|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8
Cytat:
![]() Ja również chodzę na aerobik i bardzo mi się podobają te zajęcia, ale tak jak u Ciebie, czasem są tygodnie kiedy nie chce mi się ruszyć z domu i mam uczucie, że karnet najzwyczajniej w świecie się marnuje.. nie można na to pozwolić! Bardzo ładnie chudniesz już niedługo Ci zostało do ukończenia II fazy, zanim się obejrzymy będzie już czerwiec!Emilka ja również życzę wszystkiego co najlepsze!! ![]() samych spadków, uśmiechu i powodzenia w każdej dziedzinie życia!!
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, przy cytowaniu nie musicie cytowac całego tekstu. Prosze usuwajcie chociaż cześć (zostawiając nawiasy mozecie usuwac do woli) bo strasznie to wydluza wątek
a tak w ogole to dzien dobry |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wszystkim jubilatkom i solenizantkom dużo zdróweczka i samych spadków ![]() a u mnie dzisiaj na wadze -0,6 ciesze się jak głupi z bateryjki ![]() zaraz się ogarnę i upodobnie do ludzi i....spadam na spacerek wykorzystywać piękną pogode i słoneczko.... miłego dnia wszystkim
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Dziieeen dobry.Dzisiaj jeszcze (odpukac) dobry
Samopoczucie git majonez. Obudzilam sie o 6-wszystko pieknie,fajnie,z tym,ze wstalam o 6.40 I jak to zwykle bywa, pomimo 20 minut ekstra i tak bieglam na bus. Ja nie wiem kto zjadl te wszystkie minuty rano, no bo ja to tylko jajka zdazylam wciagnac Moja waga dzis stwierdzila,ze nadal ma mnie w d* i pokazala to,co w piatek. Czyli od srody do piatku schudlam 1 kg, potem nabralam wody ,by wkoncu AZ ten 1 kg znow mi ubyl. Sral to pies,jak to mowi moja cioteczka z kresow. Czekam cierpliwie, przeciez wreszcie musi mi sie udac, nie moge do konca zycia byc Pimpusiem Sadelko.Wszystkim gratuluje spadkow, zyczac tym samym tego samego sobie Milego dnia, Dziewoje.Emilia25, jeszcze raz wszystkieg naj, a przede wszystkim wymarzonych kilogramow w dol
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
dobiłam do 90
już nie mogę się doczekać jak zobaczę 8 z przodu |
|
|
|
#3006 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Od jutra zaczynam zobaczymy co z tego wyjdzie, przeczytalam już książkę dukana, swoje przepisy co jeść mam. Tylko musze dzisiaj odwiedzić pare sklepów żeby dokupic produkty, których nie mam. Od dzisiaj też jestem z wami na forum mam nadzieje, że pomożecie, bo jestem naprawdę bardzo slaba w wytrwalości. Pozdrawiam buziak |
|
|
|
#3007 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój organizm w każdym bądź razie zauważał ![]() Cytat:
Sto chudych lat Pani Solenizantko Emilko ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Ale silną wolę, upór i zaciętość musisz znaleźć w sobie sama
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
a ja "6"...tyle,ze to chyba taka sama droga,jaka Ty masz do "8"
Za jakos 7 tygodni oczekuje "6". Jak juz pisalam,zejsram sie ze szczescia, serio. Jtr JUZ tydzien minie odkad jestem z dr-kiem. Za tydzien bede pewna,ze dam rade do konca. A przynajmniej do sierpnia
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Ah, i zapomniałam: GRATULUJĘ wszystkim dziewojom, które zaliczyły spakeczki
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początek
Cytat:
Juz tydzien minie zaraz, a ja oparlam sie pokusom w postaci wina bialego w lodowce,nadmienie,ze otwarte stoi od wtorku,kiedy to czesc wypilam oraz rumu,ktory to mialam uzyc do tiramisu. Stoi i sobie postoi. Nawet mojemu ukochanemu pasztetowi z pieca sie opieram codziennie w sklepie. Dasz rade, zobaczysz.
|
|
|
#3011 |
|
Rozeznanie
|
czesc Wam proteinki
![]() ja juz w pracy, po sniadaniu, dukanowy chlebek z twarożkiem i szynką z indyka do tego wiesniak, kubek zielonej herbaty i kawy piszecie w tempie blyskawicy, ja tak nie potrafie! musze sie zarazić od Was ![]() dzis zaczełam znów sam P, a nie dojadłam zupy pomidorowej z PW ![]() musze koniecznie ją zamrozić, ukryć, schować, zakopać, bo kusi... zakupiłam wczoraj surimi i nie wiem co z nimi zrobic ![]() poprosze o rady ![]() moja kolezanka na Dukanie kroi je na cienkie paseczki, gotuje i ma makaron! do tego robi sos drobiowy i opych sie spaghetti na diecie1 któraś próbowała takich eksperymentów?! miłego dnia
|
#3012 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Początek
Obym dala
W sumie wyrzekam się glownie grzechów w postaci slodyczy aha no i frytek z majonezem i to tyle Ale robiąc test wyszlo mi, że mam tylko 3 dni pierwszej fazy, nieuważacie ze to troszkę za malo? I czy mogę to przedlużyć, żeby efekt byl lepszy?
|
|
|
|
#3013 |
|
Rozeznanie
|
Witam drogie Panie
![]() Na wstępie wszystkiego najlepszego dla Emilii Minęło około 24 godzinki od mojego pierwszego wpisu tutaj. I muszę Wam przyznać, że jeśli chodzi o pisanie, to chyba nawet Mickiewicz taki płodny, jak Wy nie był A skoro już tu jestem, to szybkie pytanko. Czy macie czasem tak, że musicie wciskać na siłę w siebie to całe jedzenie? Ja zauważyłem od jakiś dwóch dni, że w ogóle nie chce mi się jeść. Zastanawiam się, czy naprawdę nie jestem głodny, czy raczej już na mięsko patrzeć nie mogę? ![]() Aktualnie wciskam w siebie tuńczyka z jajkiem w kefirze i czuje się, jak dziecko w przedszkolu, któremu każą jeść zupę mleczną... fuuuj
|
|
|
|
#3014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3015 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pamietam zamierzchłe czasy... kiedy jako laik zakładałam na wizażu pierwszy watek o Dukanie, jak to dawno było! pierwsze posty - jeden na kilka dni i masa sceptyków Cytat:
najem sie warzyw na sniadanie i walcze z kolejnym posiłkiem...
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ostatnio tak, ze jak waga ładnie mi spadła to sie wynagradzam czymś niedozwolonym, bo przecież "tak ładnie spada" i tak w koło Macieju
![]() a jak tam Mo_Nika idzie Ci z grzeszkami?
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
0 - oznacza to, że jaja pochodzą z fermy ekologicznej (kury swobodnie chodzą po dworze, śpią w kurniku, karmione są pożywieniem bez dodatków chemicznych), 1 - jaja chowu na wolnym wybiegu (kury żyją w kurniku ale mogą z niego wychodzić, grzebać), 2 - jaja z chowu ściółkowego (kury są zamknięte w kurniku, ale mogą po nim chodzić, grzebać w ściółce), 3 - jaja z chowu klatkowego (kury całe życie spędzają w klatkach). I wszystko jasne, dlaczego jaja 0 i 1 to jaja od kur szczęśliwych ![]() Jesteś pewna pani zimo, że to jaja "1"?? Cena szokująco rewelacyjna... eee pewnie to jaja od biedronek
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-04-20 o 09:30 |
|
|
|
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze organizm będzie Cię chciał przechytrzyć, tak łatwo tłuszczyku to on nie chce się pozbywać oj nie...
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jakby nie bylo,to pewnie tez na pelnym relaksie
|
|
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mozesz ich porownymwac z jajkami ekologocznymi Cytat:
jak jesz bialko to spalasz sadelko - im wiecej go zjesz tym wiecej spalisz (wiesz na czym polega dieta) organizm nie moze czuc glodu po spowalnia metabolizm 5 posilkow - 3 porzadne i 2 mniejsze z odstępami miedzy nimi 3-4 h i mozesz zjesc bialko godzine przed pojsciem spac jak jestes glodny wieczorem mojego sadelka dorobilam sie jedzac za malo i na poczatku bylo trudno sie zmusisz do jedzenia, zoladek byl skurczony do granic mozliwosci, nie czulam w ogole glodu najlepszy sposob to rospiska co kiedy jesc i wciskac w siebie ale jakiegos dobrego jedzonka - jak Ci ten tunczyk nie smakuje to sobie cos innego na sniadanie rob
|
|
#3022 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale niestety, musisz się zmuszać, im więcej jesz tym więcej chudniesz. Nie jesz=nie chudniesz, bo spowalniasz metabolizm.Zatem wciskaj ile wlezie
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
u lalala, ale mi waga slicznie skoczyla do gory - jednak 3 kg warzyw to przegiecie lekkie
|
#3024 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Emilko wszystkiego naj naj naj ![]() witam się w 2 dniu Dukana. jest gites na śniadanie wszamałam jajecznicę z łyżeczką jogurtu + 3 łyżki otrębów ... jestem pełnateraz idę zrobić sobię kawkę a potem do pracy... do usłyszenia zatem i gratulację za każde zgubione deczko dziewczyny
|
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie znam się przeprasza.Emi właśnie zrobiłąm test raz jeszcze w sumie termin przesunął mi się o 2 dni na 20.05.2010 Ale coś mi się wydaje, że brak książki wprowadzil mnie w błąd- fasolka szparagowa jest dozwolona a ja myślałam, że do woli mogę się nią zajadać na warzywach tak samo ze słodzikiem, gumami i aromatami
|
|
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi. A teraz pora uciekać do pracy. Miłego dnia drogie Panie i wytrwałości w walce z pokusami
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
witam Pieknosci
![]() u mnie na wadze -o,1kg hehehehe i juz jest 68kg za mna 5,8kg![]() ![]() zmiescilam sie dzis w spodnie w ktore dawno nie wchodzilam i morda mi sie cieszy![]() ps: 100 lat dla Emili ![]()
|
|
#3028 |
|
Przyczajenie
|
Halo Halo, dziewczęta jak zwykle jak burza idziecie
![]() Ja wczoraj próbowałam zrobić pare rzecyz z przepisowni ale te desery mi chyba nei dane, a może przesadziłam z aromatami, co jednak wszystkim polecam to sernik pieczony, po prostu bombowy, od miesiąca trafia mnie, bo słodkiego mi brak i ten sernik teraz....najlepszy zapychacz:P Ayu - pytank0, czy jak już za te dwa nieszczęsne meisiące przejdę w fazę trzecią, będę mogła wszamać kiełbasę drobiową, typu senacką? Miłego dnia dziewczyny Edytowane przez makira Czas edycji: 2010-04-20 o 10:06 |
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nic Ci sie termin nie przusunal prawie a ksiazke juz masz? ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- ta kielbasa jako uczta - na codzien nie mozesz sie nią zajadac dowoli
|
|
#3030 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dalszych takich spadków i wymarzonej figurki jak najszybciej! Cytat:
Cytat:
poproszę tiramisu na przystawkę, zupę tiramisu, tiramisu na drugie i tiramisu na deser
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

I jak to zwykle bywa, pomimo 20 minut ekstra i tak bieglam na bus. Ja nie wiem kto zjadl te wszystkie minuty rano, no bo ja to tylko jajka zdazylam wciagnac 
Mój organizm w każdym bądź razie zauważał 

Za jakos 7 tygodni oczekuje "6". Jak juz pisalam,zejsram sie ze szczescia, serio. Jtr JUZ tydzien minie odkad jestem z dr-kiem. Za tydzien bede pewna,ze dam rade do konca. A przynajmniej do sierpnia 

d 11 kwietnia poszło aż 1,4 kg. Aż sama nie wierzę! Jednak eliminacja trzeciej listy daje baaardzo dużo, normalnie jestem taaaaaaka szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!! !!