i usypiala, ale budzila sie znowu po godzinie;/ moze to zeby? choc o 3 posmarowalam bobodentem, to i tak sie obudzila po 4 a potem po 5.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-04-18 o 11:37
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 12:18   #1963
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
powiem tylko jeszcze jedno
czy ktoś pamięta jak kiedyś zwolnił z pracy jednego pilota?
bo pilot nie chciał lądować a prezydent kazał i nie wykonał rozkazu prezydenta dlatego został zwolniony
mogłabyć taka sama sytuacja tydzien temu tylko że posłuchał i tragedia gotowa
no ale teraz to można tylko gdybać
ok już wszystko
nie bede już truła wam dupci
ja tez zdecydowanie jestem zdania, ze to wlasnie Kaczynski kazal ladowac, bo do uroczystosci zostala tylko godzina i sie spieszyl... no i usmiercil siebie i 95 innych, zupelnie niewinnych osob. Jestem przekonana, ze nie ujawnia czarnych skrzynek... no ale kto ma wiedziec ten sie dowie jak bylo naprawde

Cytat:
My już po spacerku- musielibyśmy nie wychodzić napewno jeszcze z kilka dni minimum przy tej chmurze a zresztą nie widać jej- u nas dzieci na dworze się bawią, jeżdżą na rowerach- ludzie korzystają z pogody a nie myślą o chmurze... moim zdaniem jak takie coś jest to nie zniknie w tydzień więc nie wyjsć z dzieckiem kilka miesięcy? E tam... Dopiero bym miała bestie...

Poza tym żygam telewizją... od rana do wieczora o żałobie... jakąś odmianą była ta chmura już tak złośliwie napiszę...
pogieło ich! Ja rozumiem transmisje z pogrzebu, przypomnienei w informacjach ale bez przesady... dobrze, że ma się dvd i kupe filmów, bo po weekendzie zwłaszcza to bym napewno wyrzuciła telewizor.
taaaaaa, ja tez mam serdecznie dosc... tv jak tv, tez mamy duzo filmow na dvd i jakos daje rade, ale nawet radio.... dobrze, ze juz tylko do polnocy

Cytat:
my używamy AVENTA, zmianę smoczka z 1 na 2 zrobiłam kiedy Lenka "meczyła" się podczas jedzenia jakiś miesiac temu, chciałam zmienic z 2 na 3 ale za duzo leciało i małej wylewało sie z ust, więc uznałam że bez sensu i lecimy na 2.
my tez uzywamy aventa, teraz mamy smoczki z numerkiem "3" i ten trojprzeplywowy do kaszek butle tez Avent, mielismy Dr Browna jedna, ale kolki sie skonczyly i już ja wyrzucilam..
Cytat:
Kamilce i Majusi, Lence i [ B]Nikiemu[/B] życzę 100 lat i wielu uśmiechów oraz radości z rodziców

Załącznik 3040745
przylaczam sie do zyczen!! i gratuluje rocznicy slubu ))))
Cytat:
Dziękuje

Domi sexy ,sexy ,ale jak patrzylam na Twoje zdjęcie inaczej Sbie wyobrazałam

Mam tylko nadzieje ze Misia bedzie sie normalnie rozwijała nie mogę sie doczekac jej pierwszego głosnego śmiechu
juz niedlugo uslyszysz.... ) zobaczysz )

witam! tylko sie zamelduje, ze zyje,a napisze wiecej pozniej dzis mamy caly dzien w ogrodku i na spacerkach, wiec fajnie ubralam Blanke w sukienke i kapelusik, moze zrobimy fotki :P
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 13:05   #1964
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamcie

xpressja
mala slodka, a jakie minki chyba jabluszko smakowalo

zebra, brawo dla Piotrusia

Cytat:
a to moja kochana niunia
sliczniutka

Cytat:
zaraz wkleje

ale sliczna smieszka

Cytat:
witajcie dziś pierwsza?

dolacze do zyczen dla naszych milusinskich

Cytat:

Załącznik 3040745
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 13:48   #1965
xpressja
Zadomowienie

u nas jest dzisiaj tak pięknie!!!
od 11 byłyśmy w ogrodzie botanicznym teraz mała przerwa bo rodzice też muszą coś zjeść i wracamy na powietrze

szybka fotorelacja bo akurat wysyłam fotki mamie
miłego dzionka!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 17:01   #1966
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
dziekujemy za zyczonka
a z tymi obrotami to jakos dziwnie jest widzisz, ze Zeberka jeszcze wczoraj pisala, ze Piotrus nigdy tego nie zrobi, a tu prosze ))
Majucha z brzuszka na plecy sie przewrocila doslownie kilka razy tylko, a z plecow na brzuszek trenuje non stop. nawet jak jest zakiklana w recznik po kapieli albo z gołą pupa przy zmianie pieluchy- wtedy mi przewaznie sika na przewijak jeszcze;]
No widzisz, Twoja Maja woli jak narazie przewroty z brzuszka na plecki, a moja Miśka wrecz przeciwnie - z plecków na brzuch
Ale obie nas pewnie niedługo mile zaskoczą

Cytat:
od 11 byłyśmy w ogrodzie botanicznym teraz mała przerwa bo rodzice też muszą coś zjeść i wracamy na powietrze

miłego dzionka!
Śliczne foteczki! A Niunia jaka już duża

My z Dominisią też dzisiaj skorzystałyśmy z ładnej pogody i wydłużyłyśmy sobie spacerek... Poszłysmy do takiego małego lasku i mama pokazywała niuni kwiatki Było bardzo miło, szkoda tylko że mądra mama wybrała się na 2,5 godzinny spacer po lesie w nowych butach na szpilkach

A w ogóle to chyba wszystkie mamusie korzystają z pogody i aktywnie spedzają dzień bo straszne tu dzisiaj pustki

Stary 2010-04-18, 17:32   #1967
belladonna78
Raczkowanie

Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek i solenizanta))
Wszystkie dzieciaczki śliczne no jakby mogło być inaczej))
W końcu to nasze dzieci!!

A jeśli chodzi o spacery - to na ile na ogół wychodzicie? I jak często I czy któraś mamusia korzysta np. chusty albo nosidła na spacerze?

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 18:19   #1968
DiTu77
Zakorzenienie

Najlepsze życzonka dla
SANDRY
MAJI LENKI NIKODEMA

i dla guci z okazji pierwszej rocznicy ślubu

Cytat:
Wszystkim się będę chwalić... Piotruś chętnie leżał na brzuszku po kapieli na golasa ale ładnie się podnosił i wiecie czemu tak dawał dziwnie rękę?Do przewrotu z brzuszka na plecki zrobił to !!!!!!! Myślałam, że nigdy tego nie zrobi, bo nie leży na brzuszku zbytnio Jak sie przewracał lekko go popchnęłam przy końcu, bo sie zawiesił ze starchu chyba nie śmiał się... zrobił podkówkę:F ale nie płakał

Xpressja gratuluję debiutu A mnie się podoba zdjęcie wielki głód mój też tak robi...a najczęśćiej próbuje ssać śliniak
No proszę - pięknie
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ncVZ0GZqmRk

hahah a najlepsze są komentarze TŻ
a komentarze Tż-ta bezbłędne
Cytat:
a to moja kochana niunia

Cytat:
zaraz wkleje

Cudo - moja Madzia śmieje się podobnie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
...

witam! tylko sie zamelduje, ze zyje,a napisze wiecej pozniej dzis mamy caly dzien w ogrodku i na spacerkach, wiec fajnie ubralam Blanke w sukienke i kapelusik, moze zrobimy fotki :P
Czekamy na fotki
Cytat:

miłego dzionka!
Ależ cudnie wyglądacie i ta wiosna... zdjęcia z debiutu słoiczkowego przesłodkie
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 18:36   #1969
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja jakie piękne zdjecia Mamusia promienna a jaka córeczka boska!!! Jaka duża- widać dopiero jak amsz ją na kolanach

AsiCcccCA najwarzniejsze żeby posatwili diagnoze i Wam pomogli

Sto Lat Solenizantom
Guciu z okajzi rocznicy ślubu

Dziękuje Wam za gratulacje Dzisiaj był wkurzony na maska to nie powtórzył wyczynu... Byłiśmy u abbci i przemęczony był, naładowany wrażeniami w skoku rozowojowym było strasznieeeeee ale w końcu śpi i oby spał ładnie...

