|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
to nie jeździ tak, że lekko pchniesz a to już jedzie i się rozpędza - są opory w każdym razie jak przyjdzie to będę mogła coś więcej powiedzieć
|
|
|
#3902 | ||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
(12,5 % zalecanego dziennego spożycia w porcji 50g)A to jak nie używasz jeszcze filtrów, to jak najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
I jaki końcu zamawiacie? P4w, syla Ja miałam dla Bartusia taki pchaczo-jeździk http://www.allegro.pl/item1005257952..._jak_nowy.html "Jechał" wolno, nie rozpędzał się, był dobrze wyważony (dzieki tym rozstawianym nogom/siedzisku) i był bezpieczny. Niestety oddałam i teraz muszę kupić na nowo ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ło matko, to już 13 zaraz...:/ Idę po Bartusia i na spacer. Do później, papa
|
|
#3903 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy romera bierzemy
|
|
#3904 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Bartoszka za rozwiązanie języczka![]() Za dużo nie waży,ale Bartoszek pewnie z tych szczuplejszych Cytat:
jeden za drugim.Cytat:
Zdróweczka dla Adasia ![]() dla Adasia,no ba ma powód do dumy Kubuś kocha mamusię |
|||
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Unholly, też pchacz jest taki sam jak zamówiłam tylko nasz jest w kształcie samochodzika a Twój jakiś inny, ale mechanizm i zasady działania takie same
|
|
|
#3906 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Słonko wyszło Lecę
|
|
#3907 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#3908 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
innej pogody się u Ciebie nie spodziewałam ![]() Cytat:
gratuluję ząbków Cytat:
Cytat:
i jak sie tłumaczyłaś pani? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie sobie o Tobie wczoraj myślałam ... fajnie, ze jesteś Cytat:
Ja zamawiam maxicosi priori ... tylko nie mogę dojść do tego czym się różnie priori od priori xp
|
||||||||
|
|
|
#3909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpowiedź , gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To jest z serii HighLine?
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was mamusie
Dawno mnie u Was nie było, ale staram się Was czytać regularnie. Mam brak weny do pisania a jak juz chciała bym coś napisać, to nie umiem się wbić w temat ![]() U nas leci, mała zdrowa raczkować jeszcze ni8e chce zaczęła mówić baba wczoraj ją chrzciliśmy. Ku mojemu zdziwieniu była bardzo grzeczna, nic nie płatała , zaczepiała księdza, głośno krzyczała mama Troszkę się zdenerwowała podczas polewanie głowki wodą święconą, ale zaraz jej przeszło. Obiad w restauracji też bardzo udany, jedzenia w brud, było naprawdę dobre. Goście zadowoleni i to jest najważniejsze. Tylko czas chrztu taki troszkę smutny, myśleliśmy o przełożeniu ale niestety się nie dało.Życzę zdrówka dla zaziębionych dzieciaczków ![]() Jak wrócę do domku postaram się wrzucić parę fotek mojej kruszynki. Miłego dnia
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-04-19 o 13:16 |
|
|
|
#3911 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgodnie z zaleceniem pediatry daje 2 kropelki Vigantolu i 4 kropeli Multi a teraz kazał dac zwykły cebion przez ten katar :/ wiec sporo mi sie tego wydaje Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
raz mi sie tylko na panele zsikała jak nie zdazyłam jej przebrac a mi zwiała ![]() Ania, ja chyba tez zamówie maxi cosi priori, bo chcuałam romera albo cybexa ale małz mowi ze woli tanszy kupic a pozniej inny ( cybex jest 9-39 kg) tyle że chce najpierw Zuzie w nim posadzic zeby sprawdzic czy jej spasi
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-04-19 o 13:20 |
|||||
|
|
|
#3912 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj śpiocha
![]() Wczoraj bylismy u teściów - przeprowadzili się na wieś, do domku po babci i wróciliśmy o 21 ... Bartosz zjadł kaszke i padł jak mucha spał do 6,55 ... zjadł i pospał jeszcze do 9 oczywiście ja razem z nim ![]() Usnął o 11 i śpi do tej pory ...... ohooo już się kręci ![]() Od 3 dni przesypia całą noc i budzi się dopeiro ok 6 Chyba dzisiaj nici ze spaceru, bo pada coraz bardziej Idę wybierać fotelik, bo lada dzień będzie kasa z Pit-a
|
|
|
|
#3914 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Aniu pomylilo mi sie z Tobi - Priori jest tanszy
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawka zalecana przez ortopedów jest wyższa, bo 800 jednostek (zgłębiłam temat, bo różne wersje słyszałam od różnych lekarzy), ale jak nie ma problemów ortopedycznych to ja sie bym trzymała zaleceń pediatrów dodatkowo w Cebionie Multi w 5 zalecanych kroplach jest ok 200 j. chyba - jak dawałam to przeliczałam na podstawie farmindeksu - jak Cie to interesuje dokładnie to policzę jeszcze raz, ale ja bym skonsultowała jeszcze raz taką dawkę wit D3, bo samego Vigantolu już za dużo wychodzi
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-04-19 o 13:26 |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja wczesniej mialam zalecone 4 krople vigantolu i 10 cebionu teraz 2 vigantolu i 8 cebionu i podaje tak, jak kaze mi lekarz
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, ja pisałam że w Tobi siedzi się pionowo i ma zróżnicowane wyniki w testach (raz 3 raz 4 gwiazdki) ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
no, ok - ja się wkurzyłam jak kazdy lekarz mi coś innego mówił i sprawdziłam z czego to wynika i przejrzałam najnowsze normy i o tym piszę - każdy daje przecież jak uważa...
|
|
|
#3918 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() zaraz wychodze wprawdzie sloneczko swieci ale na dworzu zimno
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem ...i już się odzywam... ![]() A więc u Nas...wszystko w porządku, dzień ucieka za dniem...ja w pracy, Zuzka w żłobku. Maluda jest bardzo wesołym, gadatliwym Wiercipiętą Chodzi za jedną rączkę, staje przy czym się da, puszcza się i stoi, stoi stoi Myślę, że już niedługo ruszy sama do przodu, w piątek zrobiła dwa maleńkie kroczki sama, bez trzymania...ale takie szybkie Najbardziej lubię jak stojąc przy stole coś jej spadnie, a ona puszcza się, obserwuje to "coś", tyłek do tyłu i czeka aż usiądzie. Raczkuje super, oczywiście zaczęła od poruszania się do tyłu, a 13 marca pierwszy raz ruszyła do przodu, ale jak zaczęła to od razu tak szybciutko że nie można na sekundę spuścić jej z oczu bo już jej nie ma...a gdzie jest? albo na legowisku psinki, albo przy gniazdach, albo kablami się bawi, ewentualnie stoi przy drzwiach balkonowych lub kwiatki przesadza Jedyne czego Nam brakuje, to...zębów! czekamy a tu nic, ani jednego jeszcze...ślini się odkąd skończyła 3 miesiące, a zębów ani widu ani słychu...widzę że straznie męczą ją dziąsła, gryzie co się da, a najbardziej lubi oparcie od fotela, staje przy nim i gryzie Są noce że budzi się z wielkim krzykiem, pewnie przez te zęby Od dłuzszego czasu Dentinox to Nasz najlepszy przyjaciel Poza tym chodzi cały czas do żłobka, miała okres buntu...po chorobie (miała zapalenie oskrzeki i dwa tygodnie w domu) wtedy ojjj był płacz jak tylko zobaczyła opiekunki...i zdecydowanie widac które lubi a które nie Ostatni weekend spędziłyśmy u Nas w domku....i było SUPER!!!! Zuzka "biegała" po czterech po mieszkaniu, jak tylko ją zawołałam z łazienki, zaraz słyszałam "tupanie" Kochane jest to moje dziecko, gada po swojemu cały czas, uwielbia tańczyć i robić kosi kosi...często z Babcią robią tryku tryk głowami, więc jak mi wczoraj zrobiła z zaskoczenia tak od razu miałam łzy w oczkach, bo mi nos prawie przetrąciła a ona zadowolona Teraz siedzę w pracy ale postaram się na bieżąco Was czytać...ciężko jest na co dzień, ok 17.30 jestem w domu, więc zabawa do 19, później kąpiel, którą Zuza uwielbia i spać....a ja już jestem tak zmęczona że zazwyczaj kładę się z nią (oczywiscie nie planuję tego wcześniej, bo zawsze jest dużo do zrobienia ) a o 5.15 znowu pobudka![]() Przesyłam Wam wszystkim...moim ulubionym Mamusiom i Maluszkom buziaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze chrzciny się Wam udały /czas faktycznie troche ponury/ ale cieszę się, ze mimo to było ok! Cytat:
A ja myśle o bezpieczeństwie i wygodzie Bartoszka ![]() Cytat:
...
|
|||
|
|
|
#3921 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w zwyklego
aaaaaaa ten mi sie strasznie kolor fotelika spodobal: http://allegro.pl/item985240409_985240409.html musze pogadac z TZ i przekonac go, ze wcale nie chce highline ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- no i ten kolor nazywa sie MARCEL ![]() Karola ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : *![]() ![]()
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
tak, lekarze się znają, ale ja trafiłam chyba przez przypadek, bo nam tak pasowało do różnych pediatrów, w między czasie ortopeda i każdy coś innego prawił
![]() nie muszę chyba dodawać, ze są lekarze i lekarze - ja sama też wolę dociekać (wiem jestem straszną pacjentką co to dyskutuje z lekarzem, ale zawsze powołuję się na literaturę fachową )ostatnio trafiłam na fajną lekarkę, która sama się zainteresowała tematem i biegała sprawdzała i razem doszłyśmy o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ja też go oglądałam, ale ten zielony na siedzisku trochę bladawy na żywo, ale w całości bardzo ładny
|
|
|
#3923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to czemu on tak zalecił? jego pytac nie ma sensu bo przeciez sam to przepisał, ale bede u gastrologa na kontroli za m-c to zapytam dzieki za te wyliczenia
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje ukochane ciążowe przyjaciółki![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3925 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Tomusia.Mama no co ty,nie będę siedział,jak można stać![]() Cytat:
hmm,w sumie to nie wiem,bo oprócz katarku,który cieknął z noska cały czas,lało się mu też z oczków.Nie wiem,czy to rzeczywiscie coś wirusowego nie było Jestem,jestem ![]() Cytat:
Dzięki za info Cytat:
![]() Tak,żurek na śniadanie z chlebkiem i jajem na twardo Dla Lenki,za wszystkie umiejetności i za ząbkaCytat:
A na którym stanęło?Przeoczyłam? ![]() Cytat:
aby katar był na ząbki a nie na choróbsko.Bartosz też znienawidził fridę. |
||||||
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() nie mam weny, nie mam mocy czy jak tam jeszcze...po prostu wszystko mnie jakoś negatywnie nastraja...Miramejku ![]() No nic, poczytam was trochę i ide jakiś obiad szykować, czeka jeszcze kupa prasowania
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Zuzka już od 2 miesięcy ma nowy, większy fotelik i jest przeszczęśliwa, bo w końcu wszystko widzi
...a od dobrego miesiąca szukam spacerówki Chciałabym coś ala parasolka (coby nie dzwigać kamlota więcej, no i do auta łatwiej wrzucić ) ale koniecznie z pałąkiem...myślałam o Bebe Confort Viva Plus, Cybex Topaz, Mamas&Papas Ora. Już sama nie wiem... a Wy jakie macie typy? Zmieniacie już?
|
#3928 |
|
Ola-Unhola
|
Wróciłam ze spaceru, zdążyłam przed deszczem - a facet przy pałacyku się dziwił jak mówiłam do Bartka, żeby się pospieszył, bo będzie padało. Jakby chmury nie widział.
![]() A tak na marginesie mam z nim uzgodnione, ze jak B. będzie niegrzeczny to przyprowadzę go do niego ![]() U nas dzisiaj rosół i naleśniki z dżemem. Skromnie ale smakowicie ![]() Idę zaraz kłąść Antosia i ciąg dalszy porządków, do szafy się jeszcze nie dobrałam ![]() Dodzwoniłam się do US. Dopiero 22 marca dotarł do nich pit (wysłany 4), także najpóźniej za dwa mies. dostanę kaskę. W sumie babka mówiła, ze nigdy tak długo nie trwa, jednak ja już swoje wiem ( w zeszłym roku prawie pod sam koniec mi przelali). A ja tak czekam i aukcje czekają...przecież nikt nie będzie czekał a Allegro na mnie ![]() No to idę makaron do rosołu dogotować. Karola ![]() Stęskniłam się za Tobą i byłam bardzo ciekawa wieści co u Was Cieszę się, że sobie radzicie Współczuje zmęczenia i braku czasu, ale co tu zrobić ![]() Aniu, my też kupujemy priori. Pewnie w promocji za 469 zł ![]() http://www.allegro.pl/item991627711_..._0_gratis.html Czarny lub czerwony (jezeli nie ma tam dodatku filetu)
|
#3929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3930 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja też myślałam o cybexie (o BC słyszałam kiepskie opinie), ale w sumie zdecydowałam (jak się nic nie odmieni), że kupimy Chicco CT 04 (miltiway). Jest nam potrzebna tylko nad morze i żeby w bagażniku była, jak jedziemy na zakupy. Na codzień mama murę i nie będę ani sprzedawać (zostaje dla Zuzi ), ani wymieniać na inny, bo potrzebny mi tu terenowy, a jeżeli chodzi o to to jest akurat.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

(12,5 % zalecanego dziennego spożycia w porcji 50g)
to już 7 - lewa dolna dwójka
/ pani rehabilitantka stwierdziła, ze Bartek jest chudzinka i aż go zważyła - waży 8100 g
troche mało, prawda? 
dla Bartoszka za rozwiązanie języczka
zapalenie krtani, na szczescie lagodnie przebiega, ale biedny meczy sie i wogole taki nieswoj jest

. Mamy taka stacyjke od internetu bezprzewodowego ( my na to mowimy ruter) i przy tym jest internetowy telefon, ktory oczywiscie Daniela bardzo interesuje i zawsze ciagnie do niego . No i wczoraj tez sie do niego dorwal, chwile sie pobawil i mu go zabralam. Za chwilke ktos dzwoni odbieram a tu Pani z komisariatu policji mowi , ze ktos przed chwila dzwonil z tego numeru
za odpowiedź

...... ohooo już się kręci