Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 12:57   #2701
Carmena_
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nie. Do tego nie mogą Cię zmusić przecież.
Jest tylko jeden problem. Mogą wymagać od Ciebie dokumentów o urodzeniu dziecka jak już się urodzi, a tam przecież ojciec będzie wpisany prawda?

no prawda, tyle że ja mam nadzieję że oni mi przydzielą te mieszkanie zanim urodzę, dlatego też napisałam że moi rodzice nie zgadzają się na mój pobyt w mieszkaniu wraz z dzieckiem. i teraz tak... powiedzmy że dostaję mieszkanie, i przed urodzeniem godzę się z ojcem dziecka i wtedy widnieje w dokumentach po porodzie. chyba do tego się nie doczepią?

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:00   #2702
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
no prawda, tyle że ja mam nadzieję że oni mi przydzielą te mieszkanie zanim urodzę, dlatego też napisałam że moi rodzice nie zgadzają się na mój pobyt w mieszkaniu wraz z dzieckiem. i teraz tak... powiedzmy że dostaję mieszkanie, i przed urodzeniem godzę się z ojcem dziecka i wtedy widnieje w dokumentach po porodzie. chyba do tego się nie doczepią?
Ale wówczas mają prawo Ci ten lokal odebrać, bo nie spełniasz warunków..I tak w koło macieju.

A poza tym wiesz, że są specjalne wnioski o przyznanie takiego lokalu? Z tabelkami itd. ?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:01   #2703
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Wczoraj wieczorem mój M mnie tak rozśmieszał, że aż się popłakałam, a po chwili mnie tak zaczęło kłuć w prawej pachwinie, myślałam, że coś mi tam pękło. Chwilę poleżałam i przeszło, ale jak ja się wystraszyłam. Dopiero jak mały zaczął kopać to się uspokoiłam, a mówią, że śmiech to zdrowie
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:03   #2704
ola_k11
Zadomowienie

Carmena to nie pisz nic o ojcu. W końcu już napisałaś, że będziesz samotną matką. I też bym napisala bardziej formalnie...
a poza tym tez mi się wydaje, że oprócz podania należy zlożyć specjalny wniosek. Wybierz się może do Zakładu komunalnego i dowiedz się jak to wygląda, poproś o radę albo tez do opieki społecznej, bo oni na pewno wiedzą co i jak.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:04   #2705
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tutaj ja cala, ale strasznie mi podkrazone oczy wyszly wiec bedzie bez oczu :P
śliczna mamuśka z Ciebie!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:04   #2706
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Ale wówczas mają prawo Ci ten lokal odebrać, bo nie spełniasz warunków..I tak w koło macieju.

A poza tym wiesz, że są specjalne wnioski o przyznanie takiego lokalu? Z tabelkami itd. ?
jaki bezsens czyli ogólnie nie opłaca mi się godzić z ojcem dziecka (dla nich) i najlepiej jak bym wtedy dalej w ich widzeniu była samotną matką. właśnie taki wniosek mam, tyle że tam jest rubryka na wpisanie prośby "Prośbę swą motywuję następująco" no i tam chcę to wpisać.

maleństwo
Stary 2010-04-19, 13:05   #2707
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Siala to ja pisałam o przecieku z cycochów
Kurde dziewczyny jaka ja jestem rozpiep...rzona. Nad niczym nie mogę się skupić, nic mi się nie chce, tyle rzeczy jest do kupienia, a ja mam mętlik w głowie. Wy już tyle macie Chyba kopa porządnego potrzebuję. Jedyne co zrobiłam to szpital wybrałam hehe, moja koleżanka jest w nim położną więc będzie raźniej.
Wklejam mój dzisiejszy brzuchol 22tc6d

http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxdqk3i8t0p64n.png
Śliczny brzuszek
Ja też nie umiem się do niczego zabrać, na niczym nie umiem się skupić...

Cytat:
Cytat:

Dzidzia ma rację. Carmena- wybierz się do naszego Urzędu Miasta i zapytaj w wydziale mieszkaniowym jak to wygląda, poproś o jakiś wniosek, zapytaj o terminy.
Stary 2010-04-19, 13:06   #2708
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Widzę ,że spacerek udany, okolica śliczna no i mamusia też

madziorek026 GRATULUJĘ CÓRECZKI!!!

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-04-19 o 13:08
Stary 2010-04-19, 13:11   #2709
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
kashha Strasznie maci Ci w glowie ten M. i cos mi sie wydaje ,ze robi Ci tylko nadzieje i wykorzystuje twoje nadal mocne uczucie do niego. Nie chcialabym zeby Cie zranil.. Nie wiem jak on sobie to wyobraza nie dawno mowilas ,ze jest z inna i podkresla jak jemu na niej zalezy ,a teraz co ..juz mysli o przyszlosci z wami? Nadal ,na twoim miejscu, mialabym ograniczone zaufanie i starala sie nie wyobrazac sobie za wiele.
Oj mąci strasznie w głowie... dlatego jednego dnia potrafię się tym cieszyć,
a na drugi odrzucam to wszystko co on "dobrego" powiedział...
Jak w sobotę mu powiedziałam, że odrzucam to wszystko co próbuje mi dać to skończyło się na tym, że "poskarżył się mamie"... może dziecinne z jego strony ale mnie otworzyło (może trochę naiwnie), że może trochę go boli, że nie dostrzegam tego co on próbuje robić...
Dziś od rana np. zasypuje mnie smsami o pierdołach... fajnie... ale... jakbym nie dodała ale byłoby jeszcze fajniej...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:12   #2710
Carmena_
Raczkowanie

mam ten wniosek jak już pisałam jutro jadę pozałatwiac parę spraw to podskoczę do urzędu i zapytam jak to wygląda jak ojciec nie uznaje dziecka i co się stanie gdy uzna, a ja te mieszkanie otrzymam. póki co dzięki za pomoc

Lilka masz ponad tydzień więcej a różnica między nami ogromna

ja uciekam do pracy. strasznie mi się nie chce no ale co zrobić. trzymajcie się Brzuchacze

maleństwo
Stary 2010-04-19, 13:13   #2711
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

carmena bo ty chudzinka jesteś, a ja chuda nie byłam hehe
Stary 2010-04-19, 13:14   #2712
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
jaki bezsens czyli ogólnie nie opłaca mi się godzić z ojcem dziecka (dla nich) i najlepiej jak bym wtedy dalej w ich widzeniu była samotną matką. właśnie taki wniosek mam, tyle że tam jest rubryka na wpisanie prośby "Prośbę swą motywuję następująco" no i tam chcę to wpisać.
To jak masz już wniosek to moim zdaniem napisać tak:
"Jestem w ... tygodniu ciąży. Przygotowuję się do roli samotnej matki. Moje dochody wynoszą ............. , co nie pozwala mi na kupno mieszkania ani nie gwarantuje mi udzielenia przez bank kredytu. Umowa o pracę została zawarta między mną a pracodawcą na czas określony i wygasa z dniem.......... . Obecnie mieszkam z rodzicami jednak nasze relacje nie pozwalają mi na dłuższe pozostawanie w ich mieszkaniu. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby."
Stary 2010-04-19, 13:16   #2713
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
to może tak?dopisane pogrubione:

Proszę o przydzielenie mieszkania kwaterunkowego, gdyż aktualnie jestem w 21 tygodniu ciąży. Termin porodu wyznaczono mi na 27 sierpnia. Pracuję na umowę o pracę i moje zarobki wynoszą 1317,00 brutto. Umowę tą mam do 11.2011r. Z takiej kwoty nie jestem w stanie kupić mieszkania, a tym bardziej żaden bank nie udzieli mi kredytu. Nie posiadam niestety również żadnych oszczędności. Z ojcem dziecka nie utrzymuję większego kontaktu. Uznaje dziecko za swoje, jednak może mi tylko i wyłącznie pomóc w sprawach dziecka np. kupno wózka. Sam ma małe dochody, a że jako nie jesteśmy parą to nie poczuwa się to pomocy w sprawach mieszkania. Na tą chwilę mieszkam z rodzicami, jednakże nasze relacje są dosyć trudne i nie życzą sobie bym mieszkała u nich wraz z dzieckiem. Proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy.
Dołącz zaświadczenie o ciązy, o alimentahc tez napisz.
Zapytaj w Urzedzie co jeszcze mozesz dolaczyc i wypelnic.
Jak bylam na stazu w dziale nieruchomosciami-mieszkania komunalne to najlepsze byly zykle pisma bo siwadczylo o tym iz ludzie naprawde potrzebuja mieszkania, a te oficjalne to widac...pismo to pismo wazne by sens i zasady pisowni byly poprawne, mozesz dolaczyc zaswiadczenie o dochodach.

Cytat:
Dzień dobry
Kurde dziewczyny jaka ja jestem rozpiep...rzona. Nad niczym nie mogę się skupić, nic mi się nie chce, tyle rzeczy jest do kupienia, a ja mam mętlik w głowie. Wy już tyle macie Chyba kopa porządnego potrzebuję. Jedyne co zrobiłam to szpital wybrałam hehe, moja koleżanka jest w nim położną więc będzie raźniej.

Śliczny brzuszek
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:28   #2714
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez xuxuxu Pokaż wiadomość
czy któraś z Was brała w okresie zimowym duomox?
Brałam go podczas karmienia przy pierwszej dzidzi więc podejrzewam że nie jest zbyt szkodliwy
Stary 2010-04-19, 13:33   #2715
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Czasem takie wypłakanie pomaga, oczyszcza i na drugi dzień jest w porządku. U mnie niestety nie jest. Pod maską uśmiechu ukrywam to co najbardziej mnie boli...
Wiem, to trudne, gdy nie masz przy sobie ukochanej osoby...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:34   #2716
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

A ja wczoraj pierwszy raz popuściłam siuśki. Słyszałam, że w ciąży się to zdarza... ale ja w pierwszej nie miałąm tego problemu, no i ogólnie nigdy mnie nie dotyczył. Oglądałam z Łucją bajkę, kichnęłam i prach... aaaa masakra. Mąż się do teraz ze mnie śmieje, że z Łucją będziemy w pampersach spać
Hahaha na pocieszenie kochana powiem Ci że miałam ten sam przypadek, tylko raz przy kaszlu jak mnie tak strasznie męczył a raz właśnie jak kichnęłam, też nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło dopiero przy drugiej ciąży, wiesz może to dlatego że mięśnie już nie trzymają tak jak kiedyś, osłabione są w końcu to już druga ciąża.Damy radę!!!!

Ja tam ciągle myślę w jakich okolicznościach zaleją mnie wody płodowe i byle by wstydu nie było bo w końcu to lato a pamiętam jak ty opisywałaś jak to jest wolałabym żeby mi tak jak ostatnio w szpitalu przebili pęcherz.
Stary 2010-04-19, 13:38   #2717
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
no właśnie sama nie wiem jak to rozegrać z tym ojcem. bo kontakt utrzymuje, jesteśmy normalnie parą jednak chcę otrzymac jak najszybciej mieszkanie, a nie czekac latami. Na kupno mieszkania nas nie stać, a żaden bank nie przydzieli nam na nie kredytu.
Czasem trzeba troszkę nakłamać
I pamiętaj, żeby nie pisać "tą" tylko "tę"

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Moje tak kopie niziutko aż boli. Wieczorem jak się położę na plecach to czuję jak mam wszystko obkopane i obolałe.

Carmena- ciężko coś doradzać. Wydaje mi się, że zbyt "zwyczajnym" językiem piszesz to pismo. Jak dla mnie powinno być bardziej oficjalne.
Z tym uznaniem to fakt, mogą Ci dać odpowiedź, że możesz liczyć na alimenty...
Moim zdaniem też powinno być bardziej "urzędowe"
Stary 2010-04-19, 13:38   #2718
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem z podjęciem decyzji jaki kolor pościeli hahahah pomóżcie

http://www.allegro.pl/item991039898_...90_promon.html

na pewno ta ale nie wiem czy KRÓWKA BIAŁY/BŁĘKIT czy - OWIECZKI

tż bardziej za owieczkami ale znowu ta krówka taki ładny kolor
no i nie wiem a chce dzisiaj zamówić

może się wypowiecie ?
Ja znów stawiam na KRÓWKĘ
Stary 2010-04-19, 13:42   #2719
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Wiem, to trudne, gdy nie masz przy sobie ukochanej osoby...
Tak to bardzo trudne... bardzo, bardzo...
Stary 2010-04-19, 13:42   #2720
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ola_k11 ja też mam włosy na brzuchu a przedtem nie miałam
Stary 2010-04-19, 13:43   #2721
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
zaraz lece do laboratorium bo chyba z 6 różnych badań mam zlecone, ciekawe ile zapłace bo m.in hiv i drugi raz toxo...
mocz już oddany do pojemniczka
lilka
ja też już raz miałam wyciek z tydzień temu
anoxa śliczne ciuszki i ceny super
żabka współczucia tymi dziąsłami
siala normalnie po 2h cukier jest niższy niż po 1h bo wtedy już spada także ok
g85 gratulacje
Tak, tak, wiem, że spada cukier no bo człowiek go spala.. ale żeby po wypiciu 75g i odczekaniu 2 godzin poziom we krwi był dużo niższy niż na czczo?! To niby dobrze ale ciekawi mnie dlaczego, skoro nic nie jadłam i nie piłam od wieczora poprzedniego dnia.
Cytat:
No to na spotkanie jestem chętna ja i Misiulka, Lazurowa pewnie też będzie chętna... Papeteria, Siala_Bala, Jusdan jest szansa i Was zobaczyć?
I wiem, że jeszcze jedna dziewczyna trochę później dołączyła ze Śląskiego, co najmniej jedna, ale nie pamiętam nicku...
Kto jeszcze chętny?

A ja wczoraj pierwszy raz popuściłam siuśki. Słyszałam, że w ciąży się to zdarza... ale ja w pierwszej nie miałąm tego problemu, no i ogólnie nigdy mnie nie dotyczył. Oglądałam z Łucją bajkę, kichnęłam i prach... aaaa masakra. Mąż się do teraz ze mnie śmieje, że z Łucją będziemy w pampersach spać
Ja chyba bym mogła się spotkać, tylko w któryś weekendowy dzień mam jechać z rodzicami i ciotką na działkę bo ciocia chce ją sprzedac a rodzice chcą ją kupić dla mnie Wypada być tam we własnym interesie Kuuuurrrrde jak ja bym chciała by się udało.. Poręba, jeziorka i kompleks pięknych domów działkowych.. u nas w mieście to są działki ale przy autostradzie i takie małe budy raczej a nie domki.
A tam, las, cisza, spokój, wędkarze i domek co ma kibelek, prysznic, kuchnię z wyposażeniem, dwa pokoje na dole a na górze wieeelki pokój i wyjście na duży taras
Gdyby tam było ogrzewanie to bym mogła tam zamieszkać w zimę
A moja mamuśka pierwsze co - jak kupimy to zapisywać odrazy na dziecko wyjaśniłam, jej że jeszcze się nie da ale przeciez jak ja będę u schyłku swego żywota no to komu dam jak nie dziecku?
Ojj zagalopowałam się prywatnie xD Więc ja jak najbardziej tylko weekend jest ryzykowny bo mogę nie móc
AA no i Basiu, nie zapomnij pampersów bo jak będzie kupa śmiechu to możesz popuszczać :P najwyżej zrobimy posiadówkę w toaletach
Cytat:
Wiolek ja sie nei doczekałam w pierwszej ciąży wizyt co 2 tygodnie hahaha bo urodziłam miesiąc wcześniej
Lazurowa a co to za dół był?
Nie strasz
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

zabka sliczne zakupy no i szkoda ze ten lezaczek tylko do 9kg mata tez mi sie najbardziej z tym lewkiem podoba a nosidelka maxi cosi podobno sa bardzo wytrzymale

siala a kupilas sobie wkladki laktacyjne?? np takie http://www.apteka-natolinska.pl/uplo...0_szt_0903.jpg ja sie w to zaopatrzylam choc jeszcze mi siara nie leci

ja sie do tego przymierzam bo moze sie przydac chociaz w wkladaniu dzidzi do nosidelka do samochodu zeby jej nie przewialo poza tym mi sie podoba i moja siostra tez miala cos takiego i sobie chwalila ale zwykly rozek tez mimo wszystko chce kupic

wspolczuje tego placenia za wizyty i badania ile mozna by bylo malenstwu za to kupic... daj znac jak lozeczko

mi sie na poczatku drugiego trymestru zdarzylo ze trzy razy wlasnie przy kichaniu ale powiem ci ze od kad cwicze miesnie kegla to mam spokoj

mnie kurcze cos dzisiaj plecy i brzuszek bola wzielam juz nospe mam nadzieje ze pomoze a chcialam sprzatac tak dokladnie w domku
Wkładek jeszcze nie mam ale mówiłam mężowi, że chyba powinnam kupić xD
Choć jak narazie to jedynie piżamy na tym cierpią bo na stanikach nic nie zauważyłam.
Cytat:
Dzień dobry

Brzucho się jeszcze rozpędzi i nabierze mocy Jakby powiedziała moja babcia
A Ty masz wkładki laktacyjne?

Ja chyba pobudzam to wyciekanie jak smaruję się oliwką wieczorami.. tak mi się zdaje, bo chyba rano nie miałam czy w ciągu dnia.
Chociaż nie, raz miałam rano ale spałam na boku, prawie na brzuchu i ten cyc był dociśnięty moją masą do łóżka..nie dziwię się, że wyciekł xD
Tak jakby spać na pomidorze i liczyć, ze się nie rozkibści xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:44   #2722
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A my nadal w szpitalu,ale na szczęście w dwupaku.Ktg mi ładnie wychodzi,skurczy mocno niepokojących nie ma,więc moze Lenka troszkę jeszcze posiedzi Zostajemy jeszcze conajmniej 2 dni,ale czego sie nie robi dla dobra maluszka...
Dzisiaj mojej współlokatorce odeszły wody i poszła na porodówkę.Mówię Wam jak się zestresowałam,chyba bardziej niz ona Zaczęło do mnie docierać,ze jeszcze parę tygodni i też mnie to czeka,ale nadal nie do końca chce mi się w to wierzyć A dzisiaj skończyłyśmy 30 tygodni. Jeszcze tylko 8 żeby była ciąża donoszona
Będzie dobrze, zobaczysz . Dacie sobie radę kochane!!!Dużo zdrówka życzę no i oby szybko zleciało te 8 tygodni
Stary 2010-04-19, 13:46   #2723
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Hahaha na pocieszenie kochana powiem Ci że miałam ten sam przypadek, tylko raz przy kaszlu jak mnie tak strasznie męczył a raz właśnie jak kichnęłam, też nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło dopiero przy drugiej ciąży, wiesz może to dlatego że mięśnie już nie trzymają tak jak kiedyś, osłabione są w końcu to już druga ciąża.Damy radę!!!!

Ja tam ciągle myślę w jakich okolicznościach zaleją mnie wody płodowe i byle by wstydu nie było bo w końcu to lato a pamiętam jak ty opisywałaś jak to jest wolałabym żeby mi tak jak ostatnio w szpitalu przebili pęcherz.
Ja nie będę wychodziła z domu chyba A przegapiłam jakąś opowieść o wodach?? Czy to było opowiadane na jakimś Waszym spotkaniu?

Mojej koleżance odeszły w domu jak wstała to czuła mokrość, mąż przyniósł ręcznik i hop nad miskę.
A druga poszła na wizytę do lekarza gina i jej oznajmił, że ma zostać bo zaczyna rodzić

Stary 2010-04-19, 13:49   #2724
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja nie będę wychodziła z domu chyba A przegapiłam jakąś opowieść o wodach?? Czy to było opowiadane na jakimś Waszym spotkaniu?

Mojej koleżance odeszły w domu jak wstała to czuła mokrość, mąż przyniósł ręcznik i hop nad miskę.
A druga poszła na wizytę do lekarza gina i jej oznajmił, że ma zostać bo zaczyna rodzić
Basia na wątku o tym pisała
A z tymi koleżanka mi to też nieźle, chyba bym umarła ze strachu jak by mi tak lekarz powiedział w tak nieoczekiwanym momencie
Stary 2010-04-19, 13:49   #2725
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Tak, tak, wiem, że spada cukier no bo człowiek go spala.. ale żeby po wypiciu 75g i odczekaniu 2 godzin poziom we krwi był dużo niższy niż na czczo?! To niby dobrze ale ciekawi mnie dlaczego, skoro nic nie jadłam i nie piłam od wieczora poprzedniego dnia.
Ja Ci chętnie odpowiem .

Poziom cukru zawsze po spożyciu gwałtownie rośnie (glukoza to najczystszy cukier, najbardziej zbliżony do tego magazynowanego w wątrobie, stąd taka szybka reakcja). Wtedy trzustka zaczyna działać, wydziela insulinę, która najpierw bardzo go obniża, a potem wyrównuje do klasycznego poziomu .
I tak na czczo jesteś na etapie równego cukru, a po wypiciu glukozy i odczekaniu- na tym etapie silnego spadku .

Dokładnie taka sytuacja ma miejsce po jedzeniu. Zauważ, że jak zjesz coś słodkiego, to na chwilę jesteś zapchana, a potem bardzo głodna. Jak byś odczekała chwilę, to ten głód się zmniejszy.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:51   #2726
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Oj mąci strasznie w głowie... dlatego jednego dnia potrafię się tym cieszyć,
a na drugi odrzucam to wszystko co on "dobrego" powiedział...
Jak w sobotę mu powiedziałam, że odrzucam to wszystko co próbuje mi dać to skończyło się na tym, że "poskarżył się mamie"... może dziecinne z jego strony ale mnie otworzyło (może trochę naiwnie), że może trochę go boli, że nie dostrzegam tego co on próbuje robić...
Dziś od rana np. zasypuje mnie smsami o pierdołach... fajnie... ale... jakbym nie dodała ale byłoby jeszcze fajniej...
a on nadal z tamtą dziewczyną jest? jak może Tobie mówić jedno a jej potem też... nie wiem co o tym myśleć
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:54   #2727
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci chętnie odpowiem .

Poziom cukru zawsze po spożyciu gwałtownie rośnie (glukoza to najczystszy cukier, najbardziej zbliżony do tego magazynowanego w wątrobie, stąd taka szybka reakcja). Wtedy trzustka zaczyna działać, wydziela insulinę, która najpierw bardzo go obniża, a potem wyrównuje do klasycznego poziomu .
I tak na czczo jesteś na etapie równego cukru, a po wypiciu glukozy i odczekaniu- na tym etapie silnego spadku .

Dokładnie taka sytuacja ma miejsce po jedzeniu. Zauważ, że jak zjesz coś słodkiego, to na chwilę jesteś zapchana, a potem bardzo głodna. Jak byś odczekała chwilę, to ten głód się zmniejszy.
Aaaaa to już wszystko rozumiem Dziękować

Stary 2010-04-19, 13:54   #2728
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Z tymi wodami to masakra. Stoisz sobie w kolejce w sklepie a tu chlup i na kogos jeszcze bryźnie (nie wiem czy to taki rozbryzg jest i ile w ogóle tych wód, ale tak to sobie teraz wyobraziłam)
Stary 2010-04-19, 13:56   #2729
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Siala nie mam jeszcze wkładek bo zdarzyło to się tylko raz, przedwczoraj (rano) i na razie cisza więc jeszcze poczekam i zobaczę jak będzie
Stary 2010-04-19, 13:57   #2730
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Nieznośna ta moja maleńka w brzuszku, juz drugą noc budze się ok 3.00 bo tak mocno szaleje, że w końcu mnie budzi, kręci się tak energicznie i kopie że wybudza mnie ze snu.Dziś już nawet M się przestraszył i zapytał czy wszystko OK.Ciekawe po kim ona taka złośliwa? bo Martynka to wręcz przeciwnie, spokojniutka była.

W ogóle śniło mi sie że moja znajoma rodziła choć w ciąży nie jest.Byłam z nia na porodówce ale tylko się przyglądałam, ciągle wrzeszczała żeby już w końcu jej wyciągneli to dziecko, żeby jej powiększyli to rozwarcie bo chce już urodzić, ja w szoku byłam jak widziałam jaka ona zdesperowana a potem mi kazali się położyć i miałam na leżąco rodzić tylko że bez skurczy i bóli żadnych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości