|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
CHyba nie da rady sie nie smucić
![]() Jeszcze wogole wychodzi ze do czerwca na bank bedzie tam jezdzil.. Ja mowie "to fajnie.. to prawie jak mały bedzie mial juz prawie rok..." jeszcze gorzej mi sie zrobilo.. ja myslalam ze to juz mniej niz rok, a tu jeszcze PONAD rok Zbieram sie do rodzicow, przeziebienie znow wieksze, tak ze zle mi sie oddycha. Nos zatkany, katar, ledwo zipie.. Zmeczona jestem. Nie chce byc tu u tesciow dzis.. Jakby co to moja mama mnie uratuje jak zaczne sie dusic.. tu mi do pokoju raczej nikt nie przyjdzie sprawdzic czy jeszcze oddycham. A jutro chyba lekarz:/. Wogole nie wiem czy przeziebienie czy uczulenie.. Okaze sie.Dobrej nocki dziewczyny.. Spijcie chociaz wy spokojnie.. Ja mam tylko nadzieje ze ukochany bezpiecznie dojedzie na miejsce.. ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Dziś - 80 dni do końca.. |
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Dobranoc
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo jak moj tz wraca lub jedzie do pracy to ja cala noc nie spie tylko czuwam i czekam az przyjedzie lub jak napisze ze dojechal choc wyjezdzaja zazwyczaj w dzien
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie bede na jutrzejszym spotkaniu mamus z Warszawy
Za bardzo chyba przeciazam swoj organizm ,biegam cale dnie, chodze spac o 1 nad ranem. Niby nic mnie nie boli ,no moze tylko kregoslup jak siedze ,ale chyba jednak przeceniam mozliwosci mojego organizmu,ale mam jeszcze tyle spraw do zalatwienia ,wizyt u lekarzy i spotkan ze znajomymi, nie wyrobie sie![]() Miala moze ktoras z was zapalenie dziasel? Ja mam cale spuchniete i az ropa mi podeszly, musze isc jak najszybciej do dentysty. Wyczytalam w necie ,ze takie zapalenie moze spowodowac przedwczesny porod takze nie moge tego zbagatelizowac mimo ,ze nic mnie nie boli ,a jedynie nie wyglada za ciekawie. Zakupilam juz prawie wszystko na wyprawke lacznie z mata edukacyjna ,lezaczkiem i fotelikiem. Wlasnie hd mam ogromna prosbe przeslij mi swoja slawna liste wyprawkowa to juz bede pewna ,ze wszystko mam bo znajac mnie moglam cos przeoczyc.
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
Hey Kochane, ja tylko tak szybciutko daje znac, ze u nas wszystko w porzadku. Bedziemy miec druga CORECZKE
Jest zdrowa i czesto daje mi o sobie znac kopniakami ![]() Pozdrawiam Was serdecznie, duzo zdrowka Wam zycze i spokoju.
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny
Az trudno uwierzyc, ze przez te 2 tyg tak bardzo urosl brzuszek ![]() g85 gratulacje!! idealnecialo wypoczywaj teraz i badz dobrej mysli ![]() zabka super, ze pobyt w kraju udany. Widze, ze wracasz za kilka dni juz - oby tylko otworzyli lotniska do tego czasu... |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
zabka mam nadzieje ze te dziasla to jednak nic groznego a ty sie nie przemeczaj i pochwal sie zdjeciami
a ja uciekam spac dobranoc
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
Alguien Tez mam nadzieje ,ze otworza lotniska w Norwegii bo narazie wszystkie loty odwolane do wtorku. Najwyzej wroce z M. ktory za 2 tyg. przyjezdza i troszke mi sie wtedy przedluzy pobyt w Polsce (o jakies 4 tyg.
) ,mam nadzieje tylko ,ze nie urodze na promie albo na trasie Pl->No bo dopiero by sie narobilo Pobyt w kraju udany ,zaliczam minimum 2 supermarkety dziennie ewentulanie supermarkety w razie potrzeby wymieniam na sklepy dla dzieci ,mama mowi ,ze juz nie nadarza za mna i zebysmy posiedzialy troche w domu.W ogole jestem w szoku i ..chce tu zostac Ludzie przepuszczaja mnie w kolejce do toalety,do kasy, nawet zdejmuja swoje rzeczy z tasmy zebym ja mogla swoje polozyc, ustepuja miejsca w komunikacji miejskiej, w sklepiku obok mnie sa nawet tabliczki z napisem ,ze kobiety w ciazy obslugiwane sa bez kolejki, super sie tu czuje![]() g85 gratuluje dziewczynki! anoxa tez mam nadzieje ,ze to nic powaznego i szybko da sie wyleczyc. Zdjecia wstawie jak wroce do norweskiej chatki. Zaraz poszukam jakis linkow to pokaze wam niektore rzeczy .. mata edukacyjna - ja mam ta z tytulem 2. Piekny Lew http://www.allegro.pl/item988687987_...na_zabawa.html pozakupie tak srednio mi sie podoba ,tzn. kolory takie jakie chcialam ,ale troche sie martwie czy te elementy ktore wystaja z maty ,a na ktorych bedzie lezec dziecko nie beda go uwierac.- lezaczek ,nie przeczytlam waszych rad i ten jest tylko do 9kg http://www.allegro.pl/item1005247712...ibracjami.html - fotelik Maxi Cosi Blue note http://www.allegro.pl/item1004035132..._adac_wwa.html
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-04-19 o 00:42 |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was wstrętne pisary :P
Nie zajrzeć do Was dwa dni to znowu 14 stron do nadrobienia.. a ja oczywiście nie umiem sobie darować ![]() Piękne brzuszki Rośnijcie, rośnijcie większe od mojego ![]() Muminku ja miałam przy glukozie 50g, na czczo ok 91-95 a po godzinie 174 - norma jest 139! Powtórzyłam glukozę 75g - na czczo znowu ok 90, po godzinie ileśtam i po 2 godzinach 65! Mniej niż na czczo co mnie zdziwiło ale jest ok ![]() Mam nadzieję, że z farminką jest ok. Trzymam kciuki. Roztrzepaniec - nie pamiętam czy to ty pisałaś o siarze Ja własnie siedzę i piszą a tu mi z prawego cyca leci i juz mam piżamę upaskudzoną xDKomu jeszcze miałam napisać.. nie wiem, skleroza.. ja wszystko zwalam na chwiejność emocjonalną Pamiętajcie.. chce wam się lodów - macie chwiejność, macie zły humor - też chwiejność, wszystko chwiejność ![]() I właśnie sprawdziłam suwaka.. 12tygodni i 3 dni do porodu xD To jest 87 dni.. a niedawno była studniówka! A właśnie pisałyście o wcześniejszych porodach... teraz to się będę bała co chwilę, że to już :P
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-04-19 o 01:24 |
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() zaraz lece do laboratorium bo chyba z 6 różnych badań mam zlecone, ciekawe ile zapłace bo m.in hiv i drugi raz toxo...mocz już oddany do pojemniczka ![]() lilka ja też już raz miałam wyciek z tydzień temu ![]() anoxa śliczne ciuszki i ceny super żabka współczucia tymi dziąsłami siala normalnie po 2h cukier jest niższy niż po 1h bo wtedy już spada także ok g85 gratulacje |
|
|
|
#2651 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie byłam na glukozie, ale w tym tyg. idę i też mam skierowanie na 75g od razu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przez weekend wkleiłyście sporo zdjęć brzuszków - wszystkie śliczne i mamusie zgrabne ![]() Mam mały dylemat. Kończę dzisiaj witaminki i nie wiem jakie kupić następne. Ostatnie 2 miesiące brałam feminatal z DHA, ale on nie ma żelaza. "Patrzy na mnie" centrum materna (też z dha), ale gdy łykałam go na początku to mnie mdliło (chyba po nim). I z innej beczki zupełnie Co myślicie o takich becikach? :http://www.allegro.pl/item992561611_...owe_wzory.html
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-04-19 o 08:11 |
||
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja dzis w pracy tak do 13, po tem ugotuje obiadek i bede czekac na TZ, jutro rano wyjazd do Kołobrzegu na pogrzeb ach...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że Cię nie będzie
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Jade zaraz na ta glukoze :/ i od razu w Arkadii bede bo to na Jana Pawla jest wiec dozobaczenia bede wczesniej pewnie, przy empiku jak zwykle tak pa
|
|
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile się człowiek może nauczyć i dowiedzieć na tym forum ![]() Wydaje mi się, że to ciekawy kocyk polarowy. Nie będzie spadał z główki (jak ręczniki z kapturkiem). ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
no wróciłam ....zapłaciłam w sumie 114,50
![]() mocz ,morfologia ,toxo drugi raz ,hiv ,hcv chyba drugi raz ,coombs drugi raz Wczoraj oglądaliśmy "Pachnidło" troche masakryczny film.... roztrzepaniec fajny ten becik karolcia nie zazdroszcze ...a my dziś jedziemy na msze w int. chrzestnej co zmarła w lutym....poza tym Tż chory katar, kaszel... ![]() a zaraz jedziemy po to wylicytowane łóżeczko... |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety, nie ma człowieka przez weekend, zreszta co ja gadam, przez chwile nie ma i nie ma jak nadrobic... sliczne brzuszki, duzo wkleilyscie ich przez weekend i zkaupy widze,ze udane u wiekszosci...
ŚLĄZACZKI co myślicie o spotkaniu w przyszłym tygodniu? |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Alguien śliczny brzusio
to już 32tc ? o rany to już tak bliskoanoxa bluza z misiem normalnie wymiata g85 gratuluję roztrzepaniec989 sliczny ten becik papeteria dziekuję za link do wózka bassienkaw Basiu ja jak zawsze jestem chętna Tak wogóle to dzień dobry, nie miała wczoraj czasu pisać tylko od czasu do czasu was podczytywałam dużo pracy w domu trzebabyło wykorzystać moment, że M był w domu i musiała go troszkę do prac domowych wykorzysatć chociaż sama siebie też za dużo wykorzystałam i wieczorem bolało mnie na dole brzucha z lewej strony i w nocy też troszkę aż na plecy mi promieniowało dziś troszke luzu.
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
czy któraś z Was brała w okresie zimowym duomox?
|
|
|
|
#2660 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
No to na spotkanie jestem chętna ja i Misiulka, Lazurowa pewnie też będzie chętna... Papeteria, Siala_Bala, Jusdan jest szansa i Was zobaczyć?
I wiem, że jeszcze jedna dziewczyna trochę później dołączyła ze Śląskiego, co najmniej jedna, ale nie pamiętam nicku... Kto jeszcze chętny? A ja wczoraj pierwszy raz popuściłam siuśki. Słyszałam, że w ciąży się to zdarza... ale ja w pierwszej nie miałąm tego problemu, no i ogólnie nigdy mnie nie dotyczył. Oglądałam z Łucją bajkę, kichnęłam i prach... aaaa masakra. Mąż się do teraz ze mnie śmieje, że z Łucją będziemy w pampersach spać |
|
|
|
#2662 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane!
miło mi, że podobały Wam się moje zdjęcia kochane nie będę na naszym spotkaniu, bo wstałam właśnie i gardło mnie boli dość mocno... poza tym katarek męczy, więc nie chcę się dorobić, tym bardziej, że TZ zabrał auto. przepraszam...może następnym razem się uda?
|
|
|
|
#2663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2664 |
|
BAN stały
|
Cześć ja byłam w weekend u rodziców.
Bolał mnie brzuch wczoraj, pewnie znowu się domek rozciąga... wizytę mam dopiero 27 może uda mi się wcześniej umówić. |
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola - będziesz? Zostałyśmy juz tylko 3- ty, ja i niezawsze |
|
|
|
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja brałam, a czemu pytasz? Wczoraj miałam okropny wieczór, dół, płacz i wszystko na raz.
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
no dopiero was nadrobiłam od piątku. w domu siedzę i niby mam czas ale nie nadążam w niektóre dni :P i oczywiscie cytaty mi sie zepsuły chyba poprostu za dużo chce dodać naraz
![]() pisałyście o kosztach wizyt. ja do 16 tygodnia wydałam na samego gina 540 zł :/ plus jakieś 120 na duphaston jak brałam plus jakieś 70 zł miesięcznie na witaminki i magnez więc pewnie coś koło 800 zł więc zmieniłam gina na fundusz i faktycznie może nie mam co wizyte usg ale jak pomyśle że potem prywatnie co 2 tygodnie płacić za wizyte to poprostu nie stać mnie na to ;/ a z tego gina jestem stasznie zadowolona chyba jeszcze fajniejszy niz ten co prywatnie. no poprostu az mi się miło z nim rozmawia i za 2 tyg idę do niego na usg 4 d prywatnie potem pewnie po 30 tygodniu będe mieć usg a jak już będe bardzo chciała to pójde prywatnie i zobacze małego dziewczyny śliczne brzuszki i śliczne ubranka ![]() u mnie dzisiaj szaro buro ;/ miłego dnia |
|
|
|
#2668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolek ja sie nei doczekałam w pierwszej ciąży wizyt co 2 tygodnie hahaha
bo urodziłam miesiąc wcześniej ![]() Lazurowa a co to za dół był? |
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam problem z podjęciem decyzji jaki kolor pościeli hahahah
pomóżcie ![]() http://www.allegro.pl/item991039898_...90_promon.html na pewno ta ale nie wiem czy KRÓWKA BIAŁY/BŁĘKIT czy - OWIECZKI tż bardziej za owieczkami ale znowu ta krówka taki ładny kolor no i nie wiem a chce dzisiaj zamówić może się wypowiecie ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

jak zaczne sie dusic.. tu mi do pokoju raczej nikt nie przyjdzie sprawdzic czy jeszcze oddycham. A jutro chyba lekarz:/. Wogole nie wiem czy przeziebienie czy uczulenie.. Okaze sie.

Pobyt w kraju udany ,zaliczam minimum 2 supermarkety dziennie ewentulanie supermarkety w razie potrzeby wymieniam na sklepy dla dzieci ,mama mowi ,ze juz nie nadarza za mna i zebysmy posiedzialy troche w domu.
Ludzie przepuszczaja mnie w kolejce do toalety,do kasy, nawet zdejmuja swoje rzeczy z tasmy zebym ja mogla swoje polozyc, ustepuja miejsca w komunikacji miejskiej, w sklepiku obok mnie sa nawet tabliczki z napisem ,ze kobiety w ciazy obslugiwane sa bez kolejki, super sie tu czuje
bo m.in hiv i drugi raz toxo...

to już 32tc
? o rany to już tak blisko
)