Jak zjadł ok 23.30 tak obudził się przed 5 tą kleik działa na niego widać o 3 budził się ejszcze z przyzwyczajenia.

Stary 2010-04-18, 18:47   #1970
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Sto latek

dla

Sandruni
Załącznik 3042627
i
Majeczki
Załącznik 3042627

oraz dla

Guci z okazji Rocznicy

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 19:13   #1971
asioczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

przylaczam sie do zyczen!! i gratuluje rocznicy slubu ))))
ubralam Blanke w sukienke i kapelusik, moze zrobimy fotki :P
za zyczonka
i koniecznie wstaw fotki malutkiej modnisi!

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

dolacze do zyczen dla naszych milusinskich

Cytat:

miłego dzionka!
super fotorelacja!: love: ale laski z Was teraz TZ musi miec oczy dookola glowy, zeby upilnowac takie damy

Cytat:
No widzisz, Twoja Maja woli jak narazie przewroty z brzuszka na plecki, a moja Miśka wrecz przeciwnie - z plecków na brzuch
Ale obie nas pewnie niedługo mile zaskoczą

My z Dominisią też dzisiaj skorzystałyśmy z ładnej pogody i wydłużyłyśmy sobie spacerek... Poszłysmy do takiego małego lasku i mama pokazywała niuni kwiatki Było bardzo miło, szkoda tylko że mądra mama wybrała się na 2,5 godzinny spacer po lesie w nowych butach na szpilkach

A w ogóle to chyba wszystkie mamusie korzystają z pogody i aktywnie spedzają dzień bo straszne tu dzisiaj pustki
hihi kochana, nie zrozumialas mnie ale namotalam. z brzuszka na plecki moja nie lubi! a z pleckow na brzuszek - trenuje nawet przez sen!
ja tez sobie kupilam nowe butki na obcasikach i poszlismy na dzialeczke do mojej mamy ;] sredni pomysl

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek i solenizanta))
Wszystkie dzieciaczki śliczne no jakby mogło być inaczej))
W końcu to nasze dzieci!!

A jeśli chodzi o spacery - to na ile na ogół wychodzicie? I jak często I czy któraś mamusia korzysta np. chusty albo nosidła na spacerze?

ja mam zamiar korzystac z chusty, jak sie utrzyma taka pogoda jak dzis. bo jestem niedoswiadczona "chustonoszącą" i jak jest chlodniej, to nie bardzo wiem, jak sobie poradzic z warstwami ubran i motaniem chusty. tylko, ze ja mieszkam w malej mieścinie i pewnie sie ludki beda na mnie gapic jak na ufo;] wiec na debiut chyba sie wybiore z TZem, co by razniej mi bylo juz chcialam wczesniej zrezygnowaz z wozka, ale jakos nie moge sie zebrac. bo ostatnio jak bylam w sklepie, to tak manewrowalam tym dziadem, ze piwo stracilam z polki, oczywiscie sie rozbilo i jeszcze mialam buta mokrego i koniec nogawki;/ ale smierdzialo... bo to jakis "wojak" byl czy inny wynalazek. przyszla ekspedientka, chcialam zaplacic,ale powiedziala, ze moge isc. po tym incydencie stwierdzilam, ze "tylko chusta", no ale jeszcze sie nie zdecydowalam;]
a wychodzimy roznie. jak jest ladnie to dwa razy dziennie- kolo poludnia na okolo 1,5-2 godzin i potem kolo 15-16 na godzinke. albo czasem godzinke spacerujemy, idziemy do kogos w odwiedziny i wracamy do domu kolo 19ej, czyli na kapiel.

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Najlepsze życzonka dla
SANDRY
MAJI LENKI NIKODEMA

i dla guci z okazji pierwszej rocznicy ślubu

No proszę - pięknie

a komentarze Tż-ta bezbłędne

Cudo - moja Madzia śmieje się podobnie

Czekamy na fotki

Ależ cudnie wyglądacie i ta wiosna... zdjęcia z debiutu słoiczkowego przesłodkie
zapomnialam skomentowac debiut sloiczkowy! super minki Malutka strzela a TZ moglby byc komentatorem sportowym- tyle serca i zaangazowania wlozyl w to

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Sto latek

dla

Sandruni
Załącznik 3042627
i
Majeczki
Załącznik 3042627

oraz dla

Guci z okazji Rocznicy

dziekujemy slodkie misiaki

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-04-18 o 20:24
Stary 2010-04-18, 19:47   #1972
xpressja
Zadomowienie

dziękujemy baaardzo za komplementy
dzisiejszy dzień faktycznie piękny! i chyba wszystkie mamuśki były poza domem bo faktycznie na forum cisza...
zapewne lada moment nadrobimy aktywnością

nie wiem kochane jak u was, ale we Wrocławiu przez pół dnia było bezchmurne niebo, ale ok 16 pojawiły się dziwne chmury i niebo zrobiło się dosłownie "brudne"...
ciekawe czy to ta chmura pyłu ???

a jak u was?

Cytat:

ja mam zamiar korzystac z chusty, jak sie utrzyma taka pogoda jak dzis. bo jestem niedoswiadczona "chustonoszącą" i jak jest chlodniej, to nie bardzo wiem, jak sobie poradzic z warstwami ubran i motaniem chusty. tylko, ze ja mieszkam w malej mieścinie i pewnie sie ludki beda na mnie gapic jak na ufo;] wiec na debiut chyba sie wybiore z TZem, co by razniej mi bylo juz chcialam wczesniej zrezygnowaz z wozka, ale jakos nie moge sie zebrac. bo ostatnio jak bylam w sklepie, to tak manewrowalam tym dziadem, ze piwo stracilam z polki, oczywiscie sie rozbilo i jeszcze mialam buta mokrego i koniec nogawki;/ ale smierdzialo... bo to jakis "wojak" byl czy inny wynalazek. pszyszla ekspedientka, chcialam zaplacic,ale powiedziala, ze moge isc. po tym incydencie stwierdzilam, ze "tylko chusta", no ale jeszcze sie nie zdecydowalam;]
się uśmiałam opowieścią o manewrowaniu pojazdem

co do chusty, ja osobiście uważam, że to super pomysł, tylko ja chyba nie potrafiłabym tego wiązać i bałabym się że dziecię mi z tego wyleci...
a nosidełko - NIEZDROWE!!! i dla mamy i dla dziecinki.

Cytat:

zapomnialam skomentowac debiut sloiczkowy! super minki Malutka strzela a TZ moglby byc komentatorem sportowym- tyle serca i zaangazowania wlozyl w to
komentator powiadasz?
on mnie tak całe życie komentuje

zeberka,
jaka piękna mamusia i posiłek na świeżym powietrzu - nie ma nic lepszego!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-04-18 o 19:51
Stary 2010-04-18, 20:00   #1973
gissh
Raczkowanie

Cytat:
hihi kochana, nie zrozumialas mnie
No to teraz już wiem o co kaman

Cytat:
co do chusty, ja osobiście uważam, że to super pomysł, tylko ja chyba nie potrafiłabym tego wiązać i bałabym się że dziecię mi z tego wyleci...
a nosidełko - NIEZDROWE!!! i dla mamy i dla dziecinki.
A czemu nosidełka są niezdrowe?

Stary 2010-04-18, 20:13   #1974
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja dziękujęech szkoda tylko, że mały wieczorem znowu był niemożliwy wychodziłam z siebie w końcu Tz go usypiał, bo już nie mogłam... kiedy mu to minie... było już tak dobrze...kładłam jak się zmęczył i zasypiał... teraz szkoda słów...

U nas niebo było do wieczora bardzo ładne... do domu poszliśmy ok 17.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-04-18 o 20:14
Stary 2010-04-18, 20:19   #1975
xpressja
Zadomowienie

bo niewłaściwie obciążają kręgosłup mamy ( w chuście ciężar rozkłada się naturalnie i równomiernie )

Stary 2010-04-18, 20:32   #1976
asioczka
Zadomowienie

nosidelko, ktore jest uwazane za zdrowe to Mei Tai- nosidlo miekkie.o cos takiego http://www.chustomania.pl/online/chu...nhalt/mt_przod

dziecina na pewno nie wypadnie, jak jest zawiazana prawidlowo, czyli np. tak:
Załącznik 3042905

zwroc uwage, ze dziecinka nie ma nawet jak wypasc, bo pasy chusty ma pod kolankami, a duza czesc chusty okrywa cale plecki, wraz z pupa.

w tym wiazaniu widac to jeszcze lepiej:
Załącznik 3042902

dwa szerokie pasy chusty oplataja cialko dziecka

zdjecia ze strony http://www.chustomania.pl/

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-04-18 o 20:35
Stary 2010-04-18, 21:20   #1977
xpressja
Zadomowienie

asioczka, no ja myśłe że chusta jest super,wygodnie - masz dwie ręce wolne, dzidiza blisko mamy i czuje jej ciepło...
tylko czy ja potrafiłabym to zamotać odpowiednio???

Stary 2010-04-19, 07:16   #1978
konspiracja
Zakorzenienie

Pierwsza? Bry!
Co tam u Was?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 07:29   #1979
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Pierwsza? Bry!
Co tam u Was?
Ja tu już od 6
Dzień dobry
Ale dziś numer se wywinęłąm przed 6 rano Chyba mojemu synkowi się dziś w nocy coś przyśniło bo płakał więc położyłam się z nim w jego łóżku no i oczywiście zasnąłam. Rano jeszcze na śpięcy wydawało mi się, że słyszę jakiś głos z innego pokoju... Przebudziłam się i jak oparzona wybiegłam z pokoju Piotrusia szukać go po całym domu - gdzie polazł. Biegałam od pokoju do pokoju, z dołu na górę i z góry na dół jak szalona wołając go coraz głośniej. Nigdzie go nie było - cisza - byłam przerażona (kiedyś wyszedł z domu na podwórko sam...) W końcu przypadkiem zajrzałam do jego pokoju - a on smacznie spał w swoim łóżku a ten głos dobiegał z sypialni obok - Madzia się przebudziła i rozmawiała z zabawkami
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 07:40   #1980
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu nosidełka są niezdrowe?
prawdopodobnie chodzi o takie, w których dziecku nóżki zwisają i nie ma zachowanego odpowiedniego kąta bioderek. W takich nosidłach też cały ciężar ciała spoczywa na kręgosłupie.
W chuście natomiast noworodka zwłaszcza powinno się nosić w pozycji embrionalnej z podkurczonymi nóżkami i wtedy ciężar rozkłada się inaczej.

A tak to dzień dobry.
Dziękujemy też wszystkim za życzenia
U nas po weekendzie w porządku, wczoraj mieliśmy fantastyczną kolację (tz się znów wykazał ), wcześniej byliśmy jakieś 3 godziny na spacerze, w tym był debiut spacerówkowy (oczywiście na płasko). Teraz gondolę mogę złożyć i schować pod kanapę
A tak to ja ostatnio bywam już od 5.30 na nogach, bo się budzę i zasnąć nie mogę Ale przynajmniej mam spokój i czas, żeby odciągnąć mleko, przygotować butelkę i wziąć prysznic.
A teraz póki młoda śpi idę prasować a potem gotować zupę dyniową dla całej rodziny

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ja tu już od 6
Dzień dobry
Ale dziś numer se wywinęłąm przed 6 rano Chyba mojemu synkowi się dziś w nocy coś przyśniło bo płakał więc położyłam się z nim w jego łóżku no i oczywiście zasnąłam. Rano jeszcze na śpięcy wydawało mi się, że słyszę jakiś głos z innego pokoju... Przebudziłam się i jak oparzona wybiegłam z pokoju Piotrusia szukać go po całym domu - gdzie polazł. Biegałam od pokoju do pokoju, z dołu na górę i z góry na dół jak szalona wołając go coraz głośniej. Nigdzie go nie było - cisza - byłam przerażona (kiedyś wyszedł z domu na podwórko sam...) W końcu przypadkiem zajrzałam do jego pokoju - a on smacznie spał w swoim łóżku a ten głos dobiegał z sypialni obok - Madzia się przebudziła i rozmawiała z zabawkami
to tak jak pan Hilary co okularów szukał

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości