Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 14:27   #1351
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
no powinien...ale na jednej z wizyt powiedzial,ze nie ma takiej potrzeby...bo za czesto nie wolno...fakt ze bylam z bolem zoladka i zmienil mi tabletki....moze teraz mnie obada...mam nadzieje...
Z tego co ja wiem, to w późniejszej ciąży (chyba od 5 msc?) nie powinno się "grzebać" kobiecie w środku. Nie pamiętam dlaczego, ale chyba może się coś "poluzować" ^^ J ostatnio byłam u gin w 13 tygodniu i zbadała mnie normalnie. Następna wizytę mam za tydzień (z USG) to zobaczę czy mnie będzie badała.
Jeśli masz grzybka, to lekarz na 90% zerknie, jak tam w środku wygląda. Zwłaszcza, jeśli ostatnio nie zaglądał.
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Jest wiele imiom,które np podobają mi się w pełnej wersji,a z zdrobnieniu już nie np:podoba mi się imię Irmina,a w skrócie Irma brzmi nieciekawie,lub też odwrotnie, zdrobnienie ładne a pewna forma do kitu,a mi zalezy na tym,żeby było kilka możliwości zwracania się do dziecka np: Tomasz,Tomaszek,Tomek,Tom uś,Tomcio,Tomi.Uważam,że to istotne dość,bo czasem trzeba szybko zawołać i jesli mamy długie i skomplikowane w wymowie imię,którego nie da się sensownie zdrobnić,może być problem.Siostra,która pracuje w przedszkolu często mi o tym mówi,że czasem jak woła dzieci to do niektórych nie ma pojęcia jak krzyknąć
Też na to bardzo patrzę.
Ja na przykład, całe życie marudzę, że Anna brzmi oficjalnie, a Ania jakoś tak słodko, dziecinnie - jak dla mnie. A jak usłyszę Anka, to się znowu wnerwiam, bo to jak z fochem jakimś :/
Z mężem nie rozmawiałam na temat imienia, bo wiem, że kłócić się o to będziemy. Czekamy, aż poznamy płeć. Moje typy to: Alicja i Natalia. Dla chłopca nie myślałam zbytnio, ale dziwaczne trochę imiona mi się podobają Jakieś dwa miesiące temu spisałam sobie dłuuugą listę możliwości. Na takie imiona bym się mogła zgodzić (zależy, co TŻ będzie chciał - a maruda z niego straszny ):
Synuś:
Adrian, Cyryl, Hubert, Oskar, Aleksy/Aleks, Aron (ale nie ma sensownego zdrobnienia), Borys (bardzo mi się podoba), Cyprian, Dorian (kojarzy mi się z Dorian Grey ), Flawian/Flawiusz/Florian, Hektor (z Troi), Kornel/Korneliusz, Kryspin, Lucjan, Natan (chyba było wymieniane na forum), Noe , Samson , Tycjan , Wit
Mówiłam, że dziwaczne niektóre
Niunia:
Alicja, Blanka, Daria (problem ze zdrobnieniem), Julia, Natalia, Oktawia, Zofia, Ada, Aleksa, Amelia, Anastazja, Eulalia , Fabia (jak Skoda ), Felicja, Iwona, Jagoda, Klara, Lena, Lilia, Lucja, Nina, Weronika.

Troszkę tego jest, ale zweryfikuje to z szanownym małżonkiem i się nie zdziwię, jak mu żadne nie będzie pasowało Bo wybredne to buraczysko moje kochane

Się rozpisałam
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:33   #1352
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Hej babeczki...witam w deszcowy dzionek
Ech ja mam dzis kiepski humirek, bo nie dośc pada, to mały marudny, no i znów z tżem sie pokłóciłam...
Oboje chyba mamy gorszy okres i musimy to przetrwać..
Na poprawe humorki coś se kupiłam..a co

http://www.allegro.pl/item992144082_...producent.html

http://www.allegro.pl/item1001687143...rt_kolory.html
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:38   #1353
ycnan
Zadomowienie

aaneczka1984, tą drugą bluzeczkę (na ramiączkach) tez chcę kupić, ale za dużo kolorków mi się podoba Chyba ze 4-5 sztuk bym musiała wziąć. Każda w innym kolorze ^^ Ale chyba się niebawem zdecyduje, bo na duży brzuszek, na lato, ta bluzeczka jest jak znalazł. W dodatku bardzo ładna.

Daj znać jak dojdzie, to wtedy się zdecyduję

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-04-19 o 14:40
Stary 2010-04-19, 15:18   #1354
gabisun
Zakorzenienie

Ycan ja jestem w 5 miesiącu ( a może już 6 ) i miałam zaglądane do środka co prawda to takie szybkie badanie, ale już nie ma badania tego z uciskiem brzucha.
Jakby tak było jak piszesz to jak lekarz ma stwierdzić, że np. szyjka się rozwiera i nie trzyma albo zaczęła się skracać jak nie zajrzy do środka

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:36   #1355
czarnaelizabeth
Raczkowanie

w każdej ciazy do samego końca, plus przed samym porodem byłam badana dokłądnie, przecież trzeba zbadac,żeby zobaczyć stan szyjki, itp, to zupełnie normalne, fakt, faktem, wraz z przyrostem ciazy badanie ejst coraz nieprzyjemniejsze, dla mnei kazde jest bolesne :/
Stary 2010-04-19, 15:37   #1356
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczynki, długo się nie odzywałam, bo jakoś nie chciało mi się nic pisać, cały tydzień jakiś taki smętny był.. Ale czytałam was na bieżąco.

Dzisiaj byliśmy na długo wyczekiwanym usg połówkowym, maluszek pięknie się rozwija, wszystko zgadza się z terminem OM. No i nasz maluszek okazał się być (najprawdopodobniej) dziewczynką Mój mąż jest zachwycony i bardzo się wzruszył, obdzwonił już całą rodzinę i odmówił pójścia do pracy

No więc nasza malutka niunia ślicznie rośnie, tylko mnie zastanawiają wymiary, bo ma jakieś 18,7 cm, i waży (orientacyjnie oczywiście) ok 400 g, i jest to więcej chyba niż norma w 21tc (a ja dopiero zaczęłam 21 tc), więc się zastanawiam czy może być duża jak się urodzi, czy po prostu dzieciaczki takimi skokami rosną

Załączam fotki, na jednej powinno być widać, że nie ma nic między nóżkami No chyba że jakaś ciocia wizażowa coś zauważy
Stary 2010-04-19, 15:48   #1357
gabisun
Zakorzenienie

Lenka gratuluję dziewczynki ale fajnie kolejna dziewucha a wymiarami się nie martw bo dzieciaczki teraz rosną każdy swoim tempem, a jest jeszcze za wcześnie żeby ocenić jaka będzie waga przy porodzie bo jego wzrost może zwolnić ja mam połówkowe w przyszłym tygodniu i mężuś już sobie urlop wziął na ten dzień

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:53   #1358
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
no RAY Ty to nie będziesz miała problemu z imieniem masz w czym wybierać mi dla chłopca się nie podoba normalnie nawet jedno, ale to pewnie dlatego ze nastawiam sie na dziewczynke a z dziewczecych; Milena, Julia, Kalina, Róża, Laura, Lena i tyle...
Mamy podobny gust co do imion dla dziewczynek. te pogrubione podobają mi się najbardziej.

kasienka1701 - mi właśnie też zależy na tym, żeby imię można było zdrobnić i nazywać dzidzię na różne sposoby np.Madzia, Magdusia, Madziunia, Madziulka, Magdalenka itd

ycnan - imiona męskie, które wymieniłaś zupełnie nie w moim guście, a damskie - Lena i Daria też mi się podoba to imię, ale nie wiem jak się je zdrabnia - Darusia, Darunia Średnio brzmi

Lenka - gratuluję córci!
Stary 2010-04-19, 16:04   #1359
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Lenko - gratuluję dziewczynki
Stary 2010-04-19, 16:08   #1360
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Lenka super, że będzie córa!
Mój mały też na razie szybko rośnie- wszystkie pomiary na usg wyszły o tydzień większe I gin też potwierdziła, że to nic nie znaczy i może potem zwolnić..
Ycan jak mi podoba się imię Tycjan! Ukochanemu niestety wcale..i jeszcze Tytus i Tymon..wszystko na T..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:20   #1361
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Aniu pochwal sie zakupami , a babelki to mysle ze wlasnie to to
Komplecik taki najzwyklejszy, ale zdecydowalam sie na niego bo bedzie wymiarami i kolorami pasowal do mojego lozeczka/kojca, ktory jest troszke mniejszy od standardowego lozeczka. Wklejam zdjecie mojego kojca i linki do zakupow z allegro
http://www.allegro.pl/item990259103_...s_6wzorow.html
http://www.allegro.pl/item990259111_..._promocja.html
http://www.allegro.pl/item990257571_...owe_wzory.html
Wszystko w kolorze bezu, wzorek mis na chmurce
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, długo się nie odzywałam, bo jakoś nie chciało mi się nic pisać, cały tydzień jakiś taki smętny był.. Ale czytałam was na bieżąco.

Dzisiaj byliśmy na długo wyczekiwanym usg połówkowym, maluszek pięknie się rozwija, wszystko zgadza się z terminem OM. No i nasz maluszek okazał się być (najprawdopodobniej) dziewczynką Mój mąż jest zachwycony i bardzo się wzruszył, obdzwonił już całą rodzinę i odmówił pójścia do pracy

No więc nasza malutka niunia ślicznie rośnie, tylko mnie zastanawiają wymiary, bo ma jakieś 18,7 cm, i waży (orientacyjnie oczywiście) ok 400 g, i jest to więcej chyba niż norma w 21tc (a ja dopiero zaczęłam 21 tc), więc się zastanawiam czy może być duża jak się urodzi, czy po prostu dzieciaczki takimi skokami rosną

Załączam fotki, na jednej powinno być widać, że nie ma nic między nóżkami No chyba że jakaś ciocia wizażowa coś zauważy
Gratuluje coreczki Piekne zdjecia

Tak mnie wczoraj naszlo na cos z kokosem, ze wlasnie upichcilam ciasto bounty Nie moge sie juz doczekac konsumpcji

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 16:22   #1362
angelikaw
Zakorzenienie

ycnan mnie lekarz badał dogłębne w 18 tc. dzięki temu sprawdził dokładnie, czy z macica i szyjką wszystko ok. Bez badania nie byłoby to możliwe.
Lubię imię Anna/Ania - wiele osób tak do mnie mówi. Choć najczęściej wszyscy wołają Andzia
Ja miałam podobny problem z mężem - do niedawna temat imienia był zakazany, bo ciągle mówił, ze pogadamy, jak poznamy płeć. Ale przycisnęłam go do muru i ustaliliśmy: Karolinka/Przemuś.

Lenka* - gratuluję dziewczynki

aaneczka1984 - śliczne bluzki. Też chyba sobie zamówię
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:44   #1363
ycnan
Zadomowienie

Lenka*, gratuluję dziewczynki
Ja tam między nóżkami nie widzę kijka, więc na pewno niunia bedzie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ycnan mnie lekarz badał dogłębne w 18 tc. dzięki temu sprawdził dokładnie, czy z macica i szyjką wszystko ok. Bez badania nie byłoby to możliwe.
No to w takim razie ktoś mnie oszukał
Stary 2010-04-19, 16:57   #1364
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Aniu-prześliczne zakupki
Stary 2010-04-19, 17:01   #1365
aaneczka1984
Zadomowienie

lenko...gratuluje córci.....

Ja u mojego synusia tez między nózkami nic nie widziałam, ale pani doktor dostrzegła jakąś plamkę która sugerował jej chłopaka no i powiedziałą że napewno chłopiec

ania13.03...śliczne te pościele..a kojec też bardzo fajny bo bratowa ma taki..
mój kojec jest całkowitą porażką.... choc narazie się kupy trzyma

aaannnnaaaaa..to jak na T to jeszcze Tobiasz jest ładnie

A mnie ginka nie bada dowcipnie, tylko podczas pierwszej wizyty jak stwierdzała ciąże. Później tylko pytałą czy wszystko oki, czy upławów nie ma itp...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:05   #1366
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Hej babeczki...witam w deszcowy dzionek
Ech ja mam dzis kiepski humirek, bo nie dośc pada, to mały marudny, no i znów z tżem sie pokłóciłam...
Oboje chyba mamy gorszy okres i musimy to przetrwać..
Na poprawe humorki coś se kupiłam..a co

http://www.allegro.pl/item992144082_...producent.html

http://www.allegro.pl/item1001687143...rt_kolory.html
Bardzo fajna ta druga bluzeczka Podoba mi sie czarna, czerwona i fioletowa Ktory kolor Ty wybralas? Bo ja mialabym problem z wyborem. No i przykro mi, ze znowu poklocilas sie z Tzem

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-04-19, 17:22   #1367
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
lenko...gratuluje córci.....

Ja u mojego synusia tez między nózkami nic nie widziałam, ale pani doktor dostrzegła jakąś plamkę która sugerował jej chłopaka no i powiedziałą że napewno chłopiec
A w którym to było tygodniu?

Ja nie byłam u swojego lekarza prowadzącego, tylko u specjalisty od usg, dużo dobrego słyszałam o tym lekarzu, podobno ma dobre oko Ale nadal nie dowierzam, tak się nastawiłam na synka.. Strasznie się cieszę A wizytę u mojej ginki mam pojutrze.

A w autobusie jakiś młody mężczyzna ustąpił mi miejsca jak zobaczył mój brzuszek Podziękowałam, ale nalegał Baardzo miłe to było
Stary 2010-04-19, 17:57   #1368
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia. Nie wiem nawet, że takie "coś" się pija Jak to przyrządzasz?
Do szklanki daje drozdze (wedle uznania ) i 1-2 lyzeczki cukru. Gotuje mleko. Takie nie za gorace wlewam do drozdzy i pije
Jak bylismy z bratem mali, to mama nam zawsze szykowala to do picia, zeby pryszcze nie wyskakiwaly. Faktycznie sie udalo, bo ani ja, ani brat nigdy problemu z pryszczami nie mielismy (doslownie z 2 pryszcze na dobrych kilka miesiecy) ale nie wiem ile w tym zaslugi drozdzy.
W kazdym razie po jakims czasie polubilam smak i teraz straaaasznie mnie ciagnie, a nie wiem czy nie zaszkodze malemu
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:09   #1369
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
A w autobusie jakiś młody mężczyzna ustąpił mi miejsca jak zobaczył mój brzuszek Podziękowałam, ale nalegał Baardzo miłe to było
A na mnie się dziś stara baba wydarła, bo nie ustąpiłam jej miejsca - były wolne, ale ona chciała akurat TU usiąść Do drugiej coś tam bąknęła, że "młode powinno ustąpić" To jej warknęłam, że "młode jest w ciąży i ma prawo siedzieć, a wolne miejsca są" - chociażby jedno za mną, jedno zaraz obok. Nie zeszłam i stała franca całą drogę, ale nerwy miałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 18:16   #1370
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny. Pewnie wsystkie jeszcze spicie. Ja wlasnie odprawilam TZa do pracy, i teraz musze wymyslic czym by tu dzisiaj zabic czas. Zaraz poczytam co tam wczoraj naskrobalyscie

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

NIKaP-n - rozmumiem ciebie, ja mam podobnie, tez mi sie czesto calymi dniami nic nie chce. Albo bym spala a jesli nie to ogladam filmy albo buszuje po internecie. Zmuszam sie aby cokolwiek w domu zrobic, posprzatac, ugotowac itp, no bo az mi wstyd przed TZtem Tak wiec nie przejmuj sie, to tylko taka faza przejsciowa

A jesli chodzi o cisnienie. Podobnie jak gin czekajacej na fasolke, moj gin tez jakis wrazliwy jest na cisnienie. Ja na pierwszej wizycie mialam 130/90 a ona mi na to ze mam troche za wysokie i zebym uwazala, soli nie uzywala itp. Troche sie tym zdziwilam bo zawsze wydawalo mi sie ze to raczej w normie. Dwa dni temu mialam kolejna wizyte (od pierwszej minelo 6 tygodni). I cisnienie mialam 90/70, wiec lekarka byla zadowolona. Ja w czasie ciazy to prawie w ogole kawy nie pije a wczesniej pilam kilka dziennie, teraz to wcale na nia ochoty nie mam, Wydaje mi sie ze przez to mi sie obnizylo, no bo wcale nie zmienilam nic w ilosci uzywanej soli. NIKaP-n, czekajaca na fasolke, sprobujcie wiec moze ograniczyc kawe jesli ja pijecie, moze cos pomoze.

Szczesliwa, dzieki za odpowiedz. Bo my wlasnie zdecydowalismy sie ndac imie Alan po tatusiu (a raczej bo mi sie podoba). Nie mowilam nic jeszcze nikomu z rodziny, bo boje sie ze zaraz mnie beda krytykowac
Kochana a odkąd się dowiedziałam o ciąży to kawy bsolutnie nie pijam!!!ehh ponoć ciśninenie za wysokie jest niebezpieczne dla dzidziusia! teraz przestałam brac tabletki bo nagle mam 90/60 i ledwo funkcjionuję, ledwo chodzę!!!

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
A ja tradycyjnie- nie śpię. Ale chociaż głowa nie boli...
gabisun ano jezdem, jezdem. Tylko silów mi brak na pisanie

Np. dziś wstałam o 7,30 i zawiozłam męża do pracy na działeczkę- teraz nadgania przy naszym domku. Wróciłam i włączyłam tv. Nagle się budzę, a tu 15... I tak już mam od paru dobrych dni, nie chce mi się przez to nic i ogólnie doliny cd. Także nie chcę
Was zarazić :p

Do tego wciągnęłam się w książki Nory Roberts i tak mi dzień umyka...

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

czekajaca na fasolke26 to dziwne, że lekarz zapisał Tobie coś na zbicie ciśnienia To nie jest takie, które byłoby groźne, a który to tc? Bo też od tego zależy. Byłam 2 razy w szpitalu na te moje migreny i podejrzewali, że mam nadciśnienie indukowane ciążą- tak to się nazywa. Ale takowe pojawia się rzekomo po 20tc, a jeśli jest to wcześniej- ważne też, czy miałaś takie przed ciążą i czy mocno skacze?

Ja miewałam od rana- przed wstaniem z łóżka 160/100

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Lekarze mi powtarzali, że w ciąży najgroźniejsze jest ta druga wartość ciśnienia, jak miałam 160/110 to wcisnęli mnie do szpitala...

Przed ciążą miałam normale ciśnienie tz 120/90 , teraz jestem w 14 tygodniu. A w trakcie teraz ciąży raz mam 148/90 , a następnego dnia np. 90/70 i tak na przemian
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:20   #1371
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Do szklanki daje drozdze (wedle uznania ) i 1-2 lyzeczki cukru. Gotuje mleko. Takie nie za gorace wlewam do drozdzy i pije
Jak bylismy z bratem mali, to mama nam zawsze szykowala to do picia, zeby pryszcze nie wyskakiwaly. Faktycznie sie udalo, bo ani ja, ani brat nigdy problemu z pryszczami nie mielismy (doslownie z 2 pryszcze na dobrych kilka miesiecy) ale nie wiem ile w tym zaslugi drozdzy.
W kazdym razie po jakims czasie polubilam smak i teraz straaaasznie mnie ciagnie, a nie wiem czy nie zaszkodze malemu
SHINe widzę że cały czas mówisz o dziecku on, mały to przeczucie Ci mówi ze chłopiec???? ja modle sie o dziewuszkę
LENKO gratuluje i po cichu zazdroszczę
no z drożdzami ja bym nie ryzykowała

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A na mnie się dziś stara baba wydarła, bo nie ustąpiłam jej miejsca - były wolne, ale ona chciała akurat TU usiąść Do drugiej coś tam bąknęła, że "młode powinno ustąpić" To jej warknęłam, że "młode jest w ciąży i ma prawo siedzieć, a wolne miejsca są" - chociażby jedno za mną, jedno zaraz obok. Nie zeszłam i stała franca całą drogę, ale nerwy miałam
Olej starą babę- czysta złośliwość z jej strony i chyba chciała być w centrum zainteresowania, wariatka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:20   #1372
martucha84
Zakorzenienie

Lenka gratulujeeee

bylam u lekarza z dzidziolkiem wszytsko dobrze a pan dokror jak bylam jeszze polnaga powiedzial... wie pani co jest pani w polowie ciazy a tak pani zgrabnie wyglada... no no no hahahahahahahaha myslalam ze sie przewroce
Stary 2010-04-19, 18:24   #1373
elenka1
Rozeznanie

a mi oprócz przelewania zaczyna byc ciasno w brzuchu ciężko mi nabrać dużo powietrza, czuje się jakbym była napompowana a to dopiero poczatek 17 tyg co to będzie dalej

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Lenka gratulujeeee

bylam u lekarza z dzidziolkiem wszytsko dobrze a pan dokror jak bylam jeszze polnaga powiedzial... wie pani co jest pani w polowie ciazy a tak pani zgrabnie wyglada... no no no hahahahahahahaha myslalam ze sie przewroce
hehe ja to bym chyba się wystraszyla czy oby nie zboczeniec, wogóle ja to strachliwa jestem ale... komplement miłynawet bardzo

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:27   #1374
martucha84
Zakorzenienie

hahahaha nie no coty bardzo delikatny mily lekarz nie dwuznaczny ani nic bardzo taktowny
no ale dzis to tak poslodzil ze hej
Stary 2010-04-19, 18:30   #1375
angelikaw
Zakorzenienie

ycnan - nie przejmuj się jakąś babą. Niektóre tak mają, ze zrzędzą i nic im wiecznie nie pasuje. A skoro były inne miejsca, to masz czyste sumienie Nie ma się co stresować.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:39   #1376
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
ania13.03...śliczne te pościele..a kojec też bardzo fajny bo bratowa ma taki..
mój kojec jest całkowitą porażką.... choc narazie się kupy trzyma
Dziekuje slicznie, co do kojca to faktycznie mam wielka nadzieje, ze bedzie sie dobrze sprawowal. A powiedz mi prosze, czy Twoja bratowa uzywajac tego podczepianego lozeczka wkladala do niego dodatkowy materac czy nie? Bo ja mialam taki zamiar ale w instrukcji wyczytalam, zeby nie uzywac do kojca innego materca niz ten zalaczony. Tylko mam watpliwosci co do tego czy jest on wlasciwy dla takiego maluszka Niby ma wibracje wiec gdyby wsadzic extra materac to raczej nie byloby ich czuc i wtedy mijaloby sie to z celem, ale... no wlasnie... ale... Doradzcie mi prosze co robic
Cytat:
Wlasnie dlatego sie ciesze, ze nie mieszkam w Pl. Tutaj tez moze nie jest idealnie ale takiego chamstwa na co dzien sie nie spotyka
Cytat:
No to Ci sie pan doktor trafil... oby wiecej takich

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-04-19, 18:42   #1377
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Lenka... szczesciaro! ja tez chce dziewczyne, choc troche sie obawiam reakcji TZta, bo on tak nastawil sie na faceta...
Mi juz dwa razy ktors ustapil miejsca (szok!) najpierw mlody facet, a dzis taka moda dziewczyna, wygladala na moje rówiesniczke...
ycnan... takie wlasnie sa stare baby, podobno one sa najgorsze! gorsze niz faceci... swoja droga dziwi mnie takie zachowanie, bo pewnie one tez kiedys byly w ciązy!
Pomidora... na wiżazowym zjezdzie bylas?? czyli nas zdadzasz z innymi ciezarówkami? ;>
Martucha, oby tak dalej! trzymaj figure

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-04-19 o 18:43
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:49   #1378
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co ja wiem, to w późniejszej ciąży (chyba od 5 msc?) nie powinno się "grzebać" kobiecie w środku. Nie pamiętam dlaczego, ale chyba może się coś "poluzować" ^^ J ostatnio byłam u gin w 13 tygodniu i zbadała mnie normalnie. Następna wizytę mam za tydzień (z USG) to zobaczę czy mnie będzie badała.
Jeśli masz grzybka, to lekarz na 90% zerknie, jak tam w środku wygląda. Zwłaszcza, jeśli ostatnio nie zaglądał.

Też na to bardzo patrzę.
Ja na przykład, całe życie marudzę, że Anna brzmi oficjalnie, a Ania jakoś tak słodko, dziecinnie - jak dla mnie. A jak usłyszę Anka, to się znowu wnerwiam, bo to jak z fochem jakimś :/
Z mężem nie rozmawiałam na temat imienia, bo wiem, że kłócić się o to będziemy. Czekamy, aż poznamy płeć. Moje typy to: Alicja i Natalia. Dla chłopca nie myślałam zbytnio, ale dziwaczne trochę imiona mi się podobają Jakieś dwa miesiące temu spisałam sobie dłuuugą listę możliwości. Na takie imiona bym się mogła zgodzić (zależy, co TŻ będzie chciał - a maruda z niego straszny ):
Synuś:
Adrian, Cyryl, Hubert, Oskar, Aleksy/Aleks, Aron (ale nie ma sensownego zdrobnienia), Borys (bardzo mi się podoba), Cyprian, Dorian (kojarzy mi się z Dorian Grey ), Flawian/Flawiusz/Florian, Hektor (z Troi), Kornel/Korneliusz, Kryspin, Lucjan, Natan (chyba było wymieniane na forum), Noe , Samson , Tycjan , Wit
Mówiłam, że dziwaczne niektóre
Niunia:
Alicja, Blanka, Daria (problem ze zdrobnieniem), Julia, Natalia, Oktawia, Zofia, Ada, Aleksa, Amelia, Anastazja, Eulalia , Fabia (jak Skoda ), Felicja, Iwona, Jagoda, Klara, Lena, Lilia, Lucja, Nina, Weronika.

Troszkę tego jest, ale zweryfikuje to z szanownym małżonkiem i się nie zdziwię, jak mu żadne nie będzie pasowało Bo wybredne to buraczysko moje kochane

Się rozpisałam
Moja bratanica ma na imie Daria i moja mama mowi najczesciej Darusia, a dla mnie to jest nasza kochana Darulka/Darula wzglednie Darulek
Cytat:

gratuluje zdrowiutkiej dziewczynki
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mamy podobny gust co do imion dla dziewczynek. te pogrubione podobają mi się najbardziej.

kasienka1701 - mi właśnie też zależy na tym, żeby imię można było zdrobnić i nazywać dzidzię na różne sposoby np.Madzia, Magdusia, Madziunia, Madziulka, Magdalenka itd

ycnan - imiona męskie, które wymieniłaś zupełnie nie w moim guście, a damskie - Lena i Daria też mi się podoba to imię, ale nie wiem jak się je zdrabnia - Darusia, Darunia Średnio brzmi

Lenka - gratuluję córci!
o Darii napisalam wyzej
Cytat:
Lenka gratulujeeee

no no no, ale Ci sie komplemenciarz trafil
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:56   #1379
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
A na mnie się dziś stara baba wydarła, bo nie ustąpiłam jej miejsca - były wolne, ale ona chciała akurat TU usiąść
Miałam podobną sytuację..a że naprawdę tego dnia kiepsko się czułam powiedziałam pani o tym oraz o ciąży..a ona, że teraz te młode takie słabe, nie to co kiedyś- pralek nie było itp..! Nie miałam nerwów ciągnąć tego dalej, ale kilku pasażerów się za mną stawiło i to było miłe..

Pomidoro chwal się kochana wózkiem Jak tam pierwsze wrażenia ?
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:56   #1380
pandziolka
Raczkowanie

ania fajne zakupy.ja też mam taki sam kojec i od razu dokupiliśmy do niego materac.nie wyobrażam sobie żeby maleństwo leżało na takiej cieniutkiej "macie".a wibracje działają,bo sprawdzaliśmy jak tylko materac doszedł.

Lenko gratuluję córci.mam do Ciebie pytanie - u jakiego lekarza specjalisty od usg byłaś?bo widzę,że jesteś z Lublina,a ja na początku maja będę w Polsce to też bym skoczyła do jakiegoś specjalisty.a jestem właśnie z Lublina
niby w środę mam usg tutaj,ale dla pewności i tak będę robić jeszcze w Polsce.ostatnio byłam u dr Chołubka,bo słyszałam,że dobry specjalista.
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości