|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
no prawda, tyle że ja mam nadzieję że oni mi przydzielą te mieszkanie zanim urodzę, dlatego też napisałam że moi rodzice nie zgadzają się na mój pobyt w mieszkaniu wraz z dzieckiem. i teraz tak... powiedzmy że dostaję mieszkanie, i przed urodzeniem godzę się z ojcem dziecka i wtedy widnieje w dokumentach po porodzie. chyba do tego się nie doczepią?
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
A poza tym wiesz, że są specjalne wnioski o przyznanie takiego lokalu? Z tabelkami itd. ?
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wieczorem mój M mnie tak rozśmieszał, że aż się popłakałam, a po chwili mnie tak zaczęło kłuć w prawej pachwinie, myślałam, że coś mi tam pękło. Chwilę poleżałam i przeszło, ale jak ja się wystraszyłam. Dopiero jak mały zaczął kopać to się uspokoiłam, a mówią, że śmiech to zdrowie
|
|
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Carmena to nie pisz nic o ojcu. W końcu już napisałaś, że będziesz samotną matką. I też bym napisala bardziej formalnie...
a poza tym tez mi się wydaje, że oprócz podania należy zlożyć specjalny wniosek. Wybierz się może do Zakładu komunalnego i dowiedz się jak to wygląda, poproś o radę albo tez do opieki społecznej, bo oni na pewno wiedzą co i jak. |
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli ogólnie nie opłaca mi się godzić z ojcem dziecka (dla nich) i najlepiej jak bym wtedy dalej w ich widzeniu była samotną matką. właśnie taki wniosek mam, tyle że tam jest rubryka na wpisanie prośby "Prośbę swą motywuję następująco" no i tam chcę to wpisać.
|
|
#2707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie umiem się do niczego zabrać, na niczym nie umiem się skupić... Cytat:
|
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() madziorek026 GRATULUJĘ CÓRECZKI!!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-19 o 13:08 |
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na drugi odrzucam to wszystko co on "dobrego" powiedział... Jak w sobotę mu powiedziałam, że odrzucam to wszystko co próbuje mi dać to skończyło się na tym, że "poskarżył się mamie"... może dziecinne z jego strony ale mnie otworzyło (może trochę naiwnie), że może trochę go boli, że nie dostrzegam tego co on próbuje robić... Dziś od rana np. zasypuje mnie smsami o pierdołach... fajnie... ale... jakbym nie dodała ale byłoby jeszcze fajniej...
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
mam ten wniosek jak już pisałam
jutro jadę pozałatwiac parę spraw to podskoczę do urzędu i zapytam jak to wygląda jak ojciec nie uznaje dziecka i co się stanie gdy uzna, a ja te mieszkanie otrzymam. póki co dzięki za pomoc Lilka masz ponad tydzień więcej a różnica między nami ogromna ![]() ja uciekam do pracy. strasznie mi się nie chce no ale co zrobić. trzymajcie się Brzuchacze
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
carmena bo ty chudzinka jesteś, a ja chuda nie byłam hehe
|
|
|
|
#2712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Jestem w ... tygodniu ciąży. Przygotowuję się do roli samotnej matki. Moje dochody wynoszą ............. , co nie pozwala mi na kupno mieszkania ani nie gwarantuje mi udzielenia przez bank kredytu. Umowa o pracę została zawarta między mną a pracodawcą na czas określony i wygasa z dniem.......... . Obecnie mieszkam z rodzicami jednak nasze relacje nie pozwalają mi na dłuższe pozostawanie w ich mieszkaniu. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby."
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj w Urzedzie co jeszcze mozesz dolaczyc i wypelnic. Jak bylam na stazu w dziale nieruchomosciami-mieszkania komunalne to najlepsze byly zykle pisma bo siwadczylo o tym iz ludzie naprawde potrzebuja mieszkania, a te oficjalne to widac...pismo to pismo wazne by sens i zasady pisowni byly poprawne, mozesz dolaczyc zaswiadczenie o dochodach. Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Brałam go podczas karmienia przy pierwszej dzidzi więc podejrzewam że nie jest zbyt szkodliwy
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, to trudne, gdy nie masz przy sobie ukochanej osoby...
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam ciągle myślę w jakich okolicznościach zaleją mnie wody płodowe i byle by wstydu nie było bo w końcu to lato a pamiętam jak ty opisywałaś jak to jest |
|
|
|
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pamiętaj, żeby nie pisać "tą" tylko "tę" ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak to bardzo trudne... bardzo, bardzo...
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
ola_k11 ja też mam włosy na brzuchu
a przedtem nie miałam
|
|
|
|
#2721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wypada być tam we własnym interesie Kuuuurrrrde jak ja bym chciała by się udało.. Poręba, jeziorka i kompleks pięknych domów działkowych.. u nas w mieście to są działki ale przy autostradzie i takie małe budy raczej a nie domki.A tam, las, cisza, spokój, wędkarze i domek co ma kibelek, prysznic, kuchnię z wyposażeniem, dwa pokoje na dole a na górze wieeelki pokój i wyjście na duży taras ![]() Gdyby tam było ogrzewanie to bym mogła tam zamieszkać w zimę ![]() A moja mamuśka pierwsze co - jak kupimy to zapisywać odrazy na dziecko wyjaśniłam, jej że jeszcze się nie da ale przeciez jak ja będę u schyłku swego żywota no to komu dam jak nie dziecku?Ojj zagalopowałam się prywatnie xD Więc ja jak najbardziej tylko weekend jest ryzykowny bo mogę nie móc ![]() AA no i Basiu, nie zapomnij pampersów bo jak będzie kupa śmiechu to możesz popuszczać :P najwyżej zrobimy posiadówkę w toaletach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć jak narazie to jedynie piżamy na tym cierpią bo na stanikach nic nie zauważyłam. Cytat:
Jakby powiedziała moja babcia ![]() A Ty masz wkładki laktacyjne? Ja chyba pobudzam to wyciekanie jak smaruję się oliwką wieczorami.. tak mi się zdaje, bo chyba rano nie miałam czy w ciągu dnia. Chociaż nie, raz miałam rano ale spałam na boku, prawie na brzuchu i ten cyc był dociśnięty moją masą do łóżka..nie dziwię się, że wyciekł xD Tak jakby spać na pomidorze i liczyć, ze się nie rozkibści xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przegapiłam jakąś opowieść o wodach?? Czy to było opowiadane na jakimś Waszym spotkaniu?Mojej koleżance odeszły w domu jak wstała to czuła mokrość, mąż przyniósł ręcznik i hop nad miskę. A druga poszła na wizytę do lekarza gina i jej oznajmił, że ma zostać bo zaczyna rodzić
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tymi koleżanka mi to też nieźle, chyba bym umarła ze strachu jak by mi tak lekarz powiedział w tak nieoczekiwanym momencie
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Poziom cukru zawsze po spożyciu gwałtownie rośnie (glukoza to najczystszy cukier, najbardziej zbliżony do tego magazynowanego w wątrobie, stąd taka szybka reakcja). Wtedy trzustka zaczyna działać, wydziela insulinę, która najpierw bardzo go obniża, a potem wyrównuje do klasycznego poziomu .I tak na czczo jesteś na etapie równego cukru, a po wypiciu glukozy i odczekaniu- na tym etapie silnego spadku .Dokładnie taka sytuacja ma miejsce po jedzeniu. Zauważ, że jak zjesz coś słodkiego, to na chwilę jesteś zapchana, a potem bardzo głodna. Jak byś odczekała chwilę, to ten głód się zmniejszy.
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękować
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi wodami to masakra. Stoisz sobie w kolejce w sklepie a tu chlup i na kogos jeszcze bryźnie
(nie wiem czy to taki rozbryzg jest i ile w ogóle tych wód, ale tak to sobie teraz wyobraziłam)
|
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
Siala nie mam jeszcze wkładek bo zdarzyło to się tylko raz, przedwczoraj (rano) i na razie cisza więc jeszcze poczekam i zobaczę jak będzie
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Nieznośna ta moja maleńka w brzuszku, juz drugą noc budze się ok 3.00 bo tak mocno szaleje, że w końcu mnie budzi, kręci się tak energicznie i kopie że wybudza mnie ze snu.Dziś już nawet M się przestraszył i zapytał czy wszystko OK.Ciekawe po kim ona taka złośliwa? bo Martynka to wręcz przeciwnie, spokojniutka była.
W ogóle śniło mi sie że moja znajoma rodziła choć w ciąży nie jest.Byłam z nia na porodówce ale tylko się przyglądałam, ciągle wrzeszczała żeby już w końcu jej wyciągneli to dziecko, żeby jej powiększyli to rozwarcie bo chce już urodzić, ja w szoku byłam jak widziałam jaka ona zdesperowana a potem mi kazali się położyć i miałam na leżąco rodzić tylko że bez skurczy i bóli żadnych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

czyli ogólnie nie opłaca mi się godzić z ojcem dziecka (dla nich) i najlepiej jak bym wtedy dalej w ich widzeniu była samotną matką. właśnie taki wniosek mam, tyle że tam jest rubryka na wpisanie prośby "Prośbę swą motywuję następująco" no i tam chcę to wpisać.

Wiem, to trudne, gdy nie masz przy sobie ukochanej osoby...
bo m.in hiv i drugi raz toxo...