Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 10:45   #2671
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

czesc dziewczyny

zabka sliczne zakupy no i szkoda ze ten lezaczek tylko do 9kg mata tez mi sie najbardziej z tym lewkiem podoba a nosidelka maxi cosi podobno sa bardzo wytrzymale

siala a kupilas sobie wkladki laktacyjne?? np takie http://www.apteka-natolinska.pl/uplo...0_szt_0903.jpg ja sie w to zaopatrzylam choc jeszcze mi siara nie leci

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
I z innej beczki zupełnie Co myślicie o takich becikach? :
http://www.allegro.pl/item992561611_...owe_wzory.html
ja sie do tego przymierzam bo moze sie przydac chociaz w wkladaniu dzidzi do nosidelka do samochodu zeby jej nie przewialo poza tym mi sie podoba i moja siostra tez miala cos takiego i sobie chwalila ale zwykly rozek tez mimo wszystko chce kupic

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
no wróciłam ....zapłaciłam w sumie 114,50
mocz ,morfologia ,toxo drugi raz ,hiv ,hcv chyba drugi raz ,coombs drugi raz
Wczoraj oglądaliśmy "Pachnidło" troche masakryczny film....
roztrzepaniec fajny ten becik
karolcia nie zazdroszcze ...a my dziś jedziemy na msze w int. chrzestnej co zmarła w lutym....poza tym Tż chory katar, kaszel...
a zaraz jedziemy po to wylicytowane łóżeczko...
wspolczuje tego placenia za wizyty i badania ile mozna by bylo malenstwu za to kupic... daj znac jak lozeczko

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
A ja wczoraj pierwszy raz popuściłam siuśki. Słyszałam, że w ciąży się to zdarza... ale ja w pierwszej nie miałąm tego problemu, no i ogólnie nigdy mnie nie dotyczył. Oglądałam z Łucją bajkę, kichnęłam i prach... aaaa masakra. Mąż się do teraz ze mnie śmieje, że z Łucją będziemy w pampersach spać
mi sie na poczatku drugiego trymestru zdarzylo ze trzy razy wlasnie przy kichaniu ale powiem ci ze od kad cwicze miesnie kegla to mam spokoj

mnie kurcze cos dzisiaj plecy i brzuszek bola wzielam juz nospe mam nadzieje ze pomoze a chcialam sprzatac tak dokladnie w domku
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:45   #2672
kashha
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cześć Mamusie!!

Czuje się taka bezradna...
Rozmawiałam z M w sobotę... dłuuuugo...
Powiedziałam mu to co czułam, że jego uczucia są dla mnie nieistotne, że nie widzę żeby cokolwiek dla dziecka dla mnie robił... efekt jest taki, że M mówi do mnie to samo... a te słowa bolą... bolą i jego i mnie... bo nawzajem się nie doceniamy...
Z jednej strony M mówi że ja, Wojtek i on jesteśmy rodziną, że on chce być, że nie tak sobie to wszystko wyobrażał, wie że inaczej powinniśmy to przeżywać... długa, długa rozmowa... pełna nadziei, a ja tej nadziei się boję... Ehhh i tak na zmianę, radość i strach...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:46   #2673
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem z podjęciem decyzji jaki kolor pościeli hahahah pomóżcie

http://www.allegro.pl/item991039898_...90_promon.html

na pewno ta ale nie wiem czy KRÓWKA BIAŁY/BŁĘKIT czy - OWIECZKI

tż bardziej za owieczkami ale znowu ta krówka taki ładny kolor
no i nie wiem a chce dzisiaj zamówić

może się wypowiecie ?
owieczki ładne ale ja bym wybrała krówkę jest rewelacyjna

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:50   #2674
anoxa
Zakorzenienie

wiolek owieczki chyba mi sie bardziej podobaja

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

kashha

lazurowa
ja miewam gorsze dni i tez placze wiec tobie sie tym bardziej nie dziwie....
Stary 2010-04-19, 10:54   #2675
papeteria
Zakorzenienie

Łóżeczko już mamy w domku.Odebraliśmy w K-cach.
Jestem bardzo zadowolona.Nie jest wogóle zniszczone i za całe 24,- i jeszcze dostałam prześcieradełka jedno z gumką a drugie normalne.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
ŚLĄZACZKI co myślicie o spotkaniu w przyszłym tygodniu?
TŻ ma druga zmiane a ja nie mam bezpośredniego dojazdu jeżeli o Silesii mowa wiec raczej nici, ale może w ostatniej chwili się okaże że ma wolne czy coś i nóż się uda chociaż nastawiam się, że nie....
xuxuxu ja brałam listopad/grudzień jakoś tak....
zuziunia ja mam wizyte dzień po tobie i też się już nie moge doczekać
lazurowa
wiolek mnie się z krówką bardziej podoba , ale wszystkie śliczne i napewno dobre gatunkowo...dodałam sobie do obserwowanych
anoxa mnie wczoraj tak bolało narazie spokój...
kasha
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:00   #2676
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem z podjęciem decyzji jaki kolor pościeli hahahah pomóżcie

http://www.allegro.pl/item991039898_...90_promon.html

na pewno ta ale nie wiem czy KRÓWKA BIAŁY/BŁĘKIT czy - OWIECZKI

tż bardziej za owieczkami ale znowu ta krówka taki ładny kolor
no i nie wiem a chce dzisiaj zamówić

może się wypowiecie ?
Owieczki górą

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Ja wczoraj wieczorem też miałam doła... też sobie troszkę popłakałam, ale dziś jest ok. Dzisiaj chcę kupić jakąś koszulę do szpitala...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:01   #2677
anoxa
Zakorzenienie

dzwonilam do tego nieszczesnego zusu i dopiero dzisiaj dostali papiery dzisiaj juz je przkaza do zasilkow i kiedy mi wyplaca to oni nie wedza a ciekawe kto ma to wiedziec
Stary 2010-04-19, 11:02   #2678
Carmena_
Raczkowanie

agravka, niezawsze kolejne chudzinki.piękne brzuszki

hd nie chce nic mówic ale na ostatnim zdjęciu wyszłaś jak moja kuzynka przed ciążą, no identiko!

niezawsze zakochałam się w tych ciuszkach, ja też chcę dziewczynkę

anoxa ja mam zapełnione dopiero 3 rubryki, więc mi z pewnością nie braknie. z czego tylko miałam 2 badania.

Alguien no coś ty, w życiu bym nie powiedziała że jesteś w ciąży najadłaś się pewnie w mc donaldzie
anoxa pierwszy dresik i ta misowa bluza aaahhh

roztrzepaniec
pierwszy raz taki widzę ale podoba mi się ten taki brązowawy właśnie.

wiolek też bym miała dylemat najbardziej to krówka błękit albo owieczki, ale chyba owieczki bym wzięła

ja wczoraj pospacerowałam za wszystkich czasów! ale fajnie było się wreszcie porządnie wyrwać z domu ja ostatnio wklejałam mój brzuchacz w 18tc chyba, więc wrzucę mój teraz z 21tygodnia w porównaniu do Waszych to ja mam maluśki oczywiście

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:05   #2679
bajka1807
Zakorzenienie

no dziewczyny od rana nabieracie tempa hehe ja dopiero co wstalam, jak zwykle lenistwo totalne...

wczoraj bylam sobie na spacerku z mężusiem nad jeziorkiem Miedwie oj jak dobrze tak pochodzic sobie 2 h i pogadac na spokojnie bo w domu to sie oczywiscie nie da :/

przydaloby sie ogarnac bo pogoda piekna i az zal w domu siedziec.

ja wizyte u gina mam jutro, a za tydzien ide na usg do innego, takie drugie pseudo polowkowe bo ostatnio dzidzia sie pleckami do nas wywalila i nie widzial jej zbyt dokladnie. ja nawet kasy za wizyty i leki nie licze, nie chce mi sie psuc humoru
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:07   #2680
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

ja wczoraj pospacerowałam za wszystkich czasów! ale fajnie było się wreszcie porządnie wyrwać z domu ja ostatnio wklejałam mój brzuchacz w 18tc chyba, więc wrzucę mój teraz z 21tygodnia w porównaniu do Waszych to ja mam maluśki oczywiście
Faktycznie mały, ale spoko- jeszcze urośnie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:15   #2681
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Carmena śliczny, malutki, zgrabniutki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:36   #2682
ola_k11
Zadomowienie

Kurczę a mi się pies zatruł :/ wymiotuje od rana i żre ziemię z kwiatków... ech... musiałam niestety odwołać swoją obecnośc na spotkaniu w W-wie ale teraz odpaliłam i doczytałam, że nie wypaliło i chyba tylko hd i niezawsze będą... przynajmniej zjedzą krążki
co polecacie na takie zatrucie psa? macie jakieś domowe sposoby?
ooo nie znowu mu się zbiera!!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:40   #2683
Zuziunia
BAN stały

Umówiłam się na środę do innego lekarza, bo moja nie ma miejsca...
ciągnie mnie w dole dziwnie jakoś, boję się że z szyjką coś może być nie tak..
a ja ostatnio nie dość że wesele po którym bolał mnie jednak trochę brzuch to teraz przejechane ponad 400 km i wolę sprawdzić.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Carmena śliczny, malutki, zgrabniutki
potwierdzam.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:53   #2684
anoxa
Zakorzenienie

carmena malutki jeszcze ale zobaczysz sama teraz nie bedziesz wiedziala kiedy urósł

ola mojemu psiakowi na zatrucie weterynaz dawal wegiel i kazal podawac strzykawka do pyska smecte dostaniesz to w kazdej aptece na saszetki sprzedaja

bajka ja tez polowkowe mialam dwa razy najpierw w 20tc ale nie bylo widac serduszka i w 25tc jeszcze raz mi dokladnie robila

zuziunia masz racje lepiej jak to sie mowi huchac na zimne

a ja jeszcze tylko powycieram kurze poodkurzam i umyje podlogi i posprzatane
Stary 2010-04-19, 11:56   #2685
Carmena_
Raczkowanie

dziewczyny możecie mi pomóc z napisaniem wniosku do urzędu miasta o przydzielenie mieszkania? napisałam już coś po swojemu, jednak chętnie się doradzę Waszej opinii. Oczywiście bardzo koloryzuję w tym wniosku.

''Proszę o przydzielenie mieszkania kwaterunkowego, gdyż aktualnie jestem w 21 tygodniu ciąży. Termin porodu wyznaczono mi na 27 sierpnia. Z ojcem dziecka nie utrzymuję kontaktu. Na tą chwilę mieszkam z rodzicami, jednakże nasze relacje są dosyć trudne i nie życzą sobie bym mieszkała u nich wraz z dzieckiem. Proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy. ''

w piątek mam wizytę u gina to poproszę o zaświadczenie o ciąży i dołączę do wniosku. co myślicie?

maleństwo
Stary 2010-04-19, 12:06   #2686
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny możecie mi pomóc z napisaniem wniosku do urzędu miasta o przydzielenie mieszkania? napisałam już coś po swojemu, jednak chętnie się doradzę Waszej opinii. Oczywiście bardzo koloryzuję w tym wniosku.

''Proszę o przydzielenie mieszkania kwaterunkowego, gdyż aktualnie jestem w 21 tygodniu ciąży. Termin porodu wyznaczono mi na 27 sierpnia. Z ojcem dziecka nie utrzymuję kontaktu. Na tą chwilę mieszkam z rodzicami, jednakże nasze relacje są dosyć trudne i nie życzą sobie bym mieszkała u nich wraz z dzieckiem. Proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy. ''

w piątek mam wizytę u gina to poproszę o zaświadczenie o ciąży i dołączę do wniosku. co myślicie?
Kochana jeśli chodzi o zdanie ' z ojciem dziecka nie utrzymuję kontaktu", to ja bym jeszcze uzasadniła dlaczego, czy on nie chce kontaktu i czy ew. nie może Wam pomóc, bo wydaje mi się że rozpatrując sprawę wezmą pod uwage fakt, że ojciec jest znany, więc powinien zapewnić dziecku opiekę itd.

Dopisałabym też uzasadnienie dlaczego tobie należy się to mieszkanie:
-po 1 - jesteś samotną matką (to już napisałaś)
- po 2 - czy masz jakieś mieszkanie, oszczęczone środki, żeby móc kupić mieszkanie
-po 3 - uzasadnienie że nie stać Cię na kupno mieszkania, o pracy, środkach jakie posiadasz itd...

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-04-19 o 12:11
Stary 2010-04-19, 12:07   #2687
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

lazurowa
ja miewam gorsze dni i tez placze wiec tobie sie tym bardziej nie dziwie....
Ahhh... nie wiem co się dzieje. Jakiś czas był spokój a teraz ta tęsknota jest tak silna. Ciągle o Nim myślę. Może to przez te ostatnie spotkania. Nie wiem. Starałam się nie robić sobie wielkich nadziei żeby się nie rozczarować. Ale tak bardzo Go kocham. Już nawet myślałam żeby z Nim pewnego dnia poważnie porozmawiać, powiedzieć o moich uczuciach, o tym jak chciałabym żeby to wyglądało, o tym, że nie zamierzam Go zmuszać do tego żeby kochał moje dziecko... ale prosić żeby je zaakceptował, żeby dał mi szansę, pozwolił pokazać mi jak bardzo mi na Nim zależy, pozwolił na nowo wzniecić ten płomień miłości w Nim, bo nie wiem czy już wszystko wygasło czy może jeszcze coś się tli...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj wieczorem też miałam doła... też sobie troszkę popłakałam, ale dziś jest ok. Dzisiaj chcę kupić jakąś koszulę do szpitala...
Czasem takie wypłakanie pomaga, oczyszcza i na drugi dzień jest w porządku. U mnie niestety nie jest. Pod maską uśmiechu ukrywam to co najbardziej mnie boli...
Stary 2010-04-19, 12:17   #2688
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Kochana jeśli chodzi o zdanie ' z ojciem dziecka nie utrzymuję kontaktu", to ja bym jeszcze uzasadniła dlaczego, czy on nie chce kontaktu i czy ew. nie może Wam pomóc, bo wydaje mi się że rozpatrując sprawę wezmą pod uwage fakt, że ojciec jest znany, więc powinien zapewnić dziecku opiekę itd.

Dopisałabym też uzasadnienie dlaczego tobie należy się to mieszkanie:
-po 1 - jesteś samotną matką (to już napisałaś)
- po 2 - czy masz jakieś mieszkanie, oszczęczone środki, żeby móc kupić mieszkanie
-po 3 - uzasadnienie że nie stać Cię na kupno mieszkania, o pracy, środkach jakie posiadasz itd...
no właśnie sama nie wiem jak to rozegrać z tym ojcem. bo kontakt utrzymuje, jesteśmy normalnie parą jednak chcę otrzymac jak najszybciej mieszkanie, a nie czekac latami. Na kupno mieszkania nas nie stać, a żaden bank nie przydzieli nam na nie kredytu.

maleństwo
Stary 2010-04-19, 12:17   #2689
żabka19
Raczkowanie

kashha Strasznie maci Ci w glowie ten M. i cos mi sie wydaje ,ze robi Ci tylko nadzieje i wykorzystuje twoje nadal mocne uczucie do niego. Nie chcialabym zeby Cie zranil.. Nie wiem jak on sobie to wyobraza nie dawno mowilas ,ze jest z inna i podkresla jak jemu na niej zalezy ,a teraz co ..juz mysli o przyszlosci z wami? Nadal ,na twoim miejscu, mialabym ograniczone zaufanie i starala sie nie wyobrazac sobie za wiele.

anoxa fajnie ,ze Ci sie podobaja Najbardziej jestem zadowolona z fotelika Maxi Cosi ,jest cudowny A co do lezaczka jak malemu sie spodoba to najwyzej kupi sie drugi juz wiekszy. Powiedz mi czy polecilabys ta kolyske ktora masz? Bo zastanawiam sie czy jej nie kupic. Najbardziej zalezy mi na tym zeby byla masywna/stabilna bo te lozeczka turystyczne jakos nie do konca mnie przekonuja ,a na zwykle drewniane nie mam za bardzo miejsca w sypialni.
Carmena rzeczywiscie maly brzuszek ja to mam ogromny i wystajacy ,pewnie przez to mnie tak wszedzie przepuszczaja bo mysla ,ze w 9. miesiacu jestem
anuszka ja tez dzis musze zamowic kilka koszul do szpitala
wiolek mi sie bardziej podoba z krowka ,ale ja uwielbiam kolor blekitny. Z owieczkami tez fajny!

Dzis jestem troche uziemiona bo maja mi przywiesc wozek i nie wiadomo o ktorej :/ ,a na 14 mam do ginekologa,musze sie dowiedziec co z tymi dzislami. Dzis tez robilam morfologie z toxo i cytomegalia i zaplacilam prawie 200zl :/

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:22   #2690
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

Próbowac warto, napisz wlasnie dlaczego nie utzymujesz kontaktu z ojcem, ze cie niestac na wlasne itd.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:31   #2691
Carmena_
Raczkowanie

to może tak?dopisane pogrubione:

Proszę o przydzielenie mieszkania kwaterunkowego, gdyż aktualnie jestem w 21 tygodniu ciąży. Termin porodu wyznaczono mi na 27 sierpnia. Pracuję na umowę o pracę i moje zarobki wynoszą 1317,00 brutto. Umowę tą mam do 11.2011r. Z takiej kwoty nie jestem w stanie kupić mieszkania, a tym bardziej żaden bank nie udzieli mi kredytu. Nie posiadam niestety również żadnych oszczędności. Z ojcem dziecka nie utrzymuję większego kontaktu. Uznaje dziecko za swoje, jednak może mi tylko i wyłącznie pomóc w sprawach dziecka np. kupno wózka. Sam ma małe dochody, a że jako nie jesteśmy parą to nie poczuwa się to pomocy w sprawach mieszkania. Na tą chwilę mieszkam z rodzicami, jednakże nasze relacje są dosyć trudne i nie życzą sobie bym mieszkała u nich wraz z dzieckiem. Proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy.

maleństwo
Stary 2010-04-19, 12:36   #2692
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A moje jest bardzo ruchliwe, potrafi cały dzień się wiercić
No właśnie moja mała też wariuje. Ma swoje godziny maksymalnej aktywności, ale przez sen też się wierci .

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Pewnie, ze tak Ja to uwielbiam
Ja też- pod warunkiem, że nie zaczyna brykać jak ja próbuje zasnąć :P.

W weekend Ł. miał urodziny.
Więc w Bydgoszczy wariactwo, bo wyprawiane. Jak już się impreza zaczęła, to tak mnie plecy bolały, że nie szło wytrzymać .

Dziadkowie (rodzice Ł.) zdeklarowali się, że dołożą połowę do wózka, a moja Mama kupi łóżeczko .
Bardzo się cieszymy. No i załatwiliśmy już Mamę Chrzestną.

Mała wczoraj podczas oglądania F1 tak się zaczęła wypinać, że aż zabolało. Tatuś pogłaskał i się uspokoiła .

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
to może tak?dopisane pogrubione:

Proszę o przydzielenie mieszkania kwaterunkowego, gdyż aktualnie jestem w 21 tygodniu ciąży. Termin porodu wyznaczono mi na 27 sierpnia. Pracuję na umowę o pracę i moje zarobki wynoszą 1317,00 brutto. Umowę tą mam do 11.2011r. Z takiej kwoty nie jestem w stanie kupić mieszkania, a tym bardziej żaden bank nie udzieli mi kredytu. Nie posiadam niestety również żadnych oszczędności. Z ojcem dziecka nie utrzymuję większego kontaktu. Uznaje dziecko za swoje, jednak może mi tylko i wyłącznie pomóc w sprawach dziecka np. kupno wózka. Sam ma małe dochody, a że jako nie jesteśmy parą to nie poczuwa się to pomocy w sprawach mieszkania. Na tą chwilę mieszkam z rodzicami, jednakże nasze relacje są dosyć trudne i nie życzą sobie bym mieszkała u nich wraz z dzieckiem. Proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy.
Jak napiszesz, że on uznaje dziecko, to Ci powiedzą, że masz złożyć wniosek o alimenty i Twoje zarobki się zwiększą.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:41   #2693
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jak napiszesz, że on uznaje dziecko, to Ci powiedzą, że masz złożyć wniosek o alimenty i Twoje zarobki się zwiększą.
no to super no to że jak napiszę że nie uznaje dziecka to wtedy mi będą kazać znowu załozyc sprawę w sądzie o uznanie dziecka

maleństwo
Stary 2010-04-19, 12:44   #2694
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No właśnie moja mała też wariuje. Ma swoje godziny maksymalnej aktywności, ale przez sen też się wierci .

Ja też- pod warunkiem, że nie zaczyna brykać jak ja próbuje zasnąć :P.

W weekend Ł. miał urodziny.
Więc w Bydgoszczy wariactwo, bo wyprawiane. Jak już się impreza zaczęła, to tak mnie plecy bolały, że nie szło wytrzymać .

Dziadkowie (rodzice Ł.) zdeklarowali się, że dołożą połowę do wózka, a moja Mama kupi łóżeczko .
Bardzo się cieszymy. No i załatwiliśmy już Mamę Chrzestną.

Mała wczoraj podczas oglądania F1 tak się zaczęła wypinać, że aż zabolało. Tatuś pogłaskał i się uspokoiła .

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Moje tak kopie niziutko aż boli. Wieczorem jak się położę na plecach to czuję jak mam wszystko obkopane i obolałe.

Carmena- ciężko coś doradzać. Wydaje mi się, że zbyt "zwyczajnym" językiem piszesz to pismo. Jak dla mnie powinno być bardziej oficjalne.
Z tym uznaniem to fakt, mogą Ci dać odpowiedź, że możesz liczyć na alimenty...
Stary 2010-04-19, 12:45   #2695
wiolek1
Zadomowienie

kashha tak jak pisze żabka troche dziwne że jeszcze niedawno zależało mu na innej a teraz chce być rodziną z tobą i dzieckiem. wiem że bardzo byś chciała żeby tak było i życze ci tego, ale jednak chyba nie można do końca wierzyć w to co mówi bo widac jest niezdecydowany co chce od życia. może faktycznie poprostu jeszcze do tego nie dorósł ?

dzięki dziewczyny chyba owieczki bardziej typowane czyli tak jak tż mówił i przy nich zostane a może poprostu krówke dokupie na zmiane tzn tylko poszewki juz bez ochraniacza

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dzwonilam do tego nieszczesnego zusu i dopiero dzisiaj dostali papiery dzisiaj juz je przkaza do zasilkow i kiedy mi wyplaca to oni nie wedza a ciekawe kto ma to wiedziec
od wpłynięcia papierów zus ma 30 dni na wypłacenie pieniędzy więc w tym czasie musi się zmieścić można jedynie liczyc że szybciej wypłaci

Carmena brzuszek malutki ale już widać teraz już będzie ostro rósł a co do wniosku nie pomoge bo się kompletnie nie znam na tym ;/

żabka 200 zł masakra ;/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:50   #2696
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Carmena- ciężko coś doradzać. Wydaje mi się, że zbyt "zwyczajnym" językiem piszesz to pismo. Jak dla mnie powinno być bardziej oficjalne.
Z tym uznaniem to fakt, mogą Ci dać odpowiedź, że możesz liczyć na alimenty...
no właśnie dlatego zapytałam Was o radę, bo jeśli chodzi o pisanie oficjalnych pism to jestem 'noga' z tego mogę napisać miłosny, zwykły, ale oficjal to już dla mnie big problem

wiolek ja też nie

maleństwo
Stary 2010-04-19, 12:50   #2697
farminka
Wtajemniczenie

A my nadal w szpitalu,ale na szczęście w dwupaku.Ktg mi ładnie wychodzi,skurczy mocno niepokojących nie ma,więc moze Lenka troszkę jeszcze posiedzi Zostajemy jeszcze conajmniej 2 dni,ale czego sie nie robi dla dobra maluszka...
Dzisiaj mojej współlokatorce odeszły wody i poszła na porodówkę.Mówię Wam jak się zestresowałam,chyba bardziej niz ona Zaczęło do mnie docierać,ze jeszcze parę tygodni i też mnie to czeka,ale nadal nie do końca chce mi się w to wierzyć A dzisiaj skończyłyśmy 30 tygodni. Jeszcze tylko 8 żeby była ciąża donoszona
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:52   #2698
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
no to super no to że jak napiszę że nie uznaje dziecka to wtedy mi będą kazać znowu załozyc sprawę w sądzie o uznanie dziecka
Nie. Do tego nie mogą Cię zmusić przecież.
Jest tylko jeden problem. Mogą wymagać od Ciebie dokumentów o urodzeniu dziecka jak już się urodzi, a tam przecież ojciec będzie wpisany prawda?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:55   #2699
ola_k11
Zadomowienie

nadrabiam zaległości weekendowe:
niezawsze śliczne te ciuszki!!! moja siostrzenica ma taką bluzeczkę welurową, różową bluzeczkę z hello kitty zawsze ślicznie w niej wygląda
a mój brzuch tez jest taki owłosiony :/ a kiedyś nie był

hd fajne zdjęcia z lasku my też wczoraj po lesie spacerowaliśmy ale jakoś tak bez zdjęć...

Alugien cudownie wyglądasz! śliczny brzuś!!! i już 32 tc?!!! matko jak niewiele Ci zostalo...

anoxa a bluza misiowa jest cudna!!!

Cytat:
Napisane przez żabka19
W ogole jestem w szoku i ..chce tu zostac Ludzie przepuszczaja mnie w kolejce do toalety,do kasy, nawet zdejmuja swoje rzeczy z tasmy zebym ja mogla swoje polozyc, ustepuja miejsca w komunikacji miejskiej, w sklepiku obok mnie sa nawet tabliczki z napisem ,ze kobiety w ciazy obslugiwane sa bez kolejki, super sie tu czuje
to super, bo ja się z tym nie spotykam...

wiolek mi się podoba krówka najbardziej

kashha, lazurowa
Stary 2010-04-19, 12:57   #2700
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry
Siala to ja pisałam o przecieku z cycochów
Kurde dziewczyny jaka ja jestem rozpiep...rzona. Nad niczym nie mogę się skupić, nic mi się nie chce, tyle rzeczy jest do kupienia, a ja mam mętlik w głowie. Wy już tyle macie Chyba kopa porządnego potrzebuję. Jedyne co zrobiłam to szpital wybrałam hehe, moja koleżanka jest w nim położną więc będzie raźniej.
Wklejam mój dzisiejszy brzuchol 22tc6d

http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxdqk3i8t0p64n.png
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości