Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone?
używać odpowiedniego szamponu 78 3,86%
częściej myć 10 0,49%
stosować różnego rodzaju odżywki 1 413 69,85%
domowe sposoby 522 25,80%
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 15:51   #2611
garfieldek
Zakorzenienie

Dot.: Re: zniszczone włosy(pomocy)

olkie
czyli tak:
-keratyna;
-d-panthenol
-woda destylowana
wymieszac razem i tym psikac wlosy??

a to sylikonowo-jedwabne serum leo , gdzie mozna kupic??

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 16:53   #2612
Black Vinyl
Raczkowanie

Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)

Tez szukam produktow z keratyna, ale raczej wolalabym nie eksperymentowac z mieszanka domowej roboty ( przynajmniej w moim wykonaniu ). Moze podpowiecie czego warto sprobowac z gotowcow, zeby nie wydawac kasy na marne?
Black Vinyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 19:07   #2613
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Napisane przez Black Vinyl Pokaż wiadomość
Tez szukam produktow z keratyna, ale raczej wolalabym nie eksperymentowac z mieszanka domowej roboty ( przynajmniej w moim wykonaniu ). Moze podpowiecie czego warto sprobowac z gotowcow, zeby nie wydawac kasy na marne?
z tego co wiem to keratyna nie niszczy wlosow a z przedobrzenie nie pogarsza jakos wlosa jedynie co to je skleja co mozna sie pozbyc myciem keratyna to nie kwas ( a juz sie spotkalam z takim porownaniem )

trzeba tez zaznaczyc ze gotowe produkty maja keratyne w niewielkich ilosciach w skladnie duzo mniejszych nawet nie raz niz te sugerowane kilka procent.

trzeba dokladnie studiowac sklad i liczyc kolejnosc by sie upewnic ze skladnika jest tyle ile zapewnia producent

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
olkie
czyli tak:
-keratyna;
-d-panthenol
-woda destylowana
wymieszac razem i tym psikac wlosy??

a to sylikonowo-jedwabne serum leo , gdzie mozna kupic??
tak i trzymac w lodowce ja rozrabiam male ilosci ( wyliczam z proporcji na podstawie skladu podanego na mazidlach) tak by w ciagu tyg zuzyc. a serum dostepne w wiekszosci frzjerskich mega pachnie ))

kilka dni temu uzylam farby casting. zawsze wychodzil mi idealny kolorek. i co?? po ok 4 miesiacach od ostatniej stycznisci z nim jestem w szoku! zamiast koloru sredniego -srebrzystego blondu wyszedl......jasno rudy! no i w podskokach do fryzjerki. polozyla mi sredni blond i jasny w pasemkach. miala zrownac do kitki takie jakie mialam( gdyz casting nie ruszyl wlosow na dlugosci a tylko ten kilkucentymerowy odrost). uff.....wyszlo jako tako jedynie co to te kilka cm od skory sa rudawe miedzy pasemkamiale licze ze kiedy pojawi sie odrost nten kolorek troche zginie

zrobilam probe jakosci wlosow bo troche sie balam po tym farbowaniu pod rzadumylam wlosy i patrzylam czy wlosy sie ciagna bardzo i rzepia. na szczescie jest lepiej niz myslalam. intensywna kuracja keratyna i bedzie jak wczesniej. jedynie ten przebrzydly kolor miedzy pasemkami<bleee>

Edytowane przez olkie
Czas edycji: 2010-04-17 o 19:08
olkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 19:18   #2614
garfieldek
Zakorzenienie

dzieki

a moze zrob sobie plukane fioletowo, mi to zawsze pomaga na rudawy odcien, robi sie ładna platynka

Wymianka
Stary 2010-04-17, 19:29   #2615
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
najbardziej naładowana keratyna odżywką jaką znam jest odżywka Joico,tyle że droga..
pomóż mi.
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 08:23   #2616
pinacoladka95
Raczkowanie

Cytat:
a moze zrob sobie plukane fioletowo, mi to zawsze pomaga na rudawy odcien, robi sie ładna platynka
o a moze wie ktos, w przypadku ciemnego brazu z rudymi refleksami (ktorych chce sie pozbyc) jak to bedzie wygladalo?

pinacoladka95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 10:53   #2617
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
dzieki

no tak tylko ze ja mam konce jasne i zrobilyby sie fioletowe;/ nie jest teraz tak zle ale maze by sie pojawil odrost tak na 2 cm by paasemka sie zatarly . bo teraz sa te. zbite jak dla mnie. na szczescie juz widze 2 mm odrost naturalnych od glowy
Stary 2010-04-18, 11:08   #2618
garfieldek
Zakorzenienie

olkie jak ja robilam odrosty i mi wyszly rude to maczałam tylko te odrosty w płukance hyhh (zwiazywalam reszte w kucyk i heyahhh )

Wymianka
Stary 2010-04-18, 12:00   #2619
viki1988
Zakorzenienie

pinacoladka,ja używałam fioletowego szamponu na brązowe włosy z rudościami - faktycznie lekko tą rudość gasi ale nie jest to tak widoczny efekt jak przy blondzie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Pokaż wiadomość
najbardziej naładowana keratyna odżywką jaką znam jest odżywka Joico,tyle że droga..
joico z serii k-pak ma dobre składy z keratyną, z tańszych jest spray z keratyną z Dusy Care (jest w KWC, kosztuje ok.30 zł/200 ml), są też w sklepach inne produkty z keratyną ale one wszystkie mają w składzie niestety alkohol denat. a więc mogą wysuszać włosy - przy zniszczonych i suchych włosach bym nie ryzykowała używaniem ich
Stary 2010-04-18, 12:13   #2620
garfieldek
Zakorzenienie

Wlasnie siedze z jajkiem i oliwa na wlosach

Ciekawe jak zadziala na moje sianko

Wymianka
Stary 2010-04-18, 12:44   #2621
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
olkie jak ja robilam odrosty i mi wyszly rude to maczałam tylko te odrosty w płukance hyhh (zwiazywalam reszte w kucyk i heyahhh )
no ja mam juz pasemka na tym. z kazdym dniem coraz bardziej sie przyzwyczajaego ze z m, moze dlatego ze z kazdym dniem pojawia sie wiecej ciemnych od skory przez co swinski rudy zaczyna odstawac od skory przy ciemnych wydaje sie blond;D za to na dte skory rudy-blond. czekam czekam z niecierplowoscia na odrost i polece do fryzjerki by mi zrobila kilka pasm w kolorzze odrostu by jeszcze troche zakryc je
Stary 2010-04-18, 16:19   #2622
Joskelyn
Zadomowienie

Ja się wlasnie naczytalam tu na forum o tych roznych olejach, masakch domowej roboty itp i kusi mnie by tego sprobowac ale sie zastanwiam czy jesli uzywam regularnie odżywek w sprayu, jedwabiu na koncowki, dwa razy w tygodniu robie maske Waxa to czy jest jeszcze sens w probowaniu tych domowych sposobow? bo sie boje, aby nie "przedobrzyc?"
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 19:20   #2623
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joskelyn Pokaż wiadomość
Ja się wlasnie naczytalam tu na forum o tych roznych olejach, masakch domowej roboty itp i kusi mnie by tego sprobowac ale sie zastanwiam czy jesli uzywam regularnie odżywek w sprayu, jedwabiu na koncowki, dwa razy w tygodniu robie maske Waxa to czy jest jeszcze sens w probowaniu tych domowych sposobow? bo sie boje, aby nie "przedobrzyc?"
odżywki w spray'ach to raczej wspomaganie pielęgnacji a nie jakieś wielkie odżywianie ( w większości np.takie Gliss Kury to same silikony), jedwab to też tylko wizualna poprawa wyglądu włosów, wiec "domowe sposoby" na pewno nie zaszkodzą

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2010-04-18 o 22:07
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 21:18   #2624
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
pinacoladka,ja używałam fioletowego szamponu na brązowe włosy z rudościami - faktycznie lekko tą rudość gasi ale nie jest to tak widoczny efekt jak przy blondzie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

joico z serii k-pak ma dobre składy z keratyną, z tańszych jest spray z keratyną z Dusy Care (jest w KWC, kosztuje ok.30 zł/200 ml), są też w sklepach inne produkty z keratyną ale one wszystkie mają w składzie niestety alkohol denat. a więc mogą wysuszać włosy - przy zniszczonych i suchych włosach bym nie ryzykowała używaniem ich
dziękuje za cynk nie wiedziałam o odżywce Dusy
ja używałam balsamu z keratyna MRS Potters -fajny ale bez rewelacji
obecnie poluje na maseczkę Bingo z keratyna ale w krk nigdzie się z nią nie spotkałam
pomóż mi.

Edytowane przez aga24zuzia
Czas edycji: 2010-04-18 o 21:19
Stary 2010-04-18, 23:08   #2625
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuje za cynk nie wiedziałam o odżywce Dusy
ja używałam balsamu z keratyna MRS Potters -fajny ale bez rewelacji
obecnie poluje na maseczkę Bingo z keratyna ale w krk nigdzie się z nią nie spotkałam
Ostatnio pojawiło się coś takiego:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122
Keratyna trzecia po wodzie.

Dostępna w Naturze, niecałe 5zł/275ml
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:52   #2626
patrycja350
Zadomowienie

Cytat:

Ja ją uwielbiam i polecam

,,człowiek jest największym drapieżnikiem na świecie''

15.06.2009- FRYZJERKA

patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:53   #2627
masmeli
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Zniszczone włosy

też jestem brunetką i kiedyś strzeliło mi do głowy zrobienie blondu (platynki) doprowadziłam włosy do takiego stanu, że musiałam zrezygnować z blondu i zejść na swój ciemny kolor, na szczęście włosy mi sie zregenerowały

ps. też nie chciałam rezygnować z blondu, ale zdrowa kondycja moich włosó przewyższyła, nie chciałam mieć siana. I również bardzo dbałam o włosy, ale niestety jasne farby bardzo niszą, palą włosy

Radziłabym autorce, dać odpocząć włosom i może warto wrócić do naturalnego koloru (jednak ciemne farby nie niszczą włosów jak te jasne)

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:44   #2628
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Ostatnio pojawiło się coś takiego:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122
Keratyna trzecia po wodzie.

Dostępna w Naturze, niecałe 5zł/275ml
dzięki

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja350 Pokaż wiadomość
Ja ją uwielbiam i polecam
jak tylko się odkuję to ją kupię
pomóż mi.
Stary 2010-04-19, 18:44   #2629
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Re: Zniszczone włosy

Cytat:
Napisane przez masmeli Pokaż wiadomość
też jestem brunetką i kiedyś strzeliło mi do głowy zrobienie blondu (platynki) doprowadziłam włosy do takiego stanu, że musiałam zrezygnować z blondu i zejść na swój ciemny kolor, na szczęście włosy mi sie zregenerowały

ps. też nie chciałam rezygnować z blondu, ale zdrowa kondycja moich włosó przewyższyła, nie chciałam mieć siana. I również bardzo dbałam o włosy, ale niestety jasne farby bardzo niszą, palą włosy

Radziłabym autorce, dać odpocząć włosom i może warto wrócić do naturalnego koloru (jednak ciemne farby nie niszczą włosów jak te jasne)
Jeśli włosy Ci się zregenerowały, to chyba nie było tak źle, naprawdę zniszczone włosy są już tylko do ścięcia
Pozwolę sobie nie zgodzić się z podkreślonym stwierdzeniem- ok, rozjaśniacze niszczą włosy, ale jasne farby...? Bez przesady Wolę profesjonalne farby blond, niż sklepowe brąz.Profesjonalnych ciemnych nie testowałam, więc się nie wypowiem Ale blond przy odpowiedniej pielęgnacji może włosom wcale nie szkodzić.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 20:36   #2630
Black Vinyl
Raczkowanie

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi
Rozejrze sie za tymi kosmetykami z keratyna w sklepach fryzjerskich, necie. Mam jeszcze pytanie do uzytkowniczek psikaczy domowej roboty: czy wlosy po takiej miksturze sa miekkie tak jak po normalnej odzywce? bo pozniej juz chyba nic nie nakladacie?
Black Vinyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:50   #2631
karolina1466
Raczkowanie

Witam!! dołączam sie do wątku (chociaż wolałabym nie).
Nie powiem, że nie dbam o włosy, bo dbam (drugi miesiąc suplement, jedwab, Waxy, odżywki jakieś po każdym myciu). Mimo, nawet po waxie, gdy włosy same mi schna końcówki jakby takie.. we wszystkie strony. Mam delikatne, słabe włoski z natury... I z zazdrościa spoglądam na koleżanki, które po codziennym prostowaniu, lokowaniu, braku odżywek mają piękne, grube, gęste włosy... Wiem, że natury nie oszukam, ale chciałabym po prostu, żeby to co mam na tej biednej głowie jakoś wyglądało po ludzku Dodam, że zrezygnowałam z farbowania (ostatnie w grudniu). Mały (wielki) grzeszek : suszarka od pon do piątku (strumień powietrza ciepły, nie gorącyy...).
Przeczytałam Wasze porady i ostatnio zrobiłam sobie maskę z miodu takiego 100% z pasieki (rycynowego olejku w domu jak na razie brak) , potrzymałam to na mej biednej głowie z 30 min po czym spłukałam, nałozyłam odżywkę Loreala do włosów cienkich, bez objętości itd.itp. , bo wiedziałam, że rozczesać tego pieroństwa nie będe mogła. Efekt: włosy matowe, oklapłe (płukałam je bardzoo długo)... Nie mam siły już do tych moich kłaczków
I jeszcze!! ostatnia rzecz (bo już i tak za bardzo się rozpisałam). Jutro idę po Kallosa latte (jakoś mam do niego lepsze przeczucia niż do placenty) i pod koniec tego tygodnia na proste ścięcie (wcześniej bob).
Pozdrawiam Was serdecznie!
karolina1466 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 09:46   #2632
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

a moze lepiej by bylo twoim włoskom z odzywkami w spray . Moja mama ma to samo po maskach oklapniete i jakby tłuste zas odzywki w spray - wax sa lepsze to tylko taki moj pomysl tez ide jutro sciac ale tylko konce
Stary 2010-04-21, 09:53   #2633
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1466 Pokaż wiadomość
Przeczytałam Wasze porady i ostatnio zrobiłam sobie maskę z miodu takiego 100% z pasieki (rycynowego olejku w domu jak na razie brak) , potrzymałam to na mej biednej głowie z 30 min po czym spłukałam, nałozyłam odżywkę Loreala do włosów cienkich, bez objętości itd.itp. , bo wiedziałam, że rozczesać tego pieroństwa nie będe mogła. Efekt: włosy matowe, oklapłe (płukałam je bardzoo długo)... Nie mam siły już do tych moich kłaczków
Hmm... to dziwne. U mnie do zmycia miodu wystarczyła tak naprawdę sama woda. A może mieszanka miód+ oliwa z oliwek/olej z pestek winogron łatwiej by się zmyła?
Stary 2010-04-21, 12:27   #2634
biia
Wtajemniczenie

wczoraj przyszła moja keratyna Dusy. włosy zdorwe są po niej takie gładkie w dotyku, ale te suche pasma, niestety kiepsko na razie. chociaż nie trace nadziei

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:34   #2635
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Rozejrze sie za tymi kosmetykami z keratyna w sklepach fryzjerskich, necie. Mam jeszcze pytanie do uzytkowniczek psikaczy domowej roboty: czy wlosy po takiej miksturze sa miekkie tak jak po normalnej odzywce? bo pozniej juz chyba nic nie nakladacie?
no nie sa az tak miekie. moje raczej sa sztywniejsze. sklepowe zazwyczaj zawieraja wiele dodatkow typu sylikony by optycznie poparwiac wyglad. to nie znaczy ze sylikon jest zly. ja go bardzo lubie ale nakladany swiadomie. za to w sklepowych kosmetykach jest czesto tak ze trabia na pudelku co tam nie ma cuda niewidy a tak naprawde to mieszanina sylikonow i niewielka ilosc owego cudodnego skladnika co pisze na opakowaniu

dlatego tez jak pisalam pierw psikam obficie moim seru a pozniej nakladam sylikon w innym serum wtedy nie czuc tej sztywnosci keratyny
Stary 2010-04-21, 16:12   #2636
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to zależy co kto daje do takiego ukręconago psikacza efekt sztywności po keratynie można zrównoważyć dodając odpowiednią ilość nawilżaczy
Stary 2010-04-21, 17:34   #2637
karolina1466
Raczkowanie

ineska1986
wierz mi, próbowałam jedyny spray do włosów w mej łazience to mgiełka z Radicala
weegirl
a po oliwe włosy nie będą tłuste?? Jakbym tak do tego jeszcze żółtko dorzuciła? w sumie na weekendzie można spróbować... ołysieć od tego, nie ołysieję

A więc dziewczęta drogie zakupiłam dzisiaj kallosa latte, pachnie cudniee , a o efektach napiszę wkrótce. Tylko nie wiem, czy ta maskę podgrzewać jak mojego Waxa, czy też pozostawić bidulkę samą sobie

Edytowane przez karolina1466
Czas edycji: 2010-04-21 o 17:40
karolina1466 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:51   #2638
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wiesz, to zależy co kto daje do takiego ukręconago psikacza efekt sztywności po keratynie można zrównoważyć dodając odpowiednią ilość nawilżaczy
viki1988 !!! cholero jedna! gdzie się ukrywasz hm.. jeśli ja po CHI keratin mist mam sztywne włosy to jak to mogę zmienić? nie są jak druty.. ale widać , że to nie to samo..
Stary 2010-04-22, 09:34   #2639
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1466 Pokaż wiadomość
weegirl
a po oliwe włosy nie będą tłuste?? Jakbym tak do tego jeszcze żółtko dorzuciła? w sumie na weekendzie można spróbować... ołysieć od tego, nie ołysieję

A więc dziewczęta drogie zakupiłam dzisiaj kallosa latte, pachnie cudniee , a o efektach napiszę wkrótce. Tylko nie wiem, czy ta maskę podgrzewać jak mojego Waxa, czy też pozostawić bidulkę samą sobie
Ciężko powiedzieć. Ja zazwyczaj nakładam b. małą ilość oleju w okolicach skóry głowy, więcej na długości włosów i końcówkach. Dlatego łatwo mi potem to zmyć. Co do podgrzewania Kallosa... można, ale mnie by się nie chciało w coś takiego bawić. Prędzej bym podgrzewała maskę z olejami albo z większą ilością prootein.
Stary 2010-04-22, 23:03   #2640
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

ja do latte sie zrazilam. mimo dokladnego plukania i to nie jednego ciezko bylo zmyc z wlosa. robily sie matowe rzepily sie ciezko rozczesywaly. zapach ktory na poczatku lubilam zaczal mnie dusic a teraz to juz niedobrz mi sie robi jak czyje kogokolwiek co jej uzyl za to placenta co innego- wlos sprezysty ,miesisty, ma w sobie energie i blyszczy jak .....khmm,khmm.....

moim odkryciem po ostatnim farbowaniu rowniez byl balsam mrs potter aloesowy. jak wiadomo po farbie wlosy sa slabrze placza sie podczas mycia ciezko je rozplatuje sie nawet po odrzywce. kupilam bo o nim duzo slyszalam i doznalam szoku. co prawda rzadki niemilosiernie ale to co robi z wlosami to cud. wlosy do bioder rozplatal juz po malutkiej ilosci podczas mycia ze swobodnie moglam je palcami przeczesywac! do tego nie mozna z nim przesadzic bo nadmiar ladnie sie splukuje bywa ze nakladam na calosc plukam i jeszcze raz na konce i znow plukam ladnie zmiekcza nablyszcza, nie obciaza i ta.....wielkosc....mmm... ..400ml za 7 zl!

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości