|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam przerwać i nakarmić Oliwkę.
Wracam więć do tematu. Natomiast Plantex jest oparty na koprze włoskim. Nam Plantex nie pomógł ale też nie zaszkodził. A wracając do tamtych trzech opartych na SImeticon-ie to opróćz tego składnika mają różne substancje smakowe. Więc jeżeli tego Simeticonu jest mniej to tych innych substancji więcej. Ja w domu mam i Bobotic i Sab simplex (niemiecki). Jak na razie stosuję Bobotic ale tylko dlatego że jest POLSKI i pani doktor z poradni noworotka i wcześniaka (a więc ona tylko takimi maluchami się zajmuje) nam go zaleciła (a nie poleciła). I nie podaję go tak jak jest w ulotce tylko mniej czyli 2-3 krople do ust 3 razy dziennie przed jedzeniem mleczka .
|
#4113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tez spioszki juz za male,body z krotkim praktycznie wszystko nowe nieuzyte.do dziewczyn,ktore jeszcze przed porodem chociaz pewnie juz macie wszystko kupione,najbardziej sie sprawdzily body długi rekaw i spioszki,inne rzeczy moglyby dla mnie nieistniec przynajmnie do tej pory.ewentualnie pajacyk praktyczny. |
||
|
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
czesc. Chciałam się wam pochwalic... wczoraj skonczyłysmy 4 tyg
wazymy juz 5 kg (ur.4200) wiec 800 g przytyła . Pop ile czekałas na wizyte u kardiologa?? Bo ja mam termin dopiero na 5.07 :szok: Wiki ma malutkie szmery
Wiktoria 21.03.2010 4190g, 57cm Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2010-04-19 o 10:26 |
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o ten SS to jest sprawdzony u nas na dwójce dzieci-od maluszka mamy im to podawały i ani jedno dziecię ani drugie w ogóle kolek nie miało-właśnie mi też to wujek miał przywiezc,ale skoro jak pop napisała,że jest tak strasznie mała różnica tego simeticonu między tymi dwoma to może kupię ten u nas Polski?
nie wiem sama... eh idę umyc okna,bo coś zasnąc nie mogę,a tak mi się chciało ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Dziewczyny rozpakowane wasze dzidziulki kiedy zaczęly wyrastac z roz 56??tzn ile wtedy ważyły tak mniej-więcej?
|
|
#4116 |
|
Przyczajenie
|
Hej hej!witam wszystkie mamusie(te przyszle tez!!)ja urodzilam 04.03.2010 corke.na imie ma paulinka.wazyla 3880 a wzrostu miala 58.
|
|
|
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ty kochana kiedy na porodówkę się wybierzesz??? Już czas najwyższy ![]() Zdjątka wkleję mojej Leny. Aktualne
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-04-19 o 10:51 |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu też czasem butlę zaserwuję, tak raz na dzień lub na dwa dni, ale to wypije z niej może z 30 ml (ciągle się swoim mlekiem zalewam, ale przy problenach z kupcią te 30 ml go uspokaja) i podaję mu i vit D i Vit K, bo tak sobie myślałam że żeby ich nie podawać to by trzeba cały dzień na sztucznym trzymać.
|
|
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak DUSIAKA sobie radzi,nic sie nie odzywa. aguska-gratulacje! mysia sliczna córeczka i wcale nie widac tej wagi,ale juz jest co nisic,mi tez juz rece mdleja,a co bedzie pozniej hihi Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-04-19 o 10:55 |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
no jak widac da sie przyzwyczaic
i to na tyle ze tylko przy odlozeniu do lozeczka jest ryk a na rece spokoj, a ja calonocnych wycieczek pokojowych tez robic nie bede.Dzisiaj tz kupil fajna ksiazke-encyklopedia zdrowia dziecka od narodzin d dojrzewania -27 zl ( w zwyklym kiosku) ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- ja wole trzymac na rekach niz nosic, fajnie bo wazy 4 kg tylko jak bedzie wazyla 10 juz nie bedzie tak kolorowo, a blisko ze mna jest caly czas i z tz tez.
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wszystko co nosił od początku to w rozmiarze 62 a jakiś wielki nie był bo 4050. Za to szwagierce jak się córa urodziła 4450waga dł. 62 to jeszcze 2 tyg 56 ubierała. Więc niewiem od czego to zależy, bo ciuszki miałam różnych firm.---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
. śliczniutka, tak dorośle wygląda
|
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak samo z pampkami huggis 1 cale 3 dni je uywala potem kupa sie wylewala i przeszlysmy na 2 a dwie paczki 1 zostaly w szpitalu w domu jest jeszcze jedna ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- a powiedzcie mi prosze co stosujecie na potowki ?? bo mi polozna polecala spirytus ale to przeciez piecze dziecko
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm powiem Ci,że gdyby to ode mnie zależało to zapomniałabym już co to poród a tak to sobie tylko mogę czekac...Coś mlodej nie ma ![]() tylkooliwka wczoraj albo i dzisiaj widziałam na pasku dusiaka Czyli te rozmiary i dzieci wagowo przedstawiają się bardzo różnie,bo ja mam bardzo mało ubranek na 56 i się boję czy nie za mało-cóż jak coś to dokupimy
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja Was tak czytam jakie te Wasze dzieci głodomorki to Wam zazdraszczam... Ja mam wiecznie stresy- czy ona oby na pewno się dobrze najada? Wszystko sie okaże w środę bo idę na ważenie. Zobaczę ile przybrała po tygodniu. Ale mam wrazenie, że nie za wiele, przynajmniej nie widze jakiejś wielkiej roznicy... i sie boje. Moja niunia ma cały czas ta wstrętna żołtaczkę i przez to jest apatyczna. Muszę ja często wybudzac i karmić a zrobić to to mega wyczyn. Wybudzam ją dlugo, nawet przewijanie nie działa Za to w nocy nie mysli za bardzo o spaniu tylko oczy wielkie jak 5 zł. Przy cycku usypia a jak ją odkladam to nerwy i gryzienie wszystkiego co popadnie. Do tego wszystkiego jeden cycek nie produkuje mi wystarczającej ilości mleka. Mała nie lubi z niego pić bo musi sie niexle nadoić zeby coś wydoić a z dugiego leci ładnie. Jaki efekt- róznica miedzy cyckami to jakies 3 rozmiary pewnie... masakra. Ona jest taka malutka, tak bym chciała juz zobaczyć fałdki na jej ciałku... boję się tej wizyty... i jeszcze ta żółtaczka... tez nie widzę jakijs znacznej rożnicy- nadal mały chinolek... ![]() Ech... to się pożaliłam... P.s. i na dodatek pępek nie chce odpaść
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja kupiłam 160szt pampersów od 4-9 kg,tak niech już sobie leża(promocja fajna była )i bratowa mi powiedziała,że zaczne ich używac dopiero po 2 miesiącach przec ież jak skoro są od 4 kg?mloda ehhh widzę Cię-czyli jeszcze jesteś
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... i jeszcze pytanko:
JAK WY UBIERACIE DZIECINY NA SPACERY W TAKA POGODĘ JAK DZIŚ CZY JAK BYŁA WCZORAJ? BO JA SIE BOJĘ ŻE PRZEGRZEWAM
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem jestem....i nic sie nie dzieje....dzisiaj ide na ktg do szpitala ale pewnie tak tam nic nie wyjdzie...ehhh
sliczne dzieciaczki
|
|
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boli mnie krzyż jak nie wiem od zawsze i to by mu zdecydowanie nie służyło... ale może spróbuje A co do koperku to ja mam pić czy dać Małemu?? Wczoraj dałam Marcelkowi wit. K i puścił takie pawia że połowe głowy miał morką ... ![]() tylkooliwka zazdraszczam przytulasów A jak Mamuśki karmiące cycem planujecie się zabezpieczać?? Bo ja to za prezesami nie przepadam i tak rozważam inne opcje ... zastrzyku się boję bo ja jestem podatna na migreny, a jego nie da się cofnąć ... o jedynych dostępnych tabsach są kiepskie opinie mamusiek więc co zostaje??
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przyłącze się do pytania,bo najbardziej chyba ta spirala mi pasuje,bo tabsy przerabiałam i kurcze wolałabym już ich nie brac,zastrzyk też odpada to ja tak jak Ty migreny...więc nie wiem?
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kaftaniki sie sprawdzily, śpioszki , pajace i polspiochy.
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- z potowkami mam na razie spokoj, nic jej nie wyszlo ale ciotka moja jak ostatnio byla u nas tez mowila ze ona spirytusem robila;/ ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- my jeszcze nie bylismy na żadnym...
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prawdę mówiąc używam tylko body długi i krótki rękaw i pajace. rzadko śpiochy. Ale ja musze zakladać to co mam maleńkie. Więc wyboru nie mam za duzego
Nie lubię kaftaników. Ale że mam małe rozmiary to czasem zakładam jak juz wszystko zasroli ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dlaczego? Nas pani doktor i położna wyganiały już po tygodniu. Wczoraj byliśmy trzeci raz... Dziś zamierzam iść też. Rodziłam w ten sam dzień co Ty
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, bo na pewno nadrobi Twoja WerciaCytat:
w załączeniu zdjątko jak wyglądał wczoraj
|
|
#4133 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuję Bobotic nie tylko ze względu na kolki ale także ze względu na zaparcia. Mojej kolki się pierwszy raz pojawiły dwa tyg. temu czyli było to w jej 4 m-cu życia. Ale ja tutaj nie jestem za dobrym przykładem. Co prawda jak rozmawiałam z lekarzem to mi owiedziała że koli mogą się pojawić do 6-go m-ca życia. Zwłaszcza wtedy gdy coś w jedzeniu zmieniamy np. nowe mleko. Cytat:
Córcia sliczna Cytat:
Moja jeszcze nie wyrosła z 56 ![]() Cytat:
Cytat:
. A jeżeli chodzi o jedzenia to ja Cię też doskonale rozumiem bo moja to też niejadek a właściwie to może i chciała by zjeść ale się strasznie męczy i karmienie trwa bardzo długo. Ale fałdki na nuszkam ma piękne, nawet trochę je pudruję aby nie porobiły się zaparzenia. ![]() ![]() Aixa- Lnka to już taka duża dziewczynka.
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi w szpitalu neonatolog i teraz prywatnie pediatra jak byłam nie kazały dawać wit. K, bo powiedziały, że ona jest w mleku matki i nawet jak dokarmiam sztucznym to nie ma potrzeby podawać tej witaminy i moja siostra też nie podawała bo jej w kielcach to samo powiedzieli a tymczasem ja już gdzieś wyczytałam, że właśnie się przy karmienu powinno dawać i ja już nie wiem...to ona wkońcu jest w tym mleku z cycków czy nie??![]() Co do zabezpieczeń to ja zamierzam powrócić do tabletek...brałam Yasmin i bardzo dobrze go tolerowałam
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
no nam polozna mowila ze jak dzisiaj przyjdzie to powoli spacerki takze sie tego trzymam.
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
ale slodziak w tej kurteczce
|
|
|
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde a tej spirali też się jakoś boje ... ciało obce w organizmie .. czy ona nie będzie powodować jakiś zapaleń itp ... Kurde kiedy wymyślą jaką powszechną antykoncepcję dla facetów dlaczego my mamy się nad wszystkim głowić
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł, heloł
![]() Laseczki... nie dawajcie już zdjęć waszych przecudnych Skarbeczków, bo pierdzielca dostanę z zazdrości że moje wyleźć nie chce ŚLICZNOŚCI TE WASZE MALUSZKI! ![]() Jesteśmy już 3 dni po terminie ... dziś było kolejne ktg i ................ .. ANI PÓŁ SKURCZU! A pod koniec tygodnia w moim szpitalu zamykają porodówkę na tydzień na dezinfekcję ... Heh... MIIIIICHAŚ.... wychodzisz ;d?
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
u nas spiralka odpada bo za 3-4 latka chcemy 2 bejbika, takze ja nie mam pojecia jak bedzie...
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w środę jak sie okaze, że ni jest lepiej to coś wreszcie zaradza. Może jakies dopajanie???A czy dziś mogę ubrać body krotki rękaw, pajaca, skarpetki, czapusie i wsadzić ją do welurowego kombinezonu (3 rozmiary za duzego heheh... szukam jej w nim łapek i nózek )? Przykrywać jeszcze kocykiem szczelnie? Bo na to jeszcze osłonka na wozek. Nie wiem czy nie za dużo tego, bo dzis cieplutko. U mnie 24 wskazuje termometr i ladne słonko.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

.

a Nana za to 90 potrafi wmłucić i ani kropli więcej nie chce
a wczoraj ważyliśmy go i już ma 4100
tez spioszki juz za male,body z krotkim praktycznie wszystko nowe nieuzyte.

chetnie bym ja wcisnela z powrotem