|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
| używać odpowiedniego szamponu |
|
78 | 3,86% |
| częściej myć |
|
10 | 0,49% |
| stosować różnego rodzaju odżywki |
|
1 413 | 69,85% |
| domowe sposoby |
|
522 | 25,80% |
| Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: zniszczone włosy(pomocy)
olkie
czyli tak: -keratyna; -d-panthenol -woda destylowana wymieszac razem i tym psikac wlosy?? a to sylikonowo-jedwabne serum leo , gdzie mozna kupic?? |
|
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
Tez szukam produktow z keratyna, ale raczej wolalabym nie eksperymentowac z mieszanka domowej roboty
( przynajmniej w moim wykonaniu ). Moze podpowiecie czego warto sprobowac z gotowcow, zeby nie wydawac kasy na marne?
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
keratyna to nie kwas ( a juz sie spotkalam z takim porownaniem )trzeba tez zaznaczyc ze gotowe produkty maja keratyne w niewielkich ilosciach w skladnie duzo mniejszych nawet nie raz niz te sugerowane kilka procent. trzeba dokladnie studiowac sklad i liczyc kolejnosc by sie upewnic ze skladnika jest tyle ile zapewnia producent ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
i trzymac w lodowce ja rozrabiam male ilosci ( wyliczam z proporcji na podstawie skladu podanego na mazidlach) tak by w ciagu tyg zuzyc. a serum dostepne w wiekszosci frzjerskich mega pachnie ))kilka dni temu uzylam farby casting. zawsze wychodzil mi idealny kolorek. i co?? po ok 4 miesiacach od ostatniej stycznisci z nim jestem w szoku! zamiast koloru sredniego -srebrzystego blondu wyszedl......jasno rudy! no i w podskokach do fryzjerki. polozyla mi sredni blond i jasny w pasemkach. miala zrownac do kitki takie jakie mialam( gdyz casting nie ruszyl wlosow na dlugosci a tylko ten kilkucentymerowy odrost). uff.....wyszlo jako tako jedynie co to te kilka cm od skory sa rudawe miedzy pasemkami ale licze ze kiedy pojawi sie odrost nten kolorek troche zginie ![]() zrobilam probe jakosci wlosow bo troche sie balam po tym farbowaniu pod rzad umylam wlosy i patrzylam czy wlosy sie ciagna bardzo i rzepia. na szczescie jest lepiej niz myslalam. intensywna kuracja keratyna i bedzie jak wczesniej. jedynie ten przebrzydly kolor miedzy pasemkami<bleee>
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2010-04-17 o 19:08 |
||
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() a moze zrob sobie plukane fioletowo, mi to zawsze pomaga na rudawy odcien, robi sie ładna platynka
|
|
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
najbardziej naładowana keratyna odżywką jaką znam jest odżywka Joico,tyle że droga..
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
o a moze wie ktos, w przypadku ciemnego brazu z rudymi refleksami (ktorych chce sie pozbyc) jak to bedzie wygladalo?
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
olkie jak ja robilam odrosty i mi wyszly rude to maczałam tylko te odrosty w płukance hyhh
(zwiazywalam reszte w kucyk i heyahhh )
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
pinacoladka,ja używałam fioletowego szamponu na brązowe włosy z rudościami - faktycznie lekko tą rudość gasi ale nie jest to tak widoczny efekt jak przy blondzie
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie siedze z jajkiem i oliwa na wlosach
![]() Ciekawe jak zadziala na moje sianko
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy ciemnych wydaje sie blond;D za to na dte skory rudy-blond. czekam czekam z niecierplowoscia na odrost i polece do fryzjerki by mi zrobila kilka pasm w kolorzze odrostu by jeszcze troche zakryc je
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
Ja się wlasnie naczytalam tu na forum o tych roznych olejach, masakch domowej roboty itp i kusi mnie by tego sprobowac ale sie zastanwiam czy jesli uzywam regularnie odżywek w sprayu, jedwabiu na koncowki, dwa razy w tygodniu robie maske Waxa to czy jest jeszcze sens w probowaniu tych domowych sposobow? bo sie boje, aby nie "przedobrzyc?"
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-04-18 o 22:07 |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiedziałam o odżywce Dusy ![]() ja używałam balsamu z keratyna MRS Potters -fajny ale bez rewelacji obecnie poluje na maseczkę Bingo z keratyna ale w krk nigdzie się z nią nie spotkałam
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mną, pomóż mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2010-04-18 o 21:19 |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122 Keratyna trzecia po wodzie. Dostępna w Naturze, niecałe 5zł/275ml |
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ją uwielbiam i polecam
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Zniszczone włosy
też jestem brunetką i kiedyś strzeliło mi do głowy zrobienie blondu (platynki) doprowadziłam włosy do takiego stanu, że musiałam zrezygnować z blondu i zejść na swój ciemny kolor, na szczęście włosy mi sie zregenerowały
ps. też nie chciałam rezygnować z blondu, ale zdrowa kondycja moich włosó przewyższyła, nie chciałam mieć siana. I również bardzo dbałam o włosy, ale niestety jasne farby bardzo niszą, palą włosy ![]() Radziłabym autorce, dać odpocząć włosom i może warto wrócić do naturalnego koloru (jednak ciemne farby nie niszczą włosów jak te jasne) |
|
|
|
#2628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- jak tylko się odkuję to ją kupię
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Zniszczone włosy
Cytat:
![]() Pozwolę sobie nie zgodzić się z podkreślonym stwierdzeniem- ok, rozjaśniacze niszczą włosy, ale jasne farby...? Bez przesady Ale blond przy odpowiedniej pielęgnacji może włosom wcale nie szkodzić.
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi
Rozejrze sie za tymi kosmetykami z keratyna w sklepach fryzjerskich, necie. Mam jeszcze pytanie do uzytkowniczek psikaczy domowej roboty: czy wlosy po takiej miksturze sa miekkie tak jak po normalnej odzywce? bo pozniej juz chyba nic nie nakladacie? |
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
Witam!! dołączam sie do wątku (chociaż wolałabym nie).
Nie powiem, że nie dbam o włosy, bo dbam (drugi miesiąc suplement, jedwab, Waxy, odżywki jakieś po każdym myciu). Mimo, nawet po waxie, gdy włosy same mi schna końcówki jakby takie.. we wszystkie strony. Mam delikatne, słabe włoski z natury... I z zazdrościa spoglądam na koleżanki, które po codziennym prostowaniu, lokowaniu, braku odżywek mają piękne, grube, gęste włosy... Wiem, że natury nie oszukam, ale chciałabym po prostu, żeby to co mam na tej biednej głowie jakoś wyglądało po ludzku Dodam, że zrezygnowałam z farbowania (ostatnie w grudniu ). Mały (wielki) grzeszek : suszarka od pon do piątku (strumień powietrza ciepły, nie gorącyy...). Przeczytałam Wasze porady i ostatnio zrobiłam sobie maskę z miodu takiego 100% z pasieki (rycynowego olejku w domu jak na razie brak) , potrzymałam to na mej biednej głowie z 30 min po czym spłukałam, nałozyłam odżywkę Loreala do włosów cienkich, bez objętości itd.itp. , bo wiedziałam, że rozczesać tego pieroństwa nie będe mogła. Efekt: włosy matowe, oklapłe (płukałam je bardzoo długo)... Nie mam siły już do tych moich kłaczków I jeszcze!! ostatnia rzecz (bo już i tak za bardzo się rozpisałam). Jutro idę po Kallosa latte (jakoś mam do niego lepsze przeczucia niż do placenty) i pod koniec tego tygodnia na proste ścięcie (wcześniej bob). Pozdrawiam Was serdecznie! |
|
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
a moze lepiej by bylo twoim włoskom z odzywkami w spray . Moja mama ma to samo po maskach oklapniete i jakby tłuste zas odzywki w spray - wax sa lepsze
to tylko taki moj pomysl tez ide jutro sciac ale tylko konce
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj przyszła moja keratyna Dusy. włosy zdorwe są po niej takie gładkie w dotyku, ale te suche pasma, niestety kiepsko na razie. chociaż nie trace nadziei
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego tez jak pisalam pierw psikam obficie moim seru a pozniej nakladam sylikon w innym serum wtedy nie czuc tej sztywnosci keratyny
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
efekt sztywności po keratynie można zrównoważyć dodając odpowiednią ilość nawilżaczy
|
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
ineska1986
wierz mi, próbowałam jedyny spray do włosów w mej łazience to mgiełka z Radicala![]() weegirl a po oliwe włosy nie będą tłuste?? Jakbym tak do tego jeszcze żółtko dorzuciła? w sumie na weekendzie można spróbować... ołysieć od tego, nie ołysieję ![]() A więc dziewczęta drogie zakupiłam dzisiaj kallosa latte, pachnie cudniee , a o efektach napiszę wkrótce. Tylko nie wiem, czy ta maskę podgrzewać jak mojego Waxa, czy też pozostawić bidulkę samą sobie ![]()
Edytowane przez karolina1466 Czas edycji: 2010-04-21 o 17:40 |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm.. jeśli ja po CHI keratin mist mam sztywne włosy to jak to mogę zmienić? nie są jak druty.. ale widać , że to nie to samo..
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
ja do latte sie zrazilam. mimo dokladnego plukania i to nie jednego ciezko bylo zmyc z wlosa. robily sie matowe rzepily sie ciezko rozczesywaly. zapach ktory na poczatku lubilam zaczal mnie dusic a teraz to juz niedobrz mi sie robi jak czyje kogokolwiek co jej uzyl
za to placenta co innego- wlos sprezysty ,miesisty, ma w sobie energie i blyszczy jak .....khmm,khmm.....![]() moim odkryciem po ostatnim farbowaniu rowniez byl balsam mrs potter aloesowy. jak wiadomo po farbie wlosy sa slabrze placza sie podczas mycia ciezko je rozplatuje sie nawet po odrzywce. kupilam bo o nim duzo slyszalam i doznalam szoku. co prawda rzadki niemilosiernie ale to co robi z wlosami to cud. wlosy do bioder rozplatal juz po malutkiej ilosci podczas mycia ze swobodnie moglam je palcami przeczesywac! do tego nie mozna z nim przesadzic bo nadmiar ladnie sie splukuje bywa ze nakladam na calosc plukam i jeszcze raz na konce i znow plukam ladnie zmiekcza nablyszcza, nie obciaza i ta.....wielkosc....mmm... ..400ml za 7 zl!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

( przynajmniej w moim wykonaniu ). Moze podpowiecie czego warto sprobowac z gotowcow, zeby nie wydawac kasy na marne?

keratyna to nie kwas ( a juz sie spotkalam z takim porownaniem
)
ale licze ze kiedy pojawi sie odrost nten kolorek troche zginie 

(zwiazywalam reszte w kucyk i heyahhh )
21.06.2014r.