Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 11:53   #4141
aixa
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Na tym drugim zdjęciu fajne spojrzenie ma, jakby zapamiętywała co mama jej dokuczyła. śliczniutka, tak dorośle wygląda
No tak tylko mamusia lata koło niej i stara się jak może a z jej zadowoleniem jest różnie. Gadzina mała.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
To wszystko zależy od tego jakie dziecko sie urodzi. Moja urodziła sie 48 cm i 2600 więc wszystko mam za duże. Tylko ciuszki na 50 wyglądają na niej normalnie w 56 się topi. Ale moja kruszyna to ewenement

Jak ja Was tak czytam jakie te Wasze dzieci głodomorki to Wam zazdraszczam...
Ja mam wiecznie stresy- czy ona oby na pewno się dobrze najada? Wszystko sie okaże w środę bo idę na ważenie. Zobaczę ile przybrała po tygodniu. Ale mam wrazenie, że nie za wiele, przynajmniej nie widze jakiejś wielkiej roznicy... i sie boje.
Moja niunia ma cały czas ta wstrętna żołtaczkę i przez to jest apatyczna. Muszę ja często wybudzac i karmić a zrobić to to mega wyczyn. Wybudzam ją dlugo, nawet przewijanie nie działa Za to w nocy nie mysli za bardzo o spaniu tylko oczy wielkie jak 5 zł. Przy cycku usypia a jak ją odkladam to nerwy i gryzienie wszystkiego co popadnie.
Do tego wszystkiego jeden cycek nie produkuje mi wystarczającej ilości mleka. Mała nie lubi z niego pić bo musi sie niexle nadoić zeby coś wydoić a z dugiego leci ładnie. Jaki efekt- róznica miedzy cyckami to jakies 3 rozmiary pewnie... masakra.

Ona jest taka malutka, tak bym chciała juz zobaczyć fałdki na jej ciałku... boję się tej wizyty... i jeszcze ta żółtaczka... tez nie widzę jakijs znacznej rożnicy- nadal mały chinolek...
Ech... to się pożaliłam...

P.s. i na dodatek pępek nie chce odpaść
Nie taki ewenement. Moja malutka też się urodziła z niską wagą i drobniutka jest. Na początku ciuszki 56 były za duże ale sama się przekonasz jak dzieci szybko rosną. Teraz ma 5 tyg. a już niektóre ciuszki za małe
Asiulek nie martw się. Na pewno przybiera na wadze. Moja ważyła po 4tyg. 3300g a jak wychodziłyśmy ze szpiatala ważyła 2650g. Ja przeszłam już na mleko modyfikowane od 4tyg. bo miałam chudy pokarm i mała się nie najadała. Pediatra sama stwierdziła, że dobrze, że przeszłam na mleko sztuczne to przynajmniej malutka pulchniejsza się zrobiła
Żółtaczka potrafi się utrzymywać nawet do 3 tyg. A wybudzając najlepiej skutkuje skropienie chłodną wodą pępuszka dziecka. Spróbuj a sama zobaczysz Ja tak wybudzałam moją Lenę. A cyce to muszą fajnie wyglądać takie o parę rozmiarów różne

Cytat:
Aaaa... i jeszcze pytanko:

JAK WY UBIERACIE DZIECINY NA SPACERY W TAKA POGODĘ JAK DZIŚ CZY JAK BYŁA WCZORAJ? BO JA SIE BOJĘ ŻE PRZEGRZEWAM
No właśnie ja mam z tym problem. Wczoraj tak pięknie było i ciepło i chyba ją przegrzałam bo dupę miała odparzoną. ale na szczęście jeszcze nie ma potówek. Staram się jedną warstwę więcej niż sobie tylko że ja zmarzluch jestem.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Wczoraj dałam Marcelkowi wit. K i puścił takie pawia że połowe głowy miał morką ... I w ogóle wrzeszczy od zeszłej soboty a od tego dnia właśnie podaję Mu witaminy ... czy to możliwe że to od nich??
Możliwe jak odstawiłam wit.K to malutka zrobiła się spokojniejsza.

