|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Nerwowa? Bo bronię swojego zdania
![]() Poza tym zakładanie, że pokarm będzie na pewno i w wystarczającej ilości nie jest dla mnie rozsądne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18673526]Tygrysku, myślę, że mąż poradziłby sobie z kupnem mleka
![]() ![]() no z mlekiem pewnie dałby radę ![]() ![]() zresztą w tych pierwszych dniach, mówię o tych które będą miały pierwsze dziecko najmy się wystarczająco dużo stresu więc po co sobie dodawać ![]() a właśnie ja to strasznie się boję tych pierwszych paru dni po wyjściu ze szpitala, pewnie damy radę ale jakoś tak.....póki co to strach w oczach....może później będzie lępiej ![]()
#1113 |
Rozeznanie
|
szaju, rządzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18673361]Ależ moja postawa nie jest paniką ![]() ![]() A nie planujecie urlopu małża zaraz po porodzie?? Ja sobie nie wyobrażam sama zostać w domu przez pierwsze dwa lub trzy tygodnie więc mój już wie że będzie ze mną, ale z drugiej strony lepiej kupić co się da wcześniej, bo może nie chodzi o to żeby z maluszkiem po sklepach biegać ale faceci nawet przeszkoleni potrafią głupoty kupić ![]() ![]() W sobotę zaś zaczął nam się 36tc, czyli już 9 mies. jak pisała Szaja. Dziś natomiast jestem nieprzytomna, zasnęłam dopiero przed 1 i do 10 spałam z przerwą na śniadanie, ale teraz dobudzić się jakoś nie mogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Konto usunięte
|
Tygrysku, a nie macie bliskiej osoby gdzieś tak na wszelki wypadek? A może jakaś przyjaciółka, która podpowie, co i jak w razie awarii?
![]() Ja na razie namiętnie podczytuję mamusie marcowo-kwietniowe, coby szykować się na różne sytuacje ![]() Bratkab, owszem, będzie miał urlop ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-04-19 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18666450]my zaraz po obiedzie wyruszyliśmy na rowery - na plac zabaw, potem do rodziców, potem do szwagierki-
![]() [/QUOTE] jeździłaś na rowerze z brzuchem?? Cytat:
kciuki zapewnione. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18673643]Poza tym zakładanie, że pokarm będzie na pewno i w wystarczającej ilości nie jest dla mnie rozsądne ![]() ![]() podobno jedno drugiego nie wyklucza, tylko lekarz rodzinny musi wiedzieć, że karmisz. ale pewna nie jestem, po prostu o uszy mi się coś takiego obiło. jestem trochę zła, a może bardziej rozczarowana niż zła. przyjaciółka obiecała mi mnóstwo rzeczy po swoich córeczkach, a teraz okazuje się, że jej bratowa też jest w ciąży, ma termin na początek grudnia i już zostałam przygotowana na fakt, że część rzeczy bezwzględnie do grudnia muszę zwrócić (może i tak nie będą mi potrzebne i zwrócę szybciej), a częsci być może wcale mi nie da. na przykład miałam obiecany cały nowy komplet pościeli z Glucka - mogę zapomnieć. rozumiem, że rodzina przede wszystkim, no ale trochę zabolało. przywiozła mi wczoraj 4 paki ciuszków 56-80. przejrzałam to i połowę co najmniej oddam przy najbliższej okazji, bo albo mi się nie podobają, albo ich stan nie jest już najlepszy. czy wychodzę na niewdzięczną zołzę? też czytam marcowo-kwietniowe namiętnie ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-04-19 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Konto usunięte
|
Nie, Margoś, po prostu - kurcze, jak obiecałam coś komuś, to to ma pierwszeństwo, mam wrażenie
![]() A co do antybiotyków - podejrzewam, że nie zawsze może on współgrać z karmieniem, i chociaż ogólnie unikam ich jak ognia, to dopuszczam myśl, że czasem jednak są konieczne i muszę zażyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
bratkab gratki za kolejny tydzien
![]() ja tez sie boję co to bedzie po porodzie ale nie nastawiam sie na kazda ewentualnosc, bo wszystkiego i tak nie da sie przewidziec, i rowniez nie wyobrazam sobie zebym zaraz po porodzie zostala sama w domu a maz byl.... teoretycznie... hehehhee wiem ze bedzie pewnie w jeszcze wiekszym stresie niz ja jak wrocimy z maluszkiem do domu, ale w sensie mobilizujacym ![]() ![]() naprawde, trzeba miec oko na wszystko, ale bez przesadzania w druga strone.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
hm.. a ja nie wiem, czy małż będzie w domu po naszym powrocie ze szpitala... on ma grafik tak różnie rozłożony, że być może dałoby się pozamieniać kilka dni i obeszłoby się bez urlopu, który może być mu potrzebny później. w razie czego mama jest blisko, to wpadnie z zakupami albo coś ugotuje.
małża na pewno nie będzie w lipcu prze jakieś 2 tygodnie - wyjeżdża z pacjentami na spływ kajakowy. ale myślę, że do tego czasu będziemy już z Ewcią do siebie na tyle przyzwyczajone, że damy sobie radę. tylko tęsknić za tatusiem będziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie jestes zołzą, obiecala ci....ja bym jej oddala chyba to wszystko, skoro i tak jest kiepskie....pozniej bedzie ze to ty zniszczylas..... wiesz jak jest.... ![]() zdazysz jeszcze kupic i posciel i ubranka.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Rozeznanie
|
Hej, długo mnie nie było, aż cały weekend
![]() A to dlatego, że miałam szkołe- wbrew temu, że był pogrzeb pary prezydenckiej- to my niestety nie mieliśmy wolnego ![]() ![]() Miałam zaliczenia z dermatologii i fizykoterapii- nie ukrywam, że źle mi poszło bo nie miałam wcześniejszych notatek i tak mi dziewczyna ze szkoły pożyczyła że tylko połowę o czym mnie nie uświadomiła ![]() U nas w piątek zaczął się 32 tydzień ![]() Mała kopie niesamowicie- skubana ma siłe ![]() Fakt rodzice do delikatnych nie należą to i dlaczego mała miałaby za taką uchodzić ![]() ![]() Postaram się jakoś Was nadrobić, ale coś podświadomie czuję, że nie będzie to łatwe ![]()
#1124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |||
Zadomowienie
|
No wlasnie, co u Bydgosi i Basiak..ciekawe czy juz sa w domu?
Co do mleka to gdyby nie fakt, ze dostane w szpitalu przy wyjsciu na ewentualnosc, juz bym kupila zapewne. Wole miec w zapasie a nie denerwowac sie, ze czegos nie dopielam a moglam. Mam czas wiec staram sie wykreslic z listy wszystkie pozycje. Cytat:
Nie mam pojecia o malych dzieciach. Cytat:
![]() moj maz wezmie urlop, tydzien lub dwa. Bedzie tez tesciowa, ktora pracuje wiec bedzie przychodzic i truc mi krwi wieczorami zapewne. Moja mama oferowala przyjazd ale mamy dziwne relacje i wiem, ze nie bylaby mi pomoca tylko ja musialabym zajac sie nia a jej deklaracja wymuszona byla przez ojca, ktory uwaza, ze tak trzeba... Cytat:
Dzis zaczynam 39 tydzien. Na liscie zakupow zostala lampka do pokoju dziecka. mate edukacyjna mam zamiar dostac od kogos w rezencie ![]() Z innych rzeczy: umowic sie jeszcze do fryzjera i zarzadzic grabienie podworka. Milego dnia ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-04-19 o 10:13 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuszki powybierałam te, które naprawdę wykorzystam, które mi się podobają i których miałam mało albo wcale (czapeczki, skarpetki). a co do sprzętów typu laktator czy podgrzewacz, to zobaczę, jak często będę ich używać. może warto będzie zainwestować we własne, skoro i tak w planach kiedyś drugie dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję kolejnego tygodnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zostawi mnie przecież samej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() spóźnione ale szczere GRATULACJE dla całej waszej trójki!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1130 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A co do maty - ja też ![]() Ostatnio kierownik małża urodził ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no i oczywiscie ze tak, ja tam tez wole miec swoje wlasne niz pozyczone jezeli mam mozliwosc kupienia, nawet pomimo najlepszych checi..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18660860]Diewoczki, jakie mleko kupujecie na początek? Bo muszę jakieś kupić na wszelki wypadek, a nie wiem, które
![]() ja kupiłam bebiko ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18659553]Co tu tak pusto? Wszystkie pogrzeb oglądają? Swoją drogą, dziwnie losy się splatają - w dzień katastrofy teściowa miała urodziny, w dzień pogrzebu - szwagierka... Właśnie sobie uświadomiłam, że to już 9 miesiąc ![]() ![]() moja siora w dzien katastrofy miała urodziny ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
no to zakupy sie widac udały ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18673361]Ależ moja postawa nie jest paniką ![]() ![]() ja mleko miała kupione miesiac temu a to ze ma długą date waznosci nic sie nie stanie potem można go wykorzystać do kaszek po 6 miesiacu wiec mleko jakby nie było potrzebne do karmienia nie zniszczy sie a jak co zawsze może zjesc go samemu ( kiedys tak wyjadałam jak chłopaki były niemowletami ) ![]() tez bym chciała juz miec ja przy sobie tymbardziej ze sie martwie jak tam z tą torbielka mam nadzieje ze sobie znika ![]() no i tez ciekawa jestem co u dziewczyn jak sie czuja i jak ich malenstwa i wogóle ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
no aj je tez podczytuje namietnie hihihi
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-04-19 o 11:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
![]() serdeczne gratulacje dla bydgosi i basiaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj wieczorem dostalam takiego skurczu w posladek ze doslownie na sedesie nie moglam usiasc maz mi pomagal ![]()
![]() |
#1134 |
Raczkowanie
|
szaja mąż urlop planuje jak najbardziej tylko czy go dostanie u niego w pracy to pełnia sezonu ale mam nadzieję że tak - tzn tydzień dostanie na bank a czy więcej to się okaże a koleżanki się znajdą
![]() margo zołzą nie jesteś - głupia sprawa masz prawo do takiej reakcji dlatego czasem się cieszę że sami wszystko kupujemy, z używek nic nie dostaniemy tzn oferowała nam jedna kuzynka że jak będzie dziewczynka to nam da, że dziewczynka będzie wiadomo już dawno - ona nic nie mówi a ja się nie narzucam...da to da nie to nie... a matę to sobie darujemy bo też u męża w pracy mają taki zwyczaj że coś kupuję i najczęściej jest to mata ![]() a marcowo - kwietniowe też czasem czytam
#1135 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta. Macie śliczne brzusie.
Gratuluje już mamusiom rozpakowanym!!!!!!! Super, że macie już swoje kochane bobaski przy sobie... Co do wyrzucenia z siebie żali dotyczących naszych rodzin i ich zachowań to też bym miała sporo do opisania (niestety mam na myśli teściów) Ogromny pozytyw taki, że przynajmniej mieszkają daleko ![]() Hmmm z innej beczki, zastanawiam się nad praniem - chodzi mi konkretnie o tą chmurę pyłu wulkanicznego. Myślicie, że bez problemu prać rzeczy maluszka i rozwieszać na balkonie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pośladek nie ale nogi to mi dokuczają - albo skurcz w jednej albo w obydwu na raz i to zazwyczaj jak kładę się spać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1137 | |||
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() W weekend postanowiałm odpocząc od kompa, ale tez zjazd na podyplomowych wykończył mnie psychicznie i fizycznie ale nadrobiłam ![]() Po pierwsze spóźnione, ale ogromne gratulacje dla Bydgoszczanki i Basiak ![]() ![]() to ciekawe jak szybko u Basiak kolejna dzidzi skoro było tak fajnie ![]() I gratki dla tych dziewczyn co zaczynają 9-ty miesiąc, kiedy to będzie ech ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18673210] Ja już wkroczyłam w etap, że nie mogę się doczekać bachorka ![]() Ja jeszcze myslę, że to daleko... czemu? tez bym chciałam juz mieć ten etap, narazie boje sie porodu... czuje czasem,że nie dam rady... I pytanko do ciebie Szaju - czy ten ból w kości łonowej to norma? bo mnie tez boli i kłuje, czasem intensywnie w tych sytuacjach co ciebie, ale ciążę mam młodszą... no i nie wiem, marwi mnie to troszkę, bo czasem cięzko mi wstać z łóżka czy pozycji siedzącej. Cytat:
![]() Margo, a masz prawo czuć się zawiedziona, też bym się czuła, ale dobrze że teraz ci powiedziała a nie przez samym porodem... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny jakie macie podkłady poporodowe? Zwykłe czy bella czy może jeszcze inne?
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-04-19 o 13:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Konto usunięte
|
Kasiu, bóle kości łonowej są normalne
![]() Podkładów jaki takich nie kupiłam, tylko Belli maxi podpaski. Do szpitala biorę 2 paczki, najwyżej potem małż dokupi. Ja nienawidzę podpasek, czuję się cholernie niekomfortowo, a z podkładami to już w ogóle się nie widzę - wolę tę wielgachną podpaskę zmienić częściej. A ja oczywiście spałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja postawię na duze podpaski tylko ![]() a nad Warszawą grzmialo, czekałam burzy z niecierpliwoscia, bo uwielbiam a tu tylko zwykly deszcz... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-19 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to nie koniec... Ostatnio dowiedzialysmy sie ze nasza wspolna znajoma jest w ciazy i bedzie rodzic w listopadzie. Moja kolezanka zadzwonila do mnie i zaznaczyla zebym rzeczy ktore ode mnie dostala KONIECZNIE po wykorzystaniu przekazala tej naszej znajomej. Dzieki Bogu tych rzeczy jeszcze sie nie pozbylam i szczerze mowiac mam ochote juz teraz wziac te dwie torby i zaniesc znajomej z informacja ze ja jednak niczego nie wykorzystam wiec od razu jej oddaje. Wstyd mi bedzie strasznie. Ale co innego moge zrobic? Ech... i tak mam wyrzuty sumienia ze tak mysle. Edytowane przez ałła Czas edycji: 2010-04-19 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.