|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Domi ale słodko
![]() Bella to ja więcej życzeń może wypowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
witajcie
![]() Domi superowa ta Twoja malutka ![]() a dziś mamy dużo solenizantów ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SANDRY OD GUCI DLA MAJI OD ASIOCZKI DLA LENKI OD SUONKO I DLA RODZYNKA WŚRÓD DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW NIKODEMA OD SEXYBODY DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA DZIECIACZKÓW
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-18 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Kamilce i Majusi, Lence i Nikiemu życzę 100 lat i wielu uśmiechów oraz radości z rodziców
![]() A my dziś mamy podwójną okazję, bo 5 miesięcy Sandry i naszą pierwszą rocznicę ślubu ![]() i z tej okazji kawał torta dla każdego ![]() Załącznik 3040745
#1954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mniam ale torcicho ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Napisałam Wam wczoraj dklugaśneg posta i Mi sie skasował ![]() ![]() Dziękuje Wam za wsparcie , to duzo dla Mie znaczy i pomaga ![]() Z niecierpliwościa czekamy na wyniki eeg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Slonko świeci ,ślicznie jest ,choc mróz ....chce już do domu ![]() ![]() ![]() Domi Polusia dobra jest hehe,,a Ty ...ale masz seksowny głos ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-04-18 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pola jest cudna cudna cudna! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no kochane jak ci nasi solenizanci będą codziennie torty serwować to ładnie my będziemy wyglądać ![]() ale jak sobie odmówić torcika za zdrowie naszych maluszków?! więc: ***STOOOO LAT STOOOO LAT *** dla małych solenizantów!!!!! ale to nie koniec słodkości ![]() GUCIA! Wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy !!!! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-18 o 07:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I na pewno nie masz się za co obwiniać, bo choroba nie wybiera. Ja u Sandry ostatnio też zauważyłam na ramionkach zmiany atopowe ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dziekuje za komplimenty ![]() ![]() ![]() ale jestem zła!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moj Tz mowi, ze to sie specjalnie stalo, bo wczoraj sprobowalam alkoholu...ale ile tego alkoholu-nawet lyk sie nie nazbieral ![]() mam pytanie w zwiazku z tym...mam zamiar podac Polci wode...to mam ja wlac do butelki i tylko w podgrzewaczu podgrzac czy trzeba zagotowac???? i czy skoro jest spokojna to moge podac herbatke uspokajajaca, bo tylko taka mam??? ![]() ![]() zreszta ma juz praktycznie 4 mies wiec jak jej raz cos podam to chyba nic sie nie stanie ![]() GUCIA w takim razie podwojne zyczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-18 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mlekiem się nie martw. Jak przyjdzie pora karmienia to przystaw do jednej i do drugiej piersi. Pola na pewno się naje ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Właśnie się dowiedziałam, że moja bratowa jest w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#1960 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój mały leniuszek ma już ponad 4,5 miesiąca i dalej obroty jej nie interesują ![]() ![]() Cytat:
Mamma mia, mniam mniam ![]() Śliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty się broń Boże nie obwiniaj że to przez Ciebie czy Twoje zachowanie w ciąży bo to absolutnie nieprawda! Choroby i inne nieszczęścia niestety czasem się zdarzają, dzieciom też, i chociaż rodzice oddaliby na pewno wszystko żeby tego swoim dzieciątkom oszczędzić, czasem po prostu się nie da... Ale ja z całego serca wierzę, że z Twoją Misią będzie dobrze ![]() Dzień dobry ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych małych jubilatów ![]() I dla Guci z okazji rocznicy ![]()
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Domi sexy ,sexy ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieje ze Misia bedzie sie normalnie rozwijała ![]() ![]()
#1962 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurde moja, az tak sie nie zasmiewa ![]() ![]() ![]() ![]() i oczywiscie buziaczki dla innych solenizantow !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziekujemy za zyczonka ![]() a z tymi obrotami to jakos dziwnie jest ![]() ![]() ![]() Majucha z brzuszka na plecy sie przewrocila doslownie kilka razy tylko, a z plecow na brzuszek trenuje non stop. nawet jak jest zakiklana w recznik po kapieli ![]() a wczorajsze problemy ze snem w nocy nie byly chyba od kleiku;/ bo dzis to samo- od 1ej pobudki co godzine. co prawda wystarczylo tylko dac smoka albo poglaskac i zrobic "ciii" i usypiala, ale budzila sie znowu po godzinie;/ moze to zeby? choc o 3 posmarowalam bobodentem, to i tak sie obudzila po 4 a potem po 5.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-18 o 11:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() witam! tylko sie zamelduje, ze zyje,a napisze wiecej pozniej ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |||
Wtajemniczenie
|
hej mamcie
![]() xpressja mala slodka, a jakie minki ![]() zebra, brawo dla Piotrusia ![]() sliczniutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
u nas jest dzisiaj tak pięknie!!!
![]() od 11 byłyśmy w ogrodzie botanicznym teraz mała przerwa bo rodzice też muszą coś zjeść i wracamy na powietrze ![]() szybka fotorelacja bo akurat wysyłam fotki mamie miłego dzionka! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale obie nas pewnie niedługo mile zaskoczą ![]() Cytat:
![]() My z Dominisią też dzisiaj skorzystałyśmy z ładnej pogody i wydłużyłyśmy sobie spacerek... Poszłysmy do takiego małego lasku i mama pokazywała niuni kwiatki ![]() ![]() ![]() A w ogóle to chyba wszystkie mamusie korzystają z pogody i aktywnie spedzają dzień bo straszne tu dzisiaj pustki ![]()
![]() |
#1967 |
Raczkowanie
|
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek i solenizanta
![]() Wszystkie dzieciaczki śliczneA jeśli chodzi o spacery - to na ile na ogół wychodzicie? I jak często ![]()
#1968 | |||||
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzonka dla ![]() ![]() ![]() ![]() i dla guci z okazji pierwszej rocznicy ślubu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
|
Xpressja jakie piękne zdjecia
![]() ![]() AsiCcccCA najwarzniejsze żeby posatwili diagnoze i Wam pomogli ![]() Sto Lat Solenizantom ![]() Guciu z okajzi rocznicy ślubu ![]() ![]() Dziękuje Wam za gratulacje ![]() ![]() Jak zjadł ok 23.30 tak obudził się przed 5 tą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Sto latek
dla Sandruni Załącznik 3042627 i Majeczki Załącznik 3042627 oraz dla Guci z okazji Rocznicy ![]()
#1971 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i koniecznie wstaw fotki malutkiej modnisi! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez sobie kupilam nowe butki na obcasikach i poszlismy na dzialeczke do mojej mamy ;] sredni pomysl ![]() Cytat:
![]() ja mam zamiar korzystac z chusty, jak sie utrzyma taka pogoda jak dzis. bo jestem niedoswiadczona "chustonoszącą" i jak jest chlodniej, to nie bardzo wiem, jak sobie poradzic z warstwami ubran i motaniem chusty. tylko, ze ja mieszkam w malej mieścinie i pewnie sie ludki beda na mnie gapic jak na ufo;] wiec na debiut chyba sie wybiore z TZem, co by razniej mi bylo ![]() a wychodzimy roznie. jak jest ladnie to dwa razy dziennie- kolo poludnia na okolo 1,5-2 godzin i potem kolo 15-16 na godzinke. albo czasem godzinke spacerujemy, idziemy do kogos w odwiedziny i wracamy do domu kolo 19ej, czyli na kapiel. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-18 o 20:24 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | ||
Zadomowienie
|
dziękujemy baaardzo za komplementy
![]() dzisiejszy dzień faktycznie piękny! i chyba wszystkie mamuśki były poza domem bo faktycznie na forum cisza... zapewne lada moment nadrobimy aktywnością ![]() nie wiem kochane jak u was, ale we Wrocławiu przez pół dnia było bezchmurne niebo, ale ok 16 pojawiły się dziwne chmury i niebo zrobiło się dosłownie "brudne"... ciekawe czy to ta chmura pyłu ??? a jak u was? Cytat:
![]() ![]() co do chusty, ja osobiście uważam, że to super pomysł, tylko ja chyba nie potrafiłabym tego wiązać i bałabym się że dziecię mi z tego wyleci... a nosidełko - NIEZDROWE!!! i dla mamy i dla dziecinki. Cytat:
on mnie tak całe życie komentuje ![]() zeberka, jaka piękna mamusia ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-18 o 19:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Raczkowanie
|
No to teraz już wiem o co kaman
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
Xpressja dziękuję
![]() ![]() U nas niebo było do wieczora bardzo ładne... do domu poszliśmy ok 17. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-18 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
bo niewłaściwie obciążają kręgosłup mamy ( w chuście ciężar rozkłada się naturalnie i równomiernie )
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zadomowienie
|
nosidelko, ktore jest uwazane za zdrowe to Mei Tai- nosidlo miekkie.o cos takiego http://www.chustomania.pl/online/chu...nhalt/mt_przod
dziecina na pewno nie wypadnie, jak jest zawiazana prawidlowo, czyli np. tak: Załącznik 3042905 zwroc uwage, ze dziecinka nie ma nawet jak wypasc, bo pasy chusty ma pod kolankami, a duza czesc chusty okrywa cale plecki, wraz z pupa. w tym wiazaniu widac to jeszcze lepiej: Załącznik 3042902 dwa szerokie pasy chusty oplataja cialko dziecka ![]() zdjecia ze strony http://www.chustomania.pl/
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-18 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
asioczka, no ja myśłe że chusta jest super,wygodnie - masz dwie ręce wolne, dzidiza blisko mamy i czuje jej ciepło...
tylko czy ja potrafiłabym to zamotać odpowiednio??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza? Bry!
![]() Co tam u Was?
#1979 |
Zakorzenienie
|
Ja tu już od 6
![]() Dzień dobry ![]() Ale dziś numer se wywinęłąm przed 6 rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
prawdopodobnie chodzi o takie, w których dziecku nóżki zwisają i nie ma zachowanego odpowiedniego kąta bioderek. W takich nosidłach też cały ciężar ciała spoczywa na kręgosłupie.
W chuście natomiast noworodka zwłaszcza powinno się nosić w pozycji embrionalnej z podkurczonymi nóżkami i wtedy ciężar rozkłada się inaczej. A tak to dzień dobry. Dziękujemy też wszystkim za życzenia ![]() U nas po weekendzie w porządku, wczoraj mieliśmy fantastyczną kolację (tz się znów wykazał ![]() ![]() A tak to ja ostatnio bywam już od 5.30 na nogach, bo się budzę i zasnąć nie mogę ![]() A teraz póki młoda śpi idę prasować a potem gotować zupę dyniową dla całej rodziny ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.