A pytanie do mam karmiących mlekiem sztucznym. Wasze pociechy też tak często ulewają. Moja Lena potrafi nawet pół godz. po karmieniu ulać. mimo, że jej się ładnie beknie po. Nie wiem co robić?????

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:54   #4142
mloda1989
Zakorzenienie

Izumi jest z toba ehhh po kolejn ej zmianie terminu ja teraz jestem 4 dni po terminie.... juz cholera bierze....przez to ze te zmiany byly i ja sie co noz na nowa date nastawialam....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:54   #4143
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prawdę mówiąc używam tylko body długi i krótki rękaw i pajace. rzadko śpiochy. Ale ja musze zakladać to co mam maleńkie. Więc wyboru nie mam za duzego Nie lubię kaftaników. Ale że mam małe rozmiary to czasem zakładam jak juz wszystko zasroli

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Dlaczego? Nas pani doktor i położna wyganiały już po tygodniu. Wczoraj byliśmy trzeci raz... Dziś zamierzam iść też. Rodziłam w ten sam dzień co Ty
wlasnie dlaczego Darusia wy jeszcze nie wychodzicie ??
nas Pani doktor wygonila wczoraj na 20 minut mowila ze te 10 dni co bylismy w szpitalu to zadlugo by z dziecie nie wychodzic na dwor i poszlysmy ubralam mala w body ajaca i kombin ezonik taki jeansowy ale zawielki jest i czapusie na glowke
dzisiaj idziemy to zaloze jej tylko body pajaca bawelnianego i dresik misiowy i czapusie i buciki pluszowe

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:59   #4144
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no to ja już totalnie zgłupiałam teraz mi w szpitalu neonatolog i teraz prywatnie pediatra jak byłam nie kazały dawać wit. K, bo powiedziały, że ona jest w mleku matki i nawet jak dokarmiam sztucznym to nie ma potrzeby podawać tej witaminy i moja siostra też nie podawała bo jej w kielcach to samo powiedzieli a tymczasem ja już gdzieś wyczytałam, że właśnie się przy karmienu powinno dawać i ja już nie wiem...to ona wkońcu jest w tym mleku z cycków czy nie??
Co do zabezpieczeń to ja zamierzam powrócić do tabletek...brałam Yasmin i bardzo dobrze go tolerowałam spirali się boję, zastrzyków też, plastrów nie znoszę bo wyglądają jak dla mnie obleśnie więc nic innego mi nie pozostaje
Nam mowili, że własnie tej witaminy nie ma w mleku matki. Że nawet jak się dokarmia sztucznym to trzeba ja podawac, chyba, że dawka sztucznego przekroczy ileś tam ml (nie pamiętam ile ).

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
wlasnie dlaczego Darusia wy jeszcze nie wychodzicie ??
nas Pani doktor wygonila wczoraj na 20 minut mowila ze te 10 dni co bylismy w szpitalu to zadlugo by z dziecie nie wychodzic na dwor i poszlysmy ubralam mala w body ajaca i kombin ezonik taki jeansowy ale zawielki jest i czapusie na glowke
dzisiaj idziemy to zaloze jej tylko body pajaca bawelnianego i dresik misiowy i czapusie i buciki pluszowe
A jak wkladasz do wózka to przykrywasztym nakryciem wózka? czy moze kocyk??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:02   #4145
aguska01982
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dzekuje

moja kluska juz w szpitalu nosila 62 ale ona ma dlugie rece i bylo wszystko przykuse i jak dziecko wojny wygladala
tak samo z pampkami huggis 1 cale 3 dni je uywala potem kupa sie wylewala i przeszlysmy na 2 a dwie paczki 1 zostaly w szpitalu w domu jest jeszcze jedna

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

a powiedzcie mi prosze co stosujecie na potowki ?? bo mi polozna polecala spirytus ale to przeciez piecze dziecko
na potowki spirytus ten co do pepuszka albo masc baneocin
aguska01982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:02   #4146
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

W mleku matki jest wit K ale może występować w niewystarczającej ilości dlatego dają dużą dawkę zaraz po urodzeniu i powinno się suplementować do 3-4 mż.

A to jak się zakłada spiralę to nie można mieć już bejbika?? Przecież zawsze w razie czego można ją zdjać, a moze się mylę

aixa lekarz pozwolił Ci odstawić witaminę K?? Bo ja już sama nie wiem co robić ...

Ja co prawda karmię piersią ale mój mały strrrrrrrrrrasnie ulewa więc łączę się w bólu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-19 o 12:04
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:06   #4147
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
A jak Mamuśki karmiące cycem planujecie się zabezpieczać?? Bo ja to za prezesami nie przepadam i tak rozważam inne opcje ... zastrzyku się boję bo ja jestem podatna na migreny, a jego nie da się cofnąć ... o jedynych dostępnych tabsach są kiepskie opinie mamusiek więc co zostaje??
ja powaznie zastanawiam sie nad spirala, zastrzyków sie boje i za wielka dawka hormonów, tabletek nie toleruje, plastry brzydko wyglądaja i jakos im nie ufam a 2 dziecka narazie nie planuje, ale zobaczymy co gin powie

pogoda piękna nic tylko rodzić
jak sierotki tu zostałyśmy młoda, izumi, ankazar, madcat i ja

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
A to jak się zakłada spiralę to nie można mieć już bejbika?? Przecież zawsze w razie czego można ją zdjać, a moze się mylę
mozna jak najbardziej, słyszałam i czytałam o tym ze po wyciagnięciu spirali bardzo duzo kobiet i baaardzo szybko zaszły w kolejna ciąże

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:06   #4148
mloda1989
Zakorzenienie

hehhe no rzeczywiscie jak sierotki....nawet w temat za bardzo nie ma sie jak wbic...mnie przeraza to ubieranie dziecka na dwor...
Stary 2010-04-19, 12:08   #4149
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Izumi jest z toba ehhh po kolejn ej zmianie terminu ja teraz jestem 4 dni po terminie.... juz cholera bierze....przez to ze te zmiany byly i ja sie co noz na nowa date nastawialam....
nie martw się Kiedyś i nasze brzydaki wylezą

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
pogoda piękna nic tylko rodzić
jak sierotki tu zostałyśmy młoda, izumi, ankazar, madcat i ja
...tiaaa.....
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:12   #4150
P0P70
Zakorzenienie

Ja też jestem straszny zmarźluch i dlatego staram się nie za grubo umierać małą. I tak np. dzisiaj jest ubrana w body i śpiochy więc do tego założę jej tylko taką grubszą bluzę i czapeczkę. Całość wsadzę do śpiwora i na to lekki kocyk. Jeżeli będzie wiatr to założę jeszcze osłonę na wózek.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:14   #4151
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
.

Aixa- Lnka to już taka duża dziewczynka.
taka się na zdjęciu tylko wydaje
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no to ja już totalnie zgłupiałam teraz mi w szpitalu neonatolog i teraz prywatnie pediatra jak byłam nie kazały dawać wit. K, bo powiedziały, że ona jest w mleku matki i nawet jak dokarmiam sztucznym to nie ma potrzeby podawać tej witaminy i moja siostra też nie podawała bo jej w kielcach to samo powiedzieli a tymczasem ja już gdzieś wyczytałam, że właśnie się przy karmienu powinno dawać i ja już nie wiem...to ona wkońcu jest w tym mleku z cycków czy nie??
Co do zabezpieczeń to ja zamierzam powrócić do tabletek...brałam Yasmin i bardzo dobrze go tolerowałam spirali się boję, zastrzyków też, plastrów nie znoszę bo wyglądają jak dla mnie obleśnie więc nic innego mi nie pozostaje
I ja powracam do Yasmin. Byłam z nich bardzo zadowolona pomimo wysokiej ceny

Cytat:
W mleku matki jest wit K ale może występować w niewystarczającej ilości dlatego dają dużą dawkę zaraz po urodzeniu i powinno się suplementować do 3-4 mż.

aixa lekarz pozwolił Ci odstawić witaminę K?? Bo ja już sama nie wiem co robić ...

Ja co prawda karmię piersią ale mój mały strrrrrrrrrrasnie ulewa więc łączę się w bólu
Ja odstawiłam wit.K tydzień przed tym jak zaczęłam karmić sztucznym mlekiem bez konsultacji z pediatrą ale po konsultacji z doświadczonymi mamami. Po tygodniu wprowadziłam mleko sztuczne a jak się nim karmi to wit.K trzeba koniecznie odstawić bo jest ona w sztucznym mleczku.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:15   #4152
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Nam mowili, że własnie tej witaminy nie ma w mleku matki. Że nawet jak się dokarmia sztucznym to trzeba ja podawac, chyba, że dawka sztucznego przekroczy ileś tam ml (nie pamiętam ile ).

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

A jak wkladasz do wózka to przykrywasztym nakryciem wózka? czy moze kocyk??
przykrywam kolderka i tym nakryciem
ale potowki dostala w szpitalu na szyjce juz zchodza

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:16   #4153
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też jestem straszny zmarźluch i dlatego staram się nie za grubo umierać małą. I tak np. dzisiaj jest ubrana w body i śpiochy więc do tego założę jej tylko taką grubszą bluzę i czapeczkę. Całość wsadzę do śpiwora i na to lekki kocyk. Jeżeli będzie wiatr to założę jeszcze osłonę na wózek.
OMG Pop... wiesz co? Dla mnie to to jest ubranie jak na późnojesienny spacer Nie wiem jaka pogoda u was, ale u nas wczoraj było tak, że gdybym ja miała na spacer wyjśc to bym ubrała w body i i śpiochy i na to jeśli by ew. wiało to kocyk i tyle ... Ja wczoraj w samym T-shircie się grzałam, więc pewnie i takiemu maluchowi by nieźle ciepło było
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:18   #4154
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa... i jeszcze pytanko:

JAK WY UBIERACIE DZIECINY NA SPACERY W TAKA POGODĘ JAK DZIŚ CZY JAK BYŁA WCZORAJ? BO JA SIE BOJĘ ŻE PRZEGRZEWAM
Wczoraj mala miala body z dlugim rekawkiem na to kurteczke wiosenna rajstopki skarpetki buciki przykryta kocem i bylo ok

wracajac do kropelek to bobotic ma mniejsza dawke do podanoa ok 8 kropelek na karmienie a SS 15 kropelek i mozna podawac z melkiem co jest wygodne
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:19   #4155
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny ja gadałam o tym z moja ginka i ona bardzo poleca wkładke wewnątrzmaciczną mirena-zakłada się ją na rok,2,3,4 albo 5 lat-same o tym decydujemy na jaki czas chcemy założyc.
Koszt 500zł,samo założenie ok.15 minut i spokój na długi czas.
Myślę,że zdecyduję się na nią.
Jak będę już po porodzie to z nią o tym pogadam.

Ja przez 3 lata stosowałam tabletki diane i tolerowałam je znakomicie-mimo tego co można o nich przeczytac i w ogóle lekarze ich nie zalecają,ale wtedy byłam pod opieka innego gina i on dał mi tylko te.
Mimo,że ja nie mam im nic do zarzucenia to chyba teraz jeśli miałabym brac tabletki to zdecydowałabym się na jakieś inne...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:20   #4156
P0P70
Zakorzenienie

Ja z antykoncepcję nie mam problemu. wystarczy że spojrzę na Oliwkę i przypomnę sobie przez co przeszłam to już ochota na przytulanie mi przechodzi. Problem ma TZ ale powiedziałam mu żeby poszedł sobie i poszukała kogoś innego i młodszego.

Stary 2010-04-19, 12:22   #4157
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam wit.K tydzień przed tym jak zaczęłam karmić sztucznym mlekiem bez konsultacji z pediatrą ale po konsultacji z doświadczonymi mamami. Po tygodniu wprowadziłam mleko sztuczne a jak się nim karmi to wit.K trzeba koniecznie odstawić bo jest ona w sztucznym mleczku.
Kurcze a ja karmię tylko piersią więc chyba tak sobie tej wit K odstawić nie mogę

Baobabku ale Yasmin brać nie można jeśli jeszcze Kubalkowi dajesz swoje mleczko. Ja z tych co tabletek nie tolerują - organizm się buntuje i kompletnie nie wiem co robić ... zastrzyku cofnąć się nie da, plastrom nie ufam więc niewiele mi zostaje

Właśnie coś już słyszałam o tej wkładce wewnątrzmacicznej co piszesz anakazar ... muszę zgłębić temat choć znając życie będzie tyle ZA co i PRZECIW :/

Ja Precelka ubieram w polarkowy kombinezonik niedźwiadka na śpiochy i gnamy na spacer

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-19 o 12:26
Stary 2010-04-19, 12:26   #4158
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
OMG Pop... wiesz co? Dla mnie to to jest ubranie jak na późnojesienny spacer Nie wiem jaka pogoda u was, ale u nas wczoraj było tak, że gdybym ja miała na spacer wyjśc to bym ubrała w body i i śpiochy i na to jeśli by ew. wiało to kocyk i tyle ... Ja wczoraj w samym T-shircie się grzałam, więc pewnie i takiemu maluchowi by nieźle ciepło było
No wiem że trochę przesadzam. Ale najlepiej jest w domu, bo na początku utrzymywałam (luty) w całym domu temperaturę 27C. Po miesiącu zeszłam do około 24 a na noc w kołysce ma tak około 22 -23 C. Ale o dziwo nie ma ani jednej potówki i nigdy nie miała

Stary 2010-04-19, 12:29   #4159
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jestem straszny zmarzluch-w ogóle ze mną jest cos nie tak:do wanny wlewam wrzątek i tak się w nim kąpię,a i nie jest dla mnie problemem wykąpac się w zimnej wodzie-tż to jest przerażony,bo mówi,że ja nie mam czucia jak normalny człowiek i może i coś w tym jesti boję się,że nie będę potrafiła ubrac małej,a nie mam obok siebie nikogo kto mógłby mnie "strzelic"w razie czego...eh

A co do tej wkładki i tabletek to tak:ja tam wkładke brałabym na 5 lat czyli koszt 500,a tabsy yasmin koszt 40 zl co miesiąc czyli już rocznie nam wychodzi 480zl,więc dla mnie rachunek jest prosty,no ale co kto lubi i uważa...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:47   #4160
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z antykoncepcję nie mam problemu. wystarczy że spojrzę na Oliwkę i przypomnę sobie przez co przeszłam to już ochota na przytulanie mi przechodzi. Problem ma TZ ale powiedziałam mu żeby poszedł sobie i poszukała kogoś innego i młodszego.
Biedny tz

Biorąc pod uwagę fakt, ze moje maleństwo ma niespelna 2 tygodnie to chyba jednak musze ją jakos zabezpieczyć przed ewentualnym wiatrem czy coś...
Ja chce ja dzis ubrać tak:
body krótki rekaw, pajac, polarkowy kombinezon z kapturkiem, czapusia i na to kocyk taki cienki polarkowy. Czy tak będzie dobrze?? Help me!!
Przykrywać jeszcze tym zakryciem od wózka??

A smarujecie buźkę maleństwom przed wyjściem? jak tak to czym?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-19, 12:53   #4161
mloda1989
Zakorzenienie

grrr jednak mialyscie racje ze z przeterminowaniem wiaze sie problem zwolnienia...ehh...lekarz wyliczyl inny termin i mialam zwolnienie do soboty......szpitalu inny termin i wg nich jest jeszcze czas...i teraz nie ma kto zwolnienia wystawiac...i kaza na macierzynski przejsc...eehhh
Stary 2010-04-19, 13:04   #4162
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

Asiulek nie martw się. Na pewno przybiera na wadze. Moja ważyła po 4tyg. 3300g a jak wychodziłyśmy ze szpiatala ważyła 2650g. Ja przeszłam już na mleko modyfikowane od 4tyg. bo miałam chudy pokarm i mała się nie najadała. Pediatra sama stwierdziła, że dobrze, że przeszłam na mleko sztuczne to przynajmniej malutka pulchniejsza się zrobiła
Żółtaczka potrafi się utrzymywać nawet do 3 tyg. A wybudzając najlepiej skutkuje skropienie chłodną wodą pępuszka dziecka. Spróbuj a sama zobaczysz Ja tak wybudzałam moją Lenę. A cyce to muszą fajnie wyglądać takie o parę rozmiarów różne

A pytanie do mam karmiących mlekiem sztucznym. Wasze pociechy też tak często ulewają. Moja Lena potrafi nawet pół godz. po karmieniu ulać. mimo, że jej się ładnie beknie po. Nie wiem co robić?????
A więc jednak jest coś takiego jak chudy pokarm, a każdy mi wciska że nie i ja męcze tego mojego bąbla cycem a on się tak złości, że hej. potrafi jeść godzinę ciągnąc non stop, a jak go odstawiam to w ryk, że głodny dalej. Nawet odciągnęłam sobie pokarm i mu dałam całe 125 ml zjadł, a za godzinę kolejne 120 sztucznego Nie wiem czy to normalne, że on tyle je ale ma tak od pierwszej godziny na świecie

Co do ulewania to Antek ulewa i po cycu i po sztucznym i to bardzo dużo
Stary 2010-04-19, 13:05   #4163
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A co do tej wkładki i tabletek to tak:ja tam wkładke brałabym na 5 lat czyli koszt 500,a tabsy yasmin koszt 40 zl co miesiąc czyli już rocznie nam wychodzi 480zl,więc dla mnie rachunek jest prosty,no ale co kto lubi i uważa...
Finansowo wkładka super wychodzi tylko ja się trochę obawiam "ciała obcego" w organizmie Czyli jak rozumiem każdy kolejny rok to 100zł?? A jak np założy się na 5lat a po 3 stwierdzisz że już jej nie chcesz to można się tego pozbyć?? Albo np założy się na rok i nie wyjmie to ona nadal będzie "działać" Kurcze ja jakoś w ogóle nie rozumiem działania anty takiej wkładki ale chyba ona byłaby dla mnie dobrym rozwiązaniem więc muszę zgłębić temat

Jak dla mnie czegoś takiego jak "chudy pokarm matki" nie ma ... Mleko matki jest idealne dla dziecka, ani nie za tłuste ani nie za chude ...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-19 o 13:07
Stary 2010-04-19, 13:07   #4164
mloda1989
Zakorzenienie

hmmm chyba zaklada sie ja na 5 lat....ale mozna sciagnac po 2, 3 latach...
Stary 2010-04-19, 13:08   #4165
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
A więc jednak jest coś takiego jak chudy pokarm, a każdy mi wciska że nie i ja męcze tego mojego bąbla cycem a on się tak złości, że hej. potrafi jeść godzinę ciągnąc non stop, a jak go odstawiam to w ryk, że głodny dalej. Nawet odciągnęłam sobie pokarm i mu dałam całe 125 ml zjadł, a za godzinę kolejne 120 sztucznego Nie wiem czy to normalne, że on tyle je ale ma tak od pierwszej godziny na świecie

Co do ulewania to Antek ulewa i po cycu i po sztucznym i to bardzo dużo
To może on sie przejada dlatego tak mocno ulewa?? taki z niego łakomczuch

A swoją drogą to ja sobie nie wyobrazam odciągnąć 100 ml z cyca Jak odciagałam w szpitalu to jakieś 30 ml i mialam dość. Teraz moze byloby latwiej ale jak sobie pomyślę przylożyć laktator do cyca to już mdleje jak sobie przypomne ten bol...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-19, 13:09   #4166
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
grrr jednak mialyscie racje ze z przeterminowaniem wiaze sie problem zwolnienia...ehh...lekarz wyliczyl inny termin i mialam zwolnienie do soboty......szpitalu inny termin i wg nich jest jeszcze czas...i teraz nie ma kto zwolnienia wystawiac...i kaza na macierzynski przejsc...eehhh
A w szpitalu gdzie Ci policzyli "nowy termin porodu" nie mogą Ci wypisać zwolnienia bo to przesada korzystać z macierzyńskiego będąc jeszcze w ciąży ... Mały wychodź już bo Mamusia się wykończy!! Czas na Ciebie

sismuerte a może Antek tak chce jeść bo właśnie dużo ulewa?? Co zje to zwróci i koło się zamyka ...U mnie jest to samo ... do tego dochodzi "kryzys laktacyjny" w 3 tygodniu i nie pozostaje nic innego jak to przetrzymać

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-19 o 13:12
Stary 2010-04-19, 13:10   #4167
mloda1989
Zakorzenienie

no wlasnie pytalam....powiedzieli ze jesli nie leze w szpitalu to nie moga mi dac zwolenia...grr
Stary 2010-04-19, 13:22   #4168
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie pytalam....powiedzieli ze jesli nie leze w szpitalu to nie moga mi dac zwolenia...grr
To faktycznie bez sensu... w końcu każdy dzień macierzyńskiego jest na wagę złota. Szczególnie jeśli ma się w planach powrót do pracy...ja niestety będę zmuszona A nie wyobrażam sobie tego

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-19, 13:36   #4169
sismuerte
Rozeznanie

Asiulek ja też nie mogłam na początku tyle odciąnąć a teraz to już bez problemu i nawet ręcznie raz tyle odciągnęłam bez laktatora

Co do chudości to się okaże po badaniach, bo podejrzewam zaczątek anemii A jak w organiźmie brak substancji różnych to ponoć pokarm może nie odrzywiać odpowiednio dziecka
Stary 2010-04-19, 13:45   #4170
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja gadałam o tym z moja ginka i ona bardzo poleca wkładke wewnątrzmaciczną mirena-zakłada się ją na rok,2,3,4 albo 5 lat-same o tym decydujemy na jaki czas chcemy założyc.
Koszt 500zł,samo założenie ok.15 minut i spokój na długi czas.
Myślę,że zdecyduję się na nią.
Jak będę już po porodzie to z nią o tym pogadam.

..
ja tez czytałam o tej mirenie i jesli organizm bedzie dobrze wszystko tolerował to pociagne na niej ile sie da czyli pewnie 5 lat
wszystko zalezy jak zareaguje organizm
Cytat:
no nie moge i problem z głowy

Cytat:
bez sensu... mi moj gin wystawił az do 6 maja na wszelki wypadek zeby potem juz nie musiał sie w zwolnienia bawic, takze mozna wszystko tylko chęci musza byc a oni jak widze łaske robia
wydaje mi sie ze jeszcze rodzinny lekarz moze Ci l4 wystawic

Cytat:
Finansowo wkładka super wychodzi tylko ja się trochę obawiam "ciała obcego" w organizmie Czyli jak rozumiem każdy kolejny rok to 100zł?? A jak np założy się na 5lat a po 3 stwierdzisz że już jej nie chcesz to można się tego pozbyć?? Albo np założy się na rok i nie wyjmie to ona nadal będzie "działać" Kurcze ja jakoś w ogóle nie rozumiem działania anty takiej wkładki ale chyba ona byłaby dla mnie dobrym rozwiązaniem więc muszę zgłębić temat

...
wkładke mozesz wyciagnąc w każdej chwili tzn gin od ciebie zalezy ile bedziesz ja nosiła ale max 5 lat ta mirena własnie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości