|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ineczka33 witaj ![]()
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
co do ciuszków to mam tylko jedne body, mój mąż mówi że jeszcze zdążymy kupić, a ja bym już chciała teraz ![]() jeśli chodzi o łóżeczka to ja muszę kupić dwa bo póki co wynajmujemy mieszkanie we wrocku i tu będzie jedno łóżeczko (i tutaj chce kupić drewniane) a drugie muszę mieć w domu rodzinnym bo pewnie często bede jezdzic do mamy z dzidziem i tam też mamy dwa pokoiki dla siebie kuchnie i łazienke ( mieszkanie po babci) w domu moich rodziców i właśnie tam myślałam o turystycznym Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-20 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś piękna pogoda ![]() Ilonko, całkiem możliwe, że to to biodro tak ci doskwiera. Chyba do ogólnego powinnaś się z tym wybrać, bo możliwe, że da ci skierowanie do ortopedy ![]() Ninaad, to ty i tak długo w swoich normalnych spodniach wytrzymałaś ![]() ![]() Lisica, ja mam "przegląd" podczas każdego badania. Ale tak jak dziewczyny pisały - krótki, zawsze uciska na brzuch itd. Mam nadzieję, że grzybka szybko ci wyleczą ![]() Mszu, to mnie pocieszyłaś, bo już zaczęłam się zastanawiać, czy może urodzę bardzo niemrawe dziecko ![]() ![]() Ineczko, witaj ![]() ![]() Martucha, nie myśl i nie daj się prosić ![]() ![]() ![]() Aaaannnnaaaaa, miłego spaceru ![]() ![]() Szczęśliwa, ja dostałam rożek od kuzynki, ale gdybym nie dostała, to i tak bym kupiła. Jest wygodny na początku jak pół rodziny chce malucha potrzymać, a potem można go rozłożyć i jak kołderka wygląda ![]() Gabisun, to ci się zbliża data obrony wielkimi krokami ![]() Kasienko, ja też mam wrażenie, że jem jakbym miała trojaczki ![]() Dash, my kupujemy dwa łóżeczka, jedno będzie u rodziców. Ale u siebie będziemy mieć drewniane, według mnie stabilniejsze kiedy dziecko zaczyna wstawać. Muszę dziś poprasować, a tak tego nie cierpię. Ale pociesza mnie myśl, że idę dziś na spotkanie z koleżankami. Odkad jestem w ciąży mam wrażenie, że moje życie towarzyskie zapadło się. Początkowo z powodu ogromnych mdłosci, a teraz to juz chyba każdy myśli, że ciąża to choroba i niegdzie nie mogę wychodzić. ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-04-20 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Kobietki a ja do was z takim pytaniem: czy boli was czasem podbrzusze? Bo mnie od dwóch dni dość mocno, jestem w 14 tyg. wizyte u lekarza mam za tydzień, i nie wiem czy mam jechac wczesniej czy po prostu to przejdzie bo to normalne. a to czasem jest bardzo nasilający sie ból.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
widze, że dyskutujecie o imionach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
Pomidora tez mam taka nadzieje...
![]() A ja wczoraj wyladowalam w kibelku...normalnie wymiotowalam...ja juz od 2 tyg.tego nie robilam....eh...wypilam na wieczor troche mleka i mnie pogonilo...chcialam sie napic zeby dzieciatko "nie podkradalo" wapnia z moich zebow i kosci i masz babo placek...na wieczor to chyba glodowke trzeba robic..juz i tak lekkie rzeczy jem...ale caly czas bym mogla jesc frytki z keczupem...wlasnie zajadam...to moje drugie sniadanie ![]()
#1418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Właśnie miałam ścięcie z moją 2latką. Dla niewtajemniczonych ten wiek to okres buntu czyli permanentny foch, wrzaski i inne formy okazywania ‘miłości’ rodzicom ![]() Muszę odsapnąć i znowu jestem z Wami ![]() Co do bielizny zawsze wolałam majtki pod brzuchem. Za to spodnie w poprzedniej i w obecnej ciąży służą mi wyłącznie tylko te z ‘golfem’. Miałam pod koniec pierwszej ciąży spodnie takie wiązane jak sznurowadło w miejscu rozporka i były ni to pod brzuchem ni na brzuchu. Męczyłam się w nich strasznie, bo ciągle spadały i musiałam je podciągać. Mam też spodnie z Happy Mum takie z wysokim golfem, mięciutkim i muszę przyznać, że te są moimi ulubionymi. Dobra jakość i wygoda. A to się przecież teraz liczy najbardziej. Co do akcesoriów dla Maluszka to miałam też rożek z wkładem kokosowym i nie byłam z niego zadowolona. Był strasznie sztywny przez ten kokos. Niby dziecko miało się przez ten wkład stabilniej nosić, ale dla mnie fakt, że w ogóle nie czuję przez niego dziecka był dla mnie dużym dyskomfortem. Bałam się, że mi z niego wypadnie. Bardzo sobie za to chwalę rożek polarkowy. Ciepły (rodziłam w październiku), milutki, służył nam, tzn Julce, dopóki z niego nie wyrosła. Jeszcze co do łóżeczka. Mieliśmy również turystyczne, ale używaliśmy go jedynie głównie z jego przeznaczeniem, czyli, jak gdzieś wyjeżdżaliśmy. Jest bardzo przydatne i jak ktoś sporo podróżuje to jest świetny pomysł. Natomiast w domu tylko i wyłącznie drewniane. Turystyczne, wiadomo, musi się dobrze składać, więc nie ma zbyt stabilnego spodu, jest dosyć miękkie, co przy noworodku i niemowlaku ma ogromne znaczenie dla kręgosłupa. A w podróży trudno taszczyć ze sobą materac. Nie ma w nim również możliwości podniesienia dna, żeby noworodek leżał wyżej. Potem jak dziecko rośnie, chwyta się szczebelków, próbuje wstawać, musi się czegoś podtrzymać. Nie widziałam turystycznych ze szczebelkami (może są takowe). Ja bym odradzała turystyczne do codziennego użytku. Przepraszam, że się tak rozpisałam ![]()
#1420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a co robicie dzisiaj na obiad? dajcie jakiś pomysł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co...chyba mu powiem ze nie mam sily juz z tym walczyc i chce konkretne leczenie...takie zeby nie zagrozilo mojemu dziecku... Bo caly czas mam to w srodku..na zewnatrz rzadko wychodzi...jak sobie troche pogrzebie palcem to wlasnie to wyciagam..czyli to nadal jest...na sciankach pochwy... Moze moj organizm juz sie "przyzwyczail" do tych globulek.... a zapytam sie tez o ten probiotyk Feminella vagi c albo jakies inne.... Wiem wlasnie ze moge zarazic swoje dziecko i to mnie najbardziej boli.. ![]()
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
skoro mowa o obiadku, to ja mam w menu dzisiaj
1. barczyk czerwony, 2. kotlety z cycków kurzych i pieczone ziemniaczki + ogórki kiszone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dash, co do obiadu, to u nas pomidorówka. Polecam brokuły zapiekane z makaronem Ryba pieczona z sosem z pora Filety z dorsza w sosie chrzanowym Naleśniki ze szpinakiem / białym serem / musem z jabłek
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2010-04-20 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
A u mnie będą mielone z natką, ziemniaczki i pomidor z cebulką..
Właśnie kupiłam sobie kilogram gruszek i już została mi jedna..Dobrze, ze nie widziałyście w jaki sposób je jadłam..jestem cała w soku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
mmmmmmmm ale pyszności u Was, chyba zaraz pobiegnę do kuchni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
hhi mi tez tak mówi za każym razem
![]() A u nas na obiadek zupa grochowa....mamuske naszło na "starodawnwne" danie ![]() Szcześliwa...ni jakoś ostatnio tak częściej się kłócimy...ale my ogólnie jak włoskie małżeństwo jesteśmy...raz sie kochamy raż kłócimy... % maja mamy 3 rocznice ślubu, ciekawe czy tz pamięta... ![]() Ineczka...witaj ![]() Ja dzis z rana rynek zaliczyłamem , kupiłam sobie jakies spodnie dresowe luźniejsze w pasie...poza tym jestem wykończona bo Domik nie chciał siedziać w wózku i musiałąm Go na rękach dźwigać. . Bałam się puścic go samego bo by mi gdzieś się zgubił w tym tłumie..
#1427 |
Raczkowanie
|
![]()
Kobietki bardzo dziękuje za rade. Własnie tak mysłałam ze to ze zmęczenia, bo nadal pracuje, jestem kelnerką, a w niedziele nie ukrywam ze sie troche nanosiłam i nabiegałam. Było okropnie dużo ludzi, A w poniedziałek juz wyszły z tego skutki. Dziś mam wolne i odpoczywam. Ale przestraszyłam sie bardzo. Jeszcze tylko ze 2 tygodnie lub 3 i po pracy. Nie ma co szaleć, trzeba sie oszczedzac. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, ze juz nie mam tyle siły co wczesniej. Dziękuje Kobietki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
Wrzucam zdjęcie mojego 20 i pół tygodniowego brzuszka
![]() ![]() Zastanawiałam się czy nie usunąć z kadru buzi.. ale w końcu została.. Przecież trochę już się znamy ![]() Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-04-20 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Ineczka33 masz racje, czułam sie dobrze dlatego nie czułam dla siebie taryfy ulgowej, ale po takich bólach zrozumiałam, ze nie ma co szaleć.
![]() ![]() aaannnnnnaaa jejku jaki ty masz malutki brzuszek w 20 tyg. wow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie dzisiaj na obiad leczo bez papryki (niestety musze na nia uwazac bo boli mnie po niej zoladek) ![]() ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-04-20 o 12:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
Tez myślę, że mały ten brzuch, czekam i czekam aż wyskoczy a on nic.. Pisałam kiedyś, że rodzina mnie podejrzewa o zwykłe przejedzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Probiotyk chce stosowac zeby odbudowac flore bakteryjna po leczeniu...bo zapisal mi globulki Pimafucin 2 razy w tygodniu przez 2 tyg.a pozniej raz na tydzien...noi mi sie juz skonczyly...zuzylam az 9 globulek...noi mam jeszcze krem tez Pimafucin... Wiesz zapytam sie czy mozna takie stosowac w ciazy..lepiej wiedziec...
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
jestem ufff
ile napisane nie nadarzam ![]() lisica ja juz ci pisalam nie raz idz na ten wymaz!!! po co masz sie kolejne miesiace meczyc? wiem co pisze bo rowniez mialam ten sam problem. I to prawda ze mozesz zainfekowac dziecko przy porodzie.A dla facetow sa leki i masci. Ja zawsze mowie ginowi by wypisal mi dla meza, nie ma zadnego problemu z tym. Bo nawet jesli jemu sie wydaje ze nic mu nie jest to moze byc nosicielem tych paskudztw nie koniecznie uaktywnianych u niego. Jedna tabletka chyba mu nie zaszkodzi jak lyknie. Tobie trzeba dac antybiotyk a nie globulki te globulki to se mozesz wyrzucic. one dzialaja na slaba infekcje a nie zaawansowana nawracajaca. Ineczka rowniez jestem mama dwulatki wiec wiem o czym piszesz ![]() ![]() aaaannnnaaaaa ![]() mniemaz z domu dzis wyrzuci chyba ![]() ![]() ide zaraz zerkne sobie moja plyte z cwiczeniami bo juz mam ![]()
#1440 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaneczka fajne bluzeczki kupiłaś ![]() Lenka gratuluję dziewczynki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak daja na imie Magdalena a mówią Lena. Przecież jest imię Lena wiec po co mieszać? Mi sie np podoba Kubuś, ale z tego co wiem to nie można dać imienia Kuba tylko Jakub i wtedy rzeczywiście świadomie inaczej bym nazwała dziecko niż sie do niego potem zwracam. Ale jak mamy wybór to można wybrać takie imię jak sie chcemy do dziecka zwracać. Ineczka witaj ![]() Ja mam dzis zupe (prawie) krem z pieczarek ![]() Piszecie po raz kolejny o łóżeczka turystycznych. Mi to sie kojarzy z kojcem do zabawy głównie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.